Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Humans of FSB: Iva Kopčić, studentica

"Planirala sam ići na praksu u inozemstvo i poslala sam prijavu. U međuvremenu, dok sam već neko vrijeme čekala odgovor, razmišljala sam što bih sve morala napustiti. Morala bih ostaviti svoj posao ovdje, napustiti grad, prijatelje, hmm zapravo ne... Zaključila sam da mi se uopće ne da ići van, ni na praksu. Mislim da postoji dovoljno prostora ovdje za jednog inženjera. Mislim da Hrvatska može ponuditi što ja tražim i ja ću se snaći ovdje. To između ostalog ovisi o tvojim interesima i ambicijama."

"Uvijek imam nekog posla. Kako vodim Salsa fitness studio zajedno s ocem i sestrom Jelenom, stalno moram biti u kontaktu s ljudima. Htjeli smo slobodniju formu od plesne škole što smo i postigli, no meni samoj to je super, ne samo kao vježba za tijelo, već i za stjecanje znanja o vođenju posla. Želim ojačati te vještine. Istovremeno biti poduzetnik i inženjer. Spojiti to u jedno. Ne interesira me raditi za nekoga svaki dan od 8-16h u istom uredu i sa istim ljudima. Više volim dinamičan posao i aktivnosti.

Studiram medicinske konstrukcije i želim iskoristiti svoje inženjersko znanje na najbolji mogući način. Neki me pitaju: Je li, a što ti želiš raditi? Ne znam, ali sigurno neću sjediti za računalom i ostvarivati tuđe ideje. Mislila sam da nisam kreativna, ali onda sam shvatila da su upravo ples i glazba moja jača strana, a uvijek sam se divila pjevanju i glumi. Cijenim sve što sam naučila na faksu, dao mi je vrijedno razmišljanje. Kako sam došla na strojarstvo je jedna druga priča, ali na kraju se ipak sve dobro posložilo... Ni za čim ne žalim. U nekim trenucima nije bilo lagano, no valjda je uvijek tako. Kad kod kuće zasviram klavir znaju da je bolje da me nitko ništa ne pita. To mi je ispušni ventil. Svatko se rješava stresa na svoj način. Ne isplati se nervirati!"

Iva Kopčić, studentica

Humans of FSB

  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica