Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti
Tomić & Co. d.o.o., generalni zastupnik za BMW vozila za Republiku Hrvatsku zapošljava ing. ili mag. ing. strojarstva sa ili bez radnog iskustva za radno mjesto Product Genius. Životopise s obaveznom priloženom fotografijom potrebno je poslati e-mailom na adresu posao@tomic.hr s naznakom „za natječaj – BMW“ najkasnije do 19.02.2016.
Festival znanosti održat će se od 18. do 23. travnja na lokaciji Tehničkog muzeja u Zagrebu. Glavna tema 14. Festivala znanosti je UMJETNOST I ZNANOST, a podtema u Zagrebu: 160 godina od rođenja Nikole Tesle i 100 godina od opće teorije relativnosti Alberta Einsteina. Naravno, i sve druge znanstvene teme koje bi mogle biti zanimljive i poučne širokoj javnosti su kao i uvijek dobrodošle. Mole se zainteresirani znanstvenici našeg Fakulteta da se jave na kontakt: Marijo Zrna; tel: 48 44 050 (centrala) ili 48 81 626 (izravni); e-mail: marijo.zrna@tehnicki-muzej.hr.
Rok za prijavu je 19. veljače, 2016. godine. U privitku se nalaze upute za predavače.
Tihomir TOMIĆ: Obrana konačne teme
ponedjeljak, 15. veljače 2016. u 11:00 sati, u sobi 820 (8. kat južne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tihomira Tomića, mag. ing. mech. pod naslovom: „ENERGETSKA OPORABA OTPADA POD UTJECAJEM EUROPSKIH REGULATIVA“. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Daniel Rolph Schneider.
U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, doc. dr. sc. Danijel Pavković održat će javno predavanje pod nazivom „Sustavi upravljanja u mikromrežama i integracija obnovljivih izvora energije“. Predavanje će se održati u petak 12. veljače 2016. s početkom u 11:00 sati, u učionici A-311, sjeverna zgrada FSB-a , I. Lučića 5, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.
Alan RODIĆ: Obrana preliminarne teme
U četvrtak 18. veljače 2016., u 10  sati, u učionici 212 (2. kat istočne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Alana Rodića, mag.ing.mech. pod naslovom: „Razvoj algoritma za višezonsko prediktivno upravljanje sustavom hlađenja u zgradi''.  Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Srećko Švaić.
Merima MUSLIĆ: Obrana konačne teme
U petak, 19. veljače 2016. u 11,00 sati, u učionici Zavoda za materijale (sjeverna zgrada, A-207) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Merime Muslić, dipl.ing.strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod  naslovom: „POBOLJŠANJE SVOJSTAVA KOMPOZITA NA BAZI ALUMINIJA I LEBDEĆEG PEPELA POSTUPKOM KUTNOG ISTISKIVANJA„. Studijski savjetnici su izv. prof. dr. sc. Vera Rede i dr. sc. Vesna Maksimović.
U petak, 12. veljače 2016. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za mjerenje i kontrolu (FSB) organiziraju 04.03.2016.  seminar  “Novo izdanje norme ISO 9001:2015”. Seminar će se održati u predavaonici A102 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv se nalazi u privitku.
Ivan LEKŠIĆ: Obrana konačne teme
U petak 12. veljače 2016. u 11,15 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ivana Lekšića, mag.ing.strojarstva pod naslovom: „MODEL IZBORA VITKIH ALATA PRI RESTRUKTURIRANJU PODUZEĆA“. Studijski savjetnik je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.
Tomislav SLAVINA: Obrana konačne teme
U petak 12. veljače 2016. u 8,45 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Slavine, mag.ing.strojarstva pod naslovom: „MODEL ODRŽIVE UČINKOVITOSTI I RASPOLOŽIVOSTI PROIZVODNE OPREME“. Studijski savjetnik je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2016./2017. (bilateralna razmjena)
Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaje za studentske razmjene u ak. god. 2016./2017. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene:
Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2016./17. za programske zemlje
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 (KA103) u akademskoj godini 2016./2017. Lista fakultetskih sporazuma i upute za prijavu dostupne su na internetskoj stranici Sveučilišta. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2016. godine. Molimo studente da detaljno pročitaju upute i tekst natječaja, a za dodatna pitanja mogu se javiti Ani Domitrović, voditeljici Službe za vanjsku suradnju ili ECTS koordinatoru doc.dr.sc. Draganu Žeželju. Ujedno najavljujemo da će tijekom veljače biti organizirana studentska tribina, a obavijest će biti objavljena naknadno.
Program transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014.-2020. - objavljen prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga
Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014. -2020. godine. Opći cilj Programa je osnažiti europske integracije među partnerskim državama te korištenjem bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa u okruženju Jadranskog i Jonskog mora povećati ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju Programskog područja  putem inovativnih politika i upravljačkih procesa. Poziv će biti otvoren  do 25. ožujka 2016. godine.
Boris JALUŠIĆ: Obrana konačne teme
U petak 12. veljače 2016. u 11,30 sati, u Maloj Vijećnici (južna zgrada, I. kat) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Borisa Jalušića, mag. ing. mech. pod naslovom: "Bezmrežna numerička metoda za modeliranje heterogenih materijala / Meshless numerical method for modeling of heterogeneous materials". Mentor doktorskog radaje red. prof. dr. sc. Jurica Sorić.
Mirko ČORIĆ: Obrana konačne teme
U utorak 9. veljače 2016. u 10,00 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mirka Čorića, mag. ing. el. techn. inf. pod naslovom: "OPTIMIRANJE UPRAVLJAČKIH TRAJEKTORIJA AKTIVNOG OVJESA S CILJEM UNAPRJEĐENJA KARAKTERISTIKA DINAMIKE VOZILA". Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Joško Deur.
Već tradicionalno devetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 21. do 24. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se četiri dana prepuna događanja na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može naći nešto za sebe. Više u privitku.
Završni specijalistički rad Antonija Bolanče pod naslovom "Osiguravanje kvalitete izgradnje i održavanja plinskog transportnog sustava" (mentor prof.dr.sc. Vedran Mudronja) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17. veljače 2016.
Doktorski rad Tihomira Opetuka pod naslovom "Model uvođenja upravljanja zelenim lancima opskrbe" (mentor izv. prof. dr. sc. Goran Đukić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17. veljače 2016. god.
Končar-energetski transformatori d.o.o. raspisuje Natječaj za dodjelu dvije stipendije studentima FSB-a. Rok za prijavu je 11.02.2016. godine. Tekst natječaja je u privitku.
Sveučilišni računski centar (Srce) provodi anketu  kojom želi utvrditi potrebe za obrazovanjem iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija te tehnologija e-učenja nastavnika Sveučilišta u Zagrebu. Nakon obrade prikupljenih podataka, dostavit će rezultate za našu sastavnicu te predložiti moguće načine suradnje u obrazovanju nastavnika. Poziv na sudjelovanje u anketi možete vidjeti u privitku. Upitniku se pristupa putem poveznice http://limesurvey.srce.hr/33741, a za ispunjavanje će biti dostupan do 12. veljače 2016. godine. Za sva pitanja i dodatne informacije možete nam se obratiti putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr ili telefonom na broj +385 1 616 5564. Mole se nastavnici da se odazovu na sudjelovanje u anketi u što većem broju.  
Novosti
Događanja
Obavijesti studentske službe
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940