Na ovoj stranici koristimo kola─Źi─çe kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisni─Źkim ra─Źunima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem kori┼ítenja ove stranice pristajete na kola─Źi─çe.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
┼Żivot na FSB
Studentske udruge

FSB Racing Team prva je hrvatska mom─Źad koja od 2004. godine aktivno sudjeluje u Formula Student natjecanjima. Projekt je pokrenut pod pokroviteljstvom Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF). Tim trenutno broji 50-ak ─Źlanova s razli─Źitih sastavnica Sveu─Źilišta u Zagrebu kao što su Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i ra─Źunarstva, Ekonomski fakultet, Grafi─Źki fakultet, Studij dizajna i mnogi drugi.
Hrvatsko udru┼żenje studenata brodogradnje (HUSB) je udruga osnovana 1996. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Rad udruge se bazira na dva trenutno aktivna projekta: Brodocikl i Pivski Kup.
Udruga poma┼że u ostvarivanju studentskih projekata te organizira odlaske na me─Ĺunarodna studentska natjecanja. Okuplja gotovo sve studente brodogradnje. Udruga broji 50-ak aktivnih ─Źlanova. Udruga je neprofitabilna te uvelike ovisi o donacijama i sponzorstvima.
Udruga mehatroni─Źara je neprofitna studentska udruga koja je zapo─Źela s djelovanjem 2011. godine na FSB-u. Udruga okuplja oko 30 mla─Ĺih i starijih ─Źlanova. Udruga mehatroni─Źara studentima pru┼ża mjesto i alate za rad te priliku za razvoj vještina sudjelovanjem na projektima tehni─Źke prirode. Na taj na─Źin studenti ispunjavaju svoje potrebe za kreativnoš─çu kroz zabavu i timski rad, te time unaprje─Ĺuju svoja znanja i vještine.
Udruga inovatora FSB-a je osnovana 2006. godine te, pod paskom Saveza inovatora Zagreba i Hrvatskog saveza inovatora, okuplja studente razli─Źitih profila i interesa. Uloga Udruge je pribli┼żiti pitanje inventivnog rada i zaštite inovacija ─Źlanovima Fakulteta te im pomo─çi u koracima zaštite inovacije i njene realizacije kao komercijalnog proizvoda.
Studentska jedrili─Źarska posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje jedina je posada takve vrste na našem Sveu─Źilištu. Udrugu je 2011. godine osnovalo šest studenata, a danas broji više od trideset ─Źlanova. ─îlanstvo je vrlo neobavezuju─çe i slobodno. U posadu se mo┼że u─Źlaniti bilo koji student FSB-a, bez obzira na godinu i smjer studija te iskustva u jedrenju i plovidbi. Aktivnosti posade su odlasci na doma─çe i internacionalne regate.
Hrvatska udruga studenata zrakoplovstva (HUSZ) osnovana je 1999. godine s ciljem povezivanja i zastupanja interesa studenata zrakoplovstva. ─îlanica je EUROAVIA-e, me─Ĺunarodnog udru┼żenja studenata zrakoplovstva. Od projekata najbitniji je Air Cargo Challenge, a cilj natjecanja je napraviti bespilotnu radio upravljanu letjelicu najve─çe mogu─çe nosivosti prema zadanom pravilniku.
Na natjecanju u Stuttgartu 2015. godine ekipa HUSZ-a osvojila je 1. mjesto ─Źime je stekla status doma─çina natjecanja koje se odr┼żalo u Zagrebu 2017. 
Udruga studenata industrijskog in┼żenjerstva i menad┼żmenta (SIIM/ESTIEM) osnovana je 2009. godine na inicijativu studenata smjera Industrijskog menad┼żmenta sa FSB-a. Cilj udruge je unaprje─Ĺenje kvalitete znanja putem raznih seminara, kongresa, radionica te organizacija natjecanja TIMES. Natjecanje TIMES je natjecanje na podru─Źju industrijskog in┼żenjerstva u kojemu se dobije konkretni problem te skupina studenata mora dati prijedlog realnog rješenja.
Sportska udruga studenata OMEGA osnovana je 1990. godine. Sudjeluje u organizaciji tradicionalnih godišnjih sportskih natjecanja: Regate osmeraca strojarskih fakulteta RH, Studenskog rallyja, Karting kupa FSB-a, Pivskog kupa, malonogometnog turnira, raftinga te mnogih drugih.
SOME je udruga studenata in┼żenjerstva materijala, osnovana 2016. godine radi povezivanja svih koji se u svom stru─Źnom, znanstvenom i akademskom radu bave problematikom ispitivanja i razvoja materijala u razli─Źitim granama industrije. Iako relativno mlada, udruga uz pomo─ç Fakulteta i studentskog zbora do kraja 2017. godine ima odobreno pet projekta s podru─Źja izbora i uporabe materijala.


 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveu─Źilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lu─Źi─ça 5
10002 Zagreb, p.p. 102