Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti - arhiva
Taiwan Research visiting scholar grant program

Ministarstvo obrazovanja NR Kine (Taiwan) objavilo je natječaj za jednu stipendiju za istraživača i/ili nastavnika kojom pokriva troškove puta (smještaj i troškove života snosi stipendist osobno). Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se u prilogu.

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Tvrtka Holcim je pokrenula program za studente "Ostavi trag". Program se sastoji od tri elementa: praksu, osobni razvoj i financijsku potporu. Tri odabrana studenta/studentice obavit će tijekom srpnja i kolovoza ove godine praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu te steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Sve informacije o programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama tvrtke Holcim.

  
Natječaj za pripremu kolegija na stranom jeziku u ak. god. 2014./2015.

Sastavnice Sveučilišta pozivaju se na podnošenje prijava za pripremu jednosemestralnih nastavnih kolegija na preddiplomskom, diplomskom i/ili doktorskom studiju koji bi se izvodili na stranom jeziku u ljetnom ili zimskom semestru u ak. god. 2014./2015. s jednakim pravom upisa za domaće i strane studente. Za svaki odobreni kolegij koji će se izvoditi na stranom jeziku bit će dodijeljena jednokratna novčana sredstva u iznosu od 10.000,00 HRK, a može se koristiti u svrhu pripreme nastavnih materijala i ostalih pomagala potrebnih za izvođenje kolegija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijedloge dostave najkasnije do 10. lipnja u Dekanat. Sve informacije nalaze se u tekstu natječaja koji se nalazi u prilogu. 

  
Javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisuje javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Kandidature se podnose zaključno do 27. svibnja 2014. u 12:00 sati na e- mail studentski.zbor@gmail.com, a sve detalje možete saznati na stranicama SZZG.

  
Danijel ŠESTAN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak, 27. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Danijela Šestana, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70°C DO 5°C.''. Mentor doktorskog rada je dr. sc. Davor Zvizdić, red. prof.

  
Marko ŠVACO: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 29. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Marka Švaca, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL AUTONOMNOG PONAŠANJA ROBOTA ZASNOVAN NA TUMAČENJU PROSTORNOG RASPOREDA OBJEKTA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Bojan Jerbić, red. prof.

  
Mihael CIPEK: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 28. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mihaela Cipeka, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE, ANALIZA I OPTIMALNO UPRAVLJANJE POGONIMA HIBRIDNIH ELEKTRIČNIH VOZILA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Joško Deur, red. prof.

  
Natječaj „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“

Hrvatska zaklada za znanost objavljuje ovaj natječaj kako bi znanstveno aktivnim mentorima koji se bave međunarodno i/ili nacionalno značajnom problematikom omogućila da u svoje znanstvene projekte uključe doktorande koji žele sudjelovati u znanstveno-istraživačkom radu te usmjeriti svoju karijeru prema vrhunskoj znanosti. Konačni cilj je izobrazba novih doktora znanosti koji će karijeru nastaviti u kompetitivnim istraživanjima i/ili razvoju novih tehnologija u gospodarstvu.Natječajem je predviđeno financiranje godišnje bruto II plaće doktoranda, i to u obliku potpora koje će obuhvaćati dva razdoblja, svako u trajanju od 2 godine. Sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.

  
Znanstvena radionica 'Obzor2020 - tematsko područje SVEMIR'

Znanstvena radionica 'OBZOR 2020: RADNI PROGRAM SVEMIR - 'GDJE JE RH?' I KAKO SE UKLJUČITI?' održat će se u četvrtak, 12. lipnja 2014. s početkom u 9:00 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Ivana Lučića 5. Program radionice, kao i ostali detalji te informacije o prijavi, dani su u materijalu u privitku.

  
Job Fair 2014.

I ove godine Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET) organiziraju Job Fair, sajam poslova kojemu je cilj povezati studente tehničkih fakulteta s tvrtkama u kakvima će jednog dana raditi. Job Fair 2014. održat će se 20. i 21. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb. U auli FER-a bit će postavljeni štandovi tvrtki, a u Sivoj vijećnici. Na ovogodišnjem Job Fairu sudjeluju, nikakvim redoslijedom, sljedeće tvrtke: Talentor, Troido, i-Ways, Pliva, Ericsson, IN2, Apis IT, RealNetworks, Infobip, Trikoder, HR Cloud, Degordian, mStart (Agrokor), Fina, Vipnet, Styria group, Infinum, DOK-ING te Pet minuta. Raspored predavanja bit će uskoro na jobfair.com.hr, a najsvježije informacije pokupite na Facebooku i Twitteru.

  
FSB Karting kup – prijave

Prijave studenta na FSB Karting kup 2014, umjesto na blagajni fakulteta, obavljati će se na Katedri za motore i vozila, kod doc. dr. sc. Darka Kozarca, 9. Kat, soba 907. Prijave se primaju do 20. 5. 2014.

  
„EU fondovi – inovacijama do novih mogućnosti“

Hrvatsko - EU poslovno vijeće (CEUBC) u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj i tvrtkom Philips Hrvatska organizira konferenciju „EU fondovi – inovacijama do novih mogućnosti“ koja će se održati u utorak, 3. lipnja 2014. od 10:00 do 14:00 sati u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100 A, Zagreb. Cilj konferencije je predstaviti mogućnosti koje EU fondovi kao novi oblik financiranja pružaju privatnom i javnom sektoru s posebnim naglaskom na inovativne tehnologije. Na dva okrugla stola „EU fondovi i inovativne tehnologije u zdravstvu“ i „EU fondovi i energetska učinkovitost“ nastupit će eminentni stručnjaci iz Hrvatske i Europske unije. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski uz osigurano simultano prevođenje. Prijavti se možete na e-mail adresu info@ceubc.com 

  
Vanjsko vrednovanje sustava osiguravanja kvalitete FSB

Obavještavamo sve studente i zaposlenike Fakulteta da je u okviru redovitoga postupka vanjskoga vrednovanja sustava osiguravanja kvalitete FSB, planiran posjet AZVO Povjerenstva 22. i 23. svibnja 2014. prema priloženome rasporedu. Za sve pojedinosti možete se obratiti tajnici Fakulteta, gospođi Blaženki Ščap ili predsjedniku fakultetskoga Povjerenstva za osiguravanje kvalitete, prof. Damiru Markučiću

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Pobjednici 31. krosa Sportskih novosti

Na krosu Sportskih novosti održanom na Bundeku 27.04. u konkurenciji 18 visokoškolskih ustanova, muška ekipa FSB-a u sastavu: Matija Avirović (2.), Eugen Jagušt (5.), Toni Barić (10.) i Dujo Bilić (13.) osvojila je 1. mjesto (1.FSB, 2.PMF, 3.ŠUF, ...). Ženska ekipa u sastavu: Mateja Crnjac (18.), Ana Škifić (27.), Jelena Špehar (32.) i Iskra Knapp (50.) osvojila je 7. mjesto. Čestitamo našim studentima maratoncima!

  
Uspjeh košarkaša FSB-a

Na prvenstvu Zagrebačkog sveučilišta u košarci muška košarkaška ekipa FSB-a u konkurenciji 33 ekipe zagrebačkog sveučilišta zauzela je izvrsno treće mjesto (1. Ekonomija, 2. FER, 3. FSB ...). Za košarkašku ekipu FSB-a nastupali su: Roko Budić (c), Stjepan Kranjčec, Ivan Komušanac, Dujo Bilić, Dino Golubić, Filip Rožman, Borna Leljak, Mario Liber, Jure Stošić, Marin Vinko, Matko Ribičić, Toni Barić, Mislav Oršanić, Hrvoje Štrbac, Vilim Jakupić, Luka Župan, Hrvoje Mamić, Domagoj Deković, Karlo Stilin, Mato Kocelj, Marin Mustać, voditelj: Zvonimir Osičan. Čestitamo našim košarkašima!

  
Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja kao i za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u ak. god. 2014./2015. za aktivnosti: 

• održavanje nastave (nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica; nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) 

• stručno usavršavanje (nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica). 

Svi detalji natječaja mogu se pronaći na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta.

  
Chonnam - Produžetak natječaja za stipendiju, bilateralna razmjena studenata

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljen je Produžetak natječaja za studentske stipendije za (pred)diplomske studijske programe na Chonnam National University u zimskom semestru akademske godine 2014./15. Novi rok za prijave je 16. svibanj 2014. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu 

  
Company Shuttle - projekt studentske udruge IAESTE

Studentska udruga IAESTE Zagreb organizira projekt Company Shuttle koji omogućuje studentima 5. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje posjet i priliku za zaposlenje u Siemensu. Ideja projekta je povezati najuspješnije studente Sveučilišta u Zagrebu i najveće tvrtke u Hrvatskoj. Posjet Siemensu održat će se 27. svibnja 2014. u sklopu "zelenog tjedna".
Kao dio prijave za ovaj projekt studenti prilažu životopis koji ostaje u bazama tvrtke.
Prijave i više informacija na: http://www.iaeste.hr/companyshuttle/

  
Konferencija „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas poziva na Zagrebački energetski tjedan u sklopu kojega će se održati konferencija pod nazivom „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“, u četvrtak 15. svibnja. Program se nalazi u prilogu, a sve informacije dostupne su ovdje.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 7 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: 2360000-1101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940