Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Objavljen program konferencije Srce DEI 2023

Objavljen je program konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti za sudjelovanje ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Uz već najavljena dva pozvana predavanja koja će održati dr. sc. Eng Lim Goh i dr. sc. Giorgio Rossi, program ovogodišnje konferencije sadrži 13 radionica koje će se održavati tijekom prvog dana i deset tematskih blokova tijekom kojih će se održati više od 30 predavanja i četiri panela te će biti predstavljeno 28 poster prezentacija.

Kako je konferencija Srce DEI 2023 ujedno i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak, tijekom prvog dana konferencije organizirat će se svečano obilježavanje puštanja u rad nove generacije nacionalne e-infrastrukture Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka dok će se drugog dana predstaviti usluge izgrađene na resursima HR-ZOO.  

Još jedna posebnost ovogodišnje konferencije je i održavanje nacionalnog tripartitnog sastanka Europskog oblaka za otvorenu znanost - EOSC-a koji će se održati trećeg dana konferencije. Srce organizira taj sastanak kao mandatna organizacija Republike Hrvatske, a na njemu ćemo okupiti predstavnike Europske komisije, Udruženja EOSC, EOSC Upravljačkog odbora, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Vijeća Inicijative HR-OOZ, s ciljem raspravljanja o nacionalnim prioritetima te aktivnostima potrebnima za implementaciju EOSC-a. Tijekom ovog dijela programa, predstavit će se i napredak uspostave Hrvatskog oblaka za otvorenu znanost te rad Inicijative za HR-OOZ.

Tematski blokovi na konferenciji su „Katalog usluga HR-ZOO“, „Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju“, „Iskoraci u administraciji studenata“, „e-Sveučilišta“, „Kvantne komunikacije“, „Znanstveno izdavaštvo i Hrčak“, „Informacijska podrška mobilnosti u Europi“, „Digitalna pristupačnost za bolje iskustvo učenja“ i „CroRIS i Znanstveno tehnologijsko predviđanje“.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica