Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Početna
Katalog knjižnice
Produživanje knjiga online

Pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata

U Europskoj godini mladih na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022. uvodi se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kn (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području RH. Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH. 

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza. 

Dodatne informacije vezane uz ostvarivanje prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se na internetskoj stranici HŽPP-a https://www.hzpp.hr/povoljnija-putovanja-studenata ili ih studenti mogu zatražiti na e-mail: studenti@hzpp.hr.
  • Podijeli