Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 








  
Natječaj za stručnog suradnika na projektu „Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities - SOLEZ“, objavljen je dana 20. siječnja 2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Tvrtka Hudek Zagreb d.o.o. zapošljava strojara (m/ž) za rad u AutoCADu, SolidWorksu te servisiranje CNC strojeva. Djelatnost tvrtke je prodaja, repariranje i servisiranje strojeva i alata za obradu drveta. Prijave za posao molimo šaljite do 10.02.2017. godine na email adresu hudek@hudek.hr, kontakt za upite 098311052. Kompletan oglas je u privitku.
HRID – NON DESTRUCTIVE TESTING  d.o.o. zapošljava mag. ing. mech. za provedbu nerazornih ispitivanja. Posao se sastoji od razrade ispitne tehnike i praktične primjene ultrazvučne metode ispitivanja kao i drugih metoda nerazornih ispitivanja. Prijave sa životopisom poslati na e-mail:  fran.jarnjak@hrid-ndt.hr najkasnije do 01.02.2017. godine.
Info dan “Međunarodna suradnja kroz Eureka i Eurostars program te SME Instrument”
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) organizira info dan na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Europske unije: Eureka/ Eurostars i SME Instrument (Obzor 2020.). Info dan održati će se 3. veljače 2017. godine s početkom u 10.00 sati u Kongresnom centru „Forum Zagreb“. Više informacija možete pronaći na poveznici: http://www.hamagbicro.hr/info-dan-medunarodna-suradnja-kroz-eureka-i-eurostars-program-te-sme-instrument/.
Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE – priprema za treći poziv na dostavu projektnih prijedloga
Program INTERREG EUROPE pokrenuo je informativnu kampanju u vezi s trećim pozivom na dostavu projektnih prijedloga koji će biti otvoren u razdoblju 01. ožujka 2017. godine do 30. lipnja 2017. godine. Programska tijela su pripremila i objavila relevantnu dokumentaciju u svrhu pravovremene pripreme potencijalnih prijavitelja za navedeni poziv.  Više informacija o dokumentaciji možete pročitati na sljedećoj poveznici: http://www.strukturnifondovi.hr/program-medjuregionalne-suradnje-interreg-europe-pripremite-se-za-treci-poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga .
Nacionalni info dan INTERREG MEDITERRANEAN 2014. - 2020.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa zajedničkim tajništvom Programa, organizira radionicu koja će se održati 2. veljače 2017. godine  s početkom u 9:30 sati u Hotelu International. Cilj radionice je upoznavanje potencijalnih prijavitelja sa sadržajem i ograničenjima drugog poziva te priprema za prijavu na isti. Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga biti će otvoren od 30. siječnja 2017. godine do 31. ožujka 2017. godine u 12:00 sati. Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti ovdje.
Xavier Michel-a iz King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), u četvrtak, 19.01.2017. na FSB-u je predstavio je KAUSTov program za razmjenu studenata (Visiting Student Research Program).  Prezentacija sa predavanja nalazi se u privitku.
HAMAG-BICRO- poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2
Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija. Rok za podnošenje pretprijave je 20.01.2017. godine. Više informacija o programu i samom procesu prijave možete pogledati na poveznici.
Obrana diplomskih radova
U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.
Centar e-učenja SRCA objavio je novi poziv na suradnju i dostavljanje prijedloga za Projekte razvoja e-kolegija na web stranici.
Ova je usluga posebno zanimljiva nastavnicima kojima je potrebna konkretna pomoć u izradi i razvoju e-kolegija bilo kroz izradu tehnički zahtjevnijih e-materijala, primjenu instrukcijskog dizajna ili na neki drugi način. U okviru ove usluge djelatnici Centra za e-učenje će, u suradnji s nastavnicima, raditi na osmišljavanju i provođenju projekata primjene alata i metoda e-učenja u nastavi. Rok za prijavu projekata je 01. veljače 2017.
Objavljen je 4 broj  67 sveščića časopisa Brodogradnja za 2016. godinu u on-line izdanju FSB-a, vidjeti  https://www.fsb.unizg.hr/brodogradnja/
Urednici Kalman Žiha i Nastia Degiuli
HRID – NON DESTRUCTIVE TESTING  d.o.o. zapošljava mag. ing. mech.  konstrukcijskog smjera.  Posao se sastoji od razrade strojarske dokumentacije i razvoja raznih skenera, robota i manipulatora.  Prijave sa životopisom poslati na e-mail:  zeljko.postruzin@hrid-ndt.hr najkasnije do 01.02.2017. godine.
Stipendije zaklade „British Scholarship Trust“
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU i zaklada „British Scholarship Trust“ pozivaju zainteresirane znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog do tri mjeseca tijekom akad. g. 2017./2018. Rok za prijavu je 1. ožujak 2017. godine. Sve potrebne informacije o natječaju nalaze se na poveznici http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15196&sec=1933
U petak, 20. siječnja 2017. 13,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
Predavanje akademika Božidara Liščića pod naslovom „KAKO REALIZIRATI PAMETNU PROIZVODNU SPECIJALIZACIJU ZA IZVOZNE PROIZVODE VELIKE DODANE VRIJEDNOSTI“ će se održati u utorak 24. siječnja 2017. u 11 sati u velikoj dvorani palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 11 u Zagrebu. Predavanje organizira Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj HAZU koje vodi akademik Marin Hraste. Uvodnu riječ održat će predsjednik Hrvatske akademije akademik Zvonko Kusić. Više informacija u privitku.
Tvrtka Sedlar d.o.o. traži studente za crtanje, programiranje i rad na CNC stroju
Tvrtka Sedlar d.o.o. traži studente (više izvršitelja)  za povremen i stalan posao crtanja i programiranja (CAD/CAM) u Solidworksu te rada na CNC stroju. Prijave treba slati na Josip Sedlar josip@sedlar.hr. Dodatne informacije na 098 839 862.
Natječaj za dodjelu Nagrade grada Zagreba i Natječaj za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine
Od Odbora Gradske skupštine Grada Zagreba za javna priznanja, raspisani su natječaji za dodjelu Nagrade grada Zagreba i Nagrade Zagrepčanka godine. Tekstovi natječaja za podnošenje prijedloga nalaze se u prilogu 
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga -Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja
poziv je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola. Projektnim aktivnostima podići će se razina kompetencija djelatnika za inovativne pristupe poučavanju, te će se razviti i uvesti novi kurikulumi koji će dovesti do razvijanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Fakultet na ovom pozivu može sudjelovati kao partner. Detaljnije o pozivu možete pročitati na linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1277. Poziv je otvoren do 27.03.2017.godine.
Najava Drugog poziva na dostavljanje projektnih prijedloga- Interreg MED
Na službenim stranicama programa transnacionalne suradnje Mediteran 2014.-2020. najavljeno je otvaranje Drugog poziva na dostavljanje projektnih prijedloga. Poziv će biti otvoren od 30. siječnja do 31. ožujka 2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje
Ivana MARTIĆ:: Obrana konačne teme doktorskog rada
U srijedu 25. siječnja 2017. godine, u 12 sati, u sobi 701 (VII kat) južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ivane Martić, mag. ing. nav. arch. pod naslovom: „RAZVOJ NUMERIČKOG MODELA ZA PROCJENU DODATNOG OTPORA BRODA NA VALOVIMA". Studijska savjetnica  je prof. dr. sc. Nastia Degiuli.
Stipendije Mađarske Vlade u akademskoj godini 2017./2018.
Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti za razdoblje 2014. - 2017., Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisali su Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2017./2018. Rok za prijavu je  30. siječnja 2017. godine a sve informacije o natječaju nalaze se na poveznici: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15177&sec=1933
Do kraja siječnja 2017. omogućen je besplatan pristup časopisima izdavač SAGE.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u veljači tj.ožujku (planirani datumi obrane su od 27.2. do 3.3.2017.) da je zadnji dan prijave 23. siječnja 2017. Više u privitku.
Doktorski rad Lane Virag pod naslovom "Numerical modeling of abdominal aortic aneurysm expansion" (mentor izv. prof. dr.sc. Igor Karšaj) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  25.siječnja 2017.god.
Rezultati natječaja "Program poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena"
Hrvatska zaklada za znanost objavila je rezultate vrednovanja projektnih prijedloga sukladno natječaju  "Program poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena" koji je objavljen u travnju 2016. godine. Popis projektnih prijedloga nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2371.
Rezultati natječaja "Istraživački projekti"
Hrvatska zaklada za znanost objavila je rezultate vrednovanja projektnih prijedloga sukladno natječaju  "Istraživački projekti"   koji je  objavljen u svibnju 2016. godine. Popis projektnih prijedloga nalazi se na sljedećoj poveznici:  http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2370.
Međunarodna konferencija ''Upravljanje tehnologijama – korak ka održivoj proizvodnji'' (MOTSP2017) održava se naredne godine deveti puta. Organizator  je Hrvatska udruga za PLM i Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb uz brojne suorganizatore. Konferencija će se održati 5 - 7. travnja 2017. u Dubrovniku, u hotelu Argosy 4*. Više: www.motsp.org
TECNIOspring PLUS program - mogućnosti za iskusne istraživače
TECNIOspring PLUS program u okviru MSCA COFUND-a zapošljava iskusne istraživače na dvije godine s ciljem provođenja primijenjenog istraživanja s fokusom transfera tehnologije. Programom upravlja ACCIÓ Trade&Investment agency, iz Katalonije.  Rok za prijavu je 1. veljače 2017. godine. 
Poziv na dostavu projektnih prijedloga- Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja
otvoren je poziv za dostavu projektnih prijedloga kojim se se želi potaknuti razvoj održivih partnerstava visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u razvoju i provedbi programa društveno korisnog učenja. Fakulteti na projektu mogu sudjelovati kao partneri. Više o pozivu nalazi se na poveznici: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1321. Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 28.02.2017.godine.
EDS je sučelje za objedinjeno pretraživanje svih e-izvora znanstvenih informacija koji su dostupni na nacionalnoj razini. Sve baze koje su dostupne na pojedinim Sveučilištima i ustanovama te slobodni mrežni izvori sada su pretraživi korištenjem jednog polja.  
Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" 23. prosinca 2016. godine otvorio je natječaj za Potporu „Moja prva suradnja“ (1C) u sklopu Programa znanstvene suradnje koji će biti otvoren do srijede, 8. ožujka 2017. godine.
Cilj potpore “Moja prva suradnja“ je omogućiti znanstvenicima na poslijedoktorskoj razini iz gospodarskog i akademskog sektora da razvijaju svoj inovacijski potencijal kroz vođenje znanstvenih i tehnoloških projekata u suradnji sa iskusnim znanstvenicima ili stručnjacima iz dijaspore te povećaju svoje profesionalno iskustvo i ubrzaju karijeru u znanosti ili istraživanju i razvoju u gospodarstvu. U privitku je tekst Objave natječaja.
ASME 13th International Conference on Multibody Systems, Nonlinear Dynamics, and Control (MSNDC) održat će se u  Cleveland Convention Center,  Cleveland, SAD, u razdoblju 4.-6. kolovoza 2017. godine. Konferencija je renomiran znanstveni događaj za tehnička područja dinamike više tijela, nelinearne dinamike i upravljanja, koji svake godine obuhvati velik broj sudionika, izlagača i industrijskih sponzora. Tijekom rada konferencije dodjelit će se nagrade u kategorijama 'najbolji znanstveni rad' i  'najbolji studentski znanstveni rad', a poseban događaj je dodjela prestižne znanstvene nagrade 'Lyapunov Award' koji uključuje i plenarno predavanje laureata. Također, za studente postoji mogućnost i djelomičnog sufinanciranja putnih troškova. Rok za predaju znanstvenih radova s ciljem uključivanja u program konferencije je 10. veljače 2017. godine. Svi detalji dani su u privitku. Suorganizator ASME MSNDC konferencije je prof. dr. sc. Zdravko Terze.            
Aktiviran novi redizajnirani EURAXESS.hr portal
Europska komisija predstavila je novi, redizajnirani EURAXESS portal namijenjen znanstvenicima, privatnim i javnim znanstvenim organizacijama, privatnom sektoru te ostalim organizacijama i pojedincima uključenim u znanstvene aktivnosti. Osim grafičkog redizajna, novi EURAXESS portal uključuje poboljšanju strukturu portala, unapređenje mogućnosti pretrage radnih mjesta u znanosti, financiranja istraživanja, suradnje, osposobljavanja, a donosi i nove usluge vezane za razvoj istraživačke karijere.
Poziv na podnošenje prijedloga - Erasmus+ KA2 Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju
Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu za Ključnu aktivnost 2 Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building in HE). Rok za prijavu je 9. veljače 2017. godine.  Aktivnost je namijenjena potpori modernizacije, dostupnosti i internacionalizacije visokog obrazovanja u partnerskim zemljama (treće zemlje) kroz suradnju s europskim visokim učilištima (konzorcijski projekti). Prijavni obrasci i druga tehnička dokumentacija potrebna za postupak prijave bit će objavljeni na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije www.mobilnost.hr.
Poštovane studentice i studenti, u okviru vrjednovanja nastave na Sveučilištu u Zagrebu tijekom redovne nastave u siječnju 2017. na našem će se Faultetu na pojedinim predmetima provoditi Sveučilišna studentska anketa o kvaliteti nastave u zimskome semestru. Anketa se provodi metodom papir-olovka, a putem upitnika možete procijeniti svoje zadovoljstvo kvalitetom nastave Vaših nastavnika i asistenata na pojedinome kolegiju. Vaši iskreni odgovori mogu usmjeriti našu pažnju na pozitivne i negativne aspekte nastave te utjecati na poboljšanje njezine kvalitete. Anketu provode anketari koji nisu sudjelovali u nastavi na predmetu za koji se provodi anketa. Prilikom provedbe postupka anketiranja zajamčena je potpuna anonimnost. Detaljnije informacije o Anketi, kao i o postupanju s rezultatima, možete naći ovdje. Pozivamo sve studente da sudjeluju u Anketi te time doprinesu poboljšanju kvalitete nastave na našem Fakultetu!

Dekan
Prof.dr.sc. Zvonimir Guzović
Natječaj za izbor poslijedoktoranda i docenta objavljen je 23. prosinca 2016. godine, u Večernjem listu, Narodnim novinama i na EURAXESS job portalu. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu obavijesti
Studenti diplomskog studija u okviru novog izbornog kolegija Nanomaterijali posjetili su Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Studenti su se upoznali s radom službi unutar Centra te karakterizacijskim tehnikama kojima se forenzičari služe u identifikaciji materijalnih tragova izuzetih s mjesta zločina. Više u privitku.
Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja"
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga. Svrha poziva je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima javne ustanove obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz integrirani pristup. Poziv je otvoren do 20.2.2017.godine.
GOM Education Award - međunarodno natjecanje za studente tehničkih smjerova
GOM GmbH (proizvođač suvremenih trodimenzionalnih optičkih mjernih sustava) raspisao je natječaj GOM Educational Award koji nagrađuje najbolji laboratorijski eksperiment na temu optičkog 3D skeniranja koji kreiraju studenti za studente. Pobjednik ili pobjednička ekipa dobiva nagradu GOM Education Award od 3.000,00 EUR i priliku da predstavi svoj rad predstavnicima renomiranih međunarodnih tvrtki na GOM 3D mjeriteljskoj konferenciji 2017 u Braunschweigu, Njemačka. Prijave laboratorijskih eksperimenata na engleskom jeziku ocijenit će stručni žiri, a rok za prijavu je 15.06.2017. Sve informacija potražite na linku.
HRZZ- natječaj „Partnerstvo u istraživanjima”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima”. Program podržava partnerstvo u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta registriranih u Republici Hrvatskoj i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva (privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije). Program podupire relevantna znanstvena istraživanja, koja mogu ubrzati razvoj novih i postojećih poduzeća te nastoji privući one predstavnike industrije i poduzetništva koji mogu doprinijeti ekonomskom i tehnologijskom razvoju Republike Hrvatske.  Rok za prijavu je 28. veljače 2017. godine.
Otvoren natječaj za 3 doktoranda u području aerodinamike okoliša
U okviru konzorcija Politecnico di Torino, University of Oxford, Optiflow Company otvoren je natječaj za 3 doktoranda. Teme istraživanja: 1) Computational Wind Engineering simulations for Sand Mitigation Measures conceptual design and performance assessment; 2) Mathematical modelling and computational methods for windblown sand models and computational windblown sand simulations; 3) Evaluation of sand hazards and field testing of mitigation measures. Detaljne informacije su dostupne na: http://www.smart-eid.eu/. Kontakt osoba je prof. Luca Bruno, Politecnico di Torino, info@smart-eid.eu ili luca.bruno@polito.it.
Dodijeljena nagrada SDEWES Centra za najbolji diplomski rad
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) i ove je godine nagradio studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje za najbolje diplomske radove iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Dobitnik nagrade za najbolji diplomski rad je Mislav Blažić, koji je nagrađen s 5.000,00 HRK, a druga dva kandidata, Borna Doračić i Matija Pavičević nagrađeni su besplatnom kotizacijom za SDEWES2017 konferenciju. Čestitamo! Odluka povjerenstva je dostupna na sljedećem linku.
U prilogu je članak pod naslovom “Na ramenima divova” – izložba u povodu 60 godina osamostaljenja FSB-a objavljen na portalu ZG-Magazin o izložbi koja se može pogledati na FSB-u do 31. siječnja 2017. godine.
#1 SYMPTOMA, better diagnosis – stipendija
SYMPTOMA, internetska tražilica za bolesti, dodjeljuje stipendije na godišnjoj razini za studente koji su spremni raditi kako bi financirali troškove studiranja i života. To je samo jedna od stipendija koja stoji na raspolaganju studentima širom svijeta. Prijavljivanje za stipendiju vrši se na: https://www.symptoma.com/hr/stipendija .
Pomorski fakultet u Splitu, uz suorganizatore iz Hrvatske i inozemstva organizira 7. Međunarodnu konferenciju o pomorskoj znanosti 2017. - IMSC 2017. koja će se održati u Solinu, Hotel President, 20. i 21. travnja 2017. godine. Pokrovitelji Konferencije su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Međunarodna hidrografska organizacija. Više o Konferenciji možete pronaći u privitku te na poveznici: http://www.pfst.unist.hr/imsc/
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u veljači tj.ožujku (planirani datumi obrane su od 27.2. do 3.3.2017.) da je zadnji dan prijave 23. siječnja 2017. Više u privitku.

 ARHIVA VIJESTI



Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940