Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti
Obavijest o predmetu ''Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom''
U ak.god. 2015./16. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom". Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom s istog studijskog programa i s iste studijske godine kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij bude studet asistent.  Zainteresirani studenti trebaju se javiti voditeljici Studentske službe, gđi. Andreji Eškić do 16. listopada 2015. 
TERMOINŽENJERING - PROJEKTIRANJE, d.o.o., Zagreb, Hvarska 1 c - renomirana tvrtka sa stručnim kadrom čija je primarna djelatnost projektiranje, nadzor nad izvođenjem strojarskih instalacija i postrojenja, te inženjering poslovi a naročito iz domene postrojenja klimatizacije, ventilacije, centralnog grijanja, bazenske tehnike, obnovljivih izvora energije ...., traži projektanta-pripravnika, magistra inženjera strojarstva – 2 izvršitelja. Kandidati mogu dostaviti životopis na e-mail adresu: teringpro@teringpro.hr, zaključno s 20.10.2015. godine.
Nova lokacija FSB-fotokopiraonice
Od 12.10.2015. FSB-fotokopiraonica raditi će na lokaciji FSB-skriptarnice.
Radno vrijeme za studente je od 8.30 do 14 sati, a za djelatnike Fakulteta do kraja radnog vremena.
Doktorski rad Hrvoja Mikulčića pod naslovom "Numeričko modeliranje termokemijskih procesa unutar cementnog kalcinatora s ciljem čišće proizvodnje cementa" (mentor prof. dr.sc. Neven Duić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do  21. listopada 2015.god.
DAAD stipendije (Njemačka)
Objavljeni su natječaji za stipendije DAAD (German Academic Exchange Service) i to za: Diplomski studij (2 godine), Istraživački boravak (doktorski studij), Doktorski studij, kraći istraživački boravak za mlade istraživače i sveučilišne profesore, ljetna škola jezika (minimalna razina predznanja: B1). Rok za prijave na stipendije: 15.11.2015. godine. Prezentacije stipendija će se održati u srijedu 07.10. u 11 sati  Goethe-Institut, Ulica grada Vukovara 64 (na njemačkome jeziku) i u ponedjeljak 19.10.2015. godine u 11 sati: Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, Dvorana F (na engleskome jeziku). Informacije: www.funding-guide.de  i www.daad.de.
Izašao novi broj časopisa Brodogradnja
Izašao je novi broj časopisa Brodogradnja/Shipbuilding (Svešćić 66 Broj 3, 2015) u digitalnom izdanju FSB-a www.fsb.hr/brodogradnja.
Znanstvena urednica Nastia Degiuli i urednik Kalman Žiha
Neven Hadžić: Dobitnik Državne nagrade za znanost za 2014. godinu
Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost donio je odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014. godinu trideset jednom znanstveniku. Godišnju nagradu za znanstvene novake u području tehničkih znanosti dobio je doc. dr. sc. Neven Hadžić, docent na Zavodu za brodogradnju Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.
Odluka se nalazi na stranici Hrvatskog sabora.
Čestitamo!
Poziv na BEST zimske seminare
Smatraš da otići na skijanje više nije u modi? Želiš iskusiti nešto novo i nezaboravno. Otputovati, naučiti i zabaviti se? BEST seminari ti pružaju tu mogućnost! Ove zime imaš jedinstvenu priliku otići na jedan od 6 seminara! Kraj prijava je 11.10., a u prijavi dovoljno je napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na tri pitanja. Za više informacija  posjetite našu facebook stranicu ili www.best.hr/seminari/prijava.
Tvrtka TM zagreb d.o.o.,  ovlašteni uvoznik i distributer Yamaha proizvoda za područje Republike Hrvatske, raspisuje natječaj za poziciju Asistent/ica Service Managera (voditelja postprodaje) – student/ica (apsolvent/ica). Vaš životopis i motivacijsko pismo pošaljite na na e-mail posao@yamaha-motor.hr s naznakom  „Prijava na natječaj: Asistent Service Managera (voditelja postprodaje) – student/ica“  zaključno do 11.10.2015.
Satnica - zimski semstar ak.god. 2015./2016. v-02
Na linku https://www.fsb.unizg.hr/?raspored objavljena je izmjenjena satnica zimskog semestra ak.god. 2015./2016. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 05.10.2015. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi. Ujedno na toj adresi možete naći i link na popis studenata i grupa prve godine studija.
Javni poziv za sudjelovanje u Projektu 'Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije'
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s projektom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“, čiji je glavni cilj informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova. Zainteresirane studentske udruge i neformalne grupe studenata mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca. Detaljnije informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se ovdje. Prijave se primaju do 15.listopada 2015. godine. Za više informacija možete se obratiti na fondovi@mrrfeu.hr
Program transnacionalne suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020. – objavljen 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga
Program transnacionalne suradnje Dunav 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u dunavskoj regiji na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga. Detaljne uvjete i rokove za 1. poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Pack”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/first-call.  Obrazac za prijavu za prvi korak (iskaz interesa) mora se dostaviti najkasnije do 3. studenog 2015. u 15:00h.
Stipendije Vlade Slovačke Republike u sklopu Narodnoga stipendijskog programa za akademsku godinu 2015./2016.
Veleposlanstvo Republike Slovačke u Zagrebu objavilo je novi poziv za podnošenje molbe za stipendiju za studijske, istraživačke i predavačke boravke za akademsku godinu 2015./2016. Narodni stipendijski program Slovačke Republike namijenjen je potpori mobilnosti stranih studenata, doktoranada, fakultetskih profesora, istraživačkih i umjetničkih djelatnika tijekom boravka na slovačkim fakultetima i u istraživačkim organizacijama. Zaključni rok za prijavu je 31. listopada 2015. godine u 16.00 h.
Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizira međunarodnu Obzor 2020. radionicu  „Širenje izvrsnosti i sudjelovanja“, unutar koje će također biti predstavljene i Marie Sklodowska–Curie akcije. Radionica će se održti 13. listopada 2015. godine u hotelu Esplanade, Mihanovićeva 1, Zagreb, s početkom u 9,30 sati. Cilj radionice je povećati stopu uspješnosti hrvatskih prijavitelja unutar programa Obzor 2020., te će stručnjaci predstaviti mogućnosti financiranja unutar navedena dva područja i pružiti praktične savjete pri izradi projektnih prijedloga. Preliminarni program radionice nalazi se u privitku. Sudjelovanje na radionici je besplatno te se možete prijaviti putem poveznice (lozinka je „zagreb“). 
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940