Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



KOŠARKAŠI FSB-A NASTAVLJAJU SA POBJEDAMA U PRVOJ LIGI!

Taman pred kraj 2019e naši košarkaši dočekuju kolege sa agronomije. Što zbog rokova, što zbog ozljeda naši košarkaši dolaze u malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodne utakmice. Prvi put u zapisnik ulaze naši brucoši Matija Kos i Matej Radišić. Dosta nervozna prva četvrtina sa puno naših grešaka završava sa 12:10 za agronomiju. Dogovor pred nastavak utakmice je da probamo zonskom obranom pokrenuti našu obranu i da unesemo pomutnju u redove protivnika. U toj nakani i uspijevamo, lošu šutersku predstavu nadoknadili smo dobrom obranom i lakim poenima iz te iste obrane. Na poluvrijeme odlazimo sa vodstvom 23:17. Treću četvrtinu, našim greškama, dopuštamo agronomiji da nam se opet približi i umjesto lagane završnice sami sebe uvodimo u nepotrebne drame. U zadnjoj četvrtini presudila je opet naša obrana, dopustili smo samo šest poena protivnicima, i zasluženo došli do naše treće pobjede u sezoni. Krajnji rezultat je bio FSB-AGF 42:35 U pobjedi nas je predvodio naš air zagorje Stjepan Herceg sa 14 poena.

 

U novoj 2020oj godini stiže nam inženjerski EL CLASICO studentske lige FSB-FER. Veliki rivali na terenu, no van terena dvije prijateljske ekipe. Obje ekipe u susret ulaze bez poraza ove sezone, s time da FSB traži „osvetu“ za prošlogodišnje polufinale i poraz u zadnjim sekundama. No da će ovo biti sasvim neka druga utakmica vidimo odmah u početku. Agresivnom obranom ferovcima ne dozvoljavamo disati, a u napadu nas je napokon počeo služiti šut. U prvoj četvrtini tricu su zabili Filić, Oršanić i Vinko te prva četvrtina završava našim vodstvom 14:10. Muke ferovaca se nastavljaju i u nastavku, obrana ne popušta, a u napadu je proradio i Perović koji ih „ubija“ pod košem. Na poluvremenu rezultat je 31:21 za FSB. U nastavku nastavljamo di smo stali, Oršanić i Filić nastavljaju sa tricama, Perović dominira ispod koša, a Vinko sa atraktivnim blokadama drži našu obranu.  Treća četvrtina završava našim vodstvom 47:34.  No FER ne odustaje, našu nervozu u napadu iskorištavaju te nam se približavaju na samo pet razlike tri minute prije kraja. Zovemo minutu predaha di trener Osičan traži duže napade sa puno kretnje i protokom lopte kako bi se došlo do pozicije za poentiranje. Taj prvi napad nakon predaha Stjepan Herceg pokazuje otkud mu nadimak air zagorje. S desne strane ulazi snažno na dvokorak, gdje pod prekršajem sjajnom piruetom zabija i dobiva dodatno bacanje. FER se i dalje ne predaje, minutu i pol prije kraja dolaze na četiri razlike, no tada ih Oršanić svojom trećom tricom u današnjoj utakmici potpuno „gasi“. Do kraja smo još malo i podigli  prednost te zasluženo ostvarujemo pobjedu FSB-FER 59:47. U poenima su nas predvodili Oršanić i Filić sa 14, Perović sa 9, dok za sjajnu obranu treba pohvaliti Lončara, Bašića i kapetana Marina Vinka čije blokade i dan danas prepričavaju oni koji su ih vidjeli. Ovom pobjedom ostajemo sami na vrhu studentske lige, dečkima čestitamo i želimo im puno sreće u nastavku lige. #iznadsvih
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica