Login
atlantis_login
sitebuilder_login

DANI FSB-a

Mladen Franz, 05.12.2016. 11:08

DANI FAKULTETA STROJARSTVA I BRODOGRADNJE, 15. DO 18. STUDENOG 2016.


Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu već tradicionalno u mjesecu studenome obilježava svoje dane, pri čemu je  ove godine obilježeno  97 godina od osnutka i 60 godina rada kao samostalnog fakulteta. Tim povodom organizirana su  od 15.do 18. studenog 2016.  različita događanja s ciljem predstavljanja Fakulteta, studentskih udruga i povezanosti s hrvatskim gospodarstvom.


Tako je 15. studenog otvorena izložba pod naslovom „Na ramenima divova“ na kojoj je prikazana  djelatnost petorice profesora koji su svojom djelatnošću najviše zaslužni za razvoj i ugled Fakulteta. Inicijatorica izložbe jeste dr. sc. Tea Žakula, docentica  na FSB-u. To su (abecednim redom) prof. dr. sc. Davorin Bazjanac, prof. dr. sc. Fran Bošnjaković,  prof. dr. Aleksandar Đurašević, prof. Leopold Sorta i prof. dr. sc. Stepan P. Timošenko.  Izloženi su preslici naslovnica knjiga i znanstvenih radova koje su objavili te neki rukopisi i osobni predmeti. Na samom otvorenju o njihovom radu kratko su govorili profesori s FSB-a koji su s njima surađivali ili se bave sa srodnim područjem.

Album: Otvorenje izložbe "Na ramenima divova" 15.11.2016.

U nastavku Dana FSB-a održani su Dani karijera gdje su se predstavile tvrtke potencijalni poslodavci magistra inženjera strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva te udruge studenata FSB-a.
Svečana sjednica Fakultetskog vijeća održana je u petak 18. studenog  u prepunoj A Dvorani A FSB-a.


Nakon pozdravne riječi dekana FSB-a prof.dr. sc. Zvonimira Guzovića minutom šutnje odana je počast žrtvama Vukovara i Domovinskog rata. Nazočnima su se pozdravnim govorom  obratili rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras, zamjenik ministra znanosti mr.sc. Hrvoje Šlezak, akademik Stjepan Jecić u ime HAZU te predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Vladimir Andročec. Poslije prikazivanja novog filma o FSB-u podijeljene su nagrade „Davorin Bazjanac“  najboljim studentima u prošloj akademskoj godine kao i  nagrade tvrtki u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške najboljim studentima Fakulteta. Medalje FSB-a dobili su prof. dr. sc. Sanja Singer, Roman Divjak te Antonija Guraljevski,  a Veliku medalju FSB-a za posebne zasluge dobio je prof. dr. sc. Antun Galović.  Svečana sjednica je zaključena akademskom himnom Gaudeamus igitur u izvedbi Akademskog zbora Filozofskog fakulteta „Concordia discors“.


Istog dana navečer je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanada održan „Bal strojara“ u čijoj je organizaciji zajedno s matičnom institucijom sudjelovala i Udruga AMAC FSB. Bilo je prisutno  više od 160 ljudi, većinom članova Udruge. Taj događaj nije bilo moguće organizirati na takvom nivou bez financijske pomoći 14 tvrtki koje vode inženjeri s diplomom FSB-a također većinom članovi AMAC FSB-a.

Album: Bal strojara 18. 11. 2016.

 

Irena Žmak Mladen Franz alumni AMAC FSB Dani fakulteta Bal strojara 2016