Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
    Vijesti - arhiva
Stipendije Nacionalne Zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu objavila je natječaj za dodjelu 437 studentskih stipendija za akademsku godinu 2012./2013. Više informacija nalazi se na http://www.nzpuss.hr/JavniNatjecajZaDodjelu437 .

  
Budućnost ugodnog stanovanja

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje poziva sve zainteresirane studente na sudjelovanje na besplatnom seminaru "Budućnost ugodnog stanovanja 2013." koji će se održati u Velikoj predavaonici (81) na AGG-u 4. svibnja 2013. godine s početkom u 9 sati. Kroz niz predavanja renomiranih stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije obradit će se glavna tema ovogodišnjeg, drugog po redu, seminara, a to je grad. Za više informacija i prijave posjetite www.supeus.hr.

  
PIMS Akademija

MOL Grupa, u suradnji sa Fakultetom informacijske tehnologije Sveučilišta Pannonia u Mađarskoj, pokreće četvrti postdiplomski specijalistički program s ciljem obrazovanja specijalista naftne industrije za MOL Grupu. Cilj edukacije je obrazovati stručnjake na području optimizacije lanca opskrbe u naftnoj industriji koji će biti u mogućnosti modelirati i optimizirati cijeli lanac opskrbe.
Program pruža vrijedno profesionalno obrazovanje, traje 10 mjeseci te je redovan studij. MOL Grupa osigurava znatnu financijsku potporu kurikulumu, a sudionicima će tijekom studija biti ponuđen jedinstveni sustav poticaja. Kandidati koji pokažu iznimne rezultate dobit će mogućnost da postanu dio dinamičnog tima MOL Grupe. Prijaviti se možete na adresi: www.mol.hu/en/about_mol/careers/, a rok za prijave je 15. svibnja 2013.

  
Započele prijave za Growww 2013.

Imate li manje od dvije godine radnog iskustva, spremni ste na stalno usavršavanje, timski rad i usmjereni ste na postizanje ciljeva, prijavite se u Inin Growww 2013. program i postanite jedan od 60 pripravnika u Ini! Uz otvorena radna mjesta unutar INA Grupe, ove se godine možete prijaviti i za radna mjesta u sjedištu MOL Grupe u Budimpešti. Prijave na www.ina.hr/Growww traju do 3. svibnja.

  
Jutarnji list: Studenti strojarstva na natjecanju formula

U jučerašnjem izdanju Jutarnjeg lista, 25.4.2013., objavljen je članak o novom projektu FSB Racing Teama bolidu ARCTOS s kojime će naši studenti ove godine nastupiti na najprestižnijem inženjerskom natjecanju FORMULA STUDENT u Njemačkoj.
Cjeloviti članak možete pročitati na linku u privitku.

  
IAESTE projekt Company Shuttle

IAESTE lokalni odbor Zagreb četvrtu godinu zaredom provodi projekt Company Shuttle. Cilj projekta je studentima diplomskih studija pružiti uvid u svakodnevnicu tvrtke, autentično i direktno na licu mjesta, te omogućiti lakše zaposlenje ambicioznim studentima koji zadovoljavaju kriterije tvrtki sudionica. Prijava je jednostavna i potpuno besplatna, na temelju koje će 20 najkvalificiranijih studenata sudjelovati u jednodnevnim prezentacijama i upoznavanju u posjetu tvrtkama, a najuspješniji kandidati dobivaju nagradno putovanje! Ovogodišnje tvrtke sudionice su Siemens, Ericsson, Dukat i Pliva! Tvrtka Siemens omogućuje prijavu studentima FSBa. Prijave traju od 22.04.2013. do 15.05.2013., prijaviti se možete na www.iaeste.hr/companyshuttle/. Prezentacija projekta održat će se 7. svibnja 2013. godine u 13 sati, u F dvorani.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Natječaj za radno mjesto voditelja knjigovodstva na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje natječaj za radno mjesto voditelja knjigovodstva u Narodnim novinama i Biltenu HZZ dana 26.04.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Poziv studentima za popunjavanje UNIZG tima za rad na projektu Solar Decathlon Europe

U petak 26.04.2013. u 13.00  sati u Plavoj dvorani  FSB-a  (Istočna zgrada, 3. kat) održat će se kratka prezentacija projekta Sveučilišta u Zagrebu za natjecanje Solar Decathlon Europe 2014, s ciljem popunjavanja UNIZG tima. Na prezentaciju se pozivaju svi studenti FSB-a zainteresirani za sudjelovanje na projektu, a  posebno studenti  Procesno-energetskog smjera. Više informacija o projektu možete  naći u prilogu.

  
Natječaj za radna mjesta znanstvenih novaka na projektu

Natječaj za radna mjesta znanstvenih novaka za rad na projektu, objavljen je u N.N. i HZZ-u, 24. travnja 2013. godine nalazi se u prilogu.
Natječaj traje od 24. travnja do 02. svibnja 2013. godine.

  
Natječaj za stipendije na Tecnológico de Monterrey (Meksiko)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dvije stipendije za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na Tecnológico de Monterrey. Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Tecnológico de Monterrey, mjesečnu stipendiju od 5.000 MXN (~400 USD) za smještaj i hranu, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn. Rok za prijavu je 17. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Sveučilišta.

  
Projekt stipendiranja istraživača i poticanja mobilnosti u Hrvatskoj i inozemstvu - NEWFELPRO

U sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provodi projekt stipendiranja pod nazivom Novi međunarodni program stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače (New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia - NEWFELPRO). U sklopu projekta biti će otvorena tri natječaja. Prezentacija projekta održat će se 7. svibnja 2013. godine, u Velikoj vijećnici Fakulteta, s početkom u 13 sati. Više informacija nalazi se u pritivku i na internetskoj stranici MZOS-a.

  
Uvodno predavanje HRZZ projekta

U ponedjeljak 29. travnja 2013. u 13:00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade FSB-a održat će se uvodno predavanje HRZZ projekta iz programa Partnerstvo u istraživanjima s naslovom „Eksperimentalno potpomognuti razvoj naprednih modela izgaranja motora s unutarnjim izgaranjem“. Projekt je financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost i tvrtke AVL-AST d.o.o., a voditelj projekta je prof. dr. sc. Zoran Lulić. U predavanju će biti dan pregled ciljeva i planova istraživanja. Svi zainteresirani su dobrodošli.

  
Produžetak Natječaja za akademsku razmjenu u 2013. g. (Solun)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Produžetak Natječaja za akademsku razmjenu u 2013. godini sa Sveučilištem u Solunu, Grčka (www.auth.gr). Za razmjenu se može prijaviti znanstveno-nastavno osoblje i znanstveni novaci. Kandidatima odabranim za razmjenu partnersko sveučilište će osigurati smještaj i dnevnice. Prijave se dostavljaju gđi Ani Domitrović, a rok za prijavu je 6. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku i na stranicama Sveučilišta.

  
Doktorska stipendija iz dinamike više tijela u NASA Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology

Otvoreno je istraživačko mjesto u području računalne dinamike više tijela (engl. 'multibody dynamics')  u NASA Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology. Više detalja dano je u privitku, a zainteresirani se mogu obratiti prof. dr. sc. Zdravku Terzeu. Prijave su moguće odmah.

  
Danijel ŠESTAN: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U utorak , 23. travnja  2013. u 13,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada  Danijela Šestana, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''APSOLUTNA REALIZACIJA INJIŠTA I ROSIŠTA PLINA''. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Davor Zvizdić.

  
Produžetak Natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS stručna praksa

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je produžetak natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS stručna praksa za studente za ak. god. 2012./13.  Mobilnost se može realizirati najkasnije do 30. rujna 2013. godine. Rok za predaju kompletne prijavne dokumentacije ECTS koordinatoru na fakultetu / akademiji: odmah, do popunjenja odobrene kvote mjesta, a najkasnije do 15. svibnja 2013. u 12:00 sati. Više informacija nalazi se u privitku i na internetskoj stranici Sveučilišta.

  
Hrvoje Kozmar novi član uređivačkog odbora časopisa Wind and Structures

Wind and Structures objavljuje izdavačka kuća Techno Press. Glavne teme su opterećenja uslijed djelovanja vjetra na konstrukcije, aerodinamika okoliša, mikrometeorologija, računalne i eksperimentalne metode, relevantni međunarodni standardi.

  
Poziv za izlaganje INOVA-MLADI 2013

subotu 4. svibnja 2013. u trajanju od 10 do 15 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje održati će se 13. po redu izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem, INOVA-MLADI 2013. Na izložbi će biti dvije kategorije ocjenjivanja za studente, inovacije/fakulteti i inovacije u softveru/fakulteti. Pozivamo Vas da posjetite izložbu, a sve zainteresirane izlagače, studente i udruge fakulteta molimo da prijave svoje sudjelovanje do 1. svibnja 2013. Poziv i prijavnica u prilogu. Više informacija o izložbi ovdje.

  
Festival znanosti 2013 - Budućnost

Objavljen je program za ovogodišnji Festival znanosti - Budućnost. Festival traje od 22. do 27. travnja, a odvija se u Tehničkom muzeju. Naš se fakultet predstavlja 24., 25. i 26. travnja sa 7 događaja iz različitih područja. Nastupiti će dr. sc. Ankica Đukić, doc. dr. sc. Darko Kozarac, Luka Perković, prof. dr. sc. Ivica Smojver, prof. dr. sc. Kalman Žiha, prof. dr. sc. Joško Parunov, Josip Župan, te umirovljeni profesor Igor Čatić. Svi posjetitelji dobro su došli. Više informacija može se naći ovdje.

  
Tihomir OPETUK: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu  24. travnja  2013. u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada  Tihomira Opetuka, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''METODOLOGIJA UVOĐENJA ZELENOG UPRAVLJANJA LANCIMA OPSKRBE''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Goran Đukić.

  
Podjela završnih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
9. FSB Karting Kup

U namjeri da se kroz studentsko sportsko natjecanje populariziraju tehničke znanosti i motiviraju mladi u odabiru studija tehničkih struka, Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta (HSA-SF), pod pokroviteljstvom Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, po deveti puta organizira FSB Karting Kup Natjecanje koje će se održati 8. lipnja 2013. godine na Karting Centru Zagreb u Španskom. Više informacija o događaju i upute za prijavu možete pronaći na www.fsb.hr/karting.

  
Stipendije za studijske i istraživačke boravke u Australiji

Veleposlanstvo Australije u RH objavilo je natječaje za stipendije iz programa Endeavour Awards 2014. Endeavour Awards je program stipendija Vlade Australije za studiranje, znanstveno istraživanje i profesionalni razvoj u bilo kojoj znanstvenoj disciplini. Stipendije za hrvatske državljane nude se u četiri kategorije: Endeavour Postgraduate Award, Endeavour Vocational Education and Training (VET) Award, Endeavour Executive Award i Endeavour Research Fellowship. Rok za prijavu je 30. lipnja 2013.godine. Više informacija nalazi se ovdje.

  
Popodne@CEU

Pozivamo Vas da se pridružite na mjesečnom druženju na temu e-učenja u ponedjeljak, 15. travnja 2013. u 16 sati, u učionici E u Sveučilšnom računskom centru - Srcu. Naslov uvodnoga predavanja je "Udomljavanje otvorenog pristupa u Hrvatskoj", a održat će ga Iva Melinščak Zlodi i Marijana Glavica iz knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija potražite na web stranici.

  
Znanstvena radionica/ljetna škola NUMAP-FOAM

Međunarodna znanstvena radionica/ljetna škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 28. kolovoza do 13. rujna 2013. godine. Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Summer School 2013.

  
Novi koncepti i iskustva u školovanju inženjera energetskih profila

U ponedjeljak 15. travnja 2013., na poziv prof. Nevena Duića, prof. Milun Babić sa Univerziteta u Kragujevcu održati će pozivno predavanje pod naslovom “Novi koncepti i iskustva u školovanju inženjera energetskih profila, sa primerima iz nastavno-istraživačke prakse Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu”. Predavanje će se održati u Maloj Vijećnici, FSB, Ivana Lučića 5 u 12:00 sati.

  
Natječaj, Hrvatsko energetsko društvo - Zaklada "Hrvoje Požar"

Glavni odbor Zaklade "Hrvoje Požar", objavljuje Natječaj za dodjelu nagrade "Hrvoje Požar" znanstvenim i stručnim djelatnicima i studentima energetskog usmjerenja. Natječaj je otvoren od 01. do 30. travnja 2013. godine i nalazi se u prilogu. 

  
Plov za čisti Jadran 2013 - Program i upute za jedrenje

Sveučilišni nautički klub FSB organizira 11. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2013”  u vremenu 12. do 14. travnja na ruti Rogoznica – Stari Grad Hvar – Drvenik VeliProgram i upute za jedrenje nalaze se u prilogu i na web stranici Sveučilišnog nautičkog kluba FSB.

  
Natječaj za stipendije National Sun Yat-sen University i Chonnam National University

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendije za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe na National Sun Yat-sen University (Tajvan/Kina) i Chonnam National University (Južna Koreja). Rok za prijavu je 22. travnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na http://international.unizg.hr/.

  
FP7 PEOPLE & EURAXESS info dan

Povodom otvaranja natječaja za prijavu na individualne Marie Curie akcije (IEF, IIF, IOF) 11. travnja 2013. godine u Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu, Frankopanska 26, održat će se FP7 PEOPLE & EURAXESS info dan. Intra-European Fellowship (IEF), International Incoming Fellowship (IIF) te International Outgoing Fellowship (IOF) tri su financijska mehanizma koji omogućavaju znanstvenicima usavršavanje u inozemstvu te zapošljavanje stranih ili iseljenih znanstvenika u znanstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Program i prijavni obrazac nalaze se ovdje.

  
Rezultati natječaja Erasmus studijski boravak - studenti 2013./2014

Objavljeni su prvi rezultati natječaja Erasmus studijski boravak - studenti za ak. godinu 2013./2014. Studentima koji su označeni plavom bojom odobrena je financijska potpora, a ostali odabrani studenti mogu odabrati opciju ZERO-GRANT studenta (koji imaju sva prava, ali odlaze na mobilnost bez financijske potpore). Konačni rezultati očekuju se u lipnju od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Sve promjene u rang list redovito ćemo objavljivati na internetskoj stranici fakulteta. Rang lista odabranih studenata i Upute za studente nalaze se u privitku.

  
Marko Katić: Doktorski rad

Doktorski rad Marka Katića pod naslovom "Razvoj sustava za interferencijsko umjeravanje etalona duljine metodom faznih pomaka" (mentor prof. dr.sc. Vedran Mudronja) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Natječaj za stipendiju Sveučilišta Hanyang (Južna Koreja)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu stipendiju za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe na Sveučilištu Hanyang, Južna Koreja. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Sveučilišta. Rok za prijavu je 17. travnja 2013. godine.

  
Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor FSB-a

U prilogu se nalaze Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Natječaj za radno mjesto docenta i suradnike-asistente

Natječaj za znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta u Zavodu za energetska postrojenja energetiku i ekologiju i suradnika-asistenta u Zavodu za tehničku mehaniku i Zavodu za tehnologiju, objavljen je u N. N.  i  HZO-u,  27. 03. 2013. i traje do 04. 04. 2013. godine.  Natječaj se nalazi  u prilogu 

  
Izvanredni ispitni rok za studente dodiplomskih studija

Izvanredni ispitni rok za studente koji su studij upisali po starom studijskom programu (dodiplomski studij) za predmet Termodinamika II (Nauka toplini II) održat će se u četvrtak, 4. travnja 2013. godine u crtaonici S-26 s početkom u 15 sati. Studenti ispit trebaju prijaviti na uobičajeni način.

  
Natječaj za stipendiju City University of Hong Kong

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu stipendiju za studentsku razmjenu u zimskom semestru ak. god. 2013./14. Za stipendiju se mogu natjecati studenti preddiplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu sa odslušana minimalno dva semestra, dobrim uspjehom u studiju i znanjem engleskog jezika. Rok za prijavu je 17. travnja 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku i na stranicama Sveučilišta.

  
VAZNO: Izvanredni ispitni rok 22. i 23.03.2013.

U privitku je raspored izvanrednog ispitnog roka 22. i 23.03.2013. za katedre s velikim brojem prijavljenih studenata. Za ostale ispite studenti se informiraju na oglasnim pločama katedri.

  
Studijski posjeti za stručnjake u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju 2013.

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je da je otvoren prvi krug natječaja za Studijske posjete, aktivnosti u sklopu Programa za cjeloživotno učenje namijenjenu stručnjacima i donositeljima odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju. Studijski je posjet kratkoročni boravak u drugoj državi sudionici Programa za cjeloživotno učenje u trajanju od tri do pet dana namijenjen manjoj skupini stručnjaka radi proučavanja određenog vida cjeloživotnog učenja. Natječaj je otvoren do 28. ožujka  2013. godine. 

  
Nastupno predavanje dr.sc. Tomislav Jarak, viši asistent

Dr.sc. Tomislav Jarak, viši asistent, održat će nastupno predavanje na temu "Formulacija konačnih elemenata pomoću metode težinskog reziduala", u srijedu 27. ožujka 2013. godine u prostoriji S-29 (PClab-3), u 12,00 sati u južnoj zgradi Fakulteta. 

  
Stipendije za doktorski studij inženjerstva

University of Strathclyde, Glasgow, UK dostavilo je obavijest o otvorenom natječaju za stipendije za doktorski studij inženjerstva u području Advanced Manufacturing: Forging and Forming. Stipendija iznosi oko 15,000 £ i pokriva troškove školarine. Nema roka za prijavu, no preporuča se slanje prijave što prije. Više informacija možete pronaći u privitku i na internetskoj stranici http://www.strath.ac.uk/afrc/amidc/apply/ .

  
Natječaj za znanstveno-tehničku suradnju Hrvatska - Austrija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavilo je natječaj za znanstveno-tehničku suradnju Hrvatska-Austrija. Preduvjet za prijavu je definiran znanstveni projekt na kojemu rade znanstvenici obiju zemalja. Rok za prijavu je 31. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a.

  
Stipendije MORH-a

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za stipendiranje 60 studenata od 1. godine preddiplomskih studija, u statusu kadeta, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika, od akademske godine 2013./2014. Rok za podnošenje prijava je do 3. svibnja 2013. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Eduard MARENIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 27. ožujka 2013. u 10,00 sati, u TCR-u, istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Eduarda Marenića, dipl. ing. strojarstva  pod naslovom: '' MODELIRANJE PRIJELAZA S ATOMISTIČKOG MODELA NA MAKRO RAZINU U MEHANICI ČVRSTIH TIJELA''. Mentori doktorskog rada su prof. dr. sc. Jurica Sorić, mentor 1 i prof. dr. sc. Adnan Ibrahimbegović, mentor 2.

  
Anketa - mobilnost studenata

Ured za međunarodnu suradnju (UZMS) Fakulteta poziva sve zainteresirane studentice i studente da ispune kratku anketu o mobilnosti studenata. Anketa se nalazi na stranici http://www.surveymonkey.com/s/2W6YSPB i na poveznici s desne strane na internetskoj stranici Fakulteta.

  
Poziv na okrugli stol Poduzetništvo u znanosti - prilike ususret EU

Okrugli stol s temom Poduzetništvo u znanosti - prilike ususret EU odrzat će se u utorak 19. ozujka 2013. godine, s pocetkom u 17 sati u Rektoratu Sveucilista u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8, soba 304 (3. kat). Dolazak je potrebno potvrditi na email okrugli_stol@hotmail.com. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Natječaj za individualne Marie Curie stipendije

Otvoren je natječaj za individualne Marie Curie stipendije, točnije za Intra-European Fellowship, International Outgoing Fellowship te International Incoming Fellowship. Prijaviti se mogu kandidati koji su već doktorirali ili imaju više od četiri godine odgovarajućeg istraživačkog iskustva. Rok za prijavu je 14. kolovoza 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici EURAXESS-a.

  
MIKRA traži studenta za rad u SolidWorks-u

MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži studenta studija strojarstva koji dobro poznaje rad u programskom paketu SolidWorks. Oglas sa svim uvjetima je u privitku.

  
Potvrđene kandidature za izbore za Studentski zbor FSB-a

U prilogu se nalazi popis kandidata na Izborima za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 26. i 27. ožujka 2013. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S4 (južna zgrada FSB).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Popis birača za Izbore za Studentski zbor FSB-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

U prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za  ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do utorka 19. ožujka 2013. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u srpnju ili rujnu 2013. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Više u privitku.

  
Obavijest o promociji

U petak, 15. ožujka 2013. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja svjedodžbi o završenom preddiplomskom studiju.

  
Budućnost je INA

Naša naftna tvrtka želi studentima FSB -a predstaviti svoje pripravničke programe tijekom 2013. godine. Predstavljanje pripravničkih programa održat će se u četvrtak 14. ožujka 2013. s početkom u 11h u dvorani F. Više detalja u privitku.

  
Mjesec inovacija i istraživanja 2013.

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane na ovogodišnji "Ožujak - Mjesec inovacija i istraživanja". Radionicama će obuhvatiti sljedeće teme: Upravljanje inovacijama i transfer tehnologije, Poduzetništvo zasnovano na znanju - kako to zaista izgleda, Suradnja s industrijom i Financiranje inovativnog istraživanja i razvoja. Više informacija nalazi se ovdje.

  
Radionica: Procjena i iskazivanje mjerne nesigurnosti

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira u petak 15.03.2013 radionicu „Procjena i iskazivanje mjerne nesigurnosti“, koja će se održati u Laboratoriju za precizna mjerenja dužina na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
Poziv za radionicu se nalazi u privitku.

  
Kandidature za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje

26. i 27.ožujka 2013. održati će se izbori za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Za sve zainteresirane predaja kandidatura je do četvrtka 14. ožujka 2013. godine do 14.00 sati u urudžbeni zapisnik FSB-a (iza porte južne zgrade). U prilogu se nalazi kandidacijski obrazac u kojem je navedena i sva dodatna dokumentacija koja se mora dostaviti prilikom predaje kandidacijskih dokumenata (preslika indeksa podrazumjeva kopirani cijeli indeks, a ne samo prvu stranicu).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora

  
European Innovation Academy

Tallinn University of Technology poziva studente na prijavu za European Innovation Academy, koja će se održati od 8. do 26. srpnja 2013. godine u Tallinnu, Estonija. Više informacija o akademiji možete pronaći na www.innovationacademy4u.comwww.facebook.com/innovationme i u promotivnom videu. Rok za prijavu je 31. svibnja 2013. godine.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Republike Turske

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za dodjelu stipendija Vlade Republike Turske pod nazivom "Turkiye Scholarships" za hrvatske studente za poslijediplomski i doktorski studij. Rok za prijavu je 31. ožujak 2013. godine. Više informacija nalazi se na www.turkiyeburslari.gov.tr i u privitku.

  
Mjesec Frankofonije

Mjesec frankofonije ove se godine održava u osam hrvatskih gradova - Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Puli, Koprivnici, Rijeci i Zadru - tijekom mjeseca ožujka. Sveučilište u Zagrebu predstavit će se na okruglom stolu na Filozofskom fakultetu i kao pokrovitelj skupa Hrvatsko-francuski dodiri. Program Mjeseca Frankofonije 2013 za Zagreb nalazi se u privitku, a program koji se odvija u cijeloj Hrvatskoj potražite na portalu www.ifz.hr

  
Otvoren natječaj za istraživačku poziciju u novom klimatskom zračnom tunelu u Češkoj

Zainteresirani za poslijedoktorska istraživanja, izradu doktorata i eventualno magistarskog rada mogu se direktno na engleskom jeziku prijaviti kod prof. dr. sc. Stanislav Pospišil, na email stanpospisil@gmail.com, u Cc prijave staviti hkozmar@fsb.hr. U prilogu email poruke jedan pdf dokument koji obuhvaća životopis, motivacijsko pismo (iz kojih razloga se kandidat smatra optimalnim izborom za odabranu poziciju) te planirano područje istraživanja. Preduvjeti: opsežna predzanja iz mehanike fluida, natprosječan uspjeh tijekom studija, vrlo dobro poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, prednost su prethodna programerska iskustva. Natječaj ostaje otvoren do popune mjesta. Detaljnije informacije se mogu dobiti kod H. Kozmara i na http://cet.arcchip.cz/wind-laboratory-en

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Lana Virag, mag. ing. mech. među najizvrsnijim asistentima

Lana Virag, mag. ing. mech., asistentica na Zavodu za tehničku mehaniku FSB-a, je nakon tri kruga evaluacije prema najvišim kriterijima izvrsnosti izabrana za jednu od 21 najuspješnijih asistenata s javnih sveučilišta i znanstvenih instituta na području Republike Hrvatske. Natječaj i kriterije za izbor u znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja je propisalo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta. Uspješnost je nagrađena otvaranjem novog radnog mjesta.
Čestitamo! 

  
Predavanje: Agilne metode i komunikacija u agilnim projektima

U organizaciji Hrvatske udruge za upravljanje projektima i Young Crew Croatia, 12.03.2013. godine u 18:00 sati na Građevinskom fakultetu, Kačićeva 26, dvorana 121, održati će se predavanje o agilnim metodama i komunikaciji u agilnim projektima. Svoj dolazak možete potvrditi ovdje ili na email: karmen_petricevic@msn.com. Više informacija o događaju i predavaču nalazi se u privitku.

  
EBEC Zagreb - Dani inženjera 2013.

Studentska udruga BEST Zagreb poziva studente na EBEC Zagreb - Dani inženjera od 19. do 22. ožujka 2013. godine, koji će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Prijaviti se možete na stranici: http://www.best.hr/dani-inzenjera do četvrtka 14. ožujka 2013. godine, u 23:59 sati. Detaljan raspored nalazi se na http://www.best.hr/dani-inzenjera i u privitku.

  
UNESCO/ISEDC stipendije za 2013. godinu na području održivog energetskog razvoja

UNESCO i moskovski Međunarodni centar za održivi energetski razvoj - ISEDC nude stipendije za četverotjedni program. Stručno osposobljavanje će se održati u specijaliziranim ustanovama u Ruskoj Federaciji od 1. do 26. listopada 2013. godine i održavat će se na engleskom jeziku. Cilj stipendija je pomoći u izgradnji kapaciteta i razvoju ljudskih potencijala na području održive i obnovljive energije. Rok za prijavu je 15. ožujak 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku i na stranicama MZOS-a.

  
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2013.-2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2013.-2015. Sredstva koja dodjeljuju hrvatska i kineska strana predstavljaju dodatnu financijsku pomoć znanstveno-istraživačkim ekipama koja je namijenjena isključivo pokrivanju troškova putovanja i boravaka istraživača. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a. Rok za prijavu je 30. travnja 2013. godine.

  
Stipendije Vlade Helenske Republike za akademsku godinu 2013./2014.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisali su natječaj za stipendije za akademsku godinu 2013./2014, i to za poslijediplomski studij ili znanstveno istraživanje i za ljetni tečaj grčkog jezika i kulture. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a. Rok za prijavu je 15. travnja 2013. godine. 

  
Stipendije Vlade Slovačke Republike za akademsku 2013./2014. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisali su natječaj za dodjelu stipendija za studij u Slovačkoj Republici u akademskoj 2013./2014. godini u ukupnom trajanju od petnaest (15) mjeseci godišnje za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij i doktorski tj. poslijediplomski studij. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a. Rok za prijavu je 20. ožujka 2013. godine.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavili su natječaj za dodjelu jezičnih i ostalih stipendija (za sva znanstvena područja) Vlade Francuske Republike. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a. Rok za prijavu je 15. travnja 2013. godine.

  
Stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkog jezika u Bavarskoj 2013. godine

Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) raspisao je natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkog jezika u Bavarskoj 2013. godine. Stipendije pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Više informacija nalazi se ovdje. Rok za prijavu je 1. travnja 2013. godine.

  
Krautov strojarski priručnik s 50% popusta

Od 11. do 15.03.2013. tvrtka Sajema d.o.o. Stručna knjižara osigurala je 50 primjeraka knjige „Krautov strojarski priručnik“ i prodaje ga s 50% POPUSTA. Svi zainteresirani studenti i profesori mogu se javiti od ponedjeljka do petka i naručiti svoj primjerak knjige. Akcija traje do isteka zaliha! Rezervacije se ne primaju. Također Vas ovim putem želimo obavijestiti da će USKORO biti moguće knjigu „Krautov strojarski priručnik“ koristiti i u digitalnom formatu. Detaljnije informacije možete dobiti na e-mail sajema@sajema.hr i info@strucnaknjizara.hr, broj mobitela 091/7608218 ili www.sajema.hr i www.strucnaknjizara.hr

  
Natječaj za dodjelu stipendije u 2013. godini - Đuro Đaković d.d. i Kongsberg Protech Systems

Đuro Đaković d.d. i Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine Norveške u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) objavljuju Natječaj za dodjelu stipendije u 2013. godini. Stipendija se odnosi na studente upisane u prvi semestar sveučilišnog diplomskog studija. Tekst natječaja nalazi se u privitku. Prijave se podnose do 1. travnja 2013. godine, u Službu za vanjsku suradnju, kod gđe Ane Domitrović.

  
Dr. sc. Goran Krajačić među 20 najizvrsnijih znanstvenih novaka

Dr. sc. Goran Krajačić, dipl. ing., znanstveni novak u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju FSB-a, jedan je od 20 najuspješnijih mladih znanstvenih novaka, odabranih prema najvišim kriterijima izvrsnosti za izbor u znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja koje je propisalo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta. Uspješnost je nagrađena otvaranjem novih docentskih i asistentskih radnih mjesta.
Čestitamo!

  
Case Study Competition 2013.

U organizaciji Case Study Competition tima studentske udruge eSTUDENT, krenula je nova sezona natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva namjenjenih svim studentima. Na natjecanje se mogu prijaviti svi studenti u timovima od dvoje do četvero. Prijaviti se možete online na www.estudent.hr/csc . Dodatne informacije možete naći u privitku.

  
Predavanje u HDM 28.03.2013.

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku. Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti će dr.sc. Goran Krajačić sa Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju. Dr. Krajačić je odabran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH za jednog od dvadeset najizvrsnijih znanstvenih novaka (http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12293).

Predavanje će se održati u četvrtak 28. ožujka 2013. u 14,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u Maloj vijećnici FSB-a.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na stranici Hrvatskog društva za mehaniku.

  
Pravilnik o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja

U Narodnim novinama br. 26 (01.03.2013.) objavljen je Pravilnik o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja. Na snagu stupa 9. ožujka 2013. godine.

  
Natječaj za stipendiju – Pontificia Universidad Católica de Chile

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu stipendiju na Pontificia Universidad Católica de Chile za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu. Rok za prijavu je 29. ožujak 2013. godine. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Sveučilišta.

  
Tomislav Pukšec: Dobitnik Godišnje nagrade mladim znanstvenicima za 2012. godinu

Tomislav Pukšec, dipl.ing., znanstveni novak u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju FSB-a, jedan je od dobitnika Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2012. godini iz područja tehničkih znanosti. Rad za koji je dobio nagradu, a u kojem se istražuje utjecaj različitih mehanizama na dugoročnu potrošnju energije sektora kućanstva, objavljen je u časopisu Applied Energy (IF = 5,106).
Čestitamo!

  
Natječaj za Fulbright stipendije

Objavljen je natječaj za Fulbright stipendije za pre-doctoral i post-doctoral istraživanje u akademskoj godini 2014./15. Rok za prijavu je 1. svibnja 2013. godine. Više informacija nalazi se na http://zagreb.usembassy.gov/resources/scholarships.html

  
Festival znanosti 2013

S ciljem popularizacije znanosti i ove će se godine od 22. do 27. travnja održati Festival znanosti. Naš fakultet ima priliku predstaviti se u 26. travnja kroz interaktivne radionice, predavanja, film i prezentacije. Glavna tema je budućnost, ali i sve ostale atraktivne teme su dobrodošle. Festival znanosti tradicionalno posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, stoga bi program trebalo prilagoditi tim uzrastima. Glavnina aktivnosti se održava u Tehničkom muzeju, no moguće je aktivnosti organizirati i u svojim prostorima. Upute izlagačima su u prilogu. Koordinatorica za naš fakultet je doc.dr.sc. Tatjana Haramina.

  
Odluka Dekana o provođenju izbora za Studenski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Na temelju Odluke Rektora Sveučilišta u Zagrebu od 14. veljače 2013. godine, donosi se Odluka o provođenju izbora za Studenski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studenski zbor Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Odluka se nalazi u prilogu.

  
Zavod za brodogradnju i pomorsku tehniku na HTV1

Danas će se u emisiji Spektar na HTV1 u 20:45 razgovarati o sadašnjem trenutku brodogradnje u Hrvatskoj uz sudjelovanje članova Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku (prof. Degiuli i prof. Žiha).

  
Radionica: Energetsko planiranje i modeliranje energetskih sustava

Pozivamo Vas na radionicu „Energetsko planiranje i modeliranje energetskih sustava“ koja će se održati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u četvrtak, 28.2.2013. od 9:30 do 16:00 sati, u sobi 118, istočna zgrada. U sklopu radionice održati će se sljedeća predavanja:

  • MARKAL model – Aleksandar Dedinec (Makedonska akademija znanosti i umjetnosti)
  • FORECAST model – Ilija Batas Bjelić (Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu)
  • Long-term energy demand forecasting model – Tomislav Pukšec (FSB)
  • H2RES model - Goran Gašparović (FSB) 
  • EnergyPLAN model – Boris Ćosić (FSB)
  
Svečano potpisivanje ugovora FSB i AVL-AST

U četvrtak, 28. veljače u 12 sati u prostorijama Dekanata svečano će se potpisivati Ugovor o znanstvenoj suradnji za 2013. godinu između AVL-AST d.o.o. i FAKULTETA STROJARSTVA I BRODOGRADNJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU.
DEKAN: Prof.dr.sc. Ivan Juraga

  
Davor KOLEDNJAK: Obrana konačne teme doktorskog rada

U četvrtak, 7. ožujka 2013. u 13,00 sati, u sobi A 207, sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Davora Kolednjaka, dipl.ing.strojarstva  pod naslovom: ''UTJECAJ PARAMETARA ZAVARIVANJA NA STRUKTURU I SVOJSTVA ČELIKA API 5L X80''. Mentor doktorskog rada je  prof. dr. sc. Zdravko Schauperl.

  
Dan dobrodošlice za strane studente na Sveučilištu u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju organizira Dan dobrodošlice (Welcome Day) za strane studente koji će u ljetnom semestru 2012./2013. studirati na Sveučilištu u Zagrebu u petak 1. ožujka u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 s početkom u 13 sati. Dolazne studente pozdravit će Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta i djelatnice Ureda. Održat će prezentaciju o Sveučilištu u Zagrebu i njegovim međunarodnim aktivnostima. Studenti iz naše druge, Erasmus Student Network Zagreb, podijelit će iskustva i praktične savjete o životu i studiju u Zagrebu te predstaviti nadolazeće aktivnosti. Pozivamo sve studente da nam se pridruže na partyju dobrodošlice (Welcome party) u klubu Ritam grada, Trg bana Josipa Jelačića u petak 1.ožujka od 22h. Poziv je u prilogu.

  
Natječaj za radna mjesta nastavnika i znanstvenih novaka

Natječaj za radna mjesta nastavnika i znanstvenih novaka objavljen je u N.N. i HZZ-u. 27. veljače 2013. godine. Natječaj je otvoren do 07. 03. 2013. godine i nalazi se u prilogu.

  
Otvorena mjesta za doktorande i postdoktorande na KU Leuven na područjima mehatronike i dinamike

FSB (grupa prof. dr. sc. J. Deura) sudjeluje na zajedničkom EU COST projektu sa Sveučilištem u Leuvenu (KU Leuven). Kroz ovaj kontakt, KU Leuven je prenio informaciju o otvorenom natječaju za radna mjesta za
(i) dva doktoranda na EMVeM projektu (prilog),
(ii) dva poslijedoktoranda na INTERACTIVE projektu (prilog) i
(iii) jedno mjesto doktoranda za područje modeliranja pogona vjetroelektrana.
Zainteresirani kandidati se mogu javiti izravno (uz priloženi CV na engleskom jeziku) na kontakt dan u prilogu ili na email josko.deur@fsb.hr.

  
Tamara ALEKSANDROV FABIJANIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 8. ožujka 2013. u 11,00 sati, u sobi A 207, sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Tamare Aleksandrov Fabijanić, dipl.ing.strojarstva  pod naslovom: ''RAZVOJ REFERENTNIH PLOČICA TVRDOĆE PO VICKERSU POSTUPKOM METALURGIJE PRAHA''. Mentor doktorskog rada je  prof. dr. sc. Mladen Franz.

  
Lana VIRAG: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu,  6. ožujka  2013. u 14,00 sati, u maloj Vijećnici, I. kat južne  zgrade  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Lane Virag, mag.ing.strojarstva   pod naslovom: ''NUMERIČKO MODELIRANJE RASTA ANEURIZME  ABDOMINALNE AORTE''.  Mentor doktorskog rada  je doc. dr. sc. Igor Karšaj.

  
Obrana završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
Skupština udruge bivših studenta FSB

Pozivaju se članovi Udruge kao i svi zainteresirani bivši studenti FSB, SBF i studenti studija strojarstva ili brodogradnje na Tehničkom fakultetu u Zagrebu, da prisustvuju skupštini Udruge, koja će se održati u utorak, 5. ožujka 2013. u Velikoj vijećnici FSB, Ivana Lučića 5, u 18 sati. Poziv s dnevnim redom je u prilogu.

  
Upis fakultativnih predmeta za studente završnog semestra preddiplomskog studija

Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku.

  
Obavijest o promociji

U petak, 1. ožujka 2013. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija  magistara znanosti, sveučilišnih specijalista i diplomiranih inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistara znanosti, sveučilišnih specijalista i diplomiranih inženjera, članove Odbora za poslijediplomske studije i članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrima znanosti, sveučilišnim specijalistima i diplomiranim inženjerima.

  
INTERKLIMA 2013

22. međunarodni simpozij INTERKLIMA 2013 i 11. konferencija o termografija održavaju se u sklopu Međunarodnog sajma grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda na Zagrebačkom velesajmu od 1969. godine. Simpozij INTERKLIMA je najstariji simpozij takve vrste u ovom dijelu Europe, postao je tradicionalno mjesto susreta znanstvenika i stručnjaka iz područja klimatizacije, grijanja i hlađenja, a od 2005. godine njegov znanstveni dio je posvećen našem svjetski poznatom termodinamičaru Franu Bošnjakoviću. INTERKLIMA 2013 se održava 11. travnja 2013. godine. Detalji su u prilogu.

  
Predavanje u HDM 28.02.2013.

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Integritet konstrukcija - izazovi za NDT". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti će prof.dr.sc. Damir Markučić, predstojnik Zavoda za kvalitetu, FSB Zagreb. Predavanje će se održati u četvrtak 28. veljače 2013. u 14,00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani C.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na stranici Hrvatskog društva za mehaniku.

  
3. Međunarodni kongres Dani inženjera strojarstva

U organizaciji Hrvatske komore inženjera strojarstva, od 23. do 26. svibnja 2013. godine u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, održat će se 3. Međunarodni kongres Dani inženjera strojarstva. Organizatori ističu da bi im bilo osobito zadovoljstvo ukoliko bi u radu kongresa sudjelovali u što većem broju i znanstvenici s našeg Fakulteta kroz prijavu znanstvenih i stručnih radova. Detalje možete vidjeti u privitku.

  
Natječaj za pripremu kolegija na stranom jeziku u ak. god. 2013./2014.

Sveučilište u Zagrebu dostavilo je poziv na podnošenje prijava za pripremu jednosemestralnih nastavnih kolegija na preddiplomskom, diplomskom i/ili doktorskom studiju koji bi se izvodili na stranom jeziku u ljetnom ili zimskom semestru u ak. god. 2013./2014. Za svaki odobreni kolegij koji će se izvoditi na stranom jeziku bit će dodijeljena jednokratna novčana sredstva u iznosu od 10.000,00 kn. Prijave se dostavljaju gđi Maji Žugaj (Služba za vanjsku suradnju) do 18. ožujka 2013. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
Obavijest o ljetnim školama u inozemstvu

Obavještavamo studente da sve informacije o ljetnim školama u inozemstvu mogu pronaći na internetskoj stranici Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu. Popis ljetnih škola na partnerskim sveučilištima nalazi se ovdje.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940