Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti
Dana 1. srpnja 2015. dekan Fakulteta potpisao je ugovor o donaciji s tvrtkom EKONERG - Institut za energetiku i zaštitu okoliša d.o.o. iz Zagreba. Ugovorom je Fakultetu doniran programski paket za podršku poslovnim procesima gospodarenja i održavanja objekata i materijalne imovine (za što se u praksi koristi engl. termin Asset & Facility Management). U nastavku ove obavijesti nalazi se nekoliko fotografija.
Pozivamo sve studente da se odazovu i sudjeluju u osmišljavanju vizualnog identiteta Smotre Sveučilišta u Zagrebu 2015. Ovogodišnja će se Smotra održati od 12. do 14. studenoga 2015. godine u prostoru Studentskog centra. Za pobjednika natječaja je predviđena novčana nagrada. Rok za predaju radova je 4. rujna 2015. godine. Detaljnije o natječaju u privitku.
POJ
Tvrtka Tokić d.o.o. traži studente FSB-a završnih godina za radno mjesto instruktora u Tehničkom školskom centru (TEC-u). Kandidati trebaju poslati životopis, motivacijsko pismo (u kojem će navesti zašto bi htjeli raditi kao predavači) te prezentaciju na temu "Rad benzinskog motora automobila" (maksimalno trajanje prezentacije treba biti 15 minuta), na e-mail posao@tokic.hr s oznakom „Prijava na natječaj: Tehnički instruktor - STUDENT“ zaključno do 05.07.2015. Kompletni uvjeti natječaja su u privitku
Među dobitnicima nagrade "Hrvoje Požar" za 2015. godinu s FSB-a su prof. dr. sc. Nikola Ružinski za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike, Dominik Franjo Dominković za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike, te dobitnici stipendija za stručni dio studija Robert Keser, Franjo Novosel i Matej Đuranović. Nagrade će biti dodijeljene u ponedjeljak 6. srpnja 2015. godine u 12,00 sati u glavnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zagreb, Zrinski trg 11.
Privremeni rezultati natječaja za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima
Izašao je drugi broj časopisa Brodogradnja u 2015. godini u izdanju Fakulteta strojarstva i brodogradnje, vidjeti na www.fsb.hr/brodogradnja ili na FSB-Online Izdavaštvo.
Znanstvena urednica Nastia Degiuli i urednik Kalman Žiha
Natječaj za radno mjesto voditelja Službe za vanjsku suradnju, objavljen je dana 01. srpnja  2015. u Narodnim Novinama i Biltenu HZZ-a, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Rezultati Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2015./2016.
Objavljeni su rezultati Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2015./2016. (programske zemlje). Rezultati su dostupni na poveznici: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/obavijesti-za-sveucilisne-djelatnike/. 
Doktorski rad Mateje Šnajdar Musa pod naslovom " Razvoj titan-magnezij kompozita za biomedicinsku primjenu " (mentor prof. dr. sc. Zdravko Schauperl i prof. dr. sc. Amir Ćatić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 15. srpnja 2015. god.
Poziv na prijave za natječaj UNIverzI-JA-DA
Pozivamo sve studente da se uključe u projekt UNIverzI-JA-DA, osmisle mobilnu aplikaciju ili turistički promoviraju hrvatsku kulturu i sport te ostvare svoj poduzetnički potencijal. HAMAG-BICRO sve finaliste nagrađuje sa 10.000 kn. Ministarstvo turizma RH financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kn. Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije, a sva pobjednička rješenja će se koristiti tijekom ESI2016. Natječaj je već otvoren i priiave se zaprimaju do 14. rujna. Poziv i prezentacija projekta su u privitku.
Izašao je novi broj 'Tehničkih znanosti', glasnika Akade­mije tehničkih znanosti Hrvatske, Vol. 19(1). Stručna tema broja, u uredništvu prof. dr. sc. Mladena Šercera, su aditivne tehnologije te nova (moguća) industrijska revolucija. Urednik 'Tehničkih znanosti' je prof. dr. sc. Zdravko Terze.
Predaja diplomskih radova
Završen DIPLOMSKI RAD u 5. roku diplomskih ispita diplomskog studija ak. god. 2014./2015. predaje se u četvrtak 9. srpnja 2015. u vremenu od 10 do 12 sati u Referadu za završne i diplomske ispite. 
Rad je potrebno prethodno urudžbirati u Urudžbenom zapisniku. 
Studenti strojarstva predaju DVA tvrdo uvezana primjerka rada, a studenti zrakoplovstva i brodogradnje DVA tvrdo i JEDAN spiralno uvezan primjerak rada. Rad se isti dan predaje u Knjižnicu FSB-a u elektroničkoj verziji (na CD-u u PDF formatu) zajedno s izjavom o objavljivanju na webu.
Doktorski rad Mate Perića pod naslovom "Numeričko modeliranje zaostalih naprezanja i pukotina u zavarenim konstrukcijama" (mentor prof. dr. sc. Zdenko Tonković) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 15. srpnja 2015. god.
Objavljeno je prvo izdanje Journal Citation Reports (Impact Factor) za 2014. god. Konačna lista časopisa za 2014. objavljuje se u drugom izdanju JCR-a, u rujnu-listopadu 2015. god.
Doktorski rad Miroslava Kovačeca pod naslovom "Učinkovito upravljanje proizvodnim sustavima" (mentor prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 15. srpnja 2015. god.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad u rujnu da je zadnji dan prijave 20. srpnja 2015. Više u privitku.
Rezultati natječaja za akademsku mobilnost u 2015. godini (drugi krug - stavke B i C)
Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2015. g. (drugi krug) za stavke B i C. Kandidati imaju mogućnost žalbe u roku od 5 radnih dana od objave prijedloga rang-liste. Molimo kandidate da se prije slanja žalbe jave u Službu za vanjsku suradnju (gđa Ana Domitrović). 
Fakultet strojarstva i brodogradnje potaknuo je stvaranje Grupe za studentsku potporu stranim dolaznim studentimaPozivamo sve studente zainteresirane sa sudjelovanje u radu ovakve grupe da se e-mail porukom jave ECTS koordinatoru, doc. dr. sc. Draganu Žeželju (dzezelj@fsb.hr), navedu svoje osnovne podatke (studij, godina studija, smjer, usmjerenje, prosjek ocjene, ocjena iz engleskog, potvrde škole stranih jezika i slično) te izraze svoju motivaciju za rad u Grupi. Detaljnije o osnivanju Grupe, njenim ciljevima te odabiru članova možete pročitati u privitku. 
ULJANIK Grupa će tijekom predstojećeg proizvodnog razdoblja imati potrebu za magistrima inženjerima brodogradnje, brodostrojarstva i  strojarstva. Pratite oglase na http://www.uljanik.hr/index.php/hr/ostale-informacije/zaposljavanje ili nam se javite odmah. Više informacija u privitku.
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Call for Projects
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940