Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Obavijest o promociji

U petak, 27. rujna 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Tribina za brucoše

U petak, 27. rujna 2013. u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje s početkom u 9,00 sati održat će se tribina za brucoše.

  
DDServis traži voditelja servisa

DDServis d.o.o. je jedna od vodećih tvrtki za uvoz i distribuciju rezervnih dijelova i potrošnih materijala za teretna i radna vozila u RH. Među ostalim, ovlašteni je zastupnik svjetski renomiranih proizvođača Cummins, Fleetguard, Detroit Diesel, MTU. Radi prilagodbe povećanju obujma poslovanja i daljnje realizacije dugoročne poslovne strategije traže novog voditelja servisa. Više detalja o radnom mjestu može se naći u priloženoj datoteci.

  
Novi EUREKA projekt na FSB

U Zagrebu je 12. rujna 2013. u prostorijama Poslovno – inovacijske agencije Republike Hrvatske – BICRO, potpisan ugovor unutar programa EUREKA kojim se osigurava financiranje projekta E!8723 VISINEV – 'Visually Augmented Analysis of Complex Information Structures Evolving in Socio-tehnical Systems', konzorcija hrvatskih partnera kojeg čine Končar – Institut za elektrotehniku d.d., Fakultet strojarstva i brodogradnje i Calyx d.o.o. Uz hrvatske partnere, strani partner na projektu su slovenska tvrtka 'TPV trženje in proizvodnja opreme vozil d.d.' iz Novog mesta.
Su-voditelji projekta su dr. sc. Zlatka Tečec-Ribarić s KONČAR Instituta, te prof. dr.sc. Mario Štorga s FSB.
Više informacija o projektu možete pronaći na mrežnim stranicama BICRO.

  
Natječaj za prijavu za financijsku potporu istraživanjima (Potpora 1 i Potpora 2)

Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopili su Ugovor o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015., kojim je ugovorena visina financijske potpore za 2013. godinu za Sveučilište u Zagrebu u iznosu od 25.856.667,31 kuna. U skladu s time, 26. srpnja 2013. godine rektorat Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za prijavu za financijsku potporu istraživanjima (Potpora 1 i Potpora 2) u 2013. godini.
Ažurirani dokument „Često postavljana pitanja“ nalazi se na ovom linku.
Prijavni se obrazac u digitalnom obliku šalje na adresu: potpora@unizg.hr, a rok za zaprimanje prijava je 22. rujna 2013. do 23.59 sati.

  
Obrana završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
Seminar: Inhibitori korozije u zaštiti inženjerskih konstrukcija

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za zaštitu materijala organiziraju 27. rujna  2013. seminar “Inhibitori korozije u zaštiti inženjerskih konstrukcija”. Seminar će se održati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 5. Poziv za seminar se nalazi u prilogu.

  
Tjedan Centra za e-učenje

Od 23. rujna do 1. listopada 2013. održava se Tjedan Centra za e-učenje u okviru kojeg je organiziran niz radionica, tečajeva i predavanja vezanih uz primjenu sustava Moodle, e-portfolio sustava i sustava za webinare u obrazovnom procesu. Posebno su zanimljive radionice o razlikama između stare i nove inačice Moodle-a. Više informacija potražite na web stranici Centra za e-učenje.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Znanstvena škola 'Differential-Geometric Methods in Computational Multibody System Dynamics'

Napredna znanstvena škola 'Differential-Geometric Methods in Computational Multibody System Dynamics' održat će se u razdoblju 16.-20. rujna 2013. u International Centre for Mechanical Sciences (CISM), Udine, Italija. Koordinatori škole su Prof. dr. Zdravko Terze (Univ. Zagreb) i Prof. dr. Andreas Mueller (Univ. Michigan-Shanghai).
Detalji i akademski program mogu se vidjeti na http://www.cism.it/courses/C1311/. Tiskana predavanja škole objavit će njemački izdavač Springer-Verlag.

  
Izložba: Upoznaj svoj fakultet

Poštovane kolegice i kolege, pozivamo Vas da od ponedjeljka 16.09.2013. u auli sjeverne i južne zgrade Fakulteta pogledate izložbu postera UPOZNAJ SVOJ FAKULTET. Cilj izložbe je promovirati i približiti aktivnosti Fakulteta studentima i posjetiteljima. Posterima koje su izradili djelatnici i studenti FSB-a prikazani su završni, diplomski i doktorski radovi, projekti, znanstveno-stručni članci, nastava, smjerovi i laboratoriji te niz drugih aktivnosti. Izložba će trajati mjesec dana, nakon čega će posteri biti istaknuti na atraktivnim površinama Fakulteta.
Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspješnosti ove izložbe.
Povjerenstvo za odnose s javnošću.

  
Natječaj za upis na poslijediplomske znanstvene i specijalističke studije

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za upis pristupnika na poslijediplomski znanstveni i specijalistički studij u akad. god. 2013./2014. iz znanstvenih polja strojarstva i brodogradnje. Prijave se predaju do 1. listopada 2013. godine. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
NUMAP-FOAM Mini Conference

U srijedu 11.9.2013 u 9.30 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (juzna zgrada) odrzat ce se NUMAP-FOAM mini-konferencija na kojoj ce biti prezentirani rezultati rada ovogodisnje generacije studenata NUMAP FOAM Ljetne Skole. Radovi su iz podrucje proracunske mehanike fluida koristeci Open Source software OpenFOAM. Konferencija je otvorena za sve polaznike i odrzat ce se u dvorani E; za registraciju posaljite E-mail na adresu hrvoje.jasak@fsb.hr.

  
Predaja završnih radova

Završen završni rad u 3. roku završnih ispita preddiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u petak 13. rujna 2013. od 10 do 12 sati  u Referadu za završne i diplomske ispite. Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. Studenti strojarstva predaju DVA, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva TRI spiralno uvezana primjerka rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Radionica: Social Risk Management in Project Teams – How NASA Builds Teams

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu (SuZg) i Young Crew Croatia (YCC) radionicu pod naslovom Social Risk Management in Project Teams – How NASA Builds Teams održati će gospodin Dragos Bratasanu. Radionica će se održati na engleskome jeziku u utorak 24.09.2013. s početkom u 10,00 sati u Auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 14, 10000 Zagreb. Uobičajeno cijena je nekoliko stotina eura no ovaj puta je za sve zainteresirane sudjelovanje na radionici besplatno. No broj sudionika je ograničen te Vas stoga molimo da svoj interes iskažete putem prijave preko sljedećeg linka: http://bit.ly/Dragos-NASA.
Kratak opis radionice i CV predavača na engleskome jeziku nalaze se u prilogu.

  
Boris JALUŠIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 12. rujna 2013. u 10,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Borisa Jalušića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''BEZMREŽNA NUMERIČKA METODA ZA MODELIRANJE HETEROGENIH MATERIJALA''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Jurica Sorić.

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2012./2013. u I. godinu studija obavljat će se u Domu zdravlja Zagreb Centar, Odsjek Trnje, Kruge 44, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu. Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Ksenija Franov-Pavlović, spec. školske i sveuč. med. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji je izvješen na studentskoj oglasnoj ploči. Studenti koji nisu u mogućnosti doći u svom terminu trebaju se javiti na tel. 6156-019 (parni datumi ujutro, neparni poslije podne) radi dogovora za naknadni pregled. Na pregled je potrebno ponijeti zdravstvenu iskaznicu i indeks. 

  
FESTO Expotainer

U srijedu, 4. rujna od 12.00 do 15.00 sati na parkiralištu istočne zgrade FSB-a nalaziti će se FESTO Expotainer, izložbeni kamion-kontejner. FESTO je jedan od globalnih lidera u industrijskoj i procesnoj automatizaciji, te u specijalističkom obrazovanju na tom području (vidjeti www.festo.com/cms/hr_hr/index.htm ili www.festo.com). Zainteresirani studenti, djelatnici i suradnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje pozivaju se na prezentaciju najnovijih FESTO-vih proizvoda iz područja pneumatike, elektromehaničkih pogona, te općenito mehatronike.
Prof. dr. sc. Joško Petrić

  
i-RESEV škola o integraciji električnih vozila u energetske sustave

U okviru HRZZ istraživačkog projekta „ICT-podržana integracija električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije“ u Dubrovniku se od 17-23. rujna 2013. održava ljetna škola na temu projekta. Prema pristiglim prijavama očekuje se oko 30 sudionika (uglavnom doktoranada i postdoktoranada) s europskih sveučilišta i tvrtki. Registracija sudionika je otvorena do 9. rujna 2013.

  
Natječaj Sveučilišta u Zagrebu za najbolji e-kolegij, 2012./2013.

U tijeku je natječaj za dodjelu Nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2012./2013 na Sveučilištu u Zagrebu. Natječaj je objavljen na web stranicama Sveučilišta  i na web stranicama Centra za e-učenje Srca , a otvoren je do 24. rujna 2013.

  
Ljetna škola male brodogradnje

Ljetna škola male brodogradnje je održana u Murteru od 20. do 25.08.2013. godine. Školu je pohađalo ukupno 10 studenata i studentica sa studija brodogradnje i studija strojarstva na FSB u Zagrebu, studija arhitekture na AF u Zagrebu, te studija pomorstva na PF u Splitu. Centralna tema škole je bila: Temeljna svojstva malih brodova, s posebnim naglaskom na tradicionalne hrvatske tipove drvenih brodova koji su temelj naše brodograđevne baštine. Izlaganje tema ljetne škole, u učionici, pri praktičnom radu u brodogradilištu kao i rad na računalu obavio je tim nastavnika s FSB-Zagreb i PF-Split, a praktično mjerenje demonstrirali su kolege iz firme Mariner Brod-Ing Betina d.o.o.
U skladu s misijom i vizijom Ljetne škole male brodogradnje svi predviđeni ciljevi ostvareni su u potpunosti.
Više detalja i fotografije u privitku.
VODITELJ LJETNE ŠKOLE: Prof. dr. sc. Izvor Grubišić, dipl. ing. brodogradnje

  
Mladi hrvatski inženjeri među najboljim studentima u Europi

Od 1. do 9. kolovoza 2013. godine 120 najboljih mladih europskih inženjera (u prvom krugu se natjecalo preko 5000 studenata) okupilo se u Varšavi kako bi se natjecali za titulu pobjednika EBEC-a koristeći najnovije tehnologije i inženjerska rješenja. Ove godine pridružilo im se četvero studenata zagrebačkog sveučilišta, a Zagreb se može pohvaliti i osvojenom nagradom za najbolje osmišljen zadatak čitavog natjecanja. Više u privitku.

  
Saša FRANIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. rujna 2013. u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Saše Franića, dipl. ing. prometa na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''ZNAČAJKE PETOOSNIH OBRADA''.  Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Toma Udiljak.

  
VAZNO: Najava radova u RC-FSB
Zbog radova u RC-FSB koji su predviđeni za srijedu 21.08.2013 u trajanju od 10h do 14h, doći će do prekida rada svih informatičkih servisa (www, mail, ...). Zahvaljujemo se na razumijevanju i ispričavamo na mogućim neugodnostima zbog nedostupnosti sustava.
 
  
Izvanredni ispitni rokovi

U prilogu se nalazi odluka o izvanrednim ispitnim rokovima u akademskoj godini 2013/2014.

  
Institucijsko financiranje zannstvene djelatnosti

Temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015. (u privitku) ugovorene su financijske potpore za 2013. godinu za Sveučilište u Zagrebu. Sredstva su raspodijeljena u kategorije: Potpore istraživanjima 1 (s pojačanim troškovima), Potpore istraživanjima 2 (s manjim troškovima), Potpore mobilnosti, Potpore kroz interventni fond te Pokriće indirektnih troškova. Na ovom natječaju može se prijaviti za Potporu istraživanjima 1 ili Potporu istraživanjima 2, pri čemu barem pet, odnosno troje suradnika mora biti sa Sveučilišta u Zagrebu, a voditelj u znanstvenim zvanju docenta ili višem.Rok za zaprimanje prijava je 22.rujna 2013. do 23,59 sati, a ispunjen prijavni obrazac potpisan od voditelja prijedloga potpore i čelnika sastavnice šalje se u digitalnom oblilku na adresu: potpora@unizg.hr. Uputa za prijavu za financijsku potporu istraživanjima te Prijavni obrazac nalaze se u privitku.    

  
Natječaj za volontere - HSZG

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG) objavio je natječaj za suradnike - volontere za rad u HSZG-u za akademsku godinu 2013./2014. i to za 1 volontera za razvoj i održavanje web portala te 1 volontera za administrativne poslove. Prijaviti se mogu studenti II. i III. godine preddiplomskog studija s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika u govoru i pismu. Natječaj je otvoren od 22.07. do 6.09.2013. Detaljne informacije nalaze se na http://www.gbccroatia.org/hr/naslovnica/dogadjanja/natjecaj-za-volontere,2366.html 

  
Natječaj za upis studenata u diplomske studije

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje izvode se sveučilišni diplomski studiji strojarstva, brodgradnje i zrakoplovstva. Prijave za razredbeni postupak primaju se od 16. do 20. rujna 2013. Upisi na diplomske studije provodit će se prema rang listi izrađenoj na temelju rezultata postignutih u razredbenom postupku od 23. do 27. rujna 2013. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Poziv za sudjelovanje na 27th IPMA World Congress redovnim studentima Sveučilišta u Zagrebu

Vodeći međunarodni skup ''27th IPMA World Congress'' (www.ipma2013.hr) održat će se u periodu od 30. rujna do 2. listopada 2013. godine, u Dubrovniku, u Valamar Lacroma Dubrovnik Resortu i Importanne Resortu. IPMA svjetski kongres ima dugogodišnju tradiciju i prepoznatljivost vodećeg skupa iz područja upravljanja projektima, programima i portfelju na kojem se okupljaju vodeći svetski praktičari i menadžeri, predstavnici globalnih kompanija, kao i akademsko osoblje te mladi. Nastavno na odluku o pokroviteljstvu kongresa od strane Sveučilišta u Zagrebu svim redovnim studentima je omogućen poseban popust za sudjelovanje na kongresu. Cijena kotizacije za redovne studente za programski dio iznosi 125,00 eura (redovna cijena kotizacije iznosi 500,00 eura).   

  
VAZNO: Najava radova u centralnom CARNet cvoristu SRCE - 23.07. i 25.07.

Dana 23. i 25.07. u periodu od 06:00 do 08:00 sati CARNet NOC ce izvrsiti redovnu nadogradnju komunikacijske opreme u centralnom CARNet cvoristu SRCE. Uslijed navedenih radova u prekidu ce biti mrezna povezanost svih CARNetovih ustanova clanica na podrucju Grada Zagreba, Cakovca, Krapine, Koprivnice, Velike Gorice i Zagrebacke zupanije. Takodjer se ocekuje prekid mrezne povezanosti usluge CRO-NGI za cijelu Hrvatsku. Predvidjeno trajanje prekida je do 20 minuta. Hvala na razumijevanju.

  
MIKRA traži apsolventa studija strojarstva za rad na tehničkoj dokumentaciji

Tvrtka MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži apsolventa studija strojarstva za rad na tehničkoj dokumentaciji. Zainteresirani kandidati mogu se javiti e-mailom s kratkim opisom dosadašnjih aktivnosti (smjer studija, poznavanje jezika, sklonosti) na adresu: davor.biscan@mikra.hr. Više informacija u privitku.

  
Natječaj za nastavnika i znanstvenog novaka na projektu

Natječaj za nastavnika i znanstvenog novaka na projektu, objavljen je u HZZ-u i N.N. 19. 07. 2013. godine. Natječaj je otvoren  do 27. 07. 2013. godine, i nalazi se u prilogu.    

  
Mjesto doktoranda vezano uz angažman u Ford Werke Koeln

Vezano uz postojeću suradnju između FSB-a i Ford Motor Co. na području modeliranja i upravljanja dvostrukim suhim spojkama, otvorena je mogućnost kandidiranja za trogodišnju doktorsku stipendiju u Njemačkoj s očekivanim nastavkom rada u Fordu nakon doktorata. Zainteresirani kandidati, posebno oni koji su pred izradom svojeg diplomskog rada na smjerovima mehatronike, konstrukcija ili modeliranja i simulacija, te imaju visok prosjek ocjena i interes za automobilsku tehniku, mogu se javiti voditelju projekta na email adresu josko.deur@fsb.hr.

  
Godišnja nagrada Hrvatskih voda

Hrvatske vode Zagreb, započele su proces kandidiranja za Godišnju nagradu Hrvatskih voda, koja se dodjeljuje na Dan hrvatskih voda -7. rujna. Obavijest svim zavodima i katerama  nalazi se u prilogu.  

  

  
Jedriličarski kup FSB 2013 – Cres

U organizaciji Sveučilišnog nautičkog kluba Fakulteta strojarstva i brodogradnje od 27. do 29. rujna ove godine u akvatoriju grada Cresa održat će se „Jedriličarski kup FSB 2013". Jedriličarski kup namijenjen je zaposlenicima i studentima hrvatskih i inozemnih sveučilišta. U privitku se nalaze raspis regate, prijavnica i upute za jedrenje.

  
Obrana završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
Natječaj za radno mjesto vodoinstalatera na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje natječaj za radno mjesto vodoinstalatera u Narodnim novinama i Biltenu HZZ dana 10.07.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Natječaj za upis na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Ekoinženjerstvo

Raspisan je natječaj  za upis na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Ekoinženjerstvo. Natječaj  je objavljen u Jutarnjem listu 9. srpnja 2013. Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2013. Studij mogu upisati i pristupnici koji su završili Fakultet strojarstva i brodogradnje. Detalji su u privitku i na http://www.fkit.unizg.hr/.

  
Traži se administrator zrakoplovne tehničke dokumentacije – angažman na 6 mjeseci

Tvrtka TRADE AIR d. o. o. traži administratora zrakoplovne tehničke dokumentacije uz angažman na  6 mjeseci. Uvjeti:
-apsolvent/ica Studija zrakoplovstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje  ili apsolvent/ica Studija održavanja zrakoplova na Veleučilištu Velika Gorica
-izvrsno znanje engleskog jezika u govoru i pismu
-znanje tehničkog zrakoplovnog engleskog jezika
-izvrsno poznavanje Microsoft Office paketa s posebnim naglaskom na Excel
-preciznost i savjesnost u radu
-teamwork
-spremnost na učenje i rad s dokumentacijom
-poznavanje zrakoplovnih sustava i konstrukcije zrakoplova
Rok prijave je 7 dana od datuma oglašavanja. Više informacija u privitku. 

  
Tomislav LESIČAR: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja  2013. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Tomislava Lesičara, mag. ing. strojarstva pod naslovom:''MIKROMEHANIČKO MODELIRANJE MATERIJALA PRIMJENOM HOMOGENIZACIJE DRUGOG REDA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Zdenko Tonković.

  
Nenad BALAŽIN: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja  2013. u 13,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Nenada Balažina, dipl. ing. strojarstva pod naslovom:''MODEL RADA USLUŽNOG PODUZEĆA ZASNOVANOG NA NAČELIMA VITKOG MENADŽMENTA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Nataša TOŠANOVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja  2013. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Nataše Tošanović, dipl. ing. strojarstva pod naslovom:''UNAPREĐENJE PROIZVODNIH PROCESA PRIMJENOM PRINCIPA POVLAČENJA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Miroslav KOVAČEC: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja 2013. u 9,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Miroslava Kovačeca, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL UČINKOVITOG UPRAVLJANJA PROIZVODNIM SUSTAVIMA''. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Traži se Tehnički trener u automobilskoj industriji

Lugera i Makler, agencija za posredovanje pri zapošljavanju, za klijenta, veliku internacionalnu kompaniju u automobilskoj industriji, traži kandidate za radno mjesto Technical trainer.
Idealan kandidat je osoba sa relevantnim iskustvom na sličnim pozicijama, fakultetskim obrazovanjem te tečnim znanjem engleskog jezika. No, u obzir bi došao i kandidat bez relevantnog iskustva ali sa odgovarajućim tehničkim znanjem. Također, znanje slovenskog jezika bi predstavljalo veliku prednost. Detaljniji opis posla pogledajte u privitku. Ukoliko ste zainteresirani, molim svoje prijave šaljite na martina.bobetko@lugera.com

  
Mr.sc. Borislav Gordić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Mr.sc. Borislav Gordić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod nazivom "Model prilagodljivoga planiranja i praćenja proizvodnje" 12. srpnja 2013. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Ljetna škola male brodogradnje – MURTER 2013

U periodu od 20. - 25. kolovoza 2013. održava se Ljetna škola male brodogradnje – MURTER 2013, u MARINI VINICI za studente brodogradnje, pomorstva i arhitekture. Cilj Ljetne škole je potaknuti interes kod studenata za mogućnosti male brodogradnje kao specijalnosti unutar područja brodogradnje. Suradnjom nekoliko institucija koje se bave raznim aspektima malih brodova dobit će se sinergijski efekt kao i potaknuti međusobno poznavanje i uvažavanje raznih struka ujedinjenih oko projektiranja, gradnje, održavanja i plovidbe malog broda.
Mjesto održavanja ljetne škole je MARINA VINICI d.o.o. u Murteru koja omogućava polaznicima direktni kontakt s realnim životnim situacijama male brodogradnje kao i povezivanje znanja i vještina stečenih u studiju s praktičnim posljedicama u kontaktu s profesionalcima raznih struka.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Prijava završnih radova za rujan

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u rujnu da je zadnji dan prijave 19. srpnja 2013. Više u privitku.

  
Predaja završnih radova

Završen završni rad u 2. roku završnih ispita preddiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u četvrtak 11. srpnja 2013. od 10 do 12 sati  u Referadu za završne i diplomske ispite. Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. Studenti strojarstva predaju DVA, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva TRI spiralno uvezana primjerka rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Studenti posjetili termoelektranu TE Šoštanj

Tvrtka Alstom Hrvatska d.o.o. nagradila je 10 studenta Fakulteta strojarstva i brodogradnje jednodnevnim izletom u termoelektranu TE Šoštanj. Studenti su imali priliku vidjeti dijelove energetskog postrojenja u izgradnji kao što su generator pare, kondenzator i postolje turbine. Vjerujemo da će ovaj posjet dodatno motivirati studente u uspješnom obavljanju svojih studentskih obveza te da će se ovakvi primjeri suradnje industrije i Fakulteta i dalje nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Fotografije su u privitku.
Stjepko Katulić, asistent 

  
Akademski kalendar za 2013./2014. godinu i izmjene kalendara za ak.god. 2012./2013.

Obavještavamo vas da je na stranicama postavljen akademski kalendar za 2013./2014. godinu te se izvršene izmjene vezane uz jesenske rokove na kalendaru za 2012./2013. godinu. Kalendar možete pronaći ovdje.

  
Microline traži više stručnih suradnika/pripravnika za radno mjesto prodajnog inženjera

Microline d.o.o. je od osnutka 1989. jedan od vodećih distributera IT i AV opreme u Hrvatskoj. U ponudi ima preko 50 različitih maraka proizvoda, od kojih su samo neki Canon, HP, LG, Samsung, Sony, Toshiba, Lenovo, Asus, Logitech, Fujitsu, Oki itd.
Tražimo više stručnih suradnika/pripravnika za radno mjesto prodajnog inženjera na poslovima prodaje i tehničke potpore IT i AV proizvoda. Prilikom prijave molimo popunite upitnik na stranici www.microline.hr, izbornik Ostalo-Upitnik te tamo uploadate vaš životopis. Za sve ostale detalje i pitanja možete se javiti na email posao@microline.hr .

  
MIKRA traži dva apsolventa strojarstva

Tvrtka MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži dva apsolventa strojarstva: jednog za izradu nacrta u AutoCAD-u i jednog za izradu proračuna metodom konačnih elemenata. Zainteresirani kandidati mogu se javiti e-mailom s kratkim opisom dosadašnjih aktivnosti (smjer studija, poznavanje jezika, sklonosti) na e-mail. Više informacija u privitku.

  
Natječaj za radno mjesto nastavnika i znanstvenog novaka na projektu

Natječaj za radno mjesto nastavnika u Zavodu za tehničku mehaniku i znanstvenog novaka na projektu u Zavodu za energetska postrojenja energetiku i ekologiju, objavljen je u N.N. i HZZ-u, 26. lipnja 2013. godine i otvoren je do 03.07. 2013. godine. Natječaj se nalazi u prilogu. 

  
Natječaj za istraživače u sklopu NEWFELPRO projekta

U sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta otvoren je 21.06.2013. prvi od tri natječaja u sklopu projekta NEWFELPRO (New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia) za stipendiranje i poticanje mobilnosti istraživača. Stipendije su namijenjene mladim istraživačima s četiri do deset godina istraživačkog iskustva ili akademskim stupnjem doktora znanosti te iskusnim istraživačima s više od deset godina radnog iskustva. Natječaj je otvoren do 18. rujna 2013. Sve informacije o načinu prijave, projektnoj dokumentaciji i ostalim relevantnim pitanjima nalaze se na mrežnoj stranici projekta www.newfelpro.hr.

  
ECCOMAS Multibody Dynamics 2013 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Obaviještavaju se svi zaposlenici i studenti da će se u razdoblju 1.-4. srpnja na FSB-u održavati međunarodna konferencija ECCOMAS Multibody Dynamics 2013 s približno 300 učesnika iz cijelog svijeta. U tom smislu će dvorane C, D, E, F, G, Velika vijećnica te crtaone S21 - S24 biti zauzete radom konferencije, a u auli južne zgrade će biti postavljeni izložbeni prostori partnera AVL i Brodarski institut te njemačkog znanstvenog izdavača Springer-Verlag. Kako će tijekom trajanja konferencije kretanje tim dijelom Fakulteta biti ograničeno, a pristup ispitnim dvoranama A i B biti moguć samo kroz podrumske hodnike, molimo sve zaposlenike i studente za suradnju i strpljenje. Također će i fakultetski restaurant u navedenom razdoblju u terminu 13.00 - 14.30 raditi za učesnike konferencije.
Prof. dr. sc. Zdravko Terze

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 5. roku diplomskih ispita diplomskog studija i 5. roku diplomskih ispita dodiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u četvrtak 4. srpnja 2013. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Coca-Cola HBC Hrvatska traži pripravnika u proizvodnji

Coca-Cola HBC Hrvatska traži pripravnika u proizvodnji s visokom stručnom spremom tehničkog smjera (poželjno Fakultet strojarstva i brodogradnje). Očekivani početak radno odnosa je 21. srpnja 2013. godine. Prijavu možete podnijeti do 29. lipnja 2013. na mrežnoj stranici za oglas «Pripravnik u proizvodnji». Više detalja u privitku.

  
Obavijest o promjeni vremena prijave/odjave za ispite koji se održavaju 26.06.2013.

Obzirom da su 24. i 25. 06.2013. neradni dani, rasporedi za ispite se moraju napraviti u petak 21.06.2013. do kraja radnog vremena pa je vrijeme prijave/odjave za ispite koji će se održati 26.06.2013. izmijenjeno tako da su prijave moguće do 21.06.2013. u 13:59 sati, a odjave 21.06.2013. u 14:00 sati. Ukoliko će netko iz opravdanog razloga trebati odjaviti ispit nakon navedenog roka, može poslati e-mail (zaključno do 24.06.2013. u 23:59 sati) te će njegova odjava biti provedena 26.06.2013.

  
Nenad Panić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Nenad Panić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Trošenje bokova kola pužnih prijenosnika" 24. lipnja 2013. godine u 12,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 5/1 kat. 

  
Natječaj za mobilnost studenata - stručna praksa Programa Erasmus ak.g. 2013./2014.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus u ak.g. 2013./14. u okviru kojeg studenti mogu započeti stručnu praksu najranije 30.07.2013., a završiti najkasnije s 30.09.2014. Rok za predaju prijavne dokumentacije ECTS koordinatoru na matičnom fakultetu/akademiji je 2.prosinca 2013. u 12,00 sati. Tekst Natječaja nalazi se u privitku.

  
Prezentacija e-kolegija Matematika II

U četvrtak 20. lipnja 2013. u 10h u učionici S-23 doc. dr. sc. Jadranka Mićić Hot i doc. dr. sc. Julije Jakšetić prezentirati će e-kolegij Matematika II razvijen u okviru natječaja za razvitak e-kolegija FSB-a. Na prezentaciju se posebno pozivaju nastavnici koji planiraju razvoj vlastitog e-kolegija kroz natječaj koji je otvoren do 8. srpnja. Više informacija potražite na portalu Povjerenstva za e-učenje.

  
Produljenje roka za dostavu prijedloga nagrade "Fran Bošnjaković"

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o produljenju roka za dostavu prijedloga za nagradu "Fran Bošnjaković". Mole se predlagatelji da prijedloge dostave do 10. rujna 2013. g. u Urudžbeni zapisnik Fakulteta, kako bi se isti uputili Senatu Sveučilišta zaključno do 15. rujna 2013. godine, sukladno odredbama Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele nagrade "Fran Bošnjaković".

  
Program provjere inovativnog koncepta PoC 5 - NATJEČAJ

Poslovno-inovacijska agencija RH Bicro otvorila je novi natječaj za podnošenje prijava za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta (PoC 5). Rok za predaju pretprijava je 30.06.2013. Rok za izradu i predaju punih prijava natjecatelja čije pretprijave budu pozitivno ocijenjene od strane Prepoznatog centra je 21.07.2013. Više u privitku.
Sveučilišni Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT), kao prepoznati centar za provedbu Programa, angažiran je na natječaju namijenjenom istraživačkim organizacijama - PoC PUBLIC. Prezentacija programa i informativna radionica za PoC PUBLIC održat ć‡e se u petak 21. lipnja u 9.30 sati na Sveučilištu u Zagrebu u Zvonimirovoj 8. Više informacija o Programu i prijavi kao i svu dokumentaciju možete nać‡i na stranicama CIRTTa.

  
Zagrebački energetski tjedan

U subotu, 15.06.2013. godine održava se Središnji događaj Zagrebačkog energetskog tjedna na Trgu bana Josipa Jelačica u vremenu od 9 do 20 sati. Naš Fakultet predstavljat će Laboratoriji za obnovljive izvore energije: Laboratorij za energetska postrojenja i Laboratorij za toplinu i toplinske uređaje. Dobrodošli!

  
Dobitnici Rektorove nagrade sa FSB-a

Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2012./2013. sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje su studenti Amalija Vugrinčić i Lidija Levačić, za rad pod naslovom ''Nanostrukturirani sol-gel TiO2-ZrO2 filmovi: priprava, karakterizacija i povećanje otpornosti na koroziju nehrđajućeg čelika'', mentorica prof. dr. sc. Lidija Ćurković, Anđelo Živalj i Marin Lukas, za rad pod naslovom ''Konstrukcija i vođenje daljinski upravljanog podvodnog vozila'', mentor prof. dr. sc. Mladen Crneković, Vladimir Smojver, za rad pod naslovom ''Dinamika procesa stvaranja ideja u timskom razvoju proizvoda'', mentori prof. dr. sc. Mario Štorga i prof. dr. sc. Phil Cash, sa Danskog tehničkog sveučilišta,  i Igor Bolteković Tkalec, za rad pod naslovom ''Udaljeni nadzor vibracijskog stanja stroja'', mentor doc. dr. sc. Dragutin Lisjak.

  
Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2012./2013

Objavljena su imena dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2012./2013. Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u četvrtak, 20. lipnja 2013. u 11,00 sati u dvorani Auditorium Maximum (D1 i D2) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.  Na dan dodjele nagrada studenti trebaju doći na Fakultet elektrotehnike i računarstva najkasnije do 10 sati. Prigodom svečane dodjele nagrada na Fakultetu elektrotehnike i računarstva biti će organizirana i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade koja će biti otvorena od 20. do 27. lipnja 2013. Popis dobitnika Rektorove nagrade i upute za postavljanje postera možete vidjeti u privitku.

  
MIKRA traži apsolventa strojarstva za rad na tehničkoj dokumentaciji

Tvrtka MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži apsolventa strojarstva za rad na tehničkoj dokumentaciji. Zainteresirani kandidati mogu se javiti e-mailom s kratkim opisom dosadašnjih aktivnosti (smjer studija, poznavanje jezika, sklonosti) na adresu: domagoj.brozovic@mikra.hr. Više informacija u privitku.

  
Projekti NEWFEPPRO

Pokrenuta je mrežna stranica projekta NEWFELPRO! Slijedeći poveznicu www.newfelpro.hr možete saznati sve relevantne informacije o projektu, shemama stipendiranja, načinu prijave te svim ostalim događanjima vezanima uz projekt. U prilogu su prezentacije projekta na hrvatskom i engleskom jeziku, koje možete proslijediti svim zainteresiranim kolegicama i kolegama u RH i u inozemstvu.

  
Matija HOIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak,  20. lipnja  2013. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Matije Hoića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''EKSPERIMENTALNA IDENTIFIKACIJA I MODELIRANJE DINAMIKE SUHE DVOSTRUKE SPOJKE S ELEKTROMEHANIČKIM AKTUATORIMA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Zvonko Herold.

  
Studentska radionica: POLIMERI iz perspektive kemičara i strojara

Radi promicanja interdisciplinarnog pristupa i umreživanja studenata, pozivaju se svi studenti dodiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija i svi zainteresirani na radionicu POLIMERI iz perspektive kemičara i strojara. Radionica će se održati 17.06.2013. u 10 sati na FKIT-u, Marulićev trg 20, 1 kat. Sudjelovanje je besplatno. Program se nalazi u privitku.
Dr. sc. Ana Pilipović

  
Nenad Panić: Doktorski rad

Doktorski rad Nenada Panića pod naslovom "Trošenje bokova kola pužnih prijenosnika" (mentor prof.dr.sc. Milan Opalić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Vladimir MILIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 19. lipnja 2013. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Vladimira Milića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MINIMAKS OPTIMALNO UPRAVLJANJE NELINEARNIM  DINAMIČKIM SUSTAVIMA''. Mentor doktorskog rada je doc. dr. sc. Josip Kasać.

  
Raspored predstavljanja smjerova studija strojarstva:

PONEDJELJAK, 10. lipnja 2013., južna zgrada, učionica B-5
- 13:00-14:00 Brodostrojarski smjer
PONEDJELJAK, 10. lipnja 2013., južna zgrada, dvorana B
- 14:00-15:00 Proizvodno inženjerstvo
- 15:00-16:00 Konstrukcijski smjer
- 16:00-17:00 Procesno-energetski smjer
UTORAK, 11. lipnja 2013., sjeverna zgrada, predavaonica 2
- 14:00-15:00 Inženjerstvo materijala
- 15:00-16:00 Računalno inženjerstvo
SRIJEDA, 12. lipnja 2013., sjeverna zgrada, predavaonica 1
- 13:00-14:00 Mehatronika i robotika
- 14:00-15:00 Industrijsko inženjerstvo i menadžment 
ČETVRTAK, 13. lipnja 2013., južna zgrada, crtaonica S-22
- 15:00-16:00 Inženjersko modeliranje i računalne simulacije

  
Drugi rezultati Natječaja - Erasmus studijski boravak (SMS) - ak. god. 2013./14.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je druge rezultate Natječaja za sudjelovanje u Programu Erasmus za studente Sveučilišta u Zagrebu u svrhu studijskog boravka. Fakultetu nije dodijeljeno niti jedno dodatno financirano mjesto. Tablica rezultata nalazi se u privitku kao i izmijenjene upute za odabrane studente.

  
REZULTATI natječaja ERASMUS – stručna praksa - za ak.godinu 2012./13. – konačni rezultati

Natječaj za sudjelovanje u Programu Erasmus za studente – stručna praksa objavljen je u lipnju 2012. godine. Produžetak natječaja objavljen je 15.04.2013. godine. Konačni rezultati su objavljeni na internetskoj stranici Sveučilišta.

  
Natječaj za najbolji e-kolegij FSB-a u ak. godini 2012./2013.

Objavljen je Natječaj za dodjelu nagrade najbolji e-kolegij FSB-a za akademsku godinu 2012./2013. Prijava kolegija na natječaj obavlja se slanjem prijave e-mailom do 17. srpnja 2013. godine. U privitku je tekst natječaja i obrazac za prijavu e-kolegija na natječaj. Više informacija potražite na portalu Povjerenstva za e-učenje.

  
Projekt NEWFELPRO - prezentacije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organiziralo je radionicu za NEWFELPRO projekt na Sveučilištu u Zagrebu. U okviru NEWFELPRO projekta moguće je ostvariti pravo na stipendije za: odlaznu mobilnost (16 ili 36 mjeseci), dolaznu mobilnost (12 ili 24 mjeseca) i reintegracijsku - za povratak znanstvenika u RH (24 mjeseca). Više informacija nalazi se u prezentaciji u prilogu. Dodatne informacije možete dobiti na kontakt adresama u prezentaciji.

  
Obavijest o donošenju dokumenata za prijavu znanstvenih centara izvrsnosti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje započela je pripremu za pokretanje postupka vrednovanja prijava u svrhu osnivanja znanstvenih centara izvrsnosti u Republici Hrvatskoj. Više informacija o nalazi se u privitku. Poziv za predlaganje prijava Agencija će objaviti uskoro, najkasnije u roku od mjesec dana. Više o znanstvenim centrima izvrsnosti, zakonskoj regulativi, dokumentima, prijavi i novostima možete saznati na mrežnoj stranici www.zci.hr, te na adresama akreditacija-znanost@azvo.hr i ured@azvo.hr, odnosno kontaktom na brojeve telefona 01 6274 853 i 01 6274 860.

  
Predavanje: Corporate Environmental, Social and Financial Performance revisited: The special case of Socially Responsible Investment

Pozivaju se svi zainteresirani na predavanje „Corporate Environmental, Social and Financial Performance revisited: The special case of Socially Responsible Investment” koje će održati Prof. Dr. Eduardo Ortas Fredes sa Svečuilišta Zaragoza, gostujući istraživač u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju. Predavanje će se održati u ponedjeljak 10. lipnja u Maloj vijećnici FSB-a od 10:30-11:30 sati.

  
FSB Karting kup

U subotu 8. 6. 2013. g. na Karting Centru Zagreb u Španskom u organizaciji Hrvatske Studentske Asocijacije Strojarskih Fakulteta održati će se 9. FSB Karting kup. Prijavljeno je 10 ekipa studenata i 10 ekipa zaposlenika i tvrtki. Stoga se očekuju dvije zanimljive utrke s brojnim uzbuđenjima. Pozivamo sve zainteresirane da se dođu družiti sa sudionicima i uživati u uzbudljivim utrkama. Satnica natjecanja nalazi se u prilogu.

  
Reprezentacija FSB-a osvojila prvenstvo Sveučilišta u atletici

Na Prvenstvu Sveučilišta u Zagrebu u atletici reprezentacija Fakulteta strojarstva i brodogradnje osvojila je prvo mjesto. U konkurenciji 11 visokoškolskih ustanova zlato u ukupnom poretku za FSB osvojili su: Monico Pongrac (100m 1.mjesto, štafeta 4x100m 1.mjesto), Toni Barić (štafeta 4x100m 1.mjesto, 400m 2.mjesto, 1500m 3.mjesto), Ivo Marić (1500m 2.mjesto), Roko Rudić (kugla 1.mjesto), Antonio Vlašić (skok u dalj 2.mjesto), Ivan Matić, Matej Kovačić (kugla 1.mjesto), Matko Ribičić, Josip Krajnović, Bojan Maračić (kugla 1.mjesto), Marin Mustać i Matija Juraić.

Čestitamo našim studentima!

  
IFHTSE konferencija 2013.

Hrvatsko društvo za toplinsku obradu i inžinjerstvo površina- HDTOIP organizira pod pokroviteljstvom svjetske federacije International Federation for Heat Treatment– IFHTSE, međunarodnu konferenciju u Cavtatu od 11. do 14. lipnja 2013. godine. Konferencija je organizirana također i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Ruske Federacije u akademskoj godini 2013./2014.

Ministarstvo obrazovanja i znanosti Ruske Federacije dodjeljuje hrvatskim državljanima 2 stipendije za 2013./2014. akademsku godinu i to za cjelokupni studij završetkom kojeg se stječe stupanj specijaliste određenog područja ili prvostupnika ili magistra znanosti i za poslijediplomski ili doktorski studij. Rok za prijavu je 18. lipnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici MZOS-a.

  
Javni poziv za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT) za 2013. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT) za 2013. godinu. Rok za prijavu je 18. lipnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici MZOS-a.

  
Stipendija za zimski semestar 2013./2014. na Sveučilištu u Pečuhu

Sveučilište u Pečuhu i Grad Pečuh raspisali su natječaj za dodjelu 2 stipendije za zimski semestar 2013./2014. za studente sveučilišta Rektorske konferencije sveučilišta Alpe-Jadran, kojoj pripada i Sveučilište u Zagrebu. Stipendija se dodjeljuje za pohađanje kolegija na Sveučilištu u Pečuhu koji donose ECTS bodove, za razdoblje od 4 do 5 mjeseca, a iznosi 1000 EUR. Više informacija nalazi se u privitku i ovdje. Rok za prijavu je 1. srpnja 2013. godine.

  
Out of the Box Summer School - Motovun

Sveučilište u Mariboru i Sveučilište u Zagrebu organiziraju Out of the Box Summer School na temu »What is waste and what to do with it?« koja će se održati u Motovunu, od 1. do 13. rujna 2013. godine. Prijaviti se mogu studenti diplomskog i poslijediplomskog studija, a više informacija nalazi se na http://summer.outofthebox.si/. Smještaj i prehranu omogućuju organizatori, a školarina se ne plaća. 

  
Aktualna studentska tribina FSB-a: Upisi u smjerove, participacija, akademski kalendar

U petak, 07.06.2013. godine u 15:00 sati u dvorani A FSB-a održat će se Aktualna studentska tribina na kojoj će dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica Studentske službe odgovarati na pitanja vezana uz upise u smjerove preddiplomskog studija strojarstva, model izračuna i plaćanja participacije i pitanja vezana uz akademski kalendar 2013./2014.

  
Predavanje akademika Božidara Liščića: Inženjerstvo deformacija u suvremenoj metaloprerađivačkoj industriji

U prilogu se nalazi poziv na predavanje akademika Božidara Liščića pod naslovom INŽENJERSTVO DEFORMACIJA U SUVREMENOJ METALOPRERAĐIVAČKOJ INDUSTRIJI koje će se održati u utorak 4. lipnja 2013. s početkom u 18.00 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovu trgu 14. Predavanje organizira Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. 

  
Energy savings in waste water treatment

U sklopu aktivnosti na FP7 projektu JoRIEW (Improving capacity of Jordanian Research in Integrated Renewable Energy and Water supply), prof. dr.sc. Ammar A.T. Alkhalidi, (Hashemite University, , Jordan) će održati predavanje pod naslovom “Energy savings in waste water treatment”. Pozivamo nastavnike, studente i sve zainteresirane da prisustvuju predavanju u srijedu 5. lipnja 2013. od 10:30 sati u Maloj Vijećnici, FSB, Ivana Lučića 5. Kratki opis predavanja nalazi se u privitku.

 

  
Obavijest o promociji

U petak, 7. lipnja 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Javna prezentacija mogućnosti 3D printanja u postupcima povratnog inženjerstva i brze izrade prototipova

U utorak 4. lipnja 2013. u 14.15 sati u dvorani C na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata" i "Primijenjena fotogrametrija i 3D skeniranje", ljubaznošću tvrtke IZIT d.o.o. bit će održana jednosatna javna prezentacija mogućnosti 3D printanja u postupcima povratnog inženjerstva (Reverse Engineering) i brze izrade prototipova (Rapid Prototyping). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.
Prof. dr. sc. Damir Semenski

  
Reprezentacija FSB-a u plivanju osvojila prvo mjesto

Na Sveučilišnom prvenstvu u plivanju reprezentacija FSB-a osvojila je prvo mjesto u konkurenciji deset fakulteta (1. FSB 2. Ekonomski fakultet 3. Medicinski fakultet...).

Bodove i medalje za FSB osvajali su: Ivan Biondić (leđno 1. mjesto, delfin 2. mjesto), Viktor Franz (štafeta 1.mjesto), Saša Kužnar (štafeta 1.mjesto), Ivan Pošta (kraul 3. mjesto, štafeta 1.mjesto), Luka Krnić (štafeta 1.mjesto), Dino Zrnić (štafeta 1.mjesto), Ivan Pisk (štafeta 1.mjesto) i Luka Škugor (leđno 2. mjesto, prsno 3. mjesto).

Čestitamo našim studentima!

  
Goran Šagi, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Goran Šagi, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Višekriterijsko optimiranje u konceptualnom razvoju cestovnih vozila", 10. lipnja 2013. godine u 10,00 sati u sobi 918, južne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 5/IX kat.

  
Natječaj za radna mjesta nastavnika u znanstveno-nastavnim zvanjima

Natječaj za radna mjesta nastavnika u znanstveno-nastavnim zvanjima objavljen je u N.N. i HZZ-u , 29. svibnja 2013. godine i traje do 06. lipnja 2013. godine. Natječaj se nalazi u prilogu.

  
Terenska nastava u sklopu Savjetovanja ''Održavanje 2013''

Studenti prijavljeni za terensku nastavu u sklopu Savjetovanja "Održavanje 2013" u Šibeniku 3. - 5. lipnja, obavezni su što prije poslati e-mail sa svojim podacima na adresu hrvoje.rakic@tvz.hr. Potrebni podaci su: ime i prezime, JMBAG, broj osobne iskaznice, broj mobitela i e-mail adresa (ona koja se najčešće provjerava, kako bi se na nju moglo primiti obavijesti o točnom mjestu i vremenu polaska autobusa i druge bitne informacije o putovanju).

  
VAZNO: Studentska anketa - ocjena rada nastavnika - ljetni semestar ak.god. 2012/13

Molimo sve studente/ice da pristupe anketi i ocjene rad svojih nastavnika u ljetnom semestru ak.godine 2012./13. Anketa se provodi kroz on-line sustav ISVU od 27.05.2013. do 14.06.2013. Da bi se izbjegle gužve anketi nije moguće pristupiti putem studomata, već preko bilo kojeg računala spojenog na internet. Za pristup vam je potreban vaš identifikacijski kod, a vaše procjene nije moguće povezati s vašim identitetom. Anketa je u potpunosti anonimna.

  
Stipendije CAS-TWAS President’s Fellowship Programme

Chinese Academy of Sciences (CAS) i TWAS, the academy of sciences for the developing world objavile su natječaj za doktorske stipendije iz programa CAS-TWAS President’s Fellowship Programme. Rok za prijavu je 15. lipnja 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Styrian Job-Recruiting Day Croatia

U auli Fakulteta elektrotehnike i računarstva, 6. lipnja 2013. godine održat će se Styrian Job-Recruiting Day Croatia. Radi se o projektu u kojem sudjeljuju udruge IAESTE, BEST, eSTUDENT i IEEE, koji omogućuje studentima i diplomiranima da se zaposle i rade u Austriji ili u nekoj drugoj zemlji čije je sjedište u Grazu. Zainteresirani se mogu javiti na neki od profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com, te pristupiti razgovoru za posao u jednoj ili više navedenih tvrtki. Rok za slanje dokumentacije je 4. lipnja 2013. godine. Raspored događanja nalazi se u privitku.

  
Seminar: Servohidraulika

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Centar za transfer tehnologije d.o.o., Zagreb, organiziraju jednodnevni seminar SERVOHIDRAULIKA, 18. 06. 2013. godine u predavaonici II, FSB, sjeverna zgrada, I kat, I. Lučića 1. Prijava za seminar nalazi se ovdje.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940