Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
 
   Vijesti - arhiva
Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta u Zavodu za konstriranje

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta, za znanstveno područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo, znanstvenu granu opće strojarstvo (konstrukcije) u Zavodu za konstriranje, objavljen je u Večernjem listi i Narodnim novinama 23. prosinca 2013. godine. Natječaj je otvoren do 24. siječnja 2014. godine i nalazi se u prilogu.  

  
Tvrtka H2 Motiv traži magistra inženjera strojarstva usmjerenja Konstruiranje i razvoj proizvoda

Tvrtka H2 Motiv d.o.o., Nova cesta 186, Zagreb, s ciljem plasiranja inovativnih konstrukcija traži magistra inženjera strojarstva usmjerenja Konstruiranje i razvoj proizvoda ili studenta pred završetkom tog usmjerenja. Svi zainteresirani za područje razvoja novog proizvoda trebaju se javiti na e-mail (hrvoje.petrovic@h2-motiv.hr) ili telefon (T: +385 1 383 8899, M: +385 91 23 77 77 0) do 15.02.2014.
Nadamo se suradnji s ambicioznim kandidatima.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Zaklade "STIPO LOZIĆ-BAŠKARAD"

Zaklada "STIPO LOZIĆ-BAŠKARAD" raspisala je natječaj za dodjelu četiri stipendije kao potpora naprednim studentima diplomskog sveučilišnog ili stručnog studija strojarskog smjera - konstrukcijski smjer. Prijave za natječaj podnose se do zaključno 17.01.2014. godine. Tekst natječaja je u privitku.

  
HRZZ projekt 'GENUM-SIM', izvođen na FSB-u, ocijenjen s izvrsnim ocjenama

Hrvatska zaklada za znanost prihvatila je završno izvješće projekta 'Geometrijski numerički integratori na mnogostrukostima za dinamičku analizu i simulaciju konstrukcijskih sustava', koji se izvodio na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u okviru programa 'Partnerstvo u temeljnim istraživanjima', a glavni istraživač je prof. dr. sc. Zdravko Terze. Na temelju izvještaja triju međunarodnih recenzenata, projekt je ocijenjen s ukupnom prosječnom ocjenom 74.08 bodova od ukupnih mogućih 80 bodova, čime je vođenje projekta ocijenjeno kao izrazito uspješno. Čestitamo!

Dodatne informacije o završenom projektu mogu se naći na http://www.fsb.unizg.hr/aero/sazetak_geom_num_int.htm

  
Skup dobrodošlice za studente prve godine studija brodogradnje

Pozivaju se studenti prve godine studija brodogradnje na druženje s nastavnicima studija brodogradnje - Skup dobrodošlice - koji će se održati u četvrtak 19.12.2013. godine u 14.15. sati u učionici B5 koja se nalazi na polukatu iznad studentske fotokopirnice.
Doc. dr. sc. Vedran Slapničar 

  
Uručena nagrada za najbolji e-kolegij Sveučilišta u Zagrebu

U okviru 5. sveučilišnog Dana e-učenja prof. dr. sc. Mariju Štorgi i Stanku Škecu, mag. ing. stroj. uručena je nagrada za najbolji e-kolegij Sveučilišta u Zagrebu u ak. godini 2012./2013. za e-kolegij Teorija konstruiranja sa Studija strojarstva FSB-a. Čestitke autorima!

  
Maro Ćorak, dipl.ing.brodogradnje, obrana doktorskog rada

Maro Ćorak, dipl.ing.brodogradnje, branit će doktorski rad pod naslovom "Vjerojatnosna kombinacija valnih opterećenja i podrhtavanja  brodskog trupa" (Probabilistic combination of wave and whipping bending moments on ship structure), dana 20. prosinca 2013. godine u 10,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 5/I.

  
Info dan za Marie Sklodowska-Curie Akcije

Kroz Marie Sklodowska-Curie Akcije se stipendira mobilnost izvrsnih istraživača unutar novog europskog okvirnog programa istraživanja i inovacija za razdoblje od 2014. do 2020. godine – Obzor 2020. Info dan će se održati u utorak 17.12. u velikoj dvorani Sveučilišta u Zagrebu u Zvonimirovoj 8 s početkom u 9:30 sati. Na Info danu će biti predstavljen radni program 2014-2015 za Marie Sklodowska-Curie Akcije s pregledom otvorenih natječaja, novosti u financijskim i pravnim pitanjima u programu Obzor 2020. Prijaviti se možete na e-mail adresu: ana.grdovic@mobilnost.hr

  
Obzor 2020. (HORIZON 2020) – Objavljeni prvi natječaji

Obzor 2020. (Horizon 2020) financijski je instrument za provedbu Unije inovacija, jedne od vodećih inicijativa strategije Europa 2020., čiji je cilj osigurati konkurentnost Europe na svjetskom tržištu. Ovaj novi program Europske unije za istraživanja i razvoj dio je nastojanja da se potakne rast i stvore nova radna mjesta u Europi. Provodit će se u razdoblju od 2014. do 2020. godine, a za njegovu će provedbu biti osiguran proračun od 80 milijardi eura. Na mrežnim stranicama Europske komisije objavljeni su prvi natječaji programa Obzor 2020 (Horizon 2020). 

  
Informativni dan za program Obzor 2020

Informativni dan će obuhvatiti prezentacije predstavnika Europske komisije, koji će predstaviti radne programe i natječaje za 2014.-2015. godinu sa naglaskom na područja "Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanja mora, pomorstva i unutarnjih voda, i bioekonomija" te  "Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovine". Osim toga bit će dan  uvod u program Obzor 2020. te pregled financijskih i pravnih pitanja programa.  Info dan će se  održati na engleskom jeziku, bez prijevoda. Rok za prijavu je 16. prosinca, a prijave treba poslati na e-mail adresu: Lana.Zutelija@mobilnost.hr 

U prilogu se nalazi prijavnica i raspored rada.

  
Mipro Junior- Poziv za predaju sažetaka radova

Studentski ogranak udruge MIPRO, posvećene informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici poziva sve studente preddiplomskih i diplomskih studija na predaju sažetaka svojih stručnih ili znanstvenih radova za međunarodnu konferenciju MIPRO 2014. Informacije o prijavi i rokovima mogu se pronaći na mrežnim stranicama udruge MIPRO.

  
Radionica: Ishodi učenja - kako aktivno planirati i unaprijediti stvarne komeptencije studenata

Cilj radionice je pomoći nastavnicima u planiranju stvarnih kompetencija studenata, njihovom definiranju/zapisivanju kao ishoda učenja orijentiranih prema studentu, definiranju odnosa između stručnih i generičkih ishoda, praćenju i ocjenjivanju postignutih ishoda te njihovom unaprjeđivanju. Radionica je namijenjena nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu. Više o radionici, načinu prijave i rasporedu rada možete pronaći ovdje.

  
Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu Državnih nagrada za znanost za 2013.godinu

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost, raspisalo je Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu Državnih nagrada za znanost za 2013. godinu. Poticaj se podnosi na obrascu koji sadrži upute o prijedlozima koje treba dostaviti uz poticaj. Obrasci se mogu preuzeti na internetskoj adresi: http://www.mzos.hr. Rok za podnošenje poticaja je 12. prosinca 2013. godine preko Urudžbenog zapisnika, Povjerenstvu za nagrade Fakulteta. 

  
Zasladi dan i daruj nekom božićni san

Dana 17. i 18.12. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (u prostoru KSET-a) održat će se humanitarna božićna akcija “Zasladi dan i daruj nekom božićni san”. Akcija će se provesti u organizaciji studentskih udruga EESTEC LC Zagreb, BEST Zagreb i IAESTE LO Zagreb uz potporu Kluba studenata elektrotehnike (KSET). Članovi udruga će tijekom dva dana trajanja akcije od 9 do 16 sati dijeliti palačinke, kolače i ostale slastice, te prigodne predmete koje su pripremili sponzori. Sav prihod prikupljen na ovogodišnjoj humanitarnoj akciji bit će iskorišten za pomoć samohranoj majci koja živi s dva sina od 1600 kn mjesečno u kotlovnici i kuhinji bivšeg restorana. S obzirom na to da ova obitelj nema osnovne uvjete za život, poželjeli smo im barem malo uljepšati božićno raspoloženje. Više informacija u privitku.

  
Natječaj za radno mjesto diplomiranog knjižničara na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje natječaj za radno mjesto diplomiranog knjižničara u Narodnim novinama dana 11.12.2013. i Biltenu HZZ dana 10.12.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Natječaj za radno mjesto višeg laboranta na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje natječaj za radno mjesto višeg laboranta u Narodnim novinama dana 11.12.2013. i Biltenu HZZ dana 10.12.2013. Tekst natječaja nalazi se u prilogu.  

  
Rad Fakulteta za vrijeme blagdana

Obavještavaju se studenti i zaposlenici Fakulteta strojarstva i brodogradnje da Fakultet ne radi od 23. prosinca 2013. do 01. siječnja 2014. zaključnoStudenti mogu uz pismenu dozvolu Dekana raditi na Fakultetu završne odnosno diplomske radove. Zimski ispitni rok počinje 27. siječnja 2014.

 
  
Okrugli stol: Podrijetlo električne energije

Okrugli stol pod naslovom Podrijetlo električne energije održat će se u utorak, 17. prosinca 2013. godine s početkom u 10.00 sati u dvorani Hrvatske elektroprivrede, 7. kat, Ulica grada Vukovara 37, Zagreb. Više informacija možete naći u privitku.

  
Obavijest o promociji

U petak, 13. prosinca 2013. u 12,00 sati, održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Stvaranje vrijednosti iz znanja - uvod u upravljanje inovacijama za istraživače

Sveučilište u Zagrebu u sklopu europskog projekta „BISTEC – Building innovation support through efficient cooperation network“ poziva na radionicu „Stvaranje vrijednosti iz znanja - uvod u upravljanje inovacijama za istraživače“ koja će se održati u petak 13. prosinca 2013. s početkom u 9 sati na Sveučilištu u Zagrebu, Zvonimirova 8, 1. kat, soba 107.  To je prva u seriji od ukupno četiri radionice početne razine za istraživače o osnovama intelektualnog vlasništva, upravljanju inovacijama u istraživačkim projektima, transferu tehnologije i uspješnoj suradnji s industrijom. Ciljna skupina ovih radionica su prvenstveno mladi istraživači koji nemaju znanja i iskustva u navedenim aktivnostima, ali i svi ostali koji žele obnoviti ili proširiti svoje znanje. Sve informacije o radionici, prijavi i predavačima mogu se pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta.

  
 <<  <  1 2 3 4 5 6 7 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940