Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
U petak, 19. siječnja 2018. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
Erasmus+ Staff Training/International Week - ponude
Objavljene su ponude za radionice Erasmus Staff Training/International Week koje se mogu pronaći na stranicama projekata IMOTION. 
Otvoreni pozivi u okviru EMPIR programa
Obavještavamo Vas da su otvoreni pozivi u okviru EMPIR programa za područja  „Metrology for Health, SI Broader Scope, Metrology for Pre- and Co-normative Research, Support for Networks and Research Potential“.  Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.
Sveučilište u Zagrebu najavilo je objavu Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ KA103 programske zemlje 2018./2019. Planirana objava teksta Natječaja i otvaranje online prijava je kraj sljedećeg tjedna. Uz najavu, preliminarno su objavljene tablice sporazuma u svrhu bolje pripreme studenata.

Studentska tribina povodom najave Natječaja održat će se idući utorak, 23. siječnja 2018. godine, u dvorani C, od 14.00 do 16.00 sati, pod vodstvom ECTS koordinatora izv. prof. dr. sc. Dragana Žeželja, dipl. ing. Sudjelovanje na jednoj od dvije studentske tribine je nužan preduvjet pri rangiranju studenata.
Stjepan Flegarić: Obrana Konačne teme
U ponedjeljak, 29. siječnja 2018. godine u 11 sati u TCR učionici (Istočna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, soba 208), održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Stjepana Flegarića, dipl. ing. strojarstva, pod naslovom: „Model procesa konstruiranja pametnih proizvoda“. Studijski savjetnik je prof.dr.sc Dorian Marjanović.
Filip Valjak: Obrana konačne teme
U ponedjeljak, 29. siječnja 2018. godine u 9:30 sati u TCR učionici (Istočna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, soba 208), održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Filipa Valjka, mag. ing. mech., pod naslovom: „Mapping of product functions and design principles for additive manufacturing/ Povezivanje funkcija proizvoda i principa konstrukcijskog oblikovanja po kriteriju prihvatljivosti za aditivnu proizvodnju“. Studijski savjetnik je prof.dr.sc Nenad Bojčetić.
Soft Skills Academy - 19.01. - 21.01.2018.
Soft Skills Academy će ove godine biti održana od 19.01. do 21.01.2018., a prima čak 60 studenata, što ju čini najvećom takvom radionicom u regiji. Studenti će na SSA imati priliku kroz tri dana sudjelovati na interaktivnim treninzima, koje će voditi međunarodni certificirani EESTEC treneri. Po završetku radionice svaki redovni polaznik dobiva certifikat o sudjelovanju i dodatak sa opisima svih odslušanih predavanja koji se može priložiti uz životopis prilikom prijave za posao. Više informacija o samoj radionici dostupno je na sljedećim poveznicama:
Facebook stranica: https://www.facebook.com/SSAZagreb/
Web stranica udruge: http://eestec.hr/ssa/
Otvorene prijave za sudjelovanje na nacionalnom informativnom danu za područje Pametnog, zelenog i integriranog prometa programa Obzor 2020
Obavještavamo Vas da su otvorene prijave za sudjelovanje na nacionalnom informativnom danu za područje Pametnog, zelenog i integriranog prometa programa Obzor 2020. koji će se održati u petak 2. veljače 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s početkom u 10:00 sati (početak registracije u 9:30 h). Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta registracija na sljedećm linku je obavezna
Savjetovanje s javnošću o Prijedlogu Akcijskog plana provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sustavu e-savjetovanja objavilo je 15. siječnja 2018. godine savjetovanje s javnošću o Prijedlogu Akcijskog plana provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću traje 30 dana, od 15. siječnja do 14. veljače 2018. godine. Ljubazno Vas molimo da se uključite u predmetno savjetovanje na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=6798 .
Natječaji za radna mjesta strojobravara, čuvara i spremačice na FSB-u
Natječaji za radna mjesta strojobravara, čuvara i spremačice, objavljeni su dana 17. siječnja 2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekstovi natječaja nalaze se u prilogu.
STEM - Pomicanje rang liste
U ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine, pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.
Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. 
Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora najkasnije do 22. siječnja do 12:00 h označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.
Sudjelovanje u novom krugu konzultacija o ulaganju u Europskom istraživačkom programu
Pozivamo Vas da se uključite u novi krug konzultacija o ulaganju u Europskom istraživačkom programu kako biste sudjelovali u kreiranju javnih politika u narednom programskom razdoblju. Možete se uključiti putem upitnika koji se nalazi na ovom linku.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira nacionalni informativni dan za područje Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovine u okviru programa Obzor 2020 koji će se održati 22. siječnja 2018. godine s početkom u 9.30 u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. U privitku možete pronaći link za prijavu.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u veljači tj.ožujku (planirani datumi obrane su od 26.2. do 2.3.2018.) da je zadnji dan prijave 23. siječnja 2018. Više u privitku.
Moja obitelj je iz Varaždina, a vučemo daljnje porijeklo iz Španjolske. Jedan Martínez se navodno doselio ovdje poslije jednog rata u Španjolskoj, vjerojatno Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću, te smo od tada Varaždinci. Ima čak knjiga o tome. Strojarstvo mi nije bilo prvi izbor, no u zadnji sam se tren predomislio, a mislim da je glavni krivac za to moja opsesija automobilima. S vremenom se moje shvaćanje studija mijenjalo. Prije nego sam upisao, mislio sam da su inženjeri ti koji popravljaju stvari, kasnije mi se činilo da modeliraju, a sad mi se ipak čini da većim dijelom računaju.
Natječaj za radno mjesto voditelja knjigovodstva - voditelj ostalih ustrojstvenih jedinica, položaj I. vrste, objavljen je dana 10.01.2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Obavijesti dekanata
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940