Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Huber tehnološka nagrada – Budućnost voda

Tvrtka „Huber“ SE iz Njemačke poziva sve zainteresirane studente preddiplomskog i diplomskog studija na sudjelovanje u natječaju za tehnološku nagradu „Budućnost voda“. Nagradni fond iznosi 10.000 EUR, a sudjelovanje je omogućeno studentima iz cijelog svijeta. Na natječaj se potrebno prijaviti s temom „Iskorištenje tvari i energije iz otpadnih voda“. Studenti ili grupe studenata mogu sudjelovati s idejama, konceptom, prijedlozima ili diplomskim radovima koji obrađuju navedenu temu. Više detalja nalazi se u dokumentima u prilogu, dok je informaciju o proizvodnom programu tvrtke moguće naći na www.huber.de. Rok za prijavu je 28.02.2014.

  
Darko GUNJAČA: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U srijedu, 11. prosinca 2013. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Darka Gunjače, dipl. ing. brodogradnje na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''STRUKTURNA ANALIZA RAMPE ZA POLAGANJE CJEVOVODA NA MORSKO DNO''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Smiljko Rudan.

  
Produžen rok za prijavu na natječaj za stipendiju Zaklade Naumann-Etienne

Rok prijave na natječaj za stipendiju Zaklade Naumann-Etienne za diplomski studij na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD za ak. god. 2014./15. produžen je do nedjelje, 8. prosinca 2013.
Natječaj je objavljen na poveznici http://www.unizg.hr/vijest/article/stipendija-za-studij-na-georgia-institute-of-technology/Dodatne informacije možete naći u prilogu.

  
Eduard Marenić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Eduard Marenić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom: Modeliranje prijelaza s atomističkoga modela na makro razinu u mehanici čvrstih tijela (Atomistic-to-continuum modeling in solid mechanics), dana 11. prosinca 2013. godine u 11,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat. 

  
Probni pristup časopisima: AIAA Journal, Journal of Propulsion and Power, Journal of Thermophysics and Heat Transfer

Fakultetu strojarstva i brodogradnje omogućen je pristup bibliografskoj bazi AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) i to za časopise: AIAA Journal, Journal of Propulsion and Power, Journal of Thermophysics and Heat Transfer. AIAA je glavni izdavač u području zrakoplovnog i svemirskog inženjerstva te pripadajućih tehnologija. Pristup bazi moguć je do 31. prosinca 2013. s računala u IP rasponu FSB-a.

  
Poziv brodomaketarima i brodomodelarima na Skupštinu Sveučilišnog nautičkog kluba

Pozivaju se brodomaketari i brodomodelari, studenti i nastavnici fakulteta koji žele sudjelovati u radu brodomaketarske sekcije, da u utorak 10. prosinca 2013. godine nazoče skupštini članova i prijatelja SVEUČILIŠNOG NAUTIČKOG KLUBA Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Sastanak će se održati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ulici Ivana Lučića 5 u Zagrebu, s početkom u 12 sati.
Kalman Žiha

  
Tea Žakula: Prezentacija doktorskog rada

Tea Žakula, PhD, održat će prezentaciju svog doktorskog rada pod naslovom "Prediktivno upravljanje modelom za energetski efikasno hlađenje i odvlaživanje zgrada“, kojeg je obranila 3. svibnja 2013. na Massachusetts Institute of Technology, SAD. Prezentacija će se održati 11. prosinca 2013. godine (srijeda) u 12,00 sati,  u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta (3. kat). Mentor doktorskog rada bio je prof. Leslie Norford (MIT, SAD), a sažetak istraživanja (na engleskom) nalazi se u privitku.

  
Natječaj za izbor u znanstveno-nastavna, suradnička i naslovna zvanja

Natječaj za izbor nastavnika na radna mjesta u znanstveno-nastava i suradnička zvanja, i izbor u naslovna zvanja, objavljen je u Večernjem listu 02. prosinca 2013. godine i nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren 30 dana.

  
Obavijest o promociji

U petak, 6. prosinca 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Termotehničari posjetili ULO hladnjače za jabuke i kruške u Soblincu

U sklopu Terenske nastave studenti V. godine termotehničkog usmjerenja FSB-a kroz program kolegija Projektiranje rashladnih sustava posjetili su u četvrtak 21.11.2013. ULO hladnjače u Soblincu/Sesvete. ULO tehnologija koristi se za dugotrajno čuvanje voća i povrća. U strogo kontroliranoj atmosferi, u kojoj se osim temperature i vlažnosti zraka kontroliraju koncentracija kisika (cca 1%) i ugljičnog dioksida (od 1 do 3 %) kako bi se usporio proces disanja ploda te dugotrajno zadržala kvaliteta robe. Više detalja o posjetu sa slikama u prilogu.

  
SUPEUS CASE STUDY 2013

SUPEUS CASE STUDY 2013 je projekt osmišljen za studente tehničkih fakulteta od strane studentske udruge SUPEUS, čije puno ime glasi Studentska udruga za energetsku učinkovitost i savjetovanje. Kao što ime govori, bavimo se promicanjem energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije. Stoga su i radionice, koje smo pripremili za vas vezane uz ta područja.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje smo pripremili predavanje i radionicu pod temom "Solarni kolektori i CO2", 03.12.2013. s početkom u 16 sati u Plavoj dvorani. Predavač je izv. prof. dr.sc. Damir Dović, dipl.ing. Više detalja možete naći u prilogu ove vijesti.

  
Ankica Đukić, dipl.ing.zrakoplovstva, obrana doktorskog rada

Ankica Đukić, dipl.ing.zrakoplovstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Proizvodnja vodika elektrolizom vode pomoću sunčeve energije i fotonaponskoga modula" dana 04. prosinca 2013. godine u 10,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/III kat. 

  
Studenti FSB-a na EuroBelgrade

Od 10.-14. listopada 2013. studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje nastupili su na međunarodnom turniru EuroBelgrade. U konkurenciji 30 Sveučilišta iz Europe rukometna reprezentacija FSB-a osvojila je izvrsno 2. mjesto, a košarkaška reprezentacija s omjerom 2/2 završili su natjecanje u skupini. Rukometaši su nastupili u sastavu: Ivan Čveljo, Valentino Valentaković, Roko Vrdoljak-Colo, Bruno Vojvodić, Dominik Barun, Ivan Kovačević, Filip Surjak, Filip Hlapčić, Matija Čića, Vanja Kušen, Matija Martan, Marko Šaban, Igor Zrakić, Tibor Bešenić, Emil Haček, Faruk Kapo, Dino Crnčević.Voditelj rukometne reprezentacije: Bruno Vojvodić. Čestitamo našim studentima sportašima.

  
Natječaj Saveza za energetiku Hrvatske za stipendije studentima za zanimanje u području zelenog gospodarstva

Savez za energetiku Hrvatske objavio je 25. studenoga 2013. godine Javni natječaj za dodjelu godišnjih stipendija za 2014. godinu za sljedeće programe: GREENVEST+ - program potpore studentima preddiplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva te GREENVEST++ - program potpore studentima diplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva koji namjeravaju pokrenuti samostalnu poslovnu aktivnost u sektoru zelenog gospodarstva. Prijave na natječaj zaprimaju se u roku 15 dana od dana objave, a podnose se isključivo putem službenih obrazaca Saveza za energetiku Hrvatske. Obrasci se nalaze u privitku a mogu se preuzeti na i na portalu croenergo.eu, a pozivom na broj telefona 01-6441-445 moguće je zatražiti da budu poslani e-poštom ili poštom na adresu tražitelja. Više o natječaju možete pročitati u privitku.

  
Darko IVANČEVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 4. prosinca 2013. u 12,00 sati, u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Darka Ivančevića, mag. ing. zrakoplovnog inženjerstva pod naslovom:''NUMERIČKA ANALIZA OŠTEĆENJA KOMPOZITNIH ZRAKOPLOVNIH KONSTRUKCIJA PRIMJENOM VIŠERAZINSKIH METODA''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Ivica Smojver.

  

U srijedu, 4. prosinca 2013. u 12,00 sati, u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Darka Ivančevića, mag. ing. zrakoplovnog inženjerstva pod naslovom:''NUMERIČKA ANALIZA OŠTEĆENJA KOMPOZITNIH ZRAKOPLOVNIH KONSTRUKCIJA PRIMJENOM VIŠERAZINSKIH METODA''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Ivica Smojver. 

  
Završno predstavljanje projekata Zavoda za materijale i obilazak laboratorija

U ponedjeljak, 9. prosinca 2013. od 9.15 do 10.00 sati u Velikoj vijećnici održat će se predstavljanje dvaju projekata Zavoda za materijale. Projekt „Razvoj procesa lijevanja kompozitne keramike“, kojeg financira Fond za razvoj Sveučilišta (1.1.2012.-1.1.2013.) predstavit će prof. dr. sc. Lidija Ćurković, dok će projekt pod nazivom „Dinamičko mehanička analiza polimera i kompozita“, financiran od Hrvatske zaklade za znanost (1.7.2010.-31.12.2013.) predstaviti doc. dr. sc. Tatjana Haramina. Voditeljice projekata predstavit će novu laboratorijsku opremu i rezultate proizašle iz ovih projekata. Pozvani su svi zainteresirani, a po završetku predstavljanja organizirat će se obilazak Laboratorija za nemetale i Laboratorija za analizu materijala u kojima je ova oprema smještena.

  
Natječaj za mobilnost istraživača 2013.

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za mobilnost istraživača za 2013. godinu.  Za mobilnost istraživača, temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015., predviđeno je 1 milijun kuna za 2013. godinu, koje će se dodijeliti kroz dvije vrste potpora: Potpora Konferencije i Potpora Suradnja. Sve informacije možete pronaći u prilogu. 

  
Natječaj za mobilnost istraživača

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za mobilnost istraživača za 2013. godinu. Za mobilnost istraživača, temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015., predviđeno je 1 milijun kuna za 2013. godinu, koje će se dodijeliti kroz dvije vrste potpora: Potpora Konferencije i Potpora Suradnja

Sve informacije možete pronaći u privitku.

  
Natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini. Rok za prijavu je 09. prosinca, odnosno, 10. sijecnja 2014. Sve informacije nalaze se u privitku. 

  
Rukometna reprezentacija FSB-a osvojila drugo mjesto na EuroBelgrade-u
  
Obavijest o obvezi dostavljanja izvješća za znanstvene skupove, znanstvenostručne skupove i škole, sufinancirane i održane u 2013. godini

U privitku je detaljna uputa o obvezi dostavljanja izvješća za znanstvene skupove, znanstvenostručne skupove i škole, sufinancirane i održane u 2013. godini s rokovima i adresom za dostavu.

  
MIKRA - natječaj za zapošljavanje procesnog inženjera

Zbog povećanja opsega posla, tvrtka MIKRA d.o.o. objavila je natječaj za procesnog inženjega/inženjerku. Uvjeti zapošljavanja, opis radnog mjesta i kompetencija, nalaze se u prilogu oglasa. 

  
Springer - probni pristup do 31. siječnja 2014.

Akademskoj zajednici Hrvatske osiguran je probni pristup dijelu baze izdavača Springer (2400 naslova recenziranih časopisa i knjige iz 2013. godine). Pristup bazi reguliran je rasponom IP adresa.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Poziv na radionicu mreže Demola

Sveučilište u Zagrebu sudjeluje u projektu „Co-operation of SEE science parks for the promotion of transnational market uptake of R&D results and technologies by SMEs“ (SEETechnology). Projekt se financira iz programa South East Europe (SEE) transnacionalne suradnje. U okviru ovoga projekta predstavit će se mreža Demola iz Finske. U sklopu Demole u čijoj je mreži 1500 studenata, 250 projekata i 6 centara (Tampere, Vilnius, Oulu, Budimpešta, istočna Švedska i zapadna Švedska) sveučilišni studenti razvijaju proizvode i usluge zajedno s tvrtkama te na taj način pridonose rješavanju stvarnih problema. Prijavnica se nalazi u prilogu.

  
Poziv na godišnju skupštinu Sveučilišnog nautičkog kluba Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Poštovani članovi Sveučilišnog nautičkog kluba FSB i oni koji će to tek postati, u utorak 10. prosinca 2013. godine SVEUČILIŠNI NAUTIČKI KLUB Fakulteta strojarstva i brodogradnje organizira godišnji susret članova i prijatelja Kluba. Sastanak će se održati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ulici Ivana Lučića 5 u Zagrebu, s početkom u 12 sati.
Poziv s prijedlogom programa nalazi se na stranicama Kluba.

  
Nastup FSB-a na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Na 18. Smotri Sveučilišta u Zagrebu održanoj od 14. do 16. studenog 2013. u Boćarskom domu na Prisavlju nastup i štand FSB-a bio je izvrsno posjećen i zapažen. Potvrda tome je priznanje rektora Sveučilišta prof. dr. sc. Alekse Bjeliša za originalnost u nastupu. Više informacija i fotografije možete naći na facebook stranici Svi na FSB.
Povjerenstvo za odnose s javnošću. 

  
Prezentacija projekta Membrain

Pozivaju se studenti viših godina Procesno-energetskog smjera da se uključe u sveučilišni studentski projekt Membrain za natjecanje Solar Decathlon - Pariz 2014. Kratka prezentacija projekta Membrain biti će održana u dvorani E,  petak 22.11.2013. u 12.00 sati s ciljem popunjavanja tima.

  
Rudolf Tomić: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 27. studenoga 2013. u 10,00 sati, u sobi S 918 na Katedri za motore i vozila,  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Rudolfa Tomića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom:''MODEL DETONANTNOG IZGARANJA U OTTOVOM MOTORU''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Zoran Lulić.

  
Petar Ilinčić: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 27. studenoga 2013. u 9,00 sati, u sobi S 918 na Katedri za motore i vozila,  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Petra Ilinčića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''VIŠEZONSKI SIMULACIJSKI MODEL HCCI MOTORA SA SEGREGIRANIM RJEŠAVANJEM''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Zoran Lulić.

  
Godišnja skupština Hrvatskog društva za mehaniku
Pozivamo Vas na Godišnju skupštinu Hrvatskog društva za mehaniku, koja će se održati u četvrtak 5. prosinca 2013. u 13:15 sati u Vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 (prizemlje-lijevo). Više u privitku ...
  
Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2013. godini

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, raspisalo je natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2013. godini. Dopis Društva i tekst natječaja nalazi se u prilogu obavijesti.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 1. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 21. studenog 2013. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
MIKRA - natječaj za dodjelu stipendija

Tvrtka MIKRA d.o.o. raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za studentice i studente III semestra diplomskog studija ili apsolvente. Rok za prijavu na natječaj je 12. prosinca 2013. Potpuni tekst natječaja možete pronaći u prilogu. 

  
ERASMUS - Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2013./14.

Na temelju Odluke Agencije za mobilnost i programe EU o prihvaćanju prijave za dodjelu financijske potpore na natječaj za 2013. godinu za Erasmus, Sveučilište u Zagrebu raspisalo je  Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus u akademskoj godini 2013./14. Rok za prijave: 2. prosinac 2013. godine u 12:00 sati. Sve informacije se mogu pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

  
Poziv na okrugli stol - RAZGOVOR KIBORGA, ROBOTA I AVATARA

Stanovništvo živi sve dulje i sve češće se zamjenjuju izvorni organi i udovi onima od proizvedenih dijelova, dolazi do kiborgizacije. Počinje se izgrađivati još jedna nova kultura, ona avatara, likova koji postoje samo na zaslonima računala. Već sada veliki broj korisnika računala živi u tzv. drugom životu, sami u svojoj sobi, potencijalno u dodiru s mnogima. Ovaj razgovor je moguć već danas a obilježavat će razvoj čovječanstva sve više u narednim razdoblju. Predavači/ce su Igor Čatić, Dijana Bahtijari, Ivana Greguric, a okrugli stol će se održati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1, Zagreb, 28. studenog s početkom u 18 sati. 

  
Let's go supersonic

Tradicionalno predavanje za brucoše 'Let's go supersonic' održat će se 15.11.2013. (petak) u učioni S4 (nasuprot ulaza u menzu) s početkom u 12:00. Na predavanju će se studentima ukratko ispričati o djelovanju i projektima Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva te o samom smjeru zrakoplovstva na našem fakultetu, a nakon toga će se održati upisivanje novih članova i neformalno druženje. Predavanje je prvenstveno namijenjeno brucošima FSBa, ali pozivaju se svi zainteresirani studenti da dođu i istraže nova područja.

  
Prijave za BEST stručne seminare

BEST-ovi seminari se održavaju u četiri godišnja doba – jesen, zima, proljeće i ljeto, te se zbog toga cjelokupni program naziva Vivaldi. Namijenjeni su studentima tehničkih i tehnoloških fakulteta te traju jedan do dva tjedna. Na njima sudjeluju studenti s 94 sveučilišta diljem Europe. Prijave za seminare su otvorene do 1. prosinca 2013. a svi detalji se mogu saznati na mrežnim stranicama udruge BEST

  
1. otvoreni dani 3D ispisa

Skup otvoren za javnost  održava se od 14. i 15. studenog 2013. u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i udruge FabLab, na adresi fakulteta, Kačićeva 26, Zagreb. Prateći suvremene trendove i tehnologije sudionici će podijeliti saznanja i informacije o stolnim 3D pisačima, njihovoj primjeni, korisnosti i dostupnosti. Prvog dana će se održati nekoliko kratkih informativnih izlaganja (11:00-13:00), a oba dana moći će se vidjeti stolni 3D pisači u radu, te raspitati o samoj tehnologiji. Dodatne informacije i raspored možete pronaći ovdje.

  
1. otvoreni dani 3D ispisa

Skup otvoren za javnost  održava se od 14. i 15. studenog 2013. u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i udruge FabLab, na adresi fakulteta, Kačićeva 26, Zagreb. Prateći suvremene trendove i tehnologije sudionici će podijeliti saznanja i informacije o stolnim 3D pisačima, njihovoj primjeni, korisnosti i dostupnosti. Prvog dana će se održati nekoliko kratkih informativnih izlaganja (11:00-13:00), a oba dana moći će se vidjeti stolni 3D pisači u radu, te raspitati o samoj tehnologiji. 

  
Stipendije za studente i nastavnike-Basileus V-zemlje Zapadnog Balkana

Raspisan je Natječaj za akademsku razmjenu (studenti, istraživači, nastavno i nenastavno osoblje) u okviru projekta Erasmus Mundus-aktivnost 2: LOT 7: Basileus V - Balkans Academic Scheme for the Internationalisation of Learning in cooperation with EU universities - Strand 1 - Lot 7 (Western Balkans). Natječaj i prijava dostupni su na www.basileus.ugent.be, a natječaj ostaje otvoren do 2. veljače 2014., 23:59 GMT.

  
Dan otvorenih vrata FSB-a

Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji će se održati u petak 15.11.2013. u 13.30. Obilazak uključuje kratko predstavljanje fakulteta, posjet Laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratoriju za motore i vozila i Laboratoriju za zavarivanje te obilazak A dvorane i knjižnice Fakulteta. Okupljanje zainteresiranih je ispred sjeverne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 1.

  
Programi Centra za industrijsku suradnju EU-Japan

Centar za industrijsku suradnju EU-Japan osnovan je 1987. godine kao zajedničko tijelo Europske komisije i japanskog Ministarstva gospodarstva i najstarija je organizacija te vrste u Aziji. Jedan od Centrovih najstarijih progama je program razmjene studenata Vulcanus in Japan. Radi se o u cijelosti stipendiranom programu čiji je smisao pružiti studentima kasnijih godina studija inžinjerskih i tehnoloških fakulteta iz EU iskustvo života u Japanu i rada u japanskom poslovnom sektoru. Drugi program se zove Minerva EU-Japan Fellowship Programme. Detalji o svim programima stipendiranja mogu se pronaći na http://www.eu-japan.eu.
Kontakt e-mail adresa je Tokyo@mvep.hr.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Tatjana Haramina: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Dinamičko-mehanička analiza polimera". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložit će doc. dr. sc. Tatjana Haramina, voditeljica Laboratorija za nemetale, FSB Zagreb. Predavanje će se održati u četvrtak 14. studenoga 2013. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju moće se naći u privitku ili na stranici društva www.csm.hr.

  
INA Stipendija

Jutarnji list u suradnji s Inom raspisao je peti po redu natječaj INA Stipendija u kojem dodjeljuje 10 stipendija najstudentima. Cilj ovog natječaja je potaknuti studente na aktivno uključivanje u rad znanstvene zajednice te razvoj novih znanstvenih projekata, ali isto tako olakšati njihovo školovanje dodjelom novčanih stipendija i pružiti im mogućost realizacije stručne prakse u INI. Traže se najbolji i najinventivniji stručni radovi, projekti, seminari ili ideje čija praktična primjena će unaprijediti ili poboljšati proces proizvodnje u svom području / pomoći u zaštiti okoliša / ili jednostavno donijeti novitet u proizvodnji i poslovanju, a posebno se želi  stimulirati  ‘brucoše’ koji još nemaju iskustva u izradi projekata da se uključe u INA Stipendija projekt. O samim radovima odlučivati će stručni žiri sastavljen od predstavnika svih fakulteta, predstavnika Ine i Jutarnjeg lista. Više možete vidjeti u privitku.

  
Rezultati natječaja za najbolji e-kolegij Fakulteta strojarstva i brodogradnje u 2012/2013.

Nagrada za najbolji e-kolegij Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ak.godini 2012./2013. dodijeljena je kolegiju Matematika II (autori: doc. dr. sc. Jadranka Mićić Hot, doc. dr. sc. Julije Jakšetić). Nagrada za pedagoško-didaktičko oblikovanje e-kolegija u ak.godini 2012./2013. dodijeljena je kolegiju Toplinska obrada i površinska zaštita (autori: izv. prof. dr. sc. Vesna Alar, prof. dr. sc. Franjo Cajner, dr. sc. Ivan Stojanović, Saša Kovačić, Ivan Kumić). Čestitke autorima!

  
Info dan za doktorande Sveučilišta U Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu, u sklopu programa Tjedna Sveučilišta, organizira Info dan za doktorande, koji će se održati 12. studenoga 2013. na Sveučilištu u Zagrebu, Zvonimirova 8. Info dan namijenjen je prvenstveno doktorandima koji su tek upisali doktorski studij, s ciljem što boljeg informiranja doktoranada o načinu na koji su doktorski studiji organizirani na Sveučilištu u Zagrebu, o istraživanju na doktorskom studiju i o suradnji s mentorom. Objava poziva, program i obrazac za prijavu nalaze se na poveznici: http://doktorski.unizg.hr/dokt/radionice/info_dan .

  
2.3 teraflopno GPU računalo na FSB-u - puštanje u rad

U petak 8.11.2013. u 14:00 sati u sobi 801, južna zgrada FSB-a, uz kratku ceremoniju pustit ćemo u rad novo računalo visokih performansi koje koristi grafičke ko-procesore (GPU).
Računalo je nabavljeno kroz suradnju kolega s FSB-a s tvrtkom NVIDIA i ima formalne performanse koje su 50 puta veće od prethodne generacije računala koje smo koristili. Ovo računalo će se uglavno koristiti za numeričke simulacije u mehanici fluida i povezanim područjima.
Prof. dr. sc Hrvoje Jasak

  
Matematički kolokvij u Osijeku: Numerička integracija dinamike više tijela na mnogostrukostima

Prof. dr. sc. Zdravko Terze gostovat će na Matematičkom kolokviju Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku 14. studenog 2013. godine s pozvanim predavanjem 'Numerička integracija dinamike više tijela na mnogostrukostima i Lievim grupama'. Više detalja na web stranici.

  
Podjela završnih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli završnih zadataka.

  
Centar za e-učenje, SRCE: radionice na temu e-učenja u studenom

Centar za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu u okviru Tjedna Sveučilišta i Smotre Sveučilišta organizira radionice na temu e-učenja: 13.11.2013. "Dobro obrazovanje: tehnologija ili metoda?"; 14.11.2013. "Upravljanje osobnim razvojem pomoću e-portfolija"; 15.11.2013. "Kako pripremiti virtualno predavanje - webinar". Broj mjesta na radionicama je ograničen stoga odmah rezervirajte svoje mjesto i ne propustite priliku steći nova znanja i iskustva.

  
Ankica Đukić: Doktorski rad

Doktorski rad Ankice Đukić pod naslovom "Proizvodnja vodika elektrolizom vode pomoću sunčeve energije i fotonaponskog modula" (mentor prof. dr. sc. Mihajlo Firak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Brucošijada FSB-a 2013

Brucošijada FSB-a održat će se u klubu Roko u četvrtak 7.11.2013. Uz akcijske cijene pića, prisutne će zabavljati All Stars grupa. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na ulazu u južnu zgradu FSB-a od ponedjeljka 4.11.2013. do četvrtka 7.11.2013. od 9 do 15 sati. Dođite, upoznajte kolege strojare i ludo se zabavite!

  
EMSHIP - Advanced Ship Design Master Degree - dodjela studentskih stipendija

Sveučilište u Liegu (ULG), Belgija, raspisalo je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za ak.g. 2013./2014. za program EMSHIP - Advanced Ship Design Master Degree - ERASMUS MUNDUS MASTER COURSE. Nekoliko stipendija namijenjene su studentima iz Hrvatske i u potpunosti pokrivaju sve troškove za vrijeme trajanja projekta (tri semestra). Program EMSHIP prvenstveno je namijenjen tek završenim inženjerima brodostrojarstva i strojarstva koji žele steći dodatna specijalistička znanja iz područja brodogradnje kao i inženjerima brodogradnje koji žele nadopuniti stečena znanja.  Rok prijave je 31. prosinca 2013. Detaljnije informacije i prijavni obrazac nalaze se na www.EMSHIP.EU. Za dodatne informacije zainteresirani studenti mogu se obratiti na Zavod za brodogradnju.

  
EMSHIP - Advanced Ship Design Master Degree - dodjela studentskih stipendija

Sveučilište u Liegu (ULG), Belgija, raspisalo je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za ak.g. 2013./2014. za program EMSHIP - Advanced Ship Design Master Degree - ERASMUS MUNDUS MASTER COURSE. Nekoliko stipendija namijenjene su studentima iz Hrvatske i u potpunosti pokrivaju sve troškove za vrijeme trajanja projekta (tri semestra). Program EMSHIP prvenstveno je namijenjen tek završenim inženjerima brodostrojarstva i strojarstva koji žele steći dodatna specijalistička znanja iz područja brodogradnje kao i inženjerima brodogradnje koji žele nadopuniti stečena znanja.  Rok prijave je 31. prosinca 2013. Detaljnije informacije i prijavni obrazac nalaze se na www.EMSHIP.EU. Za dodatne informacije zainteresirani studenti mogu se obratiti na Zavod za brodogradnju.

 

  
Eduard Marenić: Doktrorski rad

Doktorski rad Eduarda Marenića pod naslovom "Atomistic-to-continuum modeling in solid Mechanics" (mentori prof. dr. sc. Jurica Sorić i prof. dr. sc. Adnan Ibrahimbegović) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Izložba u GALERIJI FSB-a: Bol/Pain

Pozivamo vas u GALERIJU FSB-a na otvorenje Izložbe listova iz grafičke mape Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i CEPAMET-a Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Otvorenje izložbe će se održati u GALERIJI FSB-a, južna zgrada, u četvrtak, 7. studenog 2013. godine u 17 sati.
Povjerenstvo za odnose s javnošću

  
Maro Ćorak: Doktorski rad

Doktorski rad Mare Ćorka pod naslovom "Probabilistic combination of wave and whipping bending moments on ship structure" (mentori prof.dr.sc. Joško Parunov i prof. dr. sc. Carlos Guedes Soares ) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Trening za administrativno osoblje

Budući da su nedavno na snagu stupile izmjene i dopune Zakona o strancima i Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Odsjek za EURAXESS pri Agenciji za mobilnost i programe EU organizira 11. studenog 2013. godine, od 10 do 14 sati u velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, organizira trening za administrativno osoblje zaposleno u znanstvenim institucijama kako bi se bolje upoznale s novim procedurama, a sve u svrhu internacionalizacije hrvatske znanosti. Ako ste zainteresirani kako najlakše privući izvrsne istraživače iz Europe i svijeta, kako najbolje provesti načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača, te kako objaviti natječaje na međunarodnom portalu za objavu znanstvenih radnih mjesta, EURAXESS Jobs, svakako pošaljite svoju prijavu za sudjelovanje na ovom treningu, koji će voditi djelatnici Odsjeka za EURAXESS pri Agenciji za mobilnost i programe EU, putem sljedeće poveznice.

  
Darko Gunjača: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Darka Gunjače pod naslovom "Strukturna analiza rampe za polaganje cjevovoda na morsko dno" (mentor prof. dr.sc. Smiljko Rudan) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Poziv studentima na stručnu ekskurziju

U četvrtak 7. studenoga 2013. godine u okviru IPA IIIc projekta Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija (CEEStructHealth) organizira se jednodnevna stručna ekskurzija za studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba te Građevinskog fakulteta iz Rijeke. Posjetit će se vjetroelektrana Pometeno Brdo u zaleđu Splita na kojoj su instalirani vjetroagregati tvrtke Končar. Troškovi prijevoza pokriveni su iz sredstava projekta.

  
Dan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu

Svečano obilježavanje Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu započinje u utorak 5. studenoga 2013. u 12 sati Javnom tribinom pod naslovom: Inženjeri na tržištu rada - Isplati li se trud? na kojoj će gošća-predavačica biti gđa Sanja Crnković PozaićU četvrtak i petak, 7. i 8. studenoga, održava se izložba prof. Borisa Halasza "Kak' su računali naši stari" i Dan karijera uz bogat popratni program. U četvrtak 7. studenoga u 17 sati je otvaranje izložbe grafika profesora Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u Galeriji FSB-a, a obilježavanje završava u petak 8. studenoga u 12 sati svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća. Kompletan program je u prilogu.

  
Sanja Crnković Pozaić - Tribina FSB: Inženjeri na tržištu rada - isplati li se trud?

Fakultet strojarstva i brodogradnje, u tjednu obilježavanja Dana Fakulteta, u utorak 5.11.2013. s početkom u 12 sati u dvorani A, južna zgrada FSB, Ivana Lučića 5, organizira javnu tribinu "Inženjeri na tržištu rada - isplati li se trud?".
Gošća predavač je gđa Sanja Crnković Pozaić koja je već dulji niz godina u doticaju s relevantnim podacima o zapošljavanju, trendovima i potražnji na tržištu rada, te posljedično tome od siječnja 2012. i savjetnica Ministra rada.
Tema tribine je posebno namijenjena studentima kako bi tijekom studija utemeljeno planirali razvoj osobnih kompetencija za uspješnu karijeru te da se upoznaju s projekcijama potražnje za strojarskim zanimanjima i prihodima inženjera u različitim djelatnostima i županijama u odnosu na slična zanimanja iz drugih područja. Tema je također vrlo aktualna za poslodavce i akademsku zajednicu kojima predstoji da se temeljem Europskog i Hrvatskog kvalifikacijskog okvira međusobno povežu odgovarajućim artikuliranjem u području zapošljavanja i u području visokog obrazovanja.
Veselimo se Vašem dolasku na Tribinu!
Povjerenstvo za odnose s javnošću FSB

  
Veslački susreti osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje 2013.

U subotu 26.10.2013. na Jarunu su održani 21. Veslački susreti osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje. Veslačkim susretima su prisustvovali i Rektor, prof. Aleksa Bjeliš te dopredsjednik Gradske skupštine Zagreba, g. Davor Bernardić. Ove godine pred prepunim tribinama obavljeno je i krštenje novih, obojanih vesala FSB-a. U glavnoj utrci osmeraca studenata na 2000 m prva tri mjesta zauzeli su Sveučilište u Osijeku, Univerza v Ljubljani i FESB Split; fenjer je ove godine pripao FSB-u. Zahvaljujemo svim studentima, profesorima, nastavnom osoblju i zaposlenicima FSB-a koji su svojim dolaskom podržali ovogodišnju 21. Regatu. Fotografije sa 21. Regate nalaze se u prilogu.

  
Rezultati Natječaja za najbolji e-kolegij na Sveučilištu u Zagrebu u ak. godini 2012./2013.

E-kolegiju Teorija konstruiranja autora prof. dr. sc. Marija Štorge i Stanka Škeca, mag. ing. stroj. sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje dodijeljena je druga nagrada za najbolji e-kolegij na Sveučilištu u Zagrebu u ak. godini 2012./2013. To je jedina nagrada dodijeljena na ovom natječaju. Nagrada će se uručiti na 5. sveučilišnom Danu e-učenja 12. prosinca. 2013. Čestitke autorima!

  
INFO: Plan kolokvija 1. i 3. semestar preddiplomskog studija ak.god. 2013./14.

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?stuslu pod točkom 3.5.1 možete naći plan kolokvija za 1. i 3. semestar preddiplomskog studija ak.god. 2013./14.

  
INFO: Plan kolokvija 1. i 3. semestar preddiplomskog studija ak.god. 2013./14.

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?stuslu pod točkom 3.5.1 možete naći plan kolokvija za 1. i 3. semestra prediplomskog studija ak.god. 2013./14.

  
INFO: Popis studenata prve godine preddiplomskog studija i njihovih mentora

Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?stuslu pod točkom 3.4 možete naći popis studenata prve godine preddiplomskog studija ak.god. 2013./14. i njihovih mentora s rasporedom konzultacija i svim kontakt podacima..

  
21. veslački susret osmeraca

U subotu 26. listopada 2013. na regatnoj stazi Jarun u 12 sati počinje 21. veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske. Svi studenti, zaposlenici i prijatelji FSB-a su pozvani da svojim navijanjem uveličaju ovu regatu i pomognu našim posadama. Više informacija u privitku.

  
Zaklada Luka - Natječaj za deset godišnjih stipendija po 42.000 kuna

Zaklada Luka pruža financijske i mentorske potpore ženskim osobama slabijeg imovinskog stanja koje imaju ambiciju ne samo za studiranje, već i za sudjelovanje u pozitivnim promjenama u društvu. Ova stipendija jedinstvena je po tome što će sve stipendistice imati na raspologanju mentora ili mentoricu koji će im tijekom studija pružati stručnu pomoć i potporu, temeljem dugogodišnjeg vlastitog iskustva. Sve informacije o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama Zaklade Luka

  
Natječaj za suradničko zvanje naslovni asistent na Katedri za matematiku

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju naslovni asistent, za područje prirodnih znanosti, znanstveno polje matematika na Katedri za matematiku objavljen je u N.N., 18. listopada 2013. godine i otvoren je do 18. studenoga 2013. godine. Natječaj se nalazi u prilogu.

  
Natječaj za naslovnog asistenta na Katedri za matematiku

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju naslovnog asistenta, za područje prirodnih znanosti, znanstveno polje matematika na Katedri za matematiku objavljen u N. N. 18. listopada 2013. godine nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren do 18. studenoga 2013. godinne 

  
Objava rezultata natječaja za prijavu za financijsku potporu istraživanjima (Potpora 1 i Potpora 2)

Sveučilište je sukladno Raspodjeli sredstava za 2013. dodijeljenih na temelju Ugovora o namjenskome višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015. od 25. srpnja 2013. provelo postupak odabira, te u skladu s prijedlogom Sveučilišnog povjerenstva za ocjenu prijava za financijsku potporu istraživanjima (Potpora 1 i Potpora 2) i Odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu o prihvaćanju raspodjele sredstava donesenoj na 1. sjednici održanoj 15. listopada 2013., objavilo popis odobrenih prijava. Odluka i tablica odobrenih prijava može se pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Stipendije Grada Zagreba za studente i doktorande

Objavljeni su natječaji Grada Zagreba za dodjelu stipendija studentima i doktorandima za akad. god. 2013./2014. Dodjelit će se najviše 95 stipendija studentima znanstveno-istraživačkih i najviše 5 stipendija studentima umjetničkih studija u Gradu Zagrebu. Više o uvjetima za prijavu na natječaj za studente možete pronaći na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=57104 , a za doktorande na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=57103 . Molbe za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku od 15 dana od dana objave Natječaja u ''Večernjem listu'' i na web stranici Grada Zagreba na adresu: Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, 10000 Zagreb, Ilica 25 ili se predaju na istoj adresi u pisarnici.

  
INFO: IAESTE Online Career Fair

IAESTE Online Career Fair je međunarodni projekt koji obuhvaća 15 Europskih zemalja i traje od 14.10.2013. – 7.11.2013. Iz udobnosti naslonjača moguće je dobiti sve potrebne informacije i uspostaviti kontakt s preko 30 europskih tvrtki i 18 Sveučilišta. Omogućen pristup virtualnim štandovima kompanija na kojima je moguće saznati više informacija o kompaniji i projektima na kojima trenutno rade, aplicirati na ponuđena radna mjesta. Uz kompanije i Sveučilišta će prezentirati svoje ponude u vidu diplomskih i doktorskih studija te mogućih suradnji na istraživačkim projektima. Prijaviti se mogu i tek nedavno diplomirani studenti. Više o projektu u prilogu.

  
INFO: IAESTE - Natječaj za dodjelu plaćenih stručnih praksi u inozemstvu

Studentska udruga IAESTE otvara Natječaj za dodjelu plaćenih stručnih praksi u inozemstvu koji traje od 21.10.2013. do 15.11.2013., te poziva sve zainteresirane studente na prezentaciju o natječaju, udruzi i dosadašnjim iskustvima studenata FSBa u utorak, 29. listopada 2013. u 12 sati, u dvorani A. Više u prilogu.

  
Doktorske i poslijedoktorske stipendije "Eugen Ionesco"

Raspisan je međunarodni natječaj za doktorske i poslijedoktorske stipendije „Eugen Ionescu“ namijenjen nastavnicima, istraživačima i doktorandima koji se žele usavršavati od 3 do 6 mjeseci na jednom od rumunjskih sveučilišta članica Sveučilišne agencije za frankofoniju (AUF, www.auf.org).  Detaljnije informacije možete pronaći na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu,  http://international.unizg.hr/medjunarodna_suradnja?@=5wk0#news_10722.  Svi dokumenti vezani uz ovaj program stipendija su napisani na francuskom jeziku, a kandidat koji se prijavljuje je dužan prijavni obrazac i popratne dokumente dostaviti na francuskom jeziku.

Rok za prijavu: 15. studenoga 2013. (do 17 sati UTC+2). 

  
Uspjeh Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva na natjecanju Air Cargo Challenge

Članovi Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva, s letjelicom HUSZ Vulture, osvojili su četvrto mjesto u konkurenciji od trideset i jednog natjecatelja iz cijelog svijeta na natjecanju Air Cargo Challenge u Portugalu. Cilj natjecanja je napraviti letjelicu koja može ponijeti što više tereta uz zadana stroga ograničenja. U prilogu je kratak osvrt na natjecanje člana ACC tima, Marka Špoljarića.

  
Natječaj za dodjelu stipendija - "Končar-Energetski transformatori" d.o.o.

Končar-Energetski transformatori (KPT), kao društveno odgovorna tvrtka, unazad nekoliko godina provodi projekt stipendiranja vrijednih i talentiranih studenta. Sa ciljem da nagrade već ostvarene izvrsne rezultate ali i potaknu daljnji napredak i učenje, raspisan je natječaj za dvije stipendije studentima prve godine diplomskog studija  za studij strojarstva, konstrukcijski smjer. Detalji o natječaju mogu se pronaći u prilogu 

  
Poziv na audiciju Akademskoga zbora FFZG-a "Concordia discors"

Pozivamo sve članove akademske zajednice da pristupe audiciji za pjevački mješoviti zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu "Concordia discors". Audicija će se održati 22. listopada 2013. u 20:00 sati u dvorani 6 na FFZG-u (na ulazu ćete biti upućeni do dvorane). Osobita je potražnja za budućim tenorima i basovima jer su u Zboru većinom djevojke. Stoga: one nama u menzu, mi njima u Zbor!

  
Filip ROŽIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U utorak, 22. listopada 2013. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Filipa Rožića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod  naslovom: ''STRUKTURNA ANALIZA KUĆIŠTA KOLOTURA PODIZNOG STUPA NA JARUŽARU''.  Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Smiljko Rudan.

  
Zoran Domitran, obrana doktorskog rada

Zoran Domitran, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom " Utjecaj odstupanja dimenzija na životni vijek polimernih zupčanika" dana 23. listopada 2013. godine u 11,00 sati  u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat.   

 

  
Predavanja: "Similitude and Model Simulation" i "Adaptive tracking control for solar PV"

U sklopu projekta JoRIEW, 17.10.2013., četvrtak u vremenu 14-16 sati u maloj Vijećnici održat će se dva predavanja profesora sa Hashemite University, Zarqa, Jordan.
- Prof. Amer Khalil Ababneh će održati predavanje pod naslovom: "Similitude and Model Simulation" s početkom u 14h.
- Prof. Sami Ashhab će održati predavanje pod naslovom "Adaptive tracking control for solar PV" s početkom u 15h.
Predavačeve kratke životopise možete naći u privitku. Predavanje je otvorenog tipa i pozivamo vas na sudjelovanje u što većem broju.

  
Tvrtka Amtest traži studenta diplomskog studija

Tvrtka Amtest d.o.o., koja se bavi distribucijom opreme i materijala koji se koriste u proizvodnji elektroničkih sklopova, traži studenta koji je pri kraju diplomskog studija za rad na sljedećim poslovima: Izrada ponuda i prezentacija za kupce; Izrada različitih marketinških materijala (kataloga, prezentacija, priprema podataka za web); Tehnička podrška prodaji; Pomoć u prodajnim aktivnostima. Razmatrat ćemo isključivo prijave zaprimljene mailom na adresu: job@amtest-smt.comRok za prijavu je 23.10.2013. Više u privitku.

  
Jedriličarski kup FSB 2013 – Cres - Rezultati

Službeni rezultati jubilarnog četvrtog po redu „Jedriličarskog kupa FSB" koji se održao u Cresu od 27. do 30. rujna ove godine nalaze se u prilogu. Galeriju sa slikama te kratak izvještaj možete vidjeti na internet stranicama Kluba.

  
Natječaji i natječajna dokumentacija za Uspostavne istraživačke projekte i Istraživačke projekte

Hrvatska zaklada za znanost 1. listopada 2013. godine je raspisala natječaje za programe Uspostavni istraživački projekti i Istraživački projekti.

Na mrežnim stranicama Zaklade nalaze se tekstovi natječaja za programe Uspostavni istraživački projekti i Istraživački projekti kao i natječajna dokumentacija i upute za podnošenje projektnih prijedloga. Rok za prijavu na oba natječaja je utorak, 5. studenog 2013. godine u 13 sati (CET), a prijava se podnosi isključivo putem Elektroničkog sustava za prijavu projektnih prijedloga (EPP). Ukupni proračun za oba programa za 2013. godinu iznosi 50 milijuna kuna. Dodatne informacije i upiti o natječajima mogu se poslati isključivo e- mailom na adresu:  uspostavni@hrzz.hr za Uspostavne istraživačke projekte, odnosno na adresu: istrazivacki@hrzz.hr , za Istraživačke projekte.

  
Znanstvena radionica/zimska škola NUMAP-FOAM

Međunarodna znanstvena radionica/zimska škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 24. veljače do 7. ožujka 2014.  Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Winter School 2014

  
Obavijest o promociji

U petak, 18. listopada 2013. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja svjedodžbi o završenom preddiplomskom studiju.

  
INFO: Međunarodno natjecanje Solar Decathlon Europe

Kao jedini predstavnik sveučilišta iz cijele regije, tim studenata Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje na prestižnom međunarodnom natjecanju Solar Decathlon Europe na kojemu će predstaviti hrvatsku samoodrživu montažnu kuću. Više u prilogu ...

  
Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić''

Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba prima nove članove u Ansambl. Prijem novih članova održavat će se tijekom mjeseca listopada srijedom i petkom u 20 sati, u Mjesnoj zajednici Horvati-Srednjaci na adresi Horvaćanska 54. Predznanje nije bitno. Dodatne informacije možete dobiti na adresi Opatovina 11, Zagreb, gdje se nalazi sjedište ansambla, na broju tel. 4813 321 i na stranici www.igk.hr . 

  
Natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC''

INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC'' studentima FSB-a u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške najboljim studentima. Natječaj je otvoren do 8. studenoga 2013. Nagrada se sastoji od povelje te novčanog iznosa od 5.000,00 kn. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli nagrade ''INETEC'' možete vidjeti u privitku.

  
Svečano otkrivanje spomen ploče dr. sc. Tugomiru Šurini, profesoru emeritusu

Svečano otkrivanje spomen ploče dr. sc. Tugomiru Šurini, profesoru emeritusu, održat će se 16. listopada 2013. godine, u 12,00 sati ispred zgrade u Maksimirskoj 108 u kojoj je živio. Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj svečani čin u prisjećanju na lik i djela poštovanog nam profesora Tugomira Šurine.

  
Stipendija za studij na Georgia Institute of Technology

Zaklada Naumann-Etienne dodjeljuje stipendiju za diplomski studij (Master's degree) u trajanju od jedne do dvije godine na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD i to iz područja:

  • industrial engineering
  • information and computer science
  • electrical engineering
  • biotechnology
  • biomedical engineering
  • aerospace.

 Rok za prijavu: 18. listopada 2013. Informacije o prijavi mogu se pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Natječaj za stipendiju na National Sun Yat-sen University

Temeljem bilateralnog sporazuma između National Sun Yat-sen University (Tajvan/Kina) i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) stipendije za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu. Rok za prijave: 23. listopad 2013.

Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na National Sun Yat-sen University za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane National Sun Yat-sen University, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn. Informacije o postupku prijave se mogu pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Chile - bilateralna razmjena studenata

Temeljem bilateralnog sporazuma između Pontificia Universidad Católica de Chile i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu.

Rok za prijavu je  14. listopada 2013. Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Pontificia Universidad Católica de Chile za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane Pontificia Universidad Católica de Chile, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn. Informacije o postupku prijave mogu se pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Hong Kong - bilateralna razmjena studenata

Temeljem bilateralnog sporazuma između City University of Hong Kong i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za preddiplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu. Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na City University of Hong Kong za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane City University of Hong Kong, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju putnih troškova u iznosu do 5.000 kn.

Rok za prijavu je  14. listopada 2013. Informacije o prijavi nalaze se na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Radionica: Nehrđajući čelici

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu organizira 25.10.2013. jednodnevnu radionicu „Nehrđajući čelici“ o osnovnim znanjima u svezi odabira, rukovanja, zavarivanja, naknadne površinske obrade i korozije nehrđajućih čelika.
Poziv se nalazi u privitku.

  
VAZNO: Satnica zimski semestar ak. god. 2013./2014. v4

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati promijenjenu satnicu za zimski semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 7. listopada 2013. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940