Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti
Natječaj za dodjelu stipendija za Europski Forum Alpbach

Klub Alpbach Hrvatska dodjeljuje stipendije za sudjelovanje na austrijskoj najznačajnijoj ljetnoj konferenciji Europski Forum Alpbach (19. kolovoza - 4. rujna 2015.). Ovogodišnja krovna tema Foruma je 'InEquality'. Krajnji rok za prijave je 26. travnja 2015. godine. Više informacija o stipendijama pročitajte u privitku ili na www.kah.hr, a novosti pratite na www.facebook.com/KlubAlpbachHrvatska

  
Plov za čisti Jadran 2015 - Program i upute za jedrenje

Sveučilišni nautički klub FSB organizira XIII. navigacijski „Plova za čisti Jadran 2015." koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Murter, O. Murter – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 24. do 26. travnja 2015. godine. Program i upute za jedrenje nalaze se u prilogu i na web stranici Sveučilišnog nautičkog kluba FSB.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
Goran Pejić, predavanje: Tehnička ispravnost vozila u Hrvatskoj kroz 2014. godinu

Pozivamo Vas na predavanje  "TEHNIČKA ISPRAVNOST VOZILA U HRVATSKOJ KROZ 2014. GOD.“ koje će održati mr. sc. Goran Pejić, dipl.. ing., pomoćnik uprave za tehničke poslove, Centar za vozila Hrvatske d.d. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 27. travnja 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila) i POJ FSB.

  
Vladimir Milić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Vladimir Milić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Minimaks optimalno upravljanje nelinearnim dinamičkim sustavima"  05. svibnja 2015. godine u 15,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Ivana Lučića 1/III kat.

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2014./2015. u I. godinu studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ). Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku od 30. travnja do 8. svibnja 2015.

  
Marie Sklodowska-Curie akcije - H2020-MSCA-RISE-2015

Otvoren je poziv na natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija – RISE za 2015. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 28. travnja 2015. godine. Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Potiče se sudjelovanje malog i srednjeg poduzetništva. Više informacija nalazi se ovdje.

  
Marko Švaco, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Marko Švaco, mag.ing.mech, branit će doktorski rad pod naslovom " Planiranje robotskoga djelovanja zasnovano na tumačenju prostornih struktura" 30. travnja 2015. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Matija Bušić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Matija Bušić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Zavarivanje trenjem aluminijskih sendvič panela rotirajućim alatom"  28. travnja 2015. godine, u 14,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat, 

  
Prezentacija PIMS Academy

U srijedu, 29. travnja 2015. u dvorani 'F' Fakulteta strojarstva i brodogradnje, 65 mjesta, od 14 do 16 sati održat će se prezentacija PIMS Academy. Molimo zainteresirane studente da se odazovu u što većem broju. Detalje o programu PIMS Akademije možete vidjeti u privitku.

  
Dobitnici stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2014./2015.

Objavljen je popis dobitnika stipendija Sveučilišta u Zagrebu iz javnih proračunskih sredstava za akad. god. 2014./2015. u kategorijama: A, B i C. Na Odluku o dodjeli stipendija može se uložiti prigovor do srijede, 22. travnja 2015. Prigovori se šalju elektroničkim putem na adresu: zivanda@unizg.hr . Svečana podjela stipendija održat će se u srijedu, 29. travnja 2015. u 19,30 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu. Popis imena dobitnika stipendija i Odluku o dodjeli stipendija možete vidjeti u privitku.

  
Stjepan Flegarić, dipl.ing.strojarstva, nastupno predavanje u postupku izbora u nastavno zvanje i radno mjesto predavača

Stjepan Flegarić, dipl.ing.strojarstva, održat će nastupno predavanje u postupku izbora u nastavno zvanje i radno mjesto predavača,  na temu  "Razvoj proizvoda u malim i srednjim tvrtkama", u srijedu 29. travnja 2015.godine, u 17,00 sati u CADLabu..

  
Studentski posao u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja traži studentice i studente za obavljanje fizičkih poslova tijekom pripreme i provedbe državne mature. Cijena sata rada: radnim danom 20kn, subotom 25kn, a nedjeljom i praznikom 27 kn. Sve studentice i studente koji su voljni raditi, molimo da se jave gospodinu Nenadu Markoviću na broj telefona: 095/4895-221.

S radom se počinje odmah. 

  
Natječaj za Potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području u 2015. godini zaposlenima na Sveučilištu u Zagrebu iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015. Upute za prijavu, Odluku Senata i prijavni obrazac možete pronaći ovdje. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015. te se prijave šalju na e-mail potpora@unizg.hr. Za sva eventualna pitanja molimo vas da se obratite na e-mail upitiVIF@unizg.hr.

  
Obavijest studentima koji imaju odobreno mirovanje studentskih obveza

U privitku možete vidjeti Odluku od 20. ožujka 2015. koja se odnosi na studente koji su studij upisali akademske godine 2010./2011. i kasnije i koji su tijekom semestara u kojima su imali  odobreno mirovanje studentskih obveza prijavljivali i izlazili na ispite.

  
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015-2017.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015-2017. Rok za prijavu je 30. travnja 2015. godine.

  
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015.

Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu je raspisao Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad. god. 2014./2015. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su dužni do četvrtka, 30. travnja 2015. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu te dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta. Svečana dodjela Rektorovih nagrada održat će se u četvrtak, 18. lipnja 2015. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade možete vidjeti u privitku.

  
Članak o projektu "High Altitude Wind Energy" na EU portalu u kategoriji Znanost i inovacije

Netom završeni projekt "High Altitude Wind Energy", sufinanciran od strane Europske komisije u sklopu Sedmog okvirnog programa za istraživanje i tehnološki razvoj, na kojemu je sudjelovao i FSB, dobio je svoj prostor u vijestima portala Europske komisije - Istraživanje i razvoj u kategorijama Energija i Okoliš pod naslovom "Cheap and renewable electricity anywhere". U članku je ukratko opisana motivacija i koncept dobivanja energije iz visokih vjetrova te najavljeno daljnje istraživanje i komercijalizacija koncepta. Istraživači s FSB-a su u projektu bili zaduženi za izbor materijala, odabir sustava za pohranu energije, strategije kontrole i vođenja sustava te aerodinamičke studije. Članak možete pročitati u privitku.

  
Tea Žakula u dnevniku Nove TV - prilog i članak

U dnevniku NOVE TV 20.04.2015 (prilog “Bolja Hrvatska”) gostovala je voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost, dr. sc. Tea Žakula. Prilog i članak možete pogledati ovdje.

  
Dr.sc. Ana Pilipović, nastupno predavanje, u postupku izbora u zvanje docent

Dr.sc. Ana Pilipović, viša asistentica, znanstvena novakinja, održat će nastupno predavanje u postuku izbora za znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docentice, pod naslovom "Proizvodnja kompozitnih tvorevina postupkom ručnog laminiranja", 28. travnja 2015. godine u 9,15 sati u učionici S-06. 

  
Seminar o korištenju strukturnih fondova Europske unije u projektima dvojne namjene

U organizaciji Europske obrambene agencije i Ministarstva obrane, 6. lipnja će se održati seminar o korištenju strukturnih fondova Europske unije u projektima dvojne namjene.  Seminar će se održati u konferencijskoj dvorani Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 3 – 7 (u zgradi Lidla) s početkom u 9:00 sati. Ulaz je uz prethodnu registraciju slobodan. S obzirom na ograničeni prostor registraciju, odnosno prijavu s imenom, prezimenom, funkcijom i institucijom (firmom) potrebno je dostaviti na email najkasnije do 1. svibnja 2015.g.
Više informacija o seminaru nalazi se u privitku.

  
 2 3   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Arhiva vijestiNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940