Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Humans of FSB: Dragica Špoljar, informatički referent

"Da sam tražila bolji posao ne bih ga našla. Radim na fakultetu već 42 godine. Kroz moj su ured prošle generacije studenata od kojih su mi mnogi ostali u sjećanju, a neki su danas i profesori, ali moram reći da mi se nikada nitko nije zamjerio. Neki su bili nestašni, pa smo ih morali malo smiriti. Zločestih nije bilo. Neki dan sam u trgovini srela naizgled poznatog čovjeka. Prišla sam mu i upitala ga je li kojim slučajem završio strojarstvo na FSB-u. Začuđena lica upitao me kako to znam, jer je diplomirao prije 35 godina?! Ja mu smireno odgovorim: „Sjećam Vas se!“. Kada je to čuo skoro je pao u nesvijest. Često me bivši studenti prepoznaju. Moj muž kaže da ne postoji mjesto gdje me ne prepoznaju. Na odmoru na Pašmanu, na Viru… U svakom mjestu uvijek se našao neki student koji bi me pozdravio. Nekad su se ljudi puno više družili i razgovarali. Znala sam raditi u uredu, a on je bio pun ljudi! Ako mi je nešto bilo zanimljivo što su pričali, uključila bih se u razgovor, ako ne, i dalje bih radila svoje – malo prepisavala neke knjige, malo razgovarala. Nisu me smetali, dapače to je meni bila i motivacija, ja sam u tome uživala. Fakultet je bio kao zajednica. Na Staru godinu fakultet je radio i sve su katedre slavile do nekih 13h, pa bi svi došli ovdje u Računski centar i tu smo bili do navečer. Znali su čak doći sa Sjevera i onda mi vele: “Došli smo k vama jer znamo da je kod vas sigurno još fešta.“ Cijeli fakultet je disao zajedno. Nije bilo otuđivanja, a odnosi među ljudima bili su jači. Onog trenutka kad je svako dobio svoje računalo u svom uredu, kvaliteta komunikacije počela je stagnirati."

"Oduvijek sam voljela sve znati, htjela sve čuti, sve me interesiralo. Neobično je, ali primjerice, ja sam sama popravljala svoje automobile, Stojadine i Fićeke. Ne bih htjela povrijediti vas muškarce, ali ja sam smatrala da nijedan od vas nije vještiji od mene. Ukoliko bi mi se usred ceste desio neki kvar na autu, kad sam bila mlada i atraktivna, uvijek bih pustila muškarce da neko vrijeme raspravljaju o tome kako bi mi ga popravili – pa možda je ovo, pa možda je ono, pa... Maknite se svi! Uvijek sam znala točno što treba napraviti... Poznavala sam svoj auto u dušu."

Dragica Špoljar, informatički referent

Humans of FSB

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica