Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Predstavljanje međunarodnog Erasmus+ projekta - „Poučavanje jezika struke u zemljama članicama Europskog prostora visokog obrazovanja

U subotu 22. veljače 2020. godine na našem fakultetu je održano diseminacijsko predstavljanje međunarodnog projekta Erasmus+ pod naslovom „Poučavanje jezika struke u zemljama članicama Europskog prostora visokog obrazovanja / Teaching Languages for Specific Purposes (LSP) in the European Higher Education Area (EHEA) – TRAILs“.' Zemlje partneri na projektu su Francuska, Slovenija, Španjolska, Njemačka, Poljska, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Projekt se bavi profesionalnim razvojem nastavnika jezika struke u svrhu poticanja primjene inovativnih praksi kao i razvojem neophodnih vještina i kompetencija sadašnjih i budućih nastavnika jezika struke u visokom obrazovanju na nacionalnoj i europskoj razini.

Projekt će završiti pilot ljetnom školom koja će se održati također na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u rujnu 2020. godine u kojoj će sudjelovati sadašnji i budući nastavnici jezika struke te treneri jezika struke iz navedenih osam europskih zemalja. Predavači na ljetnoj školi bit će međunarodni tim istraživača i trenera nastavnika jezika struke, predstavnici zemalja partnera u projektu.

Projekt su predstavile članice hrvatskog projektnog tima: dr. sc. Brankica Bošnjak Terzić, dr. sc. Olinka Breka (koordinatorica) i dr.sc. Snježana Kereković. U ime ministrice znanosti i obrazovanja skup je pozdravila državna tajnica prof. dr. sc. Ivana Franić. Na skupu je sudjelovalo više od 60 sudionika, predstavnici te nastavnici jezika struke Sveučilišta u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku i Osijeku, Sveučilišta Sjever i više hrvatskih veleučilišta.

Televizijska ekipa HRT-ove emisije Indeks medijski je popratila skup, a sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo kako sadržajem tako i organizacijom skupa.
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije
9. studenog 2021.
Darija Sesar Petrić, 

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica