Početna stranica - FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19Obavijest o izabranom kandidatu na radno mjesto Spremačice (na određeno)

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 04. studenog 2022. godine, na radno mjesto SPREMAČICA - radno mjesto IV vrste u Službi investicija, održavanja i sigurnosti, Dekanat i tajništvo, na određeno vrijeme (zamjena za bolovanje), u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od mjesec dana - 1 izvršitelj/ica, izabrana je Valentina Bodrožić, temeljem Odluke o izboru kandidata od 29. studenog 2022. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
2. prosinca 2022.

Obavijest o izabranom kandidatu za radno mjesto Spremačice (na neodređeno)

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 28. listopada 2022. godine, na radno mjesto SPREMAČICA - radno mjesto IV vrste u Službi investicija, održavanja i sigurnosti, Dekanat i tajništvo, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od mjesec dana - 1 izvršitelj/ica, izabrana je Dubravka Jančić, temeljem Odluke o izboru kandidata od 29. studenog 2022. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
2. prosinca 2022.

Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata

U privitku se nalazi Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata u kojoj studenti mogu naći korisne informacije o zdravstvenoj pomoći koja im je na raspolaganju.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
2. prosinca 2022.

Iva Rački, studentica FSB-a, dobitnica je rektorova Posebna priznanja za postignut uspjeh od međunarodnoga značaja u ak. god. 2021./2022.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu dodijelio je Posebno priznanje Ivi Rački studentici Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za zapažen znanstveni i stručni rad "Fatigue Life Assessment of Electric Car Batteries" na međunarodnoj konferenciji 6th International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID 2022) te za sudjelovanje u radu organizacijskog odbora međunarodne ICSID konferencije.
 Novosti
Stanko Škec
1. prosinca 2022.

Natječaj za stipendije - SELK - TDK

Natječaj se raspisuje za ukupno 5 stipendija, a interes mogu iskazati redovni studenti visokih učilišta u Republici Hrvatskoj koji su u akademskoj godini 2022./2023. upisali 3., 4. ili 5. godinu studija. Puni tekst Natječaja nalazi se u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
1. prosinca 2022.

Natječaj za radno mjesto Istraživača na projektu „INTEL-MARIC, Mjera II 1. Inovacije“ , 2 izvršitelja/ice, na određeno vrijeme.

Natječaj je objavljen 02. prosinca 2022. u Narodnim novinama, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na fakultetskoj web stranici. Natječaj  je  otvoren  8 dana,  do  12. prosinca .2022. godine i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
1. prosinca 2022.

Prof. dr. sc. Zdenko Tonković sa suradnicima u Emisiji Prometej na HTV-u

Prilog o projektu "ZaCjel" i naprednim numeričkim metodama možete pogledati na linku:  https://youtu.be/NBbqrSbhelE
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

Intervju izv. prof. dr. sc. Tomislava Staroveškog i dr. sc. Miha Klaića u Emisiji Prometej na HTV-u

Prilog o istraživanjima na projektu ARCOPS i robotima 4.0 industrije možete pogledati na linku: https://youtu.be/b5anGVs1-nI
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

SDEWES Centre odabrao najbolje diplomske radove Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ak. god. 2021./2022.

Povjerenstvo Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) odabralo je tri najbolja diplomska rada studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje za 2021./2022. Autorice najboljih radova su 1. Ivana Mikulić, 2. Jelena Brlić i 3. Klara Mihaljević. Više informacija nalazi se u privitku i na internetskoj stranici SDEWES Centra. Čestitamo!
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

Info dan Europskog inovacijskog vijeća

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira u četvrtak 15. prosinca 2022. s početkom u 9.30 sati u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, Zagreb, Info dan Europskog inovacijskog vijeća (EIC), u sklopu programa OBZOR EUROPA koji pruža podršku vrhunskim inovatorima, poduzetnicima i malim tvrtkama.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
30. studenog 2022.

Održana svečana promocija sveučilišnih provostupnika inženjera i inženjerki strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva

U petak 25. studenoga 2022. u Kino dvorani Studentskog centra održana je promocija sveučilišnih provostupnika inženjera i inženjerki strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva. Dekan fakulteta prof. dr. sc. Zdenko Tonković zajedno s prof. dr. sc. Krešimirom Grilecom, prodekanom za nastavu i izv. prof. dr. sc. Darkom Kozarcem, prodekanom za poslovanje i organizaciju, promovirao je prvostupnike koji su svoje završne radove obranili u rujnu ove godine te uručio nagrade najuspješnijima. Svečanost je uveličala i Klapa FSB-a Balinjera. Čestitamo još jednom svima!
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Potaknuti prethodnom iznimno uspješnom akcijom, ponovo organiziramo u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu akciju dobrovoljnog darivanja krvi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Akcija će se održati u četvrtak 15.12.2022. u studentskim čitaonicama južne zgrade FSB-a.

Zaliha krvi je malo stoga Vas pozivamo da se odazovete ovoj akciji i pomognete u spašavanju nečijeg života!

Sve zainteresirane molimo da na slijedećoj poveznici odaberu okvirni termin dolaska na akciju radi lakše organizacije:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2kY2w0dZk7ShS4VPLkx7GZz1ZxLzlXjUFEqCLKXFT1Alm_g/viewform

Veselimo se Vašem odazivu!

EUROAVIA Zagreb 
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Klub čitača Sunca za mlade

Pozivamo studente da se uključe u Klub čitača Sunca za mlade u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” (UP.02.1.1.15.0028) koji  je sufinanciran u sklopu programa Europski strukturni i investicijski fondovi, Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europski socijalni fond, a  kojega provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba, više o Centru Sunce možete pročitati na: https://www.ti-si-sunce.hr/ 

O samom projektu “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” možete pročitati na: https://www.ti-si-sunce.hr/moje-pravo-na-pokret-govor-i-citanje/ 

Sve radionice su besplatne. Ukupno ima 20 radionica.  Prva radionica počinje u PONEDJELJAK, 12.12.22. u 18:30h u Bencekovićevoj 19 ( Kajzerica, siva zgrada, 3.kat). Radionice bi se održavale 1x tjedno po 60 min.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti na mail: vesna.totic@ti-si-sunce.hr

ili putem službene stranice Centra Sunce.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Natječaj za dodjelu stipendija tvrtke TDK CROATIA d. o. o.

TDK CROATIA d. o. o. raspisao je natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskih i diplomskih studija za akademsku godinu 2022./2023.

Natječaj traje do 15. 12. 2022. Prijaviti se mogu studenti smjerova Industrijsko inženjerstvo i menadžment, Inženjerstvo materijala
i Mehatronika i robotika koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- status redovnog studenta 3.,4. Ili 5. godine dodiplomskog i/ili diplomskog studija do navršene 26. godine života
- upisan traženi smjer na studiju
- prosjek ocjena najmanje 3,5 svih položenih ispita tijekom studija (preddiplomskog i/ili diplomskog)
- državljanstvo Republike Hrvatske

Više informacija možete naći u privitku ili na web stranici selk.hr
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Humans of FSB: Damir Godec, redoviti profesor

Centar za aditivne tehnologije pokrenuli smo 2014. godine u sklopu projekta Aditive Technology for SME, s naumom da uhvatimo korak s ostatkom svijeta. Imali smo puno posla jer smo kaskali za razvijenim industrijama aditivne tehnologije. Naime, još 1986. godine patentirana je stereolitografija, prvi uređaj razvijen je 1987. godine, a nedugo zatim počela je prva industrijska primjena. U okviru projekta po čitavoj smo Hrvatskoj provodili edukacije i prezentirali aditivne tehnologije. Osim edukacija, u Centru smo nudili i usluge industrijskim partnerima. Jedna od obveza projekta bila je napraviti četrdeset pilot-projekata. Kroz projekte htjeli smo novom opremom pomoći i animirati tvrtke, tako da im besplatno, pomoću aditivnih tehnologija, razvijemo nove proizvode, a ujedno ih na konkretnim projektima uvjerimo u učinkovitost aditivnih tehnologija. Dobili smo upite iz uistinu raznih područja, čak iz Zagrebačke nadbiskupije, muzeja, fakulteta...
 Život na FSB
Andrija Levanić
15. studenog 2022.

Prezenatacija FSB-a na 27. Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Fakultet strojarstva i brodogradnje prezentira se na 27. Smotra Sveučilišta u Zagrebu na Velesajmu. Smotra traje od četvrtka do subote u 15 sati.

POJ-evci i studenti volonteri obasipaju maturante informacijama o fakultetu. A kao tehnički fakultet pun spretnih ruku i umova, stvarno imamo što za pokazati mladima iz cijele Hrvatske.

Uz FSB, promovira se i Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku koji zajednički provode FER i FSB.

Posjetite FSB štand na Velesajmu u subotu do 15 sati!

U četvrtak su FSB-ovci osvojili srca mnogih, pa i službenih snimatelja eventa.

Promotivni video koje je Sveučilište snimilo o FSB-u pogledajte na ovdje.

Pratite nas i dalje na društvenim mrežama, Instagram i Facebook Fakultet strojarstva i brodogradnje i Dani FSB-a.
 Život na FSB
Andrija Levanić
11. studenog 2022.

Iva Rački, studentica FSB-a, dobitnica je rektorova Posebna priznanja za postignut uspjeh od međunarodnoga značaja u ak. god. 2021./2022.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu dodijelio je Posebno priznanje Ivi Rački studentici Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za zapažen znanstveni i stručni rad "Fatigue Life Assessment of Electric Car Batteries" na međunarodnoj konferenciji 6th International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID 2022) te za sudjelovanje u radu organizacijskog odbora međunarodne ICSID konferencije.
 Novosti
Stanko Škec
1. prosinca 2022.

Prof. dr. sc. Zdenko Tonković sa suradnicima u Emisiji Prometej na HTV-u

Prilog o projektu "ZaCjel" i naprednim numeričkim metodama možete pogledati na linku:  https://youtu.be/NBbqrSbhelE
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

Intervju izv. prof. dr. sc. Tomislava Staroveškog i dr. sc. Miha Klaića u Emisiji Prometej na HTV-u

Prilog o istraživanjima na projektu ARCOPS i robotima 4.0 industrije možete pogledati na linku: https://youtu.be/b5anGVs1-nI
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

SDEWES Centre odabrao najbolje diplomske radove Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ak. god. 2021./2022.

Povjerenstvo Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) odabralo je tri najbolja diplomska rada studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje za 2021./2022. Autorice najboljih radova su 1. Ivana Mikulić, 2. Jelena Brlić i 3. Klara Mihaljević. Više informacija nalazi se u privitku i na internetskoj stranici SDEWES Centra. Čestitamo!
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

Nagrada asistentici Božić i prof. Runje za najbolji rad na međunarodnoj konferenciji

Rad asistentice Dubravke Božić, mag. math. i prof. dr. sc. Biserka Runje, Selection of an Appropriate Prior Distribution in Risk Assessment, proglašen je najboljim radom na 33. međunarodnoj konferenciji DAAAM Virtual Symposium on Intelligent Manufacturing & Automationhttps://daaam.info/. Konferencija je održana od 27. do 28. listopada 2022. godine.
 Novosti
Stanko Škec
28. studenog 2022.

O energetskoj tranziciji Hrvatske u Europskom parlamentu

U srijedu 16.11.2022. godine profesor Vladimir Soldo s Fakulteta strojarstva i brodogradnje održao je predavanje u Europskom parlamentu pod nazivom: Decarbonisation of residential sector. Predavanje je održano u sklopu tematske konferencije Housing - Demography. U predavanju je govorio o potrošnji finalne energije u Republici Hrvatskoj, udjelu energije za grijanje i hlađenje kućanstava i stanova.
 Događanja
Stanko Škec
22. studenog 2022.

Info dan Europskog inovacijskog vijeća

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira u četvrtak 15. prosinca 2022. s početkom u 9.30 sati u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, Zagreb, Info dan Europskog inovacijskog vijeća (EIC), u sklopu programa OBZOR EUROPA koji pruža podršku vrhunskim inovatorima, poduzetnicima i malim tvrtkama.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
30. studenog 2022.

2. KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2022./2023. - programske zemlje (KA131)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je DRUGI KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2022./23 - programske zemlje (KA131) za aktivnosti: 
- podučavanje (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica te za nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH)
- kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica
- osposobljavanje (za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica).
Rok za prijavu na Natječaj je 22. prosinca 2022. godine.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
24. studenog 2022.

Erasmus+ stručna praksa, 2. krug natječaja za ak. god. 2022./23. - objavljen

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 2. krug Natječaja za ak. god. 2022./23.
Drugi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 1.2.2023.- 31.7.2023. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2023.
Krajnji rok za online prijave je 28.2.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 28.2.2023. do kraja dana - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
14. studenog 2022.

Za žene u znanosti

Otvoren je natječaj "Za žene u znanosti.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
8. studenog 2022.

EUSPA: otvoreni natječaji

Otvoreni natječaji Agencije Europske unije za svemirski program za destinaciju pet (Svemir) u klasteru 4 programa Obzor Europa s krajnjim rokom predaje projektnog prijedloga do 2. ožujka 2023. godine.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
7. studenog 2022.

Poziv - EIT Manufacturing Innovation Challenge

EIT Manufacturing Innovation Challenge je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove (studente, startupove, neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji kroz rješavanje definiranih problemskih izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj, odnosno u kompanijama Podravka i JGL. Više informacija možete pronaći ovdje. 
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
4. studenog 2022.

Održavanje kontaktnog TCA seminara "Centralised actions addressed to higher education"

Međunarodni kontaktni seminar „Centralised actions addressed to higher education – good but too rarely used tool for the enhancement of the internationalisation strategies of HEI“, u organizaciji poljske nacionalne Erasmus+ agencije, održan je u razdoblju od 10.10. do 12.10.2022. u Varšavi (Poljska). Tijekom trodnevne radionice, sudionici su upoznati s četiri različita centralizirana ERASMUS programa - Erasmus Mundus, Jean Monnet, Capacity Building in Higher Education i Alliances for innovation. Osim prezentacije preduvjeta za prijavu takvih projekata, sudionicima su prikazani prethodno odobreni i provedeni projekti unutar ranijih ERASMUS poziva. Predstavnik naše institucije na seminaru bio je doc. dr. sc. Stanko Škec.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
25. listopada 2022.

Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma

NPOO poziv: Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
14. listopada 2022.

Održan seminar „Poboljšanje digitalnih kompetencija u obrazovanju i osposobljavanju“

Međunarodni kontaktni seminar „Poboljšanje digitalnih kompetencija u obrazovanju i osposobljavanju“, u organizaciji estonske nacionalne Erasmus+ agencije, održan je u razdoblju od 13.9. do 16.9.2022. u Tallinnu (Estonija). Glavna svrha seminara je okupljanje i umrežavanje predstavnika različitih razina obrazovanja, s ciljem razmjene iskustva i znanja vezanih uz uvođenje digitalnih kompetencija i provedbe vezanih nastavnih cjelina.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
29. rujna 2022.

Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. - natječaji

U svrhu pružanja informacija o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (dalje: NPOO) uspostavljena je jedinstvena mrežna stranica Vlade Republike Hrvatske: https://planoporavka.gov.hr/.
Na ovom linku možete pratiti otvorene pozive.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
21. rujna 2022.

Nabavljena računalna i istraživačka oprema u vrijednosti 2.455.910,34 kn za potrebe projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica” KK.01.1.1.04.0092

Provedba projekta omogućila je nabavljanje računalne opreme u vrijednosti od 206.190,38 kn i opreme za istraživanja u vrijednosti od 2.249.719,96 kn što će izravno doprinijeti razvoju Strojarskog odjela Veleučilišta u Karlovcu te Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kroz jačanje njihovih tehničkih kapaciteta za provedbu znanstvenih istraživanja u području bespilotnih letjelica.

Istraživački tim u kojem sudjeluju stručnjaci s Veleučilišta u Karlovcu i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kao svrhu projekta postavljaju istraživanje i razvoj multirotora u svrhu povećanja znanstvenih spoznaja i proširivanja komercijalne primjene letjelica.

U okviru projektnog elementa „Provedba primijenjenih istraživanja i simulacija“ ispitat će se ponašanja multirotora te provesti sinteza naprednih algoritama upravljanja temeljem izvedenih računalnih matematičkih modela i provedenih eksperimentalnih mjerenja. Simulacijama će se provjeriti stabilnost, robusnost i performanse leta za unaprjeđene algoritme upravljanja. Zatim će se konstruirati i izraditi eksperimentalne letjelice na koje će se implementirati algoritmi upravljanja te će se eksperimentalno ispitati performanse i mogućnost obavljanja zadataka s ciljem praktične primjene multirotora. Posljednja faza provedbe obuhvatit će implementaciju aktivnosti kojima je cilj daljnja komercijalizacija rezultata istraživanja te transfer znanja i tehnologije – putem 2 patentne prijave i osnivanjem spin off tvrtke koja će osigurati održivost rezultata projekta.

Navedene aktivnosti izravno će doprinijeti sljedećim ciljevima projekta:

1. Provedbom  znanstveno – istraživačkih aktivnosti unaprijedit će se postojeći sustavi koji koriste multirotorne bespilotne letjelice za misije nadzora, prikupljanja podataka, potrage i spašavanja, transporta i time proširiti efikasnost sustava i proširiti primjene letjelica;
2. Poboljšati kvalitetu suradnje među znanstvenim organizacijama u području znanstveno- istraživačkih projekata čiji se rezultati diseminiraju poslovnom sektoru; 
3. Stvoriti uvjete za komercijalizaciju znanstvenih istraživanja u tematskim prioritetnim područjima definiranim Strategijom pametne specijalizacije (S3).

U rad projektnog istraživačkog tima uključeno je 9 osoba – 5 osoba sa Veleučilišta u Karlovcu te 4 osobe sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb. U okviru projekta zaposlena su i 2 mlada znanstvenika istraživača na Veleučilištu u Karlovcu te 1 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje koji sudjeluju u svim projektnim aktivnostima – planiranje istraživanja, provedba istraživačkih aktivnosti te aktivnosti diseminacije i komercijalizacije.  Zaposlenici će po završetku projekta ostati raditi u institucijama Nositelja i Partnera, odnosno u novoosnovanoj spin off kompaniji. 

Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica je projekt koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.344.230,79 kuna od čega bespovratna sredstava iznose 5.290.427,58 kuna (85%) dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 958.017,80 kuna (15%).

Razdoblje provedbe projekta je 34 mjeseci, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
11. ožujka 2022.

Study.eu: Your gateway to universities in Europe

Study.eu je portal koji pruža informacije o sveučilištima i studijskim programima na engleskom jeziku. Na platformi se također mogu pronaći informacije o mogućnostima za međunarodnu praksu: https://www.study.eu/article/doing-an-internship-abroad-all-you-need-to-know
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
9. ožujka 2022.

Obavijest o izabranom kandidatu na radno mjesto Spremačice (na određeno)

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 04. studenog 2022. godine, na radno mjesto SPREMAČICA - radno mjesto IV vrste u Službi investicija, održavanja i sigurnosti, Dekanat i tajništvo, na određeno vrijeme (zamjena za bolovanje), u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od mjesec dana - 1 izvršitelj/ica, izabrana je Valentina Bodrožić, temeljem Odluke o izboru kandidata od 29. studenog 2022. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
2. prosinca 2022.

Obavijest o izabranom kandidatu za radno mjesto Spremačice (na neodređeno)

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 28. listopada 2022. godine, na radno mjesto SPREMAČICA - radno mjesto IV vrste u Službi investicija, održavanja i sigurnosti, Dekanat i tajništvo, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od mjesec dana - 1 izvršitelj/ica, izabrana je Dubravka Jančić, temeljem Odluke o izboru kandidata od 29. studenog 2022. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
2. prosinca 2022.

Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata

U privitku se nalazi Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata u kojoj studenti mogu naći korisne informacije o zdravstvenoj pomoći koja im je na raspolaganju.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
2. prosinca 2022.

Natječaj za radno mjesto Istraživača na projektu „INTEL-MARIC, Mjera II 1. Inovacije“ , 2 izvršitelja/ice, na određeno vrijeme.

Natječaj je objavljen 02. prosinca 2022. u Narodnim novinama, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na fakultetskoj web stranici. Natječaj  je  otvoren  8 dana,  do  12. prosinca .2022. godine i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
1. prosinca 2022.

Održana svečana promocija sveučilišnih provostupnika inženjera i inženjerki strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva

U petak 25. studenoga 2022. u Kino dvorani Studentskog centra održana je promocija sveučilišnih provostupnika inženjera i inženjerki strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva. Dekan fakulteta prof. dr. sc. Zdenko Tonković zajedno s prof. dr. sc. Krešimirom Grilecom, prodekanom za nastavu i izv. prof. dr. sc. Darkom Kozarcem, prodekanom za poslovanje i organizaciju, promovirao je prvostupnike koji su svoje završne radove obranili u rujnu ove godine te uručio nagrade najuspješnijima. Svečanost je uveličala i Klapa FSB-a Balinjera. Čestitamo još jednom svima!
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Potaknuti prethodnom iznimno uspješnom akcijom, ponovo organiziramo u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu akciju dobrovoljnog darivanja krvi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Akcija će se održati u četvrtak 15.12.2022. u studentskim čitaonicama južne zgrade FSB-a.

Zaliha krvi je malo stoga Vas pozivamo da se odazovete ovoj akciji i pomognete u spašavanju nečijeg života!

Sve zainteresirane molimo da na slijedećoj poveznici odaberu okvirni termin dolaska na akciju radi lakše organizacije:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2kY2w0dZk7ShS4VPLkx7GZz1ZxLzlXjUFEqCLKXFT1Alm_g/viewform

Veselimo se Vašem odazivu!

EUROAVIA Zagreb 
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Klub čitača Sunca za mlade

Pozivamo studente da se uključe u Klub čitača Sunca za mlade u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” (UP.02.1.1.15.0028) koji  je sufinanciran u sklopu programa Europski strukturni i investicijski fondovi, Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europski socijalni fond, a  kojega provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba, više o Centru Sunce možete pročitati na: https://www.ti-si-sunce.hr/ 

O samom projektu “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” možete pročitati na: https://www.ti-si-sunce.hr/moje-pravo-na-pokret-govor-i-citanje/ 

Sve radionice su besplatne. Ukupno ima 20 radionica.  Prva radionica počinje u PONEDJELJAK, 12.12.22. u 18:30h u Bencekovićevoj 19 ( Kajzerica, siva zgrada, 3.kat). Radionice bi se održavale 1x tjedno po 60 min.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti na mail: vesna.totic@ti-si-sunce.hr

ili putem službene stranice Centra Sunce.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Natječaj za dodjelu stipendija tvrtke TDK CROATIA d. o. o.

TDK CROATIA d. o. o. raspisao je natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskih i diplomskih studija za akademsku godinu 2022./2023.

Natječaj traje do 15. 12. 2022. Prijaviti se mogu studenti smjerova Industrijsko inženjerstvo i menadžment, Inženjerstvo materijala
i Mehatronika i robotika koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- status redovnog studenta 3.,4. Ili 5. godine dodiplomskog i/ili diplomskog studija do navršene 26. godine života
- upisan traženi smjer na studiju
- prosjek ocjena najmanje 3,5 svih položenih ispita tijekom studija (preddiplomskog i/ili diplomskog)
- državljanstvo Republike Hrvatske

Više informacija možete naći u privitku ili na web stranici selk.hr
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
30. studenog 2022.

Poništenje natječaja za radno mjesto - Administrator projekta na projektu „Waste Heat Recovery for Competitive District Heating and Cooling Networks (REWARDHeat)“

PONIŠTENJE NATJEČAJA

objavljenog dana 28. listopada 2022. u Narodnim novinama broj 126/2022, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te mrežnim stranicama Fakulteta za radno mjesto – Administrator projekta na projektu „Waste Heat Recovery for Competitive District Heating and Cooling Networks (REWARDHeat)“, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš na Katedri za energetska postrojenja i energetiku, rad na određeno vrijeme, u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od 6 mjeseci.
 Natječaji
Matea Klanac
28. studenog 2022.

Natječaj za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu Mlađeg istraživača na projektu „Pametno postrojenje za sušenje tekućih premaza“, – 2 izvršitelja/ice

Natječaj je objavljen 25. studenog 2022. u Narodnim novinama, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na fakultetskoj web stranici. Natječaj  je  otvoren  8 dana,  do  05.12.2022. godine i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
24. studenog 2022.

Natječaj za radno mjesto Istraživača na projektima INSULAE i Communitas, 1 izvršitelj/ica.

Natječaj je objavljen 25. studenog 2022. u Narodnim novinama, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na fakultetskoj web stranici. Natječaj  je  otvoren  8 dana,  do  05.12.2022. godine i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
24. studenog 2022.

Natječaj za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu „Razvoj energetski visokoučinkovitog sustava za zagrijavanje na kruta goriva“ – 1 izvršitelj/ica,

Natječaj je objavljen 25. studenog 2022. u Narodnim novinama, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na fakultetskoj web stranici. Natječaj  je  otvoren  20 dana,  do  14.12.2022. godine i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
24. studenog 2022.

Natječaj za stipendije - SELK - TDK

Natječaj se raspisuje za ukupno 5 stipendija, a interes mogu iskazati redovni studenti visokih učilišta u Republici Hrvatskoj koji su u akademskoj godini 2022./2023. upisali 3., 4. ili 5. godinu studija. Puni tekst Natječaja nalazi se u privitku.
 Karijere
Stanko Škec
1. prosinca 2022.

Oglas za posao - AVL-AST d.o.o.

AVL-AST d.o.o. –  Development Engineer Machine-Vibration in Precision Engineering• AVL-AST d.o.o. traži pojačanje na poziciji: „Development Engineer Machine-Vibration in Precision Engineering (f/m)“
 Karijere
Stanko Škec
29. studenog 2022.

Otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

L'Oréal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i ove godine otvorili su natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Četiri mlade hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti, imaju priliku osvojiti vrijednu stipendiju u iznosu od 5.000 €.
 Karijere
Stanko Škec
7. studenog 2022.

Postani i ti RASCO stipendist

Studenti strojarskih i elektrotehničkih fakulteta, pogotovo oni koji dolaze iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko podravske županije, mogu se prijaviti za dodjelu stipendije i to slanjem životopisa, prijepisa ocjena i motivacijskog pisma na e-mail: stipendija@rasco.hr . RASCO stipendija iznosi do 3.000,00 kuna mjesečno ili putem LINKA
 Karijere
Nikola Zdunić
3. studenog 2022.

Prof. dr. sc. Zdenko Tonković sa suradnicima u Emisiji Prometej na HTV-u

Prilog o projektu "ZaCjel" i naprednim numeričkim metodama možete pogledati na linku:  https://youtu.be/NBbqrSbhelE
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.

Intervju izv. prof. dr. sc. Tomislava Staroveškog i dr. sc. Miha Klaića u Emisiji Prometej na HTV-u

Prilog o istraživanjima na projektu ARCOPS i robotima 4.0 industrije možete pogledati na linku: https://youtu.be/b5anGVs1-nI
 Novosti
Stanko Škec
30. studenog 2022.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica