Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti - arhiva
3. medunarodni kongres Dani inženjera strojarstva 2013.

Hrvatska komora inženjera strojarstva poziva sve zainteresirane na 3. medunarodni kongres Dani inženjera strojarstva 2013., koji ce se održati u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, Hotel Ivan, 22.-25. svibnja 2013. godine. Teme kongresa su: Zakonska regulativa, Kontrola bitnih zahtjeva za gradevinu, Energetska ucinkovitost u zgradarstvu i industriji, Energetska postrojenja i održivi razvoj, Tehnološka postrojenja – suvremena dostignuca. Više informacija nalazi se u privitku i na http://www.hkis.hr, a prijaviti se možete na http://www.hkis.com.hr/online-prijava/.

  
Nacionalni info dan „CIP Eko-inovacije“

Europska poduzetnička mreža HGK i Ministarstvo poduzetništva i obrta organiziraju Nacionalni info dan „CIP Eko-inovacije“, 15. svibnja 2013. godine, s početkom u 9:30 sati, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2. Povodom skorog otvaranja natječaja za financiranje projektnih prijedloga iz programa CIP Eko-inovacije cilj je info dana prezentirati uvjete natječaja u 2013. te će se ujedno predstaviti i vodeći uspješni hrvatski projekti koji su povukli sredstva iz ovog europskog programa u proteklim godinama. Rok za prijavu je 14. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Predstavljen novi bolid Formula Student pod nazivom FSB-RT04 Arctos

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu - članovi fakultetskog trkaćeg tima, predstavili su u petka 10. svibnja 2013. godine najnoviji bolid na kojemu su radili gotovo godinu dana. Nazvali su ga Arctos, od milja mu govore "Mrki Međed", a njegov 'izlazak' u javnost popratili su u velikome stilu. Članak o predstavljanju možete pročitati na portalu Poslovni dnevnik.

  
Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje nagrađeni od strane HGK za najbolji poslovni plan

U Toplicama Sveti Martin na Muri na XVII. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu na temu „Ususret Strukturnim fondovima Europske unije“, studenti našeg fakulteta osvojili su prvu nagradu. Studenti Andrej Vasilj, Eva Potočki te Bruno Vojvodić pobijedili su s inovativnim projektom „Apricum“-solarni suncobran s multifunkcionalnom ležaljkom. Mentor je bio prof.dr.sc Nedeljko Štefanić. Nagrade im je uručila gđa Tajana Kesić Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj pri HGK-u.  Studenti su nagrađeni novčanom nagradom te mentorstvom godinu dana od strane Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj te mogućnošću sudjelovanja u svim programima Centra.

  
Dani otvorenih vrata i OIE na FSB-u u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna

U ponedjeljak, 13.05.2013. godine, od 14.00 do 17.00 sati Fakultet strojarstva i brodogradnje otvara vrata svojih laboratorija za obnovljive izvore energije (OIE) za stručne posjete predstavnika obrtnika i gospodarstvenika, predstavnika jedinice lokalne samouprave, grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana. Posjetitelji će imati priliku vidjeti rad geotermalne dizalice topline s izmjenjivačem topline dubine 100 m, solarne fotonaponske i kolektorske sustave, eksperimentalni sustav za proizvodnju vodika kao alternativnog goriva, termoakustički i termoelektrički generator u razvoju, malu vjetroelektranu, te rad kotla na biomasu. Obilasku laboratorija prethoditi će prezentacije navedenih tehnologija u Plavoj dvorani FSB-a. Raspored događanja nalazi se u prilogu.

  
Skup Sveučilišta "Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni razvoj"

U sklopu 4. Zagrebačkog energetskog tjedna, 13. svibnja 2013. godine od 11:00 do 17:00 sati u Starogradskoj vijećnici (Ćirilometodska 5, dvorana A) održava se Skup Sveučilišta na kojem će biti prezentirani studentski projekti održivih koncepata sa tehničkih fakulteta iz Zagreba. Raspored održavanja prezentacija nalazi se u privitku.

  
Stipendije japanske Vlade (poslijediplomski istraživački studij)

U ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) Veleposlanstvo Japana u RH raspisalo je natječaj za stipendije za poslijediplomske istraživačke studije. U privitku se nalazi obavijest o natječaju te primjerak smjernica. Rok za prijavu je 21. lipnja. 2013. godine. Dana 17. svibnja 2013. godine. u 15 sati u Matici hrvatskoj u Zagrebu održat se informativno predavanje o stipendijama i studiju u Japanu. 

  
Stipendije tvrtke Nabors International Ltd.

Američka tvrtka Nabors International Ltd. koja se bavi bušenjem i održavanjem bušotina za naftu, plin i geotermalne izvore želi stipendirati nekoliko studenta FSB-a koji će završiti diplomski studij ak. god. 2014./2015. Stipendija za jednu akademsku godinu (10 mjeseci) iznosi 6000 dolara po studentu. Svi studenti koji su se prijavili za ovu stipendiju trebaju sudjelovati na prezentaciji tvrtke Nabors koja će se održati u petak, 24. svibnja 2013. u dvorani E s početkom u 14.30 h. Nakon prezentacije slijedit će razgovor na engleskom jeziku predstavnika tvrtke Nabors s kandidatima za stipendiju. 

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 4. roku diplomskih ispita diplomskog studija i 4. roku diplomskih ispita dodiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u četvrtak 16. svibnja 2013. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
BEST Ljetni stručni seminari - Tehnologija voda

BEST (Board of European Students of Technology) od 31. svibnja do 10. lipnja 2013. godine organizira seminar pod nazivom „Technology, water you thinking about?“, koji će se održati na tehničkim i tehnološkim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu uz potporu predsjednika Republike Hrvatske. Na ovogodišnjem seminaru tema će biti tehnologija vode u industrijskim procesima, s naglaskom na obradu otpadnih voda i primjenu u proizvodnji. Više informacija nalazi se u privitku i na http://www.best.hr/summer-course i http://bit.ly/YiSWAX.

  
Predavanje "Energija vjetra i vjetroelektrane - Zagrebački energetski tjedan 2013.

U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna 14. svibnja 2013. godine, u 13h održat će se predavanje na temu “Energija vjetra I vjetroelektrane”, u organizaciji portala www.vjetroelektrane.com. Na predavanju će se govoriti o tehnološkim, ekološkim te socijalnim aspektima korištenja vjetroelektrana te mogućnostima koje one nude u svijetu i u Hrvatskoj. Lokacija predavanja je: Kaptol 27, Tribina Grada Zagreba.

  
Kiborgizacija i kiborgetika

U srijedu, 08. svibnja 2013. s početkom u 18:00 sati prof. dr. sc. Igor Čatić, umirovljeni redoviti profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održati će predavanje na temu: “KIBORGIZACIJA I KIBORGOETIKA“. Pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje u predavanju koje će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3 u Sivoj vijećnici. Predvidivo trajanje predavanja je 1h. 
Sažetak predavanja i kratku biografiju predavača možete naći ovdje.

  
Javna tribina: Mladen Jergović, "Formula 1 na prekretnici"

Mladen Jergović je radio na preko 200 Grand Prix utrka u TV tvrtki Bernieja Ecclestonea "Formula One Management" i postao izvršni producent F1 TV prijenosa. Vodio je emisije "Studio F1" prije i nakon svake F1 utrke. Pokrenuo F1 website i, nedavno, prvu hrvatsku F1 smartphone aplikaciju.
Javna tribina FSB-a na kojoj će Mladen Jergović govoriti na temu "Formula 1 na prekretnici" održat će se u utorak 14. svibnja 2013. godine u 12 sati u dvorani A, južna zgrada FSB-a, Ivana Lučića 5.

  
Svečano porinuće i probne vožnje preuređenog brodocikla FSB-a

U petak 10. svibnja tekuće godine u 18 sati održat će se svečano porinuće i probne vožnje preuređenog brodocikla FSB-a. Događaj će se odvijati na prvom pontonu veslačke staze (kajakaši i kanuisti) na Jarunskom jezeru. Rijetki sretnici će moći i sami iskušati novo plovilo studenata brodogradnje FSB-a. Ekipa snova FSB-a je spremna za „34th International Waterbike Regatta 2013. 15 to 19 May 2013, Rijeka – Croatia”
Dođite, neće Vam biti žao!
FAMENA Waterbike Dream Team cordially invites you all to meet at lake Jarun.

  
Natječaj za radno mjesto stručnog suradnika za razvoj mobilnosti studenata i nastavnika na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavio je natječaj za radno mjesto stručnog suradnika za razvoj mobilnosti studenata i nastavnika u Narodnim novinama i Biltenu HZZ od 08.05.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Tomislav Stipančić: Doktorski rad

Doktorski rad Tomislava Stipančića pod naslovom "Spoznajni model upravljanja grupom industrijskih robota" (mentor prof. dr. sc. Bojan Jerbić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Marko Tomić: Doktorski rad

Doktorski rad Marka Tomića pod naslovom "Utjecaj nelinearne povratne krutosti na odziv pritegnutih pučinskih konstrukcija" (mentor akademik Ivo Senjanović, professor emeritus) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Predavanje u HDM 09.05.2013.

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Razvoj sustava za nerazorna ispitivanja komponenti u nuklearnim elektranama". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložit će dr. sc. Ante Bakić, voditelj odjela za istraživanje i razvoj u tvrtki INETEC.

Predavanje će se održati u četvrtak 9. svibnja 2013. u 14,00 sati u Maloj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na stranici Hrvatskog društva za mehaniku.

  
Predstavljanje novog bolida Formula Student

Drage studentice i studenti, dragi profesori i profesorice, 
Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje novog bolida za projekt Formula Student na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Formula Student je na Sveučilištu započela 2004. godine unutar udruge Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta te se, unatoč poteškoćama, održala do danas. Tim zadužen za konstrukciju i izradu bolida će ovogodišnji bolid pod nazivom FSB-RT04 Arctos predstaviti javnosti 10. svibnja s početkom u 12.00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 5), u dvorani A. Nadamo se da ćete ovaj događaj uveličati svojim dolaskom na predstavljanje bolida kao i na druženje s timom nakon predstavljanja u caffe baru Pandam. Od 23 sata će se održati prigodni afterparty u klubu Mansion (Jarun).
FSB Racing Team

  
Obavijest dobitnicima stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2012./2013.

Obaviještavaju se dobitnici stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2012./2013. da će se svečana podjela stipendija održati u četvrtak, 9. svibnja 2013. u auli Rektorata. Podjela stipendija održati će se prema rasporedu objavljenom u obavijesti koja se nalazi u privitku.

  
Tomislav Turk: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni specijalistički rad Tomislava Turka pod naslovom "Upravljanje održavanjem proizvodnog sustava" (mentor prof.dr.sc. Ivo Čala) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Natječaj IMERA-e za prijavu ugošćivanja istraživača

Mediteranski institut za napredne studije (IMERA) Sveučilišta Aix-Marseille objavljuje natječaj za prijavu ugošćivanja istraživača za razdoblje od 20. veljače 2014. do 17. srpnja 2017. godine. Natječaj je otvoren za istraživače svih nacionalnih skupina i disciplina. Rok za prijavu: 6. svibnja 2013.  godine. Detaljne informacije i obrazac za prijavu na natječaj možete pronaći putem slijedeće poveznice.

  
Natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2014.-2015. Preduvjet za prijavu je dogovoren konkretan zajednički projekt visoke kvalitete na kojemu partneri iz dviju zemalja namjeravaju raditi zajednički i komplementarno. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici MZOS-a. Rok za prijavu je 30. lipnja 2013. godine.

  
Goran Šagi: Doktorski rad

Doktorski rad Gorana Šagija pod naslovom "Višekriterijsko optimiranje u konceptualnom razvoju cestovnih vozila" (mentor prof. dr. sc. Zoran Lulić) dostupan je u elektroničkoj  verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Konzultacije o novom doktorskom studiju s privredom

Fakultet strojarstva i brodogradnje priprema novi doktorski studij, koji će biti namijenjen izgradnji budućih generacija istraživača i znanstvenika, obučenih za istraživački rad u privredi na konkretnim problemima. Novi će doktorski program biti javno prezentiran privredi u Velikoj vijećnici u ponedjeljak 6. svibnja 2013. godine od 14-16h. Na konzultacije se pozivaju svi predstavnici privrede koji imaju ili planiraju razvojnu djelatnost u području strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva.
Odbor za poslijediplomske studije 

  
Konzultacije o novom doktorskom studiju s doktorandima

Konzultacije s doktorandima o programu novog doktorskog studija će se održati u Velikoj vijećnici u ponedjeljak 6. svibnja 2013. godine od 9-11h. Na konzultacije se pozivaju svi studenti poslijediplomskog studija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
Odbor za poslijediplomske studije 

  
Poziv na iskaz interesa za boravak na Sveučilištu Tecnológico de Monterrey, Meksiko

Sveučilište Tecnológico de Monterrey, Meksiko (http://www.itesm.edu) ponudilo je Sveučilištu u Zagrebu ugošćivanje dva nastavnika na razdoblje od 5 mjeseci do 1 godine počevši od kolovoza 2013. godine. Cilj boravka je održavanje predavanja iz područja tehničkih znanosti (na engleskom jeziku) te istraživanje i tehnološki razvoj. Rok za prijavu je 12. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na stranicama Sveučilišta.

  
Tomislav Staroveški: Doktorski rad

Doktorski rad Tomislava Staroveškog pod naslovom "Modeliranje trošenja medicinskog svrdla " (mentor prof.dr.sc. Toma Udiljak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Marko Katić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Marko Katić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Razvoj sustava za interferencijsko umjeravanje etalona duljine metodom faznih pomaka", 07. svibnja 2013. godine u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 1/III.

  
Izvješće s 11. plova za čisti Jadran

I ove godine, u razdoblju od 12. do 14. travnja, održan je 11. Plov za Čisti Jadran u organizaciji SNK FSB. Plovilo se na ruti Rogoznica – Stari Grad o. Hvar – Drvenik Veli – Rogoznica. U plovu je sudjelovalo 17 jedrilica s ukupno 124 sudionika, najviše do sada. U posadama su bili zaposlenici i studenti 12 fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 4 instituta iz zemlje i inozemstva. Prema općoj ocjeni i reakcijama sudionika, Plov za čisti Jadran u potpunosti je zadovoljio, čak  i premašio očekivanja, a posebno je istaknuta ugodna i tolerantna akademska atmosfera za vrijeme same  plovidbe i druženja izvan plovidbe. U privitku možete vidjeti kratko izvješće i nekoliko fotografija s Plova, a više na stranicama Sveučilišnog nautičkog kluba FSB.

  
Momir SJERIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 6. svibnja 2013. u 12,00 sati, u sobi 918, IX. kat južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada  Momira SJERIĆA, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''POBOLJŠANJE SIMULACIJSKOG MODELA RADNOG CIKLUSA OTTOVOG MOTORA''.  Mentor doktorskog rada  je doc. dr. sc. Darko Kozarac.

  
Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u okviru zajedničke hrvatsko-slovenske suradnje

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavilo je Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u okviru zajedničke hrvatsko-slovenske suradnje u trajanju od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2015. godine. Natječaj se raspisuje za sufinanciranje troškova putovanja i boravaka hrvatskih i slovenskih znanstvenika u cilju provođenja zajedničkih projekata. Rok za prijavu je 17. lipnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a.

  
Dobitnici stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2012./2013.

Objavljen je popis dobitnika stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2012./2013. u kategorijama: A za izvrsnost, B za studente slabijeg socijalno-imovinskog stanja i C za studente s invaliditetom. Vrijeme i mjesto svečane podjele biti će naknadno objavljeni o čemu će studenti biti pravovremeno obaviješteni. Popis imena dobitnika stipendije možete vidjeti u privitku.

  
Stipendije Nacionalne Zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu objavila je natječaj za dodjelu 437 studentskih stipendija za akademsku godinu 2012./2013. Više informacija nalazi se na http://www.nzpuss.hr/JavniNatjecajZaDodjelu437 .

  
Budućnost ugodnog stanovanja

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje poziva sve zainteresirane studente na sudjelovanje na besplatnom seminaru "Budućnost ugodnog stanovanja 2013." koji će se održati u Velikoj predavaonici (81) na AGG-u 4. svibnja 2013. godine s početkom u 9 sati. Kroz niz predavanja renomiranih stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije obradit će se glavna tema ovogodišnjeg, drugog po redu, seminara, a to je grad. Za više informacija i prijave posjetite www.supeus.hr.

  
PIMS Akademija

MOL Grupa, u suradnji sa Fakultetom informacijske tehnologije Sveučilišta Pannonia u Mađarskoj, pokreće četvrti postdiplomski specijalistički program s ciljem obrazovanja specijalista naftne industrije za MOL Grupu. Cilj edukacije je obrazovati stručnjake na području optimizacije lanca opskrbe u naftnoj industriji koji će biti u mogućnosti modelirati i optimizirati cijeli lanac opskrbe.
Program pruža vrijedno profesionalno obrazovanje, traje 10 mjeseci te je redovan studij. MOL Grupa osigurava znatnu financijsku potporu kurikulumu, a sudionicima će tijekom studija biti ponuđen jedinstveni sustav poticaja. Kandidati koji pokažu iznimne rezultate dobit će mogućnost da postanu dio dinamičnog tima MOL Grupe. Prijaviti se možete na adresi: www.mol.hu/en/about_mol/careers/, a rok za prijave je 15. svibnja 2013.

  
Započele prijave za Growww 2013.

Imate li manje od dvije godine radnog iskustva, spremni ste na stalno usavršavanje, timski rad i usmjereni ste na postizanje ciljeva, prijavite se u Inin Growww 2013. program i postanite jedan od 60 pripravnika u Ini! Uz otvorena radna mjesta unutar INA Grupe, ove se godine možete prijaviti i za radna mjesta u sjedištu MOL Grupe u Budimpešti. Prijave na www.ina.hr/Growww traju do 3. svibnja.

  
Jutarnji list: Studenti strojarstva na natjecanju formula

U jučerašnjem izdanju Jutarnjeg lista, 25.4.2013., objavljen je članak o novom projektu FSB Racing Teama bolidu ARCTOS s kojime će naši studenti ove godine nastupiti na najprestižnijem inženjerskom natjecanju FORMULA STUDENT u Njemačkoj.
Cjeloviti članak možete pročitati na linku u privitku.

  
IAESTE projekt Company Shuttle

IAESTE lokalni odbor Zagreb četvrtu godinu zaredom provodi projekt Company Shuttle. Cilj projekta je studentima diplomskih studija pružiti uvid u svakodnevnicu tvrtke, autentično i direktno na licu mjesta, te omogućiti lakše zaposlenje ambicioznim studentima koji zadovoljavaju kriterije tvrtki sudionica. Prijava je jednostavna i potpuno besplatna, na temelju koje će 20 najkvalificiranijih studenata sudjelovati u jednodnevnim prezentacijama i upoznavanju u posjetu tvrtkama, a najuspješniji kandidati dobivaju nagradno putovanje! Ovogodišnje tvrtke sudionice su Siemens, Ericsson, Dukat i Pliva! Tvrtka Siemens omogućuje prijavu studentima FSBa. Prijave traju od 22.04.2013. do 15.05.2013., prijaviti se možete na www.iaeste.hr/companyshuttle/. Prezentacija projekta održat će se 7. svibnja 2013. godine u 13 sati, u F dvorani.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Natječaj za radno mjesto voditelja knjigovodstva na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje natječaj za radno mjesto voditelja knjigovodstva u Narodnim novinama i Biltenu HZZ dana 26.04.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Poziv studentima za popunjavanje UNIZG tima za rad na projektu Solar Decathlon Europe

U petak 26.04.2013. u 13.00  sati u Plavoj dvorani  FSB-a  (Istočna zgrada, 3. kat) održat će se kratka prezentacija projekta Sveučilišta u Zagrebu za natjecanje Solar Decathlon Europe 2014, s ciljem popunjavanja UNIZG tima. Na prezentaciju se pozivaju svi studenti FSB-a zainteresirani za sudjelovanje na projektu, a  posebno studenti  Procesno-energetskog smjera. Više informacija o projektu možete  naći u prilogu.

  
Natječaj za radna mjesta znanstvenih novaka na projektu

Natječaj za radna mjesta znanstvenih novaka za rad na projektu, objavljen je u N.N. i HZZ-u, 24. travnja 2013. godine nalazi se u prilogu.
Natječaj traje od 24. travnja do 02. svibnja 2013. godine.

  
Natječaj za stipendije na Tecnológico de Monterrey (Meksiko)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dvije stipendije za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na Tecnológico de Monterrey. Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Tecnológico de Monterrey, mjesečnu stipendiju od 5.000 MXN (~400 USD) za smještaj i hranu, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn. Rok za prijavu je 17. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Sveučilišta.

  
Projekt stipendiranja istraživača i poticanja mobilnosti u Hrvatskoj i inozemstvu - NEWFELPRO

U sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provodi projekt stipendiranja pod nazivom Novi međunarodni program stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače (New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia - NEWFELPRO). U sklopu projekta biti će otvorena tri natječaja. Prezentacija projekta održat će se 7. svibnja 2013. godine, u Velikoj vijećnici Fakulteta, s početkom u 13 sati. Više informacija nalazi se u pritivku i na internetskoj stranici MZOS-a.

  
Uvodno predavanje HRZZ projekta

U ponedjeljak 29. travnja 2013. u 13:00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade FSB-a održat će se uvodno predavanje HRZZ projekta iz programa Partnerstvo u istraživanjima s naslovom „Eksperimentalno potpomognuti razvoj naprednih modela izgaranja motora s unutarnjim izgaranjem“. Projekt je financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost i tvrtke AVL-AST d.o.o., a voditelj projekta je prof. dr. sc. Zoran Lulić. U predavanju će biti dan pregled ciljeva i planova istraživanja. Svi zainteresirani su dobrodošli.

  
Produžetak Natječaja za akademsku razmjenu u 2013. g. (Solun)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Produžetak Natječaja za akademsku razmjenu u 2013. godini sa Sveučilištem u Solunu, Grčka (www.auth.gr). Za razmjenu se može prijaviti znanstveno-nastavno osoblje i znanstveni novaci. Kandidatima odabranim za razmjenu partnersko sveučilište će osigurati smještaj i dnevnice. Prijave se dostavljaju gđi Ani Domitrović, a rok za prijavu je 6. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku i na stranicama Sveučilišta.

  
Doktorska stipendija iz dinamike više tijela u NASA Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology

Otvoreno je istraživačko mjesto u području računalne dinamike više tijela (engl. 'multibody dynamics')  u NASA Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology. Više detalja dano je u privitku, a zainteresirani se mogu obratiti prof. dr. sc. Zdravku Terzeu. Prijave su moguće odmah.

  
Danijel ŠESTAN: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U utorak , 23. travnja  2013. u 13,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada  Danijela Šestana, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''APSOLUTNA REALIZACIJA INJIŠTA I ROSIŠTA PLINA''. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Davor Zvizdić.

  
Produžetak Natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS stručna praksa

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je produžetak natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS stručna praksa za studente za ak. god. 2012./13.  Mobilnost se može realizirati najkasnije do 30. rujna 2013. godine. Rok za predaju kompletne prijavne dokumentacije ECTS koordinatoru na fakultetu / akademiji: odmah, do popunjenja odobrene kvote mjesta, a najkasnije do 15. svibnja 2013. u 12:00 sati. Više informacija nalazi se u privitku i na internetskoj stranici Sveučilišta.

  
Hrvoje Kozmar novi član uređivačkog odbora časopisa Wind and Structures

Wind and Structures objavljuje izdavačka kuća Techno Press. Glavne teme su opterećenja uslijed djelovanja vjetra na konstrukcije, aerodinamika okoliša, mikrometeorologija, računalne i eksperimentalne metode, relevantni međunarodni standardi.

  
Poziv za izlaganje INOVA-MLADI 2013

subotu 4. svibnja 2013. u trajanju od 10 do 15 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje održati će se 13. po redu izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem, INOVA-MLADI 2013. Na izložbi će biti dvije kategorije ocjenjivanja za studente, inovacije/fakulteti i inovacije u softveru/fakulteti. Pozivamo Vas da posjetite izložbu, a sve zainteresirane izlagače, studente i udruge fakulteta molimo da prijave svoje sudjelovanje do 1. svibnja 2013. Poziv i prijavnica u prilogu. Više informacija o izložbi ovdje.

  
Festival znanosti 2013 - Budućnost

Objavljen je program za ovogodišnji Festival znanosti - Budućnost. Festival traje od 22. do 27. travnja, a odvija se u Tehničkom muzeju. Naš se fakultet predstavlja 24., 25. i 26. travnja sa 7 događaja iz različitih područja. Nastupiti će dr. sc. Ankica Đukić, doc. dr. sc. Darko Kozarac, Luka Perković, prof. dr. sc. Ivica Smojver, prof. dr. sc. Kalman Žiha, prof. dr. sc. Joško Parunov, Josip Župan, te umirovljeni profesor Igor Čatić. Svi posjetitelji dobro su došli. Više informacija može se naći ovdje.

  
Tihomir OPETUK: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu  24. travnja  2013. u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada  Tihomira Opetuka, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''METODOLOGIJA UVOĐENJA ZELENOG UPRAVLJANJA LANCIMA OPSKRBE''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Goran Đukić.

  
Podjela završnih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
9. FSB Karting Kup

U namjeri da se kroz studentsko sportsko natjecanje populariziraju tehničke znanosti i motiviraju mladi u odabiru studija tehničkih struka, Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta (HSA-SF), pod pokroviteljstvom Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, po deveti puta organizira FSB Karting Kup Natjecanje koje će se održati 8. lipnja 2013. godine na Karting Centru Zagreb u Španskom. Više informacija o događaju i upute za prijavu možete pronaći na www.fsb.hr/karting.

  
Stipendije za studijske i istraživačke boravke u Australiji

Veleposlanstvo Australije u RH objavilo je natječaje za stipendije iz programa Endeavour Awards 2014. Endeavour Awards je program stipendija Vlade Australije za studiranje, znanstveno istraživanje i profesionalni razvoj u bilo kojoj znanstvenoj disciplini. Stipendije za hrvatske državljane nude se u četiri kategorije: Endeavour Postgraduate Award, Endeavour Vocational Education and Training (VET) Award, Endeavour Executive Award i Endeavour Research Fellowship. Rok za prijavu je 30. lipnja 2013.godine. Više informacija nalazi se ovdje.

  
Popodne@CEU

Pozivamo Vas da se pridružite na mjesečnom druženju na temu e-učenja u ponedjeljak, 15. travnja 2013. u 16 sati, u učionici E u Sveučilšnom računskom centru - Srcu. Naslov uvodnoga predavanja je "Udomljavanje otvorenog pristupa u Hrvatskoj", a održat će ga Iva Melinščak Zlodi i Marijana Glavica iz knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija potražite na web stranici.

  
Znanstvena radionica/ljetna škola NUMAP-FOAM

Međunarodna znanstvena radionica/ljetna škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 28. kolovoza do 13. rujna 2013. godine. Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Summer School 2013.

  
Novi koncepti i iskustva u školovanju inženjera energetskih profila

U ponedjeljak 15. travnja 2013., na poziv prof. Nevena Duića, prof. Milun Babić sa Univerziteta u Kragujevcu održati će pozivno predavanje pod naslovom “Novi koncepti i iskustva u školovanju inženjera energetskih profila, sa primerima iz nastavno-istraživačke prakse Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu”. Predavanje će se održati u Maloj Vijećnici, FSB, Ivana Lučića 5 u 12:00 sati.

  
Natječaj, Hrvatsko energetsko društvo - Zaklada "Hrvoje Požar"

Glavni odbor Zaklade "Hrvoje Požar", objavljuje Natječaj za dodjelu nagrade "Hrvoje Požar" znanstvenim i stručnim djelatnicima i studentima energetskog usmjerenja. Natječaj je otvoren od 01. do 30. travnja 2013. godine i nalazi se u prilogu. 

  
Plov za čisti Jadran 2013 - Program i upute za jedrenje

Sveučilišni nautički klub FSB organizira 11. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2013”  u vremenu 12. do 14. travnja na ruti Rogoznica – Stari Grad Hvar – Drvenik VeliProgram i upute za jedrenje nalaze se u prilogu i na web stranici Sveučilišnog nautičkog kluba FSB.

  
Natječaj za stipendije National Sun Yat-sen University i Chonnam National University

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendije za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe na National Sun Yat-sen University (Tajvan/Kina) i Chonnam National University (Južna Koreja). Rok za prijavu je 22. travnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na http://international.unizg.hr/.

  
FP7 PEOPLE & EURAXESS info dan

Povodom otvaranja natječaja za prijavu na individualne Marie Curie akcije (IEF, IIF, IOF) 11. travnja 2013. godine u Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu, Frankopanska 26, održat će se FP7 PEOPLE & EURAXESS info dan. Intra-European Fellowship (IEF), International Incoming Fellowship (IIF) te International Outgoing Fellowship (IOF) tri su financijska mehanizma koji omogućavaju znanstvenicima usavršavanje u inozemstvu te zapošljavanje stranih ili iseljenih znanstvenika u znanstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Program i prijavni obrazac nalaze se ovdje.

  
Rezultati natječaja Erasmus studijski boravak - studenti 2013./2014

Objavljeni su prvi rezultati natječaja Erasmus studijski boravak - studenti za ak. godinu 2013./2014. Studentima koji su označeni plavom bojom odobrena je financijska potpora, a ostali odabrani studenti mogu odabrati opciju ZERO-GRANT studenta (koji imaju sva prava, ali odlaze na mobilnost bez financijske potpore). Konačni rezultati očekuju se u lipnju od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Sve promjene u rang list redovito ćemo objavljivati na internetskoj stranici fakulteta. Rang lista odabranih studenata i Upute za studente nalaze se u privitku.

  
Marko Katić: Doktorski rad

Doktorski rad Marka Katića pod naslovom "Razvoj sustava za interferencijsko umjeravanje etalona duljine metodom faznih pomaka" (mentor prof. dr.sc. Vedran Mudronja) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Natječaj za stipendiju Sveučilišta Hanyang (Južna Koreja)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu stipendiju za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe na Sveučilištu Hanyang, Južna Koreja. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Sveučilišta. Rok za prijavu je 17. travnja 2013. godine.

  
Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor FSB-a

U prilogu se nalaze Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Natječaj za radno mjesto docenta i suradnike-asistente

Natječaj za znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u Zavodu za energetska postrojenja energetiku i ekologiju i suradnika-asistenta u Zavodu za tehničku mehaniku i Zavodu za tehnologiju, objavljen je u N. N.  i  HZO-u,  27. 03. 2013. i traje do 04. 04. 2013. godine.  Natječaj se nalazi  u prilogu 

  
Izvanredni ispitni rok za studente dodiplomskih studija

Izvanredni ispitni rok za studente koji su studij upisali po starom studijskom programu (dodiplomski studij) za predmet Termodinamika II (Nauka toplini II) održat će se u četvrtak, 4. travnja 2013. godine u crtaonici S-26 s početkom u 15 sati. Studenti ispit trebaju prijaviti na uobičajeni način.

  
Natječaj za stipendiju City University of Hong Kong

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu stipendiju za studentsku razmjenu u zimskom semestru ak. god. 2013./14. Za stipendiju se mogu natjecati studenti preddiplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu sa odslušana minimalno dva semestra, dobrim uspjehom u studiju i znanjem engleskog jezika. Rok za prijavu je 17. travnja 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku i na stranicama Sveučilišta.

  
VAZNO: Izvanredni ispitni rok 22. i 23.03.2013.

U privitku je raspored izvanrednog ispitnog roka 22. i 23.03.2013. za katedre s velikim brojem prijavljenih studenata. Za ostale ispite studenti se informiraju na oglasnim pločama katedri.

  
Studijski posjeti za stručnjake u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju 2013.

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je da je otvoren prvi krug natječaja za Studijske posjete, aktivnosti u sklopu Programa za cjeloživotno učenje namijenjenu stručnjacima i donositeljima odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju. Studijski je posjet kratkoročni boravak u drugoj državi sudionici Programa za cjeloživotno učenje u trajanju od tri do pet dana namijenjen manjoj skupini stručnjaka radi proučavanja određenog vida cjeloživotnog učenja. Natječaj je otvoren do 28. ožujka  2013. godine. 

  
Nastupno predavanje dr.sc. Tomislav Jarak, viši asistent

Dr.sc. Tomislav Jarak, viši asistent, održat će nastupno predavanje na temu "Formulacija konačnih elemenata pomoću metode težinskog reziduala", u srijedu 27. ožujka 2013. godine u prostoriji S-29 (PClab-3), u 12,00 sati u južnoj zgradi Fakulteta. 

  
Stipendije za doktorski studij inženjerstva

University of Strathclyde, Glasgow, UK dostavilo je obavijest o otvorenom natječaju za stipendije za doktorski studij inženjerstva u području Advanced Manufacturing: Forging and Forming. Stipendija iznosi oko 15,000 £ i pokriva troškove školarine. Nema roka za prijavu, no preporuča se slanje prijave što prije. Više informacija možete pronaći u privitku i na internetskoj stranici http://www.strath.ac.uk/afrc/amidc/apply/ .

  
Natječaj za znanstveno-tehničku suradnju Hrvatska - Austrija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavilo je natječaj za znanstveno-tehničku suradnju Hrvatska-Austrija. Preduvjet za prijavu je definiran znanstveni projekt na kojemu rade znanstvenici obiju zemalja. Rok za prijavu je 31. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a.

  
Stipendije MORH-a

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za stipendiranje 60 studenata od 1. godine preddiplomskih studija, u statusu kadeta, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika, od akademske godine 2013./2014. Rok za podnošenje prijava je do 3. svibnja 2013. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Eduard MARENIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 27. ožujka 2013. u 10,00 sati, u TCR-u, istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Eduarda Marenića, dipl. ing. strojarstva  pod naslovom: '' MODELIRANJE PRIJELAZA S ATOMISTIČKOG MODELA NA MAKRO RAZINU U MEHANICI ČVRSTIH TIJELA''. Mentori doktorskog rada su prof. dr. sc. Jurica Sorić, mentor 1 i prof. dr. sc. Adnan Ibrahimbegović, mentor 2.

  
Anketa - mobilnost studenata

Ured za međunarodnu suradnju (UZMS) Fakulteta poziva sve zainteresirane studentice i studente da ispune kratku anketu o mobilnosti studenata. Anketa se nalazi na stranici http://www.surveymonkey.com/s/2W6YSPB i na poveznici s desne strane na internetskoj stranici Fakulteta.

  
Poziv na okrugli stol Poduzetništvo u znanosti - prilike ususret EU

Okrugli stol s temom Poduzetništvo u znanosti - prilike ususret EU odrzat će se u utorak 19. ozujka 2013. godine, s pocetkom u 17 sati u Rektoratu Sveucilista u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8, soba 304 (3. kat). Dolazak je potrebno potvrditi na email okrugli_stol@hotmail.com. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Natječaj za individualne Marie Curie stipendije

Otvoren je natječaj za individualne Marie Curie stipendije, točnije za Intra-European Fellowship, International Outgoing Fellowship te International Incoming Fellowship. Prijaviti se mogu kandidati koji su već doktorirali ili imaju više od četiri godine odgovarajućeg istraživačkog iskustva. Rok za prijavu je 14. kolovoza 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici EURAXESS-a.

  
MIKRA traži studenta za rad u SolidWorks-u

MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži studenta studija strojarstva koji dobro poznaje rad u programskom paketu SolidWorks. Oglas sa svim uvjetima je u privitku.

  
Potvrđene kandidature za izbore za Studentski zbor FSB-a

U prilogu se nalazi popis kandidata na Izborima za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 26. i 27. ožujka 2013. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S4 (južna zgrada FSB).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Popis birača za Izbore za Studentski zbor FSB-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

U prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za  ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do utorka 19. ožujka 2013. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u srpnju ili rujnu 2013. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Više u privitku.

  
Obavijest o promociji

U petak, 15. ožujka 2013. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja svjedodžbi o završenom preddiplomskom studiju.

  
Budućnost je INA

Naša naftna tvrtka želi studentima FSB -a predstaviti svoje pripravničke programe tijekom 2013. godine. Predstavljanje pripravničkih programa održat će se u četvrtak 14. ožujka 2013. s početkom u 11h u dvorani F. Više detalja u privitku.

  
Mjesec inovacija i istraživanja 2013.

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane na ovogodišnji "Ožujak - Mjesec inovacija i istraživanja". Radionicama će obuhvatiti sljedeće teme: Upravljanje inovacijama i transfer tehnologije, Poduzetništvo zasnovano na znanju - kako to zaista izgleda, Suradnja s industrijom i Financiranje inovativnog istraživanja i razvoja. Više informacija nalazi se ovdje.

  
Radionica: Procjena i iskazivanje mjerne nesigurnosti

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira u petak 15.03.2013 radionicu „Procjena i iskazivanje mjerne nesigurnosti“, koja će se održati u Laboratoriju za precizna mjerenja dužina na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
Poziv za radionicu se nalazi u privitku.

  
Kandidature za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje

26. i 27.ožujka 2013. održati će se izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Za sve zainteresirane predaja kandidatura je do četvrtka 14. ožujka 2013. godine do 14.00 sati u urudžbeni zapisnik FSB-a (iza porte južne zgrade). U prilogu se nalazi kandidacijski obrazac u kojem je navedena i sva dodatna dokumentacija koja se mora dostaviti prilikom predaje kandidacijskih dokumenata (preslika indeksa podrazumjeva kopirani cijeli indeks, a ne samo prvu stranicu).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
European Innovation Academy

Tallinn University of Technology poziva studente na prijavu za European Innovation Academy, koja će se održati od 8. do 26. srpnja 2013. godine u Tallinnu, Estonija. Više informacija o akademiji možete pronaći na www.innovationacademy4u.comwww.facebook.com/innovationme i u promotivnom videu. Rok za prijavu je 31. svibnja 2013. godine.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Republike Turske

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za dodjelu stipendija Vlade Republike Turske pod nazivom "Turkiye Scholarships" za hrvatske studente za poslijediplomski i doktorski studij. Rok za prijavu je 31. ožujak 2013. godine. Više informacija nalazi se na www.turkiyeburslari.gov.tr i u privitku.

  
Mjesec Frankofonije

Mjesec frankofonije ove se godine održava u osam hrvatskih gradova - Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Puli, Koprivnici, Rijeci i Zadru - tijekom mjeseca ožujka. Sveučilište u Zagrebu predstavit će se na okruglom stolu na Filozofskom fakultetu i kao pokrovitelj skupa Hrvatsko-francuski dodiri. Program Mjeseca Frankofonije 2013 za Zagreb nalazi se u privitku, a program koji se odvija u cijeloj Hrvatskoj potražite na portalu www.ifz.hr

  
Otvoren natječaj za istraživačku poziciju u novom klimatskom zračnom tunelu u Češkoj

Zainteresirani za poslijedoktorska istraživanja, izradu doktorata i eventualno magistarskog rada mogu se direktno na engleskom jeziku prijaviti kod prof. dr. sc. Stanislav Pospišil, na email stanpospisil@gmail.com, u Cc prijave staviti hkozmar@fsb.hr. U prilogu email poruke jedan pdf dokument koji obuhvaća životopis, motivacijsko pismo (iz kojih razloga se kandidat smatra optimalnim izborom za odabranu poziciju) te planirano područje istraživanja. Preduvjeti: opsežna predzanja iz mehanike fluida, natprosječan uspjeh tijekom studija, vrlo dobro poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, prednost su prethodna programerska iskustva. Natječaj ostaje otvoren do popune mjesta. Detaljnije informacije se mogu dobiti kod H. Kozmara i na http://cet.arcchip.cz/wind-laboratory-en

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Lana Virag, mag. ing. mech. među najizvrsnijim asistentima

Lana Virag, mag. ing. mech., asistentica na Zavodu za tehničku mehaniku FSB-a, je nakon tri kruga evaluacije prema najvišim kriterijima izvrsnosti izabrana za jednu od 21 najuspješnijih asistenata s javnih sveučilišta i znanstvenih instituta na području Republike Hrvatske. Natječaj i kriterije za izbor u znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja je propisalo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta. Uspješnost je nagrađena otvaranjem novog radnog mjesta.
Čestitamo! 

  
Predavanje: Agilne metode i komunikacija u agilnim projektima

U organizaciji Hrvatske udruge za upravljanje projektima i Young Crew Croatia, 12.03.2013. godine u 18:00 sati na Građevinskom fakultetu, Kačićeva 26, dvorana 121, održati će se predavanje o agilnim metodama i komunikaciji u agilnim projektima. Svoj dolazak možete potvrditi ovdje ili na email: karmen_petricevic@msn.com. Više informacija o događaju i predavaču nalazi se u privitku.

  
EBEC Zagreb - Dani inženjera 2013.

Studentska udruga BEST Zagreb poziva studente na EBEC Zagreb - Dani inženjera od 19. do 22. ožujka 2013. godine, koji će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Prijaviti se možete na stranici: http://www.best.hr/dani-inzenjera do četvrtka 14. ožujka 2013. godine, u 23:59 sati. Detaljan raspored nalazi se na http://www.best.hr/dani-inzenjera i u privitku.

  
UNESCO/ISEDC stipendije za 2013. godinu na području održivog energetskog razvoja

UNESCO i moskovski Međunarodni centar za održivi energetski razvoj - ISEDC nude stipendije za četverotjedni program. Stručno osposobljavanje će se održati u specijaliziranim ustanovama u Ruskoj Federaciji od 1. do 26. listopada 2013. godine i održavat će se na engleskom jeziku. Cilj stipendija je pomoći u izgradnji kapaciteta i razvoju ljudskih potencijala na području održive i obnovljive energije. Rok za prijavu je 15. ožujak 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku i na stranicama MZOS-a.

  
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2013.-2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2013.-2015. Sredstva koja dodjeljuju hrvatska i kineska strana predstavljaju dodatnu financijsku pomoć znanstveno-istraživačkim ekipama koja je namijenjena isključivo pokrivanju troškova putovanja i boravaka istraživača. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a. Rok za prijavu je 30. travnja 2013. godine.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: 2360000-1101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940