Humans of FSB: Davor Širinić, studentProšle subote je bio četvrti roštilj zaredom ekipe sa smjera Mehatronika i robotika, bilo je oko 40 studenata. Htjeli bismo da to ostane tradicija, da se i nakon faksa nalazimo barem jednom godišnje. Ne znam niti za jedan drugi smjer na faksu koji se toliko nalazi i druži. Obično se formiraju grupice od 4 do 5 ljudi, ali mi se svi držimo kao čopor, to se potrefilo. Bilo je ukupno 25 kg mesa, dakle 700 g po osobi. To nek vam bude mjerilo ako želite da zabava traje cijeli dan. Što se tiče omjera spolova – poželjno je da dođu šinjorine, ali to je na našem faksu nezgodno za organizirati. Dobar pac je jako bitan. Možemo mi zeznuti pri pečenju i napraviti presuho ili prekrvavo, ali ako je dobar pac, pola nam se prašta. Na dan roštilja frend i ja dođemo na Jarun u 5:30-6:00 h ujutro da uhvatimo mjesto. Dok čekate druge popijete pola litre rakije tako da ste u 8 h već u elementu. Cijeli dan bude mesa, igraš na frizbija, baluna…
Dakle, recept za dobar roštilj i za dobar život je ne sekirati se, sve pomalo i vratit se u „kraljevinu“ Dalmaciju. Ja sam iz Sinja, pa sam tu subjektivan. Meni je dole raj na zemlji. Malo nam je vremena dano na zemaljskoj baloti i treba uživati. Pravi zadatak inženjera je vratiti se negdje i napraviti nekog vraga. Strojari svojoj okolini mogu pridonijeti industrijalizacijom i modernizacijom. Trebali bismo političarima i društvenjacima naglasiti koliko je razvoj tehnologije, znanosti i industrije bitan za kvalitetu života. Nemali broj mladih ljudi ostane i želi ostati u Sinju jer je život dobar, jer imamo razvijenu alternativnu kulturu kojima se bave razne udruge, npr. SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret) i SUK (Sinjska umjetnička komuna). Na nama je da to sve oživi i što se mene tiče, Dalmacija može biti nova Toskana, samo da je usmjeriti sve u pravom smjeru. Davor Širinić, student Humans of FSB Ostale vijesti iz kategorije
| |