Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Prezentacije smjerova studija strojarstva održati će se prema rasporedu u prilogu.
FSB Racing Team Rollout 2018
FSB Racing Team predstavlja svoj novi bolid - Strix-R! Kroz kratku prezentaciju voditelja projekta FSB Racing Team-a, Antuna-Stjepana Pongraca i predsjednice Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta Petre Adamović, moći ćete iz prve ruke vidjeti što je sve potrebno za ostvarenje jednog ovako velikog projekta i biti jedni od prvih ljudi koji će vidjeti novi bolid! Budite dio proslave koja će se održati 21. lipnja 2018. godine u A-dvorani južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje! Dvorana broji tek 300-tinjak mjesta, stoga se pobrinite da na vrijeme zauzmete svoje! Dodatne informacije možete naći na Facebook stranici.
Budite dio proslave koja će se održati 21. lipnja 2018. godine u 14 sati u A dvorani južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje! Dvorana broji tek 300-tinjak mjesta, pobrinite se da na vrijeme zauzmete svoje! :) Za dodatne informacije možete kliknuti na link Facebook stranice događaja.
FSB Racing Team & POJ
Tin Brlić: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 3. srpnja 2018. godine u 11:00 sati u Vijećnici Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tina Brlića, mag. ing. met., pod naslovom: „Pojava Lüdersovih linija kod niobijem mikrolegiranog čelika“. Studijska savjetnica je  prof. dr.sc Stoja Rešković, Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
Četvrta doktorska radionica / Fourth Annual FAMENA PhD Workshop
Četvrta doktorska radionica poslijediplomskog doktorskog studija Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija održat će se 2. srpnja 2018. godine. Preliminarni raspored izlaganja nalazi se na linku: Raspored

4th Annual FAMENA PhD Workshop will be held on July 2nd 2018. Preliminary schedule can be find on this link: Schedule
Natječaj za montera - instalatera u Službi investicija, održavanja i sigurnosti, objavljen je dana 20. lipnja 2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Natječaj za Studentski inkubator - lnovativni poduzetnički proiekti studenata FSB-a
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Centar za transfer tehnologije d.o.o. raspisali su Natječaj za odabir studentskih inovativnih poduzetničkih projekata, koji će se u akademskoj godini 2018. / 2019., provoditi i mentorirati u Studentskom inkubatoru. Tekst Natječaja i Obrazac za prijavu potražite na www.fsb.hr; www.ctt.hr i na oglasnim pločama FSB-a. Prijave se primaju do 22. lipnja 2018. godine.
Ida Midžić: Obrana doktorskog rada
Ida Midžić, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom "Vrednovanje ekološke prihvatljivosti u konceptualnoj fazi razvoja tehničkih sustava ", dana 29. lipnja 2018. godine u 10:00 sati u Telekonferencijskoj dvorani (TCR) u istočnoj zgradi Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5.
Miho Klaić: Obrana doktorskog rada
Miho Klaić, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom "Indirektni nadzor istrošenosti alata i tvrdoće obratka kod bušenja kamena", dana 27. lipnja 2018. godine u 11:00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III.
Tvornica komunalne opreme RASCO poziva zainteresirane studente preddiplomskog ili diplomskog studija Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (konstrukcijskog ili proizvodnog smjera), pogotovo one koji dolaze iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, da se prijave na natječaj dodjele studentskih stipendija.
Prijaviti se možete do 15.7.2018. slanjem svog životopisa, prijepisa ocjena i motivacijskog pisma na stipendija@rasco.hr.
Više u privitku ...
Nikad nisam bio "klasični strojar" koji hoće samo doći do diplome, zanimale su me razne stvari i imam veliku sklonost prema čitanju pa čak i pisanju. U SUPEUS-u sam skoro tri godine, bio sam urednik časopisa SUMA. SUPEUS je studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanja, a SUMA znači SUPEUS-ov magazin. Iza rada u SUMA-i je postojala moja neka viša motivacija. Radi se o tome da sam rođen s dijagnozama koje su mi u jednom dijelu djetinjstva narušile sposobnost produkcije govora iako sam razumio što mi se govori. Nisam bio nijem nego mi je govor bio nefluentan i sastojao se od pretežito kratkih rečenica, a one duže ne bi bile ispravno gramatički konstruirane. Uz to često dođu poteškoće s čitanjem i pisanjem.
U okviru ugledne međunarodne konferencije Joint International Conference on Multibody System Dynamics (IMSD2018) u Lisabonu, Portugal, plenarni predavač 28. lipnja 2018. bit će Prof. dr. sc. Zdravko Terze. Prof. dr. sc. Zdravko Terze će predavanjem pod naslovom 'Dynamics of Multibody Systems in Fluid Flow: Geometric Formulations in Lie Group Setting' prezentirati rezultate istraživanja HRZZ projekta 'Numerički efikasni računalni algoritmi za ugradbene multi-fizikalne sustave u vektorskim prostorima i na mnogostrukostima', koji se od ožujka 2017. godine izvodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
U utorak 12.06.2018. polaznici kolegija Dizalice topline s OIE, u sklopu Terenske nastave posjetili su novi sustav s dizalicom topline voda-voda za grijanja i hlađenja hotela Palace u centru Zagreba. Detaljno je razgledana strojarnica u podrumu zgrade u kojoj je smještena dizalica topline kapaciteta 600 kW, međuizmjenjivači, razvod, upravljački sustav. Sustavi grijanja, hlađenja, ventilacije s rekuperatorima zraka i visokoučinkovita rasvjeta upravljani su centralnim inteligentnim sustavom regulacije. Više sa slikama u prilogu.
Saipem je jedna od vodećih svjetskih inženjerskih tvrtki koja pruža usluge u naftnoj i plinskoj industriji. Zbog proširenja poslovanja zapošljavamo više inženjera brodogradnje i strojarstva prema oglasu u privitku. Zainteresirani trebaju poslati svoj životopis na engleskom jeziku na e-mail posao@saipem.com, zaključno s 25.06.2018.
Studentska anketa - ljetni semestar ak.god. 2017./2018.
Poštovane studentice i studenti,
lijepo Vas molimo da pristupite anketi za  vrednovanje rada nastavnika u ljetnom semestru ak. god. 2017./2018. Anketa se provodi on-line kroz sustav ISVU od 11. do 25. lipnja 2018. godine. Možete joj pristupiti s bilo kojeg računala putem aplikacije Studomat / Anketa ili s mobitela koristeći desktop verziju. Anketa je u potpunosti anonimna.
Molimo sve studente da svakako vrednuju rad nas nastavnika kako bismo mogli temeljem vašega odziva kontinuirano pratiti i poboljšavati kvalitetu nastave.
Trenutno je na Tehničkom sveučilištu u Grazu otvoren natječaj za doktorande. Tema ovog rada u području eksperimentalne mehanike fluida su vibracije kapljica u viskoelastičnom fluidu. Potencijalni mentor je Univ.-Prof. Dr.-Ing. habil. Günter Brenn. Tekst oglasa je u privitku. Zainteresirani kandidati se pozivaju da direktno kontaktiraju prof. Brenn-a, a više detalja se može dobiti kod prof. H. Kozmara.
Natječaj za Voditelja ureda Zavoda i samostalnih katedri u Laboratoriju za ispitivanje mehaničkih svojstava na Katedri za materijale i tribologiju, u Zavodu za materijale objavljen je dana 15.06.2018. u Narodnim novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Prof. dr. sc. Arbnor Pajaziti sa Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Prištini održao je 14. lipnja 2018. godine predavanje za studente i nastavnike smjera Mehatronika i robotika o aktivnostima svoje istraživačke grupe na Zavodu za mehatroniku u području mobilne robotike, mehatronike, bionike i umjetne inteligencije. Fotografija s predavanja je u privitku.
Prof. dr. sc. Željko Šitum
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940