Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Život na FSB

Humans of FSB: Tomislav Ledenko, bivši student

"Nakon završenog studija na FSB-u situacija je, krajem 90-ih godina, bila takva da sam razmišljao o poslu u inozemstvu. Igrom slučaja prijavio sam se na natječaj i dobio posao u HEP-u pa sam ostao u Hrvatskoj. Radim na održavanju hidroelektrana na rijeci Dravi, ugovaram poslove s kompanijama, te vodim tim strojara koji realizira popravke, konstrukcije, zamjene i modifikacije sustava turbina i agregata. Za funkcioniranje tima ključno je imati obrazovane ljude ne samo sa teorijskim znanjem, već i praksom koja je neophodna za pravi pristup i uspješno izvršavanje posla. Ja sam svoju praksu stekao šarafljenjem i skakanjem po turbinama, jer prljanjem ruku najlakše naučiš vizualizirati svoje znanje na stvarnim problemima. Posao mi odgovara opsegom i količinom, a slobodno vrijeme, osim s obitelji, nastojim što više provoditi aktivno i iskoristiti ga za sebe, baveći se meni omiljenim aktivnostima. Biciklizmom se bavim otkad sam tijekom studija uštedio za prvi malo bolji bicikl, a bavljenje raznim aktivnostima uz dobro društvo odličan je način redukcije stresa. Uživam i u planinarenju, alpinizmu, a okušao sam se i u ronjenju."

"Drago mi je što sam upisao strojarstvo jer sam stekao veliko i opširno primjenjivo tehničko znanje kakvo mi ne bi mogao pružiti niti jedan drugi studij. Tijekom studiranja sam upoznao mnoštvo ljudi, te psihički napredovao. Druženje i međuljudski odnosi su tada bili kvalitetniji jer nije bilo toliko utjecaja modernih medija. Upečatljiva su mi ostala i putovanja uz druženje s poznatim ljudima između Zagreba i Varaždina u kojem živim. Studentima bih poručio da studiraju i uče s voljom, shvate fakultet ozbiljno, ustraju u ciljevima, ali i nađu vremena za razonodu i pokoji koncert. Ja sam pohađao sva predavanja, te sam na taj način održavao dobar i prisan odnos s profesorima. Profesori su tu prije svega da studentima prenesu svoje znanje i pomognu. Nemoguće je išta postići pametovanjem, već se treba osloniti na svoje znanje i graditi ga, jer je ono najvrijednije."

Tomislav Ledenko, bivši student

Humans of FSB

  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica