Hrvatski DAAD Klub

deutsch

Izvod iz Statuta

—————————————————————————————————————————————————

Obavijesti i novosti

- 28. rujna 2015. godine predsjednik i tajnik Kluba prisustvovali su skupštini Kluba Hrvatskih Humboldtovaca te okruglom stolu s temom Centri izvrsnosti u RH.

- 26. rujna 2015. godine Hrvatski DAAD klub organizirao je cijelodnevni
izlet u Istru. Održana je i izvanredna skupština Kluba na kojoj je usvojen prijedlog novog Statuta Kluba. Izletu je prisustvovao veći broj članova Kluba i njihovih gostiju. Slike možete pogledati ovdje: Slike

- 29. lipnja 2015. održan je “in memoriam” koncert za dugogodišnjeg člana akademika Vladimira Iblera na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tom je prigodom organizirano i razgledavanje nove zgrade Akademije.

- 20. listopada 2012. godine Hrvatski DAAD klub organizirao je cijelodnevni
izlet u Maribor, ovogodišnju europsku prijestolnicu kulture.

- Dr. Bernd Fischer, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj, uručio je priznanje predsjedniku Hrvatskog DAAD kluba dr. Hrvoju Kozmaru. Priznanje je dodijeljeno u znak zahvalnosti za izniman osobni doprinos u jačanju i produbljivanju hrvatsko-njemačkih odnosa. Ceremonija dodjele priznanja održana je 30. ožujka 2012. godine u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Sliku sa svečanosti možete pogledati ovdje.

- 15. listopada 2011. godine Hrvatski DAAD klub je organizirao cjelodnevni izlet u Hrvatsko zagorje. Detaljnije o izletu možete pogledati ovdje.

- DAAD svake godine nudi stipendije stranim studentima i znanstvenicima. Obavijesti o stipendijama mogu se dobiti u Odjelu za kulturu Veleposlanstva SR Njemacke i kod lektora DAAD-a u Hrvatskoj.
(Veleposlanstvo SR Njemačke – stipendije)
Natječajni obrasci trebaju se predati Veleposlanstvu do 15. studenoga svake godine