Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
 
   Vijesti - arhiva
Predavanje, prof. dr. sc. Mario Vražić: ''Prerada automobila na električni pogon – iskustva iz prve ruke''

Pozivamo Vas na predavanje „Prerada automobila na električni pogon – iskustva iz prve ruke“ u okviru kojeg će prof. dr. sc. Mario Vražić s FER-a izložiti iskustva od odabira vozila-kandidata, nabave dijelova, preinake, ugradnje, atestiranja do iskustva nakon višemjesečnog korištenja vozila.
Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 14. travnja 2014. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u E dvorani.
Predavanje organizira Hrvatsko društvo za motore i vozila.

  
Javna tribina FSB-a: Ivica Kostelić, Kojom stazom do cilja?

Ivica Kostelić bit će gost na prvoj ovogodišnjoj javnoj tribini FSB-a u ponedjeljak 14. travnja 2014. u 14 sati u dvorani A. Pozivamo studente, nastavnike i sve zainteresirane na druženje i razgovor s najboljim hrvatskim skijašem.
Povjerenstvo za odnose s javnošću - POJ

  
Besplatni diplomski (Master) programi iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Završavate preddiplomski studij ili ste ga već završili? Ne propustite priliku za besplatan diplomski studij u inozemstvu, dođite na prezentaciju te saznajte detalje o natječaju i programima u srijedu, 09. travnja 2014. u 15 sati, dvorana C.
Inovacijski centar Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy) predstavlja nove načine kako što bolje iskoristiti znanje vrsnih istraživačkih centara, tvrtki i sveučilišta – zainteresiranim studentima i poduzetnicima omogućuje pohađanje 7 dvogodišnjih sveučilišnih diplomskih programa u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, koji se provode na prestižnim europskim sveučilištima. Saznajte više na http://www.iaeste.hr/?p=1682

  
Prvi rezultati natječaja za studentske programe 2014.

Povjerenstvo za evaluaciju studentskih programa je izradilo Prijedlog raspodjele financijskih sredstava namjenjenih za financiranje studentskih programa koji su prijavljeni na Natječaj za studentske programe za 2014. g. Rok za žalbe na Prijedlog raspodjele je do petka 4. travnja 2014. g. do 00:00 sati.

  
XII Festival znanosti

U organizaciji Tehničkog muzeja, valovi Festivala znanosti zapljusnut će od 7. do 12. travnja 2014. rekordnih 15 hrvatskih gradova. Uz brojne znanstvenike s ostalih institucija, s Fakulteta strojarstva i brodogradnje promociji znanosti će pripomoći prof. dr. sc. Mihajlo Firak i dr. sc. Ankica Đukić, prof.dr.sc. Ivica Smojver, prof.dr.sc. Kalman Žiha i Marko Katalinić, dr.sc. Ana Pilipović, Lovro Fulanović te umirovljeni prof.dr.sc. Igor Čatić, prema rasporedu u prilogu.
Informacije i novosti mogu se pratiti na službenoj web stranici Festivala.
Doc. dr. sc. Tatjana Haramina

  
Natječaj za godišnju nagradu "Hrvoje Požar"

HED zaklada "Hrvoje Požar"objavila je Natječaj za dodjelu godišnje nagrade "Hrvoje Požar", u obliku plakete i povelje. Prijedlozi  za dodjelu godišnjih nagrada s pismenim obrazloženjem i priloženom dokumentacijom mogu se predati preko Urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade, Fakulteta do 09. travnja 2014.godine. Natječaj se nalazi u prilogu. 

  
Plov za čisti Jadran 2014 - Program i upute za jedrenje

Sveučilišni nautički klub FSB organizira 12. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2014”  u vremenu 11. do 13. travnja na ruti Rogoznica – Ravni Žakan, Kornati – Zlarin – RogoznicaProgram i upute za jedrenje nalaze se u prilogu i na web stranici Sveučilišnog nautičkog kluba FSB.

  
EURAXESS na kotačima - Istraživači u pokretu!

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Agencija) unutar svojih aktivnosti uključuje i EURAXESS uslužni centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka njihove karijere u Republici Hrvatskoj; hrvatskim istraživačima za realizaciju znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, kao i potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći/stipendija. Kako bi se EURAXESS inicijativa, koja ove godine obilježava 10. godinu svojeg postojanja, predstavila hrvatskim građanima, prvenstveno studentima i mladim istraživačima, u suradnji s Europskom komisijom Agencija 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima - Istraživači u pokretu! u okviru europske turneje s 29 postaja u 22 grada. Sve informacije mogu se pronaći ovdje.  

  
21. Međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu "KORMAT 2014"

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira 21. Međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu  "KORMAT 2014", koje će se održati 10.4.2014. u dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu.
Ujedno će se obilježiti i 60 godina rada Hrvatskog društva za zaštitu materijala.
Poziv za savjetovanje se nalazi u prilogu.

  
Predavanje profesora Alqananwaha: "Shock wave interactions with nano-structured materials: a molecular dynamics approach"

Pozivamo Vas na predavanje “Shock wave interactions with nano-structured materials: a molecular dynamics approach'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti prof. Ahmad K Alqananwah, Hashemite University, Zarqa, Jordan. Predavanje će se održati u četvrtak 27. ožujka 2014. u 10:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u Zagrebu, u Maloj Vijećnici, južna zgrada Fakulteta, Ivana Lučića 5/I kat.
Više detalja o predavanju dano je u privitku.

  
Dr. Heriberto Cabezas, 2013 Lawrence K. Cecil Award Lecture: Protecting the Environment, Lessons from a Personal Journey

Dr. Heriberto Cabezas, 2013 Lawrence K. Cecil Award, Senior Science Advisor and former Sustainable Technology Division Director at Environmental Protection Agency, as well as Associate Professor at the University of Pannonia in Hungary adn currently guest professor at Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture, will give lecture on Protecting the Environment, Lessons from a Personal Journey. The lecture will be in the Blue Hall, 11:00, Friday, March 28, 2014.

  
Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u rujnu 2014. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Više u privitku.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2013./14. v4

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati izmjenjenu satnicu (v4) za ljetni semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 24. ožujka 2014. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
3. Međunarodni teniski turnir za inženjere - Rana prijava

Poštovani, ovim putem Vas obavještavamo da će se od 6.6. do 8.6. 2014. godine u Zagrebu održati 3. Međunarodni teniski turnir za inženjere. Pravo nastupa imaju inženjerke i inženjeri iz svih struka, od rekreativaca do teniskih majstora!
Rane prijave traju do 2.4.2014.! (konačni rok je 26.5.2014).
Informacije o prijavi i turniru dostupne su na www.engineersplaytennis.hr .

  
MIKRA - natječaj za zapošljavanje procesnog inženjera (m/ž) na određeno vrijeme

Zbog povećanja opsega posla, tvrtka MIKRA d.o.o. objavila je natječaj za zapošljavanje procesnog inženjera/inženjerke na određeno vrijeme. Uvjeti zapošljavanja, te opis zadataka i kompetencija, nalaze se u prilogu oglasa. Rok za prijavu kandidata je 28.3.2014.
Od početka godine tvrtka MIKRA d.o.o. stipendira jednog studenta završne godine sveučilišnog diplomskog studija strojarstvo, smjer procesno-energetski. 

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Tomislav PERKOVIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U srijedu, 26. ožujka 2014. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Tomislava Perkovića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''KONSTRUKCIJSKO RJEŠENJE KUĆIŠTA VENTILA''.  Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Milan Opalić.   

  
HEP - Natječaj za donacije "Svjetlo na zajedničkom putu 2014"

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisuje Javni natječaj za dodjelu donacija udrugama, klubovima i ustanovama u 2014. godini. Natjecati se mogu udruge, klubovi i ustanove, registrirani u Republici Hrvatskoj.  Uvjeti natječaja mogu se pronaći na mrežnim stranicama HEP-a. Obzirom da jedna ustanova može prijaviti samo jedan prijedlog, mole se svi potencijalni prijavitelji da svoje prijedloge predaju do 27. ožujka u Službu za vanjsku suradnju kako bi se internom procjenom odlučilo koji prijedlog će biti prijavljen na natječaj. 

  
Poziv na preventivni pregled

U okviru preventivnog programa za rano otkrivanje diabetesa i kardiovaskularnih bolesti kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb (GDCK Zagreb), Fakultet je organizirao dolazak liječnika koji će sa svakim zaposlenikom ponaosob obavljati pregled i savjetovanje. Pregledi će se održati u Prodekanskoj sobi, I. Lučića 5, (južna zgrada), I kat, u dva termina: 24. (ponedjeljak) i 25. (utorak) ožujka 2014. godine, u vremenu od 7,30 do 10,00 sati. Detaljnije u prilogu.

  
Natječaj za zapošljavanje - tvrtka Microline

Tvrtka Microline otvorila je natječaj za zapošljavanje više stručnih suradnika/suradnica za radno mjesto u veleprodaji IT i AV proizvoda. Natječaj je otvoren do 31. ožujka. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.

  
Obavijest o promociji

U petak, 21. ožujka 2014. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnica i sveučilišnih prvostupnika, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja svjedodžbi o završenom preddiplomskom studiju.

  
Predavanje profesora Cabezasa: "Sustainability: Economics and Externalities"

Pozivamo Vas na predavanje “Sustainability: Economics and Externalities'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti dr. Heriberto Cabezas, U.S. Environmental Protection Agency, Cincinnati, Ohio, USA. Predavanje će se održati u utorak 18. ožujka 2014. u 11,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u učioni 118 u istočnoj zgradi.
Više detalja o predavanju dano je u privitku.

  
Dobitnici stipendije Sveučilišta u Zagrebu iz javnih proračunskih sredstava za akademsku godinu 2013./2014.

Objavljen je popis dobitnika stipendija Sveučilišta u Zagrebu iz javnih proračunskih sredstava za akad. god. 2013./2014. u kategorijama: A, B i C. Vrijeme i mjesto svečane podjele biti će naknadno objavljeni o čemu će studenti biti pravovremeno obaviješteni. Popis imena dobitnika stipendija možete vidjeti u privitku.

  
Obavijest dobitnicima novčane potpore iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata za akad. god. 2013./2014.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je imena dobitnika novčane potpore iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata za akad. god. 2013./2014. Među dobitnicima novčane potpore su i studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje: Mirna Družinec, Filip Putar, Vanja Škurić, Tessa Uroić i Mia Kokić. Obavijest o mjestu i vremenu svečane podjele bit će objavljena naknadno. Popis svih dobitnika možete vidjeti u privitku.

  
SUPEUS stručni seminar Budućnost ugodnog stanovanja

Budućnost ugodnog stanovanja (BUS) je cjelodnevni besplatni seminar namijenjenom studentima zainteresiranima za područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje. Seminar organizira Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS). Ovogodišnji BUS ima jedinstvenu temu, a to je: Budućnost ugodnog stanovanja: Integracija obnovljivih izvora energije. Planirano održavanje seminara je 29.3.2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u dvorani D2, Unska 3, 10000 Zagreb od 9:30 do 16:30.
Više o predavanjima, prijavama i sve ostale informacije vezane za BUS pronađite na web stranici i Facebook stranici SUPEUS-a www.facebook.com/supeus

  
Predavanje profesora Cabezasa: "Sustainability: Ecological Footprint and Energy"

Pozivamo Vas na predavanje “Sustainability: Ecological Footprint and Energy'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti dr. Heriberto Cabezas, U.S. Environmental Protection Agency, Cincinnati, Ohio, USA. Predavanje će se održati u ponedjeljak 17. ožujka 2014. u 10,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u učioni 118 u istočnoj zgradi.
Više detalja o predavanju dano je u privitku.

  
Predavanje mr. sc. Gorana Pejića: ''Sustav tehničkih pregleda i stanje tehničke ispravnosti cestovnih vozila u Republici Hrvatskoj''

Pozivamo Vas na predavanje ''Sustav tehničkih pregleda i stanje tehničke ispravnosti cestovnih vozila u Republici Hrvatskoj'' u okviru kojeg će podatke proizašle iz višegodišnje baze o tehničkim pregledima cestovnih vozila prikazati mr. sc. Goran Pejić, pomoćnik uprave Centar za vozila Hrvatske. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 17. ožujka 2014. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u predavaonici E u južnoj zgradi.
Predavanje organizira HDMV uz potporu POJ FSB-a.

  
Predavanje prof. Cabezas: ''Fisher Information''

Pozivamo Vas na predavanje ''Fisher Information'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti dr. Heriberto Cabezas, U.S. Environmental Protection Agency, Cincinnati, Ohio, USA. Predavanje će se održati u petak 14. ožujka 2014. u 13,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u učioni 118 u istočnoj zgradi.
Više detalja o predavanju dano je u privitku.

  
Mihael Cipek, dipl.ing. - Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečanu dodjelu Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu mladim znanstvenicima i umjetnicima koja će se uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića održati u utorak 18. ožujka 2014. u 18 sati u prostorijama Društva, ul. Andrije Hebranga 17/I. Tom prigodom nagrada će biti uručena našem mladom asistentu, znanstvenom novaku Mihaelu Cipeku dipl.ing. ČESTITAMO !!! Detaljnije u prilogu.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 3. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 20. ožujka 2014. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Europskog Foruma Alpbach i Kluba Alpbach Hrvatska

Europski Forum Alpbach i Klub Alpbach Hrvatska dodjeljuju stipendije za sudjelovanje na austrijskoj najznačajnijoj ljetnoj konferenciji Europski Forum Alpbach (13. - 29. kolovoza 2014). Ovogodišnja krovna tema Foruma je 'At the Crossroads'. Rok za prijave je 2. travnja 2014. Sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama udruge.

  
Studentska biljarska liga

Studentska biljarska liga je projekt čiji je primarni cilj upoznavanje kolega/ ica sa drugih fakulteta i dobra zabava. Liga počinje 15. ožujka 2014., igra se svake subote i traje deset tjedana. Više informacija o sudjelovanju možete naći ovdje.

 

  
Prijava na natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“

Mole se svi prijavitelji sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji su u fazi pripreme natječajne dokumentacije za natječaj "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" da se najkasnije do petka, 14. ožujka,  jave Ireni Slunjski u Službu za vanjsku suradnju kako bismo na vrijeme osigurali dovoljan broj preslika dokumentacije koja je potrebna prijaviteljima.

  
Međunarodna konferencija ''Upravljanje tehnologijama – korak ka održivoj proizvodnji''

Međunarodna konferencija ''Upravljanje tehnologijama – korak ka održivoj proizvodnji'' (MOTSP2014) održava se ove godine šesti puta. Organizator  je Hrvatska udruga za PLM i Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb uz brojne suorganizatore. Konferencija će se održati 11 - 13. lipnja 2014. u Bolu, u hotelu Elaphusa. Više o konferenciji možete pronaći ovdje

  
Obavijesti ICT, Obzor 2020.
  • Start Up Europe, EU inicijativa namijenjena ICT i web poduzetnicima, raspisala je natječaj Open Education Challenge – namijenjen tvrtkama, poglavito start up-ovima, usmjerenim razvoju inovativnih rješenja primjenjivih u području obrazovanja. Natječaj je otvoren do 17.03.2014.
  • Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu obaviještava o Outreach programu EIT ICT-Labs. Radionica se održava u utorak, 18.03.2014. Više informacija možete naći ovdje.
  • Inovacijski centar Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy) predstavlja nove načine kako što bolje iskoristiti znanje vrsnih istraživačkih centara, tvrtki i sveučilišta – zainteresiranim studentima i poduzetnicima omogućuje pohađanje 7 dvogodišnjih postdiplomskih programa u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, koji se provode na prestižnim europskim sveučilištima. Više informacija možete naći ovdje.
  • Video EK o ICT-ju u natječajima povezanima s vodom i upravljanjem otpadom: http://youtu.be/kaL35uuLyRM
  
EBEC Zagreb - Dani inženjera

Daj šansu inženjeru!  Pridruži nam se i ove godine na EBEC Zagreb - Danima inženjera od 18. do 22. ožujka 2014. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Prijavi se na stranici: http://www.best.hr/dani-inzenjerado petka 14. ožujka 2014. u 23:00. Više u privitku.

  
Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ)

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) objavila je Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2013.godinu. Prijave na Natječaj mogu se dostaviti do 13. 03. 2014. g. do 10,00 sati,  preko Urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade. Natječaj se nalazi u prilogu.

  
Tribina: Presjecišta suvremene medicine i strojarstva

U četvrtak 13. ožujka 2014. s početkom u 15 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će se Tribina: Presjecišta suvremene medicine i strojarstva (program u prilogu). Na Tribini će znanstvenici Fakulteta strojarstva i brodogradnje prezentirati interdisciplinarne projekte koji predstavljaju značajan doprinos povezivanju medicine i tehnike kao jednom od najvažnijih znastvenotehnoloških trendova 21. stoljeća.

  
VAZNO: Satnica ljetni semestar ak. god. 2013./2014. v3

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati satnicu za ljetni semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 10. ožujka 2014. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Tihomir OPETUK: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 17. ožujka 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tihomira Opetuka, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL UVOĐENJA UPRAVLJANJA ZELENIM LANCIMA OPSKRBE ''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Goran Đukić, izv. prof.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije-produžen rok za prijavu!

Rok za dostavu projektnih prijedloga za „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ je produžen na 20. ožujka 2014. umjesto predviđenog 13. ožujka 2014. Osvježene upute, pitanja i odgovori i obrasci nalaze se na mrežnim stranicama Strukturnih fondova

  
Raspisan Natječaj za studentske programe za 2014. godinu

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za studentske programe za 2014. godinu kojim se sufinanciraju programi u kategorijama kulturna zbivanja, međunarodna suradnja, studentski mediji, stručni programi, športske aktivnosti i ostalo. Sve zainteresirane udruge i pojedinci sve potrebne informacije mogu pronaći ovdjeNatječaj je otvoren do 14. ožujka 2014. godine.

  
„Suradnja s industrijom - pozitivno partnerstvo i jaki sporazumi“

U organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u sklopu europskog projekta BISTEC – Building innovation support through efficient cooperation network održat će se radionica „Suradnja s industrijom - pozitivno partnerstvo i jaki sporazumi“. 

Program, prijavu i ostale detalje možete naći na stranicama Sveučilšta u Zagrebu

  
Javni poziv za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2014. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2014. godini. Sve informacije dostupne su na web stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


  
ERASMUS+ TRIBINA – za sve zainteresirane studente i one koji će to tek postati!

U okviru potprograma Erasmus+ studenti mogu provesti jedan dio studija studirajući na visokom učilištu u inozemstvu ili obavljajući stručnu praksu što značajno pridonosi njihovoj samostalnosti, kulturnoj obogaćenosti, poznavanju stranih jezika i sposobnosti rada u multikulturalnim sredinama. Ukoliko vas privlači nešto novo, spremni ste naučiti nešto više, pridružite nam se na ERASMUS+ tribini koja će se održati 11. ožujka u 16 sati u dvorani E. 

  
HDM - Predavanje ''General linear aeroelastic stability and post linear behavior of bridges and cross sections in wind flow''

Pozivamo Vas na predavanje ''General linear aeroelastic stability and post linear behavior of bridges and cross sections in wind flow'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti Stanislav POSPIŠIL, Institute of Theoretical and Applied Mechanics Academy of Science, Czech Republic. Predavanje će se održati u ponedjeljak 17. ožujka 2014. u 14,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani E.
Više o predavanju može se naći na web stranici: http://www.csm.hr , te u privitku.

  
Tamara Aleksandrov Fabijanić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Tamara Aleksandrov Fabijanić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Razvoj referentnih pločica tvrdoće po Vickersu postupkom metalurgije praha", 12. ožujka 2014. godine u 12,oo sati, u Klubu nastavnika FSB-a, južna zgrada Fakulteta.

  
NUMAP-FOAM Mini - Konferencija, Zima 2014

U petak 7.3.2014. u 9.30 sati u dvorani E u južnoj zgradi Fakulteta strojarstva i brodogradnje odrzat ce se NUMAP-FOAM mini-konferencija na kojoj ce biti prezentirani rezultati rada ovogodisnje generacije studenata NUMAP FOAM Zimske Skole.  Radovi su iz podrucje proracunske mehanike fluida koristeci Open Source software OpenFOAM.

  
Studentska radionica ME4CataLOgue

Pozivamo studente na motivacijsku radionicu koja se održava u sklopu projekta ME4CataLOgueHrvatski katalog znanja, vještina i kompetencija za studije strojarstva temeljen na ishodima učenja, kojega sufinancira Europska unija, a Fakultet strojarstva i brodogradnje je jedan od partnera. Jednodnevna radionica će se održati za dvije grupe studenata: 13. ožujka i 14. ožujka 2014. u Velikoj vijećnici FSB (južna zgrada) uz okrijepe u stankama. Tema radionice obuhvaća razvoj vještina u odnosu s ljudima (vođenje i motiviranje, komunikacija, slušanje, međuljudski odnosi, pregovaranje, etika), vještina kritičkog i kreativnog razmišljanja (kreativno razmišljanje, rješavanje problema, prepoznavanje mogućnosti) i praktičnih vještina (postavljanje ciljeva, planiranje i ishodi organiziranje, donošenje odluka) te donosi nova znanja korisna u daljnjem obrazovanju, radu i usavršavanju. Program radionice dostupan je ovdje, a može se vidjeti i kako je bilo na radionicama u Splitu i Slavonskom Brodu. Broj mjesta je ograničen te molimo zainteresirane studente da se jave do 11. ožujka 2014. na e-mail tomislav.gersic@fsb.hr.
Tomislav Geršić, Studentski zbor FSB, Koordinacijski odbor. Projektni tim FSB

  
Upis fakultativnih predmeta za studente završnog semestra preddiplomskog studija

Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku.

  
Tomislav Perković: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Tomislava Perkovića pod naslovom "Konstrukcijsko rješenje kućišta ventila" (mentor prof. dr.sc. Milan Opalić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 19. ožujka 2014.god.

  
Mjesec Frankofonije 2014

Započeo je Mjesec Frankofonije 2014. Sveučilište u Zagrebu će u Mjesecu Frankofonije biti predstavljeno sa dva događanja:

- u nedjelju, 23. ožujka, 20 sati – predstava Molièreova „Tartuffea“ u izvedbi studenata 2. godine diplomskog studija glume, klasa docenta Krešimira Dolenčića (diplomska predstava), Kazalište „Kerempuh“ – Scena „Vidra“, Draškovićeva 80

- u ponedjeljak, 24. ožujka, 11 sati - okrugli stol „Akademija dramske umjetnosti i Frankofonija“ na Akademiji dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5. Program skupa bit će dostavljen naknadno.

Cijeli program Mjeseca Frankofonije možete pronaći u privitku kao i na stranicama Francuskog instituta u Zagrebu http://institutfrancais.hr/category/zagreb/francuski-jezik/frankofonija/.

Dan Frankofonije slavi se svake godine 20. ožujka. Više informacija o događanjima u svijetu povodom Dana frankofonije možete pronaći na http://www.20mars.francophonie.org, a općenito o Frankofoniji preko poveznicehttp://www.francophonie.org.

  
Poziv na prezentaciju stipendije Đuro Đaković Holding d.d.

U petak, 14. ožujka 2014. s početkom u 12 sati (A dvorana) održat će se prezentacija stipendija koje dodjeljuje tvrtka Đuro Đaković Holding d.d.

  
Upute za upis u ljetnom semestru akademske godine 2013./2014.

Pri upisu se primjenjuje Odluka vlade RH, te sveučilišni ujednačeni model naplate participacije, sukladno pravilima za izračun participacije objavljenim na oglasnim pločama i web-stranici Fakulteta.

  
Osnivačka sjednica „Hrvatske pomorske baštine“

U privitku je poziv na osnivačku sjednicu „Hrvatske pomorske baštine“ koja će se održati 6. ožujka 2014. s početkom u 11.00 sati u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb.

  
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je objavilo javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini. Natječaj se može pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Đuro Đaković holdinga d.d.

Tvrtka Đuro Đaković holding d.d. objavila je natječaj za dodjelu stipendija. Tekst natječaja nalazi se u prilogu. 

  
Radionica "Jasno i glasno - odnosi s javnošću i partnerima"

Pozivamo Vas na radionicu "Jasno i glasno - odnosi s javnošću i partnerima" koja će se u sklopu "Ožujka – mjeseca inovacija i istraživanja" održati u srijedu, 05. ožujka 2014. s početkom u 9,00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, Zvonimirova 8, III. kat, soba 301. Više detalja u prilogu ...

  
"Ožujak - Mjesec inovacija i istraživanja"

Pozivamo vas na radionice koje Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu organizira u sklopu već pete za redom godišnje manifestacije pod nazivom "Ožujak - Mjesec inovacija i istraživanja".
Ovogodišnji program je kombiniran od edukativnih sadržaja i ciljanog susreta s poslovnim sektorom:
05.03.2014. Jasno i glasno - odnosi s javnošću i partnerima
13.03.2014. Suradnja s industrijom – pozitivno partnerstvo i jaki sporazumi
18.03.2014. Susreti industrije i istraživača "Nanotehnologije, napredni materijali i proizvodnja"
20.03.2014. Upravljanje intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju
27.03.2014. Stvaranje vrijednosti iz znanja - uvod u upravljanje inovacijama
Sva događanja održat će se u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8, Zagreb. Radionice se organiziraju u sklopu IPA projekta BISTEC, a sudjelovanje je besplatno. Dodatne informacije i poveznice za prijavu za radionice možete pronaći ovdje.

  
Predavanju: Organization of teaching and research activities in Marine Technology at NTNU

U okviru Natječaja za mobilnost istraživača Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku poziva sve zainteresirane na predavanje profesora dr. sc. Sorena Ehlersa, na temu "Organization of teaching and research activities in Marine Technology at Norwegian University of Science and Technology (NTNU)". Predavanje, s početkom u 9 sati, održat će se u utorak 4. ožujka, u dvorani F južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

  
Prijava na BEST ljetne stručne seminare

U tijeku su prijave za BEST ljetne stručne seminare. Upute za prijavu su u privitku. Prijave završavaju 16.3.2014. godine. Za sva dodatna pitanja ili nedoumice slobodno se javite na ava.marusic@BEST.eu.org. BEST-ove seminare i sva događanja i novosti u radu BEST-a možete pratiti na www.best.hr ili na facebook stranici BEST Zagreb.

  
Obrana završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2014./2015.

Sveučilištu u Zagrebu je 2013. godine dodijeljen „Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)“ (255154-LA-1-
2014-1-HR-E4AKA-1-ECHE; HR ZAGREB01), čime je omogućeno sudjelovanje u Erasmus+ programu. Natječaj se odnosi na studijski boravak studenata Sveučilišta u Zagrebu na inozemnoj partnerskoj ustanovi s kojom Sveučilište u Zagrebu ima potpisan Erasmus+ međuinstitucijski sporazum o razmjeni studenata za akademsku godinu 2014./15. Sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

  
Predaja završnih radova

Završen završni rad u 1. roku završnih ispita preddiplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u petak 28. veljače 2014. od 10 do 12 sati  u Referadu za završne i diplomske ispite. Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. Studenti strojarstva predaju DVA, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva TRI spiralno uvezana primjerka rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Satnica - ljetni semestar ak.god. 2013./14. v2

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati satnicu za ljetni semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 10. ožujka 2014. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Natječaj za radno mjesto asistenta na projektu, u Zavodu za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku.

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta na IPA IIIC projektu , s vlastitim financiranjem, na određeno vrijeme dok projekt traje, u Zavodu za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku, objavljen je u Večernjem listu i N.N.  21. veljače 2014. godine, nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren 30 dana.

  
Natječaji za stipendije, bilateralna razmjena studenata: Tajvan

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za studentsku razmjenu u zimskom semestru ak. god. 2014./15:

  • 1  jednosemestralna stipendija za preddiplomske ili diplomske studije na partnerskom sveučilištu National Cheng Kung University (Tajvan). Rok za prijave: 7. ožujka 2014.
  • 1  jednosemestralna stipendija za preddiplomske ili diplomske studije na partnerskom sveučilištu National Sun Yat-sen University (Tajvan). Rok za prijave: 7. ožujka 2014. 

Informacije se mogu pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Obavijest o predmetu ''Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom''

U ljetnom semestru akad. god. 2013./2014. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet ''Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom''. Dodatne informacije te uvjeti za upis nalaze u prilogu. Zainteresirani studenti trebaju se do 7. ožujka 2014. javiti voditeljici Studentske službe, gđi. Andreji Eškić.

  
Pravilnik o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima FSB-a i upisi u diplomske studije - aktualna tribina

U ponedjeljak, 3. ožujka 2014. godine s početkom u 12 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina s temama „Pravilnik o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima FSB-a" i "Upisi u diplomske studije“. Cilj tribine je upoznavanje studenata s pravilima studiranja i pomoć u izradi uspješne strategije studiranja te upisi u diplomske studije Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon uvodnog izlaganja predviđena je mogućnost postavljanja pitanja o svim aktualnim temama vezanima uz Pravilnik o studiranju. Na pitanja će odgovarati Dekan, Prodekanica za nastavu i Voditeljica studentske službe.

  
Upisi studenata na diplomske studije

Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu u periodu od 24. do zaključno, 28. veljače 2014. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Tihomir OPETUK: Odgoda obrane konačne teme doktorskog rada

Obrana konačne teme doktorskog rada Tihomira Opetuka, mag. ing. strojarstva pod naslovom ''MODEL UVOĐENJA UPRAVLJANJA ZELENIM LANCIMA OPSKRBE'' zakazana za 21. veljače 2014. godine, otkazuje se zbog bolesti. Novi datum obrane bit će naknadno objavljen.

  
Predaja završnog rada - novi datum

Obavještavaju se studenti koji brane završni rad u ožujku, da je datum predaje rada pomaknut na 28. veljače 2014. obzirom da velika većina studenata polaže ispite u zadnjem tjednu ispitnih rokova.

  
Petar PILJEK: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U utorak, 25. veljače 2014. u 12,00 sati, u Računalnoj učionici B2-209 sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Petra Piljeka, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL PLITKOG GRAVURNOG KOVANJA TEMELJEN NA VELIČINI KRISTALNOG ZRNA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Miljenko Math, red. prof.

  
Poziv na radionicu - Upravljanje intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju (tehničke i prirodne znanosti)

Ovo je prva od ukupno četiri radionice za istraživače o upravljanju intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju te transferu tehnologije i komercijalizaciji. Pravilno upravljanje intelektualnim vlasništvom u ranim fazama istraživanja i razvoja neophodno je kako za kasnije faze istraživanja, tako i za transfer tehnologije i komercijalizaciju nastalih rezultata. Ciljna skupina ovih radionica su prvenstveno stariji istraživači iz područja tehničkih i prirodnih znanosti, koji već imaju iskustva u vođenju projekata i upravljanju intelektualnim vlasništvom, kao i pravne službe fakulteta, koje su također uključene u pitanja intelektualnog vlasništva.

Program, prijavu i ostale detalje možete naći na sljedećem linku

Rok za prijavu je srijeda 17. veljače 2014.

  
Izobrazba - Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira Izobrazbu za usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima, koja će se održati od 25. do 28. veljače 2014. godine u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Izobrazba je namijenjena osobama koje obavljaju stručne poslove u području korozije i zaštite materijala premazima. Poziv za izobrazbu se nalazi u prilogu.

  
Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU

U ponedjeljak 17. veljače 2014. u 16 sati u učionici E u Sveučilšnom računskom centru - Srcu održat će se predavanje "Povezivanje sustava Merlin sa sustavom ISVU na primjeru Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu". U listopadu 2013. godine Centar za e-učenje Srca započeo je projekt povezivanja sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU. Povezivanje sustava je omogućilo fakultetima (institucijskim administratorima) na sustavu za e-učenje Merlin da na jednostavan način otvore svoje kolegije iz sustava ISVU na sustavu Merlin te u njih upišu sve nastavnike i studente čime je značajno olakšano otvaranje e-kolegija na sustavu, te upis nastavnika i studenata na početku akademske godine ili u bilo kojem trenutku. U uvodnom predavanju predstavit će se projekt i mogućnosti koje donosi, a kolege s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta  opisati će svoja iskustva tijekom pilot projekta.

  
Sastanak potencijalnih prijavitelja na natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“

Pozivamo sve zainteresirane za prijavu projekta unutar natječaja „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ na sastanak u petak , 14. veljače 2014. u Maloj vijećnici s početkom u 10 sati. Predviđeno trajanje sastanka je 1,5 sat, a na sastanku će se prenijeti informacije s Info dana. Molimo vas da se prije sastanka informirate o natječaju na mrežnoj stranici Strukturnih i investicijskih fondova

  
Unutarnja prosudba sustava osiguravanja kvalitete na FSB

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u tijeku je unutarnja prosudba sustava osiguravanja kvalitete koju provodi Povjerenstvo za unutarnju prosudbu sustava osiguravanja kvalitete, a u kojemu su zastupljeni svi dionici našega Fakulteta (studenti, nenastavno i nastavno osoblje). Povjerenstvo poziva sve dionike Fakulteta na sastanak s članovima Povjerenstva u utorak, 11. veljače 2014. u Velikoj vijećnici FSB, prema sljedećem rasporedu:
a)       studenti preddiplomskog i diplomskog studija u 12 sati,
b)       asistenti i viši asistenti te studenti poslijediplomskih studija u 13:30 sati,
c)       nastavnici u 14:30 sati,
d)       Uprava Fakulteta u 15:30 sati.
Pored osoba kojima su upućeni osobni pozivi temeljem funkcija u sustavu, Povjerenstvo očekuje odaziv većeg broja nastavnika i suradnika s istih zavoda i katedri, te posebice studenata.
Povjerenstvo za unutarnju prosudbu

  
Otvorena javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je otvorilo javnu raspravu o Nacrtu Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

Budući da će kvalifikacije koje zadovolje kriterije za ulazak u Registar biti prepoznate kao kvalitetne i relevantne za društvo i tržište rada, molimo Vas da pogledate priloženi Nacrt Pravilnika, posebice nazive sektora, odabir članova i opis poslova sektorskih vijeća, unutarnji i vanjski sustav osiguravanja kvalitete primjene HKO-a, podnošenje zahtjeva, vrednovanje zahtjeva i postupke upisa u Registar. Prijedlozi i komentari mogu se dostaviti do 20. veljače 2014.

  
indeksPORTAL

Bok! Mi smo indeksPORTAL, tvoj novi servis na našem fakultetu. Obavijestit ćemo te e-mailom svaki put nakon što se tvoj indeks vrati u indeks portu s upisanom ocjenom ili potpisom. Želja nam je proširiti spektar sadržaja i kreirati nove usluge koje bi bile u složbi studenata i djelatnika fakulteta. Zato pozivamo kreativne pojedince da se pridruže indeksPORTAL timu i tako svojim idejama i vještinama pripomognu u stvaranju jos ugodnijeg iskustva studiranja sebi i svojim kolegama na našem fakultetu. Za više informacija i kontakt posjetite indeksPORTAL.
Osnivači: Tomislav Petrovčić i Alen Zubić

  
Uvod u zaštitu intelektualnog vlasništva u Kini i jugoistočnoj Aziji

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO), kao glavni partner za transfer tehnologije, inovacije i istraživačko-razvojne projekte u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN), organizira radionicu Uvod u zaštitu intelektualnog vlasništva u Kini i jugoistočnoj Aziji  koja će se održati u četvrtak, 20. veljače 2014.godine u kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50) s početkom u 9 sati. 

Program radionice nalazi se ovdje, dok se prijaviti možete putem online prijavnice najkasnije do 19. veljače 2014.

  
Uspjeh Judo reprezentacije FSB-a

Na prvenstvu Sveučilišta u Zagrebu, Judo reprezentacija FSB-a u konkurenciji 12 visokoškolskih ustanova osvojila je izvrsno drugo mjesto. Za ekipu FSB-a  nastupali su: Stipe Mustać (2. mjesto, -73kg), Matija Tomić (1. mjesto, -90kg), Ivan Čović (1. mjesto +100kg i apsolutna), Matija Radaković (7.mjesto, -81kg), Vladimir Macura (5. mjesto, -81kg) i Jurica Radaković (7. mjesto, -81kg). Čestitamo našim studentima judašima.

  
Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba

Odbor Gradske skupštine za javna priznanja, raspisao je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba. Prijedloge koji zadovoljavaju sve kriterije javnoga natječaja možete dostaviti do 13. veljače 2014. godine, Povjerenstvu za kadrove Fakulteta, putem Urudžbenog zapisnika. Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba nalazi se u prilogu.   

  
Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba

Odbor Gradske skupštine grada Zagreba za javna priznanja, raspisao je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrede Grada Zagreba. Prijedloge  za dodjelu Nagrade Grada Zagreba koji zadovoljavaju sve kriterije javnoga natječaja, možete dostaviti do 13. veljače 2014. godine Povjerenstvu za nagrade Fakulteta, preko Urudžbenog zapisnika. Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba nalazi se u prilogu. 

  
Stipendije za strane studente za studiranje na Veleučilištu za Informacijske znanosti i tehnologije ''Sv. Apostol Pavle'' u Ohridu

Vlada Republike Makedonije donijela je odluku za privlačenje stranih studenata za studij na engleskom jeziku na Veleučilištu za Informacijske znanosti i tehnologije ''Sv. Apostol Pavle'' u Ohridu. Stipendije se odnose na akademsku godinu 2014./2015. Za više informacija molimo Vas kontaktirajte Veleposlanstvo Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj.

  
HDM - Predavanje "Molecular dynamics investigations of the strengthening of Al-Cu alloys during thermal ageing"

Pozivamo Vas na predavanje "Molecular dynamics investigations of the strengthening of Al-Cu alloys during thermal ageing" koje će održati Dr. sc. Alen Prskalo Institute for Materials Testing, Materials Science and Strength of Materials at the University of Stuttgart u četvrtak 13. veljače 2014. u 14,00 sati, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, predavaona F. Više o predavanju može se naći na web stranici http://www.csm.hr.

  
Tamara Aleksandrov Fabijanić: Doktorski rad

Doktorski rad Tamare Aleksandrov Fabijanić pod naslovom "Razvoj referentnih pločica tvrdoće po Vickersu postupkom metalurgije praha" (mentor prof.dr.sc. Mladen Franz) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Prof dr. sc. Zdravko Terze, pridruženi urednik časopisa 'ASME Journal of Computational and Nonlinear Dynamics'

Prof dr. sc. Zdravko Terze imenovan je pridruženim urednikom (Associate Editor) uglednog američkog znanstvenog časopisa ASME Journal of Computational and Nonlinear Dynamics. Čestitamo.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u zimskom semestru ak. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu objavljuje Natječaje za studentske razmjene u zimskom semestru akademske godine 2014./2015. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene. Informacije o natječajima, načinu prijave i uvjetima možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilšta u Zagrebu

  
Informativna radionica -NEWFELPRO

Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO je projekt stipendiranja Vlade Republike Hrvatske koji provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt se financira u sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND.  Na radionici će biti predstavljena natječajna dokumentacija drugog natječaja, te česta pitanja i odgovori potencijalnih prijavitelja zainteresiranih za prijavu na drugi natječaj. Također, analizirat će se i upute za mrežni sustav prijave projekata kako bi se izbjegle sve potencijalne tehničke poteškoće u trenutku same prijave projektnog prijedloga. Ostatak radionice bit će isključivo posvećen pitanjima sudionika vezanima uz natječajnu dokumentaciju i postupak prijave. Dodatne informacije se mogu pronaći na ovom linku

  
Informativna radionica za poziv na dostavu prijedloga ''Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije''

Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje održat će se 11. veljače 2014. godine u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Predviđeno trajanje sastanka je od 10:00 do 16:30 sati.  Informacije i prijavni obrazac mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

  
Otvoren natječaj "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije"

"Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" je otvoreni poziv za dostavu prijedloga organiziran u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost (OPRK) 2007.-2013., unutar Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, sufinanciranog putem Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) koji nastoji smanjiti nejednakosti u razvoju među zemljama članicama Europske unije te među njihovim regijama. U ovom Pozivu, potpora se daje industrijskom istraživanju i eksperimentalnom razvoju (inovacijskim projektima). Sve informacije o natječaju mogu se naći ovdje

  
Obavijest o promociji

U petak, 7. veljače 2014. u 12,00 sati, održat će se u  dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Javni poziv za recenzente - procjena uvjeta za ostvarivanje prava na državnu potporu za projekte znanstvenih i razvojnih projekata

Pozivamo znanstvenike iz različitih znanstvenih područja i područja tehnologije da se prijave kao recenzenti za procjenu uvjeta za ostvarivanje prava na dodatno umanjenje osnovice poreza na dobit za opravdane troškove projekata znanstvenih ili razvojnih istraživanja. Dodatne informacije o javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu, dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12971&sec=2127). Rok za prijavu je 5. veljače 2014. god.

  
Uspjeh košarkaške reprezentacije FSB-a

Na prvenstvu zagrebačkog Sveučilišta košarkaška reprezentacija FSB-a je u turniru 3x3 osvojila izvrsnu srebrnu medalju u konkurenciji 12 fakultetskih ekipa (Medicinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Farmacijsko - biotehnološki fakultet, ....). Za reprezentaciju FSB-a nastupili su: Luka Župan, Hrvoje Štrbac, Marin Mustać i Toni Barić. Voditelj ekipe Zvonimir Osičan. Čestitamo našim studentima.

  
Karlo Pirić, dipl.ing.brodogradnje, obrana doktorskog rada

Karlo Pirić, dipl.ing.brodogradnje, branit će doktorski rad pod naslovom "Analiza pouzdanosti u konceptualnom projektiranju konstrukcije broda" 05. veljače 2014. godine u 11,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat.

  
Plov za čisti Jadran 2014. - Poziv

U prilogu se nalazi poziv dvanaestog izdanja „Plova za čisti Jadran“ – 2014. koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Ravni Žakan, Kornati – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 11. do 13. travnja 2014. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do petka, 21. ožujka 2014. popunjavanjem prijavnog obrasca (nalazi se u prilogu) te uplatom 50% ukupnog iznosa kotizacije. Detaljni program jedrenja bit će objavljen na http://www.fsb.unizg.hr/SNK_FSB/ do 31. ožujka 2014.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
Termotehničari posjetili mesnu industriju Gavrilović

U sklopu Terenske nastave studenti IV. godine termotehničkog usmjerenja Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu kroz program kolegija Hlađenje i dizalice topline posjetili su termoenergetske i rashladne sustave mesne industrije Gavrilović u Petrinji. Stručna ekskurzija organizirana je u srijedu 22.01.2014. godine. Opširnije o stručnom posjetu sa slikama u prilogu.
Prof. dr. sc. Vladimir Soldo

  
Bilateralna razmjena studenata: Moskva i Singapur

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za studentske razmjene u akademskoj godini 2014./15.:

  • Natječaj za studentsku razmjenu u zimskom ili ljetnom semestru 2014./15. na partnerskom sveučilištu Lomonosov Moscow State University (Ruska Federacija). Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije za preddiplomski ili diplomski studij. Rok za prijave: 11. veljače 2014.
  • Natječaj za studentsku razmjenu u zimskom semestru 2014./15. na partnerskom sveučilištu National University of Singapore (Singapur). Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije za preddiplomski studij. Rok za prijave: 18. veljače 2014.

Sve informacije se mogu naći u prilozima i na sljedećem linku.

  
 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940