Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Održana radionica na FSB-u – “Robotics – From the Workshop to the Market”

Talijansko veleposlanstvo u Zagrebu tradicionalno ima aktivnu ulogu u promicanju inventivnosti, tehnološkog znanja i proizvodnog iskustva stečenog u industrijskoj i znanstvenoj sferi. Veleposlanstvo je 6. listopada održalo konferenciju “Robotika – od radionice do tržišta” koja je povezana sa događajem “Izazovi industrije 4.0: istraživanje, inovacije i nove tehnologije kao alati za povećanje konkurentnosti u poslovanju ”, održanom u travnju prošle godine u Zagrebu.

Konferencija je održana u prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu i bila je usredotočena na tri važne teme: korištenje robotike i napredne automatizacije u prerađivačkoj industriji i srodnim uslugama; utjecaj sustava osposobljavanja i istraživačkih aktivnosti na inovacije i poduzetništvo; kao i promicanje okvira podrške i usmjeravanja za istraživače, inovatore i tvrtke koje uvode napredne tehnologije.

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj, Pierfrancesco Sacco, poželio je dobrodošlicu sudionicima. Uz brojne studente koji su prisustvovali konferenciji bili su i predstavnici nekih diplomatskih misija, počevši od izraelskog veleposlanika Ilana Mora, Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, dekan FSB-a, Dubravko Majetić, akademik Zvonko Kusić (kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića), Hrvoje Meštrić, pročelnik Uprave za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Bojan Batinić, načelnik Uprave za internacionalizaciju pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

U sklopu konferencije održan je obilazak Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica