Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Dino Brekalo, predavanje: Toyota production system

Pozivamo Vas na predavanje "Toyota production system“ koje će održati Dino Brekalo, dipl. ing. stroj., direktor tvrtke Toyota Centar Zagreb d.o.o.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila)

  
Andreas Müller, predavanje: Modeling and Control Strategies of Advanced Mechanical and Mechatronical Systems

U okviru kolegija 'Numeričke metode dinamike konstrukcijskih sustava' (nositelj prof. dr. sc. Zdravko Terze) gostujuće predavanje 'Modeling and Control Strategies of Advanced Mechanical and Mechatronical systems' odžat će u petak 27.03 u 10.00 sati prof. dr. ing. Andreas Müller, voditelj uglednog Instituta za robotiku sa sveučilišta Johannes Kepler University iz Linza (Republika Austrija). Predavanje će se odžati u Laboratoriju za dinamiku letjelica i konstrukcijskih sustava (istočna zgrada vis-a-vis prijelaznog mosta), a gostovanje prof. Müllera je podržano Erasmus programom akademske suradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) i sveučilišta Johannes Kepler University. Osim slušatelja navedenog kolegija, na predavanje se pozivaju i ostali zainteresirani uz registraciju na email dario.zlatar@fsb.hr do četvrtka u 17.00 sati (zbog ograničenog broja mjesta u predavaoni).

  
Završna prezentacija projekta "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina"

Srdačno Vas pozivamo na Završnu prezentaciju u sklopu projekta ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina koja će biti održana u petak, 27. ožujka 2015., u 11:00 sati, u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb. Više u prilogu ...

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Zoran Kalauz, Predavanje: Postupak ispitivanja tahografa na vozilima i zakonski propisane radne aktivnosti profesionalnih vozača

Pozivamo Vas na predavanje "Postupak ispitivanja tahografa na vozilima i zakonski propisane radne aktivnosti profesionalnih vozača“ koje će održati Zoran Kalauz, dipl. ing. stroj., izvršni direktor tvrtke Tahograf d.o.o.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 23. ožujka 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila)

  
Poziv za konferenciju „Povezivanje s fondovima za istraživanje i inovacije: Put prema izvrsnosti"

Ministarstvo gospodarstva RH i Europska komisija– Zajednički istraživački centar dostavili su poziv za konferenciju „Povezivanje s  fondovima za istraživanje i inovacije: Put prema izvrsnosti" koja će se održati u četvrtak 26. ožujka 2015. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Nacrt programa konferencije nalazi se u privitku. Zbog ograničenog broja mjesta moguća je prijava jedne osobe po instituciji. Prijave za konferenciju molimo poslati na mail nikolina.klaic@gmail.com.

  
Danijel Šestan, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Danijel Šestan, dipl. ing. strojarstva,  branit će doktorski rad pod naslovom " NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA  U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70 OC DO 5 OC",  24. ožujka 2015. godine u 12,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/III kat. 

  
Prezentacija programa Growww i Freshhh 2015

Obavještavaju se studenti da će se u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. s početkom u 13 sati u E dvorani Fakulteta strojarstva i brodogradnje održati prezentacija programa Growww i Freshhh. Više o programima možete vidjeti u privitku.

  
Izbori za Studentski zbor FSB-a

U prvom prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do četvrtka 19. ožujka 2015. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
U drugom prilogu se nalazi popis valjanih (potvrđenih) kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 25. i 26. ožujka 2015. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S 4 (južna zgrada FSB).
U trećem prilogu se nalazi popis odbačenih kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a 2015. godine. Na ovu odluku može se uložiti prigovor Povjerenstvu za prigovore, najkasnije u srijedu 18. ožujka 2015. godine, do 14 sati (prigovor se predaje putem urudžbenog zapisnika FSB-a.)
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Potpisivanje ugovora za državnu stipendiju

Pozivaju se studenti, dobitnici državne stipendije, da se do petka, 20. ožujka 2015. jave u studentsku referadu radi potpisivanja Ugovora o dodjeli državne stipendije za 2014./2015. akademsku godinu. 

  
Hrvoje RAFAEL: Obrana preliminarne teme

U srijedu 25. ožujka 2015. u 14 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Hrvoja Rafaela, dipl.ing. zrakoplovstva pod naslovom: "UTJECAJ PRIPREME POVRŠINE ALATNIH ČELIKA ZA HLADNI RAD NA SVOJSTVA PACVD PREVLAKA". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Darko Landek.

  
ZTZ traži apsolventa FSB-a

Zagrebački prometni zavod d. o. o. traži apsolventa Fakulteta strojarstva i brodogradnje za pomoć u administrativnim poslovima, Radno vrijeme je četiri sata dnevno na duži period za naknadu od 20 kn/satu. Oglas je u privitku.

  
5. radionica: Polimeri iz perspektive kemičara i strojara

U petak 20.03.2015. s početkom u 10 sati na Fakultetu strojartva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, u Centru za aditivne tehnologije održat će se 5. radionica: Polimeri iz perspektive kemičara i strojaraSudjelovanje je besplatno. Pozivaju se studenti da slušaju i prezentiraju svoje radove iz područja polimerstva. Program se nalazi u privitku.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 2

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored objavljena je satnica za drugi tjedan ljetnog semestra ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 16.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
I. Karšaj, L. Virag, V. Vindiš: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na završno predavanje HrZZ projekta pod naslovom "Trodimenzijski materijalni model razvoj aneurizme u abdominalnoj aorti"  u kojem će Igor Karšaj, Lana Virag i Vedran Vindiš, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu izložiti rezultate istraživanja u okviru istraživačkog projekta Uspostavne potpore Hrvatske zaklade za znanost.
Predavanje će se održati u četvrtak 19.03.2015. u 15:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani E.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Obavijest o promociji

U petak, 20. ožujka 2015. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom preddiplomskom studiju.

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2014./2015. u I. godinu studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ).Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku od 18. do 26. ožujka 2015.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 3. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2014./2015. predaje se u četvrtak 19. ožujka 2015. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
CARNet masovni online tečaj - CARNet Moodle MOOC

Cilj tečaja CARNet Moodle MOOC je educirati i motivirati polaznike da samostalno osmisle i izrade vlastiti e-kolegij u Moodle-u. Svi  zainteresirani za početak rada u Moodle, kao i oni koji ga već koriste, a žele se upoznati s novom verzijom Moodle-a, pozvani su da se uključe u ovaj tečaj koji se u cijelosti provodi online u Moodle-u. Tečaj započinje u srijedu, 11. ožujka 2015., trajat će do 28. travnja 2015., a prijave će biti otvorene do 25. ožujka 2015. Više informacija i prijavu na tečaj CARNet Moodle MOOC možete naći na linku.

  
Kandidature za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se 25. i 26.ožujka 2015. Za sve zainteresirane predaja kandidatura je do petka 13. ožujka 2015. godine do 15.00 sati u urudžbeni zapisnik FSB-a (iza porte južne zgrade). U prilogu se nalazi kandidacijski obrazac u kojem je navedena i sva dodatna dokumentacija koja se mora dostaviti prilikom predaje kandidacijskih dokumenata (preslika indeksa podrazumjeva kopirani cijeli indeks, a ne samo prvu stranicu).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940