Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Humans of FSB: Dora Novak, studentica

Ne mogu biti stalno na istom mjestu. Svakih nekoliko mjeseci imam potrebu otići na putovanje, bilo u Hrvatsku ili u inozemstvo. Na web stranici Fakulteta vidjela sam da traju prijave za stručne seminare koji su potpuno u organizaciji studentskih udruga. Malo sam proučila i zaključila da je u sklopu njih smještaj u raznim destinacijama širom Europe gotovo besplatan. Preko tjedna su predavanja i posjete tvrtkama pa uz druženje dobiješ priliku nešto i naučiti. Prvo takvo putovanje bilo je u Grenoble u Francuskoj, gdje je organizacija bila opuštenija, ali je bilo i više slobodnog vremena pa smo se svi jako zbližili, dok je primjerice u Ateni u Grčkoj sve bilo jako dobro organizirano, a predavanja su bila izvrsna. Kako sam vrijeme, osim s domaćinima, provodila i s ljudima iz cijelog svijeta, ostali su mi u lijepom sjećanju. Najteže je rastati se s njima. Shvatila sam da sam gotovo svugdje dobrodošla, pa sam se već nekoliko puta ponovno susrela sa svojim globalnim prijateljima te ponekad i ostala kod nekog, primjerice u Italiji. Upravo je takav i moto tih udruga: Vidimo se negdje u Europi!
Elementi konstrukcija činili su mi se nerješivi, a nakon što sam ih položila lakše mi je riješiti svaki problem na koji naiđem. Loše je kad ti je primarni cilj samo položiti neki kolegij, pa padneš u depresiju ako ti se dogodi da padneš ispit. Zato sam se već na prvoj godini pridružila udrugama ESTIEM i BEST, radila nešto uz faks, stvorila svoj krug ljudi s kojima si međusobno pomažeš. Zato ne volim pitanje gdje se vidim za pet godina. Toliko mi se toga promijeni za samo pola godine, a želim raditi stvari u kojima sam stvarno dobra i cilj mi je otkriti ih. Želim raditi dinamičan i zanimljiv posao.

Dora Novak, studentica

Humans of FSB
  • Podijeli


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica