Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



SRCE organizira nekoliko radionica

Pozivamo vas da sudjelujete na radionicama:

  • Korištenje računalnog klastera Isabella, uključujući sustav ScaleMP
  • Korištenje grid okolina CRO NGI i EGI
  • Korištenje infrastrukture EGI FedCloud

Korištenje računalnog klastera Isabella, uključujući sustav ScaleMP (2 dana)
27.6.2016.-28.6.2016., 10-15 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica B
Prijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=6evg20ck

Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima računalnih klastera. Naglasak radionice bit će na korištenju sustava za upravljanje poslovima i pravilnom opisivanju poslova. Pri radu će se koristiti klaster Isabella te njen sustav za upravljanje poslova Son of Grid Engine. Dodatno, bit će detaljno opisan rad i način korištenja programskog sustava ScaleMP koji je sastavni dio računalnog klastera Isabella. Od polaznika se očekuje da posjeduju osnovna znanja o korištenju računalnih klastera.

Korištenje grid okolina CRO NGI i EGI (2 dana)
29.6.2016.-30.6.2016., 10-15 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica B
Prijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=vbxzinm8

Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima grid infrastruktura CRO NGI i EGI. Radionica će obuhvatiti sve bitne aspekte rada u grid okružju - od opisa radne okoline, pristupa resursima korištenjem certifikata, do podnošenja, nadgledanja i upravljanja poslovima i podacima u gridu.

VAŽNO: Polaznici radionice "Korištenje grid okoline" koji još nisu korisnici CRO-NGI-ja, trebaju prije radionice proći procedure registracije. Procedura je opisana na sljedećoj stranici:http://wiki.cro-ngi.hr/index.php/RegistracijaZa sve dodatne informacije obratite nam se na adresu helpdesk@cro-ngi.hr. Korištenje infrastrukture EGI FedCloud (1 dan)1.7.2016., 10-15 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica BPrijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=zsv50jjvRadionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima infrastrukture EGI FedCloud. Radionica će obuhvatiti opis i stanje infrastrukture EGI FedCloud te mogućnosti za buduće korisnike u okviru ponuđenih aplikacija na infrastrukturi. U praktičnom dijelu naglasak će biti na stvaranju, podešavanju i upravljanju virtualnim poslužiteljima na sjedištima infrastrukture EGI FedCloud.

VAŽNO: Infrastruktura FedCloud je znatno drugačija od računalnih klastera i grida i namijenjena je korisnicima koji imaju potrebu za zahtjevnim računanjem koje ne može biti ostvareno na ostale dvije infrastrukture. Primjerice zbog zahtjeva za drugim operacijskim sustavom (npr. MS Windows, Debian, itd) ili zahtjeva za interaktivnim odzivom aplikacija putem javne računalne mreže. Dodatno, FedCloud trenutačno ne omogućava generičko podnošenje korisničkih poslova nego se korisnici sami brinu o pokretanju aplikacija na uspostavljenim virtualnim poslužiteljima ili po mogućnosti koriste dodatne servise za njihovo područje.

Radionice su za polaznike besplatne, a namijenjene su svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella (isabella.srce.hr), grid infrastruktura CRO NGI (www.cro-ngi.hr) I EGI (www.egi.eu) te infrastrukture EGI FedCloud (www.egi.eu/infrastructure/cloud/).

Molimo Vas da se za sudjelovanje na radionicama prijavite do 20.6.2016.

O odabranim polaznicima obavijestit ćemo na stranicama www.cro-ngi.hr.

  • Lokacija
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica