Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Početna
Katalog knjižnice
Produživanje knjiga online

Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja i najave

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravalja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti protiv HPV-a svake srijede od 16 do 20 sati u  Školi narodnog zdravalja „Andrija Štampar“, Roclkefellerova 4, počevši od 6. travanja 2022.

Cijepi se devetvalentnim cijepivom Gardasil 9.

Također, cijepljenje odraslih i djece u dobi 5 i više godina protiv COVID-19 bez naručivanja i najave i nadalje će se provoditi istovremeno svake srijede od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravalja „Andrija Štampar“, Roclkefellerova 4 u Zagrebu. Za cijepljenje protiv COVID-19 bit će dostupna sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj, uključujući Novavaxovo cjepivo Nuvaxovid, (proteinsko cjepivo). 

Svi zainteresirani mogu se prije cijepljenja savjetovati s liječnikom specijalistom epidemiologije o cijepljenju protiv HPV-a, i o cijepljenju protiv COVID-19. 

U srijedu, 6.4.2022. povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja građanima će se u suradnji s Hrvatskom udrugom za borbu protiv HIV- a i virusnih hepatitisa besplatno dijeliti edukativno informativni letci i brošure o prevenciji HPV-a i spolnom zdravlju i gdje će se zainteresirani moći savjetovati sa stručnjacima, a mladi educirati o odgovornom spolnom ponašanju i očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja. Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja glazbenik Anto Gelo održat će koncert popularne glazbe 6. travnja 2022.
  • Podijeli