Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Dino Brekalo, predavanje: Toyota production system

Pozivamo Vas na predavanje "Toyota production system“ koje će održati Dino Brekalo, dipl. ing. stroj., direktor tvrtke Toyota Centar Zagreb d.o.o.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila)

  
Andreas Müller, predavanje: Modeling and Control Strategies of Advanced Mechanical and Mechatronical Systems

U okviru kolegija 'Numeričke metode dinamike konstrukcijskih sustava' (nositelj prof. dr. sc. Zdravko Terze) gostujuće predavanje 'Modeling and Control Strategies of Advanced Mechanical and Mechatronical systems' odžat će u petak 27.03 u 10.00 sati prof. dr. ing. Andreas Müller, voditelj uglednog Instituta za robotiku sa sveučilišta Johannes Kepler University iz Linza (Republika Austrija). Predavanje će se odžati u Laboratoriju za dinamiku letjelica i konstrukcijskih sustava (istočna zgrada vis-a-vis prijelaznog mosta), a gostovanje prof. Müllera je podržano Erasmus programom akademske suradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) i sveučilišta Johannes Kepler University. Osim slušatelja navedenog kolegija, na predavanje se pozivaju i ostali zainteresirani uz registraciju na email dario.zlatar@fsb.hr do četvrtka u 17.00 sati (zbog ograničenog broja mjesta u predavaoni).

  
VAŽNO - Obavijest za studente koji su se natjecali za stipendije Sveučilišta u Zagrebu

Obavještavaju se studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji su se natjecali za stipendije Sveučilišta u Zagrebu i koji ispunjavaju uvjete Natječaja, ali imaju problema s prijavom putem internetske aplikacije, da se obvezno jave e-mailom na adresu zivanda@unizg.hr. Samo na taj način njihove prijave bit će pridodane prijavama ostalih studenata koji su se uspješno prijavili elektroničkim putem te dostavljene Povjerenstvu za stipendije koje će ih razmotriti za izbor.

  
Jasna Leder Horina, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Jasna Leder Horina, mag.ing.mech., branit će doktorski rad pod naslovom "Modeliranje iniciranja koštane pregradnje kod ortodontske terapije" "Modelling of Initiation of Bone Remodelling due to Orthodontic Treatment", dana 01. travnja 2015. g. u 11,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat. 

  
Dario ZLATAR: Obrana konačne teme

U srijedu 1. travnja 2015. u 11,00 sati, u Laboratoriju za dinamiku letjelica i konstrukcijskih sustava (soba 110, istočna zgrada, blok A, 1. kat) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Darija Zlatara, mag. ing. strojarstva pod naslovom: "GEOMETRIJSKI INTEGRATORI ZA NUMERIČKU SIMULACIJU DINAMIKE LETJELICA". Mentor doktorskog rada je dr. sc. Zdravko Terze, red. prof.

  
Marijana MAJIĆ RENJO: Obrana konačne teme

U srijedu 1. travnja 2015. u 12,30 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne  teme doktorskog rada Marijane Majić Renjo, mag. ing. mech. pod naslovom: "POBOLJŠANJE SVOJSTAVA Al2O3 KERAMIKE DODATKOM NANOČESTICA ZrO2". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Lidija Ćurković.

  
Završna prezentacija projekta "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina"

Srdačno Vas pozivamo na Završnu prezentaciju u sklopu projekta ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina koja će biti održana u petak, 27. ožujka 2015., u 11:00 sati, u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb. Više u prilogu ...

  
Mateja ŠNAJDAR MUSA: Obrana konačne teme

U srijedu 1. travnja 2015. u 15,00 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne  teme doktorskog rada Mateje Šnajdar Musa, mag. ing. mech. pod naslovom: "RAZVOJ TITAN-MAGNEZIJ KOMPOZITA ZA BIOMEDICINSKU PRIMJENU". Mentori doktorskog rada su izv. prof. dr. sc. Zdravko Schauperl i prof. dr. sc. Amir Ćatić.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Zoran Kalauz, Predavanje: Postupak ispitivanja tahografa na vozilima i zakonski propisane radne aktivnosti profesionalnih vozača

Pozivamo Vas na predavanje "Postupak ispitivanja tahografa na vozilima i zakonski propisane radne aktivnosti profesionalnih vozača“ koje će održati Zoran Kalauz, dipl. ing. stroj., izvršni direktor tvrtke Tahograf d.o.o.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 23. ožujka 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila)

  
Poziv za konferenciju „Povezivanje s fondovima za istraživanje i inovacije: Put prema izvrsnosti"

Ministarstvo gospodarstva RH i Europska komisija– Zajednički istraživački centar dostavili su poziv za konferenciju „Povezivanje s  fondovima za istraživanje i inovacije: Put prema izvrsnosti" koja će se održati u četvrtak 26. ožujka 2015. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Nacrt programa konferencije nalazi se u privitku. Zbog ograničenog broja mjesta moguća je prijava jedne osobe po instituciji. Prijave za konferenciju molimo poslati na mail nikolina.klaic@gmail.com.

  
Danijel Šestan, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Danijel Šestan, dipl. ing. strojarstva,  branit će doktorski rad pod naslovom " NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA  U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70 OC DO 5 OC",  24. ožujka 2015. godine u 12,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/III kat. 

  
Prezentacija programa Growww i Freshhh 2015

Obavještavaju se studenti da će se u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. s početkom u 13 sati u E dvorani Fakulteta strojarstva i brodogradnje održati prezentacija programa Growww i Freshhh. Više o programima možete vidjeti u privitku.

  
Izbori za Studentski zbor FSB-a

U prvom prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do četvrtka 19. ožujka 2015. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
U drugom prilogu se nalazi popis valjanih (potvrđenih) kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 25. i 26. ožujka 2015. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S 4 (južna zgrada FSB).
U trećem prilogu se nalazi popis odbačenih kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a 2015. godine. Na ovu odluku može se uložiti prigovor Povjerenstvu za prigovore, najkasnije u srijedu 18. ožujka 2015. godine, do 14 sati (prigovor se predaje putem urudžbenog zapisnika FSB-a.)
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Potpisivanje ugovora za državnu stipendiju

Pozivaju se studenti, dobitnici državne stipendije, da se do petka, 20. ožujka 2015. jave u studentsku referadu radi potpisivanja Ugovora o dodjeli državne stipendije za 2014./2015. akademsku godinu. 

  
Hrvoje RAFAEL: Obrana preliminarne teme

U srijedu 25. ožujka 2015. u 14 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Hrvoja Rafaela, dipl.ing. zrakoplovstva pod naslovom: "UTJECAJ PRIPREME POVRŠINE ALATNIH ČELIKA ZA HLADNI RAD NA SVOJSTVA PACVD PREVLAKA". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Darko Landek.

  
ZTZ traži apsolventa FSB-a

Zagrebački prometni zavod d. o. o. traži apsolventa Fakulteta strojarstva i brodogradnje za pomoć u administrativnim poslovima, Radno vrijeme je četiri sata dnevno na duži period za naknadu od 20 kn/satu. Oglas je u privitku.

  
5. radionica: Polimeri iz perspektive kemičara i strojara

U petak 20.03.2015. s početkom u 10 sati na Fakultetu strojartva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, u Centru za aditivne tehnologije održat će se 5. radionica: Polimeri iz perspektive kemičara i strojaraSudjelovanje je besplatno. Pozivaju se studenti da slušaju i prezentiraju svoje radove iz područja polimerstva. Program se nalazi u privitku.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 2

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored objavljena je satnica za drugi tjedan ljetnog semestra ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 16.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
I. Karšaj, L. Virag, V. Vindiš: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na završno predavanje HrZZ projekta pod naslovom "Trodimenzijski materijalni model razvoj aneurizme u abdominalnoj aorti"  u kojem će Igor Karšaj, Lana Virag i Vedran Vindiš, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu izložiti rezultate istraživanja u okviru istraživačkog projekta Uspostavne potpore Hrvatske zaklade za znanost.
Predavanje će se održati u četvrtak 19.03.2015. u 15:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani E.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Obavijest o promociji

U petak, 20. ožujka 2015. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom preddiplomskom studiju.

  
CroArtScia2015

Institut Ruđer Bošković poziva sve zainteresirane znanstvenike na međunarodni simpozij CroArtScia2015 – Technological Innovations: Art & Science, koji će se odžati u Zagrebu od 27. do 30. svibnja 2015. godine i jedan dan u Sisku (29. svibnja). Više informacija nalazi se na stranici www.irb.hr/cas2015. Prijavnica za sudjelovanje nalazi se u privitku.

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2014./2015. u I. godinu studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ).Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku od 18. do 26. ožujka 2015.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 3. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2014./2015. predaje se u četvrtak 19. ožujka 2015. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
CARNet masovni online tečaj - CARNet Moodle MOOC

Cilj tečaja CARNet Moodle MOOC je educirati i motivirati polaznike da samostalno osmisle i izrade vlastiti e-kolegij u Moodle-u. Svi  zainteresirani za početak rada u Moodle, kao i oni koji ga već koriste, a žele se upoznati s novom verzijom Moodle-a, pozvani su da se uključe u ovaj tečaj koji se u cijelosti provodi online u Moodle-u. Tečaj započinje u srijedu, 11. ožujka 2015., trajat će do 28. travnja 2015., a prijave će biti otvorene do 25. ožujka 2015. Više informacija i prijavu na tečaj CARNet Moodle MOOC možete naći na linku.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2014./2015. redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu. Prijave za Natječaj obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije . Za pristup aplikaciji potrebno se prijaviti koristeći svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Prijave se podnose u razdoblju od 11. ožujka do do uključivo 31. ožujka 2015. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.  

  
Kandidature za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se 25. i 26.ožujka 2015. Za sve zainteresirane predaja kandidatura je do petka 13. ožujka 2015. godine do 15.00 sati u urudžbeni zapisnik FSB-a (iza porte južne zgrade). U prilogu se nalazi kandidacijski obrazac u kojem je navedena i sva dodatna dokumentacija koja se mora dostaviti prilikom predaje kandidacijskih dokumenata (preslika indeksa podrazumjeva kopirani cijeli indeks, a ne samo prvu stranicu).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Saša KOVAČIĆ: Obrana preliminarne teme

U srijedu 18. ožujka 2015. u 14 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Saše Kovačića, mag. ing. mech. pod naslovom: "UTJECAJ NITRIRANJA I PREVLAČENJA NA SVOJSTVA ALATNOG ČELIKA ZA TOPLI RAD". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Franjo Cajner.

  
Radionica - NEHRĐAJUĆI ČELICI

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira  27. ožujka  2015.  Radionicu o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju, koja će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1. Poziv za radionicu se nalazi u prilogu.

  
Dan otvorenih vrata - ARISE

Pozivamo Vas na Dan otvorenih vrata u sklopu projekta "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina" koji će biti održan u petak, 13. ožujka 2015., od 09:00 do 13:00 sati, u sjevernoj zgradi FSB-a, Ivana Lučića 1. Više u privitku ...

  
Natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomski i postdiplomski studij u Turskoj

Agencija za odnose s turskim i srodnim zajednicama izvan Turske pri Vladi Republike Turske objavila je natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomski i postdiplomski studij u Turskoj. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2015. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici: www.trscholarships.org. 

  
EBEC Zagreb - Dani inženjera

Daj šansu inženjeru! Pridruži nam se na i ove godine na EBEC Zagreb - Danima inženjera od 17. do 20. ožujka 2015. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Prijavi se na stranici: http://www.best.hr/dani-inzenjerado nedjelje 15. ožujka 2015. u 23:00. Više u privitku.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 1

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored objavljena je satnica za prvi tjedan ljetnog semestra ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 09.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Prezentacija projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj

Student si? Imaš ideju? Želiš zaraditi?

Pozivamo te na prezentaciju projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj koja će se održati u srijedu 11.03.2015. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (dvorana F - južna zgrada Fakulteta), s početkom u 14:00 h. Hrvatska pamet Hrvatskoj zapravo je natjecanje studentskih razvojnih projekata s nagradnim fondom od 105 000 kuna, a sve u organizaciji Poslovnog dnevnika. Više detalja moguće je pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.poslovni.hr/specijal/hrvatska-pamet-hrvatskoj ili u materijalima u privitku ove obavijesti.

  
Završna konferencija AdTec SME projekta

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane na Završnu konferenciju projekta Aditivne tehnologije za mala i srednje velika poduzeća- AdTec SME, koja će se održati 11. ožujka 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Hotela International, Miramarska 24,  Zagreb. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Prelazak sa starog na novi nastavni program doktorskog studija

U privitku se nalaze uvjeti prelaska sa starog na novi nastavni program doktorskog studija, kao i obrazac koji je potrebno popuniti i predati u Referadu za poslijediplomski studij najkasnije do 31. ožujka 2015. godine. Popunjeni i potpisani obrazac se može predati i putem e-maila na izidora.herold@fsb.hr.

  
Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica

Sukladno odluci rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa, izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove njegovih sastavnica, održat će se 25. i 26. ožujka 2015. godine. U privitku možete vidjeti primjerak kandidacijskog obrasca za izbore kojeg mora ispuniti svaki kandidat. Primjerak kandidacijskog obrasca za izbore može se naći i na web stranici Sveučilišta.

  
Jasna Leder Horina: Doktorski rad

Doktorski rad Jasne Leder Horina pod naslovom "Modelling of initiation of bone remodelling due to orthodontic treatment" (mentori prof. dr.sc. Tanja Jurčević Lulić i izv. prof. dr. sc. Bert van Rietbergen) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. ožujka 2015.god.

  
Darko Ivančević: Doktorski rad

Doktorski rad Darka Ivančevića pod naslovom "Numerical damage analysis of aeronautical composite structures using multiscale methods" (mentor prof. dr.sc. Ivica Smojver) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. ožujka 2015.god.

  
Regatna jedrilica i550 izložena ispred južne zgrade

U srijedu i četvrtak 4. i 5. ožujka 2014. ispred južne zgrade faulteta bit će izložena regatna jedrilica i550 u svrhu promicanja male brodogradenj među studentima FSB-a. Jedrilica je izrađena u samogradnji, a prvenstveno je namjenjena sportskom jedrenju i natjecanjima. Jedrilicu su kroz dvije godine izgradili Joško Jeličić (Medicinski fakultet) i Jadran Lukas (Ekonomski fakultet), a projekt je vodio Marin Lukas, student FSB-a.

  
HEP - Natječaj za donacije "Svjetlo na zajedničkom putu 2015"

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je Javni natječaj za dodjelu donacija u 2015. godini. Natjecati se mogu udruge, klubovi i ustanove, registrirani u Republici Hrvatskoj, prema uvjetima navedenima u oglasu natječaja. S obzirom da jedna ustanova može prijaviti samo jedan prijedlog, mole se svi potencijalni prijavitelji da svoje prijedloge predaju do 10. ožujka 2015. godine u Službu za vanjsku suradnju kako bi se internom procjenom odlučilo koji će prijedlog biti prijavljen na natječaj.

  
Natječaj za dodjelu stipendije u sklopu Globalnoga programa stipendija Vlade Republike Koreje 2015. (GSK)

Veleposlanstvo Republike Koreje obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija u sklopu Globalnoga programa stipendija Vlade Republike Koreje 2015. (GSK) za diplomski/poslijediplomski studij za razdoblje 2015./2018. za hrvatske državljane. Rok za prijavu je 27. ožujka 2015. godine.

  
Stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj

Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) raspisao je natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2015. godine. Stipendije pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Rok za prijavu je 1. travnja 2015. godine.

  
Matija Hoić, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Matija Hoić, mag.ing.mech., branit će doktorski rad pod naslovom "Modeliranje dinamike suhe dvostruke spojke", 11. ožujka 2015. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat . 

  
Komemoracija za prof. dr. sc. Gojka Marića

Zavod za materijale organizira komemoraciju za prof. dr. sc. Gojka Marića u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u 10 sati u dvorani D1, visoko prizemlje, sjeverna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, Zagreb. Pozivamo sve kolege, prijatelje i sve koji su na neki način bili vezani za prof. dr. sc. Gojka Marića, da se i na ovaj način oprostimo od našeg kolege.
Zamjenik predstojnika Zavoda za materijale, prof. dr. sc. Božidar Matijević

  
Damir PETROVEČKI: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U četvrtak, 5. ožujka 2015. u 13,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Damira Petrovečkog, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''PRIMJENA METODA VITKOG MENADŽMENTA I ŠEST SIGME''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 0

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete vidjeti "nultu" verziju satnice za ljetnii semestar ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 09.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Radno mjesto za PhD studenta na DTU

Technical University of Denmark, Department of Mechanical Engineering objavilo je oglas za radno mjesto PhD studenta za rad na Integrated Sustainable Product Development. Rok za prijavu je 20. ožujka 2015. godine. 

  
Željko Šitum, javno predavanje: Pneumatski mišići u bioničkim i robotskim sustavima

U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, prof.dr.sc. Željko Šitum održat će javno predavanje pod nazivom Pneumatski mišići u bioničkim i robotskim sustavima“. Predavanje će se održati u petak 6. ožujka 2015. s početkom u 11.00 sati, u predavaonici II, sjeverna zgrada FSB-a, I. Lučića 1, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.

  
Danijel Šestan: Doktorski rad

Doktorski rad Danijela Šestana pod naslovom "Nova metoda za realizaciju ljestvice injišta/rosišta zraka u temperaturnom području od -70 C do 5 C" (mentor prof. dr.sc. Davor Zvizdić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. ožujka 2015.god.

  
Odluka o plaćanju participacija za ljetni semestar ak.god. 2014./2015.

Na temelju članka 11. Statuta Fakulteta strojarstva i brodogradnje, uz pozitivno mišljenje Kolegija dekana donesena je odluka o plaćanju participacija za ljetni semestar u akademskoj godini 2014./2015. U privitku možete naći sve detalje o načinu plaćanja i upute za upis u ljetni semestar.

  
Obrane završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
MZOS - Odluke o poništenju javnih poziva

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Odluku o poništenju Javnog poziva za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. i Odluku o poništenju Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini.

  
Prijave za BEST ljetne stručne seminare

U tijeku su prijave za BEST ljetne stručne seminare. Kraj prijava je 22.3., a u prijavi dovoljno je napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na tri pitanja. Kako bismo vam pomogli pri tome, održat ćemo radionicu motivacijskih pisma koja će najvjerojatnije biti 2.3. ili 3.3. Za više informacija posjetite našu facebook stranicu ili www.best.hr/seminari/prijava.

  
EZDI- Dani inženjera Zagreb

Već tradicionalno osmu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 17. do 20. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se četiri dana prepuna događanja na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može naći nešto za sebe. Više informacija u privitku i ovdje.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./2016. (2. dio)

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./16: 1 stipendija za sveučilište National Cheng Kung University (Taiwan),1 stipendija za National Sun Yat-sen University (Taiwan), 2 stipendije za Chuo University (Japan). Rok za prijavu je 12. ožujak 2015. godine.

  
Rudolf Tomić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Rudolf Tomić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Model detonantnoga izgaranja u Ottovom motoru" 06. ožujka 2015.g. u 12,00 sati u sobi S-918, južna zgrada Fakulteta, Ivana Lučića 5/IX kat.

  
Petar Ilinčić, dipl. ing. strojarstva, obrana doktorskog rada

Petar Ilinčić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Višezonski simulacijski model HCCI motora s razdvojenim rješavačem" 06. ožujka 2015. godine u 10,00 sati u sobi S-918, južna zgrada, Ivana Lučića 5/IX kat. 

 

  
2015 International Congress on Sustainability Science & Engineering - poziv na dostavu radova

University of Pannonia, the American Institute of Chemical Engineers (AIChE) i Sustainability Section of the European Federation of Chemical Engineering (EFCE), organiziraju 2015 International Congress on Sustainability Science & Engineering, od 26. do 29. svibnja, Balatonfüred, Mađarska. Rok za dostavu radova je 28. veljače 2015. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Danijela Hrman, dipl. ing. zrakoplovsta, obrana doktorskog rada

Danijela Hrman, dipl.ing.zrakoplovstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Pouzdanost karakterizacije ekspandiranoga polistirena pomoću računalne radiografije", 05. ožujka 2015. godine u 11,00 sati, u Vijećnici  sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Predaja završnih radova

Završni rad se predaje 26. veljače 2015. u Referadu za završne i diplomske ispite u vremenu od 10 - 12 h. Završni rad se uvezuje spiralno u dva (studij strojarstva), odnosno tri primjerka (studij brodogradnje i zrakoplovstva), te u elektronskom obliku (na CD-u u PDF-u i predaje se u Knjižnicu FSB-a zajedno s izjavom o objavljivanju). Prije predaje sve primjerke rada je potrebno urudžbirati. Rad u kojem je original zadatka se predaje mentoru, a kopiju, koja može biti crno-bijela, u Referadu za završne i diplomske ispite. Studenti zrakoplovstva i brodogradnje treći primjerak predaju tajnicama na Zavodima.

  
Upis fakultativnih predmeta za studente završnog semestra preddiplomskog studija

Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku.

  
Studentska tribina - Erasmus+ natječaj: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16.

Pozivamo sve zainteresirane studente na tribinu povodom objavljenog natječaja Erasmus+: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16. Tribina će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. godine, u 11 sati, u dvorani F. Molimo sve studente da detaljno pročitaju tekst Natječaja i upute za prijavu.

  
Poziv na radionicu: Osnivanje spin off tvrtke: stvaranje vrijednosti iz inovativnih tehnologija

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Vas poziva na radionicu "Osnivanje spin off tvrtke: stvaranje vrijednosti iz inovativnih tehnologija" koja će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8, vijećnica 304, III. Kat. Radionica će se održati na engleskom jeziku. Više informacija o radionici i prijavnicu pronađite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Dan predstavljanja pilot projekata

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan predstavljanja pilot projekata, u sklopu projekta Aditivne tehnologije za mala i srednje velika poduzeća - AdTec SME, koji će se održati 24. veljače 2015. s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za aditivne tehnologije, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, Zagreb.
Program događanja:
10:00 Pozdravna riječ, prof.dr.sc. Mladen Šercer
10:15 Predstavljanje pilot projekata,  pitanja i odgovori
12:00 Domjenak

  
Poziv MSCA RISE informativni dan, 06.03.2015.

U suradnji s europskom Izvršnom agencijom za istraživanje (REA), Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira promociju međunarodne i međusektorske suradnje u vidu razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE). RISE informativni dan održati će se u petak, 6. ožujka 2015. godine, u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, s početkom u 10 sati. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Poziv na susret s regionalnim direktorom AUF-a

Pozivaju se frankofoni nastavnici i studenti na susret s direktorom Regionalnog ureda Sveučilišne agencije za frankofoniju (Agence universitaire de la Francophonie – AUF) za Srednju i Istočnu Europu, g. Fabienom Florijem, koji će se održati u četvrtak 26. veljače od 14.30 do 16 sati u Centru sveučilišne uspješnosti (Centre de réussite universitaire) na Filozofskom fakultetu, dvorana A-107 (1. kat). Gospodin Flori će tijekom susreta upoznati prisutne s trenutno dostupnim programima i potporama AUF-a. Radni jezik susreta bit će francuski. 

  
Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. godini. rok za podnošenje prijava je 23. ožujka 2015. godine.

  
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini. Prijave se podnose do 23. ožujka 2015. godine.

  
Poništavanje Natječaja HEP-a

Poništava se Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih sveučilišnih studija iz područja tehničkih znanosti za akademsku godinu 2014./2015. koji je objavljen dana 16. veljače 2015. godine na stranicama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Novi natječaj objavit će se naknadno na internetskoj stranici Hrvatske elektroprivrede d.d. www.hep.hr i u dnevnom tisku. 

  
Erasmus+ natječaj: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16. - programske zemlje

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2015./2016. Rok za slanje online prijave i predaju potpune dokumentacije ECTS koordinatoru matičnog fakulteta je 5. ožujka, 2015. (12:00 sati – podne = vrijeme i datum primitka!). Zainteresirani studenti prijavljuju se isključivo za mjesta i područja koja je dogovorio FSB. Molimo studente da detaljno pročitaju natječaj, a za dodatna pitanja mogu se javiti gđi Ani Domitrović i ECTS koordinatoru dr.sc. Draganu Žeželju

  
M. Rahaman: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Qualitative analysis of bow flare slamming using RaNS based Computational Fluid Dynamics (CFD) technique" koje će održati Md. Mashiur Rahamanm Ph.D, Assistant Professor, Bangladesh University of Engineering & Technology (BUET).
Predavanje će se održati u četvrtak 19.02.2015. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Natječaj za studentske programe za 2015. godinu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisala ja Natječaj za studentske programe za 2015. godinu. Rok za predaju programa tehničkog područja jest 19. veljače. Više informacija možete dobiti ovdje.

  
Seminar ''Dynamic Fracture of Materials and Structures''

Pozivamo vas na seminar pod naslovom "Dynamic Fracture of Materials and Structures". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti će prof. dr. sc. Joško Ožbolt, University of Stuttgart, Institute of Construction Materials, Germany i Građevinski fakultet, Sveučilišta u Rijeci. Seminar će se održati u ponedjeljak 2. ožujka 2015. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o seminaru može se naći na web stranici projekta Centre of Excellence for Structural Health - CEEStructHealth (Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija) financiranog iz sredstava Europske unije unutar Operativnog programa Regionalna konkurentnost, u okviru kojeg se seminar održava.

  
Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih studija za akad. god. 2014./2015.

Hrvatska elektroprivreda d. d. raspisala je Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih sveučilišnih studija iz područja tehničkih znanosti za akademsku godinu 2014./2015. Interes mogu iskazati izvrsni redovni studenti koji su u akademskoj godini 2014./2015. upisali  1. i  2. godinu diplomskog sveučilišnog studija tehničkog usmjerenja. Prijave na Natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave Natječaja na sljedeću adresu: HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d. d., Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima s naznakom „Prijava na Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija HEP-a – ne otvarati“, Ulica grada Vukovara 37,10000 Zagreb. Detalje Natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Javna rasprava - Nacrt Prijedloga Pravilnika o studijskim dopustima Fakulteta

Otvara se javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Pravilnika o studijskim dopustima Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Javna rasprava otvorena je do 20. veljače 2015. godine, do 14,00 sati.
Sukladno odredbama Odluke Vlade Republike Hrvatske o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, za preuzimanje obveza financiranja plaćenog dopusta zaposlenika javnih znanstvenih instituta i javnih visokih učilišta, od 11. prosinca 2014. godine, Zakona o radu (NN br. 93/14) i Statuta Fakulteta, predložen je tekst ovog Pravilnika.
Nacrt prijedloga Pravilnika je razmatran i usuglašen na Kolegiju dekana i na Povjerenstvu za statut i opće akte.
Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje obrazložene primjedbe i prijedloge na nacrt prijedloga Pravilnika, na adresu: blazenka.scap@fsb.hr
Pristigle primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Fakulteta i priopćeni na Kolegiju dekana i na sjednici Fakultetskog vijeća, s obrazloženjima za sve one primjedbe i prijedloge koji neće biti prihvaćeni.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./2016.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za studentske razmjene u akademskoj godini 2015./2016. u sklopu bilateralne međusveučilišne razmjene: Natječaj - Moskovsko državno sveučilište M. V. LomonosovNatječaj - National University of Singapore (Singapur) , Natječaj - York University.

  
Javni poziv za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu organizatorima znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola koji će se održati u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine. Rok za prijavu je 16. ožujka 2015. godine. 

  
Drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju

Sveučilišni računski centar (Srce) organizira drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju: "Assessment Strategy: Managing and Supporting Assessment" (predavači dr. James Burton & Elaine Walsh, Sveučilište Dublin City, Irska) u srijedu, 18. veljače s početkom u 11 sati. Webinar se organizira u seriji on-line predavanja u okviru međunarodnog projekta TALOE (Time to Assess Learning Outcomes in E-learning). Više o webinaru možete pročitati u pozivu na web stranicama http://www.srce.hr/ceu ili http://taloe.up.pt .

  
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisali su Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske. Rok za prijavu je 18. ožujka 2015. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
ENEA International Fellowships

ENEA, talijanska Agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj raspisala je natječaj za međunarodne istraživačke stipendije. Natječaj se odnosi na 8 međunarodnih stipendija namijenjenih mladim istraživačima kojima se nudi mogućnost provođenja istraživanja u okviru ENEA istraživačkih centara, a koja se odnose na glavnu temu EXPO Milano 2015: “Feeding the Planet, Energy for Life''. Rok za prijavu je do 13. ožujka 2015. godine. 

  
Igor Čatić, predavanje: Nova razredba tvari i materijala – polimeri i nepolimeri

Na kolokviju u organizaciji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Igor Čatić održat će predavanje pod naslovom „Nova razredba tvari i materijala – polimeri i nepolimeri“ u ponedjeljak 16.veljače 2015. god. u 13 sati u Velikoj predavaonici FKIT-a Savska cesta 16. Poziv sa sažetkom predavanja je privitku.

  
LabexMed 2015 stipendije

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dostavio je obavijest o natječajima za pozicije namijenjene doktorandima i poslijedoktorandima (LabexMed 2015) te obavijest o raspisanom natječaju za stipendiju Gerda Henkel-LabexMed (poslijedoktorandi). Više informacija nalazi se u privitku. 

  
Istraživački seminar o energetski učinkovitim zgradama na FER-u 16.02.2015.

U sklopu Fonda za ulaganje u znanost i inovacije kojeg sufinancira Europski fond za regionalni razvoj provode se dva IPA projekta na FERu i FSBu u području energetski učinkovitih zgrada: ENHEMS-Buildings (Unapređenje kapaciteta istraživanja, razvoja i transfera tehnologije vezanih uz sustave za gospodarenje energijom u zgradama) i GeothermalMapping (Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u Republici Hrvatskoj). Bitan element ovih projekata je i otvaranje mogućnosti integracije razvijenih metoda s metodama drugih područja aktivnih u problematici energetski učinkovitih zgrada, te identifikacija zajedničkih tema za provedbu daljnjih istraživanja o kojima će biti govora na seminaru na FER-u u ponedjeljak 16.02.2015. u 09.15 sati. Više u programu u prilogu.

  
Okrugli stol "Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava"

Okrugli stol "Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava" će se održati u četvrtak 19. veljače 2015. u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske. Za sudjelovanje se možete prijaviti na mrežnoj stranici. U privitku je pozivnica i program okruglog stola.

  
Natječaj za dodjelu 13 stipendija Vlade Narodne Republike Kine

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine objavilo je natječaj za dodjelu 13 stipendija Vlade NR Kine za preddiplomski studij, poslijediplomski studij ili stručno usavršavanje za akademsku godinu 2015./2016., za državljane Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 15. ožujka 2015. godine.

  
Branka BUŽANČIĆ PRIMORAC: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 23. veljače 2015. u 10 sati, u vijećnici Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku (soba 701 na VII katu južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branke Bužančić Primorac, dipl. ing. brodogradnje pod naslovom: "VJEROJATNOST SLOMA TRUPA OŠTEĆENOG TANKERA ZA PRIJEVOZ NAFTE". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Parunov.

  
Erasmus+ stručna praksa za studente, 2014/15 - rezultati natječaja

Rezultati Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus + Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2014./15. objavljeni su na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu. 

  
Mateja ŠNAJDAR MUSA: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 16. veljače 2015. u 12,30 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mateje Šnajdar Musa, mag. ing. mech. pod naslovom: "RAZVOJ TITAN-MAGNEZIJ KOMPOZITA ZA BIOMEDICINSKU PRIMJENU". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Zdravko Schauperl.

  
Natječaj za dodjelu nagrada mladim znanstvenicima

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrada najboljim mladim znanstvenicima iz područja Dunavske regije- Danubius Young Scientist Award 2015. Dodijelit ć‡e se 14 nagrada, svaka u iznosu od 1.200 eura, i to četrnaestorici mladih znanstvenika - po jednom znanstveniku iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije. Svakog kandidata mora nominirati njegova znanstvena organizacija (sveuciliste, akademija itd.). Broj nominacija po znanstvenoj organizaciji limitiran je na tri kandidata, koji moraju biti s razlicitih fakulteta ili odjela, instituta ili istraživačkih skupina u sklopu određene organizacije. Međunarodna stručna prosudbena komisija utvrdit će konačnu rang-listu svih pristiglih nominacija te će najviše rangirani kandidat iz svake zemlje biti predložen za dodjelu nagrade. Sve informacije o natječaju mogu se pronaći ovdje.

Prijave sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje primaju se na mail adresu ana.domitrovic@fsb.hr najkasnije do 28. veljače 2015.

  
Obavijest o promociji

U petak, 13. veljače 2015. 13,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
Natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima“ Hrvatske zaklade za znanost

Kako bi potakla suradnju javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta s partnerskim ustanovama iz gospodarstva ili inozemstva, Hrvatska zaklada za znanost raspisala je natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima“. U okviru ovog natječaja, Hrvatska zaklada za znanost i privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave ili samouprave te inozemne tvrtke, znanstvene organizacije ili agencije financirat će istraživanja koja se bave temama od društvenog interesa, zanimljivim za lokalnu zajednicu ili ključnim za gospodarski razvoj.

Natječaj je namijenjen istaknutim istraživačima s međunarodno priznatim dostignućima, a otvoren je do 27. veljače 2015. godine.

Detaljne uvjete natječaja i informacije o načinu prijave možete naći na mrežnim stranicama HRZZ-a

  
Marijana MAJIĆ RENJO: Obrana preliminarne teme

U petak 13. veljače 2015. u 10,00 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Marijane Majić Renjo, mag. ing. mech. pod naslovom: "POBOLJŠANJE SVOJSTAVA Al2O3 KERAMIKE DODATKOM NANOČESTICA ZrO2". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Lidija Ćurković.

  
Upisi u diplomske studije - aktualna tribina

U četvrtak, 12. veljače 2015. s početkom u 13 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine preddiplomskih studija. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica studentske službe.

  
Upisi studenata na diplomske studije

Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu u periodu od 23. do zaključno, 27. veljače 2015. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Branko KATANA: Obrana preliminarne teme

U četvrtak 19. veljače 2015. u 10,00 sati, u sobi 013 (nisko prizemlje južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branka Katane, mag. ing. mech. pod naslovom: "ŽIVOTNI VIJEK LEŽAJA OD KOMPOZITNOG MATERIJALA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Milan Opalić.

  
Mihael CIPEK: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 16. veljače 2015. u 11 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mihaela Cipeka, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "MODELIRANJE,  ANALIZA  I  OPTIMALNO  UPRAVLJANJE POGONIMA HIBRIDNIH ELEKTRIČNIH VOZILA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Deur.

  
Tomislav LESIČAR: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu 11. veljače 2015. u 14 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Lesičara, mag. ing. mech. pod naslovom: "VIŠERAZINSKO MODELIRANJE HETEROGENIH MATERIJALA PRIMJENOM HOMOGENIZACIJE DRUGOG REDA/MULTISCALE MODELING OF HETEROGENEOUS MATERIALS USING SECOND-ORDER HOMOGENIZATION". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zdenko Tonković.

  
Izobrazba - Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira izobrazbu „Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima“, koja će se održati 17.-20.02.2015. u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
Poziv se nalazi u privitku.

  
 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940