Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



James P. Womack u posjetu FSB-u

James P. Womack osnivač je i stariji savjetnik Lean Enterprise Instituta, neprofitne organizacije za promicanje i istraživanje Lean filozofije, autor više knjiga te jedan od najvećih svjetskih stručnjaka u području optimizacije procesa primjenom Lean alata.  U sklopu posjeta Hrvatskoj, obratit će se studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u utorak, 18.10. u 8:15 u Velikoj vijećnici (južna zgrada) koji će imati priliku razgovarati o budućnosti industrijske proizvodnje i kako se kompanije mogu pripremiti na nju iz perspektive osobe koje je više od 30 godina savjetovala različite kompanije u cijelom svijetu. 

James P. Womack stručnjak je širokog iskustva, završio je B.A iz političkih znanosti na Sveučilištu u Chicagu, magistrirao transportne sustave na Harvardu i doktorirao politologiju na MIT-u, komparirajući industrijske politike SAD-a, Njemačke i Japana. U razdoblju od 1975.-1991., bio je stalni istraživač na MIT-u, nadzirući komparativne studije svjetskih industrijskih metoda. Bio je na čelu tima MIT-a koji je razvio "lean production" po kojem su definirani Toyotini proizvodni principi. Autor je knjiga "The Machine That Changed the World: The Story of Lean Production", "Lean Thinking: Banish Waste and Create Wealth in Your Corporation" i "Gemba Walks".

Lean menadžment je najutjecajnija paradigma menadžmenta u 21. stoljeću. Ne postoji kompanija svjetskog glasa koja ga nije ugradila u svoj sustav upravljanja. Lean kakvog danas znamo je nastao 90-tih godina prošlog stoljeća kao rezultat istraživanja provođenog od strane istraživačke grupe predvođene James P. Womackom na američkom MIT-u. Danas, više od 30 godina nakon prvog pojavljivanja pojma Lean, njegov pokretač i osnivač Lean Enterprise Instituta dolazi u Hrvatsku kako bi s menadžerima hrvatskim proizvodnih kompanija podijelio svoja iskustva i viziju održive proizvodnje i budućnosti iste. 

Tijekom posjeta Hrvatskoj, James P. Womack će posjetiti hrvatske proizvodne kompanije kroz Gemba Walk koncept, a o kojem je napisao i knjigu “Gemba Walks”. 

Treći dan njegovog boravka u Zagrebu posjetit će Fakultet strojarstva i brodogradnje gdje će se obratiti studentima koji će imati priliku razgovarati o budućnosti industrijske proizvodnje i kako se kompanije mogu pripremiti na nju iz perspektive osobe koje je više od 30 godina savjetovala različite kompanije u cijelom svijetu.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica