Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Otvorene prijave na EIT Manufacturing Innovation Challenge (EITMIC)

EIT Manufacturing Innovation Challenge (EITMIC) je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove (studenti, startupovi, neovisni timovi zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.  

Cilj Innovation Challengea je rješavanje izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj, odnosno u kompanijama Podravka, VERTIV, JGL i Ferro-Preis. Dijeljenjem znanja, umrežavanjem i pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinog područja, okupljeni timovi natječu se u izradi najboljeg rješenja koje će pomoći u rješavanju jednog od zadanih izazova. Dodatna motivacija za sudjelovanje na ovom događaju zasigurno su bogate novčane nagrade koje su za najbolje timove pripremile kompanije. Definirani problemski izazovi objavljeni su na stranicama EITMIC-a ovdje. 

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju i mentorstvo kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz podršku iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.   

Prijave za EITMIC otvorene su do 4. studenoga 2021., a samo natjecanje će se održati od 10. studenoga do 9. prosinca 2021. u hibridnom (online/uživo) obliku. Tijekom natjecanja timovi rade na izradi najboljeg rješenja te ga interno prezentiraju kompanijama koje su ga definirale. Najbolje ocijenjeni tim iz svake grupe prezentirati će svoje rješenje na finalnom događaju.  

Više informacija o događaju i obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj web stranici EIT Manufacturing HUB-a Hrvatska.   

Vizija Europske unije je da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovani su i HUB-ovi diljem Europe da okupe sve dionike koji rade u proizvodnji i podrže ih kroz edukaciju, međusobno povezivanje i inovacijske projekte.  

Sveučilište u Zagrebu je u 2020. godini postalo EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku, a od 2021. godine Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.   

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti i na službenima profilima Huba: 
https://www.facebook.com/EITManufacturingHubCroatia 
https://www.linkedin.com/company/eit-manufacturing-hub-croatia/ 
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije
9. studenog 2021.
Darija Sesar Petrić, 

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica