Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Igor Čatić – dobitnik državne nagrade za životno djelo

Na prijedlog triju istaknutih članica Društva za plastiku i gumu prof. emer. Igor Čatić je proglašen dobitnikom nagrade za životno djelo s područja tehničkih znanosti. Naime, danas su priopćeni rezultati dobitnika državnih nagrada za 2015. Među njima je i prof. emer. Igor Čatić, umirovljeni profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Ovo je najveća nagrada koju sam mogao dobiti, prokomentirao je ukratko za ZG-magazin prof. emer. Čatić koji je za svoj znanstveno-istraživački rad i djelovanju na području popularizacije znanosti, s ovom posljednjom broji šest nagrada i dva odlikovanja.

Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci. Zakonom o hrvatskim državnim nagradama za znanost predviđena je dodjela četiriju vrsta državnih nagrada za znanost. To su nagrada za životno djelo, godišnja nagrada za znanost, godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti i godišnja nagrada za znanstvene novake. Nagrada za životno djelo podjeljuje se istaknutim znanstvenicima za cjelokupan znanstvenoistraživački rad koji predstavlja osobni doprinos proširenju znanstvenih spoznaja i primjeni rezultata rada znanstvenoistraživačke djelatnosti. Svake godine može se podijeliti do šest nagrada za životno djelo.

Izvor: zg-magazin.com.hr

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica