Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Natječaj za upis izbornog kolegija European Global Product Realization - EGPR u ljetnom semestru akademske godine 2019/20

Pozivaju se studenti zainteresirani za nastavu u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda da se prijave na natječaj za upis EGPR kolegija. EGPR je međunarodni kolegij na engleskom jeziku. Izvodi se u suradnji sa sveučilištima u Ljubljani, Beču i Milanu istovremenom videokonferencijskom nastavom u suradnji s industrijskim partnerom. Tijekom kolegija studenti u međunarodnim timovima sudjeluju u razvoju koncepta te konstruiranju globalnog proizvoda za industrijskog partnera. Ovogodišnji industrijski partner je razvojni centar Electroluxa smješten u Italiji.

Tijekom nastave, od sredine veljače do lipnja 2020. godine, međunarodni, multidisciplinarni timovi studenata će koncipirati, oblikovati i detaljirati tehničko rješenje za navedeni zadatak.

Inicijalno će studenti sudjelovati na četverodnevnoj uvodnoj radionici (17.2.-21.2.2020.)  koja će se organizirati u Politecnico di Milano kampusu u Leccu (Italija) te će zatim ostatak semestra raditi u virtualnom okruženju sa studentima s preostala tri ugledna sveučilišta. Tijekom završne radionice, studenti će prezentirati razvijene koncepte te objasniti proces razvijanja koncepta. Radionica će se održati inovacijskom centru tvrtke Electrolux predvidivo u drugom tjednu lipnja 2020.

EGPR kolegij upisuje se kao dva izborna tehnička kolegija (EGPR I i EGPR II) svaki s po 4 ECTS-a. Neovisno u kojem semestru formalno upisujete izborne tehničke, kolegij se predaje i izvodi samo u ljetnom semestru kao jedna cjelina.

Studenti motivirani za rad u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda mogu se javiti e-mailom na adresu neven.pavkovic@fsb.hr sa sljedećim podacima:
Ime i prezime, JMBAG, smjer studija, godina studiranja, prosjek ocjena, broj stečenih ECTS bodova, e-mail adresa. U predmetu (subject) poruke treba staviti natuknicu „EGPR – prijava“.

Prijave će se primati do 24.01.2020. godine. Broj studenata na kolegiju je ograničen te će se primiti najviše 10 studenata. Svi prijavljeni studenti bit će pozvani na sastanak prije početka nastave (zadnji tjedan siječnja).

Za daljnje detaljnije informacije možete kontaktirati prof. dr. Nevena Pavkovića (soba 303, III kat južne zgrade, neven.pavkovic@fsb.hr) ili doc. dr. Stanka Škeca (soba 309, III kat južne zgrade, stanko.skec@fsb.hr).

Više informacija o EGPR kolegiju te ERASMUS+ projektima NARIP i ELPID možete pronaći na sljedećim stranicama:

http://www.cadlab.fsb.hr/nastava/medjunarodna-nastava/egpr                
https://www.cadlab.fsb.hr/nastava/erasmus-plus-projekti/narip
http://narip.lecad.si/    
http://www.elpid.org/
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica