Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
    Vijesti - arhiva
Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja kao i za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u ak. god. 2014./2015. za aktivnosti: 

• održavanje nastave (nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica; nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) 

• stručno usavršavanje (nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica). 

Svi detalji natječaja mogu se pronaći na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta.

  
Chonnam - Produžetak natječaja za stipendiju, bilateralna razmjena studenata

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljen je Produžetak natječaja za studentske stipendije za (pred)diplomske studijske programe na Chonnam National University u zimskom semestru akademske godine 2014./15. Novi rok za prijave je 16. svibanj 2014. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu 

  
Company Shuttle - projekt studentske udruge IAESTE

Studentska udruga IAESTE Zagreb organizira projekt Company Shuttle koji omogućuje studentima 5. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje posjet i priliku za zaposlenje u Siemensu. Ideja projekta je povezati najuspješnije studente Sveučilišta u Zagrebu i najveće tvrtke u Hrvatskoj. Posjet Siemensu održat će se 27. svibnja 2014. u sklopu "zelenog tjedna".
Kao dio prijave za ovaj projekt studenti prilažu životopis koji ostaje u bazama tvrtke.
Prijave i više informacija na: http://www.iaeste.hr/companyshuttle/

  
Konferencija „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas poziva na Zagrebački energetski tjedan u sklopu kojega će se održati konferencija pod nazivom „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“, u četvrtak 15. svibnja. Program se nalazi u prilogu, a sve informacije dostupne su ovdje.

  
5. Zagrebački energetski tjedan - Dan otvorenih vrata na FSB-u

U četvrtak, 15.05.2014. godine od 14 do 17 sati, u sklopu 5. Zagrebačkog energetskog tjedna organiziran je Dan otvorenih vrata Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U subotu, 17.05.2014. godine Fakultet će se također predstaviti na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu cjelodnevnog središnjeg događaja Zagrebačkog energetskog tjedna. Zajedno nastupaju Zavod za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju i Zavod za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku. Raspored događanja je u privitku. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su: Prof.dr.sc Vladimir Soldo i dr.sc. Ankica Đukić. Dobrodošli!

  
Tomislav ŠKREBLIN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 16. svibnja 2014. u 14,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Škreblina, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL PROCJENE KVALITETE RADA STANICA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof. 

  
Najava seminara "'Fracture of nano-modified adhesives and composites and beyond''

Pozivamo Vas na seminar ''Fracture of nano-modified adhesives and composites and beyond'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti profesor Alojz IVANKOVIĆ, School of Mechanical and Materials Engineering, University College Dublin, Ireland. Seminar će se održati u utorak 20. svibnja 2014. u 14:30 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, istočna zgrada, 3.kat, Plava dvorana. Seminar u trajanju od tri školska sata s jednom pauzom održat će se u okviru projekta Centre of Excellence for Structural Health - CEEStructHealth (Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija) financiranog iz sredstava Europske unije unutar Operativnog programa Regionalna konkurentnost. Više o predavanju može se naći na web stranici projekta

  
Pozvano predavanje, Tomislav Domazet-Lošo: Modularnost bioloških sustava

U četvrtak, 15. svibnja 2014. u 9.15 sati u dvorani B u sklopu kolegija Umjetna inteligencija, doc.dr.sc. Tomislav Domazet-Lošo molekularni biolog s Instituta Ruđer Bošković održat će pozvano predavanje naslova Modularnost bioloških sustava. Pozivaju se zainteresirani studenti i nastavnici da prisustvuju predavanju.
Više o predavaču možete pročitati ovdje.

  
Svečani koncert Folklornog ansambla ''Ivan Goran Kovačić''

Povodom 65 godina postojanja Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba održat će u petak, 30. svibnja 2014. s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'' svečani koncert. Na koncertu će se izvesti pjesme i plesovi iz svih hrvatskih regija. Sve izvedbe su uz pratnju tamburaškog orkestra ili tradicijskih instrumenata. Cjelokupni program izvodi 80 članova Ansambla (plesači, pjevači, tamburaši). Za studente, članove KUD-ova, učenike i umirovljenike cijena ulaznice s popustom je 50 kn. Ulaznice s popustom se kupuju u sjedištu Društva, Opatovina 11, svaki dan između 8 i 15 sati. Ulaznice je moguće kupiti od danas na blagajni i na blagajni KD ''Vatroslav Lisinski'' po cijeni od 55 kn, 60 kn i 65 kn ovisno o mjestu u dvorani. Moguća je i online kupnja ulaznica: (http://www.lisinski.hr/event.php?id=1321) .

  
Ivica MIHALJEVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 15. svibnja 2014. u 10,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada mr. sc. Ivice Mihaljevića, dipl. ing.strojarstva pod naslovom: ''MODEL PRAĆENJA UČINKOVITOSTI PROCESA  DISTRIBUCIJE TOPLINSKE ENERGIJE PRIMJENOM LEAN PRINCIPA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof.

  
Igor Šiško: Doktorski rad

Doktorski rad Igora Šiška pod naslovom "Prediktivni model tehničke ispravnosti vozila temeljem tehničkih pregleda" (mentor prof.dr.sc. Dragutin Lisjak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
Prezentacija GOM optičkih mjernih sustava

U utorak 20. svibnja 2014. od 14 do 16 sati u dvorani F na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata" i "Primijenjena fotogrametrija i 3D skeniranje" ljubaznošću tvrtke Topomatika doo bit će održana jednosatna javna prezentacija GOM optičkih mjernih sustava: ATOSTritopAramisPontos i Argus. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Pozivnica je u privitku.

  
2. studentska ME4CataLOgue radionica - 2. turnus

Projekt ME4CataLOgue ide dalje! Dana 14. svibnja 2014. (srijeda) s početkom u 12 sati (do 18 sati, uz pauze za ručak i kavu) u Klubu FSB- a južne zgrade FSB- a, održat će se 2. ME4CataLOgue studentska radionica - 2. turnus (ovako je bilo u Slavonskom Brodu)!
Tema radionice su:
1.) Ishodi učenja– temelj kvalifikacije,
2.) Uvod u Hrvatski kvalifikacijski okvir,
3.) Standard kvalifikacije i standard zanimanja.
Najavu radionice možete pogledati u privitku. Kako je broj sudionika ograničen, molimo sve zainteresirane da se do utorka 13. svibnja 2014. jave na tomislav.gersic@fsb.hr.
Vaši Studentski zbor FSB i ME4CataLOgue Projektni tim FSB

  
Radionica o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala FSB-a organizira 19.05.2014. godine Radionicu o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju. Radionica će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv za radionicu se nalazi u privitku.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala

  
Natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini - drugi krug

Na temelju zaključka Rektorskog kolegija u širem sastavu donesenog na sjednici održanoj 5. svibnja 2014. godine, Sveučilište u Zagrebu raspisalo je NATJEČAJ ZA AKADEMSKU MOBILNOST U 2014. GODINI (drugi krug) prema sljedećim stavkama:b) mobilnost prema visokoškolskim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili sastavnica imaju sklopljen međusveučilišni/međufakultetski sporazum) c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za konferencije).Molimo zainteresirane kandidate i kandidatkinje da svoje prijave dostave u Službu za vanjsku suradnju, Ireni Slunjski najkasnije do 26. svibnja 2014. 

  
Radionica za studente FSBa – “Ja ili vrijeme – tko će pobijediti?”

Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu “Ja ili vrijeme - tko će pobijediti?” - Kako upravljati vremenom? na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, 16. svibnja 2014. godine. Studenti ce se na radionici moći upoznati s osnovnim vještinama organizacije vremena odnosno vještinama upravljanja samim sobom koje dovode do učinkovitije organizacije vremena. Prijavu možete poslati na e-mail adresu koord.stud@fsb.hr do ponedjeljka, 12. svibnja 2014. Opširnije u privitku.

  
Radionica za studente FSBa: “Što kada stanemo pod svjetla reflektora?”

Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu “Što kada stanemo pod svjetla reflektora?” - Vještine javnog izlaganja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, 15. svibnja 2014. godine. Radionica će studentima omogućiti usvajanje vještine dobrog oblikovanja i izvedbe javnog izlaganja. Prijavu možete poslati na e-mail adresu koord.stud@fsb.hr do ponedjeljka, 12. svibnja 2014. Opširnije u privitku.

  
IAESTE - 2nd Austrian Career Day on FER, 19. svibnja 2014.

Na završetku ste studija ili tek nedavno diplomirani, želite li živjeti i raditi u Austriji? Dođite na sajam poslova na FER u ponedjeljak, 19. svibnja 2014! Prijavite se na jedan ili više profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com te pristupite razgovoru za posao koji će se održavati u prostorijama FER-a!
Prijave za intervju traju do ponedjeljka, 12. svibnja 2014.
Projekt organiziraju studentske udruge BEST, IAESTE i IEEE. Prijavite se za posao u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, ne propustite priliku za rad u poznatim austrijskim tvrtkama koje nude 14 plaća godišnje! Raspored događanja nalazi se u privitku.

  
Stipendije AMCA Toronto

Udruga AMCA Toronto dodjeljuje dvije stipendije studentima kanadskih ili hrvatskih sveučilišta. Svrha stipendije je, osim novčane pomoći, promidžba imena AMCA u hrvatskoj zajednici u Torontu. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2014. Tekst natječaja na hrvatskom i na engleskom jeziku možete vidjeti u privitku, a više o uvjetima za dobivanje stipendije i samoj udruzi pročitejte na mrežnim stranicama: http://www.amcatoronto.com/ .

  
Luka Perković: Doktorski rad

Doktorski rad Luke Perkovića pod naslovom "Numeričko modeliranje turbulentnih predmiješanih plamenova metodom simulacije velikih vrtloga" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940