Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 









  
Objavljena aplikacija za ispis potvrde o statusu studenta
Tim Srca izveo je aplikativno rješenje kojim se na lak i jednostavan način može generirati i ispisati elektronska potvrda o statusu studenta. Kako bi se koristila usluga potrebno je prijaviti se na sustav e-Građani s Nacionalnim identifikacijskim i autentifikacijskim sustavom(NIAS), minimalne razine sigurnosti 2. Svi studenti imaju omogućenu prijavu putem elektroničkog identiteta sustava AAI@EduHr. Student nakon zahtjeva na svoje računalo preuzima potvrdu u PDF formatu. Potvrda sadrži osnovne matične podatke o studentu, njegovo matično visoko učilište, razinu studija (preddiplomski, diplomski, integrirani studij i sl.), podatke o vrsti studija (stručni ili sveučilišni) kao i akademsku godinu u koju je student upisan. Autentičnost potvrde od strane bilo kojeg korisnika može se i provjeriti unosom broja zapisa i kontrolnog broja koji se nalazi na e-zapisu o statusu studenta.
Hrvatski inženjerski savez povodom Dana inženjera Hrvatske organizira okrugli stol pod nazivom "Inženjeri o energetici". Događaj će se održati u četvrtak, 25. veljače 2016. godine u 12:00 sati, u HIS-u, Berislavićeva 6, Zagreb. Zainteresirani se mole da dolazak potvrde do 20. veljače  2016. na e-mail adresu: tajnistvo@his-hr.hr. Više informacija u privitku.
Končar-energetski transformatori d.o.o. raspisuje Natječaj za dodjelu dvije stipendije studentima FSB-a. Rok za prijavu je 11.02.2016. godine. Tekst natječaja je u privitku.
Tvrtka ECO PROJEKT d.o.o. za projektiranje i usluge iz Varaždinskih Toplica zapošljava bacc. ing. ili ing. strojarstva sa ili bez iskustva za radno mjesto projektant - suradnik za projektiranje termotehničkih postrojenja i instalacija. Životopise slati na e-mail adresu: z.bahunek@gmail.com najkasnije do 15.03.2016. U privitku se nalazi cijeli natječaj.
Research Positions - LEC GmbH Austria
The Large Engines Competence Center (LEC), Austria’s leading research institution in the area of combustion technologies for large engines, is looking for committed and motivated individuals with a talent for research. Fields in demand: Mechanical engineering, mechatronics, computer science, telematics, technical physics, technical chemistry, technical mathematics, process engineering, software development, automation technology. Please follow the link.
Detalji su u privitku. Za dodatne informacije javiti se prof. Zoranu Luliću.
Promocija Glasnika Sindikata znanosti
Pozivamo Vas na promociju Glasnika Sindikata znanosti koja će se održati u četvrtak, 11. veljače u 10 sati, u dvorani C, južne zgrade na adresi Ivana Lučića 5. Glasnik će predstaviti Lucija Barjašić Špiler koja vodi EU projekte Sindikata, Ana Petošić iz pravne službe i Robert Brozd. 
Pozivamo sve zainteresirane studente na studentsku tribinu povodom objave Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa za akademsku godinu 2016./2017. Tribina će se održati 17. veljače 2016. godine, u dvorani C s početkom u 12.15h. ECTS koordinator doc.dr.sc. Dragan Žeželj odgovarat će na eventualna pitanja u svezi samog natječaja, a studenti koji su sudjelovali u programu Erasmus+ predstavit će svoje iskustvo sa studijskog boravka u inozemstvu.
U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, doc. dr. sc. Danijel Pavković održat će javno predavanje pod nazivom „Sustavi upravljanja u mikromrežama i integracija obnovljivih izvora energije“. Predavanje će se održati u petak 12. veljače 2016. s početkom u 11:00 sati, u učionici A-311, sjeverna zgrada FSB-a , I. Lučića 5, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.
U petak, 12. veljače 2016. 12,00 sati održat će se u dvorani 'A' Fakulteta strojarstva i brodogradnje promocija magistri inženjerki i magistara inženjera našeg Fakulteta. Pozivamo mentore magistri inženjerki i magistara inženjera, te članove Povjerenstava za obrane kao i djelatnike i studente našeg Fakulteta da svojom nazočnošću uveličaju svečanost uručivanja diploma o završenom studiju.
Sveučilišni računski centar (Srce) provodi anketu  kojom želi utvrditi potrebe za obrazovanjem iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija te tehnologija e-učenja nastavnika Sveučilišta u Zagrebu. Nakon obrade prikupljenih podataka, dostavit će rezultate za našu sastavnicu te predložiti moguće načine suradnje u obrazovanju nastavnika. Poziv na sudjelovanje u anketi možete vidjeti u privitku. Upitniku se pristupa putem poveznice http://limesurvey.srce.hr/33741, a za ispunjavanje će biti dostupan do 12. veljače 2016. godine. Za sva pitanja i dodatne informacije možete nam se obratiti putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr ili telefonom na broj +385 1 616 5564. Mole se nastavnici da se odazovu na sudjelovanje u anketi u što većem broju.  
Mr.sc. Rudolf STRACABOŠKO: Predavanje u HDM-u
Pozivamo vas na predavanje pod naslovom "INOVACIJSKE PERSPEKTIVE"  koje će održati mr. sc. Rudolf STRACABOŠKO.
Predavanje će se održati u četvrtak 18.02.2016. u 14:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani F.
Više o predavanju može se naći na web stranici društva www.csm.hr
Miho KLAIĆ: Obrana preliminarne teme
U petak, 19. veljače 2016. u 10.00 sati, u učionici Laboratorija za alatne strojeve, B2-102/9 („sjeverna“ zgrada), Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskoga rada Mihe Klaića, mag.ing.mech. pod naslovom: '' MODELIRANJE ISTROŠENOSTI ALATA KOD BUŠENJA KAMENA''. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Toma Udiljak.
Dražen BALIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 05.04.2016. godine, u 10 sati, u sobi 820 (VIII kat južne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Dražena Balića, mag. ing. mech. pod naslovom: „NAPREDNE STRATEGIJE VOĐENJA FLEKSIBILNIH KOGENERACIJSKIH POSTROJENJA“. Studijski savjetnik  je prof. dr. sc. Dražen Lončar.
Ante MARUŠIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 05.04.2016. godine, u 11,30 sati, u sobi 820 (VIII kat južne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ante Marušića, mag. ing. mech. pod naslovom: „POBOLJŠANJE DINAMIČKIH ZNAČAJKI VISOKO-TEMPERATURNIH SPREMNIKA LATENTNE TOPLINE“. Studijski savjetnik  je prof. dr. sc. Dražen Lončar.
Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu u periodu od 22. do zaključno, 26. veljače 2016. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
Upisi u diplomske studije - aktualna tribina
U petak, 19. veljače 2016. s početkom u 13 sati u dvorani A Fakulteta strojarstva i brodogradnje održat će se aktualna tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine preddiplomskih studija. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju dekan, prodekanica za nastavu i voditeljica studentske službe.
Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2016./2017. (bilateralna razmjena)
Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaje za studentske razmjene u ak. god. 2016./2017. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene:
Tomić & Co. d.o.o., generalni zastupnik za BMW vozila za Republiku Hrvatsku zapošljava ing. ili mag. ing. strojarstva sa ili bez radnog iskustva za radno mjesto Product Genius. Životopise s obaveznom priloženom fotografijom potrebno je poslati e-mailom na adresu posao@tomic.hr s naznakom „za natječaj – BMW“ najkasnije do 19.02.2016.
Festival znanosti održat će se od 18. do 23. travnja na lokaciji Tehničkog muzeja u Zagrebu. Glavna tema 14. Festivala znanosti je UMJETNOST I ZNANOST, a podtema u Zagrebu: 160 godina od rođenja Nikole Tesle i 100 godina od opće teorije relativnosti Alberta Einsteina. Naravno, i sve druge znanstvene teme koje bi mogle biti zanimljive i poučne širokoj javnosti su kao i uvijek dobrodošle. Mole se zainteresirani znanstvenici našeg Fakulteta da se jave na kontakt: Marijo Zrna; tel: 48 44 050 (centrala) ili 48 81 626 (izravni); e-mail: marijo.zrna@tehnicki-muzej.hr.
Rok za prijavu je 19. veljače, 2016. godine. U privitku se nalaze upute za predavače.
Tihomir TOMIĆ: Obrana konačne teme
ponedjeljak, 15. veljače 2016. u 11:00 sati, u sobi 820 (8. kat južne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tihomira Tomića, mag. ing. mech. pod naslovom: „ENERGETSKA OPORABA OTPADA POD UTJECAJEM EUROPSKIH REGULATIVA“. Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Daniel Rolph Schneider.
Alan RODIĆ: Obrana preliminarne teme
U četvrtak 18. veljače 2016., u 10  sati, u učionici 212 (2. kat istočne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada Alana Rodića, mag.ing.mech. pod naslovom: „Razvoj algoritma za višezonsko prediktivno upravljanje sustavom hlađenja u zgradi''.  Mentor doktorskog rada je prof. dr. sc. Srećko Švaić.
Merima MUSLIĆ: Obrana konačne teme
U petak, 19. veljače 2016. u 11,00 sati, u učionici Zavoda za materijale (sjeverna zgrada, A-207) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana završnog rada Merime Muslić, dipl.ing.strojarstva na poslijediplomskom specijalističkom studiju pod  naslovom: „POBOLJŠANJE SVOJSTAVA KOMPOZITA NA BAZI ALUMINIJA I LEBDEĆEG PEPELA POSTUPKOM KUTNOG ISTISKIVANJA„. Studijski savjetnici su izv. prof. dr. sc. Vera Rede i dr. sc. Vesna Maksimović.
U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za mjerenje i kontrolu (FSB) organiziraju 04.03.2016.  seminar  “Novo izdanje norme ISO 9001:2015”. Seminar će se održati u predavaonici A102 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv se nalazi u privitku.
Ivan LEKŠIĆ: Obrana konačne teme
U petak 12. veljače 2016. u 11,15 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Ivana Lekšića, mag.ing.strojarstva pod naslovom: „MODEL IZBORA VITKIH ALATA PRI RESTRUKTURIRANJU PODUZEĆA“. Studijski savjetnik je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.
Tomislav SLAVINA: Obrana konačne teme
U petak 12. veljače 2016. u 8,45 sati, u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Slavine, mag.ing.strojarstva pod naslovom: „MODEL ODRŽIVE UČINKOVITOSTI I RASPOLOŽIVOSTI PROIZVODNE OPREME“. Studijski savjetnik je prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.
Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata studijski boravak za ak.god. 2016./17. za programske zemlje
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 (KA103) u akademskoj godini 2016./2017. Lista fakultetskih sporazuma i upute za prijavu dostupne su na internetskoj stranici Sveučilišta. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2016. godine. Molimo studente da detaljno pročitaju upute i tekst natječaja, a za dodatna pitanja mogu se javiti Ani Domitrović, voditeljici Službe za vanjsku suradnju ili ECTS koordinatoru doc.dr.sc. Draganu Žeželju. Ujedno najavljujemo da će tijekom veljače biti organizirana studentska tribina, a obavijest će biti objavljena naknadno.
Program transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014.-2020. - objavljen prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga
Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014. -2020. godine. Opći cilj Programa je osnažiti europske integracije među partnerskim državama te korištenjem bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa u okruženju Jadranskog i Jonskog mora povećati ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju Programskog područja  putem inovativnih politika i upravljačkih procesa. Poziv će biti otvoren  do 25. ožujka 2016. godine.
U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za zaštitu materijala (FSB) organiziraju izobrazbu „Usavršavanje osoba koje obavljaju poslove zaštite metalnih konstrukcija od korozije premazima“, koja će se održati 16.-19.02.2016. u Laboratoriju za zaštitu materijala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. 
Poziv se nalazi u privitku.
Boris JALUŠIĆ: Obrana konačne teme
U petak 12. veljače 2016. u 11,30 sati, u Maloj Vijećnici (južna zgrada, I. kat) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Borisa Jalušića, mag. ing. mech. pod naslovom: "Bezmrežna numerička metoda za modeliranje heterogenih materijala / Meshless numerical method for modeling of heterogeneous materials". Mentor doktorskog radaje red. prof. dr. sc. Jurica Sorić.
Već tradicionalno devetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 21. do 24. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se četiri dana prepuna događanja na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može naći nešto za sebe. Više u privitku.
Završni specijalistički rad Antonija Bolanče pod naslovom "Osiguravanje kvalitete izgradnje i održavanja plinskog transportnog sustava" (mentor prof.dr.sc. Vedran Mudronja) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17. veljače 2016.
Doktorski rad Tihomira Opetuka pod naslovom "Model uvođenja upravljanja zelenim lancima opskrbe" (mentor izv. prof. dr. sc. Goran Đukić) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17. veljače 2016. god.
Natječaj za izbor asistenata u Zavodu za materijale i Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologju, objavljen je u Večernjem listu, N.N. i EURAXESS Jobs portalu, 29. siječnja 2016. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu. 
Elektrotehničko društvo Zagreb, u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu (Centar za aditivne tehnologije), dobio je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH projekt "Primjena 3D tehnologija u srednjim strukovnim školama" u okviru natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015./2016. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Damir Godec. U privitku se nalaze detaljnije informacije.
Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije'
Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije' održati će se 25. veljače 2016. godine u Zagrebu. Seminar je ove godine tematski posvećen biomasi i bioplinu. Više o samom skupu možete pročitati na stranici http://www.em.com.hr/obnovljivi_izvori .
Od 11. do 13.01.2016. u posjetu Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu bila je delegacija iz Japana predvođena priznatim znanstvenikom na području geotermalnih dizalica topline profesorom Fujiijem s „Akita University“. Za vrijeme posjeta održan je seminar na temu Geotermalne energije na FSB-u. Seminaru je nazočilo četrdesetak sudionika. Među ostalim aktivnostima treba izdvojiti prijem kod Dekana te posjet Laboratoriju za toplinu i toplinske uređaje s naglaskom na novi ispitni sustav s geotermalnom dizalicom topline. Izvješće sa slikama nalazi se u prilogu.
U prilogu se nalazi poziv za XIV. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2016." koji će se održati na ruti Rogoznica – Vis-Kut, O. Vis – Maslinica, O. Šolta – Rogoznica, u terminu od 14. do 17. travnja 2016. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do ponedjeljka, 31. ožujka 2016. uz uplatu 50% ukupnog iznosa kotizacije.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko
U petak 12. veljače 2016. u 10 sati, u Maloj vijećnici (sjeverna zgrada FSB-a) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Maria Orača, dipl. ing. strojarstva pod naslovom: "INTEGRIRANI MODEL PLANIRANJA I RASPOREĐIVANJA U POJEDINAČNOJ PROIZVODNJI SLOŽENIH ZAVARENIH KONSTRUKCIJA PRIMJENOM HEURISTIČKIH ALGORITAMA / INTEGRATED PLANNING AND SCHEDULING MODEL TROUGH HEURISTIC ALGORITHMS IN MAKE-TO-ORDER PRODUCTION OF WELDED CONSTRUCTIONS". Studijski savjetnik je izv. prof. dr. sc. Dragutin Lisjak.
Program prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 2014.-2020. – objavljen trajno otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga
Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 2014.-2020. Program je osmišljen u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje i nudi financijsku potporu za prekogranične projekte koji promiču održivo, sigurno i rezonantno granično područje usvajajući pametne pristupe za očuvanje, mobilizaciju i upravljanje prirodnim i kulturnim resursima radi dobrobiti ljudi koji žive i rade na tom području ili ga posjećuju. Prvi rok za podnošenje prijava je 11. ožujak 2016. godine.
U petak 12. veljače 2016. u 10,30 sati, u TCR učionici (istočna zgrada FSB, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Vladimira Smojvera, mag. ing. mech. pod naslovom: "MODEL EVOLUCIJE INOVACIJA U RAZVOJU TEHNIČKIH SUSTAVA / A MODEL OF INNOVATION EVOLUTION IN THE DEVELOPMENT OF TECHNICAL SYSTEMS". Studijski savjetnik je izv. prof. dr. sc. Mario Štorga.
U petak 12. veljače 2016. u 9,00 sati, u TCR učionici (istočna zgrada FSB, soba 208) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Tomislava Martineca, mag. ing. mech. pod naslovom: "MODEL PROCESA OBRADE INFORMACIJA I INTERAKCIJA U TIMSKOM RAZVOJU TEHNIČKIH SUSTAVA / A MODEL OF INFORMATION PROCESSING AND INTERACTIONS IN TEAMS DEVELOPING TECHNICAL SYSTEMS". Studijski savjetnik je izv. prof. dr. sc. Mario Štorga.
Senat Sveučilišta u Zagrebu, donio je Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu Nagrade "Fran Bošnjaković", za ak. god. 2015./2016. Prijedlog za dodjelu Nagrade može utvrditi Fakultetsko vijeće svakog tehničkog fakulteta. Prijedloge za Nagradu "Fran Bošnjaković" za ak. god. 2015./2016. potrebno je uputiti Povjerenstvu za nagrade Fakulteta, putem urudžbenog zapisnika i na e-mail adresu: jagoda.oklopcic@fsb.hr., do 15. lipnja 2016. godine,  kako bi se prijedlozi mogli pripremiti za sjednicu Fakultetskog vijeća koja će se održati 21. lipnja 2016. godine. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu, o raspisivanju Natječaja nalazi se u prilogu.  
Sveučilišni Ured za studente s invaliditetom pokrenuo je pilot volonterski projekt pod nazivom "Prijatelji s iksicama" kojem je cilj osigurati dodatnu ispomoć studentima s težim oblicima invaliditeta smještenima u studentskim domovima, kroz volonterski rad kolega studenata. U privitku se nalazi poziv studentima na volontiranje i detaljne informacije o samom projektu.  
HRZZ - Natječaj "Partnerstvo u istraživanjima"
Hrvatska zaklada za znanost raspisala je natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima“. Program podržava partnerstvo u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta u RH i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva (privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije…). Program podupire relevantna znanstvena istraživanja, koja mogu ubrzati razvoj novih i postojećih poduzeća te nastoji privući one predstavnike industrije i poduzetništva koji će značajno doprinijeti ekonomskom i tehnologijskom razvoju Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 29. veljače 2016. godine.
Dana 20. siječnja 2016. godine studenti smjera Mehatronika i robotika te Računalno inženjerstvo posjetili su proizvodni pogon tvornice Kraš d.o.o. na Ravnicama u Zagrebu. Obišli su proizvodnju čokolade i vafla te posebnu pozornost obratili na automatizaciju procesa. Zahvaljujemo upravi Kraša na razumijevanju i djelatnicima koji su nam bili stručni vodići. Zajednička fotografija je u privitku.
Prof. dr. sc. Mladen Crneković
Izašao je novi broj časopisa Brodogradnja/Shipbuilding (Svešćić 66 Broj 4, 2015) u digitalnom izdanju FSB-a  www.fsb.hr/brodogradnja.
Znanstvena urednica Nastia Degiuli i urednik Kalman Žiha
Studenti FSB-a, Tvrtko Ćorić i Marko Tödtling sudjelovali su na GeCCo (Global e-Collaboration Competition) natjecanju, u organizaciji IPMA (International Project Management Association). U natjecanju je sudjelovalo čak 95 sudionika iz 18 različitih zemalja. Tim Tvrtka Ćorića osvojio je prvo, a tim Marka Tödtlinga odlično drugo mjesto.
Čestitamo našim studentima na osvojenom plasmanu!
Više o samom natjecanju možete saznati na stranicama IPMA Young Crew-a, http://www.become.pm/gecco/
SDEWES Centre nagrađuje najbolje diplomske radove
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Pravo prijave imaju svi studenti koji su diplomski rad obranili ili će ga tek obraniti u akademskoj godini 2015./2016. Prijave se šalju do 1. rujna 2016. godine. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na internetskoj stranici SDEWES Centra.
Znanstvena radionica/proljetna škola NUMAP-FOAM
Međunarodna znanstvena radionica/proljetna škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 4. do 15. travnja 2016. godine. Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Spring School 2016.
Informativni dan Europass i Erasmus+ u časopisu Lider
Časopis Lider objavio je članak o Informativnom danu Europass i Erasmus+, održanom na 11. prosinca 2015. godine.
Rezultati natječaja za akademsku mobilnost u 2016. godini (prvi krug - stavke A, B i C)
Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2016. g. (prvi krug). 
Novi Horizon2020 projekt na FSB-u
U sklopu natječaja Horizon 2020 – 2015-LCE-4 CALL (Market uptake of existing and emerging renewable electricity, heating and cooling technologies) FSB je u konzorciju s još 10 europskih partnera sudjelovao u pripremi i prijavi projekta CoolHeating koji je u konačnici pozitivno ocijenjen. Koordinator projekta je njemačka kompanija WIP (Wirtschaft und Infrastruktur GMBH), a sam projekt se bavi malim održivim i modularnim mrežama područnog grijanja i hlađenja za manje gradove. Službeni početak projekta je 01.01.2016. s trajanjem od 36 mjeseci. Sa strane FSB-a pripremu i prijavu projekta su vodili kolege prof. dr. sc. Neven Duić i dr. sc.Tomislav Pukšec dipl. ing., sa Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju.
Video snimku FSB flash moba koji se održao u sklopu otvorenja izložbe “Algoritamski susret” možete pogledati na ovom linku. Čestitamo i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, pogotovo našim hrabrim profesorima i asistentima!
Lidija Ćurković dobitnica nagrade "Fran Bošnjaković" Sveučilišta u Zagrebu
Na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u utorak, 3. studenog 2015. povodom 347. obljetnice utemeljenja Sveučilišta, prof. dr. sc. Lidiji Ćurković, redovitoj profesorici na Zavodu za materijale Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za iznimne rezultate na polju znanstvene i stručne djelatnosti, za promicanje znanstvene discipline i struke te za osobiti doprinos u prijenosu znanja i u odgoju mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.
Čestitamo prof. Ćurković i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!

 ARHIVA VIJESTI



Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940