Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Humans of FSB: David Copak, student

Priča/Story: Magdalena Lugarić, Slika/Photo: Ana Šepić
Tehnička kultura predmet je kojim sam bio oduševljen od prvog sata. Već sam tada znao svoj put – upisat ću se na smjer tehničara za mehatroniku u srednjoj školi, nakon toga na FSB i onda ću raditi u autoindustriji. Iako sam u srednjoj školi bio usmjeren na mehatroniku, na fakultetu sam se ipak odlučio za smjer Inženjersko modeliranje i računalne simulacije. Smatram da je dobar smjer onaj na kojemu mogu dopuniti znanja koja mi nedostaju. U slobodno vrijeme pratim motosport, pohađam razna dodatna predavanja, sajmove, konferencije i natjecanja. Na svakom od tih događanja trudim se izvući što više znanja i iskustva koja će mi koristiti u životu. To se ispostavilo dobrim ulaganjem, jer kad sam na drugoj godini faksa odlučio krenuti u potragu za poslom u struci, pripremio sam portfolio, objavio oglas na jednoj Facebook stranici te se nedugo nakon toga zaposlio.
Trenutačno uz faks radim na projektu konstruiranja automatiziranog sustava za 3D printere u tvrtki Protosfera. Projektom se bavim već godinu i pol. Na početku smo sustav razvijali šef i ja, no kako je posao u tvrtki rastao, projekt je gotovo u cijelosti dodijeljen meni. Razvojni se tim počeo širiti, a meni je dodijeljena uloga voditelja. Zaposlenje dodatne osobe znatno nam je olakšalo neke rutinske poslove i ubrzalo razvoj. U planu nam je uskoro krenuti u fazu testiranja, čemu se jako veselim!
Osim toga, dosad sam radio na razvoju raznovrsnih ideja, kao što su higijenska pomagala, održiv sustav javnog prijevoza, automatizirani industrijski sustavi itd. Imam još mnogo drugih ideja na kojima bih volio raditi, a ne stižem jer mi faks oduzima dosta vremena.
Iako je bilo i dobrih i loših iskustava koja sam prošao i projekata na kojima sam radio, ni na što ne gledam kao da je promašaj. Iz svake pogreške pokušavam izvući nešto dobro, makar i najmanju stvar. Jedino na što općenito gledam kao promašaj je strah od pokušaja. Sad mi je misao vodilja da, i da krenem glavom kroz zid, snaći ću se. Bit će pogrešaka i problema, ali izaći ću iz njih pametniji, naučit ću se raditi pod pritiskom i boriti za ono što želim. Bolje pokušati nego kasnije za tim žaliti.

David Copak, student

Humans of FSB
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije
18. ožujka 2024.
Andrija Levanić, 
4. ožujka 2024.
Andrija Levanić, 

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica