Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
    Vijesti - arhiva
IAESTE - 2nd Austrian Career Day on FER, 19. svibnja 2014.

Na završetku ste studija ili tek nedavno diplomirani, želite li živjeti i raditi u Austriji? Dođite na sajam poslova na FER u ponedjeljak, 19. svibnja 2014! Prijavite se na jedan ili više profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com te pristupite razgovoru za posao koji će se održavati u prostorijama FER-a!
Prijave za intervju traju do ponedjeljka, 12. svibnja 2014.
Projekt organiziraju studentske udruge BEST, IAESTE i IEEE. Prijavite se za posao u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, ne propustite priliku za rad u poznatim austrijskim tvrtkama koje nude 14 plaća godišnje! Raspored događanja nalazi se u privitku.

  
Stipendije AMCA Toronto

Udruga AMCA Toronto dodjeljuje dvije stipendije studentima kanadskih ili hrvatskih sveučilišta. Svrha stipendije je, osim novčane pomoći, promidžba imena AMCA u hrvatskoj zajednici u Torontu. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2014. Tekst natječaja na hrvatskom i na engleskom jeziku možete vidjeti u privitku, a više o uvjetima za dobivanje stipendije i samoj udruzi pročitejte na mrežnim stranicama: http://www.amcatoronto.com/ .

  
Luka Perković: Doktorski rad

Doktorski rad Luke Perkovića pod naslovom "Numeričko modeliranje turbulentnih predmiješanih plamenova metodom simulacije velikih vrtloga" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
Davor Kolednjak: Doktorski rad

Doktorski rad Davora Kolednjaka pod naslovom "Utjecaj parametara zavarivanja na strukturu i svojstva čelika API 5L X80" (mentor prof.dr.sc. Zdravko Schauperl) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
2. studentska ME4CataLOgue radionica

Projekt ME4CataLOgue ide dalje! Dana 8. svibnja 2014. (četvrtak) s početkom u 12 sati (do 18 sati, uz pauze za ručak i kavu) u Klubu FSB- a južne zgrade FSB- a, održat će se 2. ME4CataLOgue studentska radionica (ovako je bilo u Slavonskom Brodu)!
Tema radionice su:
1.) Ishodi učenja– temelj kvalifikacije,
2.) Uvod u Hrvatski kvalifikacijski okvir,
3.) Standard kvalifikacije i standard zanimanja.
Najavu radionice možete pogledati u privitku. Kako je broj sudionika ograničen, molimo sve zainteresirane da se do srijede 7. svibnja 2014. jave na tomislav.gersic@fsb.hr.
Vaši Studentski zbor FSB i ME4CataLOgue Projektni tim FSB

  
Poziv na BEST ljetne seminare

U tijeku je prijava na BEST ljetne seminare. Kraj prijava je 11.5., ali preporuča se izbjegavati prijave u zadnji čas - zbog velike navale server zna proglasiti štrajk. Više informacija u privitku.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 4. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 15. svibnja 2014. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Studenti uče studente

Radionica „Studenti uče studente“ namijenjena je svima koji imaju problema s učenjem ili samo žele poboljšati svoje vještine učenja i organizacije vremena. Radionica se održava u dva termina po 90 minuta. Na prvoj radionici će naglasak biti na organizaciji vremena i uspješnom postavljanju ciljeva, dok će se na drugoj prolaziti kroz metode koje olakšavaju učenje poput kognitivnih mapa i pravilnog vođenja bilježaka. Broj prijava je ograničen. Molimo da se jave studenti koji  su sigurni da će doći na oba termina. Prijaviti se možete na mail sara.biggrin@gmail.com
Radionicu izvode studentice psihologije, a održat će se 12. i 26. svibnja 2014. s početkom u 18 sati u dvorani G južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Vaš Studentski zbor FSB

  
Ivica ANČIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 8. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Ivice Ančića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''ENERGETSKA UČINKOVITOST I EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST BRODSKIH INTEGRIRANIH ENERGETSKIH SUSTAVA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Ante Šestan, red. prof.

  
Jasna LEDER HORINA: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014. u 10,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Jasne Leder Horina, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE KOŠTANE PREGRADNJE KOD ORTODONSKOG POMAKA ZUBA''.  Mentorica doktorskog rada  je dr. sc. Tanja Jurčević Lulić, red. prof.

  
TUM Ljetna škola

Tehničko sveučilište u Münchenu organizira ljetnu školu za studente prvostupnike. Sve informacije o načinima prijave, sadržaju ljetne škole i uvjetima nalaze se na mrežnim stranicama TUM-a.

  
'Znanost susreće gospodarstvo'

Institut Ruđer Bošković uz potporu Ministarstva gospodarstva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, organizira jednodnevnu mini-konferenciju: 'Znanost susreće gospodarstvo' koja će se održati 6. svibnja 2014. u KRAŠ Auditorijumu, Ravnice 48, Zagreb s početkom u 10 sati. Cilj konferencije je dati pregled trenutnih aktualnih politika i platformi koje su usmjerene na kvalitetan razvoj gospodarstva RH kroz snažniju suradnju znanosti i gospodarstva. Broj mjesta je ograničen.  Sve informacije o načinu prijave i rasporedu rada mogu se pronaći na mrežnim stranicama Instituta Ruđer Bošković.

  
Bojan ŠEKORANJA: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 30. travnja 2014. u 13,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Bojana Šekoranje, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''UPRAVLJAČKI MODEL FIZIČKOG MEĐUDJELOVANJA ČOVJEKA I ROBOTA''. Mentor doktorskog rada je dr. sc. Bojan Jerbić, red. prof.

  
Javni poziv za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT)

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljivat će financijske potpore javnim znanstvenim institutima i javnim sveučilištima za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT) za 2014. godinu. Sve informacije o načinu prijave mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

  
Present&Represent

Pridružite nam se u završnici projekta Present&Represent u organizaciji ESTIEM LG Zagreb, na kojem će gostovati Mate Rimac i ispričati priču kako je sve krenulo sa Concept One-om. Od ideje do djela! Sudionici predavanja imat će priliku vidjeti Concept One ispred zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje tokom i nakon predavanja! Predavanje će se održati u srijedu 23. travnja 2014. godine od 12 do 14 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
Prijave za predavanje su na http://goo.gl/fwo3nx. Više informacija saznajte na Facebook stranici događaja ili na www.estiem-lg-zagreb.com.

  
Otvorene prijave za sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu - Kampusijada 2014.

Od ponedjeljka, 14. travnja 2014. službeno su otvorene prijave za sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu – tradicionalnu Kampusijadu 2014. Kampusijada 2014. održat će se na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj 29. svibnja 2014. Prijave su otvorene za čak devet sportova koji su podijeljeni u ekipne i pojedinačne sportove, do 25. svibnja 2014. godine. Detaljnije o Kampusijadi možete pročitati u privitku.  

  
Prva radionica u sklopu EU projekta ARISE

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s partnerima Strojarskim fakultetom u Slavonskom Brodu, Tehničkim fakultetom u Rijeci i Inštitutom za kovinske materiale in tehnologije u Ljubljani, te suradnicima tvrtkama Kralj Metala Alati d.o.o., Elektro-Kontakt d.d. i Lipovica d.o.o. provodi EU projekt "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina".
U srijedu, 23. travnja 2014. godine, s početkom u 10:00 sati, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu u sklopu projekta održat će se 1. radionica sa sljedećim dnevnim redom:
1.  Prikaz provedenih i predstojećih aktivnosti projekta ARISE
2.  Predstavljanje vlastitog PACVD uređaja - njegovih funkcija, potencijala i karakteristika procesa.
3.  Iskustva u primjeni PACVD tehnologije u praksi.
4.  Diskusija o mogućnostima suradnje.
5.  Obilazak laboratorija i demonstracija rada PACVD uređaja.

Ljubazno Vas molimo da potvrdite svoj dolazak putem e-maila arise@fsb.hr.

  
Nataša TOŠANOVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 25. travnja 2014. u 14,30 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Nataše Tošanović, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''UNAPREĐENJE PROIZVODNIH PROCESA PRIMJENOM PRINCIPA POVLAČENJA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof.

  
Vedran Šimunović, dipl. ing. strojarstva, obrana doktorskog rada

Vedran Šimunović, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Utjecaj mjernih postupaka na rezultat mjerenja srednjeg promjera navoja", 23. travnja 2014. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940