Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Predaja završnih radova

Završni rad se predaje 26. veljače 2015. u Referadu za završne i diplomske ispite u vremenu od 10 - 12 h. Završni rad se uvezuje spiralno u dva (studij strojarstva), odnosno tri primjerka (studij brodogradnje i zrakoplovstva), te u elektronskom obliku (na CD-u u PDF-u i predaje se u Knjižnicu FSB-a zajedno s izjavom o objavljivanju). Prije predaje sve primjerke rada je potrebno urudžbirati. Rad u kojem je original zadatka se predaje mentoru, a kopiju, koja može biti crno-bijela, u Referadu za završne i diplomske ispite. Studenti zrakoplovstva i brodogradnje treći primjerak predaju tajnicama na Zavodima.

  
Studentska tribina - Erasmus+ natječaj: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16.

Pozivamo sve zainteresirane studente na tribinu povodom objavljenog natječaja Erasmus+: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16. Tribina će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. godine, u 11 sati, u dvorani F. Molimo sve studente da detaljno pročitaju tekst Natječaja i upute za prijavu.

  
Poziv na radionicu: Osnivanje spin off tvrtke: stvaranje vrijednosti iz inovativnih tehnologija

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Vas poziva na radionicu "Osnivanje spin off tvrtke: stvaranje vrijednosti iz inovativnih tehnologija" koja će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8, vijećnica 304, III. Kat. Radionica će se održati na engleskom jeziku. Više informacija o radionici i prijavnicu pronađite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Dan predstavljanja pilot projekata

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan predstavljanja pilot projekata, u sklopu projekta Aditivne tehnologije za mala i srednje velika poduzeća - AdTec SME, koji će se održati 24. veljače 2015. s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za aditivne tehnologije, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, Zagreb.
Program događanja:
10:00 Pozdravna riječ, prof.dr.sc. Mladen Šercer
10:15 Predstavljanje pilot projekata,  pitanja i odgovori
12:00 Domjenak

  
Poziv na susret s regionalnim direktorom AUF-a

Pozivaju se frankofoni nastavnici i studenti na susret s direktorom Regionalnog ureda Sveučilišne agencije za frankofoniju (Agence universitaire de la Francophonie – AUF) za Srednju i Istočnu Europu, g. Fabienom Florijem, koji će se održati u četvrtak 26. veljače od 14.30 do 16 sati u Centru sveučilišne uspješnosti (Centre de réussite universitaire) na Filozofskom fakultetu, dvorana A-107 (1. kat). Gospodin Flori će tijekom susreta upoznati prisutne s trenutno dostupnim programima i potporama AUF-a. Radni jezik susreta bit će francuski. 

  
Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. godini. rok za podnošenje prijava je 23. ožujka 2015. godine.

  
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini. Prijave se podnose do 23. ožujka 2015. godine.

  
M. Rahaman: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Qualitative analysis of bow flare slamming using RaNS based Computational Fluid Dynamics (CFD) technique" koje će održati Md. Mashiur Rahamanm Ph.D, Assistant Professor, Bangladesh University of Engineering & Technology (BUET).
Predavanje će se održati u četvrtak 19.02.2015. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Natječaj za studentske programe za 2015. godinu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisala ja Natječaj za studentske programe za 2015. godinu. Rok za predaju programa tehničkog područja jest 19. veljače. Više informacija možete dobiti ovdje.

  
Javna rasprava - Nacrt Prijedloga Pravilnika o studijskim dopustima Fakulteta

Otvara se javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Pravilnika o studijskim dopustima Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Javna rasprava otvorena je do 20. veljače 2015. godine, do 14,00 sati.
Sukladno odredbama Odluke Vlade Republike Hrvatske o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, za preuzimanje obveza financiranja plaćenog dopusta zaposlenika javnih znanstvenih instituta i javnih visokih učilišta, od 11. prosinca 2014. godine, Zakona o radu (NN br. 93/14) i Statuta Fakulteta, predložen je tekst ovog Pravilnika.
Nacrt prijedloga Pravilnika je razmatran i usuglašen na Kolegiju dekana i na Povjerenstvu za statut i opće akte.
Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje obrazložene primjedbe i prijedloge na nacrt prijedloga Pravilnika, na adresu: blazenka.scap@fsb.hr
Pristigle primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Fakulteta i priopćeni na Kolegiju dekana i na sjednici Fakultetskog vijeća, s obrazloženjima za sve one primjedbe i prijedloge koji neće biti prihvaćeni.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./2016.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za studentske razmjene u akademskoj godini 2015./2016. u sklopu bilateralne međusveučilišne razmjene: Natječaj - Moskovsko državno sveučilište M. V. LomonosovNatječaj - National University of Singapore (Singapur) , Natječaj - York University.

  
Drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju

Sveučilišni računski centar (Srce) organizira drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju: "Assessment Strategy: Managing and Supporting Assessment" (predavači dr. James Burton & Elaine Walsh, Sveučilište Dublin City, Irska) u srijedu, 18. veljače s početkom u 11 sati. Webinar se organizira u seriji on-line predavanja u okviru međunarodnog projekta TALOE (Time to Assess Learning Outcomes in E-learning). Više o webinaru možete pročitati u pozivu na web stranicama http://www.srce.hr/ceu ili http://taloe.up.pt .

  
Igor Čatić, predavanje: Nova razredba tvari i materijala – polimeri i nepolimeri

Na kolokviju u organizaciji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Igor Čatić održat će predavanje pod naslovom „Nova razredba tvari i materijala – polimeri i nepolimeri“ u ponedjeljak 16.veljače 2015. god. u 13 sati u Velikoj predavaonici FKIT-a Savska cesta 16. Poziv sa sažetkom predavanja je privitku.

  
Istraživački seminar o energetski učinkovitim zgradama na FER-u 16.02.2015.

U sklopu Fonda za ulaganje u znanost i inovacije kojeg sufinancira Europski fond za regionalni razvoj provode se dva IPA projekta na FERu i FSBu u području energetski učinkovitih zgrada: ENHEMS-Buildings (Unapređenje kapaciteta istraživanja, razvoja i transfera tehnologije vezanih uz sustave za gospodarenje energijom u zgradama) i GeothermalMapping (Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u Republici Hrvatskoj). Bitan element ovih projekata je i otvaranje mogućnosti integracije razvijenih metoda s metodama drugih područja aktivnih u problematici energetski učinkovitih zgrada, te identifikacija zajedničkih tema za provedbu daljnjih istraživanja o kojima će biti govora na seminaru na FER-u u ponedjeljak 16.02.2015. u 09.15 sati. Više u programu u prilogu.

  
Okrugli stol "Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava"

Okrugli stol "Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava" će se održati u četvrtak 19. veljače 2015. u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske. Za sudjelovanje se možete prijaviti na mrežnoj stranici. U privitku je pozivnica i program okruglog stola.

  
Branka BUŽANČIĆ PRIMORAC: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 23. veljače 2015. u 10 sati, u vijećnici Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku (soba 701 na VII katu južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branke Bužančić Primorac, dipl. ing. brodogradnje pod naslovom: "VJEROJATNOST SLOMA TRUPA OŠTEĆENOG TANKERA ZA PRIJEVOZ NAFTE". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Parunov.

  
Mateja ŠNAJDAR MUSA: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 16. veljače 2015. u 12,30 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mateje Šnajdar Musa, mag. ing. mech. pod naslovom: "RAZVOJ TITAN-MAGNEZIJ KOMPOZITA ZA BIOMEDICINSKU PRIMJENU". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Zdravko Schauperl.

  
Obavijest o promociji

U petak, 13. veljače 2015. 13,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
Marijana MAJIĆ RENJO: Obrana preliminarne teme

U petak 13. veljače 2015. u 10,00 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Marijane Majić Renjo, mag. ing. mech. pod naslovom: "POBOLJŠANJE SVOJSTAVA Al2O3 KERAMIKE DODATKOM NANOČESTICA ZrO2". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Lidija Ćurković.

  
Upisi u diplomske studije - aktualna tribina

U četvrtak, 12. veljače 2015. s početkom u 13 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine preddiplomskih studija. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica studentske službe.

  
Branko KATANA: Obrana preliminarne teme

U četvrtak 19. veljače 2015. u 10,00 sati, u sobi 013 (nisko prizemlje južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branka Katane, mag. ing. mech. pod naslovom: "ŽIVOTNI VIJEK LEŽAJA OD KOMPOZITNOG MATERIJALA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Milan Opalić.

  
Mihael CIPEK: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 16. veljače 2015. u 11 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mihaela Cipeka, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "MODELIRANJE,  ANALIZA  I  OPTIMALNO  UPRAVLJANJE POGONIMA HIBRIDNIH ELEKTRIČNIH VOZILA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Deur.

  
Tomislav LESIČAR: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu 11. veljače 2015. u 14 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Lesičara, mag. ing. mech. pod naslovom: "VIŠERAZINSKO MODELIRANJE HETEROGENIH MATERIJALA PRIMJENOM HOMOGENIZACIJE DRUGOG REDA/MULTISCALE MODELING OF HETEROGENEOUS MATERIALS USING SECOND-ORDER HOMOGENIZATION". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zdenko Tonković.

  
Izobrazba - Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira izobrazbu „Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima“, koja će se održati 17.-20.02.2015. u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
Poziv se nalazi u privitku.

  
Zvonimir Tomičević, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Zvonimir Tomičević, mag. ing. mech., branit će 13. veljače 2015. godine u 11,00 sati u Plavoj dvorani, istočne zgrade, Ivana Lučića 5/III kat, doktorski rad pod naslovom " Identifikacija mehaničkih svojstava nodularnoga lijeva kod višeosnih opterećenja", "Identification of the mechanical properties of nodular graphite cast iron via multiaxial tests". 

  
Natječaj Geotehničkog fakulteta za radno mjesto docenta

Na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu objavljen je natječaj za izbor jednog nastavnika (m/ž) u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docent iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti, polje Interdisciplinarne tehničke znanosti ili Elektrotehnika ili Strojarstvo. Detalji se mogu vidjeti ovdje ili u privitku ove poruke.

  
Rudolf Tomić: Doktorski rad

Doktorski rad Rudolfa Tomića pod naslovom "Model detonantnog izgaranja u Ottovom motoru" (mentor prof. dr.sc. Zoran Lulić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25. veljače 2015.god.

  
Mjesto doktoranda vezano uz angažman u Ford Werke Koeln

Vezano uz postojeću suradnju između FSB-a i Ford Motor Co. na području modeliranja i upravljanja suhim spojkama, otvorena je mogućnost kandidiranja za trogodišnju doktorsku stipendiju u Njemačkoj s očekivanim nastavkom rada u Fordu nakon doktorata. Radno mjesto je u Koelnu, a doktorski studij bi očekivano bio na FSB-u uz mentorstvo prof. dr. sc. J. Deura s početkom u šk. god. 2015/2016. Zainteresirani kandidati, posebno oni koji su pred izradom svojeg diplomskog rada na smjerovima mehatronike, konstrukcija ili modeliranja i simulacija, te imaju visok prosjek ocjena i interes za automobilsku tehniku, mogu se javiti na email adresu ante.komljenovic@fsb.hr uz prilaganje svojeg CV-a.

  
Morana MIHALJEVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 9. veljače 2015. u 13 sati, u Laboratoriju Katedre za nerazorna ispitivanja (sjeverna zgrada, B3-203) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Morane Mihaljević, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "PROCJENA MJERNE NESIGURNOSTI ULTRAZVUČNOG MJERENJA DEBLJINE STIJENKE". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Damir Markučič.

  
Druga radionica IPA projekta GeothermalMapping – Zadar 05.02.2015.

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s partnerom Hrvatskim geološkim institutom provodi EU projekt "GeothermalMapping - Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u RH". Pozivamo Vas na 2. radionicu u sklopu projekta koja će se održati u četvrtak, 5. veljače 2015. godine, s početkom u 09:15 sati, u Tehničkoj školi u Zadru. 
Više informacija o samoj radionici možete pronaći u pozivu koji je dan u prilogu.
FSB projektni tim

  
Martin DUŠAK: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. veljače 2015. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Martina Dušaka, univ.spec.tran. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''TEHNOEKONOMSKA ANALIZA PROIZVODNJE BICIKLISTIČKIH DIJELOVA OD KOMPOZITNIH MATERIJALA''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Mladen Šercer.

  
Maja JURICA: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak 6. veljače 2015. u 10,30 sati, u Biblioteci Katedre za zavarene konstrukcije (B3-208)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Maje Jurice, mag. ing. mech. pod naslovom: "UTJECAJ ZAŠTITNOG PLINA I NAČINA PRIJENOSA METALA NA SVOJSTVA ZAVARENOG SPOJA ČELIKA X80". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zoran Kožuh.

  
Luka DORIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. veljače 2015. u 13,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Luke Dorića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''MAPIRANJE I UNAPREĐENJE PROCESA USLUŽNOG PODUZEĆA''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Embassy Science Fellows Program - ugošćivanje znanstvenika iz SAD-a

Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavili su natječaj za Program "Embassy Science Fellows" (ESFP) koji hrvatskim znanstvenim ustanovama nudi mogućnost traženja i ugošćivanja znanstvenika iz SAD-a na razdoblje od jednog do tri mjeseca. ESFP šalje znanstvenike pri američkoj vladi u druge zemlje kako bi pružali stručne savjete i pomoć u pitanjima vezanim uz okoliš, znanost, tehnologiju i zdravstvo. Rok za prijavu je 10. veljače 2015. godine.

  
Ida MIDŽIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 9. veljače 2015. u 9,30 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ide Midžić, mag. ing. mech. pod naslovom: "VREDNOVANJE EKOLOŠKE PRIHVATLJIVOSTI KONCEPCIJSKIH RJEŠENJA TEHNIČKIH SUSTAVA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Dorian Marjanović.

  
Hrvoje DRAŠKOVIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U srijedu, 4. veljače 2015. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Hrvoja Draškovića, mag. ing. mech. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''PROCJENA OKOLIŠNOG UTJECAJA ŽIVOTNOG VIJEKA ENERGETSKOG TRANSFORMATORA''. Mentor završnog rada je izv. prof. dr. sc. Goran Đukić.

  
Informativni dan o mogućnostima individualne akademske mobilnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 13. veljače 2015. godine, organizira Informativni dan o mogućnostima individualne akademske mobilnosti. Info dan namijenjen je nastavnom i znanstvenom osoblju, a sudionici će se upoznati s mogućnostima stručnog usavršavanja te istraživačkog ili predavačkog boravka u okviru programa Erasmus+ i CEEPUS, unutar aktivnosti Marie Sklodowska-Curie te u Bilateralnom programu akademske mobilnosti. Više informacija nalazi se na stranicama AMPEU.

  
Završnu konferenciju IPA projekta StuDiSupport

Završnu konferenciju IPA projekta StuDiSupport "Unaprjeđivanje kvalitete studiranja za skupine studenata u nepovoljnom položaju kroz usluge studentskih savjetovališnih službi", će se održati 5. i 6. veljače 2015. godine u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. U privitku se nalaze poziv i preliminarni program Konferencije te prijavni obrazac.

  
Tea Žakula u emisiji „Gost glasa Hrvatske“

U radijskoj emisiji HRT-a „Gost glasa Hrvatske“ koja se emitira 21.01.2015. godine gostovala je dr. sc. Tea Žakula: „Mlada doktorica znanosti i inžinjerka Tea Žakula, svjetski poznati MIT zamijenila je radom u laboratoriju na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Kakva su njezina iskustva iz američkih znanstvenih krugova, kakvi su Hrvati kao radnici i zašto su svi na MIT-u znali kad ona podgrijava ručak.“ Emisiju možete poslušati ovdje.

  
Dražba za prodaju osobnog vozila

Fakultet oglašava dražbu za prodaju osobnog vozila marke RENAULT KANGOO. Sve informacije nalaze se u prilogu. 

  
Anđelko Katalenić, javno predavanje:Tehnološki izazovi u industriji poluvodiča

U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, dr.sc. Anđelko Katalenić održat će javno predavanje pod nazivomTehnološki izazovi u industriji poluvodiča“. Predavanje će se održati u petak  30. siječnja 2015. s početkom u 11.00 sati, u učionici A-311, sjeverna zgrada FSB-a , I. Lučića 5, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.

  
AD Plastik traži diplomiranog inženjera strojarstva za radno mjesto Tehnolog proizvodnje

AD Plastik iz Solina traži diplomiranog inženjera strojarstva za radno mjesto Tehnolog proizvodnje, mjesto rada Zagreb. Natječaj je otvoren do 02.02.2015., a prijave se primaju na e-mail: posao@adplastik.hr s naznakom „za natječaj: Tehnolog proizvodnje Zagreb“. Tekst natječaja je u privitku.

  
Prezentacija EUREKA projekta VISINEV na CERN-u

U utorak 20. siječnja 2015., u okviru završne konferencije PURESAFE projekta, Stanko Škec, mag. ing. mech. će održati pozvano predavanje u kojem će predstaviti rezultate EUREKA projekta VISINEV (www.visinev.org), te svoje istraživanje u okviru izrade doktorskog rada. Projekt VISINEV je odabran među 15 međunarodnih projekta koji će biti predstavljeni u okviru teme upravljanja razvojem kompleksnih inženjerskih sustava. Partneri na projektu su Končar Institut za elektrotehniku, FSB, CALYX iz Hrvatske, te TPV automobilska industrija iz Slovenije.

  
Branimir ŠKUGOR: Obrana preliminarne teme

U utorak 27. siječnja 2015. u 12 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade (III. kat)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branimira Škugora, mag. ing. el. techn. inf. pod naslovom: "MODELIRANJE I OPTIMALNO PUNJENJE FLOTE ELEKTRIČNIH DOSTAVNIH VOZILA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Deur.

  
Mirko ČORIĆ: Obrana preliminarne teme

U utorak 27. siječnja 2015. u 10 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade (III. kat)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mirka Čorića, mag. ing. el. techn. inf. pod naslovom: "OPTIMALNO UPRAVLJANJE SLOŽENIM MEHATRONIČKIM SUSTAVIMA UZ PRIMJENU IZRAVNOG KOLOKACIJSKOG POSTUPKA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Deur.

  
Susreti poslovnog umrežavanja industrije i istraživača

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na događanje Susreti poslovnog umrežavanja industrije i istraživača „Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo i bioekonomija“ i „Biotehnologija“. Susreti će se održati u četvrtak 22. siječnja 2015. s početkom u 9 sati na Sveučilištu u Zagrebu u Zvonimirovoj 8. Broj sudionika je ograničen, a zadnji rok za prijavu je 20. siječnja 2015. Više informacija u privitku.

  
Natječaj za stručnu praksu - Alstom Renewable, Švicarska

Tvrtka Alstom Renewable (Hydro), u Švicarskoj poziva zainteresirane studente strojarstva na prijavu na natječaj za plaćenu stručnu praksu u trajanju od 6 do 12 mjeseci. Predviđena je plaća oko 3.000 CHF, te uključuje pomoć oko pronalaska smještaja. Molimo zainteresirane studente da svoje prijave dostave na email: ana.domitrovic@fsb.hr. Rok za prijavu je 15. veljace 2015. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Projekti razvoja e-kolegija u okviru Centra za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu

Centar za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu otvorio je poziv na suradnju i dostavljanje prijedloga za Projekte razvoja e-kolegija. Detalji projekta razvoja e-kolegija prikazani su na stranici http://www.srce.unizg.hr/projekti-eucenja. Rok za prijavu projekata je 30. siječnja 2015.

  
Webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju

U okviru međunarodnog projekta TALOE (Time to Assess Learning Outcomes in E-learning), Sveučilišni računski centar (SRCE) pokrenuo je seriju on-line predavanja (webinara) naziva "Talks on E-assessment and Learning Outcomes" na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju. Prvi webinar "Content Analysis and Critical Thinking - An Assessment study" (predavačica Antonella Poce, University Roma Tre, Italija) održat će se u srijedu, 21. siječnja s početkom u 11 sati. Više o webinaru možete pročitati u pozivu u prilogu kao i na web stranicama www.srce.hr/ceu ili http://taloe.up.pt.

  
Studentska on-line anketa - zimski semestar ak.godine 2014./2015.

Poštovane studentice i studenti,
lijepo Vas molimo da pristupite anketi za  vrednovanje rada nastavnika u zimskom semestru ak. god. 2014./2015.
Anketa se provodi on-line kroz sustav ISVU od 12. siječnja 2015. do 23. siječnja 2015. godine.
Možete joj pristupiti s bilo kojeg računala putem aplikacije Studomat / Anketa.
Anketa je u potpunosti anonimna. Molimo sve studente da svakako vrednuju rad svojih nastavnika.

  
Carlo Sansour: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Generalised Continua and Scale Effects: Theoretical Frameworks and Numerical Implementations" koje će održati Carlo Sansour, Professor of Civil Engineering, Faculty of Engineering, The University of Nottingham.
Predavanje će se održati u utorak13.01.2015. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani E.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Obavijest - Produžetak Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2014./2015.

Obavještavamo vas da se s danom 13. siječnja 2015. (utorak) zatvara natječaj za prijave u svrhu osposobljavanja (STT) zbog popunjenja kvota. Prijave s poštanskim žigom do zaključno 13. siječnja bit će uzete u obzir za obradu, ili koje su do zaključno toga datuma osobno predane na u natječaju naznačenu adresu. Za prijave u svrhu podučavanja (STA) natječaj ostaje otvoren do popunjenja kvota.

  
KIC-InnoEnergy - studijski programi u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

REC u ime Inovacijskog centra Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy), poziva zainteresirane studente na prezentaciju 7 dvogodišnjih Master programa u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, koje KIC InnoEnergy organizira na različitim europskim sveučilištima (svaki Master se odvija na najmanje 2 različita sveučilišta). Prezentacija će se održati 15. siječnja 2015. godine, dvorana G, u terminu od 12,00 – 13,30h. Više informacija nalazi se u privitku. 

  
Javni pozivni Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba

Gradska skupština Grada Zagreba, Odbor Gradske skupštine za javna priznanja, raspisao je javni pozivni Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba. Prijedlozi se mogu dostaviti Odboru za javna priznanja do 28. siječnja 2015. godine, preko Stručne službe Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.,s napomenom "Prijedlog za dodjelu Nagrade Grada Zagreba - ne otvaraj". Javni pozivni Natječaj nalazi se u prilogu obavijesti.    

  
Seminar – Tehničko usklađivanje i sustavi kontrole kvalitete u antikorozivnoj zaštiti

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala HDZaMa organizira seminar „Tehničko usklađivanje i sustavi kontrole kvalitete u antikorozivnoj zaštiti“, koji će se održati 27. siječnja 2015. godine u Laboratoriju za zaštitu materijala, FSB, I. Lučića 1, od 9.00 do 16.00 sati. Seminar je namijenjen inženjerima i tehničarima i svima ostalima koji se bave sustavom osiguravanja kvalitete, projektiranjem i primjenom sustava zaštite od korozije. Poziv za seminar nalazi se u privitku.

  
Anketni upitnik o participaciji građana u fiskalnoj politici i proračunskim procesima za studente završnih godina

Kako bi potakao građane da participiraju u fiskalnoj politici i proračunskim procesima, Institut za javne financije analizira stanje u Hrvatskoj i za potrebe te analize anketira studente završnih godina različitih fakulteta. Stoga se pozivaju studenti završnih godina da najkasnije do 25. siječnja 2015. ispune anketni upitnik koji je dostupan na https://www.surveymonkey.com/s/participacija_gradjana . Ispunjavanje upitnika ne bi trebalo oduzeti više od pet minuta, a molimo Vas da ne odustanete od ispunjavanja čak ni ako ne znate baš ništa o tim temama. Ukoliko imate bilo kakvih potpitanja, slobodno se javite na e-mail: kott@ijf.hr, mihaela@ijf.hr. Unaprijed zahvaljujemo na ispunjavanju upitnika.

  
i-RESEV Radionica: Prema integraciji električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije

Pozivamo Vas na radionicu PREMA INTEGRACIJI ELEKTRIČNIH VOZILA U ENERGETSKE SUSTAVE S VISOKIM UDJELOM OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE koja će se održati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, četvrtak, 15.01.2015 od 8:30 do 14:00 sati. Radionica se organizira u okviru sljedećeg istraživačkog projekta poduprtog od strane Hrvatske zaklade za znanost: "ICT-podržana integracija električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije".

  
Branimir Marko MARKULIN GRGIĆ: Obrana preliminarne teme

U utorak 20. siječnja 2015. u 11,00 sati, u sobi 012 (nisko prizemlje južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branimira Marka Markulin Grgića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "UTJECAJ PODMAZIVANJA NA ŽIVOTNI VIJEK POLIMERNIH ZUPČANIKA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Milan Opalić.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Luka Dorić: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Luke Dorića pod naslovom "Mapiranje i unaprjeđenje procesa uslužnoga poduzeća" (mentor  prof. dr.sc. Nedeljko Štefanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 28. siječnja 2015.god.

  
Zvonimir Tomičević: Doktorski rad

Doktorski rad Zvonimira Tomičevića pod naslovom "Identification of the mechanical properties of nodular graphite cast iron via multiaxial tests" (mentor prof. dr.sc. Janoš Kodvanj i Francois Hild, Directeur de Recherche) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  28. siječnja 2015.god.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 2. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2014./2015. predaje se u četvrtak 15. siječnja 2015. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Hrvoje Drašković: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Hrvoja Draškovića pod naslovom "Procjena okolišnog utjecaja životnog vijeka energetskog transformatora" (mentor izv. prof. dr.sc. Goran Đukić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 28. siječnja 2015.god.

  
Natječaj za izbor jednog naslovnog višeg asistenta i dva naslovna asistenta

Natječaj za izbor jedbog suradnika u suradničkom zvanju naslovnog višeg asistenta i dva suradnika u suradničkom zvanju naslovnog asistenta, objavljen je u Večernjem listu 22. prosinca 2014. godine. Natječaj je otvoren 30 dana. Natječaj se nalazi u prilogu obavijesti

  
Interni poziv za unapređenje suradnika Akademije u članove Akademije i članova Akademije u emerituse Akademije

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske raspisuje Interni poziv za unapređenje suradnika Akademije u članove Akademije i članove Akademije u emerituse Akademije. Rok za podnošenje prijedloga je 14. siječnja 2015. godine preko urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade, kako bi materijali mogli biti pripremljeni za sjednicu Fakultetskog vijeća u siječnju 2015. godine. Interni poziv Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, nalazi se u prilogu obavijesti. 

  
Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) za 2014. godinu.

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske raspisuje Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), za 2014. godinu:   1.Nagradu za  životno djelo Moć znanja, 2. Godišnju nagradu Rikard Podhorsky, 3.Nagradu mladim znanstvenicima Vera Johanides. Prijedlozi se podnose Povjerenstvu za nagrade preko Urudžbenog zapisnika do 14. siječnja 2015. godine, kako bi materijali mogli biti pripremljeni za sjednicu Fakultetskog vijeća koja će se održati u siječnju 2015. Natječaj s važnim napomenama nalaze se u prilogu obavijesti.

  
Kalman Žiha: Izložba fotografija

U utorak 23. prosinca 2014. u 10 sati  dekan FSB-a prof. dr. Zvonimir Guzović će u FSB KLUB-u otvoriti izložbu fotografija pod naslovom „Srazovi Odraza“  našeg profesora Kalmana Žihe člana predsjedništva udruge AMAC FSB. Veselimo se vašem dolasku.
Predsjednik udruge AMAC FSB Mladen Franz

  
Danijela Hrman: Doktorski rad

Doktorski rad Danijele Hrman pod naslovom "Pouzdanost karakterizacije ekspandiranog polistirena pomoću računalne radiografije" (mentor prof. dr.sc. Damir Markučič) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. veljače 2015.god.

  
Natječaj za radno mjesto „Experienced Engineer“

EU FP7 projekt GlowBrain (http://glowbrain.hiim.hr/) Medicinskog fakulteta u Zagrebu traži mag. ing. suradnika s doktoratom ili s više od 2 godine iskustva za radno mjesto „Experienced Engineer“ na određeno vrijeme do 30.9.2015. Aktivnosti suradnika bit će vezane za razvoj istraživanja koja povezuju dva dijagnostička uređaja za oslikavanje laboratorijskih miševa, magnetsku rezonanciju i bioluminiscenciju. Više informacija i prijave na glowbrain@hiim.hr.

  
Stanko ŠKEC: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak 13. siječnja 2015. u 12,30 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Stanka Škeca, mag. ing. strojarstva pod naslovom: "NEMATERIJALNI INDIKATORI U RAZVOJU TEHNIČKIH SUSTAVA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Dorian Marjanović.

  
Natječaj za upis izbornog kolegija European Global Product Realization - EGPR u ljetnom semestru akademske godine 2014/15

Studenti koji u slijedećem semestru žele upisati EGPR kolegij mogu se prijaviti na e-mail adresu: egpr@fsb.hrEGPR je međunarodni kolegij na engleskom jeziku. Izvodi se u suradnji sa sveučilištima u Ljubljani, Londonu i  Budimpešti istovremenom videokonferencijskom nastavom. Tijekom kolegija studenti u međunarodnim timovima sudjeluju u razvoju koncepta, projektiranju i izradi prototipa globalnog proizvoda za odabranu tvrtku - industrijskog partnera. Ovogodišnji EGPR industrijski partner biti će iz HrvatskePrijave će se primati do 25.01.2015. godine.
Više informacija u privitku.

  
Ivan Adum, predavanje: Upravljanje i kontrola rizika

Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku, Katedra za osnivanje plovnih objekata i morsku tehniku poziva sve zainteresirane na predavanje „Upravljanje i kontrola rizika“, predavač: Ivan Adum, dipl. ing. Brodogradnje u četvrtak, 18. prosinca 2014. od 13:00 do 14.00 sati, dvorana B5, južna zgrada - I. Lučića 5.

  
Produžetak Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Produžetak natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja kao i za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u ak. god. 2014./2015. za aktivnosti podučavanje i osposobljavanje. Produžetak natječaja objavljen je na sveučilišnim stranicama. Rok za prijavu: odmah (financijske potpore dodjeljuju se prema redoslijedu zaprimanja prijava).

  
SLOCRORES projekt, Javno predavanje: dr. sc. Lidija Čuček i Jernej Hosnar, mag. ing.

U četvrtak 18. prosinca u 9:30 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se predavanje istraživača sa Sveučilišta u Mariboru, Fakulteta za kemiju i kemijsku tehnologiju koji zajedno sa suradnicima sa Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje sudjeluju na projektu ''Planiranje potpuno obnovljivih lokalnih zajednica korištenjem i kombinacijom Total Site Integration i Renewislands metodologija''. Projekt je dio znanstveno – tehnološke suradnje Hrvatske i Slovenije, 2014. – 2015. Dr. sc. Lidija Čuček održati će predavanje "Optimization and synthesis for sustainable use of energy", a Jernej Hosnar, mag. ing. predavanje ''The computer-aided software for decision-making and optimization of energetic processes''. Kratki opisi predavanja i sažeti životopisi istraživača nalaze se u privitku.

  
Obavijest o promociji

U petak, 19. prosinca 2014. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
HDM - poziv na predavanje prof.dr.sc.G.A.Holzapfel 22.12.2014 u 14h

Pozivamo Vas na predavanje „Cardiovascular Mechanics: Perspectives and Challenges“ koje će održati prof. dr.  Gerhard A. Holzapfel, Institute of Biomechanics, Graz University of Technology, Austrija.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 22. prosinca 2014. u 14,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, u dvorani F.
Više o predavanju može se naći u prilogu ili na web stranici: http://www.csm.hr

  
Danijel VUKOVIĆ: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 22. prosinca 2014. u 12,15 sati, u sobi 112 (istočna zgrada, blok A, 1. kat, http://www.fsb.unizg.hr/atlantis/web/pub/locator/tlocrt.php?id=562)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Danijela Vukovića, dipl. ing. zrakoplovstva pod naslovom: "ANALIZA STABILNOSTI HELIKOPTERA OPREMLJENOG VODENIM TOPOM". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Milan Vrdoljak.

  
Martin SURJAK: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 22. prosinca 2014. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Martina Surjaka, mag. ing. mech. pod naslovom: "EKSPERIMENTALNA VALIDACIJA NUMERIČKIH MODELA ŽIVOTINJSKIH I LJUDSKIH KOSTIJU". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Janoš Kodvanj.

  
AD plastik iz Solina traži konstruktora

AD plastik iz Solina objavio je natječaja za zapošljavanje magistra inženjera (diplomiranog inženjera) strojarstva za radno mjesto Konstruktor, mjesto rada Solin. Detaljniji opis poslova i uvjeta zapošljavanja i rada možete vidjeti u privitku. Natječaj je otvoren do  31.12.2014., a prijave se šalju na e-mail: posao@adplastik.hr s naznakom „za natječaj: Konstruktor“.

  
Poziv studentima na stručnu ekskurziju

U četvrtak 18. prosinca 2014. godine u okviru IPA IIIc projekta Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija (CEEStructHealth) organizira se jednodnevna stručna ekskurzija za studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba te Građevinskog fakulteta iz Rijeke. Posjetit će se vjetroelektrana Pometeno Brdo u zaleđu Splita na kojoj su instalirani vjetroagregati tvrtke Končar. Troškovi prijevoza pokriveni su iz sredstava projekta. Prijave se primaju na e-mail koji se nalazi u privitku do utorka 16. prosinca 2014. do 16h.

  
Obavijest o promociji

U petak, 12. prosinca 2014. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
Poziv na predbožićni domjenak i obavijest o neradnim danima tijekom blagdana

Poziv na predbožićni domjenak koji će se održati u utorak 23 prosinca .2014. s početkom u 12 sati u predvorju Vijećnice Fakulteta i obavijest o neradnim danima tijekom blagdana se nalaze u privitku.

  
Studenti Sveučilišta u Ljubljani izvode operu Rat i mir

U okviru međunarodne suradnje studenti triju umjetničkih akademija Sveučilišta u Ljubljani u srijedu 10. prosinca 2014. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog koncertno izvode operu Rat i mir Larrya Coryella. Cijena ulaznice za studente iznosi 10 kn, a za sve ostale 70 kn. Detaljnije informacije o koncertnoj izvedbi opere Rat i mir dostupne su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu i u nastavku ove vijesti.

  
Martin Dušak: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Martina Dušaka pod naslovom "Tehnoekonomska analiza proizvodnje biciklističkih dijelova od kompozitnih tvorevina" (mentor prof. dr.sc. Mladen Šercer) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17. prosinca 2014.god.

  
Domagoj Žuvela, predavanje: Iskustvo i promišljanje mladog brodograđevnog inženjera u praksi

U ponedjeljak, 8. prosinca 2014. od 12:30 do 13.30 sati u dvorani B5, južna zgrada - I. Lučića 5, predavanje pod naslovom Iskustvo i promišljanje mladog brodograđevnog inženjera u praksi održat će Domagoj Žuvela, magistar brodogradnje, glavni projektant u brodogradilištu MONTMONTAŽA-GREBEN d.o.o. Poziv je u privitku.

  
NEWFELPRO Javno predavanje: dr.sc. Alae-Eddine Barkaoui, projekt ''INTEGEORES'' i dr.sc. Stanislav Boldyryev, projekt ''CARBEN''

U utorak 9. prosinca u 11,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održati će se predavanje gostujućih istraživača koji rade na Zavodu za  energetska postrojenja, energetiku i ekologiju u sklopu međunarodnog projekta stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače NEWFELPRO. Dr. sc. Alae-eddine Barkaoui predstaviti će projekt pod nazivom: ''INTEGEORES'' ''Integration of geological mapping, geothermal potential and innovative geothermal energy storage into advanced planning of energy system with high share of renewable energy sources’’, a dr.sc. Stanislav Boldyryev predstaviti će projekt ''CARBEN'' – "Carbon footprint reduction and energy efficiency via development an advanced techniques for Total Site integration". Sažeci predavanja i životopisi istraživača nalaze se u privitku.

  
Natječaj za dodjelu državnih stipendija za 2015. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. godinu. Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se počevši od 28. studenoga do 23. prosinca 2014. godine. Tekst natječaja kao i potrebne obrasce možete naći na (http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=3532).  

  
Natječaj za akademsku mobilnost u 2015. godini

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2015. godini (prvi krug). Mogućnosti razmjene navedene su u privitku i na sveučilišnim stranicama. Prijave se dostavljaju u Službu za vanjsku suradnju (gđa Ana Domitrović). Rok za prijavu je 8. siječnja 2015. godine.

  
Dražba za prodaju osobnog vozila

Fakultet oglašava dražbu za prodaju osobnog vozila marke RENAULT KANGOO. Sve informacije nalaze se u prilogu. 

  
Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2014.godini

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, objavilo je Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2014. godini. Pravo natjecanja imaju zaposlenici Fakulteta s punim radnim vremenom u zvanju znanstvenog novaka, asistenta i višeg asistenta koji su mlađi od 35 godina. Prijave na Natječaj primaju se od 1. prosinca 2014. do 15. siječnja 2015. godine, na adresu: Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, Zagreb, Ul. A.Hebranga 17, s naznakom: Za Godišnju nagradu Društva. Natječaj se nalazi u prilogu ove obavijesti.

  
Natječaj za radno mjesto: Asistent u inženjeringu i organizaciji za obuku tehničkog osoblja

Zagrebački prometni zavod d.o.o. traži odgovorne i ambiciozne studente za radno mjesto: asistenta u inženjeringu i organizaciji za obuku tehničkog osoblja. Natječaj je otvoren od  4.12  do 14.12.2014. Svoje životopise šaljite na mail: commercial@zpz.aero s naznakom  „Asistent u inženjeringu i organizaciji za obuku tehničkog osoblja“.

  
Godišnja skupština Hrvatskog društva za mehaniku

Pozivamo Vas na Godišnju skupštinu Hrvatskog društva za mehaniku, koja će se održati u četvrtak 11. prosinca 2014. u 13:15 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5. Poziv s dnevnim redom je u privitku.

  
Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2014. godini

Društvp sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, objavilo je Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2014. godini. Pravo  natjecanja imaju zaposlenici  u zvanju znanstvenih novaka i suradničkim zvanjima asistenta i višeg asistenta, koji su mlađi od 35 godina i zaposleni na fakultetu s punim radnim vremenom. Prijave na Natječaj podnose se od 1. prosinca 2014. do 15. siječnja 2015. godine. Prijave se primaju preporučenom pošiljkom ili izravnom predajom  na adresu: Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, Ul. A. Hebranga 17, Zagreb, s naznakom: Za Godišnju nagradu Društva. Dopis predsjednika društva prof.emeritusa dr.sc. Ž.Horvatića kao i sam Natječaj nalaze se u prilogu obavijesti.   

  
5. broj glasila UniQinfo - Novosti Ureda za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu

5. broj glasila UniQinfo - Novosti Ureda za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu u elektroničkoj verziji možete pročitati ovdje, a u privitku vijesti su nalazi popratni dopis prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić, prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom.

  
Goran Krajačić, predavanje: Planirajmo našu budućnost

Zanimaju te nove tehnologije? Želiš osjetiti timski duh? Prijavi se ovaj tjedan i osvoji putovanje i druge vrijedne nagrade! Za studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje smo pripremili predavanje i radionicu pod temom "Planirajmo našu budućnost", 9.12.2014. s početkom u 16 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Predavač je doc. dr. sc. Goran Krajačić, dipl.ing. Detalji su u privitku.

  
Neven Hadžić u Novom listu: Hrvatska naftna polja i navoze prodati u paketu

U nedjelju 30. studenog 2014. godine u dnevnim novinama Novi list objavljen je intervju s dr. sc. Nevenom Hadžićem, višim asistentom na FSB-u, u kojem su istaknuti tehnološki potencijali hrvatske brodograđevne industrije, njezino trenutno stanje i perspektive u području tržišta offshore tehnologije kao i utjecaj brodogradnje na prerađivačku industriju i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. U članku je naglašena potreba za novim gospodarskim pristupom i reindustrijalizacijom Hrvatske kako bi se povećao udio domaće komponente u cjelokupnoj vrijednosti najvrjednijih hrvatskih proizvoda – brodova i pučinskih objekata. Cijeli intervju je dostupan u tiskanom izdanju Novog lista ili za pretplatnike ovdje.

  
Članak o bivšem FSB studentu Mihaelu Plutu u dnevnom listu 24 sata

Na portalu dnevnog lista 24 sata je objavljen članak o bivšem FSB studentu Mihaelu Plutu. Mihael trenutno studira energiju vjetra na diplomskom studiju na Danskom tehničkom sveučilištu. U okviru dodiplomskog studija na FSB-u stručno i znanstveno se usavršavao na Karlsruhe Institute of Technology u Njemačkoj i Češkom centru izvrsnosti u Telču. Kolegi Plutu čestitamo na postignutim uspjesima i želimo mu puno uspjeha u daljnjem studiranju.

  
Predstavljanje fakultetskih studentskih udruga

U utorak, 2. prosinca 2014., s početkom u 12 sati u A dvorani južne zgrade Fakulteta, održat će se predstavljanje fakultetskih studentskih udruga.
Pozivaju se svi zainteresirani za rad studentskih udruga da se odazovu u što većem broju!

  
Domagoj Matijević, Javno predavanje: Inovativni algoritmi, računarstvo u oblaku i e-učenje

Izv.prof.dr.sc. Domagoj Matijević sa Sveučilišta u Osijeku održat će javno predavanje pod nazivomInovativni algoritmi, računarstvo u oblaku i e-učenje: istraživanja i iskustva Odjela za matematiku u Osijeku“. Predavanje će se održati u petak  5. prosinca 2014. s početkom u 11.00 sati, u učionici A-311, sjeverna zgrada FSB-a , I. Lučića 5, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.

  
 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940