Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
 
   Vijesti - arhiva
Informativna radionica za poziv na dostavu prijedloga ''Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije''

Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje održat će se 11. veljače 2014. godine u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Predviđeno trajanje sastanka je od 10:00 do 16:30 sati.  Informacije i prijavni obrazac mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

  
Otvoren natječaj "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije"

"Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" je otvoreni poziv za dostavu prijedloga organiziran u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost (OPRK) 2007.-2013., unutar Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, sufinanciranog putem Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) koji nastoji smanjiti nejednakosti u razvoju među zemljama članicama Europske unije te među njihovim regijama. U ovom Pozivu, potpora se daje industrijskom istraživanju i eksperimentalnom razvoju (inovacijskim projektima). Sve informacije o natječaju mogu se naći ovdje

  
Obavijest o promociji

U petak, 7. veljače 2014. u 12,00 sati, održat će se u  dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

  
Javni poziv za recenzente - procjena uvjeta za ostvarivanje prava na državnu potporu za projekte znanstvenih i razvojnih projekata

Pozivamo znanstvenike iz različitih znanstvenih područja i područja tehnologije da se prijave kao recenzenti za procjenu uvjeta za ostvarivanje prava na dodatno umanjenje osnovice poreza na dobit za opravdane troškove projekata znanstvenih ili razvojnih istraživanja. Dodatne informacije o javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu, dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12971&sec=2127). Rok za prijavu je 5. veljače 2014. god.

  
Uspjeh košarkaške reprezentacije FSB-a

Na prvenstvu zagrebačkog Sveučilišta košarkaška reprezentacija FSB-a je u turniru 3x3 osvojila izvrsnu srebrnu medalju u konkurenciji 12 fakultetskih ekipa (Medicinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Farmacijsko - biotehnološki fakultet, ....). Za reprezentaciju FSB-a nastupili su: Luka Župan, Hrvoje Štrbac, Marin Mustać i Toni Barić. Voditelj ekipe Zvonimir Osičan. Čestitamo našim studentima.

  
Karlo Pirić, dipl.ing.brodogradnje, obrana doktorskog rada

Karlo Pirić, dipl.ing.brodogradnje, branit će doktorski rad pod naslovom "Analiza pouzdanosti u konceptualnom projektiranju konstrukcije broda" 05. veljače 2014. godine u 11,00 sati u Plavoj dvorani istočne zgrade, Ivana Lučića 5/I kat.

  
Plov za čisti Jadran 2014. - Poziv

U prilogu se nalazi poziv dvanaestog izdanja „Plova za čisti Jadran“ – 2014. koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Ravni Žakan, Kornati – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 11. do 13. travnja 2014. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do petka, 21. ožujka 2014. popunjavanjem prijavnog obrasca (nalazi se u prilogu) te uplatom 50% ukupnog iznosa kotizacije. Detaljni program jedrenja bit će objavljen na http://www.fsb.unizg.hr/SNK_FSB/ do 31. ožujka 2014.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
Termotehničari posjetili mesnu industriju Gavrilović

U sklopu Terenske nastave studenti IV. godine termotehničkog usmjerenja Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu kroz program kolegija Hlađenje i dizalice topline posjetili su termoenergetske i rashladne sustave mesne industrije Gavrilović u Petrinji. Stručna ekskurzija organizirana je u srijedu 22.01.2014. godine. Opširnije o stručnom posjetu sa slikama u prilogu.
Prof. dr. sc. Vladimir Soldo

  
Bilateralna razmjena studenata: Moskva i Singapur

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za studentske razmjene u akademskoj godini 2014./15.:

  • Natječaj za studentsku razmjenu u zimskom ili ljetnom semestru 2014./15. na partnerskom sveučilištu Lomonosov Moscow State University (Ruska Federacija). Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije za preddiplomski ili diplomski studij. Rok za prijave: 11. veljače 2014.
  • Natječaj za studentsku razmjenu u zimskom semestru 2014./15. na partnerskom sveučilištu National University of Singapore (Singapur). Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije za preddiplomski studij. Rok za prijave: 18. veljače 2014.

Sve informacije se mogu naći u prilozima i na sljedećem linku.

  
DDServis traži voditelja servisa

DDServis d.o.o. je jedna od vodećih tvrtki za uvoz i distribuciju rezervnih dijelova i potrošnih materijala za teretna i radna vozila u RH. Među ostalim, ovlašteni je zastupnik svjetski renomiranih proizvođača Cummins, Fleetguard, Detroit Diesel, MTU. Radi prilagodbe povećanju obujma poslovanja i daljnje realizacije dugoročne poslovne strategije traže novog voditelja servisa. Više detalja o radnom mjestu može se naći u priloženoj datoteci.

  
Natječaj za financiranje jednomjesečnog istraživačkog boravka na Sveučilištu u Beču (Universität Wien) – dodjela 2 stipendije

U sklopu partnerske razmjene dogovorene između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Beču (Universität Wien, http://www.univie.ac.at/) pozivaju se doktorandi i postdoktorandi (kojima nije isteklo više od 7 godina od stjecanja doktorske titule) da se prijave na natječaj za financiranje jednomjesečnog istraživačkog boravka na Sveučilištu u Beču. Rok za slanje prijava je 28. veljače 2014. Natječaj je objavljen ovdje.

  
Poziv studentima - Međunarodni kongres studenata ERFUSS

Međunarodni kongres studenata ERFUSS organiziraju studenti i studentice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a održat će se od 11.4.-13.4. u Zagrebu. Pozivaju se studenti FSB-a da sudjeluju na kongresu. Poziv i detalji se nalaze u privitku. 

  
Natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata u ak.god. 2013./2014.

Natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata u 2013./2014. akademskoj godini i  Natječaj  za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava biti će objavljeni i na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu (www.unizg.hr). Studenti su obvezni prijavu na natječaj (zajedno s traženim dokumentima) obaviti online. Aplikacija za online prijavu nalazi se na adresi: http://www.unizg.hr/stipendije/ , a biti će dostupna od 29. siječnja 2014. Dokumenti u privitku ...

  
Radni sastanak s Rektorom Sveučilišta u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Aleksa Bjeliš, primio je predstavnike FSB Racing Team-a te je održan prvi radni sastanak u 2014. godini. Predstavništvo u sastavu Domagoj Bolfan i Marko Šoštar je, zajedno s mentorom projekta, doc. dr. sc. Darkom Kozarcem i dekanom Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Ivanom Juragom, rektoru izložilo postojeće stanje FSB Racing Team-a te plan i program sudjelovanja u Formuli Student. Kako bi se projekt podigao na željenu razinu Sveučilišta i približio se konačnom cilju Rektor je ponudio nekoliko rješenja te su pregovori u tijeku. Sastanku su prisustvovale i prorektorica za poslovanje, prof. dr. sc. Vesna Vašiček te prorektorica za studente i studije, prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Ohrabreni uspostavljanjem suradnje i dodatnom pomoći oko prikupljanja sredstava, FSB Racing Team započinje 2014. godinu još motiviraniji! 

  
Natječaj za suradničko zvanje i radno mjesto poslijedoktoranda

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu poslijedoktoranda, za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo, znanstvenu granu opće strojarstvo(konstrukcije), u Zavodu za tehničku mehaniku, objavljen je u Večernjem listi i N.N. 24. siječnja 2014. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.  

  
Interni natječaj za radno mjesto stručnog referenta/pomoćnog knjižničara na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje objavljuje interni natječaj za radno mjesto stručnog referenta/pomoćnog knjižničara za rad u Knjižnici Fakulteta.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu. 

  
i-RESEV radionica o integraciji električnih vozila u energetske sustave

U petak, 24.01.2014. s početkom u 9 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade FSB-a, III kat, održati će se 2. radionica i-RESEV istraživačkog projekta podržanog od strane Hrvatske zaklade za znanost. Radionica pod nazivom Prema integraciji električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije dati će pregled rezultata istraživanja na 2. godini projekta, te će uključiti Okrugli stol na temu elektromobilnosti, kojemu će prethoditi prezentacije partnera iz industrije. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz prethodnu registraciju u vremenu između 8:30-9:00 sati.

  
Festival znanosti 2014.: Valovi

S ciljem popularizacije znanosti ove će se godine od 7. do 12. travnja 2014. održati 12. Festival znanosti. Naš fakultet ima priliku predstaviti se 11. travnja kroz interaktivne radionice, predavanja, film i prezentacije. Glavna tema su Valovi, ali i sve ostale atraktivne teme su dobrodošle. Festival znanosti tradicionalno posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, stoga bi program trebalo prilagoditi tim uzrastima. Glavnina aktivnosti se održava u Tehničkom muzeju, no moguće je aktivnosti organizirati i u svojim prostorima. Upute izlagačima su u prilogu. Svi koji na ovaj način žele promovirati svoj studij i FSB mogu se javiti koordinatorici za naš fakultet, doc.dr.sc. Tatjani Haramina.

  
Prijava završnih radova

Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u ožujku da je zadnji dan prijave 24. siječnja 2014. Više u privitku.

  
Drugi poziv za dostavu radova za konferenciju ICIL 2014

Drugi poziv za dostavu radova za konferenciju International Conference on Industrial Logistics ICIL 2014 koja će se održati 11-13.lipnja 2014. u Bolu na Braču, u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb. Poziv se nalazi u privitku.

 

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Natječaj za studente Electrolux Design Lab 2014.

Electrolux Design Lab je natječaj za sve kreativne studente diljem svijeta i jedan od najpoznatijih globalnih natječaja u dizajnu. Ove godine natječaj ima naglasak na pitanjima zdravlja i održivosti, a pod temom “Stvaranje zdravih domova”. Electrolux Design Lab 2014. poziva hrvatske studente da prijave inovativne ideje o kućnim okruženjima budućnosti i tako se natječu za plaćenu 6-mjesečnu praksu i nagradu od 5000 eura. Predajte opis ideje, vizual ili nacrt koji ilustrira ideju i opis prednosti za potrošače. Natječaj je otvoren za prijave od 1. ožujka 2014., a zadnji rok za dostavu radova je 6. travnja 2014. Više o natječaju možete vidjeti u privitku.

  
Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić''

Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba prima nove članove u Ansambl. Prijem novih članova održavat će se tijekom mjeseca siječnja ponedjeljkom, četvrtkom i petkom u 19 i 30 sati i srijedom u 20 sati, u Mjesnoj zajednici Horvati-Srednjaci na adresi Horvaćanska 54. Predznanje nije bitno. Dodatne informacije možete dobiti na adresi Opatovina 11, Zagreb, gdje se nalazi sjedište ansambla, na broju tel. 4813 321 i na stranici www.igk.hr . U privitku možete vidjeti više o povijesti i radu ansambla.

  
Javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sustavu osiguravanja kvalitete na FSB-u
Otvara se javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sustavu osiguravanja kvalitete na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Javna rasprava je otvorena do 20. siječnja 2014. godine do 12,00 sati. Detaljnije u privitku ...
  
EBEC Zagreb - Dani inženjera

U organizaciji studentske udruge BEST Zagreb i ove se godine organizira natjecanje mladih inženjera. U sklopu projekta EBEC Zagreb – Dani inženjera na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, od 22. do 25. ožujka održat će se četiri dana prepuna događanja. Prijave će se odvijati elektroničkim putem, a bit će otvorene 10. veljače. Pobjednički timovi inženjerskih natjecanja imat će priliku otputovati u Rigu na završnu razinu natjecanja.

  
Zvonimir TOMIČEVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 22. siječnja 2014. u 10,00 sati, u Maloj vijećnici, I. kat južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Zvonimira Tomičevića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE NELINEARNOG PONAŠANJA NODULARNOG LIJEVA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Janoš Kodvanj, izv. prof.

  
37. Međunarodni skup MIPRO 2014 - produženje roka za prijavu radova

Rok za prijavu naslova i sažetka rada za 37. Međunarodni skup MIPRO 2014, koji se održava od 26. do 30. svibnja 2014. u Opatiji, pomaknut je do petka 24. siječnja. Za sve dodatne informacije posjetite http://www.mipro.hr/MIPRO2014.SP/ELink.aspx, gdje možete pronaći obrasce za prijavu i detaljnije upute. Za sve dodatne informacije o sudjelovanju i/ili kotizaciji, pitanja možete uputiti na email adresu goran.cetusic@gmail.com

  
Natječaj za upis izbornog kolegija European Global Product Realization – EGPR

Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda poziva zainteresirane studente na upis međunarodnog EGPR kolegija. EGPR telekonferencijska nastava izvodi se na engleskom jeziku u suradnji sa sveučilištima u Ljubljani, Londonu i  Budimpešti i tvrtkom Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH .
Zainteresirani studenti mogu se prijaviti emailom do 31.01.2014 prema uputama u prilogu. Opis kolegija u priloženim prospektima kolegija  te  na http://www.cadlab.fsb.hr  i na http://www.city.ac.uk/egpr

  
Studentska tribina

U ponedjeljak, 20. siječnja 2014. godine s početkom u 15 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina s temom Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima FSB-a. Cilj tribine je upoznavanje studenata s pravilima studiranja i pomoć u izradi uspješne strategije studiranja. Nakon uvodnog izlaganja predviđena je mogućnost postavljanja pitanja o svim aktualnim temama vezanima uz primjenu Pravilnka.

  
Tematski Informativni dan za program Obzor 2020 - Transport

Informativni dan (Transport) održat će se 17. siječnja 2014. godine u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje (Ivana Lučića 5, Zagreb) s početkom u 9:30 sati. Program Informativnog dana nalazi se ovdje a možete se prijaviti putem sljedeće poveznice najkasnije do 16. siječnja.

Informativni dan će obuhvatiti prezentacije predstavnika Europske komisije koji će predstaviti radne programe i natječaje za 2014-2015. godinu za navedena područja/društvene izazove, program Obzor 2020, nova financijska i pravna pitanja programa,  sudjelovanje Hrvatske u FP7 programu te primjere uspješnih projekata u kojima su sudjelovali hrvatski partneri. Dio Informativnog dana održati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

  
Posljednji poziv za prijavu za stipendije na međunarodnom sveučilištu u Budimpešti

Central European University (CEU) je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. Natječaj za upis i stipendije na CEU je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a završni rok za prijavu je 23. siječnja 2014.
Izravna poveznica za natječaj: http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/central_european_university,_budimpesta_-_stipendije_za_diplomske_programe_i_doktorate_za_ak_god_2014-15

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 2. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 16. siječnja 2014. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Prezentacija Zagrebačke škole ekonomije i managementa

Dragi studenti, pozivamo Vas na prezentaciju diplomskog MBA studija Zagrebačke škole ekonomije i managementa, koja će se održati 16.01.2014. u 10:15h u dvorani F. Naš MBA će Vam pružiti dodatne kompetencije koje će Vam pomoći da stručna znanja koja ste stekli na Vašem studiju što bolje iskoristite na tržištu. Pridružite nam se i saznajte više o našim specijalizacijama te brojnim pogodnostima koje se nude MBA studentima. Za više informacija o MBA programu, posjetite našu web stranicu mba.zsem.hr

  
Tvrtka Plattner traži strojara

Tvrtka Plattner d.o.o., kao ovlašteni uvoznik i distributer Mobil ulja i maziva u Hrvatskoj svjetski renomirane kompanije ExxonMobil, traži PRODAJNOG PREDSTAVNIKA za Mobil automotiv program sa sjedištem u Zagrebu. Kandidati bi trebali biti apsolventi FSB-a pred diplomskim ispitom ili diplomirani studenti FSB-a. Zainteresirani mogu poslati motivacijsko pismo i CV sa slikom do 31.01.2014. na e-mail human.resource@plattner.hr

  
Centar za e-učenje, SRCE: radionice na temu e-učenja u siječnju 2014.

Centar za e-učenje Srca u siječnju 2014. organizira još jedan ciklus radionica o e-učenju kako bi se nastavnicima omogućilo stjecanje novih znanja u primjeni tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. U okviru ciklusa, uz radionice, održat će se i predavanje. Više informacija na linku.

  
Poziv na Informativni dan za područja Energije i EURATOM - Obzor 2020.

Informativni dan će se održati 15. siječnja 2014. godine, u dvorani D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb  s početkom u 9:30 sati. Obuhvatit će prezentacije predstavnika Europske komisije koji će predstaviti radne programe i natječaje za 2014-2015. godinu za navedena područja,  program Obzor 2020. općenito, te nova financijska i pravna pitanja programa. Osvrnut ćemo se i na hrvatsko sudjelovanje u FP7 programu, te predstaviti primjere uspješnih projekata u kojima su sudjelovali hrvatski partneri. Dio Informativnog dana održati će se na engleskom jeziku, bez prijevoda. U prilogu dostavljamo preliminarni program Informativnog dana, a svoje sudjelovanje možete prijaviti putem sljedeće poveznice  najkasnije do 14. siječnja

  
Momir SJERIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu, 15. siječnja 2014. u 9,30 sati, u sobi 918, IX. kat, južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Momira Sjerića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''NOVI FIZIKALNI POD-MODELI SIMULACIJE RADNOG CIKLUSA OTTOVOG MOTORA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc.  Darko Kozarac, docent.

  
Karlo Pirić: Doktorski rad

Doktorski rad Karla Pirića pod naslovom "Pouzdanost u konceptualnom projektiranju konstrukcije broda" (mentor prof.dr.sc. Vedran Žanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.

  
Sveučilišna studentska anketa o kvaliteti nastave

U iduća tri tjedna, tijekom redovne nastave, na pojedinim predmetima će se provoditi Sveučilišna studentska anketa o kvaliteti nastave u zimskome semestru. Anketa se provodi metodom papir-olovka, a anketu provode anketari koji nisu sudjelovali u nastavi na predmetu za koji se provodi anketa. Prilikom provedbe postupka anketiranja zajamčena je potpuna anonimnost.
Detaljnije informacije o Anketi, kao i o postupanju s rezultatima, možete naći ovdje.
Pozivamo sve studente da sudjeluju u Anketi i time u poboljšanju kvalitete nastave na našem Fakultetu!
Dekan: Prof.dr.sc. Ivan Juraga 

  
TIMES case study natjecanje

ESTIEM LG ZAGREB poziva studente FSB-a da sudjeluju na prestižnom, europskom case study natjecanju koje će se odvijati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 11.01.2014. u 10 sati. Natjecatelji se mogu prijaviti u timu koji se može sastojati od 3 ili 4 natjecatelja (studenata bilo kojeg fakulteta) ili ukoliko nemaju svoj tim mogu se prijaviti samostalno te će im biti dodijeljen tim. Pobjednici lokalne razine natjecanja bit će nagrađeni putom na polufinale u Ankaru(Turska).
Prijava za natjecanje traje do 09.01.2014., a možete ju izvršiti popunjavanjem obrasca na sljedećem linku. Facebook stranica događaja.

  
Udruga SIIM u posjeti poduzeću KONČAR - Energetski transformatori

Udruga studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta organizira posjet poduzeću KONČAR - Energetski transformatori u petak, 10.01.2014., u 15:00 sati. Svi zainteresirani za posjet jednom od najuspješnijih poduzeća u Hrvatskoj, kao i za sam rad Udruge, mogu se prijaviti na mail ivan.bister@hotmail.com do četvrtka, 09.01.2014., do 12:00 sati. Detalji preko mail-a. Vidimo se!

  
Dr.sc. Ivan Ćatipović, viši asistent, nastupno predavanje

Dr.sc. Ivan Ćatipović, viši asistent, u postupku izbora za znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta, održat će nastupno predavanje na temu "Upravljivost trgovačkih brodova" dana 10. siječnja 2014. godine u 11,00 sati , u učionici BO1 (južna zgrada). 

  
Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta u Zavodu za konstriranje

Natječaj za jednog suradnika u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta, za znanstveno područje tehničkih znanosti, znanstveno polje strojarstvo, znanstvenu granu opće strojarstvo (konstrukcije) u Zavodu za konstriranje, objavljen je u Večernjem listi i Narodnim novinama 23. prosinca 2013. godine. Natječaj je otvoren do 24. siječnja 2014. godine i nalazi se u prilogu.  

  
Tvrtka H2 Motiv traži magistra inženjera strojarstva usmjerenja Konstruiranje i razvoj proizvoda

Tvrtka H2 Motiv d.o.o., Nova cesta 186, Zagreb, s ciljem plasiranja inovativnih konstrukcija traži magistra inženjera strojarstva usmjerenja Konstruiranje i razvoj proizvoda ili studenta pred završetkom tog usmjerenja. Svi zainteresirani za područje razvoja novog proizvoda trebaju se javiti na e-mail (hrvoje.petrovic@h2-motiv.hr) ili telefon (T: +385 1 383 8899, M: +385 91 23 77 77 0) do 15.02.2014.
Nadamo se suradnji s ambicioznim kandidatima.

  
Natječaj za dodjelu stipendija Zaklade "STIPO LOZIĆ-BAŠKARAD"

Zaklada "STIPO LOZIĆ-BAŠKARAD" raspisala je natječaj za dodjelu četiri stipendije kao potpora naprednim studentima diplomskog sveučilišnog ili stručnog studija strojarskog smjera - konstrukcijski smjer. Prijave za natječaj podnose se do zaključno 17.01.2014. godine. Tekst natječaja je u privitku.

  
HRZZ projekt 'GENUM-SIM', izvođen na FSB-u, ocijenjen s izvrsnim ocjenama

Hrvatska zaklada za znanost prihvatila je završno izvješće projekta 'Geometrijski numerički integratori na mnogostrukostima za dinamičku analizu i simulaciju konstrukcijskih sustava', koji se izvodio na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u okviru programa 'Partnerstvo u temeljnim istraživanjima', a glavni istraživač je prof. dr. sc. Zdravko Terze. Na temelju izvještaja triju međunarodnih recenzenata, projekt je ocijenjen s ukupnom prosječnom ocjenom 74.08 bodova od ukupnih mogućih 80 bodova, čime je vođenje projekta ocijenjeno kao izrazito uspješno. Čestitamo!

Dodatne informacije o završenom projektu mogu se naći na http://www.fsb.unizg.hr/aero/sazetak_geom_num_int.htm

  
Skup dobrodošlice za studente prve godine studija brodogradnje

Pozivaju se studenti prve godine studija brodogradnje na druženje s nastavnicima studija brodogradnje - Skup dobrodošlice - koji će se održati u četvrtak 19.12.2013. godine u 14.15. sati u učionici B5 koja se nalazi na polukatu iznad studentske fotokopirnice.
Doc. dr. sc. Vedran Slapničar 

  
 <<  <  1 2 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940