Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Humans of FSB: Marin Ivanković, student

"Orgulje me zanimaju još od malena kada sam prvi puta čuo njihov snažan odjek u katedrali svoga rodnoga grada Osijeka. U srednjoj sam školi učio na kojem principu rade te svirale. Nisam u potpunosti razumio na koji način funkcioniraju pa sam sam iz toga razloga odlučio samostalno napraviti vlastite orgulje. U Bauhausu sam kupio odvodne cijevi, a na internetu pogledao na koji način se iz njih rade orgulje. Jednu tipku svira jedna cijev, drugu tipku svira druga cijev. Cijevi sam posložio, ali imam još dosta posla oko samog mehanizma, na primjer, trenutno smišljam kako osigurati protok zraka. Pokušat ću to riješiti sa mjehovima koje ću pritiskati stopalima. Ima dosta komplikacija, ali sve je to zabavno, poput igre. 

Volim klasičnu glazbu sviranu na orguljama, pogotovo Bacha, a volim i glazbu općenito. Jako volim pjevanje jer kad pjevam osjećam se slobodno i nemam problema s mucanjem. Mucanje je u velikoj mjeri i psihološki problem. Ja sam navikao da ljudi oko mene očekuju da mucam. Sam sam sebi to i pripisao riječima „ja sam Marin i ja mucam“. Ali kada pjevam ili kada sam sam u sobi uopće me nije briga za to. Pomoglo mi je što sam išao kod psihologa koji me kroz male izazove uputio da shvatim kako mi mucanje nije tolika prepreka u životu. Prije sam imao mišljenje da ne mogu naručiti pizzu, da ne mogu taxi naručit, da ne mogu ništa. Polako sam išao od manjih izazova prema većim. Prvo sam počeo više razgovarati s prijateljima, zatim s profesorima. Malo po malo sam shvatio kako ja sa mucanjem mogu raditi sve, samo što mi je malo teže."

Marin Ivanković, student

(Humas of FSB)

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica