Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti - arhiva
Nadogradnja internetskih stranica

Obavještavamo korisnike da će dana 19.09.2014. zbog nadogradnje internetskih stranica biti mogući povremeni zastoji u radu istih.
Molimo Vas za razumijevanje.

  
Poziv na radionicu „Od projektne ideje do uspješne prijave na ESF natječaj“

U sklopu projekta “Priprema projekata i podrška ESF korisnicima” kojeg provodi WYG International, a čiji je glavni partner u projektu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, u rujnu i listopadu 2014. godine održavati će se dvodnevne radionice za potencijalne prijavitelje za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) objavljen pod brojem 3.2.1.Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada”. Sve upute o prijavi nalaze se u privitku.

  
Popodne@CEU

U ponedjeljak 22. rujna 2014. u 16 sati u učionici A u Sveučilišnom računskom centru - Srcu, u okviru mjesečnog druženja na temu e-učenja, održat će se predavanje "Taksonomija kompetencije visokoškolskog nastavnika za e-učenje" predavačice Snježane Babić.

  
Prof. Dr. Ercan KÖSE: Dva predavanja u Klubu nastavnika

U četvrtak, 18. rujna 2014. u Klubu nastavnika Fakulteta strojarstva i brodogradnje u sklopu ERASMUS razmijene profesora Prof. Dr. Ercan KÖSE, predstojnik zavoda Department of Naval Architecture and Marine Engineering, KTU Faculty of Marine Science, održat će dva predavanja:
1. Predavanje, 11.00 – 12.00, Introduction to KTU Faculty of Marine Science (Trabzon)  and Turkish Shipbuilding Industry
2. Predavanje, 13.00 – 14-00, Turkish fishing vessels and small shipyards
Pozivaju se studenti i profesori da prisustvuju ovim predavanjima koja će se održati u Klubu nastavnika.

  
Upravljanje kompleksnim tehničkim sustavima

Dr. Ali Mostasharia će 22. rujna u 13 sati u TCR  (telekonferencijskoj) dvorani na Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučiča 5, održati predavanje pod naslovom: Smart Cities: Technology, Social Knowledge and Collaborative Urban Governance. Kratki životopis Dr. Ali Mostasharia je u privitku.

  
PROMJENA TERMINA - Poziv na sastanak - prijavitelji na natječaj „Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada“

Pozivaju se svi zainteresirani prijavitelji na natječaj „Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada“ da nam se pridruže na sastanku u ČETVRTAK, 18. rujna  s početkom u 11 sati u Maloj vijećnici. Na sastanku će se pokušati odgovoriti na najčešće postavljena pitanja, dogovoriti dinamika pripreme dokumentacije i pomoć koju može pružiti Služba za vanjsku suradnju FSB-a. Na natječaj se sa jedne institucije može prijaviti više prijavitelja, a sve informacije o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.Molimo vas da u vašu pripremu za sastanak uključite čitanje Uputa za prijavitelje.  

  
Obavijest o promociji

U petak, 19. rujna 2014. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
Predaja završnih radova

Završen ZAVRŠNI RAD u 2. roku završnih ispita preddiplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 18. rujna 2014. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje TRI spiralo uvezana primjerka rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Molba za završni rad

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji su prijavili obranu završnog rada u rujnu da je zadnji dan predaje molbe za pristup obrani (u privitku) 5. rujna 2014. Više u privitku.

  
Predrag Grahovac: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U četvrtak, 4. rujna 2014. u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta, održat će se javna obrana završnog rada Predraga Grahovca dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''OPTIMIZACIJA PROCESA PROIZVODNJE OPEKARSKIH PROIZVODA''.  Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
EVOLVE - Stručno osposobljavanje

Tvrtka EVOLVE zapošljava inženjera strojarstva. Natječaj se nalazi u prilogu.

  
Zvonimir TOMIČEVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 1. rujna 2014. u 11,00 sati, u TCR-u, istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Zvonimira Tomičevića, mag.ing.strojarstva pod naslovom: „IDENTIFIKACIJA MEHANIČKOG PONAŠANJA NODULARNOG LIJEVA KOD VIŠEOSNIH OPTEREĆENJA“. Mentori doktorskog rada su prof. dr.sc. Janoš Kodvanj, mentor 1 i research prof. dr. sc. François Hild, mentor 2.

  
Natječaji za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje znanstvenih i umjetničkih istraživanja na Sveučilištu u Zagrebu iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015.Više o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.Molimo vas da sve prijave u tiskanom obliku dostavite u Službu za vanjsku suradnju, gospođi Nikolini Muss najkasnije do 11. rujna. 

  
Natječaj za radna mjesta temeljem odluke Fakultetskog vijeća od 15. srpnja 2014.

Natječaj za radno mjesto višeg predavača, (reizbor), stručnog suradnika, asistenta i posjlijedoktoranda na projektu, objavljen je u Večernjem listu, Narodnim novinama i na web stranici Fakulteta 25. srpnja 2014. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.    

  
3. broj biltena IPA projekta ME4CataLOgue

Izašao je 3. broj biltena IPA projekta ME4CataLOgue (Mechanical Engineering for Catalogue) - Hrvatski katalog znanja, vještina i kompetencija za studije strojarstva temeljen na ishodima učenja. Putem biltena kontinuirano se izvještava javnost i dionike o projektnim aktivnostima i postignutim rezultatima, a u ovome broju ukratko je predstavljen naš Fakultet u svojstvu partnera projekta. 
Bilten je namijenjen studentima, nastavnom i administrativnom osoblju na visokim učilištima u području strojarstva, ali i svih drugih obrazovnih područja u kojima je već započeo ili će tek započeti rad na provedbi i daljnjem razvoju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.

Nadamo se da aktivnosti i rezultati ME4CataLOgue projekta mogu biti od šireg interesa i koristi u radu u primjeni Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. 

  
Mr.sc. Krešimir Osman, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Mr.sc. Krešimir Osman, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Razvoj tehničkih sustava temeljem modela ponašanja arhitekture sustava", 28. srpnja 2014. godine u 10, 00, sati u TCR (prostorija 208), istočna zgrada, Ivana Lučića 5./II kat.   

  
Natječaj za izradu promotivnih materijala Ankete za procjenu nastavnika

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za izradu promotivnih materijala Ankete za procjenu nastavnika za trogodišnji ciklus anketiranja 2014./2015. - 2015./2016. Natječaj je namijenjen svim studentima Sveučilišta u Zagrebu. Ponuđena rješenja autori/ce trebaju poslati na e-mail adresu kbobic@unizg.hr zaključno s 1. rujna 2014. Tekst natječaja, tri varijante logotipa Sveučilišta u Zagrebu za korištenje u materijalima te Knjigu grafičkih standarda za smjernice u radu možete vidjeti u privitku.

  
Radovi bušenja u sklopu IPA projekta GeothermalMapping na FSB

U sklopu provedbe IPA projekta Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u RH dana 18.07.2014. godine su na FSB-u počeli radovi bušenja i uzimanja jezgre na istražnoj bušotini dubine 150 m. Bušotina promjera 152 mm izvodi se na zelenoj površini južno od učionice S8 južne zgrade fakulteta. Zajedno s bušotinskim izmjenjivačem topline u bušotinu će se položiti optička vlakna za mjerenje temperature duž bušotine. Bušotinski izmjenjivač topline spaja se na propansku dizalicu topline koja će se koristiti za cjelogodišnje grijanje i hlađenje dvije učionice. Determinaciju tla i analizu jezgre provodi Partner na projektu Hrvatski geološki institut. Više u prilogu sa fotografijama.

  
Tvrtka S Tempera d.o.o. traži projektnog inženjere

Tvrtka S Tempera d.o.o. iz Zagreba traži diplomiranog inženjera strojarstva / magistra inženjera strojarstva za radno mjesto projektnog inženjere. Prijave na natječaj treba poslati u digitalnom obliku do 15.08.2014. na e-mail adresu Gorana Kukeca: gkukec@tempera.hr. Detalji natječaja su u prilogu.

  
Bavarski akademski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu - objava natječaja za radna mjesta

BAYHOST (Bavarski akademski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu) objavio je natječaj za tri radna mjesta na Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden. U prilogu su oglasi na njemačkom i engleskom.

  
Zelena akcija poziva studente da se ukljuce u "Laboratorij za uradi-sam odrzivost"

Zelena akcija poziva studente, ponajprije one tehnickih, ali i drugih fakulteta, da se ukljuce u projekt nazvan "Laboratorij za uradi-sam odrzivost". Svrha ovog projekta jest stvoriti platformu koja bi trebala podizati svijest i omoguciti prijenos znanja najsirem krugu gradjana o jednostavnim tehnickim rjesenjima i postupcima koji bi njihove svakodnevne aktivnosti trebali uciniti "odrzivijima", tj. prihvatljivijima za okolis. Vise o tome kako se ukljuciti mozete procitati ovdje. Prijavni obrazac mozete pronaci ovdje.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Predavanje: ENSTA-Bretagne and DCNS LORIENT

Predavanje pod naslovom: „ENSTA-Bretagne and DCNS LORIENT“ će 10. srpnja 2014. u 13.30 sati, u učionici B5, Južna zgrada - Ivana Lučića 5, održati Bastien Montigny, student iz Francuske koji boravi na Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku FSB-a u okviru ugovora o praksi „Internship Agreement“ koji je potpisan između Fakulteta i brodogradilišta u kojem je zaposlen. 

  
Dr.sc. Pero Prebeg, viši asistent, nastupno predavanje

Dr.sc. Pero Prebeg, viši asistent, u postupku izbora za docenta, održat će nastupno predavanje 14. srpnja 2014., godine na temu "Optimizacija brodske konstrukcije metodom sekvencijalnog linearnog programiranja" s početkom u 10,15 sati  u učionici B01, južna zgrada, Ivana Lučića 5. 

  
AWESOMENESS of PM” - Radionica o projektnom menadžmentu

Zanima te kako uspješno upravljati projektima? Student si, mladi projektni menadžer, ili samo osoba koju zanima vođenje projekata? Onda je radionica koju organizira Young Crew Croatia u Zadru od 5. do 7. rujna 2014. godine upravo za tebe. Saznaj kako možeš učiti o projektnom menadžmentu kroz simulaciju i kroz predavanje jednog od vodećih stručnjaka u ovom područuju, Igora Osipova. Više informacija pronađi na ovom linku ili u dokumentima u prilogu.

  
Maja REMENAR: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 7. srpnja 2014. u 10,00 sati, u praktikumu Katedre za zavarene konstrukcije B3 - 205 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Maje Remenar, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''UTJECAJ ZAŠTITNOG PLINA I NAČINA PRIJENOSA METALA NA SVOJSTVA ZAVARENOG SPOJA ČELIKA API 5L X80''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Zoran Kožuh, red. prof.

  
Računalne učionice neće raditi u razdoblju od 14.07. do 28.07.2014

Zbog radova na rekonstrukciji sustava računalnih učionica, te prelaska na AAI@EduHR autorizaciju korisnika, u periodu od 14.07. do 28.07.2014. neće se moći koristiti računalne učionice PCLab-1, ... 8 i učionica RC-a. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju. 

  
David Blum: Integrating Intelligent Building HVAC Systems with Future Electric Grids

U utorak 8. srpnja 2014. u 13:00 sati u Klubu nastavnika (južna zgrada), Laboratorij za energetsku učinkovitost organizira predavanje Davida Bluma s Massachusetts Institute of Technology, SAD. Blum će održat polusatnu prezentaciju svog doktorskog istraživanja pod nazivom Integrating Intelligent Building HVAC Systems with Future Electric Grids. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Sažetak predavanja nalazi se u prilogu.
Dr. sc. Tea Žakula

  
Stanko ŠKEC: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 9. srpnja 2014. u 10,00 sati, u TCR-u, soba 208 istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Stanka Škeca, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE DINAMIKE OPERATIVNIH INDIKATORA INOVATIVNOSTI I RIZIKA U RAZVOJNIM PROJEKTIMA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Dorian Marjanović, red. prof.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 5. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 10. srpnja 2014. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Hrvatska zaklada za znanost objavljuje natječaje „Istraživački projekti“ i „Uspostavni istraživački projekti“

Hrvatska zaklada za znanost objavljuje natječaje „Istraživački projekti“ i „Uspostavni istraživački projekti“ kojima se financiraju znanstveni projekti.Natječaji će biti otvoreni za prijave do 15. rujna 2014. godine u 13:00 sati (CET).

  
Krešimir Osman: Doktorski rad

Doktorski rad Krešimira Osmana pod naslovom "Razvoj tehničkih sustava temeljem modela ponašanja arhitekture sustava" (mentor prof.dr.sc. Dorian Marjanović) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  16. srpnja 2014.god.

  
Predrag Grahovac: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Predraga Grahovca pod naslovom "Optimizacija procesa proizvodnje opekarskih proizvoda" (mentor prof. dr.sc. Nedeljko Štefanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 16. srpnja 2014.god.

  
Mate PERIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 14. srpnja 2014. u 9,30 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mate Perića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''NUMERIČKO MODELIRANJE ZAOSTALIH  NAPREZANJA I PUKOTINA U ZAVARENIM KONSTRUKCIJAMA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Zdenko Tonković, red. prof.

  
Časopis Brodogradnja

Izašao je drugi broj časopisa Brodogradnja u digitalnom izdanju Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Časopis se može pregledati na mrežnim stranicama fakulteta.   

  
Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja MGiPU Hr

Obavještavamo Vas da je na internetskim stranicama www.mgipu.hr - SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU - Otvorena savjetovanja,  dana 16.lipnja 2014. započelo savjetovanje s javnošću o Tezama o sadržaju Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje i Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa koje traje do 21. srpnja 2014. godine. Prijedloge, primjedbe i mišljenja dostavite putem elektroničke pošte na adresu pup.zpdpug@mgipu.hr zaključno do 21. srpnja 2014. godine. Dopis u prilogu ....

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2013./2014. u I. godinu studija obavljat će se u Domu zdravlja Zagreb Centar, Odsjek Trnje, Kruge 44, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu. Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Ksenija Franov-Pavlović, spec. školske i sveuč. med. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji je izvješen na studentskoj oglasnoj ploči od 1. do 18. srpnja 2014. Studenti koji nisu u mogućnosti doći u svom terminu trebaju se javiti na tel. 6156-019 (parni datumi ujutro, neparni poslije podne) radi dogovora za naknadni termin. Na pregled je potrebno ponijeti zdravstvenu iskaznicu i indeks. 

  
Matija HOIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak,  4. srpnja 2014. u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Matije Hoića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE DINAMIKE SUHE DVOSTRUKE SPOJKE''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Zvonko Herold, red. prof.

  
Milovan RANILOVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak,  4. srpnja 2014. u 14,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada mr. sc. Milovana Ranilovića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL UPRAVLJANJA RIZICIMA NA PROJEKTIMA IZGRADNJE PLINOVODA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof.

  
Najava radova na FSB središnjim poslužiteljima - četvrtak 26.06.2014. 14:00h

U četvrtak 26. lipnja 2014. u 14:00 h započet ćemo sa nadogradnjom operativnog sustava središnjih polužitelja FSB-a.
Zbog navedenog tijekom popodneva neće biti dostupni servisi FSB-web, FSB-mail, FSB-webmail, FSB-wireless itd...
Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

  
Rudolf Tomić: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 2. srpnja 2014. u 16,30 sati, u sobi 918, 9. kat južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održati će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Rudolfa Tomića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: „Model detonantnog izgaranja u Ottovom motoru“. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Zoran Lulić, red. prof.

  
Petar Ilinčić: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 2. srpnja 2014. u 15,00 sati, u sobi 918, 9. kat južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održati će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Petra Ilinčića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: „Višezonski simulacijski model HCCI motora s razdvojenim rješavačem“. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Zoran Lulić, red. prof.

  
Otvoreno radno mjesto za studente - Asistent tehničkog savjetnika za Shell maziva

Tvrtka Orbico d.o.o. objavila je natječaj za popunjavanje radnog mjesta Asistent tehničkog savjetnika za Shell maziva. Detalji natječaja nalaze se u prilogu. 

  
Filip BONAČIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U srijedu, 2. srpnja 2014. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Filipa Bonačića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''ANALIZA ZAMORA KRAJNJE POLNE PLOČE SINKRONOG HIDROGENERATORA''. Mentor završnog rada je dr. sc. Zdenko Tonković, red. prof.

  
Morate znati kamo idete da biste znali jeste li tamo stigli - ishodi učenja

U utorak, 1. srpnja 2014. godine od 9 do 13:30 sati u Centru za unapređenje nastavničkih kompetencija, Zvonimirova 8, dvorana 301, 3. kat, održat će se radionica o ishodima učenja pod nazivom "Morate znati kamo idete da biste znali jeste li tamo stigli - ishodi učenja" otvorena za sve one koji žele uroniti u ovu važnu temu ili tek osvježiti i provjeriti svoje znanje. Voditeljice radionice su prof.dr.sc. Vesna Vlahović-Štetić i prof.dr.sc. Željka Kamenov. S obzirom na ograničen broj sudionika (do 25), najljepše molimo sve zainteresirane da potvrdu sudjelovanja pošalju do 20. lipnja 2014.  na centar_za_nastavnike@unizg.hr. Više informacija u privitku.

  
Dobitnik nagrade ''Hrvoje Požar''

Glavni odbor Zaklade ''Hrvoje Požar'' objavio je odluku o dobitnicima nagrade ''Hrvoje Požar'' za 2014. godinu. Za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike, između ostalih, nagradu je dobio i Dražen Balić, mag. ing. strojarstva, sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nagrade će se dodijeliti u četvrtak, 3. srpnja 2014. godine u 12, 00 sati u glavnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zagreb, Zrinski trg 11.

  
Ivan KORADE: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 26. lipnja 2014. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Ivana Korade, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL STRUJANJA KRVI U ARTERIJSKOM STABLU S VISKOELASTIČNOM STIJENKOM''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Zdravko Virag, red. prof.

  
Prijava završnih radova

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u rujnu da je zadnji dan prijave 21. srpnja 2014. Više u privitku.

  
Prezentacija računalnog programa SmartPlant

U srijedu 18. lipnja 2014. u 11:00 sati u Plavoj dvorani (istočna zgrada, 3. kat), predstavnici američke tvrtke Intergraph Corporation održat će polusatnu  prezentaciju računalnog programa SmartPlant. Radi se o vrlo opsežnom programu za analizu čvrstoće, dinamike fluida i termodinamike. Više informacija o računalnom programu možete naći ovdje. Tvrtka Intergraph Corporation je Laboratoriju za energetsku učinkovitost donirala 10 licenci ukupne vrijednosti donacije preko 800,000.00 EUR. Licence će biti dostupne za korištenje svim zaposlenicima Fakulteta. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na prezentaciji.
Dr. sc. Tea Žakula

  
Dobitnici Rektorove nagrade sa FSB-a

Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014. sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje su studenti Dominik Sremićza rad pod naslovom ''Električni romobil'', Matija Sakoman, za rad pod naslovom ''Mehanizam erozijskog trošenja kompozitne keramike na bazi AI2O3-ZrO2 oblikovane lijevanjem suspenzije'', Vedrana Markučič, za rad pod naslovom ''Hidrodinamički otpor trupa jedrilice klase optimist'' i Joško Frančeski, za rad pod naslovom ''Algoritam za validaciju numeričkog modela metodama fotogrametrije i termografije''. Dobitnici posebne Rektorove nagrade za akad. god. 2013./2014. sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje su studenti: Damir Zahirović, Fran Zvonimir Vince, Maja Hećimović, Neven Šego, Marko Špoljarić, Marijan Balaško, Ivan Radošević, Ivan Pađen, Nenad Rakić, Ivor Šantak, Josip Andrašec, Marija Magić i Filip Rožman za Projekt letjelice HUSZ Vulture.

  
Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014.

Objavljena su imena dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014. Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u utorak, 17. lipnja 2014. u 12,00 sati u dvorani Auditorium Maximum (D1 i D2) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.  Na dan dodjele nagrada studenti trebaju doći na Fakultet elektrotehnike i računarstva najkasnije do 11 sati. Prigodom svečane dodjele nagrada na Fakultetu elektrotehnike i računarstva biti će organizirana i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade koja će biti otvorena od 17. do 24. lipnja 2014. Popis dobitnika Rektorove nagrade i upute za postavljanje postera možete vidjeti u privitku.

  
9. OpenFOAM Workshop

9. OpenFOAM Workshop održat će se na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu od 23. do 26.6.2014. Ovo je vodeća konferencija koja prikuplja CFD stručnjake iz znanstvenih i komercijalnih organizacija posvećena Open Source softverskom paketu OpenFOAM.  U sklopu konferencije održat će se 18 besplatnih seminara za korisnike OpenFOAM softvera, od početnika do naprednog nivoa.  Ograničen broj mjesta bit će na raspolaganju studentima i osoblju Sveučilista u Zagrebu kako bi mogli pohađati radionice bez plaćanja kotizacije. Zainteresirani neka se jave na ofw9@openfoamworkshop.org za upute oko registracije.

  
XXXV. International Waterbike Regatte, Istanbul Turska

Na XXXV. IWR-u u Istanbulu koji je održan od 4. do 8. lipnja na otoku Heybeliada ekipa HUSB-a postigla je izvrsne rezultate. Zagreb Waterbike Team sa svojim brodociklom ¨Munja¨  je ušao u finale u svim disciplinama regate. Na utrci FSB (Forward-Stop-Backward) osvojeno je 1. mjesto, a u sveukupnom poretku postignuto je 7. mjesto. Slijede pripreme za sljedeću regatu koja će se održati 2015. godine u Berlinu.

  
Luka Perković, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Luka Perković, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Numeričko modeliranje turbulentnih predmiješanih plamenova metodom simulacije velikih vrtloga", "Numerical modelling of turbulent premixed jet flames in large eddy simulation framework", 18. lipnja 2014. godine u 11,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat . 

  
Otvorenje Laboratorija za energetsku učinkovitost

S osobitim Vas zadovoljstvom pozivamo na otvorenje Laboratorija za energetsku učinkovitost koje će se održati u srijedu, 18. lipnja 2014. u Plavoj dvorani Fakulteta strojarstva i brodogradnje (istočna zgrada, 3. kat) s početkom u 12 sati. Na otvorenju će biti predstavljeni aktualni projekti te će biti uručene zahvalnice tvrtkama čije su donacije pomogle u osnivanju laboratorija.
Veselimo se Vašem dolasku.
Dekan: Prof. dr. sc. Ivan Juraga

  
3D printanja u postupcima povratnog inženjerstva i brze izrade prototipova

U utorak 17. lipnja 2014. u 14.15 sati u dvorani F na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata", predstavnici tvrtke IZIT d.o.o. održat će jednosatnu javnu prezentaciju mogućnosti 3D printanja u postupcima povratnog inženjerstva (Reverse Engineering) i brze izrade prototipova (Rapid Prototyping). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.
Prof. dr. sc. Damir Semenski

  
Raspored predstavljanja smjerova studija strojarstva

SRIJEDA, 11. lipnja 2014.
- 13:00-14:00, sjeverna zgrada, A-310, Mehatronika i robotika
- 14:00-15:00, sjerna zgrada, pred. 1, Industrijsko inženjerstvo i menadžment
- 15:00-16:00, južna zgrada, dvorana C, Procesno-energetski smjer

PETAK, 13. lipnja 2014., 
- 12:00-13:00, južna zgrada, dvorana A, Inženjersko modeliranje i računalne simulacije
- 14:00-15:00, južna zgrada, dvorana C, Konstrukcijski smjer
- 15:00-16:00, južna zgrada, dvorana C, Proizvodno inženjerstvo

PONEDJELJAK, 16. lipnja 2014.
- 13:00-14:00, južna zgrada, učionica B-5, Brodostrojarski smjer

UTORAK, 17. lipnja 2014.
- 15:00-16:00, sjeverna zgrada, pred. 3, Inženjerstvo materijala
- 16:00-17:00, sjeverna zgrada, pred. 3, Računalno inženjerstvo

  
Poziv na projekcije filmova

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s udrugom Spirit iz Rijeke organiziraju gostovanje festivala Uhvati film. Bit će prikazani filmovi čiji su autori osobe s invaliditetom te filmovi u kojima su glavni glumci osobe s invaliditetom. Filmovi će se prikazivati u subotu 14. lipnja 2014., na adresi: Znanstveno-učilišni kampus  Borongaj, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Dvorana Plitvice, Centar za rehabilitaciju s početkom u 16 sati.

  
Career Day Fincantieri at University of Zagreb –11.06.2014.

U srijedu, 11. lipnja 2014. od 10,00 do 13,00 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se po prvi put Career Day Fincantieri  - Dan karijera brodograđevne grupacije Fincantieri na FSB-u. Fincantieri je jedna od najvećih europskih brodograđevnih grupacija na Sredozemlju. Gradi najveće putničke brodove na svijetu te zapošljava oko 10000 ljudi u osam brodogradilišta, proizvodnim pogonima za strojarsku opremu te projektnim i istraživačkim centrima. Pozivamo studente svih studija i profesore da prisustvuju ovom predstavljanju Fincantieri grupacije koja želi razviti uspješan odnos na različitim pitanjima i zajedničkim mogućnostima suradnje. Ovo može biti prilika za ostvarivanje studentskih praksi, stipendiranja i ostalih oblika suradnje na svim razinama, a sve ono što kao Fakultet možemo ponuditi.
Više informacija o samom događaju možete pronaći u privitku.

  
Kruna sportske sezone

Nakon 20 godina, studenti sportaši FSB-a ponovili su sportski uspjeh svojih kolega iz davne 1994. godine i u sveukupnom plasmanu sveučilišnog prvenstva osvojili su izvrsno 2. mjesto u konkurenciji 38 visokoškolskih ustanova (1. EF (181), 2. FSB (176), 3. KIF (172), 4. FER (164), ...). Katedra za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i sportaši FSB-a se zahvaljuju upravi, profesorima i asistentima na razumijevanju i suradnji pri ostvarenju ovog vrhunskog rezultata. Ženske ekipe FSB-a iznenađujuće su se plasirale kao 9. u sveukupnom poretku sveučilišnog prvenstva.Ekipe FSB-a osvojile se:Zlatne medalje: kros, atletikaSrebrne medalje: judo, karate, odbojka, plivanje, rukomet, košarka 3x3, streljaštvoBrončane medalje: veslanje, košarka

  
Dragutin Ščap i Andrej Jokić: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Prilog određivanja Pareto fronte u višeciljnom optimiranju konstrukcija". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti će prof.dr.sc. Dragutin Ščap i doc.dr.sc. Andrej Jokić, FSB, Zagreb.
Predavanje će se održati u srijedu 11.06.2014. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Natječaj za dodjelu nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2013./2014. na Sveučilištu u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade za najbolji e-kolegij za ak .god. 2013./2014. I ove godine nagradni fond iznosi 100.000 kuna. Natječaj je objavljen na web stranicama Sveučilišta: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/studiji/e-ucenje/ i na web stranicama Centra za e-učenje Srca: http://www.srce.unizg.hr/proizvodi-i-usluge/obrazovanje/centar-za-e-ucenje/nagrada-za-najbolji-e-kolegij/nagrada-za-najbolji-e-kolegij-2014/ . Natječaj je otvoren do 24. rujna 2014.
Molimo vas da svoje prijedloge ne dostavljajte direktno Sveučilištu, već dekanatu FSB-a zaključno do 15. rujna 2014.,  kako bi ih Fakultet poslao na Sveučilište do navedenog roka. Tekst Natječaja je  u prilogu.

  
Prva radionica IPA projekta GeothermalMapping – Osijek 12.06.2014.

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s partnerom Hrvatskim geološkim institutom provodi EU projekt "GeothermalMapping - Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u RH". Pozivamo Vas na 1. radionicu u sklopu projekta koja će se održati u četvrtak, 12. lipnja 2014. godine, s početkom u 10:00 sati, u Strojarsko tehničkoj školi u Osijeku
Više informacija o samoj radionici možete pronaći u pozivu koji je dan u prilogu.
FSB projektni tim

  
Rezultati projekta odvojenog prikupljanja otpada - FSB FBS

U privitku možete pročitati kratko izvješće o rezultatima projekta odvojenog prikupljanja otpada FSB FBS (Fakultet strojarstva i brodogradnje - Faks bez smeća) ...

  
Prof. dr. sc. Behzad Bavarian sa Sveučilišta u Kaliforniji, SAD: Gostujuće predavanje 1

Katedra za zaštitu materijala Vas poziva na predavanje „Comparison of the Corrosion Protection Effectiveness of Vapor Corrosion Inhibitor with Nitrogen Blanketing System and Dry Air System“ prof. dr. sc. Behzad Bavariana koje će se održati u ponedjeljak 09.06.2014. u 12 sati u Laboratoriju za zaštitu materijala na FSB-u.
Sažetak predavanja se nalazi u privitku.

  
Prof. dr. sc. Behzad Bavarian sa Sveučilišta u Kaliforniji, SAD: Gostujuće predavanje 2

Katedra za zaštitu materijala Vas poziva na predavanje „Application of Corrosion and Electrochemical Techniques to Improve Implantable Glucose Sensor Life“ prof. dr. sc. Behzad Bavariana koje će se održati u utorak 10.06.2014. u 12 sati u Klubu nastavnika na FSB-u.
Sažetak predavanja se nalazi u privitku.

  
Aktualna studentska tribina: Upisi u smjerove preddiplomskog studija

U utorak, 10.06.2014. godine u 16:00 sati u dvorani A FSB-a održat će se Aktualna studentska tribina na kojoj će dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica Studentske službe odgovarati na pitanja vezana uz upise u smjerove preddiplomskog studija strojarstva, model izračuna i plaćanja participacije i pitanja vezana uz akademski kalendar 2014./2015.

  
Natječaj za najbolji e-kolegij FSB-a u ak. godini 2013./2014.

Objavljen je Natječaj za dodjelu nagrade najbolji e-kolegij FSB-a za akademsku godinu 2013./2014. Prijave se zaprimaju e-mailom do 5. rujna 2014. godine. U privitku je tekst natječaja i obrazac za prijavu e-kolegija na natječaj. Više informacija potražite na portalu Povjerenstva za e-učenje.

  
Natječaj za studente i studentice

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja traži studente i studentice Fakulteta strojarstva i brodogradnje za rad na očitavanju ispita državne mature u periodu od 09.lipnja – 10. srpnja 2014. Radit će se pet do šest dana u tjednu po 8 sati. Cijena sata rada je 20 kuna. Prijave se zaprimaju 5. i 6. lipnja od 9 do 17 sati na broj telefona:  01/4501-856

  
Otvoreno radno mjesto - Projektant strukture brodskog trupa

Tvrtka AITAC d.o.o. osnovana je s vizijom stvaranje respektabilnog svjetskog brenda iz područja projektiranja i dizajna brodova. Zbog povećanja opsega poslovanja traže iskusnog projektanta brodskog trupa (m/ž) na radnom mjestu odgovornom za izradu 3D modela brodskog trupa, klasifikacijskih nacrta te pripremu podataka za proizvodnju. Sve informacije o natječaju mogu se pogledati na mrežnim stranicama MojPosao.net  
Filip Bonačić: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Filipa Bonačića pod naslovom "Analiza zamora krajnje polne ploče sinkronog hidrogeneratora" (mentor prof. dr.sc. Zdenko Tonković) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 18. lipnja 2014. god.

  
Najava radova - Zagreb - CARNet - 05.06.2014. od 07:00 - 08:00h

U cetvrtak, 05.06.2014. u vremenu od 07:00 do 08:00 sati, CARNet ce izvoditi radove na mreznoj infrastrukturi u svrhu poboljsanja usluge. Tijekom tog vremena doci ce do prekida u isporuci telekomunikacijskih usluga na slijedecim ustanovama:
- Fakultet strojarstva i brodogradnje
- Filozofski fakultet u Zagrebu
- Muzicka akademija
- Tehnicko veleuciliste u Zagrebu
- Visoka skola za sigurnost
Ispricavamo se na neugodnostima uzrokovanih ovim prekidom i zahvaljujemo Vam na razumjevanju. 

  
Istraživanje o kvaliteti studentskog života EUROSTUDENT

Studentice i studenti, recite nam što mislite o studiranju u Hrvatskoj ispunjavanjem online upitnika EUROSTUDENT i time ukažite na dobre i loše strane studentskog života u Hrvatskoj. Sudjelovanjem u istraživanju omogućujete da se dozna:
• koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti tijekom studiranja
• odgovaraju li studentska prava i stipendije stvarnim potrebama studenata. Istraživanje je počelo danas, 03. lipnja 2014. godine te će biti dostupno do 30. lipnja 2014. godine. Upitniku se pristupa putem web stranice http://www.eurostudent.hr/

  
Seminar-radionica IPA projekta ME4-Catalogue

U okviru IPA projekta ME4-Catalogue održat će se seminar-radionica u četvrtak i petak, 5. i 6. lipnja, u Plavoj dvorani, 3. kat istočne zgrade FSB prema rasporedu u prilogu. Sve zainteresirane nastavnike i studente koji žele dati osobni doprinos u oblikovanju skupova ishoda učenja u svrhu izrade Standarda kompetencija netom usvojenoga Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, pozivamo da se priključe seminaru uz prethodnu najavu koordinatoru projekta: damir.markucic@fsb.hr.
FSB projektni tim

  
Seminar: Servohidraulika

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Centar za transfer tehnologije d.o.o., Zagreb, organiziraju jednodnevni seminar SERVOHIDRAULIKA, 17.06.2014. godine u predavaonici II, FSB, sjeverna zgrada, I kat, I. Lučića 1. Poziv za seminar se nalazi u privitku.

  
ESTIEM LG ZAGREB organizira posjet FRANCK-u

Udruga studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta organizira posjet Franck-u u petak, 13.06.2013., u 12h u sklopu projekta iNDUSTRIJALIZIRAJ SE! koji okuplja mlade i znatiželjne studente zainteresirane za posjete poduzećima i tvornicama.
Ukoliko ste voljni sudjelovati u posjeti, možete se prijaviti na mail ivan.bister@estiem.org do petka, 06.06.2014., do 12h. Broj posjetitelja je ograničen.

  
Nastupna predavanja u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta

Nastupno predavanje u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, na temu " Lokalni ekstremi funkcija dvije varijable" održat će kandidati: dr.sc. Petra Tadić i dr.sc. Tomislav Burić, dana 09. lipnja 2014. godine u 10,00 i 11,00 sati u učioni S 23.

  
Natječaj za izbor

Natječaj za izbor nastavnika, suradnika i stručnog suradnika objavljen je u Večernjem listu i Narodnim Novinama  02. lipnja 2014. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.  

  
Stipendije tvrtke Nabors International Ltd.

Američka tvrtka Nabors International Ltd. koja se bavi bušenjem i održavanjem bušotina za naftu, plin i geotermalne izvore želi stipendirati nekoliko studenta FSB-a koji će završiti diplomski studij ak. god. 2014./15. godine. Pozivaju se zainteresirani studenti da životopis na engleskom jeziku (obvezna fotografija) i prijepis ocjena dostave gđi. Ireni Slunjski (Služba za vanjsku suradnju, južna zgrada, soba 012, prizemlje) do petka 6. lipnja 2014. godine. Rang lista prema uspjehu u studiranju bit će napravljena do srijede 11. lipnja 2014., a petero najbolje rangiranih studenata bit će pozvani da sudjeluju na prezentaciji tvrtke Nabors i koja će se održati u utorak, 17. lipnja 2014.  s početkom u 10 h na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Nakon prezentacije slijedit će razgovor na engleskom jeziku predstavnika tvrtke Nabors s kandidatima za stipendiju.

  
Izvrstan uspjeh sportskih sekcija FSB-a

Na prvenstvu Sveučilišta u Zagrebu, muške ekipe FSB-a u rukometu i odbojci u konkurenciji 30 sveučilišnih ekipa osvojili su izvrsno 2. mjesto.Također na sveučilišnom prvenstvu u veslanju naš osmerac osvojio je izvrsno 3. mjesto a u utrci osmeraca početnika, naša posada koja je veslat naučila na FSB-u, 1. mjesto.

  
Obavijest o promociji

U petak, 6. lipnja 2014. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija  sveučilišnih specijalista i magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore sveučilišnih specijalista te mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Odbora za poslijediplomske studije i članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma sveučilišnim specijalistima, magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
XXXV. International Waterbike Regatte, Istanbul Turska

U subotu 24. svibnja 2014. na regatnoj stazi Jarun s početkom u 14 sati održano je porinuće brodocikl "Munja" studenata brodogradnje Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon uspješnog porinuća izvršena su sva testiranja nakon kojih je ekipa HUSB-a spremna postići dobar plasman na ovogodišnjoj regati koja se održava od 4. do 8. lipnja na otoku Heybeliada u Istanbulu. Više na stranici IWR-a: http://iwr2014.com/

  
Matija BUŠIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 5. lipnja 2014. u 11,00 sati, u praktikumu Katedre za zavarene konstrukcije (B3-205), sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Matije Bušića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''ZAVARIVANJE TRENJEM ROTIRAJUĆIM ALATOM ALUMINIJSKIH SENDVIČ PANELA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Slobodan Kralj, red. prof.

  
Naputak o korištenju prostora FSB kluba

U privitku pogledajte naputak o korištenju prostora FSB kluba.

  
Davor Kolednjak, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Davor Kolednjak , dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Utjecaj parametara zavarivanja na strukturu i svojstva čelika API 5L X80" 4. lipnja 2014. godine u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Suvremene metode projektiranja ultra velikih brodova

Znanstveni skup "Suvremene metode projektiranja ultra velikih brodova - Prikaz rezultata znanstveno-istrazivackog projekta EU FP7 TULCS (Tools for Ultra Large Container Ships)", koji organiziraju Znanstveno vijeće za pomorstvo i Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj HAZU, održat će se 30. svibnja 2014. god. u HAZU u Zagrebu. Program je u privitku.
Predsjednik Znanstvenog vijeća za pomorstvo akademik Ivo Senjanović

  
Posjet studenata Končar Institutu za elektrotehniku

U okviru kolegija 'Vodik i gorivni članci' i 'Nove tehnologije u energetici' studenti su posjetili Končar Institut za elektrotehniku, u petak, 23. svibnja 2014. godine. Tom prilikom, nakon uvodne prezentacije, obišli su instalirane sustave vjetroturbina, fotonaponskih polja te Laboratorij za vodik. Grupu je vodila dr. sc. Ankica Đukić, asistentica na navedenim kolegijima. Slike možete pogledati u privitku.

  
Radovi na internetskim stranicama

Obavještavaju se poštovani posjetitelji i korisnici internetskih stranica da će u vremenskom periodu od 26.05.2014 do 30.05.2014 biti izvođeni radovi na pojedinim djelovima stranica zbog čega su mogući povremeni prekidi u radu istih. Molim Vas za razumijevanje.

  
Terenska nastava: Posjet brodogradilištu Uljanik

Katedra za gradnju plovnih objekata organizira posjet brodogradilištu Uljanik u petak 06.06.2014. Polazak autobusa na terensku nastavu planira se u 6 sati ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a povratak je isti dan u večernjim satima. U sklopu terenske nastave studenti će se upoznati s projektnom dokumentacijom jaružala i proizvodnim procesom brodogradilišta Uljanik, od ulaznog skladišta do opremne obale.
Molimo Vas da se, ako ste zainteresirani za sudjelovanje u posjetu, javite do 05.06.2014. dr.sc. Nevenu Hadžiću (neven.hadzic@fsb.hr, soba 717) kako bi se upisali na listu posjetitelja. Broj posjetitelja je ograničen.
Doc. dr.sc. Jerolim Andrić i dr.sc. Neven Hadžić

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Holcim Hrvatska pokrenuo je program za studente pod nazivom Ostavi trag koji se sastoji od tri elementa: prakse, osobnog razvoja i financijske potpore. Detalje o samom programu možete vidjeti u privitku i na web stranici: http://www.holcim.hr/o-nama/pridruzite-nam-se/ostavitrag.html  .

  
Taiwan Research visiting scholar grant program

Ministarstvo obrazovanja NR Kine (Taiwan) objavilo je natječaj za jednu stipendiju za istraživača i/ili nastavnika kojom pokriva troškove puta (smještaj i troškove života snosi stipendist osobno). Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se u prilogu.

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Tvrtka Holcim je pokrenula program za studente "Ostavi trag". Program se sastoji od tri elementa: praksu, osobni razvoj i financijsku potporu. Tri odabrana studenta/studentice obavit će tijekom srpnja i kolovoza ove godine praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu te steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Sve informacije o programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama tvrtke Holcim.

  
Natječaj za pripremu kolegija na stranom jeziku u ak. god. 2014./2015.

Sastavnice Sveučilišta pozivaju se na podnošenje prijava za pripremu jednosemestralnih nastavnih kolegija na preddiplomskom, diplomskom i/ili doktorskom studiju koji bi se izvodili na stranom jeziku u ljetnom ili zimskom semestru u ak. god. 2014./2015. s jednakim pravom upisa za domaće i strane studente. Za svaki odobreni kolegij koji će se izvoditi na stranom jeziku bit će dodijeljena jednokratna novčana sredstva u iznosu od 10.000,00 HRK, a može se koristiti u svrhu pripreme nastavnih materijala i ostalih pomagala potrebnih za izvođenje kolegija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijedloge dostave najkasnije do 10. lipnja u Dekanat. Sve informacije nalaze se u tekstu natječaja koji se nalazi u prilogu. 

  
Javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisuje javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Kandidature se podnose zaključno do 27. svibnja 2014. u 12:00 sati na e- mail studentski.zbor@gmail.com, a sve detalje možete saznati na stranicama SZZG.

  
Danijel ŠESTAN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak, 27. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Danijela Šestana, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70°C DO 5°C.''. Mentor doktorskog rada je dr. sc. Davor Zvizdić, red. prof.

  
Marko ŠVACO: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 29. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Marka Švaca, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL AUTONOMNOG PONAŠANJA ROBOTA ZASNOVAN NA TUMAČENJU PROSTORNOG RASPOREDA OBJEKTA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Bojan Jerbić, red. prof.

  
Mihael CIPEK: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 28. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mihaela Cipeka, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE, ANALIZA I OPTIMALNO UPRAVLJANJE POGONIMA HIBRIDNIH ELEKTRIČNIH VOZILA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Joško Deur, red. prof.

  
Natječaj „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“

Hrvatska zaklada za znanost objavljuje ovaj natječaj kako bi znanstveno aktivnim mentorima koji se bave međunarodno i/ili nacionalno značajnom problematikom omogućila da u svoje znanstvene projekte uključe doktorande koji žele sudjelovati u znanstveno-istraživačkom radu te usmjeriti svoju karijeru prema vrhunskoj znanosti. Konačni cilj je izobrazba novih doktora znanosti koji će karijeru nastaviti u kompetitivnim istraživanjima i/ili razvoju novih tehnologija u gospodarstvu.Natječajem je predviđeno financiranje godišnje bruto II plaće doktoranda, i to u obliku potpora koje će obuhvaćati dva razdoblja, svako u trajanju od 2 godine. Sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.

  
Znanstvena radionica 'Obzor2020 - tematsko područje SVEMIR'

Znanstvena radionica 'OBZOR 2020: RADNI PROGRAM SVEMIR - 'GDJE JE RH?' I KAKO SE UKLJUČITI?' održat će se u četvrtak, 12. lipnja 2014. s početkom u 9:00 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Ivana Lučića 5. Program radionice, kao i ostali detalji te informacije o prijavi, dani su u materijalu u privitku.

  
Job Fair 2014.

I ove godine Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET) organiziraju Job Fair, sajam poslova kojemu je cilj povezati studente tehničkih fakulteta s tvrtkama u kakvima će jednog dana raditi. Job Fair 2014. održat će se 20. i 21. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb. U auli FER-a bit će postavljeni štandovi tvrtki, a u Sivoj vijećnici. Na ovogodišnjem Job Fairu sudjeluju, nikakvim redoslijedom, sljedeće tvrtke: Talentor, Troido, i-Ways, Pliva, Ericsson, IN2, Apis IT, RealNetworks, Infobip, Trikoder, HR Cloud, Degordian, mStart (Agrokor), Fina, Vipnet, Styria group, Infinum, DOK-ING te Pet minuta. Raspored predavanja bit će uskoro na jobfair.com.hr, a najsvježije informacije pokupite na Facebooku i Twitteru.

  
 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: 2360000-1101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940