Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća uz visoke uzvanike

Povodom Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Uvodno je dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Dubravko Majetić predstavio aktivnosti Fakulteta u protekloj godini te nagradio istaknute članove Fakulteta, najuspješnije studente, srednje škole i gospodarstvenike koji pomažu rad Fakulteta. Na sjednici su, osim članova Vijeća, prisustvovali visoki uzvanici. 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prije Vijeća posjetio je CRTA-u, te je u prigodnom govoru istaknuo važnost Fakulteta u akademskoj i gospodarskoj zajednici Republike Hrvatske. „Ovdje je tehnička kultura, industrija, strojarstvo sedamdeset i osamdesetih godina bilo na visokoj razini. Možda ne kao u Njemačkoj ili sjevernoj Italiji, ali Hrvatska u bivšoj Jugoslaviji je bila klasa. Tu su brojne zagrebačke tvornice, brodogradilišta, što je integralni dio ove škole, odnosno ove akademske grane. Hrvatska brodogradilišta su u to vrijeme gradila brodove na međunarodnim natječajima za najbogatije naručitelje ne zato jer smo bili najjeftiniji nego zato jer ste imali tehnologiju. To su velike stvari i naprosto jedna tradicija i jedno sjeme koje je neiskorjenjivo. Zato na tome treba ustrajati i boriti se za to, to je pitanje nacionalnog prioriteta. Tu se stvara razlika, u bogatstvu i u prihodu“, rekao je Milanović te dodao: „Hvalim jedan pogled na život i na posao, a onda i na vas kao protagoniste ove generacije, ali i one prije vas i one koje sam danas vidio u CRTA-i.“

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević je istaknuo da se Zagreb, kao obrazovno, akademsko i sveučilišno središte, može pohvaliti činjenicom da je Fakultet strojarstva i brodogradnje najveća znanstvena i obrazovna institucija u području strojarstva, brodogradnje i zrakoplovnog inženjerstva u jugoistočnoj Europi: „Ovaj Fakultet je nositelj suvremenih studijskih programa iz područja tehničkih znanosti, s dugom i bogatom tradicijom. Vjerujem da ćete inovativnim studijskim programima i znanstvenim istraživanjima, svojim studentima nastaviti pružati vrhunsku izobrazbu te im omogućiti stjecanje znanja i vještina uz pomoć kojih će uspješno surađivati sa stručnjacima iz Europe i svijeta. Znanje je jedan od najvažnijih načina sudjelovanja u oblikovanju boljeg svijeta za sve“, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Osim predsjednika Milanovića, gradonačelnika Tomaševića te dekana prof. dr. sc. Majetića, na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća govorili su  rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak.

Uz predsjednika Milanovića na obilježavanju Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje bili su pročelnik Kabineta Predsjednika Bartol Šimunić, savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju doc. dr. sc. Velibor Mačkić.

Hvala svima na sudjelovanju i čestitamo nagrađenima!

FSB POJ
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica