Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Humans of FSB: Ivana Bezmalinović i Jelena Devčić, Služba za vanjsku suradnju

"Posao je dosta dinamičan, stalno susrećemo nešto novo, drugačije. Kao da radiš u pekarnici, pečeš kruh i odjednom te netko nazove da mu napraviš električne instalacije. Skačemo iz EU projekata u mobilnost studenata. Svaki slučaj je drugačiji, pa se često moraš prilagoditi situaciji jer takve stvari ne pišu na papiru. Jednom prilikom došao nam je student čak iz Južne Koreje. U našem uredu uvijek vlada pozitivna atmosfera. Sad smo si napravile i maleni vrt sa kaktusima na prozoru. Super nam je ovaj posao, ali početak je bio težak. Prije smo razmišljale: Jao, Excel, samo da nikada ne moram raditi u njemu, ne želim to vidjeti, brojevi – katastrofa. Čovjek sve nauči. Nama stvarno nikada nije dosadno. Super se slažemo zajedno, ne osjeća se razlika u godinama. Važno je imati mir na poslu. Imati nekoga kome se možeš požaliti i nekoga tko će ti uvijek pomoći, dati savjet. Drugo ti ništa ne treba, sve ćeš riješiti nekako. Volimo život gledati pozitivno. Ovdje u Hrvatskoj je zapravo super. Teško je naći posao, sustav je spor, birokracija je takva kakva je, no moja sestrična živi u Briselu i kada dođe ovamo, dođe k sebi. Tvoja budućnost ovisi o tome kakav stav imaš, a ako ti je stav stalno negativan, onda neće biti dobra."

Jelena: "Bila sam 3 mjeseca u Australiji. Prvi mjesec si očaran svime, ali već nakon dva mjeseca gledaš na stvari malo drugačije. Moja teta ima preko 60 godina, a ustaje u 5 ujutro i vraća se s posla u 7 navečer. To znači da se puno radi, ali si i plaćen za taj rad. Ipak, neki tvoj duševni mir ne može ti nitko platiti. Kod njih se jednostavno osjeti nostalgija za domom. Nemoguće je to opisati, ali vidi se. Dalmatinska glazba, hrvatski suveniri, zastave... No kako god bilo, nije dobra hrana tamo. Nedostajao mi je okus domaće hrane. Sve je plastično i umjetno. Lijepo je tu kod nas, baš svaki dio naše zemlje."

Ivana: "Svaki dan vozim se bicklom na posao. Kad nema kiše, naravno. Gledam kroz prozor svako jutro. To ti je rizik, ali je fora. Ljudi mi se čude kako mi se da ujutro voziti i kako mi se da onda vraćati. Najljepši trenutak je kad nakon posla sjednem na bicikl i vozim po nasipu do doma."

Ivana Bezmalinović i Jelena Devčić, Služba za vanjsku suradnju

Humans of FSB

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica