Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Otvorene prijave za FER-ov studentski startup inkubator SPOCK

Otvorene su prijave za četvrtu generaciju FER-ovog studentskog startup inkubatora SPOCK. Prilika da konačno realizirate onu jednu ideju, pokrenete startup i kasnije možda uspješnu tvrtku. I sve to uz potporu FER-a i vodstva sa startup iskustvom.

Program je otvoren za sve studente Sveučilišta u Zagrebu. Iako će se cijeli program odvijati na FER-u, pozivamo studente svih fakulteta da prijave svoje ideje kako bi nas upoznali s problemima iz područja u kojima oni rade.

Od ove godine, jedna od glavnih novosti u programu je da su, osim standardnih timskih prijava s već osmišljenim projektima, moguće i prijave pojedinaca s idejama. Želja je potaknuti sve one koji su prepoznali neki problem i imaju ideju kako ga riješiti, da s nama podijele svoju ideju, a mi ćemo im pomoći u formiranju tima (uvjet za ulazak u program je da u timu bude barem jedan student FER-a, trenutni ili diplomirao unazad dvije godine) i razvoju prototipa. Također želimo potaknuti povezivanje među studentima s različitih fakulteta kroz rad na zajedničkim, inovativnim projektima, gdje će svaki član tima doprinositi stručnim znanjem iz svog područja.

Program će se bazirati na radionicama iz područja koja su nužna u ranoj fazi razvoja svakog startupa te na kontinuiranom radu koji će se pratiti kroz tjedne sastanke i ispunjavanje kratkoročnih ciljeva. Radionice će održavati mentori koji vode uspješne startupe ili imaju značajno iskustvo u radu sa startupima, a u tjednu nakon radionice će timovi raditi na primjeni naučenoga. Popis svih pogodnosti ovogodišnjeg programa i okvirni vremenski raspored radionica možete naći ovdje.

Povodom svih promjena u ovogodišnjem programu, 22. listopada u 18:00 sati na FER-u u Sivoj vijećnici će se održati uvodno predavanje na kojem će se predstaviti novo vodstvo programa, objasniti proces prijave za ideje i za timove s projektima, aktivnosti vezane za formiranje timova, struktura i tijek samog programa. Molimo sve zainteresirane da se prijave za uvodno predavanje na https://forms.gle/MXUrmmE716Narp3r5. Prijavite se na https://spock.fer.hr/prijave/ i napravite s nama svoje prve startup korake.
  • Privitak
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica