Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
 
   Vijesti - arhiva
ERA Chairs informativni dan

Povodom objave natječaja FP7-ERA Chairs-Pilot Call-2013, održat će se informativni dan 25. siječnja 2013. godine u MZOS-u (velika dvorana, prizemlje), s početkom u 8,30 sati. Cilj ERA Chairs natječaja je podizanje istraživačke učinkovitosti znanstvenih institucija s dokazanim potencijalom za istraživačku izvrsnost na međunarodni nivo. Više informacija o info danu i prijavi možete pronaći na stranicama EURAXESS-a.

  
Natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu

Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavila je natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu u trajanju od 3 do 6 mjeseci. Kandidati moraju imati doktorat znanosti, moraju biti mlađi od 49 godina, te dobro poznavati engleski ili japanski jezik. Rok za prijavu je 31. kolovoza 2013. godine. Više informacija nalazi se na stranici MZOS-a.

  
Snijeg na i oko FSB-a

U prilogu možete pogledati kako izgleda FSB pod dubokim snijegom kroz fotoobjektiv prof. Mladena Franza.

  
Natječaj za mobilnost studenata u okviru Erasmus programa u ak. god. 2013./2014.

Obavještavamo studente da je na stranicama Sveučilišta objavljen Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus programa u ak.god. 2013./2014.  Mjesečna financijska potpora iz Erasmus sredstava iznosit će 400 eura mjesečno. Molimo studente da detaljno prouče upute za prijavu i listu sveučilišta na koja se mogu prijaviti,a za sva pitanja u svezi natječaja mogu se javiti gđi Ani Domitrović (Ured za međunarodnu suradnju) i ECTS koordinatoru dr.sc. Draganu Žeželju. Potpunu dokumentaciju potrebno je predati ECTS koordinatoru do 15. veljače 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Obavijest o promociji

U petak, 18. siječnja 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Natječaj za stipendiju na York University (Kanada)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu stipendiju za studentsku razmjenu na York University u Kanadi u zimskom ili ljetnom semestru akademske godine 2013./14., za preddiplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu. Rok za prijavu je 1. ožujka 2013. godine. Više informacija nalazi se na stranici Sveučilišta u Zagrebu.

  
Nehrđajući čelici

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu organizira u petak 1. veljače 2013.  jednodnevnu radionicu „Nehrđajući čelici“.
Poziv se nalazi u privitku.

  
Info dan Tempus

Povodom objave 6. poziva za dostavu projektnih prijedloga za program Tempus, 17. siječnja 2013. godine održat će se info dan u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do 15. siječnja 2013. godine. Prijavni obrazac možete naći ovdje. Radni jezik info dana je engleski. Program se nalazi u privitku.

  
Natječaj za radno mjesto tehničkog suradnika na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavio je natječaj za radno mjesto tehničkog suradnika u Narodnim novinama i Biltenu HZZ od 09.01.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Miroslav Nikolić, München, predavanje: Elektropogoni za motocikle

Miroslav Nikolić, diplomirani inženjer našega fakulteta, već preko 25 godina radi u tvrtci KET u Münchenu, na projektima za njemačku automobilski industriju, pretežno za BMW. Predavanje u trajanju od 60 minuta obuhvaća tri teme:
(1) trendove razvoja konstrukcija u automobilskoj industriji,
(2) koncept izrade elektropogona za terenski motocikl i
(3) range extender (hibridni pogon) za motocikl.
Mjesto i vrijeme: FSB, I. Lučića 5, istočna zgrada, 3. kat, plava dvorana, petak 11.01.2013. u 13:15.

  
Savjetovanje CIM 2013

Obavještavamo vas ili vas podsjećamo da će se od 19.- 22. lipnja 2013. godine u Biogradu na moru održati 14. Međunarodno savjetovanje proizvodnog strojarstva CIM 2013. Osnovne informacije i poziv za pisanje radova nalaze se u privitku. Organizacijski odbor Savjetovanja CIM 2013

  
Zoran Bahunek: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni specijalistički rad Zorana Bahuneka pod naslovom "Usporedba metoda unapređenja proizvodnog procesa" (mentor prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Ljetne škole na Technische Universität München u 2013. godini

Technische Universität München (TUM) dostavilo je obavijest o održavanju sljedećih ljetnih škola za međunarodne studente tijekom 2013. godine: Innovation in Information Technology, Finding Nano i Engineering and Management across Cultures. Više informacija možete pronaći u brošurama u privitku.

  
Igor Dorić: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni specijalistički rad Igora Dorića pod naslovom "Unaprjeđenje organizacije i procesa uslužnog poduzeća korištenjem Kaizen metodologije" (mentor prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Natječaj Društva za nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, objavilo je Natječaj Društva za nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima. Rok za prijavu je 15. siječnja 2013. godine. Tekst natječaja nalazi se na internetskoj stranici Društva.

  
Natječaj za radno mjesto višeg predavača i znanstvenog novaka na projektu

Natječaj objavljen 02. siječnja 2013. godine u HZZ-u i N.N. za izbor na radna mjesta višeg predavača i znanstvenog novaka na projektu, nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren od 02. siječnja 2013. i traje do 10. siječnja 2013. godine.

  
Prijave za TIMES natjecanje

Čuo si za Case Study? Želiš isprobati kako funkcioniraš u timu? Kreativan si? Prijavi se za TIMES natjecanje i osvoji put na polufinale u Istanbulu te mogućnost sudjelovanja na velikom finalu ovog prestižnog europskog case study natjecanja u Münchenu! Lokalne kvalifikacije će se održati 12.01.2013. godijne s početkom u 9 sati u prostorijama FSB-a, a prijave su otvorene do 10.01.2013. godine do 23:59 sati. Više informacija o natjecanju možeš pronaći na www.siim.hr ili Facebook profilu!

  
Raspis natječaja za akademsku razmjenu u 2013. godini.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za akademsku razmjenu u 2013. godini sa sljedećim sveučilištima: Sveučilište u Solunu, Sveučilište u Padovi, Sveučilište u Pečuhu, Jagiellonsko sveučilište u Krakovu, Comenius sveučilište u Bratislavi, Sveučilište Indiana, Bloomington. Tekst natječaja nalazi se u privitku i na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta (http://international.unizg.hr/). Prijave je potrebno donijeti u Službu za vanjsku suradnju (Domitrović) do 21. siječnja 2013. godine.
  
Javni natječaj za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2012. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni natječaj za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2012. godinu, i to za: Nagradu tehničke kulture Faust Vrančić za životno djelo i Godišnju nagradu tehničke kulture Faust Vrančić. Tekst natječaja nalazi se na internetskoj stranici MZOS-a. Molimo vas da vaše prijedloge dostavite do 10. siječnja 2013. godine Povjerenstvu za nagrade, preko Urudžbenog zapisnika.

  
Mipro Junior - Poziv za predaju sažetaka radova

Studentski ogranak udruge MIPRO, posvećene informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici, poziva sve studente preddiplomskih i diplomskih studija na predaju sažetaka svojih stručnih ili znanstvenih radova za međunarodnu konferenciju MIPRO 2013. koja će se održavati u prelijepoj Opatiji, od 20. do 24. svibnja 2013. Rok za dostavu sažetaka je 7. siječanj 2013.

  
Objavljen poziv za dostavu projektnih prijedloga za program Tempus IV

Europska komisija objavila je šesti poziv za dostavu projektnih prijedloga za program Tempus IV. Rok za dostavu projektnih prijedloga Izvršnoj agenciji za obrazovanje, kulturu i audio-vizualne medije je 26. ožujka 2013. godine u podne. Cilj je Tempus programa pružiti potporu modernizaciji visokog obrazovanja u državama u okruženju Europske unije. Više informacija na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

  
Tea Žakula - Study@MIT

Kako izgleda studirati na vrhunskom svjetskom sveučilištu? Kako se prijaviti? Koje su mogućnosti nakon studija? 
Odgovore na ova i slična pitanja saznajte na tribini s Teom Žakula. Tea je završila dodiplomski studij na FSB-u i trenutno je u završnoj fazi doktorskog studija na MIT-u. Studentska tribina će se održati u četvrtak 20.12.2012. godine u 12 sati u plavoj dvorani na 3. katu istočne zgrade FSB-a.
POJ - Povjerenstvo za odnose s javnošću

  
Yassine Zarhloule: Geothermal potentialities of Morocco

U sklopu aktivnosti na FP7 projektu DISKNET (Distributed Knowledge-Based Energy Saving Networks), prof.dr.sc. Yassine Zarhloule, (University Mohamed I, Faculty of Sciences, Oujda, Maroko) će održati predavanje pod naslovom “Geothermal potentialities of Morocco”. Pozivamo nastavnike, studente i sve zainteresirane da prisustvuju predavanju u ponedjeljak 17. prosinca 2012. od 14:15 sati u Maloj Vijećnici, FSB, Ivana Lučića 5. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.

  
Humanitarna akcija BEST i EESTEC

Dana 17. i 18.12.2012. godine na FER-u (u prostoru KSET-a) održat će se humanitarna Božićna akcija “Zasladi dan i daruj nekom Božićni san”. Članovi međunarodnih studentskih organizacija EESTEC i BEST tijekom dva dana trajanja akcije od 10 do 16 sati prodavat će palačinke, kolače i ostale slastice. Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje novca za obitelj Andričić. Markica Andričić je 29-godišnji mladić koji boluje od cerebralne paralize i mentalne retardacije. Više u privitku.

  
FSB dobio Godišnju nagradu Veslačkog saveza Zagreba

Na svečanoj sjednici Veslačkog saveza Zagreba održanoj 12.12.2012. godine našem fakultetu je dodijeljena Godišnja nagrada Veslačkog saveza Zagreba za doprinos promicanju veslanja kao akademskog sporta te suradnju tijekom dvadeset godina održavanja Veslačkih susreta osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje RH.

  
Hrvatsko društvo u globaliziranom svijetu - izazovi i prilike

Rudolf Stracaboško, magistar strojarstva koji je izgradio uspješnu karijeru na međunarodnoj sceni, održat će predavanje u ponedjeljak 17.12.2012. godine u 12 sati u dvorani C južne zgrade FSB-a pod nazivom: Hrvatsko društvo u globaliziranom svijetu - izazovi i prilike

  
Poziv na TIMES radionicu

Čuo si za Case study? Želiš isprobati kako funkcioniraš u timu? 
Dođi na radionicu u subotu 15. prosinca 2012. u prostoriji A-411 (sjeverna zgrada, 2.kat) s početkom u 13 sati!  Više informacija o natjecanju i radionici možeš pronaći na www.siim.hr ili Facebook profilu!

  
Optimization in Energy Systems Engineering

U četvrtak, 13.12.2012 u 13 sati, u učionici 118 (istočna zgrada, 1. kat), dipl. ing. Philipp Petruschke s Tehničkog instituta za termodinamiku Sveučilišta RWTH u Aachenu, Njemačka, održat će otvoreno predavanje na temu "Optimization in Energy Systems Engineering". Predavanje će biti na engleskom jeziku, a vrijeme izlaganja oko 60 min s diskusijom.

  
Marko TOMIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 14. prosinca 2012. u 9,30 sati, u sobi 701, VII kat južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Marka Tomića, dipl. ing. brodogradnje  pod naslovom: ''UTJECAJ NELINEARNE POVRATNE KRUTOSTI NA ODZIV PRITEGNUTIH PUČINSKIH KONSTRUKCIJA''. Mentor doktorskog rada je  akademik Ivo Senjanović.

  
VAZNO: Prekid rada ISVU u subotu, 15.12.2012

Obavještavamo Vas da će u subotu, 15.12.2012., zbog nadogradnje produkcijskog poslužitelja baza podataka, cijeli ISVU sustav (osim ISVU Skladišta) biti nedostupan. Planirano trajanje radova je od 8:00 do 18:00 sati. Molimo da Vaše poslove koji ovise o ISVU planirate sukladno ovom prekidu.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
INFO: 4. sveučilišni Dan e-učenja @ CEU

U organizaciji Ureda za e-učenje/Centra za e-učenje Srca, u srijedu 12. prosinca 2012. s početkom u 9.30 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održavat će se 4. sveučilišni Dan e-učenja. Pozvani su nastavnici, studenti i svi zainteresirani za e-učenje da se pridruže na ovom sveučilišnom Danu e-učenja. Više informacija potražite na web stranici.

  
Luka Perković: Obrana konačne teme doktorskog rada

U četvrtak, 13. prosinca 2012. u 10,00 sati, u sobi 820, VIII kat južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Luke Perkovića, dipl. ing. strojarstva  pod naslovom: ''NUMERIČKO MODELIRANJE TURBULENTNIH PREDMIJEŠANIH PLAMENOVA METODOM SIMULACIJE VELIKIH VRTLOGA''. Mentor doktorskog rada je  prof. dr. sc. Neven Duić. 

  
Studentska tribina: Formula student na Sveučilištu u Zagrebu

U ponedjeljak 17. 12. 2012. godine FSB Racing team održati će javno predstavljanje projekta „Formula student na Sveučilištu u Zagrebu“. Pri tom će se osvrnuti na koncept natjecanja, rezultate i postignuća ostvarena u prethodnim godinama, a posebna pažnja biti će posvećena budućnosti tj. izradi bolida za natjecanje u 2013 godini. Javno predstavljanje održat će se u Plavoj dvorani (istočna zgrada, zapadni ulaz, 3. kat) u 14:00 sati. Oglas o tribini nalazi se u prilogu.

  
Zahtjev za ispravkom netočnih informacija, objavljenih u Jutarnjem listu, kojima je nanesena šteta ugledu FSB-a

Povodom napisa objavljenog 2. prosinca 2012. godine, na šestoj stranici Jutarnjeg lista kojim se neargumentirano napada dignitet Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, glavnom uredniku Jutarnjeg lista, sukladno Zakonu o medijima, članak 40., poslan je dopis vidljiv u prilogu ove obavijesti.

  
Zoran DOMITRAN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 12. prosinca 2012. u 11,00 sati, u TCR-u istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Zorana Domitrana, dipl. ing. strojarstva  pod naslovom: ''UTJECAJ ODSTUPANJA DIMENZIJA NA ŽIVOTNI VIJEK POLIMERNIH ZUPČANIKA ''. Mentor doktorskog rada je  prof. dr. sc. Milan Opalić.

  
Natječaj za radno mjesto stručnog suradnika na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavio je natječaj za radno mjesto stručnog suradnika - administratora informacijskih servisa u Narodnim novinama i Biltenu HZZ od 05.12.2012. Tekst natječaja se nalazi u prilogu.  

  
Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je natječaj za dodjelu nagrada domaćim i inozemnim autorima za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj. Molimo vas da prijedloge dostavite u Urudžbeni zapisnik najkasnije do 7. siječnja 2013. godine. Tekst natječaja nalazi se u privitku.

  
SUPEUS stručni seminar
Studentska udruga SUPEUS (Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje) organizira trodnevni stručni seminar na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Seminar će se održati 12. prosinca 2012. godine, u 14.30 sati, u dvorani C. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici udruge i u privitku.
  
Vedran ŠIMUNOVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 14. prosinca 2012. u 11,00 sati, u sobi A 102, nisko prizemlje sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Vedrana Šimunovića, dipl. ing. strojarstva  pod naslovom:'' UTJECAJ MJERNIH POSTUPAKA NA REZULTAT MJERENJA SREDNJEG PROMJERA NAVOJA''. Mentor doktorskog rada je  prof. dr. sc. Vedran Mudronja. 

  
Javni poziv za članove matičnih odbora, znanstvenih područnih vijeća i umjetničkih vijeća

Na temelju članka 19. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavljuje Javni poziv za članove matičnih odbora, znanstvenih područnih vijeća i umjetničkog vijeća. Prijedlozi će se zaprimati do 14. prosinca 2012. godine.

  
i-RESEV Radionica: Prema integraciji električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije

Pozivamo Vas na radionicu PREMA INTEGRACIJI ELEKTRIČNIH VOZILA U ENERGETSKE SUSTAVE S VISOKIM UDJELOM OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE koja će se održati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u petak, 7.12.2012 od 8:30 - 14:00h. Radionica se organizira u okviru sljedećeg istraživačkog projekta poduprtog od strane Hrvatske zaklade za znanost: "ICT-podržana integracija električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije".

  
Natječaj za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata objavio je natječaj za dodjelu stipendija tijekom redovitog školovanja (srednjoškolskog, sveučilišnog i stručnog) te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija hrvatskim braniteljima, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za akad. god. 2012./2013. Prijave za natječaj podnose se zaključno do 28. prosinca 2012. Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se u privitku.

  
Krautov strojarski priručnik s 50% popusta

Od 03. do 07.12.2012. tvrtka Sajema d.o.o. Stručna knjižara osigurala je 70 primjeraka knjige „Krautov strojarski priručnik“ i prodaje ga s 50% POPUSTA. Svi zainteresirani studenti i profesori mogu se javiti od ponedjeljka do petka i naručiti svoj primjerak knjige. Akcija traje do isteka zaliha! Rezervacije se ne primaju. Detaljnije informacije možete dobiti na e-mail sajema@sajema.hr i info@strucnaknjizara.hr, broj mobitela 091/7608218 ili www.sajema.hr i www.strucnaknjizara.hr.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 2. roku diplomskih ispita diplomskog studija i 2. roku diplomskih ispita dodiplomskog studija ak. god. 2012/2013. predaje se u četvrtak 6. prosinca2012. u vremenu od 10 do 12 sati voditeljici Studentske službe Andreji Eškić.
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku.
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Sveučilišni nautički klub FSB - Godišnji susret članova kluba

U četvrtak, 6. prosinca 2012. godine SVEUČILIŠNI NAUTIČKI KLUB Fakulteta strojarstva i brodogradnje organizira godišnji susret članova i prijatelja Kluba. Sastanak će se održati u Maloj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ulici Ivana Lučića 5 u Zagrebu, s početkom u 12 sati. Poziv i prijedlog programa nalaze se u prilogu.

  
UKF otvoren natječaj - "Mladi znanstvenici i stručnjaci"

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ objavio je natječaj u sklopu programa „Mladi znanstvenici i stručnjaci“, koji će biti otvoren do petka, 22. veljače 2013. godine. Program za mlade znanstvenike i stručnjake podupire mlade znanstvenike i stručnjake, kako iz Hrvatske tako i iz dijaspore, u svim aspektima njihovog profesionalnog razvoja. Program želi doprinijeti priljevu talentiranih ljudi u hrvatske tvrtke, sveučilišta i istraživačke institucije. Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda.

  
Natječaj za radna mjesta izvanrednog profesora i asistenta

Natječaj za znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto izvarednog profesora i radno mjesto u suradničkom zvanju asistenta, objavljen je 28. 11. 2012. godine u HZZ-u i N.N.. Natječaj je otvoren do 06. 12. 2012. godine i nalazi se u prilogu   

  
Poziv za upis kolegija EGPR 2012/13

Pozivaju se studenti diplomskog studija, usmjerenja Konstruiranje i razvoj proizvoda Konstrukcijskog smjera te studenti studija zrakoplovstva koji žele sudjelovati u projektu European Project Realization Course 2012/13, da se do 09.12.2012. godine prijave na email: vlasta.klaic@fsb.hr. U privitku se nalazi poziv s dataljima vezanim uz prijavu i opis projekta.

  
Tomislav STAROVEŠKI: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak, 4. prosinca 2012. u 14,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Tomislava Staroveškog, dipl. ing. strojarstva  pod naslovom: ''MODELIRANJE TROŠENJA MEDICINSKOG SVRDLA''. Mentor doktorskog rada je  prof. dr. sc. Toma Udiljak.

  
Nenad Ferdelji, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Nenad Ferdelji, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod nazivom " Eksperimentalna i teorijska analiza modela zagrijavanja vode zračenjem" 03. 12. 2012. godine u 11,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta.

  
Stipendije zaklade ''British Scholarship Trust''

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavilo je natječaj za dodjelu stipendija zaklade ''British Scholarship Trust'' za znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH, za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1-3 mjeseca tijekom akad. g. 2013./2014. Rok za prijavu je 1. ožujak 2013. godine. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici MZOS-a.

  
Dan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu

Svečano obilježavanje Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu započinje u utorak 27. studenoga 2012. u 19 sati otvorenjem izložbe grafika diplomanata Akademije likovnih umjetnosti uz glazbeni intermezzo studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, u Galeriji FSB-a, Ivana Lučića 5. U četvrtak 29. studenoga slijedi Dan otvorenih vrata, izložba "Kak' su računali naši stari" i Dan karijera uz bogat popratni program, a obilježavanje završava u petak 30. studenoga u 11 sati predstavljanjem knjige "Materijali u zrakoplovstvu" i svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća u 12 sati . Kompletan program je u prilogu.

  
Studentska jedriličarska posada prima nove članove

Studentska jedriličarska posada FSB Student Sailing Team poziva studente koji žele naučiti jedriti, kao i one koji već jedre, da postanu dio posade našeg fakulteta. Jedriličarsko iskustvo nije uvjet za članstvo. Svi zainteresirani mogu nas posjetiti na štandu udruga Fakulteta na dan karijera, 29. i 30. studenoga, ili nas kontaktirati na e-mail. Više informacija o našim aktivnostima možete vidjeti ovdje.

  
Stipendija za Erasmus Mundus - Integrated Advanced Ship Design

University of Liege dostavilo je obavijest o natječaju za upis na Erasmus Mundus Master program Integrated Advanced Ship Design (EMSHIP 2013).  Rok za prijavu je 31. prosinca 2012. godine. Informacije o stipendijama za navedeni program nalaze se na internetskoj stranici EMSHIP-a. Više informacija o programu nalazi se u privitku.

  
Natječaj za radno mjesto Noise and Vibration Engineer
Zaprimili smo obavijest o natječaju za radno mjesto Noise and Vibration Engineer, u Odjelu za istraživanje i razvoj tvrtke Wärtsilä PowerTech, Finska. Rok za prijavu je 21. prosinca 2012. godine. Više informacija o natječaju nalazi se u privitku.
  
Priznanje FSB-u za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost na smotri Sveučilišta

Fakultet strojarstva i brodogradnje je na smotri Sveučilišta u Zagrebu održanoj 15. do 17. studenoga 2012. godine dobio priznanje rektora Sveučilišta za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost. Čestitamo na priznanju voditelju projekta predstavljanja našeg Fakulteta na smotri prof. Milanu Vrdoljaku i svima koji su pomogli u uspješnom predstavljanju.

  
Savjetovanje: Bioplastika

Društvo za plastiku i gumu organizira u četvrtak 22. studenog 2012. savjetovanje BIOPLASTIKA. Savjetovanje će se održati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5 u Plavoj dvorani, istočna zgrada s početkom u 9:00 sati.
Dodatne informacije dostupne su na web adresi ili direktno kod organizatorice savjetovanja prof. dr. sc. Đurđice Španiček na mail.

  
Natječaj za dodjelu stipendija za studijsko/znanstvenoistraživačko usavršavanje u Republici Sloveniji

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija za studijsko/znanstvenoistraživačko usavršavanje u Republici Sloveniji u akademskoj godini 2013. /2014. Stipendije za znanstvenoistraživačko usavršavanje odnose se na sva područja znanosti na visokim učilištima/znanstvenoistraživačkim institutima, u pojedinačnom trajanju od 3 do 6 mjeseci za kandidate do 30 godina starosti. Rok za prijavu je 15. ožujak 2013. godine. Više informacija na stranicama MZOS-a.

  
Državne stipendije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je Natječaj za dodjeljivanje 2200 državnih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom za 2013. godinu. Prijave za natječaj se podnose od 19. studenoga 2012. do zaključno 19. prosinca 2012. godine. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku, a potrebne obrasce za sve kategorije stipendija, pravila i kriterije te uputu za studente možete naći na adresi: www.mzos.hr .

  
Izdavačka kuća Versita - objavljivanje doktorskih disertacija

Izdavačka kuća Versita iz Velike Britanije objavila je natječaj za objavljivanje knjiga/monografija na temelju istraživanja obavljenih u okviru rada na doktorskim disertacijama. Zainteresirani kandidati, koji su obranili disertacije u razdoblju od lipnja 2009. do listopada 2012., mogu se javiti na natječaj. Dodatne informacije na web stranici (http://versita.com/esmc) ili kod prof. dr. sc. Zdravka Terzea, člana Versita izdavačkog savjetodavnog odbora za Engineering.

  
Poziv na BEST proljetne seminare

Dosta vam je učenja i potreban vam je odmor? Željni ste promjene i akcije? BEST ima riješenje za vas!
Prijavite se na proljetni seminar i doživite nezaboravno iskustvo u jednom od mnogih gradova poput Reykjavika, Pariza, Thessalonikija, Delfta, ...!

  
Distribuirano optimiranje i distribuirano upravljanje dinamičkim sustavima

U utorak 27. studenog 2012. u 12,00 sati u učionici A-311 (sjeverna zgrada, prvi kat) doc. dr. sc. Andrej Jokić (Katedra za strojarsku automatiku) će održati predavanje “Distribuirano optimiranje i distribuirano upravljanje dinamičkim sustavima”. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

  
Podjela završnih zadataka

U privitku se nalazi obavijest o podjeli završnih zadataka za studente preddiplomskog studija strojarstva, smjerovi: proizvodno inženjerstvo, industrijsko inženjerstvo i menadžment, inženjerstvo materijala i mehatronika i robotika koji su predali zahtjev za zadavanje zadatka Završnog rada. 

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Prezentacija UKF natječaja "Preko granice" i "Istraživanje u gospodarstvu i akademiji"

Pozivamo sve zainteresirane na prezentaciju trenutno otvorenih natječaja "Preko granice" i "Istraživanje u gospodarstvu i akademiji" Fonda "Jedinstvo uz pomoć znanja" (UKF). Prezentacija će se održati u utorak, 4. prosinca 2012. godine, u Velikoj vijećnici, s početkom u 12 sati. 

  
Podjela završnih zadataka

U privitku se nalazi obavijest o podjeli završnih zadataka za studente preddiplomskog studija strojarstva, smjerovi: procesno-energetski, konstrukcijski, brodostrojarski i inženjersko modeliranje i računalne simulacije koji su predali molbu za zadavanje zadatka Završnog rada u listopadu.

  
Natječaj za radno mjesto stručnog referenta na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavio je natječaj za radno mjesto stručnog referenta u Narodnim novinama i Biltenu HZZ od 14.11.2012. Tekst natječaja se nalazi u prilogu.  

  
Natječaj za radno mjesto stručnog suradnika u sustavu znanosti i visokom obrazovanju na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavio je natječaj za radno mjesto stručnog suradnika u sustavu znanosti i visokom obrazovanju u Narodnim novinama i Biltenu HZZ od 14.11.2012. Tekst natječaja se nalazi u prilogu.  

  
Natječaj za dodjelu novčane potpore iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata za akad. god. 2012./2013.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane potpore redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih te diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu koji su prvu godinu studija upisali akademske godine 2007./2008., 2008./2009., 2009./2010., 2010./2011. ili 2011./2012. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Stručna praksa u Njemačkoj

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dostavio je obavijest o natječaju za Erasmus stručnu praksu u KET – Kirpal Energietechnik GmbH (www.ket.de), Njemačka. Tekst natječaja nalazi se u privitku.

  
Oglas za radno mjesto

Tvrtka Plattner d.o.o., kao ovlašteni uvoznik i distributer Mobil ulja i maziva u Hrvatskoj, traži PRODAJNOG PREDSTAVNIKA za Mobil automotiv/industrijski program sa sjedištem u Zagrebu. Kandidati bi trebali biti apsolventi FSB-a pred diplomskim ispitom ili diplomirani studenti FSB-a. Zaintersirani mogu poslati motivacijsko pismo i CV sa slikom do 23.11.2012. na e-mail human.resource@plattner.hr

  
Radionica: Upravljanje projektima korištenjem alata „Cloud Computing-a“ i socijalnih mreža

Zanima vas kako je moguće poboljšati uspješnost izvođenja projekata korištenjem alata Cloud Computing-a, kao što su Google drive, i socijalnih mreža kao što su Faceebook i Twitter? Dođite na radionicu u srijedu 14.11.2012 u 17:00h - A412, sjeverna zgrada. Radionica je namijenjena studentima i mladim voditeljima projekata (s FSB-a i iz privrede). Više informacija o radionici i predavaču se nalazi u prilogu.
Organizatori: Young Crew Croatia, Udruga SIIM, Udruga Inovatora FSB-a.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 1. roku diplomskih ispita diplomskog studija i 1. roku diplomskih ispita dodiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u četvrtak 15. studenoga 2012. u vremenu od 10 do 12 sati u sobu voditeljice Studentske službe.
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku.
Studenti strojarstva predaju dva tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva dva tvrdo i jedan spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
FSB na smotri Sveučilišta u Zagrebu

Povodom ovogodišnje smotre Sveučilišta u Zagrebu predstavljamo stranicu na kojoj će svi zaintereisirani budući studenti našeg fakulteta pronaći korisne informacije vezane za studiranje i život na FSB-u. Stranica je dostupna na adresi http://www.fsb.unizg.hr/?smotra. Također, povodom smotre, fakultet je otvorio i službeni Youtube kanal.

  
INFO: Centar za e-učenje - događanja u studenom

Centar za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu u mjesecu studenom pripremio je radionicu "Izrada elektroničkog životopisa" koja se održava 20. studenog i Tečaj "Osnovni rad u sustavu Merlin" od 21. do 22. studenog. Ujedno podsjećamo da je u tijeku poziv za prijavu projekata razvoja e-kolegija. Poziv je otvoren do 12. studenog 2012. Više informacija o aktivnostima Centra za e-učenje potražite na web stranici.

  
INFO: Obiljezavanje 20 godina Interneta u Republici Hrvatskoj i INFO sajam

ZV i CARNet od 15. do 17. studenog 2012. godine organiziraju sajam informacijskih tehnologija - INFO.
U sklopu INFO sajma CARNet provodi niz aktivnosti obiljezavanja 20. godisnjice uspostave prve hrvatske internetske veze. Dana 17. studenog 1992. godine uspostavljena je prva hrvatska internetska veza prema svijetu, cime je zapocelo doba Interneta u Republici Hrvatskoj. Vise u prilogu ...

  
Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se od 15. do 17. studenoga 2012. u prostorijama Studentskog centra, Savska cesta 25. Naglasak je Smotre na temama vezanim uz podršku u razvoju i upravljanju karijerom, u snalaženju na tržištu rada te ostvarivanju zaposlenja. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da dođu na Smotru, a ujedno i da posjete štand našeg Fakulteta.
Želite nastaviti studirati? Želite iskoristiti sve mogućnosti koje vam studiranje pruža i pritom ostvariti dodatne ECTS bodove? Kraj studija se bliži i želite se što bolje pripremiti za zapošljavanje? Smotra vam može pomoći odgovoriti na ova pitanja. Više informacija u prilogu.

  
Industrijalizacija balastnih voda - proces reprodukcije balastnih voda na kopnu

Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku, Katedra za osnivanje plovnih objekata i morsku tehniku poziva sve zainteresirane na predavanje «REIDENTIFIKACIJA OMIŠLJA NA KRKU- POLUOTOK ERT : Industrijalizacija balastnih voda - proces reprodukcije balastnih voda na kopnu», predavač: Nina Mia Čikeš, Magistra inženjerka arhitekture i urbanizma, četvrtak, 8. studenog 2012. od 11:15 do 12.15 sati, dvorana B5, južna zgrada - I. Lučića 5.

  
Nenad Ferdelji: Doktorski rad

Doktorski rad Nenada Ferdeljia pod naslovom "Eksperimentalna i teorijska analiza modela zagrijavanja vode zračenjem" (mentor prof. dr.sc. Antun Galović) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Natječaj za stipendije Grada Zagreba studentima slabijega socijalnog statusa

Gradonačelnik Grada Zagreba raspisao je natječaj za dodjelu stipendije Grada Zagreba studentima slabijega socijalnog statusa za akad. god. 2012./2013. Natječaj je objavljen na web stranici Grada Zagreba na www.zagreb.hr i ''Večernjem listu'' od 30. listopada 2012. Rok podnošenja molbi je 30 dana od dana objave natječaja, zaključno s 29. studenim 2012. Tekst natječaja i obrazac molbe za dodjelu stipendije možete vidjeti u privitku.  

  
Otvoren natječaj "Preko granice"

Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" objavio je natječaj za potporu "Preko granice" u sklopu programa "Znanstvena suradnja" koji će biti otvoren do petka, 1. veljače 2013. godineCilj potpore jest omogućiti znanstveniku ili stručnjaku iz Hrvatske da započne i ostvari suradnju sa znanstvenikom ili stručnjakom iz dijaspore.  Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Fonda.

  
Prezentacija natječaja za stručne prakse IAESTE

Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE) poziva sve zainteresirane studente na prezentaciju trenutno otvorenog natječaja za dodjelu stručnih praksi. Prezentacija će se održati u utorak, 6. studenog 2012. godine, u dvorani E, s početkom u 13 sati.

  
Recent Advances in Multiscale Material Modelling

Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatsko društvo za mehaniku pozivaju vas na predavanje: Prof. Siegfried Schmauder, University of Stuttgart, Institute for Materials Testing, Materials Science and Strength of Materials, Institute of Thermal Turbo Machinery and Machinery Laboratory RECENT ADVANCES IN MULTISCALE MATERIALS MODELLING u utorak 6. studenog 2012. u 12.00 u sjedničkoj dvorani HAZU, Zrinjski trg 11. Više u privitku.

  
Mario Mačković: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni specijalistički rad Maria Mačkovića pod naslovom "Eksperimentalno istraživanje učinkovitosti inertizacije eksplozivnih atmosfera" (mentor prof.dr.sc. Nikola Šakić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Natječaj za stipendije Grada Zagreba studentima s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Zagreba raspisao je natječaj za dodjelu stipendije Grada Zagreba studentima s invaliditetom za akad. god. 2012./2013. Natječaj je objavljen na web stranici Grada Zagreba na www.zagreb.hr i ''Večernjem listu'' od 30. listopada 2012. godine. Rok podnošenja molbi je 30 dana od dana objave natječaja,  zaključno s 29. studenim 2012. Tekst natječaja i obrazac molbe za dodjelu stipendije možete vidjeti u privitku.

  
Natječaj za stipendiju za diplomski studij na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech), SAD

Zaklada Naumann-Etienne objavila je natječaj za dodjelu stipendija za diplomski studij na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD za akademsku godinu 2013./14. Rok za prijavu je petak, 16. studeni 2012. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Poziv na seminare Programa za cjeloživotno učenje - studeni 2012.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira seminare povodom objave Natječaja za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu,  u svrhu pripreme potencijalnih korisnika za sudjelovanje u aktivnostima Natječaja. U studenom će se održati seminari za programe Comenius, Leonardo da Vinci i Grundtvig. Program i datum održavanja pojedinog seminara nalazi se u privitku. Više informacija možete pronaći i na internetskoj stranici www.mobilnost.hr .

  
Natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC''

INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC'' studentima FSB-a u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške najboljim studentima. Natječaj je otvoren do 8. studenoga 2012. Nagrada se sastoji od povelje te novčanog iznosa od 5.000,00 kn. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli nagrade ''INETEC'' možete vidjeti u privitku.

  
Predavanje u HAZU: Prof. Siegfried Schmauder

U utorak 6. studenog 2012. u 12,00 sati u sjedničkoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), Zrinski trg 11, Zagreb, prof. Siegfried Schmauder (University of Stuttgart, Germany) će održati predavanje Recent advances in multiscale materials modelling. Predavanje organiziraju Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i Hrvatsko društvo za mehaniku (HDM).

  
Young Crew - Udruga mladih projektnih menadžera

Student si i zanima te projektni menadžment? Radiš kao voditelj projekta, imaš manje od 35 godina i želiš se dalje usavršavati? Jednostavno si osoba koju zanima projektni menadžment i želiš naučiti više o tome? Ako je tvoj odgovor na barem jedno od prethodnih pitanja DA, nastavi čitati.
Pozivaju se studenti, mladi projektni menadžeri (od 25 do 35 godina starosti) i oni koji to žele postati na prezentaciju Udruge mladih projektnih menadžera - Young Crew. Prezentacija će se održati u četvrtak 8.11.2012. u 16 sati u dvorani D. Tijekom prezentacije biti će predstavljene mogućnosti koje udruga pruža, projekte koje organizira i način učlanjenja, a sudionici će iz prve ruke moći saznati o iskustvima starijih članova Udruge. Više informacija o udruzi možete pronaći na ovdje.

  
Kulturna razmjena sa Valladolidom i Sankt Peterburgom

BEST Zagreb organizira još jednu kulturnu razmjenu! Ovoga puta razmjena se odvija između Valladolida i Sankt Peterburga. Jednotjedno događanje se odvija od 5. do 12. studenog u Zagrebu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Glavna tema susreta je Europska unija i inženjerski pravci današnjice. Međutim, tri su segmenta koja ujedinjuju glavnu temu: bionika, Europska unija i kulturološke razlike među zemljama sudionicama. Planirane metode izvođenja aktivnosti bit će neformalne – okrugli stolovi, debate i radne skupine, pojedinačno za svaki od segmenata koji ujedinjuju temu susreta. Više u privitku i na web stranici.

  
Mentori za studente 1. godine preddiplomskih studija

Studentima koji su akad. god. 2012./2013. prvi put upisali prvu godinu preddiplomskog studija dodijeljeni su mentori iz redova znanstvenih novaka i asistenata. Za studente studija brodogradnje i zrakoplovstva taj mentor ostaje do kraja preddiplomskog studija. Nakon upisa smjera, studenti studija strojarstva, po potrebi, javljaju se voditelju smjera koji će im dodijeliti mentora iz redova nastavnika smjera. Mentor studentu pomaže savjetima u vezi sa studijem (pohađanje nastave, učenje, polaganje ispita, izbor smjera studija/izbornih predmeta, strategija studiranja i sl.). U prilogu se nalazi popis mentora te termini kada i gdje studenti mogu kontaktirati dodijeljene im mentore.

  
Vladimir MILIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U ponedjeljak,  5. studenoga  2012. u 11,00 sati, u sobi A-311, I. kat sjeverne zgrade Fakulteta, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Vladimira Milića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MINIMAKS OPTIMALNO UPRAVLJANJE NELINEARNIM DINAMIČKIM SUSTAVIMA ''  Mentor doktorskog rada  je doc. dr. sc. Josip Kasać.

  
Natječaj za radna mjesta nastavnika i naslovna zvanja

Natječaj za radna mjesta nastavnika i naslovna zvanja, objavljen je 24. listopada 2012. godine u N.N. i HZZ-u,  nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren do 02. studenog 2012. godine.

 

  
Natječaj za prakse u inozemstvu IAESTE

Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE) objavila je Natječaj za dodjelu stručnih praksi za akademsku godinu 2012./13. . Rok za prijavu je 16. studeni 2012. godine. Prijaviti se mogu svi studenti 3. ili više godine sveučilišnih studija prirodnih i tehničkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ili oni koji imaju ostvarenih 105 ECTS bodova. Upute i pravila možete pronaći na www.iaeste.hr/natjecaj.

  
Nastava nastavnika FSB-a na drugim visokim učilištima

Budući da je Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 16. listopada 2012. donio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izvođenju nastave nastavnika Sveučilišta u Zagrebu na drugim visokim učilištima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, od 15. srpnja 2009. godine, u privitku je dopis i pročišćeni tekst tih dviju odluka.

  
Radionica za doktorande Communication for Doctoral Researchers

Ured za doktorske studije i programe Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu za doktorande Communication for Doctoral Researchers. Ova dvodnevna radionica održavat će se od 6. do 7. studenoga 2012. od 9.30 do 16.45 sati u Zvonimirovoj 8. Rok za prijavu je 28. listopada 2012. Radni jezik radionice je engleski, a broj sudionika je ograničen, pa je za radionicu obavezna prijava. Više o radionici te obrazac za prijavu pronaći ćete na adresi iz privitka.

  
Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u okviru hrvatsko-crnogorske suradnje

Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa objavilo je Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u okviru zajedničke hrvatsko-crnogorske suradnje za 2013. i 2014. godinu. Sredstva koja u okviru ovog Natječaja dodjeljuju hrvatska i crnogorska strana predstavljaju dodatnu financijsku pomoć za troškove putovanja i boravaka suradnika na projektu. Rok za prijavu je 20. studeni 2012. godine. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici MZOS-a.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940