Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Network of STEM - novi projekt eSTUDENT-a

Projekt Network of STEM novi je projekt u organizaciji tima za Popularizaciju znanosti studentske udruge eSTUDENT koji za cilj ima dodatno obrazovati i usmjeriti studente STEM područja te ih upoznati s radom na budućim radnim mjestima. Osim toga tijekom projekta ističu se i prednosti interdisciplinarnosti te se studentima približavaju inače teško razumljive stručne teme. U sklopu projekta su održana dva razgovora i konferencija.

Prvi razgovor održan je 6. svibnja te su studenti tada mogli naučiti nešto više o FSB Racing Timu koji već 17 godina za redom potiče interdisciplinarnost između studenata različitih ogranaka Sveučilišta u Zagrebu kao što su FSB, FER, FFZG, FKIT i TVZ.

Mjesec dana kasnije, 2. lipnja, održan je i drugi razgovor koji su vodili inženjeri iz Photomatha i tijekom kojeg su studenti mogli saznati koje su sve vještine potrebne kako bi se uspjelo u karijeri umjetne inteligencije.

Osim razgovora, održan je i STEMpozij odnosno konferencija posvećena umjetnoj inteligenciji i njezinoj zastupljenosti u svakodnevnom životu. Studenti su 22. svibnja mogli sudjelovati na pet radionica gdje su bile pokrivene brojne teme, ponajprije iz područja umjetne inteligencije i raznih načina na koji se ona koristi u svakodnevnom životu.

Ako želite saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim projektima, posjetite našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želite propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplatite se na naš newsletter.
  • Privitak
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica