en
hr
Centar za transfer tehnologije d.o.o.

Budućnost je na FSB-u
Prof. Bojan Jerbić o neurokirurškom robotu i digitalnim tehnologijama govori u Večernjem listu:
Robot Ronna, uz mozak, operirat će i kralježnicu, a biopsije raditi bez liječnika
 Obavijesti
6. studenog 2018.

Desetero studenata diplomskog studija zrakoplovstva FSB-a ostvarili su izniman uspjeh pobjedom na prestižnom međunarodnom natjecanju kojeg organizira AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) u kategoriji timskih projekata studenata diplomskih studija. Studentski tim, uz podršku mentora sa studija zrakoplovstva, izradio je najbolje ocijenjeni projekt trenažnog zrakoplova za letačku obuku pilota na suvremenim vojnim zrakoplovima tipa F22 i F35.

 Obavijesti
6. studenog 2018.
Tportal.hr objavio izuzetne priče o inovacijama FSB studenata
Leon Malnar, Luka Mišković i Davor Širinić studenti su FSB-a, smjera Mehatronika i robotika. Njihovi su izumi već osvojili niz međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja, među kojima je i Rektorova nagrada, a detalje o robotu za igranje šaha te o bioničkoj šaci, pročitajte na poveznicama.
 Obavijesti
6. studenog 2018.
Na današnjem panelu CORP2IN meetupa, razgovarali smo o izazovima i ulozi edukacije u eri dominacije digitalnih tehnologija. Panel je održan u Algebra LABu na Črnomercu, a moderator  je bio Ernest Vlačić, voditelj  Algebrinog e-leadership MBA programa. Panelisti: Sanja Svilokos (In2), Marijo Volarevic (Croatia osiguranje) i Nina Antičić (CTT).
 Obavijesti
18. listopada 2018.
Danas je na FSB-u, u sklopu projekta PELAGOS (Promoting innovative cLusters and nEtworks for mArine renewable energy synerGies in Mediterranean cOasts and iSlands) održan seminar o jačanju sposobnosti za razvoj inovativnih vještina, gdje smo razgovarali o ulozi znanosti u razvoju industrije te inovacijama i transferu tehnologije kao pokretačima rasta konkurentnosti gospodarstva.
 Obavijesti
14. rujna 2018.
Danas su na Fakultetu strojarstva i brodogradnje predstavljena dva nova projekta iz područja brodogradnje: infrastrukturni projekt ORCHID, vrijedan 7 milijuna kuna te istraživačko-razvojni projekt REMAKE, vrijedan 3,8 milijuna kuna.
U vrijeme kada teme propadanja hrvatskih brodogradilišta okupira veliku pozornost javnosti, znanstveno-istraživački zajednice i privatne male nezavisne tvrtke, stvaraju uspješne priče i podižu svoju međunarodnu konkurentnost.

Projekte su predstavili voditelji prof. dr. sc. Smiljko Rudan, predstojnik Zavoda za brodogradnju FSB-a i Marko Stipčević, direktor tvrtke Bonum d.o.o. U ime FSB-a, goste i uzvanike je pozdravio dekan prof. dr. sc. Zvonimir Guzović, dok je državni tajnik za znanost i EU projekte u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH, dr. sc. Tome Antičić, izrazio veliko zadovoljstvo intenzivnom projektnom aktivnošću FSB-a i najavio podršku Ministarstva na budućim projektima.
 Obavijesti
14. rujna 2018.
Centar za transfer tehnologije d.o.o., Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska
MB 1219073 OIB 8172514320 PIC 952845551 ZABA: IBAN HR7623600001101430801 tel: +385 1 6168 567