Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Petar Ilinčić: Doktorski rad

Doktorski rad Petra Ilinčića pod naslovom "Višezonski simulacijski model HCCI motora s razdvojenim rješavačem" (mentor prof. dr.sc. Zoran Lulić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25. veljače 2015.god.

  
Mjesto doktoranda vezano uz angažman u Ford Werke Koeln

Vezano uz postojeću suradnju između FSB-a i Ford Motor Co. na području modeliranja i upravljanja suhim spojkama, otvorena je mogućnost kandidiranja za trogodišnju doktorsku stipendiju u Njemačkoj s očekivanim nastavkom rada u Fordu nakon doktorata. Radno mjesto je u Koelnu, a doktorski studij bi očekivano bio na FSB-u uz mentorstvo prof. dr. sc. J. Deura s početkom u šk. god. 2015/2016. Zainteresirani kandidati, posebno oni koji su pred izradom svojeg diplomskog rada na smjerovima mehatronike, konstrukcija ili modeliranja i simulacija, te imaju visok prosjek ocjena i interes za automobilsku tehniku, mogu se javiti na email adresu ante.komljenovic@fsb.hr uz prilaganje svojeg CV-a.

  
Danijela Hrman: Doktorski rad

Doktorski rad Danijele Hrman pod naslovom "Pouzdanost karakterizacije ekspandiranog polistirena pomoću računalne radiografije" (mentor prof. dr.sc. Damir Markučič) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25. veljače 2015.god.

  
Morana MIHALJEVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 9. veljače 2015. u 13 sati, u Laboratoriju Katedre za nerazorna ispitivanja (sjeverna zgrada, B3-203) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Morane Mihaljević, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "PROCJENA MJERNE NESIGURNOSTI ULTRAZVUČNOG MJERENJA DEBLJINE STIJENKE". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Damir Markučič.

  
Druga radionica IPA projekta GeothermalMapping – Zadar 05.02.2015.

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s partnerom Hrvatskim geološkim institutom provodi EU projekt "GeothermalMapping - Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u RH". Pozivamo Vas na 2. radionicu u sklopu projekta koja će se održati u četvrtak, 5. veljače 2015. godine, s početkom u 09:15 sati, u Tehničkoj školi u Zadru. 
Više informacija o samoj radionici možete pronaći u pozivu koji je dan u prilogu.
FSB projektni tim

  
Martin DUŠAK: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. veljače 2015. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Martina Dušaka, univ.spec.tran. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''TEHNOEKONOMSKA ANALIZA PROIZVODNJE BICIKLISTIČKIH DIJELOVA OD KOMPOZITNIH MATERIJALA''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Mladen Šercer.

  
Maja JURICA: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak 6. veljače 2015. u 10,30 sati, u Biblioteci Katedre za zavarene konstrukcije (B3-208)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Maje Jurice, mag. ing. mech. pod naslovom: "UTJECAJ ZAŠTITNOG PLINA I NAČINA PRIJENOSA METALA NA SVOJSTVA ZAVARENOG SPOJA ČELIKA X80". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zoran Kožuh.

  
Luka DORIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. veljače 2015. u 13,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Luke Dorića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''MAPIRANJE I UNAPREĐENJE PROCESA USLUŽNOG PODUZEĆA''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Embassy Science Fellows Program - ugošćivanje znanstvenika iz SAD-a

Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavili su natječaj za Program "Embassy Science Fellows" (ESFP) koji hrvatskim znanstvenim ustanovama nudi mogućnost traženja i ugošćivanja znanstvenika iz SAD-a na razdoblje od jednog do tri mjeseca. ESFP šalje znanstvenike pri američkoj vladi u druge zemlje kako bi pružali stručne savjete i pomoć u pitanjima vezanim uz okoliš, znanost, tehnologiju i zdravstvo. Rok za prijavu je 10. veljače 2015. godine.

  
Ida MIDŽIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 9. veljače 2015. u 9,30 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ide Midžić, mag. ing. mech. pod naslovom: "VREDNOVANJE EKOLOŠKE PRIHVATLJIVOSTI KONCEPCIJSKIH RJEŠENJA TEHNIČKIH SUSTAVA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Dorian Marjanović.

  
Hrvoje DRAŠKOVIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U srijedu, 4. veljače 2015. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Hrvoja Draškovića, mag. ing. mech. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''PROCJENA OKOLIŠNOG UTJECAJA ŽIVOTNOG VIJEKA ENERGETSKOG TRANSFORMATORA''. Mentor završnog rada je izv. prof. dr. sc. Goran Đukić.

  
Matija Hoić: Doktorski rad

Doktorski rad Matije Hoića pod naslovom "Modeliranje dinamike suhe dvostruke spojke" (mentor prof. dr.sc. Zvonko Herold) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 25. veljače 2015.god.

  
Plov za čisti Jadran 2015. - Poziv

U prilogu se nalazi poziv XIII. navigacijski „Plova za čisti Jadran 2015." koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Murter, O. Murter – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 24. do 26. travnja 2015. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do ponedjeljka, 30. ožujka 2015. popunjavanjem prijavnog obrasca (nalazi se u prilogu) te uplatom 50% ukupnog iznosa kotizacije.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
Informativni dan o mogućnostima individualne akademske mobilnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 13. veljače 2015. godine, organizira Informativni dan o mogućnostima individualne akademske mobilnosti. Info dan namijenjen je nastavnom i znanstvenom osoblju, a sudionici će se upoznati s mogućnostima stručnog usavršavanja te istraživačkog ili predavačkog boravka u okviru programa Erasmus+ i CEEPUS, unutar aktivnosti Marie Sklodowska-Curie te u Bilateralnom programu akademske mobilnosti. Više informacija nalazi se na stranicama AMPEU.

  
Završnu konferenciju IPA projekta StuDiSupport

Završnu konferenciju IPA projekta StuDiSupport "Unaprjeđivanje kvalitete studiranja za skupine studenata u nepovoljnom položaju kroz usluge studentskih savjetovališnih službi", će se održati 5. i 6. veljače 2015. godine u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. U privitku se nalaze poziv i preliminarni program Konferencije te prijavni obrazac.

  
Festival znanosti 2015

S ciljem popularizacije znanosti ove će se godine od 20. do 25. travnja 2015. održati 13. Festival znanosti. Naš fakultet ima priliku predstaviti se 24. travnja kroz interaktivne radionice, predavanja, film i prezentacije. Glavna tema je Sunce, a u Zagrebu je podtema Faust Vrančić. Sve ostale atraktivne teme su također dobrodošle. Festival znanosti tradicionalno posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, stoga bi program trebalo prilagoditi tim uzrastima. Glavnina aktivnosti se održava u Tehničkom muzeju, no moguće je aktivnosti organizirati i u svojim prostorima. Upute izlagačima su u prilogu. Svi koji na ovaj način žele promovirati svoj studij i FSB mogu se javiti koordinatorici za naš fakultet, doc.dr.sc. Tatjani Haramina.

  
Tea Žakula u emisiji „Gost glasa Hrvatske“

U radijskoj emisiji HRT-a „Gost glasa Hrvatske“ koja se emitira 21.01.2015. godine gostovala je dr. sc. Tea Žakula: „Mlada doktorica znanosti i inžinjerka Tea Žakula, svjetski poznati MIT zamijenila je radom u laboratoriju na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Kakva su njezina iskustva iz američkih znanstvenih krugova, kakvi su Hrvati kao radnici i zašto su svi na MIT-u znali kad ona podgrijava ručak.“ Emisiju možete poslušati ovdje.

  
Dražba za prodaju osobnog vozila

Fakultet oglašava dražbu za prodaju osobnog vozila marke RENAULT KANGOO. Sve informacije nalaze se u prilogu. 

  
Anđelko Katalenić, javno predavanje:Tehnološki izazovi u industriji poluvodiča

U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, dr.sc. Anđelko Katalenić održat će javno predavanje pod nazivomTehnološki izazovi u industriji poluvodiča“. Predavanje će se održati u petak  30. siječnja 2015. s početkom u 11.00 sati, u učionici A-311, sjeverna zgrada FSB-a , I. Lučića 5, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.

  
AD Plastik traži diplomiranog inženjera strojarstva za radno mjesto Tehnolog proizvodnje

AD Plastik iz Solina traži diplomiranog inženjera strojarstva za radno mjesto Tehnolog proizvodnje, mjesto rada Zagreb. Natječaj je otvoren do 02.02.2015., a prijave se primaju na e-mail: posao@adplastik.hr s naznakom „za natječaj: Tehnolog proizvodnje Zagreb“. Tekst natječaja je u privitku.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 7 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940