Vijesti
FSB locator :
studomat međ. suradnja
user@fsb.hr :
ulaz provjera
Facebook Fan Page:
Prikaži zadnjih: 10 | 20 | 50 | 100 | vijesti

Dobrodošli!
Dobrodošli na web stranice studentskog portala Fakulteta strojarstva i brodogradnje!

Ovdje ćete moći lako pronaći sve informacije vezane uz obaveze na fakultetu, novosti i aktivnosti koje bi vas mogle zanimati. Sadržaj obavijesti bit će većinom prilagođen studentima kako bi upravo njima feed bio pregledniji, a time i informacije brže i lakše dostupne.

sakrij...
Objavljena aplikacija za ispis potvrde o statusu studenta

Tim Srca izveo je aplikativno rješenje kojim se na lak i jednostavan način može generirati i ispisati elektronska potvrda o statusu studenta. Kako bi se koristila usluga potrebno je prijaviti se na sustav e-Građani s Nacionalnim identifikacijskim i autentifikacijskim sustavom(NIAS), minimalne razine sigurnosti 2. Svi studenti imaju omogućenu prijavu putem elektroničkog identiteta sustava AAI@EduHr. Student nakon zahtjeva na svoje računalo preuzima potvrdu u PDF formatu. Potvrda sadrži osnovne matične podatke o studentu, njegovo matično visoko učilište, razinu studija (preddiplomski, diplomski, integrirani studij i sl.), podatke o vrsti studija (stručni ili sveučilišni) kao i akademsku godinu u koju je student upisan. Autentičnost potvrde od strane bilo kojeg korisnika može se i provjeriti unosom broja zapisa i kontrolnog broja koji se nalazi na e-zapisu o statusu studenta.

Andreja Eškić, 11.02.2016.

Studentska tribina Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2016./2017.

Pozivamo sve zainteresirane studente na studentsku tribinu povodom objave Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa za akademsku godinu 2016./2017. Tribina će se održati 17. veljače 2016. godine, u dvorani C s početkom u 12.15h. ECTS koordinator doc.dr.sc. Dragan Žeželj odgovarat će na eventualna pitanja u svezi samog natječaja, a studenti koji su sudjelovali u programu Erasmus+ predstavit će svoje iskustvo sa studijskog boravka u inozemstvu.

Ana Domitrović, 10.02.2016.

» link

Usmeni ispit iz „Elektromotornih pogona“ i „Elektromotornih servopogona“ za studente oslobođene pismenog ispita putem kolokvija za rok 11. 02. 2016.

Studenti oslobođeni pismenog dijela ispita za studente oslobođene pismenog ispita putem kolokvija za rok 11. 02. 2016. pozivaju se na usmeni dio ispita u koji će se održati u Laboratoriju za elektrotehniku, sjeverna zgrada FSB-a (1. kat, soba A-311) u ponedjeljak 15.02.2016. prema rasporedu danom u priloženom dokumentu.

Danijel Pavković, 10.02.2016.

» link

Upisi u diplomske studije - aktualna tribina

U petak, 19. veljače 2016. s početkom u 13 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine preddiplomskih studija. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica studentske službe.

Andreja Eškić, 08.02.2016.

Upisi studenata na diplomske studije

Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu u periodu od 22. do zaključno, 26. veljače 2016. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.

Andreja Eškić, 08.02.2016.

» link

Obavijest o promociji

U petak, 12. veljače 2016. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.

Andreja Eškić, 04.02.2016.

» link

Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2016./17. za programske zemlje

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 (KA103) u akademskoj godini 2016./2017. Lista fakultetskih sporazuma i upute za prijavu dostupne su na internetskoj stranici Sveučilišta. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2016. godine. Molimo studente da detaljno pročitaju upute i tekst natječaja, a za dodatna pitanja mogu se javiti Ani Domitrović, voditeljici Službe za vanjsku suradnju ili ECTS koordinatoru doc.dr.sc. Draganu Žeželju. Ujedno najavljujemo da će tijekom veljače biti organizirana studentska tribina, a obavijest će biti objavljena naknadno.

Ana Domitrović, 03.02.2016.

Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2016./2017. (bilateralna razmjena)

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaje za studentske razmjene u ak. god. 2016./2017. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene:

Ana Domitrović, 03.02.2016.

Usmeni ispit iz „Elektromotornih pogona“ i „Elektrotehnike i električnih strojeva“

Popis studenata koji su zadovoljili na pismenom ispitu na ispitnom roku 02. 02. 2016. nalazi se u prilogu ove obavijesti. Vrijeme i mjesto održavanja usmenog ispita za stidente koji su zadovoljili pismeni dio ispita je ponedjeljak 08.02.2016. u 10:00 u Laboratoriju za elektrotehniku, sjeverna zgrada FSB-a.

Danijel Pavković, 03.02.2016.

» link

Posjet studenata međunarodnom sajmu automatike, robotike i mehatronike u Celju

Dana 27. siječnja 2016. godine studenti i nastavnici smjera Mehatronika i robotika posjetili su Međunarodni sajam automatike, robotike i mehatronike – IFAM u Celju, Slovenija. Prijevoz i ulaznice za sajam osigurala je tvrtka Krovel d.o.o. (ekskluzivni distributer opreme Beckhoff Automation za Hrvatsku) kojoj zahvaljujemo na višegodišnjoj organizaciji ove stručne ekskurzije.

Andrija Levanić, 01.02.2016.

© Fakultet strojarstva i brodogradnje 2016.