Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Tea Žakula u dnevniku Nove TV

U večerašnjem (20.04.2015.) dnevniku NOVE TV u 19:15 sati (prilog “Bolja Hrvatska”), gostovat će voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost, dr. sc. Tea Žakula. Tema razgovora je rad novoosnovanog laboratorija, iskustva s doktorskog studija na sveučilištu Massachusetts Institute of Technology te iskustva nakon povratka u Hrvatsku.

  
147 SEKUNDI ZA KENIJU - Obilježavanje tragične pogibije 147 kenijskih studenata

Poziv studentima na obilježavanje tragične pogibije 147 kenijskih studenata u četvrtak 16. travnja 2015. u 14:07 na Trgu maršala Tita - svojim dolaskom odajemo počast žrtvama! Više u prilogu ...

  
Burton Lee, predavanje: Pokretanje start-up tvrtki na sveučilištima

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i Veleposlanstvo SAD-a organiziraju predavanje i prezentaciju koju će održati uvaženi stručnjak profesor Burton H. Lee sa Sveučilišta Stanford o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima. Predavanje će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Dvorana D1) u četvrtak, 16. travnja 2015. od 11.00 do 12.30 sati.
Cilj predavanja prof. Burtona Leeja je upoznati studente, profesore i ostale zainteresirane osobe, s američkim i drugim međunarodnim iskustvima koja Hrvatskoj mogu poslužiti kao primjer, a vezana su uz uspostavu start-up tvrtki na sveučilištima. Poziv je u privitku.

  
Upis novih članova u Udrugu inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje (UIFSB) u srijedu 15. travnja 2015. godine, s početkom u 16:15 sati, u prostoriji S4 južne zgrade Fakulteta, organizira upis novih članova.
Svi studenti zainteresirani za razvoj vlastitih inovacija ili suradnju na već postojećim projektima Udruge su dobrodošli!

  
Dimitrije Trbović, predavanje: Neostar - Next Episode

Pozivamo Vas na predavanje "Neostar - Next Episode“ koje će održati g. Dimitrije Trbović, predsjednik uprave tvrtke Auto Zubak d.o.o., vodećeg poduzeća u prodaji i održavanju motornih vozila na hrvatskom tržištu.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 13. travnja 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila) i POJ FSB.

  
Poziv na radionicu - „KONČAR vjetroagregat – iskustva i izazovi“

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju sve zainteresirane studente na radionicu projekta Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija – CEEStructHealth pod nazivom: „KONČAR vjetroagregat – iskustva i izazovi“ na kojoj će svoja iskustva izložiti stručnjaci iz tvrtke KONČAR – Inženjering za energetiku i transport d.d. Radionica će se održati u ponedjeljak  13. travnja 2015. godine, s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 5, Zagreb. Više o radionici nalazi se u prilogu.

  
Održavanje Nastupnih predavanja predloženika, u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta kako slijedi:

1. Dr.sc. Gorana Baršić, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Ispitivanje hrapavosti tehničkih površina", 13. travnja 2015.g. u 10,00 sati u predavaonici A-102, sjeverna zgrada; 2. Dr.sc. Darko Smoljan, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Osnove akustičnih proračuna u sustavima klimatizacije", 13. travnja 2015.g. u 11,00 sati u učionici L-Grijanje (225/4, istočna zgrada; 3. Dr.sc. Ivan Stojanović, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Zaštita od korozije u brodogradnji" 13. travnja 2015.g. u 10,00 sati u Laboratoriju za zaštitu materijala C-21/7, sjeverna zgrada; 4. Dr.sc. Zlatko Glogović, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Naštrcavanje kao tehnologija za zaštitu od korozije" 13. travnja 2015.g. u 11,30 sati u Laboratoriju za zaštitu materijala C-21/7 ; 5. Dr.sc. Marko Jokić, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Kinematika složenog gibanja točke",14. travnja 2015. u 14,00 sati u crtaoni S-25, južna zgrada; 6. Dr.sc. Hrvoje Cajner, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Analiza varijance i uvod u planove pokusa", 15. travnja 2015.g. u 10,15 sati u Predavaonici 2., sjeverna zgrada; 7. Dr.sc. Severino Krizmanić, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Uvod u metodu panela za proračun potencijalnog strujanja fluida", 15. travnja 2015. g. u 11,00 sati u dvorani G, južna zgrada;  8. Dr.sc. Ivica Skozrit, održat će nastupno predavanje pod naslovom"Primjena drugog Castiglianovog teorema za određivanje pomaka osno opterećenog štapa"15. travnja 2015.g. u 15,00 sati u Dvorani F, južna zgrada; 9. Dr.sc. Tihomir Žilić, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Uporaba programskog jezika Matlab u upravljanju nelinearnim sustavima", 15. travnja 2015.g. u 10,00 sati u prostoriji S-25 južna zgrada; 10. Dr.sc. Nikola Vladimir, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Pouzdanost brodskih energetskih sustava", 15. travnja 2015.g. u 11,00 sati u učionici B05, južna zgrada; 11. Dr.sc. Mislav Čehil, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Problematika izmjene topline u generatorima pare s nižim temperaturama dimnog plina", 16. travnja 2015.g. u 9,00 sati u učionici S-30, južna zgrada; 12. Dr.sc. Petar Ćurković, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Optimiranje rada i konstrukcije robotskih sustava evolucijskim algoritmima", 16. travnja 2015. u 9,00 sati u TCR, istočna zgrada; 13. Dr.sc. Zdenka Keran, održat će nastupno predavanje pod naslovom "Značajna plastična deformacija metalnih materijala" 16. travnja 2015. g. u 10,15 sati u Laboratoriju za oblikovanje deformiranjem , sjeverna zgrada; 14. Dr.sc. Milan Vujanović, održat će nastupno predavanje pod nazivom "Matematičko modeliranje nastanka dušičnih oksida u suvremenim komorama izgaranja", 16. travnja 2015.g. u 17, 15 sati u učionici S -23, južna zgrada. 

  
Završna prezentacija projekta Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija – CEEStructHealth

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane na Završnu prezentaciju projekta Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija – CEEStructHealth koja će se održati 10. travnja 2015. s početkom u 12 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 5, Zagreb (južna zgrada Fakulteta). Poziv s programom skupa nalazi se u privitku. Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, a više informacija može se naći na stranici www.ceestructhealth.eu, odnosno u letku u prilogu.

  
Javna tribina FSB - Felixova radionica smijeha

Pozivamo Vas na Javnu tribinu na kojoj će nastupiti gost predavač g. Srećko Puntarić - Felix. Tribina će se održati u utorak 14.04.2015. u 12:00 sati u dvorani A. Pozivamo studente, nastavnike i sve zainteresirane na sudjelovanje u tribini.
Povjerenstvo za odnose s javnošću

  
Raspored pisanja 1. kolokvija iz Matematike II

Raspored pisanja 1. kolokvija iz Matematike II izmijenjen je zbog preklapanja s nastavom iz OPR-a. Novi raspored objavljen je na: http://www.fsb.unizg.hr/matematika/download/Raspored_pisanja_1_kolokvija-2015.pdf

  
Porsche Croatia traži strojara

Porsche Croatia traži djelatnika u kontrolingu jamstva (sa ili bez radnog iskustva). Rok za slanje prijave je 10.04.2015. Oglas je u privitku.

  
Sveučilišno prvenstvo u stolnom tenisu

Na Prvenstvu zagrebačkog Sveučilišta u stolnom tenisu održano 22.03.2015. u dvorani  STK Merix na Velesajmu naši studenti sportaši osvojili su odlično drugo mjesto u ukupnom plasmanu. Za mušku ekipu našeg Fakulteta nastupali su:
* Bojan Kilibarda, Antonio Dominik Jelenski, Antonio Radenić, Goran Tomić, Ivo Mikulić i Josip Roban.
* Mješoviti par ( Mia Stipan i Bojan Kilibarda) osvojili su zlatnu medalju.
* Muški par (Bojan Kilibarda i Antonio Dominik Jelenski) osvojili su srebrnu medalju.
* U muškoj pojedinačnoj konkurenciji Antonio Radenić osvojio je brončanu medalju.
Čestitatmo našim studentima na sjajnim rezultatima.

  
Poziv studentima - predstavljanje novih mogućnosti zapošljavanja - informativni dan

Pozivaju se studenti Sveučilišta u Zagrebu na informativni dan na kojem će biti predstavljena dva interesantna projekta: program ambasadora EU karijera i projekt Maraton. Predstavljanje projekata održat će se u utorak, 7. travnja 2015. u 14 sati u Velikoj predavaonici RGN-a i PBF-a, Pierottijeva 6. Detalje o projektima možete pročitati u privitku.

  
Prvi rezultati natječaja za studentske programe u 2015.

Povjerenstvo za evaluaciju studentskih programa je izradilo prijedlog raspodjele financijskih sredstava namjenjenih za financiranje studentskih programa koji su prijavljeni na Natječaj za studentske programe za 2015. godinu. Prijedlog raspodjele, sastav Povjerenstva i vijest možete pronaći  ovdje.

  
Darko Ivančević, mag. ing. aeroing, obrana doktorskog rada

Darko Ivančević, mag.ing.aeroing., branit će doktorski rad pod naslovom "Numerička analiza oštećenja kompozitnih zrakoplovnih konstrukcija primjenom višerazinskih metoda", "Numerical damage  analysis of aeronautical composite structures using multiscale methods" dana 08. travnja 2015. godine u 10,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat. 

  
Almir SEDIĆ: Obrana preliminarne teme

U srijedu 8. travnja 2015. u 17 sati, u Maloj vijećnici (1. kat južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Almira Sedića, dipl.ing.strojarstva  pod naslovom: "POBOLJŠANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI RAFINERIJE NAFTE INTEGRACIJOM OBNOVLJIVIH ENERGETSKIH IZVORA ". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zvonimir Guzović.

  
ZPZ traži apsolventa strojarstva

Zagrebački prometni zavod d. o. o. traži apsolventa strojarstva (druga godina diplomskog studija) Fakulteta strojarstva i brodogradnje za pomoć u administrativnim poslovima. Radno vrijeme je 4 sata dnevno, prijepodne, po potrebi i duže, na duži period za naknadu od 20 kn po satu. Oglas možete vidjeti u privitku.

  
FOI - Dan međunarodne suradnje - 16. travnja 2015.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu organizira 8. dan međunarodne suradnje, koji će se održati 16. travnja 2015. godine u Varaždinu. Ovogodišnji Dan međunarodne suradnje tematski je posvećen strateškim partnerstvima. U fokusu će biti suradnja između visoko-obrazovnih institucija te suradnja između akademskog i gospodarskog sektora. Program događanja nalazi se u privitku.

  
Nenad Gubeljak, seminar: Zamorni rast pukotine i S-N krivulja dinamičke čvrstoće

Pozivamo Vas na seminar "Zamorni rast pukotine i S-N krivulja dinamičke čvrstoće'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti profesor Nenad GUBELJAK, Faculty of Mechanical Engineering, University of Maribor, Slovenia. Seminar će se održati u petak 3. travnja 2015. u 11:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, u Plavoj dvorani (istočna zgrada fakulteta). Seminar će se održati u okviru projekta Centre of Excellence for Structural Health - CEEStructHealth (Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija) financiranog iz sredstava Europske unije unutar Operativnog programa Regionalna konkurentnost.
Više o predavanju može se naći na web stranici, te u privitku.

  
Dino Brekalo, predavanje: Toyota production system

Pozivamo Vas na predavanje "Toyota production system“ koje će održati Dino Brekalo, dipl. ing. stroj., direktor tvrtke Toyota Centar Zagreb d.o.o.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila)

  
Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor FSB-a

U prilogu se nalaze Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Tomislav Domazet-Lošo, predavanje: Modularnost bioloških sustava

Pozivamo vas na predavanje pod naslovom "Modularnost bioloških sustava” u okviru kolegija Umjetna inteligencija (nositelj prof. dr.sc. Bojan Jerbić) koje će održati dr.sc. Tomislav Domazet-Lošo iz Zavoda za molekularnu biologiju, Instituta Ruđer Bošković. Predavanje će biti održano u četvrtak, 2. travnja 2015., s početkom u 9 sati u B dvorani južne zgrade FSB-a. Osim slušatelja navedenog kolegija, na predavanje se pozivaju i svi zainteresirani.

  
Andreas Müller, predavanje: Modeling and Control Strategies of Advanced Mechanical and Mechatronical Systems

U okviru kolegija 'Numeričke metode dinamike konstrukcijskih sustava' (nositelj prof. dr. sc. Zdravko Terze) gostujuće predavanje 'Modeling and Control Strategies of Advanced Mechanical and Mechatronical systems' odžat će u petak 27.03 u 10.00 sati prof. dr. ing. Andreas Müller, voditelj uglednog Instituta za robotiku sa sveučilišta Johannes Kepler University iz Linza (Republika Austrija). Predavanje će se odžati u Laboratoriju za dinamiku letjelica i konstrukcijskih sustava (istočna zgrada vis-a-vis prijelaznog mosta), a gostovanje prof. Müllera je podržano Erasmus programom akademske suradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) i sveučilišta Johannes Kepler University. Osim slušatelja navedenog kolegija, na predavanje se pozivaju i ostali zainteresirani uz registraciju na email dario.zlatar@fsb.hr do četvrtka u 17.00 sati (zbog ograničenog broja mjesta u predavaoni).

  
VAŽNO - Obavijest za studente koji su se natjecali za stipendije Sveučilišta u Zagrebu

Obavještavaju se studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji su se natjecali za stipendije Sveučilišta u Zagrebu i koji ispunjavaju uvjete Natječaja, ali imaju problema s prijavom putem internetske aplikacije, da se obvezno jave e-mailom na adresu zivanda@unizg.hr. Samo na taj način njihove prijave bit će pridodane prijavama ostalih studenata koji su se uspješno prijavili elektroničkim putem te dostavljene Povjerenstvu za stipendije koje će ih razmotriti za izbor.

  
Natječaj za radno mjesto viši tehničar na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Natječaj za radno mjesto viši tehničar za rad na Zavodu za materijale objavljen je dana 25. ožujka 2015. u Narodnim Novinama i Biltenu HZZ-a, tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Natječaj za radna mjesta na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Natječaj za radna mjesta voditelja poslijediplomskih studija, voditelja Službe investicija, održavanja i sigurnosti, instalatera montera u Tehničkoj službi, referenta nabave u Nabavnoj službi i stručnog referenta objavljen je dana 25. ožujka 2015. u Narodnim Novinama i Biltenu HZZ-a, tekst natječaja nalazi se u prilogu.

 

  
ZPZ traži apsolventa zrakoplovstva

Zagrebački prometni zavod d. o. o. traži apsolventa zkakoplovstva (peta godina) Fakulteta strojarstva i brodogradnje za pomoć u administrativnim poslovima. Radno vrijeme je osam sati dnevno, pet dana tjedno, na duži period za naknadu od 20 kn/satu. Oglas je u privitku.

  
Jasna Leder Horina, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Jasna Leder Horina, mag.ing.mech., branit će doktorski rad pod naslovom "Modeliranje iniciranja koštane pregradnje kod ortodontske terapije" "Modelling of Initiation of Bone Remodelling due to Orthodontic Treatment", dana 01. travnja 2015. g. u 11,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat. 

  
Dario ZLATAR: Obrana konačne teme

U srijedu 1. travnja 2015. u 11,00 sati, u Laboratoriju za dinamiku letjelica i konstrukcijskih sustava (soba 110, istočna zgrada, blok A, 1. kat) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Darija Zlatara, mag. ing. strojarstva pod naslovom: "GEOMETRIJSKI INTEGRATORI ZA NUMERIČKU SIMULACIJU DINAMIKE LETJELICA". Mentor doktorskog rada je dr. sc. Zdravko Terze, red. prof.

  
Marijana MAJIĆ RENJO: Obrana konačne teme

U srijedu 1. travnja 2015. u 12,30 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne  teme doktorskog rada Marijane Majić Renjo, mag. ing. mech. pod naslovom: "POBOLJŠANJE SVOJSTAVA Al2O3 KERAMIKE DODATKOM NANOČESTICA ZrO2". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Lidija Ćurković.

  
Završna prezentacija projekta "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina"

Srdačno Vas pozivamo na Završnu prezentaciju u sklopu projekta ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina koja će biti održana u petak, 27. ožujka 2015., u 11:00 sati, u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb. Više u prilogu ...

  
Mateja ŠNAJDAR MUSA: Obrana konačne teme

U srijedu 1. travnja 2015. u 15,00 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne  teme doktorskog rada Mateje Šnajdar Musa, mag. ing. mech. pod naslovom: "RAZVOJ TITAN-MAGNEZIJ KOMPOZITA ZA BIOMEDICINSKU PRIMJENU". Mentori doktorskog rada su izv. prof. dr. sc. Zdravko Schauperl i prof. dr. sc. Amir Ćatić.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./2016. (3. dio)

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaje za studentske razmjene u akademskoj godini 2015./2016. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene: Pontificia Universidad Católica de Chile (Čile)Chonnam National University (Južna Koreja)Sveučilište Hanyang (Južna Koreja) i Sveučilište u Sankt Petersburgu (Ruska Federacija). Rok za prijave za Čile je 10. travnja, a za ostala sveučilišta 15. travnja 2015. godine.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Zoran Kalauz, Predavanje: Postupak ispitivanja tahografa na vozilima i zakonski propisane radne aktivnosti profesionalnih vozača

Pozivamo Vas na predavanje "Postupak ispitivanja tahografa na vozilima i zakonski propisane radne aktivnosti profesionalnih vozača“ koje će održati Zoran Kalauz, dipl. ing. stroj., izvršni direktor tvrtke Tahograf d.o.o.  Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 23. ožujka 2015. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV (Hrvatsko društvo za motore i vozila)

  
ACG Worldwide - stručna praksa u Indiji

ACG Worldwide (podružnica ACG Lukaps, Ludbreg) dodjeljuje stipendije za stručnu praksu studentima strojarstva, u trajanju od 6-12 mjeseci, mjesto rada: Bombai, Indija. Zainteresirani studenti mogu poslati svoj životopis i molbu na email Rahul.anand@indo-cee-consulting.com . Više informacija nalazi se u privitku.

  
Natječaj za izbor asistenta

Natječaj za izbor jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta, na Katedri za mjerenje i kontrolu u Zavodu za kvalitetu, objavljen je 20. ožujka 2015. godine u Večernjem listu, N.N. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.

  
Poziv za konferenciju „Povezivanje s fondovima za istraživanje i inovacije: Put prema izvrsnosti"

Ministarstvo gospodarstva RH i Europska komisija– Zajednički istraživački centar dostavili su poziv za konferenciju „Povezivanje s  fondovima za istraživanje i inovacije: Put prema izvrsnosti" koja će se održati u četvrtak 26. ožujka 2015. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Nacrt programa konferencije nalazi se u privitku. Zbog ograničenog broja mjesta moguća je prijava jedne osobe po instituciji. Prijave za konferenciju molimo poslati na mail nikolina.klaic@gmail.com.

  
Danijel Šestan, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Danijel Šestan, dipl. ing. strojarstva,  branit će doktorski rad pod naslovom " NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA  U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70 OC DO 5 OC",  24. ožujka 2015. godine u 12,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/III kat. 

  
Prezentacija programa Growww i Freshhh 2015

Obavještavaju se studenti da će se u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. s početkom u 13 sati u E dvorani Fakulteta strojarstva i brodogradnje održati prezentacija programa Growww i Freshhh. Više o programima možete vidjeti u privitku.

  
Izbori za Studentski zbor FSB-a

U prvom prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do četvrtka 19. ožujka 2015. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
U drugom prilogu se nalazi popis valjanih (potvrđenih) kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 25. i 26. ožujka 2015. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S 4 (južna zgrada FSB).
U trećem prilogu se nalazi popis odbačenih kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a 2015. godine. Na ovu odluku može se uložiti prigovor Povjerenstvu za prigovore, najkasnije u srijedu 18. ožujka 2015. godine, do 14 sati (prigovor se predaje putem urudžbenog zapisnika FSB-a.)
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Traži se osoba za rad s konstrukcijskim softverom CREO

Njemačka firma TRIPLE-ING. GmbH žurno traži osobu s dobrim poznavanjem konstrukcijskog softvera CREO, ili njegove ranije verzije Pro/E. Preduvjet je i dobro znanje njemačkog jezika, jer se od potencijalnih kandidata očekuje da su spremni raditi u Njemačkoj (Stuttgart) gdje im se nude odlični uvjeti rada i mogućnost daljnjeg usavršavanja. Zainteresirani kandidati se mogu javiti na broj telefona kontakt osobe u Zagrebu 098 980 5613 radi daljnjeg dogovora.

  
Potpisivanje ugovora za državnu stipendiju

Pozivaju se studenti, dobitnici državne stipendije, da se do petka, 20. ožujka 2015. jave u studentsku referadu radi potpisivanja Ugovora o dodjeli državne stipendije za 2014./2015. akademsku godinu. 

  
Hrvoje RAFAEL: Obrana preliminarne teme

U srijedu 25. ožujka 2015. u 14 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Hrvoja Rafaela, dipl.ing. zrakoplovstva pod naslovom: "UTJECAJ PRIPREME POVRŠINE ALATNIH ČELIKA ZA HLADNI RAD NA SVOJSTVA PACVD PREVLAKA". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Darko Landek.

  
ZTZ traži apsolventa FSB-a

Zagrebački prometni zavod d. o. o. traži apsolventa Fakulteta strojarstva i brodogradnje za pomoć u administrativnim poslovima, Radno vrijeme je četiri sata dnevno na duži period za naknadu od 20 kn/satu. Oglas je u privitku.

  
5. radionica: Polimeri iz perspektive kemičara i strojara

U petak 20.03.2015. s početkom u 10 sati na Fakultetu strojartva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, u Centru za aditivne tehnologije održat će se 5. radionica: Polimeri iz perspektive kemičara i strojaraSudjelovanje je besplatno. Pozivaju se studenti da slušaju i prezentiraju svoje radove iz područja polimerstva. Program se nalazi u privitku.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 2

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored objavljena je satnica za drugi tjedan ljetnog semestra ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 16.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
I. Karšaj, L. Virag, V. Vindiš: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na završno predavanje HrZZ projekta pod naslovom "Trodimenzijski materijalni model razvoj aneurizme u abdominalnoj aorti"  u kojem će Igor Karšaj, Lana Virag i Vedran Vindiš, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu izložiti rezultate istraživanja u okviru istraživačkog projekta Uspostavne potpore Hrvatske zaklade za znanost.
Predavanje će se održati u četvrtak 19.03.2015. u 15:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani E.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Obavijest o promociji

U petak, 20. ožujka 2015. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom preddiplomskom studiju.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike

MZOS, AMPEU i Veleposlanstvo Francuske Republike objavili su Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike. Rok za prijavu je 15. travnja 2015. godine.

  
CroArtScia2015

Institut Ruđer Bošković poziva sve zainteresirane znanstvenike na međunarodni simpozij CroArtScia2015 – Technological Innovations: Art & Science, koji će se odžati u Zagrebu od 27. do 30. svibnja 2015. godine i jedan dan u Sisku (29. svibnja). Više informacija nalazi se na stranici www.irb.hr/cas2015. Prijavnica za sudjelovanje nalazi se u privitku.

  
Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2015. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Više u privitku.

  
Freshhh 2015.

Šestu godinu zaredom INA poziva hrvatske studente da se uključe u Freshhh; virtualno međunarodno natjecanje u kojem se za pobjedu bore upravljajući svojim virtualnim resursima u izazovnom svijetu naftne industrije. Najbolje plasirani timovi dobit će priliku za sudjelovanje u završnici natjecanja 28. svibnja u Budimpešti s kolegama iz cijelog svijeta, osvajanje bogatih novčanih nagrada, kao i mogućnost zaposlenja u MOL Grupi. Svi zainteresirani kandidati pozvani su da se uključe u natjecanje putem linka www.freshhh.net do 3. travnja 2015., gdje su također objavljene i sve potrebne informacije i detalji o igri. O proteklim Freshhh natjecanjima i uspjesima hrvatskih timova više saznajte putem linka www.ina.hr/freshhh . Detalje možete pročitati u privitku.

  
Growww 2015.

INA je otvorila šesti po redu natječaj Growww u sklopu kojeg će i ove godine mladim talentima pružiti priliku za jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi. Ovogodišnji Growww program namijenjen je prije svega diplomiranim inženjerima naftnog, rudarsko-geološkog, kemijskog i strojarskog usmjerenja. Svi potencijalni kandidati koji odgovaraju traženim stručnim profilima te imaju do jedne godine radnog iskustva, pozvani su da svoje prijave na natječaj pošalju do 8. travnja 2015. putem Inine web stranice www.ina.hr/growww . Informacije o programu su također dostupne i na Ininoj Facebook stranici i LinkedIn profilu. Detalje možete pročitati u privitku.

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2014./2015. u I. godinu studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ).Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku od 18. do 26. ožujka 2015.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 3. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2014./2015. predaje se u četvrtak 19. ožujka 2015. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
CARNet masovni online tečaj - CARNet Moodle MOOC

Cilj tečaja CARNet Moodle MOOC je educirati i motivirati polaznike da samostalno osmisle i izrade vlastiti e-kolegij u Moodle-u. Svi  zainteresirani za početak rada u Moodle, kao i oni koji ga već koriste, a žele se upoznati s novom verzijom Moodle-a, pozvani su da se uključe u ovaj tečaj koji se u cijelosti provodi online u Moodle-u. Tečaj započinje u srijedu, 11. ožujka 2015., trajat će do 28. travnja 2015., a prijave će biti otvorene do 25. ožujka 2015. Više informacija i prijavu na tečaj CARNet Moodle MOOC možete naći na linku.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2014./2015. redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu. Prijave za Natječaj obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije . Za pristup aplikaciji potrebno se prijaviti koristeći svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Prijave se podnose u razdoblju od 11. ožujka do do uključivo 31. ožujka 2015. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.  

  
Kandidature za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se 25. i 26.ožujka 2015. Za sve zainteresirane predaja kandidatura je do petka 13. ožujka 2015. godine do 15.00 sati u urudžbeni zapisnik FSB-a (iza porte južne zgrade). U prilogu se nalazi kandidacijski obrazac u kojem je navedena i sva dodatna dokumentacija koja se mora dostaviti prilikom predaje kandidacijskih dokumenata (preslika indeksa podrazumjeva kopirani cijeli indeks, a ne samo prvu stranicu).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Saša KOVAČIĆ: Obrana preliminarne teme

U srijedu 18. ožujka 2015. u 14 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Saše Kovačića, mag. ing. mech. pod naslovom: "UTJECAJ NITRIRANJA I PREVLAČENJA NA SVOJSTVA ALATNOG ČELIKA ZA TOPLI RAD". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Franjo Cajner.

  
Radionica - NEHRĐAJUĆI ČELICI

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira  27. ožujka  2015.  Radionicu o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju, koja će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1. Poziv za radionicu se nalazi u prilogu.

  
Dan otvorenih vrata - ARISE

Pozivamo Vas na Dan otvorenih vrata u sklopu projekta "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina" koji će biti održan u petak, 13. ožujka 2015., od 09:00 do 13:00 sati, u sjevernoj zgradi FSB-a, Ivana Lučića 1. Više u privitku ...

  
Natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomski i postdiplomski studij u Turskoj

Agencija za odnose s turskim i srodnim zajednicama izvan Turske pri Vladi Republike Turske objavila je natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomski i postdiplomski studij u Turskoj. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2015. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici: www.trscholarships.org. 

  
EBEC Zagreb - Dani inženjera

Daj šansu inženjeru! Pridruži nam se na i ove godine na EBEC Zagreb - Danima inženjera od 17. do 20. ožujka 2015. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Prijavi se na stranici: http://www.best.hr/dani-inzenjerado nedjelje 15. ožujka 2015. u 23:00. Više u privitku.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 1

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored objavljena je satnica za prvi tjedan ljetnog semestra ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 09.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Prezentacija projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj

Student si? Imaš ideju? Želiš zaraditi?

Pozivamo te na prezentaciju projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj koja će se održati u srijedu 11.03.2015. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (dvorana F - južna zgrada Fakulteta), s početkom u 14:00 h. Hrvatska pamet Hrvatskoj zapravo je natjecanje studentskih razvojnih projekata s nagradnim fondom od 105 000 kuna, a sve u organizaciji Poslovnog dnevnika. Više detalja moguće je pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.poslovni.hr/specijal/hrvatska-pamet-hrvatskoj ili u materijalima u privitku ove obavijesti.

  
Natječaj za izbor u zvanja i radna mjesta

Natječaj za izbor u znanstveno-nastavna zvanja i radna mjesta na temelju izdane suglasnosti Sveučilišta u Zagrebu, objavljen je 04. ožujka 2015. godine u Večernjem listi i N.N. i  nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren 30 dana.  

  
Završna konferencija AdTec SME projekta

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane na Završnu konferenciju projekta Aditivne tehnologije za mala i srednje velika poduzeća- AdTec SME, koja će se održati 11. ožujka 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Hotela International, Miramarska 24,  Zagreb. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Prelazak sa starog na novi nastavni program doktorskog studija

U privitku se nalaze uvjeti prelaska sa starog na novi nastavni program doktorskog studija, kao i obrazac koji je potrebno popuniti i predati u Referadu za poslijediplomski studij najkasnije do 31. ožujka 2015. godine. Popunjeni i potpisani obrazac se može predati i putem e-maila na izidora.herold@fsb.hr.

  
Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica

Sukladno odluci rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa, izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove njegovih sastavnica, održat će se 25. i 26. ožujka 2015. godine. U privitku možete vidjeti primjerak kandidacijskog obrasca za izbore kojeg mora ispuniti svaki kandidat. Primjerak kandidacijskog obrasca za izbore može se naći i na web stranici Sveučilišta.

  
Jasna Leder Horina: Doktorski rad

Doktorski rad Jasne Leder Horina pod naslovom "Modelling of initiation of bone remodelling due to orthodontic treatment" (mentori prof. dr.sc. Tanja Jurčević Lulić i izv. prof. dr. sc. Bert van Rietbergen) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. ožujka 2015.god.

  
Darko Ivančević: Doktorski rad

Doktorski rad Darka Ivančevića pod naslovom "Numerical damage analysis of aeronautical composite structures using multiscale methods" (mentor prof. dr.sc. Ivica Smojver) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. ožujka 2015.god.

  
Regatna jedrilica i550 izložena ispred južne zgrade

U srijedu i četvrtak 4. i 5. ožujka 2014. ispred južne zgrade faulteta bit će izložena regatna jedrilica i550 u svrhu promicanja male brodogradenj među studentima FSB-a. Jedrilica je izrađena u samogradnji, a prvenstveno je namjenjena sportskom jedrenju i natjecanjima. Jedrilicu su kroz dvije godine izgradili Joško Jeličić (Medicinski fakultet) i Jadran Lukas (Ekonomski fakultet), a projekt je vodio Marin Lukas, student FSB-a.

  
HEP - Natječaj za donacije "Svjetlo na zajedničkom putu 2015"

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je Javni natječaj za dodjelu donacija u 2015. godini. Natjecati se mogu udruge, klubovi i ustanove, registrirani u Republici Hrvatskoj, prema uvjetima navedenima u oglasu natječaja. S obzirom da jedna ustanova može prijaviti samo jedan prijedlog, mole se svi potencijalni prijavitelji da svoje prijedloge predaju do 10. ožujka 2015. godine u Službu za vanjsku suradnju kako bi se internom procjenom odlučilo koji će prijedlog biti prijavljen na natječaj.

  
Natječaj za dodjelu stipendije u sklopu Globalnoga programa stipendija Vlade Republike Koreje 2015. (GSK)

Veleposlanstvo Republike Koreje obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija u sklopu Globalnoga programa stipendija Vlade Republike Koreje 2015. (GSK) za diplomski/poslijediplomski studij za razdoblje 2015./2018. za hrvatske državljane. Rok za prijavu je 27. ožujka 2015. godine.

  
Stipendije Vlade Helenske Republike u sklopu bilateralne suradnje s RH za ak. god. 2015./2016.

MZOS i AMPEU raspisali su natječaj za stipendije Vlade Helenske Republike za ak. god. 2015./2016.: deset (10) mjeseci za poslijediplomski studij ili do deset (10) mjeseci za znanstveno istraživanje i dvije (2) stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture. Rok za prijavu je 12. travnja 2015. godine.

  
Stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj

Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) raspisao je natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2015. godine. Stipendije pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Rok za prijavu je 1. travnja 2015. godine.

  
Matija Hoić, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Matija Hoić, mag.ing.mech., branit će doktorski rad pod naslovom "Modeliranje dinamike suhe dvostruke spojke", 11. ožujka 2015. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat . 

  
Komemoracija za prof. dr. sc. Gojka Marića

Zavod za materijale organizira komemoraciju za prof. dr. sc. Gojka Marića u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u 10 sati u dvorani D1, visoko prizemlje, sjeverna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, Zagreb. Pozivamo sve kolege, prijatelje i sve koji su na neki način bili vezani za prof. dr. sc. Gojka Marića, da se i na ovaj način oprostimo od našeg kolege.
Zamjenik predstojnika Zavoda za materijale, prof. dr. sc. Božidar Matijević

  
Damir PETROVEČKI: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U četvrtak, 5. ožujka 2015. u 13,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Damira Petrovečkog, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''PRIMJENA METODA VITKOG MENADŽMENTA I ŠEST SIGME''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2014./2015. ver. 0

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete vidjeti "nultu" verziju satnice za ljetnii semestar ak.god. 2014./15. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 09.03.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Radno mjesto za PhD studenta na DTU

Technical University of Denmark, Department of Mechanical Engineering objavilo je oglas za radno mjesto PhD studenta za rad na Integrated Sustainable Product Development. Rok za prijavu je 20. ožujka 2015. godine. 

  
Željko Šitum, javno predavanje: Pneumatski mišići u bioničkim i robotskim sustavima

U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, prof.dr.sc. Željko Šitum održat će javno predavanje pod nazivom Pneumatski mišići u bioničkim i robotskim sustavima“. Predavanje će se održati u petak 6. ožujka 2015. s početkom u 11.00 sati, u predavaonici II, sjeverna zgrada FSB-a, I. Lučića 1, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.

  
Danijel Šestan: Doktorski rad

Doktorski rad Danijela Šestana pod naslovom "Nova metoda za realizaciju ljestvice injišta/rosišta zraka u temperaturnom području od -70 C do 5 C" (mentor prof. dr.sc. Davor Zvizdić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  18. ožujka 2015.god.

  
Odluka o plaćanju participacija za ljetni semestar ak.god. 2014./2015.

Na temelju članka 11. Statuta Fakulteta strojarstva i brodogradnje, uz pozitivno mišljenje Kolegija dekana donesena je odluka o plaćanju participacija za ljetni semestar u akademskoj godini 2014./2015. U privitku možete naći sve detalje o načinu plaćanja i upute za upis u ljetni semestar.

  
Obrane završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
MZOS - Odluke o poništenju javnih poziva

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Odluku o poništenju Javnog poziva za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. i Odluku o poništenju Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini.

  
Prijave za BEST ljetne stručne seminare

U tijeku su prijave za BEST ljetne stručne seminare. Kraj prijava je 22.3., a u prijavi dovoljno je napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na tri pitanja. Kako bismo vam pomogli pri tome, održat ćemo radionicu motivacijskih pisma koja će najvjerojatnije biti 2.3. ili 3.3. Za više informacija posjetite našu facebook stranicu ili www.best.hr/seminari/prijava.

  
EZDI- Dani inženjera Zagreb

Već tradicionalno osmu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 17. do 20. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se četiri dana prepuna događanja na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može naći nešto za sebe. Više informacija u privitku i ovdje.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./2016. (2. dio)

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./16: 1 stipendija za sveučilište National Cheng Kung University (Taiwan),1 stipendija za National Sun Yat-sen University (Taiwan), 2 stipendije za Chuo University (Japan). Rok za prijavu je 12. ožujak 2015. godine.

  
Rudolf Tomić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Rudolf Tomić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Model detonantnoga izgaranja u Ottovom motoru" 06. ožujka 2015.g. u 12,00 sati u sobi S-918, južna zgrada Fakulteta, Ivana Lučića 5/IX kat.

  
Petar Ilinčić, dipl. ing. strojarstva, obrana doktorskog rada

Petar Ilinčić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Višezonski simulacijski model HCCI motora s razdvojenim rješavačem" 06. ožujka 2015. godine u 10,00 sati u sobi S-918, južna zgrada, Ivana Lučića 5/IX kat. 

 

  
2015 International Congress on Sustainability Science & Engineering - poziv na dostavu radova

University of Pannonia, the American Institute of Chemical Engineers (AIChE) i Sustainability Section of the European Federation of Chemical Engineering (EFCE), organiziraju 2015 International Congress on Sustainability Science & Engineering, od 26. do 29. svibnja, Balatonfüred, Mađarska. Rok za dostavu radova je 28. veljače 2015. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Danijela Hrman, dipl. ing. zrakoplovsta, obrana doktorskog rada

Danijela Hrman, dipl.ing.zrakoplovstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Pouzdanost karakterizacije ekspandiranoga polistirena pomoću računalne radiografije", 05. ožujka 2015. godine u 11,00 sati, u Vijećnici  sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Predaja završnih radova

Završni rad se predaje 26. veljače 2015. u Referadu za završne i diplomske ispite u vremenu od 10 - 12 h. Završni rad se uvezuje spiralno u dva (studij strojarstva), odnosno tri primjerka (studij brodogradnje i zrakoplovstva), te u elektronskom obliku (na CD-u u PDF-u i predaje se u Knjižnicu FSB-a zajedno s izjavom o objavljivanju). Prije predaje sve primjerke rada je potrebno urudžbirati. Rad u kojem je original zadatka se predaje mentoru, a kopiju, koja može biti crno-bijela, u Referadu za završne i diplomske ispite. Studenti zrakoplovstva i brodogradnje treći primjerak predaju tajnicama na Zavodima.

  
Upis fakultativnih predmeta za studente završnog semestra preddiplomskog studija

Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku.

  
Studentska tribina - Erasmus+ natječaj: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16.

Pozivamo sve zainteresirane studente na tribinu povodom objavljenog natječaja Erasmus+: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16. Tribina će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. godine, u 11 sati, u dvorani F. Molimo sve studente da detaljno pročitaju tekst Natječaja i upute za prijavu.

  
Poziv na radionicu: Osnivanje spin off tvrtke: stvaranje vrijednosti iz inovativnih tehnologija

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Vas poziva na radionicu "Osnivanje spin off tvrtke: stvaranje vrijednosti iz inovativnih tehnologija" koja će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8, vijećnica 304, III. Kat. Radionica će se održati na engleskom jeziku. Više informacija o radionici i prijavnicu pronađite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Dan predstavljanja pilot projekata

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan predstavljanja pilot projekata, u sklopu projekta Aditivne tehnologije za mala i srednje velika poduzeća - AdTec SME, koji će se održati 24. veljače 2015. s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za aditivne tehnologije, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, Zagreb.
Program događanja:
10:00 Pozdravna riječ, prof.dr.sc. Mladen Šercer
10:15 Predstavljanje pilot projekata,  pitanja i odgovori
12:00 Domjenak

  
 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940