Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Studenti s invaliditetom i disleksijom
Studenti s invaliditetom i studenti s disleksijom koji se žele deklarirati i koristiti prava tijekom studiranja trebaju se javiti u Studentsku službu ili putem e-maila koordinatorici za studente s invaliditetom prof. Tanji Jurčević Lulić (tanja.jurcevic@fsb.hr) do četvrtka 6. listopada 2016.
U ak.god. 2016./17. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom". Uvjet za upis kolegija je poznavanje studenta s invaliditetom kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij bude student asistent („par“). Isto tako, potrebno je da „par“ bude s istog studijskog programa (i iste razine studija s obzirom na upisani semestar/godinu). Zainteresirani studenti trebaju se javiti u Studentsku službu do 06. listopada 2016.
Tvrtka Klimaoprema d.d. koja se bavi proizvodnjom, projektiranjem i razvojem opreme i sustava za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore raspisala je natječaj „Inovativnost i Kreativnost“ za inovativno rješenje proizvoda ili procesa po izboru. Studenti mogu prijaviti diplomske i završne radove, tekuće projekte ili ideje u začetku. Pozivamo studente da pokažu kako rješavaju izazove te da osvoje vrijednu novčanu nagradu. Projekte, sa detaljnim planom razrade potrebno je prijaviti do 14.11.2016. na e-mail Helene Hrastnik: hhrastnik@klimaoprema.hr sa naznakom Inovativnost i Kreativnost“. Više detalja o natječaju nalazi se u prilogu. 
Naš djelatnik, Nenad Zvonarek, profesor s Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, 26. rujna 2016. je u Nanjingu primio nagradu "Medalja prijateljstva" od Vlade Narodne provincije Jiangsu Narodne Republike Kine. Nagrada mu je uručena prilikom svečanosti koja je održana 26. rujna 2016., a osim našeg profesora, dobilo ju je 11 stručnjaka iz cijelog svijeta koji su doprinijeli razvoju provincije Jiangsu i NR Kine. Nagrada ove razine (druga razina državne nagrade) prvi put je dodijeljena hrvatskom državljanu, a prvi put i iz područja sporta. Čestitamo!
Rezultati 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2016./17.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2016./17. Rezultati i upute za odabrane studente nalaze se na web stranici Sveučilišta.
TERMOINŽENJERING - PROJEKTIRANJE, d.o.o., Zagreb, Hvarska 1 c - renomirana tvrtka sa stručnim kadrom čija je primarna djelatnost projektiranje, nadzor nad izvođenjem strojarskih instalacija i postrojenja, te inženjering poslovi, a naročito iz domene postrojenja klimatizacije, ventilacije, centralnog grijanja, bazenske tehnike, obnovljivih izvora energije ...., traži projektanta-pripravnika, magistra inženjera strojarstva – 2 izvršitelja. Kandidati mogu dostaviti životopis na e-mail adresu: teringpro@teringpro.hr, zaključno s 15.10.2016. godine.
Neven Duić, predavanje: „Integration of Renewable Energy Sources into Power Systems“
Pozivamo Vas na javno predavanje pod nazivom “Integration of Renewable Energy Sources into Power Systems'' na kojem će svoja višegodišnja iskustva i rezultate istraživanja izložiti prof. dr. sc. Neven Duić, FSB. Predavanje će se održati u ponedjeljak 3. listopada 2016. s početkom u 10:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5, u Plavoj dvorani, u istočnoj zgradi. Predavanje se održava u sklopu aktivnosti na projektu INNOVER-EAST (FP7), a bit će na engleskom jeziku.
Proizvodno trgovački obrt KIT iz Siska traži kreativne osobe za izradu 3D modela spremnih za izradu na CNC stroju. Radi se o suvenirima s motivima hrvatskih gradova. Radno iskustvo nije važno, bitno je poznavanje računalnih programa za izradu 2D i 3D modela, te volja i želja za radom. Svi detalji su u privitku.
Natječaj za radna mjesta nastavnika i suradnika, objavljen je u N.N., 27. rujna 2016. godine, i na EURAXESS jobs portalu i Večernjem listu  28. rujna  2016. godine, nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren 30 dana.
Dr. Evan J. PINEDA (NASA Glenn Research Center, Cleveland, OH, USA): Predavanje u HDM-u
Pozivamo vas na predavanje pod naslovom "HOMOGENIZATION TECHNIQUES FOR MULTISCALE MODELING OF COMPOSITE STRUCTURES EXHIBITING STRAIN LOCALIZATION"  koje će održati Dr. Evan J. PINEDA (NASA Glenn Research Center, Cleveland, OH, USA).
Predavanje će se održati u petak 7.10.2016. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju može se naći na web stranici društva www.csm.hr
Boris JALUŠIĆ, mag. ing. mech., obrana doktorskog rada
Boris Jalusic, mag. ing. mech.,  branit će doktorski rad pod naslovom "BEZMREŽNE NUMERIČKA METODA ZA MODELIRANJE HETEROGENIH MATERIJALA / MESHLESS NUMERICAL METHOD FOR MODELING OF HETEROGENEOUS MATERIALS", dana 5. listopada 2016. godine u 11,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 5/I kat. 
Petar PILJEK: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 4. listopada 2016. godine u 11 sati, u Laboratoriju za oblikovanje deformiranjem Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Petra Piljeka, mag. ing. mech., pod naslovom: „Model plitkog gravurnog kovanja temeljen na veličini kristalnog zrna“. Mentorica doktorskog rada  je doc.dr.sc. Zdenka Keran.
Institut za razvoj obrazovanja organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 11. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 13. listopada 2016. na Sveučilištu u Rijeci. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Njemačka, a na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz Hrvatske i 12  zemalja Europe i svijeta koji će predstaviti svoje programe stipendiranja i studijske programe. Više informacija se može pronaći u privitku i na Facebook stranici.
"Svaki ljubitelj automobila mogao bi s pravom reći da sam imao djetinjstvo iz snova. Još kao klinac, uvijek sam s ocem servisirao automobile. Već u šestom razredu osnovne škole kupio sam s prijateljima Ladu Rivu, naš prvi auto. Vidiš nas, klince, ne znamo što radimo na ovom svijetu, tamo divljamo autima po poljskim putevima, vrtimo se zadnjim pogonom u krug, skačemo, vozimo utrke, prelazimo prepreke, bježimo od policije, palimo gume po Garešnici..."
Marijana MAJIĆ RENJO, mag. ing. mech., obrana doktorskog rada
Marijana Majić Renjo, mag. ing. mech.,  branit će doktorski rad pod naslovom " POBOLJŠANJE SVOJSTAVA Al2O3 KERAMIKE DODATKOM NANOČESTICA ZrO2", dana 7. listopada 2016. godine u 10,00 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 1/III kat. 
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe
Call for Projects
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940