Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Uspjeh Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva na natjecanju Air Cargo Challenge

Članovi Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva, s letjelicom HUSZ Vulture, osvojili su četvrto mjesto u konkurenciji od trideset i jednog natjecatelja iz cijelog svijeta na natjecanju Air Cargo Challenge u Portugalu. Cilj natjecanja je napraviti letjelicu koja može ponijeti što više tereta uz zadana stroga ograničenja. U prilogu je kratak osvrt na natjecanje člana ACC tima, Marka Špoljarića.

  
Natječaj za dodjelu stipendija - "Končar-Energetski transformatori" d.o.o.

Končar-Energetski transformatori (KPT), kao društveno odgovorna tvrtka, unazad nekoliko godina provodi projekt stipendiranja vrijednih i talentiranih studenta. Sa ciljem da nagrade već ostvarene izvrsne rezultate ali i potaknu daljnji napredak i učenje, raspisan je natječaj za dvije stipendije studentima prve godine diplomskog studija  za studij strojarstva, konstrukcijski smjer. Detalji o natječaju mogu se pronaći u prilogu 

  
Poziv na audiciju Akademskoga zbora FFZG-a "Concordia discors"

Pozivamo sve članove akademske zajednice da pristupe audiciji za pjevački mješoviti zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu "Concordia discors". Audicija će se održati 22. listopada 2013. u 20:00 sati u dvorani 6 na FFZG-u (na ulazu ćete biti upućeni do dvorane). Osobita je potražnja za budućim tenorima i basovima jer su u Zboru većinom djevojke. Stoga: one nama u menzu, mi njima u Zbor!

  
Filip ROŽIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U utorak, 22. listopada 2013. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Filipa Rožića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod  naslovom: ''STRUKTURNA ANALIZA KUĆIŠTA KOLOTURA PODIZNOG STUPA NA JARUŽARU''.  Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Smiljko Rudan.

  
Zoran Domitran, obrana doktorskog rada

Zoran Domitran, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom " Utjecaj odstupanja dimenzija na životni vijek polimernih zupčanika" dana 23. listopada 2013. godine u 11,00 sati  u Maloj vijećnici južne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat.   

 

  
Predavanja: "Similitude and Model Simulation" i "Adaptive tracking control for solar PV"

U sklopu projekta JoRIEW, 17.10.2013., četvrtak u vremenu 14-16 sati u maloj Vijećnici održat će se dva predavanja profesora sa Hashemite University, Zarqa, Jordan.
- Prof. Amer Khalil Ababneh će održati predavanje pod naslovom: "Similitude and Model Simulation" s početkom u 14h.
- Prof. Sami Ashhab će održati predavanje pod naslovom "Adaptive tracking control for solar PV" s početkom u 15h.
Predavačeve kratke životopise možete naći u privitku. Predavanje je otvorenog tipa i pozivamo vas na sudjelovanje u što većem broju.

  
Tvrtka Amtest traži studenta diplomskog studija

Tvrtka Amtest d.o.o., koja se bavi distribucijom opreme i materijala koji se koriste u proizvodnji elektroničkih sklopova, traži studenta koji je pri kraju diplomskog studija za rad na sljedećim poslovima: Izrada ponuda i prezentacija za kupce; Izrada različitih marketinških materijala (kataloga, prezentacija, priprema podataka za web); Tehnička podrška prodaji; Pomoć u prodajnim aktivnostima. Razmatrat ćemo isključivo prijave zaprimljene mailom na adresu: job@amtest-smt.comRok za prijavu je 23.10.2013. Više u privitku.

  
Jedriličarski kup FSB 2013 – Cres - Rezultati

Službeni rezultati jubilarnog četvrtog po redu „Jedriličarskog kupa FSB" koji se održao u Cresu od 27. do 30. rujna ove godine nalaze se u prilogu. Galeriju sa slikama te kratak izvještaj možete vidjeti na internet stranicama Kluba.

  
Natječaji i natječajna dokumentacija za Uspostavne istraživačke projekte i Istraživačke projekte

Hrvatska zaklada za znanost 1. listopada 2013. godine je raspisala natječaje za programe Uspostavni istraživački projekti i Istraživački projekti.

Na mrežnim stranicama Zaklade nalaze se tekstovi natječaja za programe Uspostavni istraživački projekti i Istraživački projekti kao i natječajna dokumentacija i upute za podnošenje projektnih prijedloga. Rok za prijavu na oba natječaja je utorak, 5. studenog 2013. godine u 13 sati (CET), a prijava se podnosi isključivo putem Elektroničkog sustava za prijavu projektnih prijedloga (EPP). Ukupni proračun za oba programa za 2013. godinu iznosi 50 milijuna kuna. Dodatne informacije i upiti o natječajima mogu se poslati isključivo e- mailom na adresu:  uspostavni@hrzz.hr za Uspostavne istraživačke projekte, odnosno na adresu: istrazivacki@hrzz.hr , za Istraživačke projekte.

  
Znanstvena radionica/zimska škola NUMAP-FOAM

Međunarodna znanstvena radionica/zimska škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 24. veljače do 7. ožujka 2014.  Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Winter School 2014

  
Obavijest o promociji

U petak, 18. listopada 2013. održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica našeg Fakulteta prema rasporedu objavljenom u privitku. Pozivamo mentore sveučilišnih prvostupnika i sveučilišnih prvostupnica, članove Povjerenstava za završne ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja svjedodžbi o završenom preddiplomskom studiju.

  
INFO: Međunarodno natjecanje Solar Decathlon Europe

Kao jedini predstavnik sveučilišta iz cijele regije, tim studenata Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje na prestižnom međunarodnom natjecanju Solar Decathlon Europe na kojemu će predstaviti hrvatsku samoodrživu montažnu kuću. Više u prilogu ...

  
Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić''

Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba prima nove članove u Ansambl. Prijem novih članova održavat će se tijekom mjeseca listopada srijedom i petkom u 20 sati, u Mjesnoj zajednici Horvati-Srednjaci na adresi Horvaćanska 54. Predznanje nije bitno. Dodatne informacije možete dobiti na adresi Opatovina 11, Zagreb, gdje se nalazi sjedište ansambla, na broju tel. 4813 321 i na stranici www.igk.hr . 

  
Natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC''

INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC'' studentima FSB-a u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške najboljim studentima. Natječaj je otvoren do 8. studenoga 2013. Nagrada se sastoji od povelje te novčanog iznosa od 5.000,00 kn. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli nagrade ''INETEC'' možete vidjeti u privitku.

  
Svečano otkrivanje spomen ploče dr. sc. Tugomiru Šurini, profesoru emeritusu

Svečano otkrivanje spomen ploče dr. sc. Tugomiru Šurini, profesoru emeritusu, održat će se 16. listopada 2013. godine, u 12,00 sati ispred zgrade u Maksimirskoj 108 u kojoj je živio. Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj svečani čin u prisjećanju na lik i djela poštovanog nam profesora Tugomira Šurine.

  
Stipendija za studij na Georgia Institute of Technology

Zaklada Naumann-Etienne dodjeljuje stipendiju za diplomski studij (Master's degree) u trajanju od jedne do dvije godine na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD i to iz područja:

  • industrial engineering
  • information and computer science
  • electrical engineering
  • biotechnology
  • biomedical engineering
  • aerospace.

 Rok za prijavu: 18. listopada 2013. Informacije o prijavi mogu se pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Natječaj za stipendiju na National Sun Yat-sen University

Temeljem bilateralnog sporazuma između National Sun Yat-sen University (Tajvan/Kina) i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) stipendije za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu. Rok za prijave: 23. listopad 2013.

Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na National Sun Yat-sen University za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane National Sun Yat-sen University, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn. Informacije o postupku prijave se mogu pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Chile - bilateralna razmjena studenata

Temeljem bilateralnog sporazuma između Pontificia Universidad Católica de Chile i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu.

Rok za prijavu je  14. listopada 2013. Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Pontificia Universidad Católica de Chile za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane Pontificia Universidad Católica de Chile, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn. Informacije o postupku prijave mogu se pronaći na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Hong Kong - bilateralna razmjena studenata

Temeljem bilateralnog sporazuma između City University of Hong Kong i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za preddiplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu. Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na City University of Hong Kong za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane City University of Hong Kong, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju putnih troškova u iznosu do 5.000 kn.

Rok za prijavu je  14. listopada 2013. Informacije o prijavi nalaze se na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

  
Radionica: Nehrđajući čelici

Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu organizira 25.10.2013. jednodnevnu radionicu „Nehrđajući čelici“ o osnovnim znanjima u svezi odabira, rukovanja, zavarivanja, naknadne površinske obrade i korozije nehrđajućih čelika.
Poziv se nalazi u privitku.

  
VAZNO: Satnica zimski semestar ak. god. 2013./2014. v4

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati promijenjenu satnicu za zimski semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 7. listopada 2013. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Natječaj za demonstratore na Katedri za konstruiranje i razvoj proizvoda

Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda je raspisala natječaj za demonstratore u akademskoj godini 2013./2014. Studenti koji žele obavljati dužnost demonstratora trebaju poslati sljedeće podatke na adresu: cadlab@fsb.hr do petka 10. listopada 2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.

  
Informativni događaji: Founder Institute Infosession i Coffee & Office Hours with Directors

*Founder Institute Infosession* održati će se 3.10. u 18.30 h u Zagrebu. Vladimir, Dino i Vanja, lokalni direktori, founderi koji su uspješno završili program te mentori programa, upoznati će te sa svim informacijama o radu Founder Institutea. Saznaj kako uspješno pokrenuti svoj startup te na koji način program Founder institutea može pomoći da pokreneš uspješnu tvrtku. Svoj dolazak potvrdi na http://fi.co/courses/3585, a informacija o lokaciji događaja će biti utvrđena i objavljena na navedenoj stranici.
*Coffee & Office Hours with Directors* održati će se 5.10. u 18.30 h u Press Clubu Novinarskog doma, Perkovćeva 2 u Zagrebu. Osobnim razgovorom sa lokalnim direktorima Founder Instituta možeš saznati detaljne odgovore na sva pitanja vezana za svoju ideju i sudjelovanje u programu. Također, direktori su tu da ti pruže svu potrebnu pomoć prilikom prijave i upisa. Saznaj vrijedne informacije dan prije isteka roka za prijavu do kojeg je odobren popust od 40 %. Svoj dolazak potvrdi na http://fi.co/e/3584.

  
Zadavanje završnih zadataka

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na roku u ožujku 2014. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Više u privitku.

  
Projekt "Multidimenzionalna analiza socijalne uključenosti djece s teškoćama i studenata s invaliditetom u obrazovnom procesu"

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, uz partnerstvo Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Studijskog centra socijalnog rada, provodi europski projekt "Multidimenzionalna analiza socijalne uključenosti djece s teškoćama i studenata s invaliditetom u obrazovnom procesu"  u sklopu IPA komponente 4 - razvoja ljudskih potencijala. Cilj provođenja projekta je dobiti dublji uvid u obrazovni proces djece s teškoćama i studenata s invaliditetom. Pozivaju se studenti s invaliditetom da se priključe projektu. Projekt je osmišljen na način da sami studenti sudjeluju u istraživanjima, ali i provode istraživanja. Studenti bi sudjelovali u osmišljavanju upitnika i fokus grupama. Zainteresirani studenti trebaju se javiti koordinatorici za studente s invaliditetom prof.dr.sc. T. Jurčević Lulić.

  
INFO: Prekid mrežne povezanosti na području Grada Zagreba

U periodu 03.10.2013. u 21:00 do 04.10.2013. u 06:00 sati, davatelj telekomunikacijskih usluga Metronet započinje s radovima na mrežnoj infrastrukturi na području Grada Zagreba.
Uslijed navedenih radova mogući su povremeni prekidi mrežne povezanosti CARNetovih ustanova članica sa područja Grada Zagreba, spojenih preko infrastrukture Metronet-a.

  
Filip Rožić: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Filipa Rožića pod naslovom "Strukturna analiza kućišta kolotura podiznog stupa na jaružaru" (mentor dr.sc. Smiljko Rudan, docent) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
VAZNO: IPA DISCO 2008 - Uspostava sustava anonimnih prijava neprihvatljivih oblika ponašanja u akademskoj zajednici

U sklopu projekta IPA 2008 DISCO - Uspostava pravnog okvira za suzbijanje pojava diskriminacije i korupcije s ciljem unapređenja akademskog integriteta na web stranici Sveučilišta postavljen link na anonimni sustav prijave neprihvatljivih oblika ponašanja u akademskoj zajednici: https://prijava-np.unizg.hr/ .

Popratni dopis voditelja projekta prof. dr. sc. Željka Potočnjaka nalazi se u privitku.

  
Obavijest studentima - kategoriziranim sportašima

Pozivaju se studenti koji imaju rješenje Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizaciji sportaša da se do petka, 11. listopada 2013. jave voditeljici studentske službe radi potpisivanja ugovora o studiranju. 

  
INFO: Predstavljanje projekta ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina

Predstavljanje projekta ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina u srijedu, 2. listopada 2013. u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Zagreb. Projekt ARISE, vrijedan preko 4.900.000,00 kuna, razvit će tehničku infrastrukturu u Hrvatskoj za razvoj i primjenu površinskih slojeva PACVD tehnologijom. Zahvaljujući Fondu za ulaganje u znanost i inovacije, faza ll, Hrvatska će ovim projektom dobiti moderni PACVD uređaj, kakvog nema u Hrvatskoj niti u susjednim zemljama, i postat će prva zemlja u regiji, koja će se baviti praktičnim razvojem novih tehnologija, PACVD i nitriranje u plazmi. Nositelj projekta je Fakultet strojarstva i brodogradnje, koji ističe suradnju s partnerima: Strojarski fakultet (Slavonski Brod), Tehnički fakultet (Rijeka), Inštitut za kovinske materiale in tehnologije (Ljubljana) i sa stručnim suradnicima: Končar Alati d.d., Elektro-Kontakt d.d. i Lipovica d.o.o. Zajednički cilj jest stvaranje novih inovativnih slojeva, povišenje razine znanstveno-istraživačkog rada i generiranje rješenja s primjenom u industriji. Potvrdite svoj dolazak telefonski na 01/6168-401 ili putem e-maila na arise@fsb.hr

  
Obavijest o promociji

U petak, 4. listopada 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija diplomiranih inženjera i diplomiranih inženjerki našeg Fakulteta. Pozivamo mentore diplomiranih inženjera i diplomiranih inženjerki, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
VAZNO: Satnica ljetni semestar ak. god. 2013./2014. v2

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati satnicu za ljetni semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 10. ožujka 2014. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Obavijest o produženju upisa putem studomata

Zbog problema u funkcioniranju ISVU sustava, rok za upis preko STUDOMATA produžuje se do srijede 02.10.2013. (u ponoć). Ukoliko Sveučilišni Računski centar ne otkloni greške koje su prouzrokovali, upisi će se djelomično provoditi ručno (na studentskoj referadi) na sljedeći način:

  1. Studenti koji su upisali sve željene kolegije, mogu potvrdu upisa obaviti tijekom ponedjeljka i utorka.
  2. Ostali studenti trebaju preko studomata obaviti upis onih kolegija koje žele od ponuđenih, a upis preostalih kolegija će se obaviti 'ručno' na studentskoj referadi od srijede na dalje. Molimo studente da za upis preostalih kolegija pripreme popis šifri kako bi ubrzali postupak upisa.

prof. dr. sc. Ivanka Boras, prodekanica za nastavu

  
Grundfos Croatia d.o.o. zapošljava osobu sa iskustvom u projektiranju Water Utility instalacija

Grundfos Croatia d.o.o. zapošljava osobu sa iskustvom u projektiranju Water Utility instalacija (komunalne vodoopskrbe). Potrebno radno iskustvo je godina do dvije. Ugovor je na određeno vrijeme u trajanju od godina dana. Dodatne beneficije: službeno vozilo. Natječaj je u prilogu.

  
Zoran Domitran: Doktorski rad

Doktorski rad Zorana Domitrana pod naslovom "Utjecaj odstupanja dimenzija na životni vijek polimernih zupčanika" (mentor prof.dr.sc. Milan Opalić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Grundfos Croatia d.o.o. traži kandidate za zapošljavanje za poziciju Sales Technician - Building Service

Tvrtka Grundfos Croatia d.o.o. traži kandidate za zapošljavanje na radno mjesto Sales Technician - Building Services. Idealan kandidat je osoba sa završenom VŠS (eventualno VSS). Prethodno radno iskustvo nije potrebno. Ugovor je na neodređeno vrijeme sa probnim rokom. Opis radnog mjesta kao i svi ostali uvjeti nalaze se u prilogu.

  
Europski dan poslova

U petak, 4. listopada 2013. godine u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 68, po prvi puta u Hrvatskoj održava se Europski dan poslova. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvatski zavod za zapošljavanje postao je dio Europske mreže javnih službi za zapošljavanje (EURES), a time je hrvatskim građanima postala dostupna i usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije.
Više u privitku.

  
Natječaj za dodjelu stipendija za studente/studentice III semestra diplomskog studija ili apsolvente

Tvrtka Mikra d.o.o. iz Karlovca, raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za studente i studentice III semestra diplomskog studija ili apsolvente. Rok za prijavu na natječaj je 04. listopada 2013. Tekst natječaja je u prilogu.

  
Najpoznatiji hrvatski zbor Ivan Goran Kovačić traži nove članove

Ovogodišnje audicije za akademski zbor Ivan Goran Kovačić će biti održane 15. i 18. listopada 2013. od 19.30 sati u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.
Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane. Preko stotinu pjevača i dirigent Luka Vukšić s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Goranovaca!
Više informacija u privitku.

  
Natječaj za jednog suradnika, asistenta na projektu 05304-1300400-1 NUMAP FOAM 2013.

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta na projektu 05304-1300400-1 NUMAP FOAM 2013, s vlastitim financiranjem u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju, objavljen je u Narodnim novinama 25. rujna 2013. i na službenom internetskom portalu za radna mjesta Evropskoga istraživačkog prostora.  Natječaj se nalazi u prilogu.

 

  
Projekti razvoja e-kolegija: Centar za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu

Centar za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu objavio je novi poziv na suradnju i dostavljanje prijedloga za Projekte razvoja e-kolegija. Rok za prijavu je 14. listopada 2014.

  
Noć istraživača 27. rujna 2013. u Zagrebu, Splitu i Rijeci

Postanite dio najzabavnije znanstvene noći 27. rujna u Splitu, Zagrebu i Rijeci od 17 do 23 sata. Tulumarite sa znanstvenicima na plesnom podiju, sudjelujte u uzbudljivim pokusima, kvizovima, nagradnim igrama i osvojite brojne nagrade! Budite dio znanstvene priče koja se istodobno zbiva u više od 300 gradova diljem Europe! Više u privitku.

  
Upute za upis u zimski semestar akademske godine 2013./2014.

Upute za upis u zimski semestar akademske godine 2013./2014. i odluku o plaćanju participacija nalaze se u privitku.

  
Predavanje u HDM 3.10.2013.

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Primjena robotske automatizacije u fleksibilnim obradnim sustavima". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložit će mr. sc. Željko GOJA, direktor u HSTEC d.d.
Predavanje će se održati u četvrtak 3. listopada 2013. u 14.00 sati u dvorani F Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5.
Više o predavanju može se naći u privitku ili stranici društva www.csm.hr

  
Jedriličarski kup FSB 2013 – Cres - Zadnji poziv

U organizaciji Sveučilišnog nautičkog kluba Fakulteta strojarstva i brodogradnje idući vikend, od 27. do 29. rujna ove godine u akvatoriju grada Cresa održati će se po četvrti put „Jedriličarski kup FSB"Ove godine smo po prvi puta organizirali mogućnost sudjelovanja za članove posada kojima će to biti PRVO monotipsko regatavanje, odnosno krštenje u natjecateljskome jedrenju na trokut i štap. Dakako, uz vodstvo i poduku od strane iskusnih kormilara, taktičara, bowman-a i inih te uz tradicionalna predavanja tijekom večeri.
Do sada je prijavljeno 8 posada (vidi prilog). Ostala su slobodna još 4 broda.
Organizacijski odbor regate s veseljem očekuje zadnje prijave svih koji žele sudjelovati, bilo pojedinačno ili u grupi.

  
VAZNO: Satnica zimski semestar ak. god. 2013./2014. ver-0

Na adresi https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati satnicu za zimski semestar akademske godine 2013./2014. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 30. rujna 2013. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.

  
Obavijest o promociji

U petak, 27. rujna 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Tribina za brucoše

U petak, 27. rujna 2013. u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje s početkom u 9,00 sati održat će se tribina za brucoše.

  
DDServis traži voditelja servisa

DDServis d.o.o. je jedna od vodećih tvrtki za uvoz i distribuciju rezervnih dijelova i potrošnih materijala za teretna i radna vozila u RH. Među ostalim, ovlašteni je zastupnik svjetski renomiranih proizvođača Cummins, Fleetguard, Detroit Diesel, MTU. Radi prilagodbe povećanju obujma poslovanja i daljnje realizacije dugoročne poslovne strategije traže novog voditelja servisa. Više detalja o radnom mjestu može se naći u priloženoj datoteci.

  
Novi EUREKA projekt na FSB

U Zagrebu je 12. rujna 2013. u prostorijama Poslovno – inovacijske agencije Republike Hrvatske – BICRO, potpisan ugovor unutar programa EUREKA kojim se osigurava financiranje projekta E!8723 VISINEV – 'Visually Augmented Analysis of Complex Information Structures Evolving in Socio-tehnical Systems', konzorcija hrvatskih partnera kojeg čine Končar – Institut za elektrotehniku d.d., Fakultet strojarstva i brodogradnje i Calyx d.o.o. Uz hrvatske partnere, strani partner na projektu su slovenska tvrtka 'TPV trženje in proizvodnja opreme vozil d.d.' iz Novog mesta.
Su-voditelji projekta su dr. sc. Zlatka Tečec-Ribarić s KONČAR Instituta, te prof. dr.sc. Mario Štorga s FSB.
Više informacija o projektu možete pronaći na mrežnim stranicama BICRO.

  
Natječaj za prijavu za financijsku potporu istraživanjima (Potpora 1 i Potpora 2)

Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopili su Ugovor o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015., kojim je ugovorena visina financijske potpore za 2013. godinu za Sveučilište u Zagrebu u iznosu od 25.856.667,31 kuna. U skladu s time, 26. srpnja 2013. godine rektorat Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za prijavu za financijsku potporu istraživanjima (Potpora 1 i Potpora 2) u 2013. godini.
Ažurirani dokument „Često postavljana pitanja“ nalazi se na ovom linku.
Prijavni se obrazac u digitalnom obliku šalje na adresu: potpora@unizg.hr, a rok za zaprimanje prijava je 22. rujna 2013. do 23.59 sati.

  
Obrana završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
Seminar: Inhibitori korozije u zaštiti inženjerskih konstrukcija

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za zaštitu materijala organiziraju 27. rujna  2013. seminar “Inhibitori korozije u zaštiti inženjerskih konstrukcija”. Seminar će se održati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 5. Poziv za seminar se nalazi u prilogu.

  
Tjedan Centra za e-učenje

Od 23. rujna do 1. listopada 2013. održava se Tjedan Centra za e-učenje u okviru kojeg je organiziran niz radionica, tečajeva i predavanja vezanih uz primjenu sustava Moodle, e-portfolio sustava i sustava za webinare u obrazovnom procesu. Posebno su zanimljive radionice o razlikama između stare i nove inačice Moodle-a. Više informacija potražite na web stranici Centra za e-učenje.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Znanstvena škola 'Differential-Geometric Methods in Computational Multibody System Dynamics'

Napredna znanstvena škola 'Differential-Geometric Methods in Computational Multibody System Dynamics' održat će se u razdoblju 16.-20. rujna 2013. u International Centre for Mechanical Sciences (CISM), Udine, Italija. Koordinatori škole su Prof. dr. Zdravko Terze (Univ. Zagreb) i Prof. dr. Andreas Mueller (Univ. Michigan-Shanghai).
Detalji i akademski program mogu se vidjeti na http://www.cism.it/courses/C1311/. Tiskana predavanja škole objavit će njemački izdavač Springer-Verlag.

  
Izložba: Upoznaj svoj fakultet

Poštovane kolegice i kolege, pozivamo Vas da od ponedjeljka 16.09.2013. u auli sjeverne i južne zgrade Fakulteta pogledate izložbu postera UPOZNAJ SVOJ FAKULTET. Cilj izložbe je promovirati i približiti aktivnosti Fakulteta studentima i posjetiteljima. Posterima koje su izradili djelatnici i studenti FSB-a prikazani su završni, diplomski i doktorski radovi, projekti, znanstveno-stručni članci, nastava, smjerovi i laboratoriji te niz drugih aktivnosti. Izložba će trajati mjesec dana, nakon čega će posteri biti istaknuti na atraktivnim površinama Fakulteta.
Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspješnosti ove izložbe.
Povjerenstvo za odnose s javnošću.

  
Natječaj za upis na poslijediplomske znanstvene i specijalističke studije

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za upis pristupnika na poslijediplomski znanstveni i specijalistički studij u akad. god. 2013./2014. iz znanstvenih polja strojarstva i brodogradnje. Prijave se predaju do 1. listopada 2013. godine. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
NUMAP-FOAM Mini Conference

U srijedu 11.9.2013 u 9.30 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (juzna zgrada) odrzat ce se NUMAP-FOAM mini-konferencija na kojoj ce biti prezentirani rezultati rada ovogodisnje generacije studenata NUMAP FOAM Ljetne Skole. Radovi su iz podrucje proracunske mehanike fluida koristeci Open Source software OpenFOAM. Konferencija je otvorena za sve polaznike i odrzat ce se u dvorani E; za registraciju posaljite E-mail na adresu hrvoje.jasak@fsb.hr.

  
Predaja završnih radova

Završen završni rad u 3. roku završnih ispita preddiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u petak 13. rujna 2013. od 10 do 12 sati  u Referadu za završne i diplomske ispite. Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. Studenti strojarstva predaju DVA, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva TRI spiralno uvezana primjerka rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Radionica: Social Risk Management in Project Teams – How NASA Builds Teams

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu (SuZg) i Young Crew Croatia (YCC) radionicu pod naslovom Social Risk Management in Project Teams – How NASA Builds Teams održati će gospodin Dragos Bratasanu. Radionica će se održati na engleskome jeziku u utorak 24.09.2013. s početkom u 10,00 sati u Auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 14, 10000 Zagreb. Uobičajeno cijena je nekoliko stotina eura no ovaj puta je za sve zainteresirane sudjelovanje na radionici besplatno. No broj sudionika je ograničen te Vas stoga molimo da svoj interes iskažete putem prijave preko sljedećeg linka: http://bit.ly/Dragos-NASA.
Kratak opis radionice i CV predavača na engleskome jeziku nalaze se u prilogu.

  
Boris JALUŠIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 12. rujna 2013. u 10,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Borisa Jalušića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''BEZMREŽNA NUMERIČKA METODA ZA MODELIRANJE HETEROGENIH MATERIJALA''. Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Jurica Sorić.

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2012./2013. u I. godinu studija obavljat će se u Domu zdravlja Zagreb Centar, Odsjek Trnje, Kruge 44, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu. Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Ksenija Franov-Pavlović, spec. školske i sveuč. med. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji je izvješen na studentskoj oglasnoj ploči. Studenti koji nisu u mogućnosti doći u svom terminu trebaju se javiti na tel. 6156-019 (parni datumi ujutro, neparni poslije podne) radi dogovora za naknadni pregled. Na pregled je potrebno ponijeti zdravstvenu iskaznicu i indeks. 

  
FESTO Expotainer

U srijedu, 4. rujna od 12.00 do 15.00 sati na parkiralištu istočne zgrade FSB-a nalaziti će se FESTO Expotainer, izložbeni kamion-kontejner. FESTO je jedan od globalnih lidera u industrijskoj i procesnoj automatizaciji, te u specijalističkom obrazovanju na tom području (vidjeti www.festo.com/cms/hr_hr/index.htm ili www.festo.com). Zainteresirani studenti, djelatnici i suradnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje pozivaju se na prezentaciju najnovijih FESTO-vih proizvoda iz područja pneumatike, elektromehaničkih pogona, te općenito mehatronike.
Prof. dr. sc. Joško Petrić

  
i-RESEV škola o integraciji električnih vozila u energetske sustave

U okviru HRZZ istraživačkog projekta „ICT-podržana integracija električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije“ u Dubrovniku se od 17-23. rujna 2013. održava ljetna škola na temu projekta. Prema pristiglim prijavama očekuje se oko 30 sudionika (uglavnom doktoranada i postdoktoranada) s europskih sveučilišta i tvrtki. Registracija sudionika je otvorena do 9. rujna 2013.

  
Natječaj Sveučilišta u Zagrebu za najbolji e-kolegij, 2012./2013.

U tijeku je natječaj za dodjelu Nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2012./2013 na Sveučilištu u Zagrebu. Natječaj je objavljen na web stranicama Sveučilišta  i na web stranicama Centra za e-učenje Srca , a otvoren je do 24. rujna 2013.

  
Ljetna škola male brodogradnje

Ljetna škola male brodogradnje je održana u Murteru od 20. do 25.08.2013. godine. Školu je pohađalo ukupno 10 studenata i studentica sa studija brodogradnje i studija strojarstva na FSB u Zagrebu, studija arhitekture na AF u Zagrebu, te studija pomorstva na PF u Splitu. Centralna tema škole je bila: Temeljna svojstva malih brodova, s posebnim naglaskom na tradicionalne hrvatske tipove drvenih brodova koji su temelj naše brodograđevne baštine. Izlaganje tema ljetne škole, u učionici, pri praktičnom radu u brodogradilištu kao i rad na računalu obavio je tim nastavnika s FSB-Zagreb i PF-Split, a praktično mjerenje demonstrirali su kolege iz firme Mariner Brod-Ing Betina d.o.o.
U skladu s misijom i vizijom Ljetne škole male brodogradnje svi predviđeni ciljevi ostvareni su u potpunosti.
Više detalja i fotografije u privitku.
VODITELJ LJETNE ŠKOLE: Prof. dr. sc. Izvor Grubišić, dipl. ing. brodogradnje

  
Mladi hrvatski inženjeri među najboljim studentima u Europi

Od 1. do 9. kolovoza 2013. godine 120 najboljih mladih europskih inženjera (u prvom krugu se natjecalo preko 5000 studenata) okupilo se u Varšavi kako bi se natjecali za titulu pobjednika EBEC-a koristeći najnovije tehnologije i inženjerska rješenja. Ove godine pridružilo im se četvero studenata zagrebačkog sveučilišta, a Zagreb se može pohvaliti i osvojenom nagradom za najbolje osmišljen zadatak čitavog natjecanja. Više u privitku.

  
Saša FRANIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. rujna 2013. u 12,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Saše Franića, dipl. ing. prometa na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''ZNAČAJKE PETOOSNIH OBRADA''.  Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Toma Udiljak.

  
VAZNO: Najava radova u RC-FSB
Zbog radova u RC-FSB koji su predviđeni za srijedu 21.08.2013 u trajanju od 10h do 14h, doći će do prekida rada svih informatičkih servisa (www, mail, ...). Zahvaljujemo se na razumijevanju i ispričavamo na mogućim neugodnostima zbog nedostupnosti sustava.
 
  
Izvanredni ispitni rokovi

U prilogu se nalazi odluka o izvanrednim ispitnim rokovima u akademskoj godini 2013/2014.

  
Institucijsko financiranje zannstvene djelatnosti

Temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015. (u privitku) ugovorene su financijske potpore za 2013. godinu za Sveučilište u Zagrebu. Sredstva su raspodijeljena u kategorije: Potpore istraživanjima 1 (s pojačanim troškovima), Potpore istraživanjima 2 (s manjim troškovima), Potpore mobilnosti, Potpore kroz interventni fond te Pokriće indirektnih troškova. Na ovom natječaju može se prijaviti za Potporu istraživanjima 1 ili Potporu istraživanjima 2, pri čemu barem pet, odnosno troje suradnika mora biti sa Sveučilišta u Zagrebu, a voditelj u znanstvenim zvanju docenta ili višem.Rok za zaprimanje prijava je 22.rujna 2013. do 23,59 sati, a ispunjen prijavni obrazac potpisan od voditelja prijedloga potpore i čelnika sastavnice šalje se u digitalnom oblilku na adresu: potpora@unizg.hr. Uputa za prijavu za financijsku potporu istraživanjima te Prijavni obrazac nalaze se u privitku.    

  
Natječaj za volontere - HSZG

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG) objavio je natječaj za suradnike - volontere za rad u HSZG-u za akademsku godinu 2013./2014. i to za 1 volontera za razvoj i održavanje web portala te 1 volontera za administrativne poslove. Prijaviti se mogu studenti II. i III. godine preddiplomskog studija s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika u govoru i pismu. Natječaj je otvoren od 22.07. do 6.09.2013. Detaljne informacije nalaze se na http://www.gbccroatia.org/hr/naslovnica/dogadjanja/natjecaj-za-volontere,2366.html 

  
Natječaj za upis studenata u diplomske studije

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje izvode se sveučilišni diplomski studiji strojarstva, brodgradnje i zrakoplovstva. Prijave za razredbeni postupak primaju se od 16. do 20. rujna 2013. Upisi na diplomske studije provodit će se prema rang listi izrađenoj na temelju rezultata postignutih u razredbenom postupku od 23. do 27. rujna 2013. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Poziv za sudjelovanje na 27th IPMA World Congress redovnim studentima Sveučilišta u Zagrebu

Vodeći međunarodni skup ''27th IPMA World Congress'' (www.ipma2013.hr) održat će se u periodu od 30. rujna do 2. listopada 2013. godine, u Dubrovniku, u Valamar Lacroma Dubrovnik Resortu i Importanne Resortu. IPMA svjetski kongres ima dugogodišnju tradiciju i prepoznatljivost vodećeg skupa iz područja upravljanja projektima, programima i portfelju na kojem se okupljaju vodeći svetski praktičari i menadžeri, predstavnici globalnih kompanija, kao i akademsko osoblje te mladi. Nastavno na odluku o pokroviteljstvu kongresa od strane Sveučilišta u Zagrebu svim redovnim studentima je omogućen poseban popust za sudjelovanje na kongresu. Cijena kotizacije za redovne studente za programski dio iznosi 125,00 eura (redovna cijena kotizacije iznosi 500,00 eura).   

  
VAZNO: Najava radova u centralnom CARNet cvoristu SRCE - 23.07. i 25.07.

Dana 23. i 25.07. u periodu od 06:00 do 08:00 sati CARNet NOC ce izvrsiti redovnu nadogradnju komunikacijske opreme u centralnom CARNet cvoristu SRCE. Uslijed navedenih radova u prekidu ce biti mrezna povezanost svih CARNetovih ustanova clanica na podrucju Grada Zagreba, Cakovca, Krapine, Koprivnice, Velike Gorice i Zagrebacke zupanije. Takodjer se ocekuje prekid mrezne povezanosti usluge CRO-NGI za cijelu Hrvatsku. Predvidjeno trajanje prekida je do 20 minuta. Hvala na razumijevanju.

  
MIKRA traži apsolventa studija strojarstva za rad na tehničkoj dokumentaciji

Tvrtka MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži apsolventa studija strojarstva za rad na tehničkoj dokumentaciji. Zainteresirani kandidati mogu se javiti e-mailom s kratkim opisom dosadašnjih aktivnosti (smjer studija, poznavanje jezika, sklonosti) na adresu: davor.biscan@mikra.hr. Više informacija u privitku.

  
Natječaj za nastavnika i znanstvenog novaka na projektu

Natječaj za nastavnika i znanstvenog novaka na projektu, objavljen je u HZZ-u i N.N. 19. 07. 2013. godine. Natječaj je otvoren  do 27. 07. 2013. godine, i nalazi se u prilogu.    

  
Mjesto doktoranda vezano uz angažman u Ford Werke Koeln

Vezano uz postojeću suradnju između FSB-a i Ford Motor Co. na području modeliranja i upravljanja dvostrukim suhim spojkama, otvorena je mogućnost kandidiranja za trogodišnju doktorsku stipendiju u Njemačkoj s očekivanim nastavkom rada u Fordu nakon doktorata. Zainteresirani kandidati, posebno oni koji su pred izradom svojeg diplomskog rada na smjerovima mehatronike, konstrukcija ili modeliranja i simulacija, te imaju visok prosjek ocjena i interes za automobilsku tehniku, mogu se javiti voditelju projekta na email adresu josko.deur@fsb.hr.

  
Godišnja nagrada Hrvatskih voda

Hrvatske vode Zagreb, započele su proces kandidiranja za Godišnju nagradu Hrvatskih voda, koja se dodjeljuje na Dan hrvatskih voda -7. rujna. Obavijest svim zavodima i katerama  nalazi se u prilogu.  

  

  
Jedriličarski kup FSB 2013 – Cres

U organizaciji Sveučilišnog nautičkog kluba Fakulteta strojarstva i brodogradnje od 27. do 29. rujna ove godine u akvatoriju grada Cresa održat će se „Jedriličarski kup FSB 2013". Jedriličarski kup namijenjen je zaposlenicima i studentima hrvatskih i inozemnih sveučilišta. U privitku se nalaze raspis regate, prijavnica i upute za jedrenje.

  
Obrana završnih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani završnih radova.

  
Natječaj za radno mjesto vodoinstalatera na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje natječaj za radno mjesto vodoinstalatera u Narodnim novinama i Biltenu HZZ dana 10.07.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Natječaj za upis na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Ekoinženjerstvo

Raspisan je natječaj  za upis na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Ekoinženjerstvo. Natječaj  je objavljen u Jutarnjem listu 9. srpnja 2013. Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2013. Studij mogu upisati i pristupnici koji su završili Fakultet strojarstva i brodogradnje. Detalji su u privitku i na http://www.fkit.unizg.hr/.

  
Traži se administrator zrakoplovne tehničke dokumentacije – angažman na 6 mjeseci

Tvrtka TRADE AIR d. o. o. traži administratora zrakoplovne tehničke dokumentacije uz angažman na  6 mjeseci. Uvjeti:
-apsolvent/ica Studija zrakoplovstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje  ili apsolvent/ica Studija održavanja zrakoplova na Veleučilištu Velika Gorica
-izvrsno znanje engleskog jezika u govoru i pismu
-znanje tehničkog zrakoplovnog engleskog jezika
-izvrsno poznavanje Microsoft Office paketa s posebnim naglaskom na Excel
-preciznost i savjesnost u radu
-teamwork
-spremnost na učenje i rad s dokumentacijom
-poznavanje zrakoplovnih sustava i konstrukcije zrakoplova
Rok prijave je 7 dana od datuma oglašavanja. Više informacija u privitku. 

  
Tomislav LESIČAR: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja  2013. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Tomislava Lesičara, mag. ing. strojarstva pod naslovom:''MIKROMEHANIČKO MODELIRANJE MATERIJALA PRIMJENOM HOMOGENIZACIJE DRUGOG REDA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Zdenko Tonković.

  
Nenad BALAŽIN: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja  2013. u 13,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Nenada Balažina, dipl. ing. strojarstva pod naslovom:''MODEL RADA USLUŽNOG PODUZEĆA ZASNOVANOG NA NAČELIMA VITKOG MENADŽMENTA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Nataša TOŠANOVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja  2013. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Nataše Tošanović, dipl. ing. strojarstva pod naslovom:''UNAPREĐENJE PROIZVODNIH PROCESA PRIMJENOM PRINCIPA POVLAČENJA''.  Mentor doktorskog rada  je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Miroslav KOVAČEC: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 17. srpnja 2013. u 9,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne prijave teme doktorskog rada Miroslava Kovačeca, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL UČINKOVITOG UPRAVLJANJA PROIZVODNIM SUSTAVIMA''. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Traži se Tehnički trener u automobilskoj industriji

Lugera i Makler, agencija za posredovanje pri zapošljavanju, za klijenta, veliku internacionalnu kompaniju u automobilskoj industriji, traži kandidate za radno mjesto Technical trainer.
Idealan kandidat je osoba sa relevantnim iskustvom na sličnim pozicijama, fakultetskim obrazovanjem te tečnim znanjem engleskog jezika. No, u obzir bi došao i kandidat bez relevantnog iskustva ali sa odgovarajućim tehničkim znanjem. Također, znanje slovenskog jezika bi predstavljalo veliku prednost. Detaljniji opis posla pogledajte u privitku. Ukoliko ste zainteresirani, molim svoje prijave šaljite na martina.bobetko@lugera.com

  
Mr.sc. Borislav Gordić, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Mr.sc. Borislav Gordić, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod nazivom "Model prilagodljivoga planiranja i praćenja proizvodnje" 12. srpnja 2013. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Ljetna škola male brodogradnje – MURTER 2013

U periodu od 20. - 25. kolovoza 2013. održava se Ljetna škola male brodogradnje – MURTER 2013, u MARINI VINICI za studente brodogradnje, pomorstva i arhitekture. Cilj Ljetne škole je potaknuti interes kod studenata za mogućnosti male brodogradnje kao specijalnosti unutar područja brodogradnje. Suradnjom nekoliko institucija koje se bave raznim aspektima malih brodova dobit će se sinergijski efekt kao i potaknuti međusobno poznavanje i uvažavanje raznih struka ujedinjenih oko projektiranja, gradnje, održavanja i plovidbe malog broda.
Mjesto održavanja ljetne škole je MARINA VINICI d.o.o. u Murteru koja omogućava polaznicima direktni kontakt s realnim životnim situacijama male brodogradnje kao i povezivanje znanja i vještina stečenih u studiju s praktičnim posljedicama u kontaktu s profesionalcima raznih struka.

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Prijava završnih radova za rujan

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u rujnu da je zadnji dan prijave 19. srpnja 2013. Više u privitku.

  
Predaja završnih radova

Završen završni rad u 2. roku završnih ispita preddiplomskog studija ak. god. 2012./2013. predaje se u četvrtak 11. srpnja 2013. od 10 do 12 sati  u Referadu za završne i diplomske ispite. Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. Studenti strojarstva predaju DVA, a studenti brodogradnje i zrakoplovstva TRI spiralno uvezana primjerka rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Studenti posjetili termoelektranu TE Šoštanj

Tvrtka Alstom Hrvatska d.o.o. nagradila je 10 studenta Fakulteta strojarstva i brodogradnje jednodnevnim izletom u termoelektranu TE Šoštanj. Studenti su imali priliku vidjeti dijelove energetskog postrojenja u izgradnji kao što su generator pare, kondenzator i postolje turbine. Vjerujemo da će ovaj posjet dodatno motivirati studente u uspješnom obavljanju svojih studentskih obveza te da će se ovakvi primjeri suradnje industrije i Fakulteta i dalje nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Fotografije su u privitku.
Stjepko Katulić, asistent 

  
Akademski kalendar za 2013./2014. godinu i izmjene kalendara za ak.god. 2012./2013.

Obavještavamo vas da je na stranicama postavljen akademski kalendar za 2013./2014. godinu te se izvršene izmjene vezane uz jesenske rokove na kalendaru za 2012./2013. godinu. Kalendar možete pronaći ovdje.

  
Microline traži više stručnih suradnika/pripravnika za radno mjesto prodajnog inženjera

Microline d.o.o. je od osnutka 1989. jedan od vodećih distributera IT i AV opreme u Hrvatskoj. U ponudi ima preko 50 različitih maraka proizvoda, od kojih su samo neki Canon, HP, LG, Samsung, Sony, Toshiba, Lenovo, Asus, Logitech, Fujitsu, Oki itd.
Tražimo više stručnih suradnika/pripravnika za radno mjesto prodajnog inženjera na poslovima prodaje i tehničke potpore IT i AV proizvoda. Prilikom prijave molimo popunite upitnik na stranici www.microline.hr, izbornik Ostalo-Upitnik te tamo uploadate vaš životopis. Za sve ostale detalje i pitanja možete se javiti na email posao@microline.hr .

  
MIKRA traži dva apsolventa strojarstva

Tvrtka MIKRA d.o.o. iz Duge Rese traži dva apsolventa strojarstva: jednog za izradu nacrta u AutoCAD-u i jednog za izradu proračuna metodom konačnih elemenata. Zainteresirani kandidati mogu se javiti e-mailom s kratkim opisom dosadašnjih aktivnosti (smjer studija, poznavanje jezika, sklonosti) na e-mail. Više informacija u privitku.

  
Natječaj za radno mjesto nastavnika i znanstvenog novaka na projektu

Natječaj za radno mjesto nastavnika u Zavodu za tehničku mehaniku i znanstvenog novaka na projektu u Zavodu za energetska postrojenja energetiku i ekologiju, objavljen je u N.N. i HZZ-u, 26. lipnja 2013. godine i otvoren je do 03.07. 2013. godine. Natječaj se nalazi u prilogu. 

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940