Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti - arhiva
Izvrstan uspjeh sportskih sekcija FSB-a

Na prvenstvu Sveučilišta u Zagrebu, muške ekipe FSB-a u rukometu i odbojci u konkurenciji 30 sveučilišnih ekipa osvojili su izvrsno 2. mjesto.Također na sveučilišnom prvenstvu u veslanju naš osmerac osvojio je izvrsno 3. mjesto a u utrci osmeraca početnika, naša posada koja je veslat naučila na FSB-u, 1. mjesto.

  
Obavijest o promociji

U petak, 6. lipnja 2014. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija  sveučilišnih specijalista i magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore sveučilišnih specijalista te mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, članove Odbora za poslijediplomske studije i članove Povjerenstava za diplomske ispite kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma sveučilišnim specijalistima, magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

  
XXXV. International Waterbike Regatte, Istanbul Turska

U subotu 24. svibnja 2014. na regatnoj stazi Jarun s početkom u 14 sati održano je porinuće brodocikl "Munja" studenata brodogradnje Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon uspješnog porinuća izvršena su sva testiranja nakon kojih je ekipa HUSB-a spremna postići dobar plasman na ovogodišnjoj regati koja se održava od 4. do 8. lipnja na otoku Heybeliada u Istanbulu. Više na stranici IWR-a: http://iwr2014.com/

  
Matija BUŠIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 5. lipnja 2014. u 11,00 sati, u praktikumu Katedre za zavarene konstrukcije (B3-205), sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Matije Bušića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''ZAVARIVANJE TRENJEM ROTIRAJUĆIM ALATOM ALUMINIJSKIH SENDVIČ PANELA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Slobodan Kralj, red. prof.

  
Naputak o korištenju prostora FSB kluba

U privitku pogledajte naputak o korištenju prostora FSB kluba.

  
Davor Kolednjak, dipl.ing.strojarstva, obrana doktorskog rada

Davor Kolednjak , dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Utjecaj parametara zavarivanja na strukturu i svojstva čelika API 5L X80" 4. lipnja 2014. godine u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat. 

  
Suvremene metode projektiranja ultra velikih brodova

Znanstveni skup "Suvremene metode projektiranja ultra velikih brodova - Prikaz rezultata znanstveno-istrazivackog projekta EU FP7 TULCS (Tools for Ultra Large Container Ships)", koji organiziraju Znanstveno vijeće za pomorstvo i Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj HAZU, održat će se 30. svibnja 2014. god. u HAZU u Zagrebu. Program je u privitku.
Predsjednik Znanstvenog vijeća za pomorstvo akademik Ivo Senjanović

  
Posjet studenata Končar Institutu za elektrotehniku

U okviru kolegija 'Vodik i gorivni članci' i 'Nove tehnologije u energetici' studenti su posjetili Končar Institut za elektrotehniku, u petak, 23. svibnja 2014. godine. Tom prilikom, nakon uvodne prezentacije, obišli su instalirane sustave vjetroturbina, fotonaponskih polja te Laboratorij za vodik. Grupu je vodila dr. sc. Ankica Đukić, asistentica na navedenim kolegijima. Slike možete pogledati u privitku.

  
Radovi na internetskim stranicama

Obavještavaju se poštovani posjetitelji i korisnici internetskih stranica da će u vremenskom periodu od 26.05.2014 do 30.05.2014 biti izvođeni radovi na pojedinim djelovima stranica zbog čega su mogući povremeni prekidi u radu istih. Molim Vas za razumijevanje.

  
Terenska nastava: Posjet brodogradilištu Uljanik

Katedra za gradnju plovnih objekata organizira posjet brodogradilištu Uljanik u petak 06.06.2014. Polazak autobusa na terensku nastavu planira se u 6 sati ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a povratak je isti dan u večernjim satima. U sklopu terenske nastave studenti će se upoznati s projektnom dokumentacijom jaružala i proizvodnim procesom brodogradilišta Uljanik, od ulaznog skladišta do opremne obale.
Molimo Vas da se, ako ste zainteresirani za sudjelovanje u posjetu, javite do 05.06.2014. dr.sc. Nevenu Hadžiću (neven.hadzic@fsb.hr, soba 717) kako bi se upisali na listu posjetitelja. Broj posjetitelja je ograničen.
Doc. dr.sc. Jerolim Andrić i dr.sc. Neven Hadžić

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Holcim Hrvatska pokrenuo je program za studente pod nazivom Ostavi trag koji se sastoji od tri elementa: prakse, osobnog razvoja i financijske potpore. Detalje o samom programu možete vidjeti u privitku i na web stranici: http://www.holcim.hr/o-nama/pridruzite-nam-se/ostavitrag.html  .

  
Taiwan Research visiting scholar grant program

Ministarstvo obrazovanja NR Kine (Taiwan) objavilo je natječaj za jednu stipendiju za istraživača i/ili nastavnika kojom pokriva troškove puta (smještaj i troškove života snosi stipendist osobno). Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se u prilogu.

  
Holcim - program stipendiranja za studente

Tvrtka Holcim je pokrenula program za studente "Ostavi trag". Program se sastoji od tri elementa: praksu, osobni razvoj i financijsku potporu. Tri odabrana studenta/studentice obavit će tijekom srpnja i kolovoza ove godine praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu te steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Sve informacije o programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama tvrtke Holcim.

  
Natječaj za pripremu kolegija na stranom jeziku u ak. god. 2014./2015.

Sastavnice Sveučilišta pozivaju se na podnošenje prijava za pripremu jednosemestralnih nastavnih kolegija na preddiplomskom, diplomskom i/ili doktorskom studiju koji bi se izvodili na stranom jeziku u ljetnom ili zimskom semestru u ak. god. 2014./2015. s jednakim pravom upisa za domaće i strane studente. Za svaki odobreni kolegij koji će se izvoditi na stranom jeziku bit će dodijeljena jednokratna novčana sredstva u iznosu od 10.000,00 HRK, a može se koristiti u svrhu pripreme nastavnih materijala i ostalih pomagala potrebnih za izvođenje kolegija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijedloge dostave najkasnije do 10. lipnja u Dekanat. Sve informacije nalaze se u tekstu natječaja koji se nalazi u prilogu. 

  
Javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu raspisuje javni poziv za podnošenje kandidatura za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Kandidature se podnose zaključno do 27. svibnja 2014. u 12:00 sati na e- mail studentski.zbor@gmail.com, a sve detalje možete saznati na stranicama SZZG.

  
Danijel ŠESTAN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U utorak, 27. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Plavoj dvorani istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Danijela Šestana, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''NOVA METODA ZA REALIZACIJU LJESTVICE INJIŠTA/ROSIŠTA ZRAKA U TEMPERATURNOM PODRUČJU OD -70°C DO 5°C.''. Mentor doktorskog rada je dr. sc. Davor Zvizdić, red. prof.

  
Marko ŠVACO: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 29. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Marka Švaca, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL AUTONOMNOG PONAŠANJA ROBOTA ZASNOVAN NA TUMAČENJU PROSTORNOG RASPOREDA OBJEKTA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Bojan Jerbić, red. prof.

  
Mihael CIPEK: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 28. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Mihaela Cipeka, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE, ANALIZA I OPTIMALNO UPRAVLJANJE POGONIMA HIBRIDNIH ELEKTRIČNIH VOZILA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Joško Deur, red. prof.

  
Natječaj „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“

Hrvatska zaklada za znanost objavljuje ovaj natječaj kako bi znanstveno aktivnim mentorima koji se bave međunarodno i/ili nacionalno značajnom problematikom omogućila da u svoje znanstvene projekte uključe doktorande koji žele sudjelovati u znanstveno-istraživačkom radu te usmjeriti svoju karijeru prema vrhunskoj znanosti. Konačni cilj je izobrazba novih doktora znanosti koji će karijeru nastaviti u kompetitivnim istraživanjima i/ili razvoju novih tehnologija u gospodarstvu.Natječajem je predviđeno financiranje godišnje bruto II plaće doktoranda, i to u obliku potpora koje će obuhvaćati dva razdoblja, svako u trajanju od 2 godine. Sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.

  
Znanstvena radionica 'Obzor2020 - tematsko područje SVEMIR'

Znanstvena radionica 'OBZOR 2020: RADNI PROGRAM SVEMIR - 'GDJE JE RH?' I KAKO SE UKLJUČITI?' održat će se u četvrtak, 12. lipnja 2014. s početkom u 9:00 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Ivana Lučića 5. Program radionice, kao i ostali detalji te informacije o prijavi, dani su u materijalu u privitku.

  
Job Fair 2014.

I ove godine Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET) organiziraju Job Fair, sajam poslova kojemu je cilj povezati studente tehničkih fakulteta s tvrtkama u kakvima će jednog dana raditi. Job Fair 2014. održat će se 20. i 21. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb. U auli FER-a bit će postavljeni štandovi tvrtki, a u Sivoj vijećnici. Na ovogodišnjem Job Fairu sudjeluju, nikakvim redoslijedom, sljedeće tvrtke: Talentor, Troido, i-Ways, Pliva, Ericsson, IN2, Apis IT, RealNetworks, Infobip, Trikoder, HR Cloud, Degordian, mStart (Agrokor), Fina, Vipnet, Styria group, Infinum, DOK-ING te Pet minuta. Raspored predavanja bit će uskoro na jobfair.com.hr, a najsvježije informacije pokupite na Facebooku i Twitteru.

  
FSB Karting kup – prijave

Prijave studenta na FSB Karting kup 2014, umjesto na blagajni fakulteta, obavljati će se na Katedri za motore i vozila, kod doc. dr. sc. Darka Kozarca, 9. Kat, soba 907. Prijave se primaju do 20. 5. 2014.

  
„EU fondovi – inovacijama do novih mogućnosti“

Hrvatsko - EU poslovno vijeće (CEUBC) u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj i tvrtkom Philips Hrvatska organizira konferenciju „EU fondovi – inovacijama do novih mogućnosti“ koja će se održati u utorak, 3. lipnja 2014. od 10:00 do 14:00 sati u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100 A, Zagreb. Cilj konferencije je predstaviti mogućnosti koje EU fondovi kao novi oblik financiranja pružaju privatnom i javnom sektoru s posebnim naglaskom na inovativne tehnologije. Na dva okrugla stola „EU fondovi i inovativne tehnologije u zdravstvu“ i „EU fondovi i energetska učinkovitost“ nastupit će eminentni stručnjaci iz Hrvatske i Europske unije. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski uz osigurano simultano prevođenje. Prijavti se možete na e-mail adresu info@ceubc.com 

  
Vanjsko vrednovanje sustava osiguravanja kvalitete FSB

Obavještavamo sve studente i zaposlenike Fakulteta da je u okviru redovitoga postupka vanjskoga vrednovanja sustava osiguravanja kvalitete FSB, planiran posjet AZVO Povjerenstva 22. i 23. svibnja 2014. prema priloženome rasporedu. Za sve pojedinosti možete se obratiti tajnici Fakulteta, gospođi Blaženki Ščap ili predsjedniku fakultetskoga Povjerenstva za osiguravanje kvalitete, prof. Damiru Markučiću

  
Obrana diplomskih radova

U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.

  
Pobjednici 31. krosa Sportskih novosti

Na krosu Sportskih novosti održanom na Bundeku 27.04. u konkurenciji 18 visokoškolskih ustanova, muška ekipa FSB-a u sastavu: Matija Avirović (2.), Eugen Jagušt (5.), Toni Barić (10.) i Dujo Bilić (13.) osvojila je 1. mjesto (1.FSB, 2.PMF, 3.ŠUF, ...). Ženska ekipa u sastavu: Mateja Crnjac (18.), Ana Škifić (27.), Jelena Špehar (32.) i Iskra Knapp (50.) osvojila je 7. mjesto. Čestitamo našim studentima maratoncima!

  
Uspjeh košarkaša FSB-a

Na prvenstvu Zagrebačkog sveučilišta u košarci muška košarkaška ekipa FSB-a u konkurenciji 33 ekipe zagrebačkog sveučilišta zauzela je izvrsno treće mjesto (1. Ekonomija, 2. FER, 3. FSB ...). Za košarkašku ekipu FSB-a nastupali su: Roko Budić (c), Stjepan Kranjčec, Ivan Komušanac, Dujo Bilić, Dino Golubić, Filip Rožman, Borna Leljak, Mario Liber, Jure Stošić, Marin Vinko, Matko Ribičić, Toni Barić, Mislav Oršanić, Hrvoje Štrbac, Vilim Jakupić, Luka Župan, Hrvoje Mamić, Domagoj Deković, Karlo Stilin, Mato Kocelj, Marin Mustać, voditelj: Zvonimir Osičan. Čestitamo našim košarkašima!

  
Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2014./2015.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja kao i za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u ak. god. 2014./2015. za aktivnosti: 

• održavanje nastave (nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica; nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) 

• stručno usavršavanje (nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica). 

Svi detalji natječaja mogu se pronaći na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta.

  
Chonnam - Produžetak natječaja za stipendiju, bilateralna razmjena studenata

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljen je Produžetak natječaja za studentske stipendije za (pred)diplomske studijske programe na Chonnam National University u zimskom semestru akademske godine 2014./15. Novi rok za prijave je 16. svibanj 2014. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu 

  
Company Shuttle - projekt studentske udruge IAESTE

Studentska udruga IAESTE Zagreb organizira projekt Company Shuttle koji omogućuje studentima 5. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje posjet i priliku za zaposlenje u Siemensu. Ideja projekta je povezati najuspješnije studente Sveučilišta u Zagrebu i najveće tvrtke u Hrvatskoj. Posjet Siemensu održat će se 27. svibnja 2014. u sklopu "zelenog tjedna".
Kao dio prijave za ovaj projekt studenti prilažu životopis koji ostaje u bazama tvrtke.
Prijave i više informacija na: http://www.iaeste.hr/companyshuttle/

  
Konferencija „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas poziva na Zagrebački energetski tjedan u sklopu kojega će se održati konferencija pod nazivom „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“, u četvrtak 15. svibnja. Program se nalazi u prilogu, a sve informacije dostupne su ovdje.

  
5. Zagrebački energetski tjedan - Dan otvorenih vrata na FSB-u

U četvrtak, 15.05.2014. godine od 14 do 17 sati, u sklopu 5. Zagrebačkog energetskog tjedna organiziran je Dan otvorenih vrata Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U subotu, 17.05.2014. godine Fakultet će se također predstaviti na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu cjelodnevnog središnjeg događaja Zagrebačkog energetskog tjedna. Zajedno nastupaju Zavod za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju i Zavod za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku. Raspored događanja je u privitku. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su: Prof.dr.sc Vladimir Soldo i dr.sc. Ankica Đukić. Dobrodošli!

  
Tomislav ŠKREBLIN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 16. svibnja 2014. u 14,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Škreblina, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL PROCJENE KVALITETE RADA STANICA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof. 

  
Najava seminara "'Fracture of nano-modified adhesives and composites and beyond''

Pozivamo Vas na seminar ''Fracture of nano-modified adhesives and composites and beyond'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti profesor Alojz IVANKOVIĆ, School of Mechanical and Materials Engineering, University College Dublin, Ireland. Seminar će se održati u utorak 20. svibnja 2014. u 14:30 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, istočna zgrada, 3.kat, Plava dvorana. Seminar u trajanju od tri školska sata s jednom pauzom održat će se u okviru projekta Centre of Excellence for Structural Health - CEEStructHealth (Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija) financiranog iz sredstava Europske unije unutar Operativnog programa Regionalna konkurentnost. Više o predavanju može se naći na web stranici projekta

  
Pozvano predavanje, Tomislav Domazet-Lošo: Modularnost bioloških sustava

U četvrtak, 15. svibnja 2014. u 9.15 sati u dvorani B u sklopu kolegija Umjetna inteligencija, doc.dr.sc. Tomislav Domazet-Lošo molekularni biolog s Instituta Ruđer Bošković održat će pozvano predavanje naslova Modularnost bioloških sustava. Pozivaju se zainteresirani studenti i nastavnici da prisustvuju predavanju.
Više o predavaču možete pročitati ovdje.

  
Svečani koncert Folklornog ansambla ''Ivan Goran Kovačić''

Povodom 65 godina postojanja Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba održat će u petak, 30. svibnja 2014. s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'' svečani koncert. Na koncertu će se izvesti pjesme i plesovi iz svih hrvatskih regija. Sve izvedbe su uz pratnju tamburaškog orkestra ili tradicijskih instrumenata. Cjelokupni program izvodi 80 članova Ansambla (plesači, pjevači, tamburaši). Za studente, članove KUD-ova, učenike i umirovljenike cijena ulaznice s popustom je 50 kn. Ulaznice s popustom se kupuju u sjedištu Društva, Opatovina 11, svaki dan između 8 i 15 sati. Ulaznice je moguće kupiti od danas na blagajni i na blagajni KD ''Vatroslav Lisinski'' po cijeni od 55 kn, 60 kn i 65 kn ovisno o mjestu u dvorani. Moguća je i online kupnja ulaznica: (http://www.lisinski.hr/event.php?id=1321) .

  
Ivica MIHALJEVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 15. svibnja 2014. u 10,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada mr. sc. Ivice Mihaljevića, dipl. ing.strojarstva pod naslovom: ''MODEL PRAĆENJA UČINKOVITOSTI PROCESA  DISTRIBUCIJE TOPLINSKE ENERGIJE PRIMJENOM LEAN PRINCIPA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof.

  
Igor Šiško: Doktorski rad

Doktorski rad Igora Šiška pod naslovom "Prediktivni model tehničke ispravnosti vozila temeljem tehničkih pregleda" (mentor prof.dr.sc. Dragutin Lisjak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
Prezentacija GOM optičkih mjernih sustava

U utorak 20. svibnja 2014. od 14 do 16 sati u dvorani F na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata" i "Primijenjena fotogrametrija i 3D skeniranje" ljubaznošću tvrtke Topomatika doo bit će održana jednosatna javna prezentacija GOM optičkih mjernih sustava: ATOSTritopAramisPontos i Argus. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Pozivnica je u privitku.

  
2. studentska ME4CataLOgue radionica - 2. turnus

Projekt ME4CataLOgue ide dalje! Dana 14. svibnja 2014. (srijeda) s početkom u 12 sati (do 18 sati, uz pauze za ručak i kavu) u Klubu FSB- a južne zgrade FSB- a, održat će se 2. ME4CataLOgue studentska radionica - 2. turnus (ovako je bilo u Slavonskom Brodu)!
Tema radionice su:
1.) Ishodi učenja– temelj kvalifikacije,
2.) Uvod u Hrvatski kvalifikacijski okvir,
3.) Standard kvalifikacije i standard zanimanja.
Najavu radionice možete pogledati u privitku. Kako je broj sudionika ograničen, molimo sve zainteresirane da se do utorka 13. svibnja 2014. jave na tomislav.gersic@fsb.hr.
Vaši Studentski zbor FSB i ME4CataLOgue Projektni tim FSB

  
Radionica o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala FSB-a organizira 19.05.2014. godine Radionicu o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju. Radionica će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv za radionicu se nalazi u privitku.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala

  
Natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini - drugi krug

Na temelju zaključka Rektorskog kolegija u širem sastavu donesenog na sjednici održanoj 5. svibnja 2014. godine, Sveučilište u Zagrebu raspisalo je NATJEČAJ ZA AKADEMSKU MOBILNOST U 2014. GODINI (drugi krug) prema sljedećim stavkama:b) mobilnost prema visokoškolskim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili sastavnica imaju sklopljen međusveučilišni/međufakultetski sporazum) c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za konferencije).Molimo zainteresirane kandidate i kandidatkinje da svoje prijave dostave u Službu za vanjsku suradnju, Ireni Slunjski najkasnije do 26. svibnja 2014. 

  
Radionica za studente FSBa – “Ja ili vrijeme – tko će pobijediti?”

Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu “Ja ili vrijeme - tko će pobijediti?” - Kako upravljati vremenom? na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, 16. svibnja 2014. godine. Studenti ce se na radionici moći upoznati s osnovnim vještinama organizacije vremena odnosno vještinama upravljanja samim sobom koje dovode do učinkovitije organizacije vremena. Prijavu možete poslati na e-mail adresu koord.stud@fsb.hr do ponedjeljka, 12. svibnja 2014. Opširnije u privitku.

  
Radionica za studente FSBa: “Što kada stanemo pod svjetla reflektora?”

Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu “Što kada stanemo pod svjetla reflektora?” - Vještine javnog izlaganja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, 15. svibnja 2014. godine. Radionica će studentima omogućiti usvajanje vještine dobrog oblikovanja i izvedbe javnog izlaganja. Prijavu možete poslati na e-mail adresu koord.stud@fsb.hr do ponedjeljka, 12. svibnja 2014. Opširnije u privitku.

  
IAESTE - 2nd Austrian Career Day on FER, 19. svibnja 2014.

Na završetku ste studija ili tek nedavno diplomirani, želite li živjeti i raditi u Austriji? Dođite na sajam poslova na FER u ponedjeljak, 19. svibnja 2014! Prijavite se na jedan ili više profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com te pristupite razgovoru za posao koji će se održavati u prostorijama FER-a!
Prijave za intervju traju do ponedjeljka, 12. svibnja 2014.
Projekt organiziraju studentske udruge BEST, IAESTE i IEEE. Prijavite se za posao u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, ne propustite priliku za rad u poznatim austrijskim tvrtkama koje nude 14 plaća godišnje! Raspored događanja nalazi se u privitku.

  
Stipendije AMCA Toronto

Udruga AMCA Toronto dodjeljuje dvije stipendije studentima kanadskih ili hrvatskih sveučilišta. Svrha stipendije je, osim novčane pomoći, promidžba imena AMCA u hrvatskoj zajednici u Torontu. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2014. Tekst natječaja na hrvatskom i na engleskom jeziku možete vidjeti u privitku, a više o uvjetima za dobivanje stipendije i samoj udruzi pročitejte na mrežnim stranicama: http://www.amcatoronto.com/ .

  
Luka Perković: Doktorski rad

Doktorski rad Luke Perkovića pod naslovom "Numeričko modeliranje turbulentnih predmiješanih plamenova metodom simulacije velikih vrtloga" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
Davor Kolednjak: Doktorski rad

Doktorski rad Davora Kolednjaka pod naslovom "Utjecaj parametara zavarivanja na strukturu i svojstva čelika API 5L X80" (mentor prof.dr.sc. Zdravko Schauperl) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
2. studentska ME4CataLOgue radionica

Projekt ME4CataLOgue ide dalje! Dana 8. svibnja 2014. (četvrtak) s početkom u 12 sati (do 18 sati, uz pauze za ručak i kavu) u Klubu FSB- a južne zgrade FSB- a, održat će se 2. ME4CataLOgue studentska radionica (ovako je bilo u Slavonskom Brodu)!
Tema radionice su:
1.) Ishodi učenja– temelj kvalifikacije,
2.) Uvod u Hrvatski kvalifikacijski okvir,
3.) Standard kvalifikacije i standard zanimanja.
Najavu radionice možete pogledati u privitku. Kako je broj sudionika ograničen, molimo sve zainteresirane da se do srijede 7. svibnja 2014. jave na tomislav.gersic@fsb.hr.
Vaši Studentski zbor FSB i ME4CataLOgue Projektni tim FSB

  
Poziv na BEST ljetne seminare

U tijeku je prijava na BEST ljetne seminare. Kraj prijava je 11.5., ali preporuča se izbjegavati prijave u zadnji čas - zbog velike navale server zna proglasiti štrajk. Više informacija u privitku.

  
 <<  <  1 2 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: 2360000-1101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940