Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Nagrađeni na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom Dana Fakulteta

Na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom Dana Fakulteta dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Dubravko Majetić nagradio je istaknute članove Fakulteta, najuspješnije studente, srednje škole i gospodarstvenike koji pomažu rad Fakulteta.


Nagrade studentima
Nagrada „Davorin Bazjanac“
Dodjeljuje se studentima preddiplomskih studija za izvrsnost u studiranju u akademskoj godini 2020./2021. Nagrada se sastoji od povelje i novčane nagrade.

Dobitnici su:
Za prvu studijsku godinu preddiplomskog studija:
1. Matej Rene Cihlar (studij strojarstva, prosjek ocjena 4,8)
2. Antonio Varović (studij strojarstva, prosjek ocjena 4,7)
3. Vedran Kocijan (studij zrakoplovnog inženjerstva, prosjek ocjena 4,7)
4. Ivan Đaković (studij strojarstva, prosjek ocjena 4,7)

Za drugu studijsku godinu preddiplomskog studija:
1. Vedran Zović (studij strojarstva, smjer mehatronika i robotika, prosjek ocjena 4,762)
2. Matija Lilić (studij strojarstva, konstrukcijski smjer, prosjek ocjena 4,55)
3. Ivan Perković (studij strojarstva, konstrukcijski smjer, prosjek ocjena 4,5)
4. Fran Pipunić (studij zrakoplovnog inženjerstva, prosjek ocjena 4,455)

Za treću studijsku godinu preddiplomskog studija:
1. Marija Rešetar (studij strojarstva, smjer inženjersko modeliranje i računalne simulacije, prosjek ocjena 4,333)
2. Ivan Perica (studij strojarstva, usmjerenje Mehanizmi i roboti, prosjek ocjena 4,281)
3. Patrik Putanec (studij strojarstva, smjer Mehatronika i robotika, prosjek ocjena 4,273)
4. Blaž Petric (studij strojarstva, usmjerenje Energetika, prosjek ocjena 4,25)

Dekanska nagrada
Dodjeljuje se studentu za posebna dostignuća i promicanje ugleda Fakulteta, iz redova izvrsnih studenata. Nagrada se sastoji od povelje i novčane nagrade. Ove godine nagradu dobiva:
Marin Jalšić (studij strojarstva, smjer inženjersko modeliranje i računalne simulacije, diplomirao u srpnju ove godine s prosjekom ocjena 4,923). Nagrada se dodjeljuje za izvrsnost u studiranju te koautorstvo i prezentaciju znanstvenog članka na konferenciji ICSV27 (27th International Congress on Sound and Vibration).

Nagrada za najboljeg studenta poslijediplomskog doktorskog studija Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija u 2020. godini
Nagrada se sastoji od povelje i novčane nagrade. Prema odluci Odbora za poslijediplomske studije dobitnica je Maja Perčić, mag. ing. cheming., studentica treće godine doktorskog studija, smjer Brodogradnja i pomorska tehnika.


Nagrade zaslužnim zaposlenicima
Medalje FSB-a
Prof.dr.sc. Lovorka Grgec Bermanec

Medalja se dodjeljuje za dugogodišnju uspješnu organizaciju Veslačke regate strojarskih fakultet, promicanje sporta među studentima te promidžbu i predan rad na Fakultetu. Regata je do sada održana 29 puta, a osim strojara u natjecanje su uključeni timovi s ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Slavonskom brodu.
Ante Bilobrk
Medalju se dodjeljuje za njegov preda rad, trud oko studenata i kolegijalnost prema ostalim djelatnicima. Naš Ante je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, ali je cijeli radni vijek proveo u knjižnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Posebno ga hvale studenti, pa su ga predložili za predstavljanje u Humans of FSB.

Velika medalja FSB-a
Dr. sc. Toma Udiljak
, profesor u mirovini, predavajući generacijama studenata postigao je renome uglednog profesora uvijek spremnog pomoći studentima i ne samo u svladavanju gradiva na predmetima, već i kod zapošljavanja u industriji. Radio je na brojnim znanstvenim, ali i projektima za industriju. Projekti za privredu bili su ogledni primjerci dobrih konstrukcijskih i tehnološki inovativnih rješenja. U dva je mandata bio na funkciji prodekana za poslovanje, a u više mandata na funkciji voditelja Katedre za alatne strojeve te predstojnika zavoda za tehnologiju. Među kolegama je bio izuzetno cijenjen, a mlađi ga i danas doživljavaju poput oca. Sve svoje obaveze na brojnim funkcijama na Fakultetu obavljao je savjesno i na vrijeme, a mi mu se i na ovaj način na svemu posebno zahvaljujemo.

Priznanja našim zaposlenicima
Doc.dr.sc. Marko Švaco, za izniman doprinos uspješnom planiranju i provođenju projekta CRTA.
Izv. prof. dr. sc. Pero Prebeg, za izniman doprinos u razvoju i uspostavi digitalizacije poslovnih sustava (Infomare) na Fakultetu.


Priznanja srednjim školama
Fakultet dodjeljuje Priznanje srednjim školama za posebna postignuća i uspjehe u radu s mladim generacijama. Priznanja se dodjeljuju temeljem analize uspješnosti studiranja učenika. Priznanja ove godine dobivaju:
1. Srednja škola Krapina
2. Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec
3. Prva gimnazija, Varaždin
4. Gimnazija Franje Petrića, Zadar
5. XV. Gimnazija, Zagreb
6. Elektrostrojarska škola, Varaždin
7. V. Gimnazija, Zagreb


Zahvalnice pravnim osobama
Dodjela zahvalnica pravnim osobama koje su u prošloj akademskoj godini posebno doprinijele Fakultetu, u obliku potpora i donacija studentima, studentskim projektima, našim laboratorijima te Fakultetu, te ostalim aktivnostima Fakulteta. Dobitnici zahvalnica ove godine su:
1. Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu za pružanje pomoći pri procjeni posljedica potresa i pripremi prijave cjelovite obnove FSB-a.
2. Rimac Automobili d.o.o. iz Svete Nedelje za donaciju Nevera karbonske šasije i razvojnih modela, dizajn i izvedbu prostora Rimac kutak te svekoliku pomoć projektu formula student
3. Za donacije kojima su doprinijeli motivaciji studenata za studij te prepoznatljivost studija Mehatronike i robotike zahvalnice dodjeljujemo tvrtkama: VODOSKOK d.d., Zagreb i HSTEC d.d., Zadar, kojima će nagrade biti uručene naknadno te Klimaoprema d.d., Samobor
4. Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH, Ruesselsheim, Njemačka za donaciju Laboratoriju za motore i vozila FSB-a u obliku eksperimentalnog jednocilindarskog motora i prateće opreme te posebno opremljenog autobusa.
5. INETEC za dugogodišnje partnerstvo u nastavi Katedre za konstruiranje i razvoj proizvoda
6. za dugogodišnju suradnju s Laboratorijem za toplinsku obradu FSB-a ROTO KRUNA d.o.o., EONEX d.o.o., GIRK KALUN d.d. Zahvale će tvrtkama biti uručene naknadno.
7. Auto Hrvatska d.d. za sponzorstvo Veslačkih susreta osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske.
8. BiteMe Nutrition d.o.o. za sponzorstvo 29. Veslačkog susreta osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske.
9. METAL PRODUCT d.o.o. za dugogodišnju suradnju s Fakultetom strojarstva i brodogradnje
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica