Život na FSB

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB

Humans of FSB: Dominik Matišin, student

Priča/Story: Magdalena Lugarić, Slika/Photo: Dominik Slipac
U sedmom razredu osnovne škole razrednica nas je pitala u koju ćemo se srednju školu upisati. Prijateljica i ja smo odmah rekli: „U srednju ćemo u MIOC, a onda na FER.“ I tako je i bilo. Na prvoj godini FER-a jedan dobar prijatelj mi je rekao da na FSB-u postoji Racing Team, a kako i on i ja već dugo pratimo Formulu, odlučili smo se priključiti timu. U tom razdoblju počele su mi se motati misli po glavi o tom je li FER za mene ili nije, i ako nije za mene, što bih dalje. Izgurao sam drugu godinu, nekako i treću, ali sam tada shvatio da definitivno želim upisati nešto drugo. Odluka za FSB mi je došla dosta prirodno jer mi je FSB davao najveće prilike da radim u autoindustriji, što mi je želja nakon školovanja.

Svoje mjesto u Racing Teamu sam privremeno napustio kako bih riješio predmete druge godine, ali se definitivno planiram vratiti. Vrijeme provedeno u timu doista je vrlo kvalitetno provedeno vrijeme, radi se u struci, radi se na rješavanju stvarnih problema i na razvoju sposobnosti rješavanja tih problema.

Od svoje sam četvrte godine u sportu. Najprije sam se bavio triatlonom, ali nakon alergijske reakcije prebacio sam se na hokej. Trenutačno pauziram od hokeja, ali ozbiljno razmišljam o profesionalnom povratku. Bili smo uspješan tim: na svjetskom prvenstvu 2018. bili smo drugi, a 2020. dospjeli smo i do Južne Koreje, također na svjetsko prvenstvo. Volim se šaliti kako sam „zatvorio tri države“ te godine, kad je krenula pandemija korone. Situacija je tada bila ograničena na prostor Kine, a priča je bila da je bolest samo jača prehlada. Kad smo sletjeli u Seul, glavni južnokorejski grad, podijelili su nam maske pa smo krenuli autobusom prema Gangneungu, gdje se održavalo natjecanje. Sve je bilo u redu dok nas petero nije završilo tri dana u krevetu. U svakom zlu nešto dobro, pa sam nakon tog razdoblja bio u najboljoj formi života. Ali, šalu na stranu, nikomu ne bih htio da prolazi što smo mi prolazili. Nismo puno razmišljali o bolesti, mislili smo da smo pojeli nešto pokvareno ili da nam je krivo sjelo. Vratili smo se kući i nastavili sa svojim rutinama. Zatim, nakon nekoliko dana posjetio sam Milano, gdje je sestra imala natjecanje – i stignem baš na dan kad je bila utakmica na kojoj je „prvi Hrvat pokupio koronu“. Kasnije nisam bio bolestan, ali kad sam htio dati krv, rečeno mi je da imam antitijela i tek sam tada povezao da sam virus pokupio u Koreji. Tako sam dosta dugo u životopisu držao da sam „zatvorio tri države“.

Dominik Matišin, student

Humans of FSB
  • Podijeli
Ostale vijesti iz kategorije

Humans of FSB: Petra Sučić, studentica

16. travnja 2024.
Andrija Levanić, 

Humans of FSB: Tomislav Pukšec, izvanredni profesor

3. travnja 2024.
Andrija Levanić, 


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica