Utorak, 27.09.2016.    naslovnica


Katalog knjiĹľnice

SloĹľeno pretraĹľivanje

ProduĹľivanje knjiga online

  Predatorski izdavaÄŤi ÄŤasopisa

Zlatni put otvorenog pristupa znanstvenim informacijama iznjedrio je mnoge nove on-line izdavaÄŤe ÄŤasopisa. Plaćanje pretplate na ÄŤasopise zamijenili su modelom naplate autorima/institucijama za objavljivanje radova. To nije sporno ako rad prije objavljivanja prolazi kvalitetan recenzentski postupak.

No, pojavili su se izadavači "predatori" kojima je jedini cilj povećanje vlastitog profita. Iskoristili su model naplate autorima za objavljivanje rada u slobodnom pristupu no bez kvalitetnog, ili ikakvog, recenzentskog postupka.

Da biste izbjegli "predatorske" izdavaÄŤe i ÄŤasopise, prije nego rad pošaljete i platite za njegovo objavljivanje provjerite popis takvih izdavaÄŤa i ÄŤasopisa.


 02.01.2015.
  Objava digitalne inaÄŤice cjelovitog teksta preddiplomskog završnog rada i diplomskog rada

Cjeloviti tekstovi svih ocjenskih radova (preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija) u cijelosti se objavljuje u digitalnom repozitoriju Fakulteta te na mreĹľnim stranicama SveuÄŤilišta najkasnije mjesec dana nakon obrane (sukladno ÄŤl. 83. st. 11. Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju). U tu se svrhu potpisuju autorske izjave.  Osim studenata, izjavu potpisuje i voditelj (mentor) rada. U izuzetnim situacijama, ukoliko izmeÄ‘u Fakulteta i druge institucije postoji ugovor kojim se regulira tajnost podataka, objavljivanje cjelovitog teksta preddiplomskog završnog rada ili diplomskog rada moĹľe biti odgoÄ‘eno i duĹľe, u skladu s rokim definiranim ugovorom. U tom sluÄŤaju obvezno je priloĹľiti ugovor. Ukoliko ne postoji ugovor a Ĺľeli se iskoristiti rezultate istraĹľivanja, uz suglasnost mentora i studenta, objavljivanja cjelovitog rada moĹľe se odgoditi do 2 godine.Upute studentima za objavljivanje rada u repozitoriju te autorske izjave nalaze se u privitku.  


 08.12.2014.
  
Odaberite broj poruka po stranici:   10   20   50   100   SVE  
Arhiva - ArchiveNatrag na vrh

Radno vrijeme:
pon. - petak
8-18h

Telefoni:
01/ 6168-213
01/6168-223
01/6168-454

Fax:01/6168-213

e-mail: KnjiĹľnica

Knjižnica je prvenstveno namijenjena studentima i znanstveno-nastavnom osoblju Fakulteta strojarstva i brodogradnje, no otvorena je svima za korištenje. Sadrži pretežno stručnu literaturu iz područja strojarstva i brodogradnje.

Bibliotečna građa: knjige, periodičke publikacije, zbornici, magisteriji i doktorati...


Sveučilište u Zagrebu / University of Zagreb Natrag na početnu stranicu / Back to main page Ispiši stranicu na pisač / Print this page Natrag na početnu stranicu / Back to main page Sveučilište u Zagrebu / University of Zagreb Cut&Paste