Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Tatjana Harmina, izvanredni profesor

"Diplomirala sam na strojarstvu i doktorirala fiziku polimera, a muž je diplomirao geofiziku na PMF-u, oceanografiju, i doktorirao na dinamici fluida. Medeni mjesec smo proveli u Andama. Slučajno smo se dogovorili da odemo i ostali smo tri tjedna. Kad smo tamo krenuli imali smo avionske karte, nekakvu ideju kuda bismo željeli i ništa drugo – nismo znali što će nam se svidjeti, gdje ćemo ostati duže ili kraće. Inače, to i nije bilo baš pametno. Čovjek bi od dvoje ljudi koji su kasnije i doktorirali očekivao da će malo promisliti. Ipak bilo je to jedno pozitivno i vrijedno iskustvo. Hodali smo desetak kilometara dnevno kako bismo upoznali kulturu Inka. Na putu od Cusca prema Titicaca jezeru prolazili smo kroz siromašna sela Južne Amerike i osjećali se kao zadnje smeće u našem autobusu s kožnim sjedalima dok smo kroz prozore gledali ljude koje suše svoje cigle od blata i slame."

"Moj mentor na doktoratu u Njemačkoj je bio profesor Reiner Kirchheim koji je predavao u Japanu i Americi. Jedan je od najcitiranijih znanstvenika na svijetu u svojoj struci, ali socijalno drugačiji od nas. Vozio je stari Audi 100, a imali smo profesora koji je na posao dolazio u Jaguaru. U fizici je skromnost česta, a u inženjerstvu rijetka. Muž mi se smijao kada sam za jednog kolegu rekla da se ne treba praviti važan jer je 'običan doktor'. Mnogi moji prijatelji imaju doktorate, ali genijalnost toga profesora je s time neusporediva. Za neke ljude znate da su drugačiji, kada oni govore svi šute, važnije od kravate im je imati vodootpornu kabanicu, ne znaju vaše ime, ali pamte vaše ideje."

Tatjana Haramina, izvanredni profesor

Humans of FSB

  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica