Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Natječaj za „freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u

Poštovane kolegice i kolege,

 

obavještavamo vas kako je otvoren natječaj za „freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u, za mobilnosti u ljetnom semestru tekuće akademske godine, sa krajnjim rokom do 30. studenog (moguće je podnijeti prijave i nakon navedenog roka, no veća je vjerojatnost da će prijava biti potvrđena ako stigne do kraja studenog ili barem na samom početku prosinca).

 

Podsjećamo kako je na natječaju za „freemover“ mobilnosti moguće podnijeti prijavu i ostvariti mobilnost na ustanovu s kojom vaša matična ustanova nije u CEEPUS mreži, niti ima prethodno potpisani ugovor o međuinstitucionalnoj suradnji.

U kategoriji „freemover“ je nešto teže dobiti stipendiju, no nije nemoguće, svake godine desetine odlaznih stipendista iz Hrvatske ostvari mobilnost upravo u ovoj kategoriji. Također, moguće je poslati i više prijava na ustanove iz različitih  zemalja koje sudjeluju u CEEPUS-u, no ne preporučamo slanje više od tri prijave u jednom roku.

 

U slučaju dobivanja stipendije u „freemover“ kategoriji, stipendisti će ostvariti iste uvjete kao i prijavitelji za mobilnost unutar CEEPUS mreža: iznosi stipendija te razdoblje mobilnosti istovjetni su za sve CEEPUS stipendiste.

Iznosi stipendija u programu CEEPUS razlikuju se od zemlje do zemlje, dostupni su na stranici CEEPUS-a, www.ceepus.info, klikom na zastavu pojedine zemlje (u CEEPUS-u prihvatne zemlje isplaćuju stipendije).

 

Studenti podnose prijavu u sljedećim kategorijama:

  1. Student - za semestralne mobilnosti, razdoblje mobilnosti najmanje tri mjeseca
  2. Short Term Student – mobilnosti u svrhu pisanja završnog rada ili istraživanja – za razdoblje mobilnosti od 1 do 3 mjeseca

 

Prilikom ispunjavanja online prijave, studenti trebaju učitati dodatnu dokumentaciju u sustav CEEPUS-a (prihvatno pismo strane ustanove te 2 pisma preporuke matične ustanove).

 

Nastavno osoblje podnosi prijavu u kategoriji “Teacher”, za razdoblje od 5 do 30 dana. Podsjećamo kako je svrha nastavničke mobilnosti u CEEPUS-u držanje predavanja ili mentorski rad sa studentima, od minimalno 6 sati tjedno, što treba jasno navesti u prijavi u polju “Motivation”. Prilikom ispunjavanja online prijave, nastavnici trebaju učitati prihvatno pismo strane ustanove u sustav CEEPUS-a.

 

Obrasci za svu dodatnu dokumentaciju dostupni su na stranici CEEPUS-a.

 

U slučaju dobivanja stipendije, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj vrši djelomični ili potpuni povrat putnih troškova nakon ostvarene mobilnosti prema proceduri objavljenoj ovdje (uz napomenu kako će trenutno važeća procedura za povrat putnih troškova biti izmijenjena u narednom razdoblju, no i dalje ćemo vraćati putne troškove odlaznim stipendistima.)

 

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama AMPEU, a prijave se podnose putem platforme CEEPUS-a, www.ceepus.info.

 

Molimo vas da obavijest o natječaju proslijedite studentima, kolegama, uredima za međunarodnu suradnju, sastavnicama sveučilišta te svima koji bi mogli biti zainteresirani za prijavu odlazne mobilnosti ili prihvaćanje dolazne studentske ili nastavničke mobilnosti.

 

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, ljubazno molimo da zainteresirane uputite da nam se obrate na ceepus@mobilnost.hr.

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica