Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti - arhiva
ESTIEM LG ZAGREB organizira posjet FRANCK-u

Udruga studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta organizira posjet Franck-u u petak, 13.06.2013., u 12h u sklopu projekta iNDUSTRIJALIZIRAJ SE! koji okuplja mlade i znatiželjne studente zainteresirane za posjete poduzećima i tvornicama.
Ukoliko ste voljni sudjelovati u posjeti, možete se prijaviti na mail ivan.bister@estiem.org do petka, 06.06.2014., do 12h. Broj posjetitelja je ograničen.

  
Nastupna predavanja u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta

Nastupno predavanje u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, na temu " Lokalni ekstremi funkcija dvije varijable" održat će kandidati: dr.sc. Petra Tadić i dr.sc. Tomislav Burić, dana 09. lipnja 2014. godine u 10,00 i 11,00 sati u učioni S 23.

  
Natječaj za izbor

Natječaj za izbor nastavnika, suradnika i stručnog suradnika objavljen je u Večernjem listu i Narodnim Novinama  02. lipnja 2014. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.  

  
Stipendije tvrtke Nabors International Ltd.

Američka tvrtka Nabors International Ltd. koja se bavi bušenjem i održavanjem bušotina za naftu, plin i geotermalne izvore želi stipendirati nekoliko studenta FSB-a koji će završiti diplomski studij ak. god. 2014./15. godine. Pozivaju se zainteresirani studenti da životopis na engleskom jeziku (obvezna fotografija) i prijepis ocjena dostave gđi. Ireni Slunjski (Služba za vanjsku suradnju, južna zgrada, soba 012, prizemlje) do petka 6. lipnja 2014. godine. Rang lista prema uspjehu u studiranju bit će napravljena do srijede 11. lipnja 2014., a petero najbolje rangiranih studenata bit će pozvani da sudjeluju na prezentaciji tvrtke Nabors i koja će se održati u utorak, 17. lipnja 2014.  s početkom u 10 h na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Nakon prezentacije slijedit će razgovor na engleskom jeziku predstavnika tvrtke Nabors s kandidatima za stipendiju.

  
Izvrstan uspjeh sportskih sekcija FSB-a

Na prvenstvu Sveučilišta u Zagrebu, muške ekipe FSB-a u rukometu i odbojci u konkurenciji 30 sveučilišnih ekipa osvojili su izvrsno 2. mjesto.Također na sveučilišnom prvenstvu u veslanju naš osmerac osvojio je izvrsno 3. mjesto a u utrci osmeraca početnika, naša posada koja je veslat naučila na FSB-u, 1. mjesto.

  
Obavijest o promociji

U petak, 6. lipnja 2014. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija  sveučilišnih specijalista i magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore sveučilišnih specijalista te mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Odbora za poslijediplomske studije i članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma sveučilišnim specijalistima, magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
XXXV. International Waterbike Regatte, Istanbul Turska

U subotu 24. svibnja 2014. na regatnoj stazi Jarun s početkom u 14 sati održano je porinuće brodocikl "Munja" studenata brodogradnje Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon uspješnog porinuća izvršena su sva testiranja nakon kojih je ekipa HUSB-a spremna postići dobar plasman na ovogodišnjoj regati koja se održava od 4. do 8. lipnja na otoku Heybeliada u Istanbulu. Više na stranici IWR-a: http://iwr2014.com/

  
Matija BUŠIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 5. lipnja 2014. u 11,00 sati, u praktikumu Katedre za zavarene konstrukcije (B3-205), sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Matije Bušića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''ZAVARIVANJE TRENJEM ROTIRAJUĆIM ALATOM ALUMINIJSKIH SENDVIČ PANELA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Slobodan Kralj, red. prof.

  
Naputak o korištenju prostora FSB kluba

U privitku pogledajte naputak o korištenju prostora FSB kluba.

  
Davor Kolednjak, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Davor Kolednjak , dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Utjecaj parametara zavarivanja na strukturu i svojstva čelika API 5L X80" 4. lipnja 2014. godine u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Suvremene metode projektiranja ultra velikih brodova

Znanstveni skup "Suvremene metode projektiranja ultra velikih brodova - Prikaz rezultata znanstveno-istrazivackog projekta EU FP7 TULCS (Tools for Ultra Large Container Ships)", koji organiziraju Znanstveno vijeće za pomorstvo i Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj HAZU, održat će se 30. svibnja 2014. god. u HAZU u Zagrebu. Program je u privitku.
Predsjednik Znanstvenog vijeća za pomorstvo akademik Ivo Senjanović

  
Posjet studenata Končar Institutu za elektrotehniku

U okviru kolegija 'Vodik i gorivni članci' i 'Nove tehnologije u energetici' studenti su posjetili Končar Institut za elektrotehniku, u petak, 23. svibnja 2014. godine. Tom prilikom, nakon uvodne prezentacije, obišli su instalirane sustave vjetroturbina, fotonaponskih polja te Laboratorij za vodik. Grupu je vodila dr. sc. Ankica Đukić, asistentica na navedenim kolegijima. Slike možete pogledati u privitku.

  
Radovi na internetskim stranicama

Obavještavaju se poštovani posjetitelji i korisnici internetskih stranica da će u vremenskom periodu od 26.05.2014 do 30.05.2014 biti izvođeni radovi na pojedinim djelovima stranica zbog čega su mogući povremeni prekidi u radu istih. Molim Vas za razumijevanje.

  
Terenska nastava: Posjet brodogradilištu Uljanik

Katedra za gradnju plovnih objekata organizira posjet brodogradilištu Uljanik u petak 06.06.2014. Polazak autobusa na terensku nastavu planira se u 6 sati ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a povratak je isti dan u večernjim satima. U sklopu terenske nastave studenti će se upoznati s projektnom dokumentacijom jaružala i proizvodnim procesom brodogradilišta Uljanik, od ulaznog skladišta do opremne obale.
Molimo Vas da se, ako ste zainteresirani za sudjelovanje u posjetu, javite do 05.06.2014. dr.sc. Nevenu Hadžiću (neven.hadzic@fsb.hr, soba 717) kako bi se upisali na listu posjetitelja. Broj posjetitelja je ograničen.
Doc. dr.sc. Jerolim Andrić i dr.sc. Neven Hadžić

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Holcim Hrvatska pokrenuo je program za studente pod nazivom Ostavi trag koji se sastoji od tri elementa: prakse, osobnog razvoja i financijske potpore. Detalje o samom programu možete vidjeti u privitku i na web stranici: http://www.holcim.hr/o-nama/pridruzite-nam-se/ostavitrag.html  .

  
Taiwan Research visiting scholar grant program

Ministarstvo obrazovanja NR Kine (Taiwan) objavilo je natječaj za jednu stipendiju za istraživača i/ili nastavnika kojom pokriva troškove puta (smještaj i troškove života snosi stipendist osobno). Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se u prilogu.

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Tvrtka Holcim je pokrenula program za studente "Ostavi trag". Program se sastoji od tri elementa: praksu, osobni razvoj i financijsku potporu. Tri odabrana studenta/studentice obavit će tijekom srpnja i kolovoza ove godine praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu te steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Sve informacije o programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama tvrtke Holcim.

  
Natječaj za pripremu kolegija na stranom jeziku u ak. god. 2014./2015.

Sastavnice Sveučilišta pozivaju se na podnošenje prijava za pripremu jednosemestralnih nastavnih kolegija na preddiplomskom, diplomskom i/ili doktorskom studiju koji bi se izvodili na stranom jeziku u ljetnom ili zimskom semestru u ak. god. 2014./2015. s jednakim pravom upisa za domaće i strane studente. Za svaki odobreni kolegij koji će se izvoditi na stranom jeziku bit će dodijeljena jednokratna novčana sredstva u iznosu od 10.000,00 HRK, a može se koristiti u svrhu pripreme nastavnih materijala i ostalih pomagala potrebnih za izvođenje kolegija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijedloge dostave najkasnije do 10. lipnja u Dekanat. Sve informacije nalaze se u tekstu natječaja koji se nalazi u prilogu. 

  
Javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisuje javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Kandidature se podnose zaključno do 27. svibnja 2014. u 12:00 sati na e- mail studentski.zbor@gmail.com, a sve detalje možete saznati na stranicama SZZG.

  
Danijel ŠESTAN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak, 27. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Danijela Šestana, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70°C DO 5°C.''. Mentor doktorskog rada je dr. sc. Davor Zvizdić, red. prof.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 7 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940