Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
  
Objavljen je poziv za slanje radova i sudjelovanje na desetoj, jubilarnoj konferenciji MOTSP2018 koja će se održati od 6. do 8. lipnja 2018. u hotelu Zora u Primoštenu pod krilaticom "Challenges of Industry 4.0". Konferenciju organiziraju Hrvatska udruga za PLM i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Poziv se nalazi u prilogu, a sve ostale informacije su dostupne na web stranici konferencije
Luka Grubišić, Predavanje: Metoda rubnih elemenata i hijerarhijske matrice
U okviru redovitih seminara Katedre za dinamiku letjelica i aktivnosti HRZZ projekta 'Numerički efikasni računalni algoritmi za ugradbene multifizikalne sustave u vektorskim prostorima i na mnogostrukostima', u utorak 24.04. u 9:45, u Laboratoriju za dinamiku letjelica i konstrukcijskih sustava (ulaz u istočnoj zgradi preko puta mosta) predavanje pod naslovom 'METODA RUBNIH ELEMENATA I HIJERARHIJSKE MATRICE' održat će dr. sc. Luka Grubišić, izv. profesor. Nazočnost predavanju slobodna je za sve zainteresirane.
Upute studentima i mentorima za prijavu na natječaj za Rektorovu nagradu
Studenti su dužni do petka, 4. svibnja 2018. do 16 sati objaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu te dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta te na adresu:nagrade @fsb.hr. Rad treba biti napisan prema uputama za pisanje i tehničko opremanje studenskih radova (Prilog 2 Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade). U okviru prijave rada, mentor je dužan do petka, 4. svibnja 2018. do 16 sati, u odgovarajući obrazac na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, upisati obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti (Prilog Kriteriji FSB).  Uz prethodno navedena dva ispisa obrazloženja predana putem urudžbenog zapisnika zajedno s ispisom cijelog rada, potrebno je obrazloženje te cijeli rad poslati i Povjerenstvu za nagrade Fakulteta na nagrade @fsb.hr (tekst obrazloženja mora biti poslan u Wordu-ne pdf).   
Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2019./2020.
Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2019./2020. Znanstveno-stručno usavršavanje u trajanju od 10 mjeseci na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Rok za prijavu je 12. svibnja 2018., a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala organizira 23. Međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu „KORMAT 2018“ - In memoriam prof. Ivan Esih, koje će se održati 25. travnja 2018. u dvorani Cres na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu međunarodnih sajmova Biam-Zavarivanje. Poziv se nalazi u privitku.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala
prostoria je tvrtka koja se bavi dizajniranjem i proizvodnjom kvalitetnog ojastučenog namještaja visoke kvalitete u Sv. Križu Začretju, traži apsolventa tehničke struke sa zanjem rada u CAD i CAM programima. Ukoliko ste spremni prihvatiti izazov i postati dio prostoria tima, u privitku ćete naći više informacija o samom oglasu za radno mjesto.
Konferencija „Internationalisation at Home: Transforming Societies“
Leadership Forum in Higher Education 2018 organizira konferencije  pod nazivom „Internationalisation at Home: Transforming Societies“ u razdoblju od 12.-15. lipnja 2018. godine u Varšavi, Poljska. U fokusu ovogodišnje konferencije je internacionalizacija visokog obrazovanja te njezin transformirajući utjecaj na društvo ako se strateški promišlja i provodi. Seminari, radionice i diskusija bit će usmjereni na sljedeće ključne teme:
 • internacionalizacija nastavnog plana i programa
 • koncept globalnog građanstva
 • razvoj akademskog i administrativnog osoblja
Detaljnije informacije o konferenciji možete pronaći na poveznici.
Nagrada AMAC-UK 2018. i Nagrada Nenad Bićanić – rok 28. travnja 2018.
AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj) raspisalo je natječaj za prestižne nagrade  NagradaAMAC-UK 2018.“ i Nagrada „Nenad Bićanić“ za mlade znanstvenike iz Republike Hrvatske za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu u iznosu od £ 1000 svaka. Odbor za poslijediplomske studije će eventualnom dobitniku nagrade, a koji je student Doktorskog studija strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo,metalurgija omogućiti dodatno sufinanciranje putnih troškove prema pravilima Kompetitivnog fonda Mobilnost i dodijeliti 6 ECTS bodova za dobivenu nagradu. Na ovoj poveznici možete pročitati detaljnije informacije o nagradama te pronaći prijavni obrazac za iste. Prijave je potrebno poslati poštom ili e-mailom najkasnije do 28.travnja 2018.
Technical University of Ostrava organizira Ljetnu školu u maksimalnom trajanju od 3 tjedna koja će se održati u Ostravi, Češka od 09. do 27. srpnja 2018. godine. Rok za prijavu je 31.5.2017. godine, a detaljnije informacije možete pronaći u privitku dokumenta i na poveznici.
INA zapošljava mlade diplomante – otvorene prijave za Growww 2018.
Zagreb, 6. ožujka 2018. – Otvorene su prijave za deveti po redu Growww natječaj u sklopu kojeg INA zapošljava mlade talente na jednogodišnji staž i daje im priliku da svoju karijeru započnu u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj. Ove godine se otvaraju pozicije u području inženjerstva, ekonomije, informatike te društvenih i prirodnih znanosti. Više detalja u privitku ...
Prijava na BEST proljetni stručni seminar 2018.
U tijeku su prijave na BEST proljetni stručni seminar 2018. čiji je cilj studentima približiti temu nafte i obnovljivih izvora energije. Od 2000. godine BEST Zagreb organizira proljetne stručne seminare , a ove godine ga organizira u suradnji s INA-om, pod nazivom GAS what’s cooking. Seminar se održava od 5. do 14. svibnja te okuplja 22 studenta s europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta te 10-15 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, a sastoji se od predavanja i kratkih radionica. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti na ovom linkuPrijave traju do 30.4. 
Natječaj za HRZZ doktoranda: Aerodinamička opterećenja na vjetroturbine
Pozivaju se kandidati zainteresirani za izradu doktorskog rada na FSB-Zagreb na temu aerodinamičkih opterećenja na vjetroturbine smještene na brdovitom terenu da se emailom prijave kod prof. H. Kozmara (hkozmar@fsb.hr). Rad će se temeljiti na eksperimentima u zračnom tunelu Instituta za teorijsku i primijenjenu mehaniku u Pragu, gdje će doktorand u prosjeku provoditi 3 mjeseca godišnje. Doktorski rad će biti izrađen uz financiranje Hrvatske zaklade za znanost u trajanju od 4 godine. Preduvjeti za prijavu su iznadprosječan uspjeh na preddiplomskom i diplomskom studiju, vrlo dobra predznanja iz mehanike fluida, mehanike i matematike, aktivno znanje engleskog jezika, interes za eksperimentalni rad, a prednost su predznanja iz računalne dinamike fluida. Mogućnost prijave i za kandidate koji su trenutno u izradi diplomskog rada, a obrana je predviđena prije ljetne pauze. Prijava na maksimalno 3 stranice treba sadržavati kratki životopis, opis interesa i kvalifikacija kandidata za ovu poziciju. Rok za prijavu 30.04.2018.
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2018./2019.
Sveučilište u Zagrebu objavljuje natječaje za studentske razmjene u akademskoj godini 2018./19. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene na partnerskom Sveučilištu Sankt Petersburg. Rok za prijavu je 30.04.2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2018./2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za dodjelu stipendija Vlade mađarske u akademskoj godini 2018./2019. za:
 1. za semestralni/djelomičan studij
 2. za kratki i dugi istraživački boravak
 3. za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij
Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Drugi krug natječaja Erasmus+ za mobilnost nastavnog osoblja–partnerske zemlje (KA107)
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je drugi krug natječaja za mobilnost nastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) - Projekti mobilnosti između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 01.06.2018. do 31.05.2019. za sljedeće aktivnosti:
 • podučavanje (STA) - nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica
 • osposobljavanja (STT) - nastavno i nenastavno osoblje
Rok za prijavu je zaključno do 30. travnja 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.
U privitku možete vidjeti plan kolokvija za ljetni semestar akademske godine 2017./2018. 
Rajko Todić: Obrana doktorskog rada
Rajko Todić, dipl. ing. stroj., branit će doktorski rad pod naslovom "Model dubokoga mikrobušenja potpomognutoga vibracijama", dana 25. travnja 2018. godine u 13:30 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III.
Studentska udruga ASHRAE UNIZG organizira stručno predavanje na temu digitalizacije sektora zgradarstva koje će održati FSB alumnus Davor Stjelja, mag. ing. koji je diplomirao na FSB-u 2016. (smjer termotehnika) te od tada radi u inovacijskom odjelu tvrtke Granlund Oy, Helsinki, Finska. Predavanje će se održati u srijedu, 2.5.2018. u 15h u Klubu nastavnika (Ivana Lučića 5). Sažetak predavanja u privitku.
Podjela završnih zadataka
U privitku se nalaze obavijesti o podjeli završnih zadataka.
S ciljem širenja poslovanja tvrtka LED elektronika traži mlade ambiciozne studente fakulteta strojarskog smjera ili već diplomirane inženjere strojarstva, da se pridruže našem razvojnom timu i rade na razvoju novih projekata izgradnje / rekonstrukcije javne i privatne rasvjete, te ostalih projekata razvoja, proizvodnje i ugradnje opreme i vlastitih proizvoda. Na oglas se potrebno javiti na mail: job@led-elektronika.hr sa svojim životopisom najkasnije do 01.05.2018, a detalje oko traženih vještina i opisa posla možete pročitati u nastavku obavijesti.
ZAGREB AUTO SHOW najposjećeniji je i najatraktivniji sajam Zagrebačkog Velesajma - nacionalna dragocjenost i međunarodno priznati događaj je posebnog društvenog i medijskog značenja. Čak 440 izlagača iz 33 zemlje stvorilo je neponovljivu auto-moto scenu punu noviteta, strasti i glamura, a naši studenti iz FSB Racing Team-a su i ove godine bili jedni od malih, ali ponosnih izlagača i to na štandu s INOM koja je generalni sponzor eventa i jedan od zlatnih sponzora tima! Kako im je bilo možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.
Poziv na natječaj za individualne stipendije za 2018. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija
Objavljen je poziv na natječaj za individualne stipendije za 2018. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Ove stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. Natječaj je otvoren do 12. rujna 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Vedran Žanić izabran za profesora emeritusa
Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na svojoj 10. redovitoj sjednici u 349. akademskoj godini održanoj 10. travnja 2018. godine odluku o dodjeli počasnog zvanja i titule professor emeritus prof. dr. sc. Vedranu Žaniću.
Čestitamo izabranom professoru emeritusu i želimo mu uspješan daljnji rad.
Dana 13. travnja 2018. godine studenti 1. godine diplomskog studija strojarstva, konstrukcijskog smjera - usmjerenja Dizajn medicinskih konstrukcija, posjetili su tvrtku Otto Bock u Svetoj Nedjelji. Studenti su imali priliku vidjeti primjere izrade proteza te proces rehabilitacije pacijenata. Zahvaljujemo tvrtki Otto Bock i gospodinu Ivanu Ugarkovću koji je ljubazno prikazao djelatnost tvrtke.
Dr. sc. Jasna Leder Horina
U ponedjeljak 7.5.2018. održat će se 8. radionica pod naslovom „Polimeri iz perspektive kemičara i strojara“. Radionica će se održati u Velikoj vijećnici Fakulteta. Studenti preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija koji žele prezentirati temu iz područja polimerstva u trajanju od 10 min mogu se javiti direktno organizatoricama. Prisustvovanje je besplatno uz obaveznu prijavu do 3.5.2018. Dodatne informacije nalaze se u prilogu.
Program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je Program kojim se potiče razvoj suradnje između hrvatskih istraživača (gostujući istraživač) i sadašnjih voditelja ERC projekta radi stjecanja iskustva te razvoja i pripreme vlastite prijave projektnog prijedloga za natječaj ERC programa. Programom se financiraju posjete voditeljima ERC projekata koji se trenutno provode i provodit će se u vrijeme planirano za posjetu, u trajanju od 3 do 4 mjeseca. Prijava na natječaj odvijat će se putem e-pošte programa ercpotpora@hrzz.hr, a rok za prijavu je 2. svibnja 2018. do 13:00. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici
Javni poziv za financijsku potporu u pripremi i održavanju znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2018. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni poziv za financijsku potporu u pripremi i održavanju znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2018. godini. Sukladno ovome javnom pozivu Ministarstvo će dodjeljivati financijsku potporu organizatorima znanstvenih i znanstvenostručnih skupova/škola održanima u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine. Javni poziv za financijsku potporu otvoren je danom objave na mrežnim stranicama Ministarstva, a zahtjevi se podnose zaključno s danom 4. svibnja 2018. godine. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2018. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2018. godini. Javni poziv za financijsku potporu otvoren je danom objave na mrežnim stranicama Ministarstva, a prijave se podnose zaključno s danom 4. svibnja 2018. godine. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018.
Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu je raspisao Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad. god. 2017./2018. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su dužni do petka, 4. svibnja 2018. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu te dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta. Svečana dodjela Rektorovih nagrada održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u srijedu, 4. srpnja 2018. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade možete vidjeti u privitku.
Dana 9. travnja 2018. godine studenti 3. godine  smjera Mehatronika i robotika  posjetili su proizvodni pogon tvornice Kraš d.o.o. na Ravnicama u Zagrebu. Obišli su proizvodnju čokolade i vafla te posebnu pozornost obratili na automatizaciju procesa. Zahvaljujemo upravi Kraša na razumijevanju i gospodinu Alenu Haliloviću koji nam je bio stručni vodič.
Prof. dr. sc. Mladen Crneković
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa „Cogito“ Partnerstvo Hubert Curien za razdoblje 2019. - 2020.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa „Cogito“ Partnerstvo Hubert Curien. Natječaj je otvoren svim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim ustanovama Republike Hrvatske i Francuske Republike. Program obuhvaća sva znanstvena područja, a posebna pozornost posvetit će se projektima tematski vezanima uz projekte okvirnoga programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Rok za predaju prijava je 29. lipnja 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) zapošljava više osoba na određeno vrijeme na različita radna mjesta. Više informacija u privitku.
Tenure Track Pilot program
Hrvatska zaklada za znanost objavila je poziv za „Tenure Track Pilot program“. Cilj programa je pružanje podrške uspostavi karijere izvrsnih mladih znanstvenika u osnivanju neovisne istraživačke grupe te stjecanju uvjeta i sposobnosti za buduće zapošljavanje. Rok za prijavu je 3. srpanj 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici. NAPOMENA: Prije prijave na natječaj potrebno je napraviti predregistraciju. Rok za predregistraciju je 20. svibnja 2018. godine, 13:00 (CET).
Nanobit, najveći hrvatski game development studio, zapošljava nekoliko studenata na različitim poslovima. Tražimo motivirane i proaktivne studente, a nudimo za svakoga ponešto. U privitku je opis jednog od studentskih poslova, a detalje ostalih pročitajte na ovom linku
Izašao je prvi broj časopisa Brodogradnja u izdanju FSB-a za 2018. godinu, vidjeti na www.fsb.hr/brodogradnja.
Urednici Kalman Žiha i Nastia Degiuli
Tvrtka Schneider Electric traži osobu za rad na poziciji Digital Customer Experience Assistant
Traže se kandidati koji se napredno služe engleskim jezikom i snalažljivi su u baratanju većom količinom podataka (bazama podataka, Excel). Preferirani profil kandidata, zbog stručne terminologije koju će trebati savladati, su osobe tehničke struke. Zainteresirane osobe trebaju poslati životopis u što kraćem roku na: marija.cepo@selectio.hr .
Natječaj za radno mjesto asistenta na projektu u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš i dva naslovna asistenta, jedan u Zavodu za konstruiranje i jedan u Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku,  objavljen je 28. 03. 2018. godine u N.N., Večernjem listu i Euraxess jobs portalu  Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu
Objavljen je poziv za slanje radova i sudjelovanje na 15. međunarodnoj konferenciji iz serije DESIGN koja će se od 21. do 24.05.2018. održati u Hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku. Konferenciju organizira Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda Fakulteta strojarstva i brodogradnje s podrškom međunarodnog udruženja The Design Society. DESIGN konferencija je vodeći europska konferencija u području konstruiranja i razvoja proizvoda koja redovno okuplja oko 300-njak sudionika sa svih glavnih sveučilišta kao i predstavnike industrije. Poziv se nalazi u prilogu, a sve ostale informacije su dostupne na web stranici konferencije.
PRVA OBAVIJEST - 1. međunarodna studentska GREEN konferencija
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Međunarodnom federacijom za zdravstvenu ekologiju (IFEH), Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te mrežom institucija iz Hrvatske i inozemstva organizira 1. međunarodnu studentsku GREEN konferenciju koja će se povodom 22. svibnja - Međunarodnog dana bioraznolikosti održati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja 2018. Više u privitku ...
Suradnja između TH Aachen, Institut für Kunststoffverarbeitung i FSB-a, pretežno na području plastike i gume traje već pola stoljeća. Među ostalim, ta suradnja je rezultirala i dodjelom dviju stipendija ugledne Zaklade Alexander von Humboldt. Pojedinosti možete pročitati u privitku.
Sveučilište u Zagrebu objavio je Natječaj za dodjelu nagrade "Andrija Mohorovičić" za ak. god. 2017./2018.Nagrada se dodjeljuje pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti. Prijedloge je potrebno uputiti do 12. lipnja 2018. godine na e-mail adresu: nagrade@fsb.hr i jedan primjerak preko urudžbenog zapisnika. Natječaj za dopdjelu nagrade "Andrija Mohorovičić", nalazi se u prilogu.
Senat Sveučilišta un Zagrebu, donio je Odluku o raspisivanju natječaja za za dodjelu nagrade "Fran Bošnjaković"za ak. god. 2017./2018. Nagrada se dodjeljuje istaknutim stručnjacima za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Prijedloge je potrebno uputiti do 12. lipnja 2018. godine na e-adresu: nagrade @fsb.hr i jedan primjerak putem urudžbenog zapisnika najkasnije do 12. lipnja 2018. godine. Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu nagrade "Fran Bošnjaković" nalazi se u prilogu  
Natječaj za dodjelu Nagrade "Fran Bošnjaković" za ak.god. 2017./2018.
Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele nagrade "Fran Bošnjaković", Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je 9. sjednici, održanoj 13. ožujka 2018., donio Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu Nagrade "Fran Bošnjaković" za akademsku godinu 2017./2018. u području tehničkih znanosti.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta u Zagrebu zaključno do 29. lipnja 2018. godine:
 • putem elektroničke pošte na adresu: luka.jurdana@unizg.hr i melani.vukmirica@unizg.hr
 • putem pošte na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10 000 Zagreb, s naznakom „za natječaj Fran Bošnjaković“.
Napominjemo da prijedlog mora sadržavati životopis predloženika te iscrpno obrazloženje, kojemu se prilažu znanstveni radovi i drugi potrebni dokazi. Također, predmetna Odluka i pripadajući Pravilnik dostupni su na mrežnoj stranici Sveučilišta na niže navedenoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-nagrade-fran-bosnjakovic-za-ak-god-20172018/
Natječaj za dodjelu Nagrade "Andrija Mohorovičić" za ak.god. 2017./2018.
Na temelju Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele Nagrade „Andrija Mohorovičić“,  Sveučilište u Zagrebu objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.
Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta u Zagrebu zaključno do 29. lipnja 2018. godine:
 • putem elektroničke pošte na adrese: luka.jurdana@unizg.hr i melani.vukmirica@unizg.hr
 • putem pošte na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10 000 Zagreb, s naznakom „za natječaj Andrija Mohorovičić“.
Napominjemo da prijedlog mora sadržavati životopis predloženika te iscrpno obrazloženje, kojemu se prilažu znanstveni radovi i drugi potrebni dokazi.Također, predmetni tekst natječaja i pripadajući Pravilnik dostupni su na mrežnoj stranici Sveučilišta na niže navedenoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-nagrade-andrija-mohorovicic-za-ak-god-20172018/
Poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.03.1.1.03 "Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja"
Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.03.1.1.03 "Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja". Rok za podnošenja prijave je 4.6.2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Tea Žakula, docentica i voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost, dobitnica je ovogodišnje nagrade „Croatian Women of Influence“ koju dodjeljuje Croatian Women's Network (CWN). CWN sa sjedištem u Torontu broji više od pet stotina članova te je prepoznata kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu. „Croatian Women of Influence“ je prestižna nagrada koja prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskog porijekla te je od 2016. do danas dodijeljena dobitnicama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica Australije, Kanade, SAD-a, UK-a, Njemačke, Austrije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, BiH, Italije i južne Amerike. HRTGlas Slavonije.
Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je deset nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2017. godinu. Među dobitnicima je i Andrea Farkas, mag. ing. nav. arch. s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a nagradu je dobio za rad „Numerical investigation into the interaction of resistance components for series 60 catamaran“ iz područja tehničkih znanosti, polje brodogradnja.
Prof. dr. sc. Hrvoje Jasak, dipl. ing. pozvani predavač na konferenciji Modelling in engineering using innovative numerical methods for solids and fluids
Najavljujemo da je prof. dr. sc. Hrvoje Jasak, dipl. ing sa Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš Fakulteta strojarstva i brodogradnje, pozvani predavač na konferenciji  Modelling in engineering using innovative numerical methods for solids and fluids koja će se održati u Udinama, Italija, 15. - 19. listopada 2018. godine. Organizator konferencije je International Centre for Mechanical Sciences (CISM). Tema predavanja prof. Jasaka će biti „Practical Computational Fluid Dynamics with the Finite Volume Method“. Sudionici će po završetku konferencije s web adrese organizatora moći preuzeti bilješke s predavanja. Pozivamo Vas da se i sami prijavite za sudjelovanje na konferenciji. Dodatne informacije potražite slanjem upita na adresu elektroničke pošte: cism@cism.it 

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940