Nedjelja, 28.08.2016.    naslovnica


Katalog knjiĹľnice

SloĹľeno pretraĹľivanje

ProduĹľivanje knjiga online

  Web of Science se prodaje

Thomson Reuters prodaje 'Intellectual Property & Science Business', u ÄŤijem je sastavu i 'Web of Science'. Više o tome u njihovoj izjavi.


 18.07.2016.
  Strategos - znanstveni ÄŤasopis Hrvatskog vojnog uÄŤilišta „Dr. Franjo TuÄ‘man“.

Hrvatsko vojno uÄŤilište „Dr. Franjo TuÄ‘man“ pokrenulo je novi znanstveni ÄŤasopis, Strategos.

U Strategosu se objavljuju izvorni znanstveni radovi, pregledni radovi, struÄŤni radovi i prethodna priopćenja koja tematski pokrivaju širok raspon interdisciplinarnih znanstvenih istraĹľivanja vezanih uz vojnu, obrambenu i sigurnosnu problematiku. Jedan je od glavnih ciljeva ÄŤasopisa  potaknuti znanstveno utemeljenu raspravu o vojnoj, obrambenoj i sigurnosnoj problematici.

Časopis će objavljivati radove na engleskom i hrvatskom jeziku, a radi međunarodne vidljivosti preferira članke na engleskom. Web stranice su trenutno u izradi.

Krajnji rok za predaju cijelog rukopisa, za prvi broj, je 30. listopada 2016. godine. Ukoliko odluÄŤite poslati vaš rad za prvo izdanje ÄŤasopisa preliminarni naslov i saĹľetak treba poslati do 27. lipnja 2016. na e-mail adresu editor.strategos@morh.hr. Prvi broj će biti publiciran okvirno u travnju 2017.

Upute autorima u prilogu. 


 09.06.2016.
  Predatorski izdavaÄŤi ÄŤasopisa

Zlatni put otvorenog pristupa znanstvenim informacijama iznjedrio je mnoge nove on-line izdavaÄŤe ÄŤasopisa. Plaćanje pretplate na ÄŤasopise zamijenili su modelom naplate autorima/institucijama za objavljivanje radova. To nije sporno ako rad prije objavljivanja prolazi kvalitetan recenzentski postupak.

No, pojavili su se izadavači "predatori" kojima je jedini cilj povećanje vlastitog profita. Iskoristili su model naplate autorima za objavljivanje rada u slobodnom pristupu no bez kvalitetnog, ili ikakvog, recenzentskog postupka.

Da biste izbjegli "predatorske" izdavaÄŤe i ÄŤasopise, prije nego rad pošaljete i platite za njegovo objavljivanje provjerite popis takvih izdavaÄŤa i ÄŤasopisa.


 02.01.2015.
  Objava digitalne inaÄŤice cjelovitog teksta preddiplomskog završnog rada i diplomskog rada

Cjeloviti tekstovi svih ocjenskih radova (preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija) u cijelosti se objavljuje u digitalnom repozitoriju Fakulteta te na mreĹľnim stranicama SveuÄŤilišta najkasnije mjesec dana nakon obrane (sukladno ÄŤl. 83. st. 11. Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju). U tu se svrhu potpisuju autorske izjave.  Osim studenata, izjavu potpisuje i voditelj (mentor) rada. U izuzetnim situacijama, ukoliko izmeÄ‘u Fakulteta i druge institucije postoji ugovor kojim se regulira tajnost podataka, objavljivanje cjelovitog teksta preddiplomskog završnog rada ili diplomskog rada moĹľe biti odgoÄ‘eno i duĹľe, u skladu s rokim definiranim ugovorom. U tom sluÄŤaju obvezno je priloĹľiti ugovor. Ukoliko ne postoji ugovor a Ĺľeli se iskoristiti rezultate istraĹľivanja, uz suglasnost mentora i studenta, objavljivanja cjelovitog rada moĹľe se odgoditi do 2 godine.Upute studentima za objavljivanje rada u repozitoriju te autorske izjave nalaze se u privitku.  


 08.12.2014.
  
Odaberite broj poruka po stranici:   10   20   50   100   SVE  
Arhiva - ArchiveNatrag na vrh

Radno vrijeme:
pon. - petak
8-18h

Telefoni:
01/ 6168-213
01/6168-223
01/6168-454

Fax:01/6168-213

e-mail: KnjiĹľnica

Knjižnica je prvenstveno namijenjena studentima i znanstveno-nastavnom osoblju Fakulteta strojarstva i brodogradnje, no otvorena je svima za korištenje. Sadrži pretežno stručnu literaturu iz područja strojarstva i brodogradnje.

Bibliotečna građa: knjige, periodičke publikacije, zbornici, magisteriji i doktorati...


Sveučilište u Zagrebu / University of Zagreb Natrag na početnu stranicu / Back to main page Ispiši stranicu na pisač / Print this page Natrag na početnu stranicu / Back to main page Sveučilište u Zagrebu / University of Zagreb Cut&Paste