Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Održan 29. Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske

Uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, u subotu 6. studenog 2021. na Jarunu je održan 29. ''Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske'' u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Veslačkog saveza Zagreba. Pokroviteljstvo veslačkom susretu i ove godine dao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.  

Na programu regate, kao i prošlih godina bilo je sedam utrka, od čega šest uvodnih, sprintova četveraca i osmeraca na 500 m, koji prethode glavnoj utrci osmeraca studenata na 2000 m. Više od stotinu i sedamdeset studenata, diplomiranih i profesora sa sveučilišta iz Zagreba, Splita i Slavonskog Broda, nastupilo je za svoje fakultete u ukupno dvadeset i šest posada. U glavnoj utrci snage su odmjerile prve postave osmeraca studenata FSB-a, FER-a, FESB-a, Ekonomije i PMF-a.   

Nakon višegodišnje dominacije FSB-a u sprintu, pobjedu u prvoj utrci odnijela je posada FESB-a iz Splita, a Splićani su pobijedili i u glavnoj utrci na 2000 m. 

Od ostalih utrka izdvajamo da su profesori i asistenti FSB-a pobijedili u kategoriji veterana u četvercu s kormilarom, dok je u osmercu diplomiranih (Alumni 8+) veslalo čak pet bivših studenata FSB-a koji su ratne 1993. godine veslali na prvoj FSB regati. 

Posada studenata veslačkih novaka FER-a osvojila je prvo mjesto ispred novaka Grafičkog fakulteta i FSB-a. 

Najbrojnija, sa šest posada, je bila utrka ženskih osmeraca u kojoj su osim pobjednica s ekonomskog fakulteta nastupili grafički, medicinski, farmaceutski, FSB i prirodoslovno-matematički fakultet.  

U pauzama između utrka brucošima na tribinama predstavljene su studentske udruge: Studentski zbor, FSB Racing Team, Brodocikl, Humans of FSB, Sportska udruga Omega i Klapa FSB-a. 

Uz veliku podršku s tribina i sjajnu organizaciju u kojoj ravnopravno sudjeluju studenti, profesori i kolege iz Veslačkog saveza Zagreba i HAVK Mladost, iza nas je još jedna uspješna regata. S nestrpljenjem očekujemo 30. jubilarnu.Rezultate i kompletan popis posada možete vidjeti na: https://www.fsb.unizg.hr/atlantis/web/sites/veslacka_regata/content/573/333/FSB_regata_2021_Rezultati.pdf 

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u galeriji na internet stranicama regate ili na filmu: https://www.youtube.com/watch?v=qsVNhAFEL3M 
Lovorka Grgec Bermanec, Predsjednica organizacijskog odbora veslačke regate
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica