Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
STEM stipendije - pomaknute rang-liste studenata
Danas, u petak, 15. prosinca 2017. godine, pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.
Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (21. prosinca do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.
Katedra za zaštitu materijala i Povjerenstvo za odnose s javnošću organiziraju tribinu pod nazivom "Kako stvoriti globalnu korporaciju kad izroniš iz FSB-a „and have fun in life”!" na kojoj će gost biti gosp. Boris Mikšić  koji će sa studentima i nastavnicima FSB-a podijeliti svoja iskustva u radu i razvoju na svjetskoj gospodarskoj pozornici. Tribina će se održati u srijedu 20.12.2017. u Klubu nastavnika, južna zgrada FSB-a, s početkom u 14:30 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju predavanju. Više detalja u privitku.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Grupa autora s FSB-a (doc. dr. sc. Neven Hadžić, izv. prof. dr. sc. Smijko Rudan, prof. dr. sc. Joško Parunov i prof. dr. sc. Rajko Grubišić) nagađena je Državnom nagradom Ivan Filipović za 2016. godinu za objavljenu Zbirku zadataka iz statičke i dinamičke analize brodskih konstrukcija kojom se na stručan i suvremen način omogućuje kvalitetnije i sustavnije obrazovanje studenata studija brodogradnje, kao i cjeloživotno učenje inženjera brodograđevne prakse. Više informacija na poveznici.
Natječaj za radno mjesto viši tehničar/viši laborant na projektu “Nacionalni referentni laboratorij za emisije iz motora s unutarnjim izgaranjem za necestovne pokretne strojeve“, objavljen je dana 15.12.2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Ono što me najviše zanima su inovacije i osmišljavanje novoga. Od početka se bavim time i to je za mene duševna hrana. Kad radim inovacije nije mi dosadno. Brzo pamtim, a brzo i zaboravljam, zato me strojarstvo i privuklo. Upisao sam faks 72´, smjer Motori i vozila. Pamtim nacrte motora na sastavnicama velikih formata. Kad sam bio student izgledali su mi užasno, kao da se crtaju godinu dana, a govorilo se da na njih ne možeš baciti kovanicu od 5 dinara, bez da padne na neku od nacrtanih linija. Jako me zanimalo konstruiranje. Na fakultetu sam najviše volio učiti kolegije za koje sam znao da će mi trebati za konstruiranje, a nisam htio na ispit dok nisam znao sve. 
Tvrtka Flexy Sustavi d.o.o. zastupa i distribuira klimatizacijsku opremu renomiranih svjetskih proizvođača, za industrijske, komercijalne i rezidencijalne aplikacije (rashladnici vode, rashladni tornjevi, toplinske pumpe, ventilatori, klima komore, kompaktne krovne jedinice, toplinska izolacija…). Zbog stalnog rasta tvrtke i povećanja opsega posla zapošljavamo prodajno/tehničkog suradnika. Životopis poslati na adresu info@flexy-sustavi.hr do 22.12.2017.
Čovjek koji ispred Filozofskog prodaje knjige mi je rekao da mu je neobično vidjeti da strojar čita Dostojevskog. Knjige kupujem od njega i na Glavnom kolodvoru i uvijek se cjenkam! Uzeo sam i par knjiga od Tolstoja i Cvjetove zla od Baudelairea. U pauzama od termodinamike čitam Braću Karamazove, već sam pri kraju prve knjige, na nekih tristotinjak stranica. Dostojevski ide „u dubine“ – filozofira, njegovi razgovori su temeljeni na temama koje nisu svakodnevne, situacije razlaže na manje dijelove i traži njhov uzrok.
Tvrtka ATP projektiranje je jedna od najvećih i najuspješnijih projektantskih kuća u Europi. Specijalizirani smo za objekte namijenjene proizvodnji, logistici, trgovini, turizmu, stanovanju, poslovnim prostorima te bolnicama. Zbog stalnog rasta tvrtke i povećanja kapaciteta zapošljavamo magistra inženjera strojarstva, pripravnika, procesno-energetskog smjera s poznavanjem engleskog ili njemačkog jezika. Životopis poslati na adresu info_zag@atp.ag do 20.12.217.
Javni poziv za iskazivanje interesa za nezavisne vanjske stručnjake za ocjenjivanje projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+ (2014. - 2020.) za područje visokog obrazovanja
Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je Javni poziv za iskazivanje interesa za nezavisne vanjske stručnjake za ocjenjivanje projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+ (2014. - 2020.) za područje visokog obrazovanja. Rok za prijavu na natječaj je 29. prosinca 2017. godine. Više informacija možete pronaći na sljedećem linku.
14. rujna 2017. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Kohezija i konkurentnost 2014.-2020. za projekt Nacionalni referentni laboratorij za emisije iz motora s unutarnjim izgaranjem za necestovne pokretne strojeve. Potpisnici ugovora su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Fakultet strojarstva i brodogradnje kao Korisnik.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 57.000.000,00 kuna, što projekt čini najvrjednijim ugovorenim do sada na FSB-u, a ujedno to je i prvi infrastrukturni projekt FSB-a kojem su dodijeljena bespovratna sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj projekta je uspostava laboratorija za mjerenje emisija iz motora necestovnih pokretnih strojeva pod čime se podrazumijeva rekonstrukcija i opremanje postojeće zgrade Laboratorija za motore i vozila, nabava mjerne opreme za laboratorijska i terenska ispitivanja, edukacija osoblja i u konačnici akreditacija laboratorija. Laboratorij će omogućiti uvođenje mehanizma nadzora, uspostavu inventara emisija za sektor necestovnih pokretnih strojeva i odgovarajuću tehničku podršku nadležnim državnim tijelima za provedbu niza politika vezanih za poboljšanje kvalitete zraka i klimatskih politika.
Prijedlog projekta i prijavu pripremio je tim Katedre i Laboratorija za motore i vozila. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Zoran Lulić, a isti tim je zadužen i za provedbu projekta u provedbenoj i operativnoj fazi.
Obavijest o potpisivanju ugovora nalazi se također i na stranicama MZOE-a.
Novosti
Obavijesti studentske službe
Call for Projects
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940