Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Najava događaja - Brainhack Zagreb 2022

Brainhack Zagreb 2022, hackathon na temu računarstva i neuroznanosti, održat će se 3. i 4. prosinca 2022. godine u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER.

Brainhack Zagreb 2022 dio je globalne inicijative niza hackathona u području računarstva i neuroznanosti koji se istovremeno održavaju u gradovima diljem svijeta u Zagrebu biti organiziran kao dvodnevni događaj 3. i 4.12. u dvorani Akcelerator koju nam je omogućio ZICER (Zagrebački inovacijski centar).  

Cilj ovog dvodnevnog hackathona je upoznavanje izazova u neuroznanosti, susret sa znanstvenicima iz različitih područja te predstavljanje i rad na zanimljivim i stvarnim projektima vezanih uz neuroznanost, a posebice uz upotrebu suvremenih metoda računarstva. 

Pojedinci ili manje grupe pozvani su prijaviti svoje projekte na službenoj stranici, koje će znanstveni odbor pregledati i odabrati za sudjelovanje. Odabrani projekti bit će predstavljeni prvoga dana, a sudionici će na njima moći sudjelovati te steći nove vještine radeći u grupi. Projekti uključuju korištenje suvremenih metoda i alata za obradu, analizu i vizualizaciju raznovrsnih skupova podataka od snimki mozga različitih modaliteta (MRI, EEG, histologija) do strukturiranih izvedenih informacija. 
  
--> Na samom događaju sudionici prezentiraju svoj rad ostalima, a nakon prezentacija projekata jedni druge savjetuju i pomažu si koliko je moguće, u ta dva dana, dovršiti projekt ili popraviti greške. 
--> Također, sudionici mogu ako žele na samom događaju pokušati izvesti neki pilot projekt ili čak započeti novi cjeloviti projekt. 
--> Ako netko trenutno nema projekt, ali ga zanima kako započeti, kako to izgleda i što ga sve čeka, može se prijaviti kao pasivni sudionik što znači da neće prezentirati, ali može sudjelovati u raspravama vezanim uz sve projekte i raditi na tim projektima. 
--> Sudionici će također imati priliku poslušati pozvana predavanja nekoliko izuzetnih hrvatskih stručnjaka, sudjelovati u zanimljivim radionicama i živahnim raspravama na panelu koje smo za njih pripremili.  

Instagram:  https://instagram.com/brainhack_zagreb?igshid=YmMyMTA2M2Y= 
Facebook: https://www.facebook.com/BrainhackZagreb
Web:  https://linktr.ee/BrainhackZg?fbclid=PAAaYjLBHzLplrs-mY4VYcXJlP_GFOjyFGA-N6sS2MnUykYq1d9sxIHbZG2w8
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica