Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
 
   Vijesti - arhiva
Informativna radionica za poziv na dostavu prijedloga ''Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije''

Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje održat će se 11. veljače 2014. godine u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Predviđeno trajanje sastanka je od 10:00 do 16:30 sati.  Informacije i prijavni obrazac mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

  
Otvoren natječaj "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije"

"Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" je otvoreni poziv za dostavu prijedloga organiziran u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost (OPRK) 2007.-2013., unutar Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, sufinanciranog putem Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) koji nastoji smanjiti nejednakosti u razvoju među zemljama članicama Europske unije te među njihovim regijama. U ovom Pozivu, potpora se daje industrijskom istraživanju i eksperimentalnom razvoju (inovacijskim projektima). Sve informacije o natječaju mogu se naći ovdje

  
Obavijest o promociji

U petak, 7. veljače 2014. u 12,00 sati, održat će se u  dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Javni poziv za recenzente - procjena uvjeta za ostvarivanje prava na državnu potporu za projekte znanstvenih i razvojnih projekata

Pozivamo znanstvenike iz različitih znanstvenih područja i područja tehnologije da se prijave kao recenzenti za procjenu uvjeta za ostvarivanje prava na dodatno umanjenje osnovice poreza na dobit za opravdane troškove projekata znanstvenih ili razvojnih istraživanja. Dodatne informacije o javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu, dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12971&sec=2127). Rok za prijavu je 5. veljače 2014. god.

  
Uspjeh košarkaške reprezentacije FSB-a

Na prvenstvu zagrebačkog Sveučilišta košarkaška reprezentacija FSB-a je u turniru 3x3 osvojila izvrsnu srebrnu medalju u konkurenciji 12 fakultetskih ekipa (Medicinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Farmacijsko - biotehnološki fakultet, ....). Za reprezentaciju FSB-a nastupili su: Luka Župan, Hrvoje Štrbac, Marin Mustać i Toni Barić. Voditelj ekipe Zvonimir Osičan. Čestitamo našim studentima.

  
Karlo Pirić, dipl.ing.brodogradnje, obrana doktorskog rada

Karlo Pirić, dipl.ing.brodogradnje, branit će doktorski rad pod naslovom "Analiza pouzdanosti u konceptualnom projektiranju konstrukcije broda" 05. veljače 2014. godine u 11,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat.

  
Plov za čisti Jadran 2014. - Poziv

U prilogu se nalazi poziv dvanaestog izdanja „Plova za čisti Jadran“ – 2014. koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Ravni Žakan, Kornati – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 11. do 13. travnja 2014. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do petka, 21. ožujka 2014. popunjavanjem prijavnog obrasca (nalazi se u prilogu) te uplatom 50% ukupnog iznosa kotizacije. Detaljni program jedrenja bit će objavljen na http://www.fsb.unizg.hr/SNK_FSB/ do 31. ožujka 2014.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
Termotehničari posjetili mesnu industriju Gavrilović

U sklopu Terenske nastave studenti IV. godine termotehničkog usmjerenja Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu kroz program kolegija Hlađenje i dizalice topline posjetili su termoenergetske i rashladne sustave mesne industrije Gavrilović u Petrinji. Stručna ekskurzija organizirana je u srijedu 22.01.2014. godine. Opširnije o stručnom posjetu sa slikama u prilogu.
Prof. dr. sc. Vladimir Soldo

  
Bilateralna razmjena studenata: Moskva i Singapur

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za studentske razmjene u akademskoj godini 2014./15.:

  • Natječaj za studentsku razmjenu u zimskom ili ljetnom semestru 2014./15. na partnerskom sveučilištu Lomonosov Moscow State University (Ruska Federacija). Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije za preddiplomski ili diplomski studij. Rok za prijave: 11. veljače 2014.
  • Natječaj za studentsku razmjenu u zimskom semestru 2014./15. na partnerskom sveučilištu National University of Singapore (Singapur). Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije za preddiplomski studij. Rok za prijave: 18. veljače 2014.

Sve informacije se mogu naći u prilozima i na sljedećem linku.

  
DDServis traži voditelja servisa

DDServis d.o.o. je jedna od vodećih tvrtki za uvoz i distribuciju rezervnih dijelova i potrošnih materijala za teretna i radna vozila u RH. Među ostalim, ovlašteni je zastupnik svjetski renomiranih proizvođača Cummins, Fleetguard, Detroit Diesel, MTU. Radi prilagodbe povećanju obujma poslovanja i daljnje realizacije dugoročne poslovne strategije traže novog voditelja servisa. Više detalja o radnom mjestu može se naći u priloženoj datoteci.

  
Natječaj za financiranje jednomjesečnog istraživačkog boravka na Sveučilištu u Beču (Universität Wien) – dodjela 2 stipendije

U sklopu partnerske razmjene dogovorene između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Beču (Universität Wien, http://www.univie.ac.at/) pozivaju se doktorandi i postdoktorandi (kojima nije isteklo više od 7 godina od stjecanja doktorske titule) da se prijave na natječaj za financiranje jednomjesečnog istraživačkog boravka na Sveučilištu u Beču. Rok za slanje prijava je 28. veljače 2014. Natječaj je objavljen ovdje.

  
Poziv studentima - Međunarodni kongres studenata ERFUSS

Međunarodni kongres studenata ERFUSS organiziraju studenti i studentice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a održat će se od 11.4.-13.4. u Zagrebu. Pozivaju se studenti FSB-a da sudjeluju na kongresu. Poziv i detalji se nalaze u privitku. 

  
Natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata u ak.god. 2013./2014.

Natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata u 2013./2014. akademskoj godini i  Natječaj  za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava biti će objavljeni i na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu (www.unizg.hr). Studenti su obvezni prijavu na natječaj (zajedno s traženim dokumentima) obaviti online. Aplikacija za online prijavu nalazi se na adresi: http://www.unizg.hr/stipendije/ , a biti će dostupna od 29. siječnja 2014. Dokumenti u privitku ...

  
Radni sastanak s Rektorom Sveučilišta u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Aleksa Bjeliš, primio je predstavnike FSB Racing Team-a te je održan prvi radni sastanak u 2014. godini. Predstavništvo u sastavu Domagoj Bolfan i Marko Šoštar je, zajedno s mentorom projekta, doc. dr. sc. Darkom Kozarcem i dekanom Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Ivanom Juragom, rektoru izložilo postojeće stanje FSB Racing Team-a te plan i program sudjelovanja u Formuli Student. Kako bi se projekt podigao na željenu razinu Sveučilišta i približio se konačnom cilju Rektor je ponudio nekoliko rješenja te su pregovori u tijeku. Sastanku su prisustvovale i prorektorica za poslovanje, prof. dr. sc. Vesna Vašiček te prorektorica za studente i studije, prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Ohrabreni uspostavljanjem suradnje i dodatnom pomoći oko prikupljanja sredstava, FSB Racing Team započinje 2014. godinu još motiviraniji! 

  
Natječaj za suradničko zvanje i radno mjesto poslijedoktoranda

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu poslijedoktoranda, za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo, znanstvenu granu opće strojarstvo(konstrukcije), u Zavodu za tehničku mehaniku, objavljen je u Večernjem listi i N.N. 24. siječnja 2014. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.  

  
Interni natječaj za radno mjesto stručnog referenta/pomoćnog knjižničara na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje interni natječaj za radno mjesto stručnog referenta/pomoćnog knjižničara za rad u Knjižnici Fakulteta.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu. 

  
i-RESEV radionica o integraciji električnih vozila u energetske sustave

U petak, 24.01.2014. s početkom u 9 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade FSB-a, III kat, održati će se 2. radionica i-RESEV istraživačkog projekta podržanog od strane Hrvatske zaklade za znanost. Radionica pod nazivom Prema integraciji električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije dati će pregled rezultata istraživanja na 2. godini projekta, te će uključiti Okrugli stol na temu elektromobilnosti, kojemu će prethoditi prezentacije partnera iz industrije. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz prethodnu registraciju u vremenu između 8:30-9:00 sati.

  
Festival znanosti 2014.: Valovi

S ciljem popularizacije znanosti ove će se godine od 7. do 12. travnja 2014. održati 12. Festival znanosti. Naš fakultet ima priliku predstaviti se 11. travnja kroz interaktivne radionice, predavanja, film i prezentacije. Glavna tema su Valovi, ali i sve ostale atraktivne teme su dobrodošle. Festival znanosti tradicionalno posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, stoga bi program trebalo prilagoditi tim uzrastima. Glavnina aktivnosti se održava u Tehničkom muzeju, no moguće je aktivnosti organizirati i u svojim prostorima. Upute izlagačima su u prilogu. Svi koji na ovaj način žele promovirati svoj studij i FSB mogu se javiti koordinatorici za naš fakultet, doc.dr.sc. Tatjani Haramina.

  
Prijava završnih radova

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u ožujku da je zadnji dan prijave 24. siječnja 2014. Više u privitku.

  
Drugi poziv za dostavu radova za konferenciju ICIL 2014

Drugi poziv za dostavu radova za konferenciju International Conference on Industrial Logistics ICIL 2014 koja će se održati 11-13.lipnja 2014. u Bolu na Braču, u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb. Poziv se nalazi u privitku.

 

  
 <<  <  1 2 3 4 5 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940