Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  ·   English 
    Vijesti - arhiva
Chonnam - Produžetak natječaja za stipendiju, bilateralna razmjena studenata

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljen je Produžetak natječaja za studentske stipendije za (pred)diplomske studijske programe na Chonnam National University u zimskom semestru akademske godine 2014./15. Novi rok za prijave je 16. svibanj 2014. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu 

  
Company Shuttle - projekt studentske udruge IAESTE

Studentska udruga IAESTE Zagreb organizira projekt Company Shuttle koji omogućuje studentima 5. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje posjet i priliku za zaposlenje u Siemensu. Ideja projekta je povezati najuspješnije studente Sveučilišta u Zagrebu i najveće tvrtke u Hrvatskoj. Posjet Siemensu održat će se 27. svibnja 2014. u sklopu "zelenog tjedna".
Kao dio prijave za ovaj projekt studenti prilažu životopis koji ostaje u bazama tvrtke.
Prijave i više informacija na: http://www.iaeste.hr/companyshuttle/

  
Konferencija „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas poziva na Zagrebački energetski tjedan u sklopu kojega će se održati konferencija pod nazivom „Projekti financirani iz europskih i drugih izvora financiranja“, u četvrtak 15. svibnja. Program se nalazi u prilogu, a sve informacije dostupne su ovdje.

  
5. Zagrebački energetski tjedan - Dan otvorenih vrata na FSB-u

U četvrtak, 15.05.2014. godine od 14 do 17 sati, u sklopu 5. Zagrebačkog energetskog tjedna organiziran je Dan otvorenih vrata Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U subotu, 17.05.2014. godine Fakultet će se također predstaviti na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu cjelodnevnog središnjeg događaja Zagrebačkog energetskog tjedna. Zajedno nastupaju Zavod za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju i Zavod za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku. Raspored događanja je u privitku. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su: Prof.dr.sc Vladimir Soldo i dr.sc. Ankica Đukić. Dobrodošli!

  
Tomislav ŠKREBLIN: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 16. svibnja 2014. u 14,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Škreblina, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODEL PROCJENE KVALITETE RADA STANICA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof. 

  
Najava seminara "'Fracture of nano-modified adhesives and composites and beyond''

Pozivamo Vas na seminar ''Fracture of nano-modified adhesives and composites and beyond'' na kojem će svoja iskustva i rezultate istraživanja izložiti profesor Alojz IVANKOVIĆ, School of Mechanical and Materials Engineering, University College Dublin, Ireland. Seminar će se održati u utorak 20. svibnja 2014. u 14:30 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, istočna zgrada, 3.kat, Plava dvorana. Seminar u trajanju od tri školska sata s jednom pauzom održat će se u okviru projekta Centre of Excellence for Structural Health - CEEStructHealth (Centar izvrsnosti za procjenu stanja konstrukcija) financiranog iz sredstava Europske unije unutar Operativnog programa Regionalna konkurentnost. Više o predavanju može se naći na web stranici projekta

  
Pozvano predavanje, Tomislav Domazet-Lošo: Modularnost bioloških sustava

U četvrtak, 15. svibnja 2014. u 9.15 sati u dvorani B u sklopu kolegija Umjetna inteligencija, doc.dr.sc. Tomislav Domazet-Lošo molekularni biolog s Instituta Ruđer Bošković održat će pozvano predavanje naslova Modularnost bioloških sustava. Pozivaju se zainteresirani studenti i nastavnici da prisustvuju predavanju.
Više o predavaču možete pročitati ovdje.

  
Svečani koncert Folklornog ansambla ''Ivan Goran Kovačić''

Povodom 65 godina postojanja Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba održat će u petak, 30. svibnja 2014. s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'' svečani koncert. Na koncertu će se izvesti pjesme i plesovi iz svih hrvatskih regija. Sve izvedbe su uz pratnju tamburaškog orkestra ili tradicijskih instrumenata. Cjelokupni program izvodi 80 članova Ansambla (plesači, pjevači, tamburaši). Za studente, članove KUD-ova, učenike i umirovljenike cijena ulaznice s popustom je 50 kn. Ulaznice s popustom se kupuju u sjedištu Društva, Opatovina 11, svaki dan između 8 i 15 sati. Ulaznice je moguće kupiti od danas na blagajni i na blagajni KD ''Vatroslav Lisinski'' po cijeni od 55 kn, 60 kn i 65 kn ovisno o mjestu u dvorani. Moguća je i online kupnja ulaznica: (http://www.lisinski.hr/event.php?id=1321) .

  
Ivica MIHALJEVIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 15. svibnja 2014. u 10,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada mr. sc. Ivice Mihaljevića, dipl. ing.strojarstva pod naslovom: ''MODEL PRAĆENJA UČINKOVITOSTI PROCESA  DISTRIBUCIJE TOPLINSKE ENERGIJE PRIMJENOM LEAN PRINCIPA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof.

  
Igor Šiško: Doktorski rad

Doktorski rad Igora Šiška pod naslovom "Prediktivni model tehničke ispravnosti vozila temeljem tehničkih pregleda" (mentor prof.dr.sc. Dragutin Lisjak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
Prezentacija GOM optičkih mjernih sustava

U utorak 20. svibnja 2014. od 14 do 16 sati u dvorani F na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata" i "Primijenjena fotogrametrija i 3D skeniranje" ljubaznošću tvrtke Topomatika doo bit će održana jednosatna javna prezentacija GOM optičkih mjernih sustava: ATOSTritopAramisPontos i Argus. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Pozivnica je u privitku.

  
2. studentska ME4CataLOgue radionica - 2. turnus

Projekt ME4CataLOgue ide dalje! Dana 14. svibnja 2014. (srijeda) s početkom u 12 sati (do 18 sati, uz pauze za ručak i kavu) u Klubu FSB- a južne zgrade FSB- a, održat će se 2. ME4CataLOgue studentska radionica - 2. turnus (ovako je bilo u Slavonskom Brodu)!
Tema radionice su:
1.) Ishodi učenja– temelj kvalifikacije,
2.) Uvod u Hrvatski kvalifikacijski okvir,
3.) Standard kvalifikacije i standard zanimanja.
Najavu radionice možete pogledati u privitku. Kako je broj sudionika ograničen, molimo sve zainteresirane da se do utorka 13. svibnja 2014. jave na tomislav.gersic@fsb.hr.
Vaši Studentski zbor FSB i ME4CataLOgue Projektni tim FSB

  
Radionica o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju

U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala FSB-a organizira 19.05.2014. godine Radionicu o osnovnim značajkama NEHRĐAJUĆIH ČELIKA - program prilagođen za proizvodnju. Radionica će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv za radionicu se nalazi u privitku.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala

  
Natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini - drugi krug

Na temelju zaključka Rektorskog kolegija u širem sastavu donesenog na sjednici održanoj 5. svibnja 2014. godine, Sveučilište u Zagrebu raspisalo je NATJEČAJ ZA AKADEMSKU MOBILNOST U 2014. GODINI (drugi krug) prema sljedećim stavkama:b) mobilnost prema visokoškolskim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili sastavnica imaju sklopljen međusveučilišni/međufakultetski sporazum) c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za konferencije).Molimo zainteresirane kandidate i kandidatkinje da svoje prijave dostave u Službu za vanjsku suradnju, Ireni Slunjski najkasnije do 26. svibnja 2014. 

  
Radionica za studente FSBa – “Ja ili vrijeme – tko će pobijediti?”

Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu “Ja ili vrijeme - tko će pobijediti?” - Kako upravljati vremenom? na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, 16. svibnja 2014. godine. Studenti ce se na radionici moći upoznati s osnovnim vještinama organizacije vremena odnosno vještinama upravljanja samim sobom koje dovode do učinkovitije organizacije vremena. Prijavu možete poslati na e-mail adresu koord.stud@fsb.hr do ponedjeljka, 12. svibnja 2014. Opširnije u privitku.

  
Radionica za studente FSBa: “Što kada stanemo pod svjetla reflektora?”

Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu “Što kada stanemo pod svjetla reflektora?” - Vještine javnog izlaganja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, 15. svibnja 2014. godine. Radionica će studentima omogućiti usvajanje vještine dobrog oblikovanja i izvedbe javnog izlaganja. Prijavu možete poslati na e-mail adresu koord.stud@fsb.hr do ponedjeljka, 12. svibnja 2014. Opširnije u privitku.

  
IAESTE - 2nd Austrian Career Day on FER, 19. svibnja 2014.

Na završetku ste studija ili tek nedavno diplomirani, želite li živjeti i raditi u Austriji? Dođite na sajam poslova na FER u ponedjeljak, 19. svibnja 2014! Prijavite se na jedan ili više profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com te pristupite razgovoru za posao koji će se održavati u prostorijama FER-a!
Prijave za intervju traju do ponedjeljka, 12. svibnja 2014.
Projekt organiziraju studentske udruge BEST, IAESTE i IEEE. Prijavite se za posao u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, ne propustite priliku za rad u poznatim austrijskim tvrtkama koje nude 14 plaća godišnje! Raspored događanja nalazi se u privitku.

  
Stipendije AMCA Toronto

Udruga AMCA Toronto dodjeljuje dvije stipendije studentima kanadskih ili hrvatskih sveučilišta. Svrha stipendije je, osim novčane pomoći, promidžba imena AMCA u hrvatskoj zajednici u Torontu. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2014. Tekst natječaja na hrvatskom i na engleskom jeziku možete vidjeti u privitku, a više o uvjetima za dobivanje stipendije i samoj udruzi pročitejte na mrežnim stranicama: http://www.amcatoronto.com/ .

  
Luka Perković: Doktorski rad

Doktorski rad Luke Perkovića pod naslovom "Numeričko modeliranje turbulentnih predmiješanih plamenova metodom simulacije velikih vrtloga" (mentor prof.dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
Davor Kolednjak: Doktorski rad

Doktorski rad Davora Kolednjaka pod naslovom "Utjecaj parametara zavarivanja na strukturu i svojstva čelika API 5L X80" (mentor prof.dr.sc. Zdravko Schauperl) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. svibnja 2014.god.

  
2. studentska ME4CataLOgue radionica

Projekt ME4CataLOgue ide dalje! Dana 8. svibnja 2014. (četvrtak) s početkom u 12 sati (do 18 sati, uz pauze za ručak i kavu) u Klubu FSB- a južne zgrade FSB- a, održat će se 2. ME4CataLOgue studentska radionica (ovako je bilo u Slavonskom Brodu)!
Tema radionice su:
1.) Ishodi učenja– temelj kvalifikacije,
2.) Uvod u Hrvatski kvalifikacijski okvir,
3.) Standard kvalifikacije i standard zanimanja.
Najavu radionice možete pogledati u privitku. Kako je broj sudionika ograničen, molimo sve zainteresirane da se do srijede 7. svibnja 2014. jave na tomislav.gersic@fsb.hr.
Vaši Studentski zbor FSB i ME4CataLOgue Projektni tim FSB

  
Poziv na BEST ljetne seminare

U tijeku je prijava na BEST ljetne seminare. Kraj prijava je 11.5., ali preporuča se izbjegavati prijave u zadnji čas - zbog velike navale server zna proglasiti štrajk. Više informacija u privitku.

  
Predaja diplomskih radova

Završen DIPLOMSKI RAD u 4. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2013./2014. predaje se u četvrtak 15. svibnja 2014. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.

  
Podjela diplomskih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli diplomskih zadataka.

  
Studenti uče studente

Radionica „Studenti uče studente“ namijenjena je svima koji imaju problema s učenjem ili samo žele poboljšati svoje vještine učenja i organizacije vremena. Radionica se održava u dva termina po 90 minuta. Na prvoj radionici će naglasak biti na organizaciji vremena i uspješnom postavljanju ciljeva, dok će se na drugoj prolaziti kroz metode koje olakšavaju učenje poput kognitivnih mapa i pravilnog vođenja bilježaka. Broj prijava je ograničen. Molimo da se jave studenti koji  su sigurni da će doći na oba termina. Prijaviti se možete na mail sara.biggrin@gmail.com
Radionicu izvode studentice psihologije, a održat će se 12. i 26. svibnja 2014. s početkom u 18 sati u dvorani G južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Vaš Studentski zbor FSB

  
Ivica ANČIĆ: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U četvrtak, 8. svibnja 2014. u 11,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Ivice Ančića, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''ENERGETSKA UČINKOVITOST I EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST BRODSKIH INTEGRIRANIH ENERGETSKIH SUSTAVA''.  Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Ante Šestan, red. prof.

  
Jasna LEDER HORINA: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014. u 10,00 sati, u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Jasne Leder Horina, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''MODELIRANJE KOŠTANE PREGRADNJE KOD ORTODONSKOG POMAKA ZUBA''.  Mentorica doktorskog rada  je dr. sc. Tanja Jurčević Lulić, red. prof.

  
TUM Ljetna škola

Tehničko sveučilište u Münchenu organizira ljetnu školu za studente prvostupnike. Sve informacije o načinima prijave, sadržaju ljetne škole i uvjetima nalaze se na mrežnim stranicama TUM-a.

  
'Znanost susreće gospodarstvo'

Institut Ruđer Bošković uz potporu Ministarstva gospodarstva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, organizira jednodnevnu mini-konferenciju: 'Znanost susreće gospodarstvo' koja će se održati 6. svibnja 2014. u KRAŠ Auditorijumu, Ravnice 48, Zagreb s početkom u 10 sati. Cilj konferencije je dati pregled trenutnih aktualnih politika i platformi koje su usmjerene na kvalitetan razvoj gospodarstva RH kroz snažniju suradnju znanosti i gospodarstva. Broj mjesta je ograničen.  Sve informacije o načinu prijave i rasporedu rada mogu se pronaći na mrežnim stranicama Instituta Ruđer Bošković.

  
Bojan ŠEKORANJA: Obrana preliminarne teme doktorskog rada

U srijedu, 30. travnja 2014. u 13,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Bojana Šekoranje, mag. ing. strojarstva pod naslovom: ''UPRAVLJAČKI MODEL FIZIČKOG MEĐUDJELOVANJA ČOVJEKA I ROBOTA''. Mentor doktorskog rada je dr. sc. Bojan Jerbić, red. prof.

  
Javni poziv za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT)

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljivat će financijske potpore javnim znanstvenim institutima i javnim sveučilištima za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT) za 2014. godinu. Sve informacije o načinu prijave mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

  
Present&Represent

Pridružite nam se u završnici projekta Present&Represent u organizaciji ESTIEM LG Zagreb, na kojem će gostovati Mate Rimac i ispričati priču kako je sve krenulo sa Concept One-om. Od ideje do djela! Sudionici predavanja imat će priliku vidjeti Concept One ispred zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje tokom i nakon predavanja! Predavanje će se održati u srijedu 23. travnja 2014. godine od 12 do 14 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
Prijave za predavanje su na http://goo.gl/fwo3nx. Više informacija saznajte na Facebook stranici događaja ili na www.estiem-lg-zagreb.com.

  
Otvorene prijave za sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu - Kampusijada 2014.

Od ponedjeljka, 14. travnja 2014. službeno su otvorene prijave za sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu – tradicionalnu Kampusijadu 2014. Kampusijada 2014. održat će se na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj 29. svibnja 2014. Prijave su otvorene za čak devet sportova koji su podijeljeni u ekipne i pojedinačne sportove, do 25. svibnja 2014. godine. Detaljnije o Kampusijadi možete pročitati u privitku.  

  
Prva radionica u sklopu EU projekta ARISE

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s partnerima Strojarskim fakultetom u Slavonskom Brodu, Tehničkim fakultetom u Rijeci i Inštitutom za kovinske materiale in tehnologije u Ljubljani, te suradnicima tvrtkama Kralj Metala Alati d.o.o., Elektro-Kontakt d.d. i Lipovica d.o.o. provodi EU projekt "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina".
U srijedu, 23. travnja 2014. godine, s početkom u 10:00 sati, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu u sklopu projekta održat će se 1. radionica sa sljedećim dnevnim redom:
1.  Prikaz provedenih i predstojećih aktivnosti projekta ARISE
2.  Predstavljanje vlastitog PACVD uređaja - njegovih funkcija, potencijala i karakteristika procesa.
3.  Iskustva u primjeni PACVD tehnologije u praksi.
4.  Diskusija o mogućnostima suradnje.
5.  Obilazak laboratorija i demonstracija rada PACVD uređaja.

Ljubazno Vas molimo da potvrdite svoj dolazak putem e-maila arise@fsb.hr.

  
Nataša TOŠANOVIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada

U petak, 25. travnja 2014. u 14,30 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Nataše Tošanović, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: ''UNAPREĐENJE PROIZVODNIH PROCESA PRIMJENOM PRINCIPA POVLAČENJA''. Mentor doktorskog rada  je dr. sc. Nedeljko Štefanić, red. prof.

  
Vedran Šimunović, dipl. ing. strojarstva, obrana doktorskog rada

Vedran Šimunović, dipl.ing.strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom "Utjecaj mjernih postupaka na rezultat mjerenja srednjeg promjera navoja", 23. travnja 2014. godine u 12,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade, Ivana Lučića 1/III kat.

  
BEST proljetni seminar, Zagreb, 2014.

BEST Zagreb organizira od 16. do 26. svibnja 2014. godine u Zagrebu proljetni stručni seminar pod nazivom ''Discover your ideal MATErial''. Tema ovogodišnjeg seminara su novi, inovativni, reciklirani, ali i svi ostali materijali, o čemu će predavanja na engleskom jeziku držati razni stučnjaci, a organiziran je i posjet Institutu Ruđer Bošković. Ovo je prilika da se 5 studenata besplatno na seminaru pridruži participantima iz cijele Europe. Osim stjecanja akademskog znanja, za koje nakon odlušanog seminara mogu dobiti 1 ECTS bod, dobit će priliku upoznati nove kulture, steći brojna prijateljstva te provesti vikend u Zadru. Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 25.4.2014. na http://best.hr/spc/participants.html. Kriterij odabira je motivacijsko pismo, raznovrsnost studenata te angažman oko tematike. Više informacija ovdje.

  
4. radionica Polimeri iz perspektive kemičara i strojara

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje održat će se 22. travnja 4. radionica Polimeri iz perspektive kemičara i strojara. Radionica je namjenjena studentima i studenticama dodiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija, te svima ostalima zainteresiranima za područje polimerstva. Radionica će se održati u sjevernoj zgradi FSB-a (Ivana Lučića 1), trakt B2, učionica 102/9, tj. u Centru za aditivne tehnologije. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz prijavu organizatoricama doc. dr. sc. Tatjani Haramini, dr. sc. Ani Pilipović ili prof. dr. sc. Jeleni Macan (FKIT). Studenti/ce koji/e žele održati kratko predavanje mogu dogovoriti temu s organizatoricama. U privitku se nalazi detaljan program.

  
Dan otvorenih vrata Centra za aditivne tehnologije – CATeh

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na DAN OTVORENIH VRATA Centra za aditivne tehnologije – CATeh koji će se održati 16. travnja 2014. s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za aditivne tehnologije (sjeverna zgrada, trakt B2, učionica 102/9), Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1, Zagreb.
Dodatne informacije možete naći na linku: http://cateh.eu/en/

  
Podjela završnih zadataka

U privitku se nalaze obavijesti o podjeli završnih zadataka.

  
Predavanje, prof. dr. sc. Mario Vražić: ''Prerada automobila na električni pogon – iskustva iz prve ruke''

Pozivamo Vas na predavanje „Prerada automobila na električni pogon – iskustva iz prve ruke“ u okviru kojeg će prof. dr. sc. Mario Vražić s FER-a izložiti iskustva od odabira vozila-kandidata, nabave dijelova, preinake, ugradnje, atestiranja do iskustva nakon višemjesečnog korištenja vozila.
Predavanje će se održati u  ponedjeljak, 14. travnja 2014. u 16:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u E dvorani.
Predavanje organizira Hrvatsko društvo za motore i vozila.

  
Natječaj Hrvatske školske zaklade za stipendiranje studenata

Hrvatska školska zaklada, hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata, i ove će godine stipendirati studente iz Hrvatske i BiH. Zainteresirani moraju najkasnije do 15. svibnja 2014. podnijeti prijavu upravi zaklade, a sve potrebne informacije mogu se naće na web- stranici zaklade: www.croatianscholarship.org. Prednost pri odabiru stipendista imat će studenti s izvrsnim ocjenama i slabijeg imovinskog stanja.   

  
HDM - Predavanje "Recentna meteorološka istraživanja bure"

Pozivamo Vas na predavanje "Recentna meteorološka istraživanja bure" koje će održati Dr. sc. Branko Grisogono, redoviti profesor Geofizički odsjek, Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 17. travnja 2014. u 15,00 sati, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, predavaona F. Više o predavanju može se naći na web stranici: http://www.csm.hr.

  
Novi broj časopisa Brodogradnja

Izašao je prvi broj časopisa Brodogradnja u izdanju Fakulteta strojarstva i brodogradnje u elektroničkom obliku  nakon preuzimanja od prethodnog izdavača Brodarskog instituta  iz Zagreba.
Časopis je dostupan preko FSBOnline - Izdavaštvo - Brodogradnja ili direktno na adresi www.fsb.hr/brodogradnja. Sve primjedbe i prijedlozi bit će dobrodošli.
Kalman Žiha, urednik. Nastia Degiuli, znanstvena urednica

  
Javna tribina FSB-a: Ivica Kostelić, Kojom stazom do cilja?

Ivica Kostelić bit će gost na prvoj ovogodišnjoj javnoj tribini FSB-a u ponedjeljak 14. travnja 2014. u 14 sati u dvorani A. Pozivamo studente, nastavnike i sve zainteresirane na druženje i razgovor s najboljim hrvatskim skijašem.
Povjerenstvo za odnose s javnošću - POJ

  
Besplatni diplomski (Master) programi iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Završavate preddiplomski studij ili ste ga već završili? Ne propustite priliku za besplatan diplomski studij u inozemstvu, dođite na prezentaciju te saznajte detalje o natječaju i programima u srijedu, 09. travnja 2014. u 15 sati, dvorana C.
Inovacijski centar Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy) predstavlja nove načine kako što bolje iskoristiti znanje vrsnih istraživačkih centara, tvrtki i sveučilišta – zainteresiranim studentima i poduzetnicima omogućuje pohađanje 7 dvogodišnjih sveučilišnih diplomskih programa u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, koji se provode na prestižnim europskim sveučilištima. Saznajte više na http://www.iaeste.hr/?p=1682

  
Vedran Šimunović: Doktorski rad

Doktorski rad Vedrana Šimunovića pod naslovom "Utjecaj mjernih postupaka na rezultat mjerenja srednjeg promjera navoja" (mentor prof.dr.sc. Vedran Mudronja) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 16. travnja 2014.god.

  
Prvi rezultati natječaja za studentske programe 2014.

Povjerenstvo za evaluaciju studentskih programa je izradilo Prijedlog raspodjele financijskih sredstava namjenjenih za financiranje studentskih programa koji su prijavljeni na Natječaj za studentske programe za 2014. g. Rok za žalbe na Prijedlog raspodjele je do petka 4. travnja 2014. g. do 00:00 sati.

  
XII Festival znanosti

U organizaciji Tehničkog muzeja, valovi Festivala znanosti zapljusnut će od 7. do 12. travnja 2014. rekordnih 15 hrvatskih gradova. Uz brojne znanstvenike s ostalih institucija, s Fakulteta strojarstva i brodogradnje promociji znanosti će pripomoći prof. dr. sc. Mihajlo Firak i dr. sc. Ankica Đukić, prof.dr.sc. Ivica Smojver, prof.dr.sc. Kalman Žiha i Marko Katalinić, dr.sc. Ana Pilipović, Lovro Fulanović te umirovljeni prof.dr.sc. Igor Čatić, prema rasporedu u prilogu.
Informacije i novosti mogu se pratiti na službenoj web stranici Festivala.
Doc. dr. sc. Tatjana Haramina

  
Thompson Reuters - probni pristup dodatnim bazama u sklopu Web of Science platforme

Thompson Reuters omogućio je probni pristup dodatnim bazama u sklopu Web of Science platforme. Među ostalima dostupne su: Conference Proceedings Citation Index- Science (CPCI-S), Book Citation Index– Science (BKCI-S),  Data Citation Index, Derwent Innovations Index... Probni pristup traje do 30. travnja 2014. i reguliran je IP rasponom Fakulteta. Pristupa se preko poveznice na web stranici Knjižnice (Baze i katalozi).

  
 <<  <  1 2 4 5 6 7 8 9 10   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Izlaz iz arhiveNa Vrh 

Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; ZABA: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940