Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti - arhiva
Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2015. godini. rok za podnošenje prijava je 23. ožujka 2015. godine.

  
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2015. godini. Prijave se podnose do 23. ožujka 2015. godine.

  
Poništavanje Natječaja HEP-a

Poništava se Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih sveučilišnih studija iz područja tehničkih znanosti za akademsku godinu 2014./2015. koji je objavljen dana 16. veljače 2015. godine na stranicama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Novi natječaj objavit će se naknadno na internetskoj stranici Hrvatske elektroprivrede d.d. www.hep.hr i u dnevnom tisku. 

  
Erasmus+ natječaj: mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2015./16. - programske zemlje

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2015./2016. Rok za slanje online prijave i predaju potpune dokumentacije ECTS koordinatoru matičnog fakulteta je 5. ožujka, 2015. (12:00 sati – podne = vrijeme i datum primitka!). Zainteresirani studenti prijavljuju se isključivo za mjesta i područja koja je dogovorio FSB. Molimo studente da detaljno pročitaju natječaj, a za dodatna pitanja mogu se javiti gđi Ani Domitrović i ECTS koordinatoru dr.sc. Draganu Žeželju

  
Interreg Central Europe - 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga

U okviru Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020. objavljen je 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga. Program Interreg CENTRAL EUROPE financira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje u sklopu kojeg podupire regionalnu suradnju među zemljama Središnje Europe u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 12. travnja 2015. godine. Za glavne prijavitelje organiziran je trening, 10. ožujka 2015. godine, u Beču.

  
M. Rahaman: Predavanje u HDM-u

Pozivamo vas na predavanje u okviru Hrvatskog društva za mehaniku pod naslovom "Qualitative analysis of bow flare slamming using RaNS based Computational Fluid Dynamics (CFD) technique" koje će održati Md. Mashiur Rahamanm Ph.D, Assistant Professor, Bangladesh University of Engineering & Technology (BUET).
Predavanje će se održati u četvrtak 19.02.2015. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju može se naći u privitku ili na web stranici društva www.csm.hr

  
Natječaj za studentske programe za 2015. godinu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisala ja Natječaj za studentske programe za 2015. godinu. Rok za predaju programa tehničkog područja jest 19. veljače. Više informacija možete dobiti ovdje.

  
Seminar ''Dynamic Fracture of Materials and Structures''

Pozivamo vas na seminar pod naslovom "Dynamic Fracture of Materials and Structures". Svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti će prof. dr. sc. Joško Ožbolt, University of Stuttgart, Institute of Construction Materials, Germany i Građevinski fakultet, Sveučilišta u Rijeci. Seminar će se održati u ponedjeljak 2. ožujka 2015. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o seminaru može se naći na web stranici projekta Centre of Excellence for Structural Health - CEEStructHealth (Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija) financiranog iz sredstava Europske unije unutar Operativnog programa Regionalna konkurentnost, u okviru kojeg se seminar održava.

  
Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih studija za akad. god. 2014./2015.

Hrvatska elektroprivreda d. d. raspisala je Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih sveučilišnih studija iz područja tehničkih znanosti za akademsku godinu 2014./2015. Interes mogu iskazati izvrsni redovni studenti koji su u akademskoj godini 2014./2015. upisali  1. i  2. godinu diplomskog sveučilišnog studija tehničkog usmjerenja. Prijave na Natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave Natječaja na sljedeću adresu: HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d. d., Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima s naznakom „Prijava na Natječaj za dodjelu kadrovskih stipendija HEP-a – ne otvarati“, Ulica grada Vukovara 37,10000 Zagreb. Detalje Natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Javna rasprava - Nacrt Prijedloga Pravilnika o studijskim dopustima Fakulteta

Otvara se javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Pravilnika o studijskim dopustima Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Javna rasprava otvorena je do 20. veljače 2015. godine, do 14,00 sati.
Sukladno odredbama Odluke Vlade Republike Hrvatske o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, za preuzimanje obveza financiranja plaćenog dopusta zaposlenika javnih znanstvenih instituta i javnih visokih učilišta, od 11. prosinca 2014. godine, Zakona o radu (NN br. 93/14) i Statuta Fakulteta, predložen je tekst ovog Pravilnika.
Nacrt prijedloga Pravilnika je razmatran i usuglašen na Kolegiju dekana i na Povjerenstvu za statut i opće akte.
Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje obrazložene primjedbe i prijedloge na nacrt prijedloga Pravilnika, na adresu: blazenka.scap@fsb.hr
Pristigle primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Fakulteta i priopćeni na Kolegiju dekana i na sjednici Fakultetskog vijeća, s obrazloženjima za sve one primjedbe i prijedloge koji neće biti prihvaćeni.

  
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2015./2016.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za studentske razmjene u akademskoj godini 2015./2016. u sklopu bilateralne međusveučilišne razmjene: Natječaj - Moskovsko državno sveučilište M. V. LomonosovNatječaj - National University of Singapore (Singapur) , Natječaj - York University.

  
Javni poziv za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za financijsku potporu organizatorima znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola koji će se održati u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine. Rok za prijavu je 16. ožujka 2015. godine. 

  
Drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju

Sveučilišni računski centar (Srce) organizira drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju: "Assessment Strategy: Managing and Supporting Assessment" (predavači dr. James Burton & Elaine Walsh, Sveučilište Dublin City, Irska) u srijedu, 18. veljače s početkom u 11 sati. Webinar se organizira u seriji on-line predavanja u okviru međunarodnog projekta TALOE (Time to Assess Learning Outcomes in E-learning). Više o webinaru možete pročitati u pozivu na web stranicama http://www.srce.hr/ceu ili http://taloe.up.pt .

  
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisali su Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske. Rok za prijavu je 18. ožujka 2015. godine. Više informacija nalazi se u privitku.

  
ENEA International Fellowships

ENEA, talijanska Agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj raspisala je natječaj za međunarodne istraživačke stipendije. Natječaj se odnosi na 8 međunarodnih stipendija namijenjenih mladim istraživačima kojima se nudi mogućnost provođenja istraživanja u okviru ENEA istraživačkih centara, a koja se odnose na glavnu temu EXPO Milano 2015: “Feeding the Planet, Energy for Life''. Rok za prijavu je do 13. ožujka 2015. godine. 

  
Igor Čatić, predavanje: Nova razredba tvari i materijala – polimeri i nepolimeri

Na kolokviju u organizaciji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Igor Čatić održat će predavanje pod naslovom „Nova razredba tvari i materijala – polimeri i nepolimeri“ u ponedjeljak 16.veljače 2015. god. u 13 sati u Velikoj predavaonici FKIT-a Savska cesta 16. Poziv sa sažetkom predavanja je privitku.

  
LabexMed 2015 stipendije

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dostavio je obavijest o natječajima za pozicije namijenjene doktorandima i poslijedoktorandima (LabexMed 2015) te obavijest o raspisanom natječaju za stipendiju Gerda Henkel-LabexMed (poslijedoktorandi). Više informacija nalazi se u privitku. 

  
Istraživački seminar o energetski učinkovitim zgradama na FER-u 16.02.2015.

U sklopu Fonda za ulaganje u znanost i inovacije kojeg sufinancira Europski fond za regionalni razvoj provode se dva IPA projekta na FERu i FSBu u području energetski učinkovitih zgrada: ENHEMS-Buildings (Unapređenje kapaciteta istraživanja, razvoja i transfera tehnologije vezanih uz sustave za gospodarenje energijom u zgradama) i GeothermalMapping (Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u Republici Hrvatskoj). Bitan element ovih projekata je i otvaranje mogućnosti integracije razvijenih metoda s metodama drugih područja aktivnih u problematici energetski učinkovitih zgrada, te identifikacija zajedničkih tema za provedbu daljnjih istraživanja o kojima će biti govora na seminaru na FER-u u ponedjeljak 16.02.2015. u 09.15 sati. Više u programu u prilogu.

  
Okrugli stol "Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava"

Okrugli stol "Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava" će se održati u četvrtak 19. veljače 2015. u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske. Za sudjelovanje se možete prijaviti na mrežnoj stranici. U privitku je pozivnica i program okruglog stola.

  
Natječaj za dodjelu 13 stipendija Vlade Narodne Republike Kine

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine objavilo je natječaj za dodjelu 13 stipendija Vlade NR Kine za preddiplomski studij, poslijediplomski studij ili stručno usavršavanje za akademsku godinu 2015./2016., za državljane Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 15. ožujka 2015. godine.

  
Branka BUŽANČIĆ PRIMORAC: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 23. veljače 2015. u 10 sati, u vijećnici Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku (soba 701 na VII katu južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branke Bužančić Primorac, dipl. ing. brodogradnje pod naslovom: "VJEROJATNOST SLOMA TRUPA OŠTEĆENOG TANKERA ZA PRIJEVOZ NAFTE". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Parunov.

  
Erasmus+ stručna praksa za studente, 2014/15 - rezultati natječaja

Rezultati Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus + Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2014./15. objavljeni su na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu. 

  
Mateja ŠNAJDAR MUSA: Obrana preliminarne teme

U ponedjeljak 16. veljače 2015. u 12,30 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mateje Šnajdar Musa, mag. ing. mech. pod naslovom: "RAZVOJ TITAN-MAGNEZIJ KOMPOZITA ZA BIOMEDICINSKU PRIMJENU". Mentor doktorskog rada je izv. prof. dr. sc. Zdravko Schauperl.

  
Natječaj za dodjelu nagrada mladim znanstvenicima

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrada najboljim mladim znanstvenicima iz područja Dunavske regije- Danubius Young Scientist Award 2015. Dodijelit ć‡e se 14 nagrada, svaka u iznosu od 1.200 eura, i to četrnaestorici mladih znanstvenika - po jednom znanstveniku iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije. Svakog kandidata mora nominirati njegova znanstvena organizacija (sveuciliste, akademija itd.). Broj nominacija po znanstvenoj organizaciji limitiran je na tri kandidata, koji moraju biti s razlicitih fakulteta ili odjela, instituta ili istraživačkih skupina u sklopu određene organizacije. Međunarodna stručna prosudbena komisija utvrdit će konačnu rang-listu svih pristiglih nominacija te će najviše rangirani kandidat iz svake zemlje biti predložen za dodjelu nagrade. Sve informacije o natječaju mogu se pronaći ovdje.

Prijave sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje primaju se na mail adresu ana.domitrovic@fsb.hr najkasnije do 28. veljače 2015.

  
Obavijest o promociji

U petak, 13. veljače 2015. 13,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
Natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima“ Hrvatske zaklade za znanost

Kako bi potakla suradnju javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta s partnerskim ustanovama iz gospodarstva ili inozemstva, Hrvatska zaklada za znanost raspisala je natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima“. U okviru ovog natječaja, Hrvatska zaklada za znanost i privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave ili samouprave te inozemne tvrtke, znanstvene organizacije ili agencije financirat će istraživanja koja se bave temama od društvenog interesa, zanimljivim za lokalnu zajednicu ili ključnim za gospodarski razvoj.

Natječaj je namijenjen istaknutim istraživačima s međunarodno priznatim dostignućima, a otvoren je do 27. veljače 2015. godine.

Detaljne uvjete natječaja i informacije o načinu prijave možete naći na mrežnim stranicama HRZZ-a

  
Marijana MAJIĆ RENJO: Obrana preliminarne teme

U petak 13. veljače 2015. u 10,00 sati, u učionici A-207 (visoko prizemlje sjeverne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Marijane Majić Renjo, mag. ing. mech. pod naslovom: "POBOLJŠANJE SVOJSTAVA Al2O3 KERAMIKE DODATKOM NANOČESTICA ZrO2". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Lidija Ćurković.

  
Upisi u diplomske studije - aktualna tribina

U četvrtak, 12. veljače 2015. s početkom u 13 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine preddiplomskih studija. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica studentske službe.

  
Upisi studenata na diplomske studije

Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu u periodu od 23. do zaključno, 27. veljače 2015. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

  
Branko KATANA: Obrana preliminarne teme

U četvrtak 19. veljače 2015. u 10,00 sati, u sobi 013 (nisko prizemlje južne zgrade)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Branka Katane, mag. ing. mech. pod naslovom: "ŽIVOTNI VIJEK LEŽAJA OD KOMPOZITNOG MATERIJALA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Milan Opalić.

  
Mihael CIPEK: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 16. veljače 2015. u 11 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mihaela Cipeka, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "MODELIRANJE,  ANALIZA  I  OPTIMALNO  UPRAVLJANJE POGONIMA HIBRIDNIH ELEKTRIČNIH VOZILA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Deur.

  
Tomislav LESIČAR: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu 11. veljače 2015. u 14 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Lesičara, mag. ing. mech. pod naslovom: "VIŠERAZINSKO MODELIRANJE HETEROGENIH MATERIJALA PRIMJENOM HOMOGENIZACIJE DRUGOG REDA/MULTISCALE MODELING OF HETEROGENEOUS MATERIALS USING SECOND-ORDER HOMOGENIZATION". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zdenko Tonković.

  
Izobrazba - Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira izobrazbu „Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima“, koja će se održati 17.-20.02.2015. u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
Poziv se nalazi u privitku.

  
Zvonimir Tomičević, mag.ing.mech., obrana doktorskog rada

Zvonimir Tomičević, mag. ing. mech., branit će 13. veljače 2015. godine u 11,00 sati u Plavoj dvorani, istočne zgrade, Ivana Lučića 5/III kat, doktorski rad pod naslovom " Identifikacija mehaničkih svojstava nodularnoga lijeva kod višeosnih opterećenja", "Identification of the mechanical properties of nodular graphite cast iron via multiaxial tests". 

  
Natječaj Geotehničkog fakulteta za radno mjesto docenta

Na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu objavljen je natječaj za izbor jednog nastavnika (m/ž) u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docent iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti, polje Interdisciplinarne tehničke znanosti ili Elektrotehnika ili Strojarstvo. Detalji se mogu vidjeti ovdje ili u privitku ove poruke.

  
Damir Petrovečki: Poslijediplomski specijalistički studij - završni rad

Završni rad poslijediplomskog specijalističkog studija Damira Petrovečkog pod naslovom "Primjena metoda vitkog menadžmenta i Šest Sigme" (mentor izv. prof. dr.sc. Nedeljko Štefanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 25. veljače 2015.god.

  
Rudolf Tomić: Doktorski rad

Doktorski rad Rudolfa Tomića pod naslovom "Model detonantnog izgaranja u Ottovom motoru" (mentor prof. dr.sc. Zoran Lulić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25. veljače 2015.god.

  
Petar Ilinčić: Doktorski rad

Doktorski rad Petra Ilinčića pod naslovom "Višezonski simulacijski model HCCI motora s razdvojenim rješavačem" (mentor prof. dr.sc. Zoran Lulić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25. veljače 2015.god.

  
Mjesto doktoranda vezano uz angažman u Ford Werke Koeln

Vezano uz postojeću suradnju između FSB-a i Ford Motor Co. na području modeliranja i upravljanja suhim spojkama, otvorena je mogućnost kandidiranja za trogodišnju doktorsku stipendiju u Njemačkoj s očekivanim nastavkom rada u Fordu nakon doktorata. Radno mjesto je u Koelnu, a doktorski studij bi očekivano bio na FSB-u uz mentorstvo prof. dr. sc. J. Deura s početkom u šk. god. 2015/2016. Zainteresirani kandidati, posebno oni koji su pred izradom svojeg diplomskog rada na smjerovima mehatronike, konstrukcija ili modeliranja i simulacija, te imaju visok prosjek ocjena i interes za automobilsku tehniku, mogu se javiti na email adresu ante.komljenovic@fsb.hr uz prilaganje svojeg CV-a.

  
Danijela Hrman: Doktorski rad

Doktorski rad Danijele Hrman pod naslovom "Pouzdanost karakterizacije ekspandiranog polistirena pomoću računalne radiografije" (mentor prof. dr.sc. Damir Markučič) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25. veljače 2015.god.

  
Morana MIHALJEVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 9. veljače 2015. u 13 sati, u Laboratoriju Katedre za nerazorna ispitivanja (sjeverna zgrada, B3-203) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Morane Mihaljević, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "PROCJENA MJERNE NESIGURNOSTI ULTRAZVUČNOG MJERENJA DEBLJINE STIJENKE". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Damir Markučič.

  
Druga radionica IPA projekta GeothermalMapping – Zadar 05.02.2015.

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s partnerom Hrvatskim geološkim institutom provodi EU projekt "GeothermalMapping - Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u RH". Pozivamo Vas na 2. radionicu u sklopu projekta koja će se održati u četvrtak, 5. veljače 2015. godine, s početkom u 09:15 sati, u Tehničkoj školi u Zadru. 
Više informacija o samoj radionici možete pronaći u pozivu koji je dan u prilogu.
FSB projektni tim

  
Martin DUŠAK: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. veljače 2015. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Martina Dušaka, univ.spec.tran. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''TEHNOEKONOMSKA ANALIZA PROIZVODNJE BICIKLISTIČKIH DIJELOVA OD KOMPOZITNIH MATERIJALA''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Mladen Šercer.

  
Maja JURICA: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak 6. veljače 2015. u 10,30 sati, u Biblioteci Katedre za zavarene konstrukcije (B3-208)  Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Maje Jurice, mag. ing. mech. pod naslovom: "UTJECAJ ZAŠTITNOG PLINA I NAČINA PRIJENOSA METALA NA SVOJSTVA ZAVARENOG SPOJA ČELIKA X80". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Zoran Kožuh.

  
Luka DORIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U petak, 6. veljače 2015. u 13,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Luke Dorića, dipl. ing. strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''MAPIRANJE I UNAPREĐENJE PROCESA USLUŽNOG PODUZEĆA''. Mentor završnog rada je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

  
Embassy Science Fellows Program - ugošćivanje znanstvenika iz SAD-a

Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavili su natječaj za Program "Embassy Science Fellows" (ESFP) koji hrvatskim znanstvenim ustanovama nudi mogućnost traženja i ugošćivanja znanstvenika iz SAD-a na razdoblje od jednog do tri mjeseca. ESFP šalje znanstvenike pri američkoj vladi u druge zemlje kako bi pružali stručne savjete i pomoć u pitanjima vezanim uz okoliš, znanost, tehnologiju i zdravstvo. Rok za prijavu je 10. veljače 2015. godine.

  
Ida MIDŽIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak 9. veljače 2015. u 9,30 sati, u telekonferencijskoj učionici TCR (istočna zgrada, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ide Midžić, mag. ing. mech. pod naslovom: "VREDNOVANJE EKOLOŠKE PRIHVATLJIVOSTI KONCEPCIJSKIH RJEŠENJA TEHNIČKIH SUSTAVA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Dorian Marjanović.

  
Hrvoje DRAŠKOVIĆ: Obrana završnog rada poslijediplomskog specijalističkog studija

U srijedu, 4. veljače 2015. u 9,00 sati, u Maloj vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Hrvoja Draškovića, mag. ing. mech. na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod naslovom: ''PROCJENA OKOLIŠNOG UTJECAJA ŽIVOTNOG VIJEKA ENERGETSKOG TRANSFORMATORA''. Mentor završnog rada je izv. prof. dr. sc. Goran Đukić.

  
Matija Hoić: Doktorski rad

Doktorski rad Matije Hoića pod naslovom "Modeliranje dinamike suhe dvostruke spojke" (mentor prof. dr.sc. Zvonko Herold) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 25. veljače 2015.god.

  
Plov za čisti Jadran 2015. - Poziv

U prilogu se nalazi poziv XIII. navigacijski „Plova za čisti Jadran 2015." koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Murter, O. Murter – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 24. do 26. travnja 2015. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do ponedjeljka, 30. ožujka 2015. popunjavanjem prijavnog obrasca (nalazi se u prilogu) te uplatom 50% ukupnog iznosa kotizacije.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
 <<  <  1 2 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940