Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti
Obrana diplomskih radova
U privitku se nalaze obavijesti o obrani diplomskih radova.
Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu od 24. do 27. studenoga 2015. obilježava svoje dane. Tim povodom pozivamo vas na tribinu s gostujućim predavačem Tonijem Milunom, izložbu Algoritamski susret prof. dr. sc. Vlatka Čerića i Centra za aditive tehnologije FSB-a, tribinu HUSZ-a, Dan otvorenih vrata, Dane karijera i predstavljanje studentskih udruga te Svečanu sjednicu Fakultetskog vijeća koja će se održati u petak 27. studenoga u 12 sati u dvorani A (Ivana Lučića 5, Zagreb).
Program aktivnosti se nalazi u prilogu.
POJ
U prilogu Vam donosimo galeriju slika sa tribine HUSZ-a pod nazivom Let do pobjede.
Izvrsna atmosfera vladala je sinoć na otvorenju izložbe "Algoritamski susret"! Posebno iznenađenje otvorenja bio je "flash mob" u kojem je sudjelovalo puno profesora, asistenata te gosti FSB-a. Filmić uskoro! Posebno se zahvaljujemo plesnoj grupi "B Residence" na sudjelovanju i pomoći oko organizacije. Također se zahvaljujemo Sergijeu Michieliu na pomoći oko snimanja edukativnog videa o 3D tiskanju, a kojeg možete pogledati u sklopu izložbe. Izložba ostaje otvorena do 22. siječnja 2016, svakim radnim danom 10 - 12 i 17 - 19 sati.
Fotografije s otvorenja izložbe se mogu pogledati u privitku.
Natječaj za radno mjesto stručni suradnik za poslove međunarodne nabave u Službi za vanjsku suradnju u Dekanatu i Tajništvu, objavljen je dana 25. studenog 2015. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
U prilogu Vam donosimo galeriju slika sa prve tribine na ovim Danima FSB-a na kojoj je gostovao gosp. Toni Milun. 
Od komunikacija nitko ne će biti sit. Pod informacijama se ne može spavati. Sa znanjem se ne možemo odjenuti ili grijati. Pa i naviganje internetom ne će zamijeniti želju čovjeka za pokretljivošću«. To je misao visokog menadžera Siemensa iz 1999. Zato istovrsna poruka roditeljima kao i 2001. Studirati strojarstvo znači osigurati svojem djetetu budućnost. Cijeli članak možete pročitati ovdje.
I ovoga proljeća BEST te vodi na nezaboravne seminare pune zabave, druženja, učenja nečeg novog i još mnogo, mnogo više u više od 17 različitih gradova. A da saznaš zašto su BESTovi seminari uistinu nezaboravni, sve što trebaš napraviti je ispuniti prijavu na best.eu.org najkasnije do 29.11.
Za dodatne informacije pogledaj privitak, prati našu facebook stranicu ili se javi na sofija.kranjcec@best.hr.
U privitku se nalazi odluka o produljenju roka za završetak poslijediplomskog doktorskog studija.
U programu CEEPUS otvoren je Natječaj za odlazne i dolazne prijave za mobilnost u kategoriji „Freemover“ – mobilnosti van CEEPUS mreža. Natječaj je otvoren do 30. studenoga 2015. godine. Više informacija nalazi se u privitku.  
Stipendije Sveučilišne agencije za frankofoniju za 2016. g.
ANAMARIJA FALKONI: Obrana konačne teme
U ponedjeljak 30. studenog 2015. u 12,30 sati, u Maloj vijećnici (1. kat južne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Anamarije Falkoni, mag.ing.mech. pod naslovom: "NAPREDNO PLANIRANJE ENERGETSKI SAMODOSTATNIH ŠIRIH GRADSKIH PODRUČJA KROZ RAZVOJ PAMETNOG ENERGETSKOG SUSTAVA". Studijski savjetnik je doc. dr. sc. Goran Krajačić.  
U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za zaštitu materijala (FSB) organiziraju 1. prosinca 2015. radionicu “NEHRĐAJUĆI ČELICI”. Na radionici će se obraditi svojstva, primjena, zavarljivost i zavarivanje Cr-Ni čelika, kao i problemi koji se javljaju zbog nepoštivanja tehnološke discipline u pogonu, transportu i skladištenju. Uz stručna predavanja održati će se i praktični dio, gdje će se sudionici radionice upoznati sa specifičnostima i važnim proizvodnim zahtjevima kad je u pitanju izrada konstrukcija i postrojenja od nehrđajućih čelika. Radionica će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv za radionicu se nalazi u prilogu.
Bavarske godišnje stipendije za poslijediplomske studije u akademskoj godini 2016. - 2017.
Slobodna Država Bavarska preko Bavarskoga visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2016./2017. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima. Rok za podnošenje prve prijave na adresu BAYHOST-a je 1. prosinca 2015. godine (datum primitka prijave). 
Novosti
Obavijesti dekanata
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940