Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Posljedice potresa na infrastrukturu FSB-a

Ne ponovilo se !
 
U priloženom dokumentu možete se uvjeriti u razmjere štete koju je od potresa pretrpio FSB. Ne usudimo se procjenjivati trošak sanacije štete, koji će sigurno biti velik, no ipak smo sretni da su naše zgrade upotrebljive za normalan nastavak svih aktivnosti.

Stručnim je nadzorom ovlaštenih statičara utvrđeno da su FSB.ova južna zgrada, istočna zgrada i ostale pripadajuće manje zgrade unatoč materijalnoj šteti, statički sigurne (zelena naljepnica) za korištenje.
Sjeverna zgrada Fakulteta privremeno je neupotrebljiva (žuta naljepnica uz hitnu sanaciju) za korištenje u dijelu prostora Laboratorija za precizna mjerenja dužina. Vrijedna oprema laboratorija koji je nositelj nacionalnog etalona za dužinu, na sreću je bez značajnih oštećenja preživjela potres i dovršava se njeno izmještanje u sigurni dio zgrade. Ostatak prostora sjeverne zgrade je prema zaključku nadzora statički siguran i može se koristiti.

Bez obzira na popucalu i otpadalu žbuku, neke otpale stropove i popucale zidove, oštećena stepeništa, razbijena stabla, pa i dio opreme po nekim laboratorijima, prostor FSB-a je u svakom trenutku spreman primiti svoje studente i krenuti s kontaktnom nastavom. Dok Stožer civilne zaštite ne donese odluku o povratku studenata u naše prostore, sve prostore u kojima borave studenti nastojat ćemo vratiti u prvobitno stanje i to je prioritet sanacije koja nas očekuje.

Zahvaljujemo svim studenticama i studentima, koji su prihvatili učenje na daljinu na koji nas je natjerala pandemija virusa COVID 19. Veliko hvala i našim nastavnicima koji najbolje što mogu održavaju sve nastavne i istraživačke aktivnosti, a posebna hvala i našim djelatnicama i djelatnicima u službama zaslužnim za redovito funkcioniranje FSB-a.

Čim prođe ova ugroza od virusa, veselimo se povratku svih naših studenata i svih naših djelatnika!

Uprava

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica