Sport

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB
Sport
Život na FSB

Sport

KOŠARKAŠI FSB-A NASTAVLJAJU SA POBJEDAMA U PRVOJ LIGI!

Taman pred kraj 2019e naši košarkaši dočekuju kolege sa agronomije. Što zbog rokova, što zbog ozljeda naši košarkaši dolaze u malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodne utakmice. Prvi put u zapisnik ulaze naši brucoši Matija Kos i Matej Radišić. Dosta nervozna prva četvrtina sa puno naših grešaka završava sa 12:10 za agronomiju. Dogovor pred nastavak utakmice je da probamo zonskom obranom pokrenuti našu obranu i da unesemo pomutnju u redove protivnika. U toj nakani i uspijevamo, lošu šutersku predstavu nadoknadili smo dobrom obranom i lakim poenima iz te iste obrane. Na poluvrijeme odlazimo sa vodstvom 23:17. Treću četvrtinu, našim greškama, dopuštamo agronomiji da nam se opet približi i umjesto lagane završnice sami sebe uvodimo u nepotrebne drame. U zadnjoj četvrtini presudila je opet naša obrana, dopustili smo samo šest poena protivnicima, i zasluženo došli do naše treće pobjede u sezoni. Krajnji rezultat je bio FSB-AGF 42:35 U pobjedi nas je predvodio naš air zagorje Stjepan Herceg sa 14 poena.

 

U novoj 2020oj godini stiže nam inženjerski EL CLASICO studentske lige FSB-FER. Veliki rivali na terenu, no van terena dvije prijateljske ekipe. Obje ekipe u susret ulaze bez poraza ove sezone, s time da FSB traži „osvetu“ za prošlogodišnje polufinale i poraz u zadnjim sekundama. No da će ovo biti sasvim neka druga utakmica vidimo odmah u početku. Agresivnom obranom ferovcima ne dozvoljavamo disati, a u napadu nas je napokon počeo služiti šut. U prvoj četvrtini tricu su zabili Filić, Oršanić i Vinko te prva četvrtina završava našim vodstvom 14:10. Muke ferovaca se nastavljaju i u nastavku, obrana ne popušta, a u napadu je proradio i Perović koji ih „ubija“ pod košem. Na poluvremenu rezultat je 31:21 za FSB. U nastavku nastavljamo di smo stali, Oršanić i Filić nastavljaju sa tricama, Perović dominira ispod koša, a Vinko sa atraktivnim blokadama drži našu obranu.  Treća četvrtina završava našim vodstvom 47:34.  No FER ne odustaje, našu nervozu u napadu iskorištavaju te nam se približavaju na samo pet razlike tri minute prije kraja. Zovemo minutu predaha di trener Osičan traži duže napade sa puno kretnje i protokom lopte kako bi se došlo do pozicije za poentiranje. Taj prvi napad nakon predaha Stjepan Herceg pokazuje otkud mu nadimak air zagorje. S desne strane ulazi snažno na dvokorak, gdje pod prekršajem sjajnom piruetom zabija i dobiva dodatno bacanje. FER se i dalje ne predaje, minutu i pol prije kraja dolaze na četiri razlike, no tada ih Oršanić svojom trećom tricom u današnjoj utakmici potpuno „gasi“. Do kraja smo još malo i podigli  prednost te zasluženo ostvarujemo pobjedu FSB-FER 59:47. U poenima su nas predvodili Oršanić i Filić sa 14, Perović sa 9, dok za sjajnu obranu treba pohvaliti Lončara, Bašića i kapetana Marina Vinka čije blokade i dan danas prepričavaju oni koji su ih vidjeli. Ovom pobjedom ostajemo sami na vrhu studentske lige, dečkima čestitamo i želimo im puno sreće u nastavku lige. #iznadsvih
  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica